Cytat(e.adrian @ Mar 27 2008, 17:03:22)

"Kombak" niewątpliwie Wisła wpisałą sie o wiele wiecej niz Motor do histroii pilki (pamietam jak shalke poległo w UEFA) ale my śmiejemy się z tego, że większość kibiców Wisły wstydzi sie że byli GTSem i nie możesz zaprzeczyć że jak Wisłą rządziła milicja to nie kradła. A wg mnie najbardziej rozpoznawalny polski klub na europejskij arenie ...
Legia Warszawa.
Kod
# Puchar Mistrzów/Liga Mistrzów
# 1970 - Półfinał, 1971 - Ćwierćfinał, 1996 - Ćwierćfinał
#
# Puchar Zdobywców Pucharów
# 1965 - Ćwierćfinał, 1982 - Ćwierćfinał, 1991 - Półfinał
#
# Puchar UEFA
# 1969, 1986, 1997 - 1/8 finału
#
# Puchar Intertoto
# 1968 - Zwycięzca, 1974 - Finał, 1977 - Finał
Wisła:
Kod
1/4 finału Pucharu Europy Mistrzów Krajowych - 1978/79
+ to wyeliminowanie Shalke i porazka z LAZIO NIE WIEM JAKA TO BYLA faza Uefa
A co mam patrzeć do histrii Motoru? kradl?
Nie twierdze ze Wisla jest najbardziej utytulowanym polskim klubem...czytaj uwaznie...pisalem o tym ze Wisla toczyla rownorzedne boje z klubami z najwyzeszej europejskiej polki...pewnie nie pamietasz meczy z Barcelona Interem czy Saragosa...ostatnio zdobyla Chicago Tropchy pokonujac w finale FC Sevilla
Bardzo mozliwe ze Legia jest najbardziej rozpoznawalnym polskim klubem, tylko nasuwa sie pytanie czy rozpoznawalna w sensie pilkarskim czy kibicowskim(ostatnie rozboje w wilnie czy zniszczenie starowki po MP napewno dodaly jej rozglosu). Pod wzgledem pilkarskim to Legia w ostatnich latachnic nie zdzialala(Austria Wieden czy pamietny dwumecz z FC Valencia).Mysle , ze wieksze sukcesy od Legi odnosil Groclin...
Jestem tez bardzo ciekaw jakim prawem sadzisz ze wiekszosc kibicow wstydzi sie przeszlosci Wisly?to normalne ze mlodsi kibice nie pamietaja tamtych czasow wiec nie moga o nich duzo powiedziec

co do Legii to pocztyaj czym byl w tamtych latach CWKS i skad Legia miala pilkarzy;)
POZDRAWIAM;)