Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Talenty W Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
KrakowskaAwangarda
CYTAT(Orange_91 @ sob, 31 maj 2008 - 11:31) *
A nie możesz poczytać tego tematu? Masz tu pełno talentów.

Jest pełno około 50 ale problem bogactwa jest i czy się każdy sprawdza.
Tolek
Co do napastników
CYTAT
Fred - 23 lata, wysoki, ma wspaniały strzał, świetnie gra głową, szybko biega, dobrze drybluje. Kompletny napastnik.
Samaras - gorszy w umiejętnościach niż Fred, ale też bardzo dobry - bardzo wysoki - do tego obunożny
Fernando Torres - równie dobry jak Fred, ma bardzo dobrze rozwinięte umiejętności techniczne, świetnie strzela z dystansu, drybluje, łatwo nim strzelać bardzo ładne gole np. z nożyc, podaje lepiej niż Fred
K.P. Boateng - silny, wytrzymały, wysoki, uniwersalny, waleczny, często mu się zdarza walnąć przewrotkę
Park Chu-Young - uniwersalny, nieźle strzela, dobrze drybluje, potrafi wykonać flip-flapa (trik Ronaldinho)
Obinna - sprinter, wysoki, ale trzeba poczekać aż się dobrze rozwinie
Babel - wysoki i szybki, do tego ma całkiem silny strzał
Tevez - bardzo waleczny, ma bardzo dobry strzał, świetnie drybluje, jest niezbyt wysoki ale potrafi walczyć z wysokimi obrońcami całkiem skutecznie, często tak się ustawi, że mimo niskiego wzrostu strzeli z główki gola
Rosales - mój stary znajomy z Pes5, nie jest co prawda fenomenalny, ale i tak bardzo dobry
Jo - bardzo wysoki, całkiem szybki, dosyć niezły strzał, ale musi się trochę rozwinąć zanim się będzie nadawał do czegoś konkretnego
Rooney - nie muszę wiele mówić, nazwisko mówi samo za siebie

Mongo, mój post jest tuż nad twoim, a nie chce ci się czytać :/? W każdym razie masz, jak nie masz kasy = sprowadź tych tańszych.
warson
Gabriel Agbonlahor - Gośc wysoki, dobrze gra ciałem po kilku sezonach jest jak Drogba a nawet Lepszy smile.gif
p@blo
CYTAT(warson @ sob, 07 cze 2008 - 08:45) *
Gabriel Agbonlahor - Gośc wysoki, dobrze gra ciałem po kilku sezonach jest jak Drogba a nawet Lepszy smile.gif

Zgadza się i do tego jeszcze dac na cofnietego napastnika A.Sancheza
kaczorr
A ja polecam gościa co się Bos nazywa.
Tolek
Już był wymieniany. Gość nie dość że dobry obrońca, wyśmienicie wykonuje długie podania.
Nowy dream team:
____________________Huber____________________
_____________Kompany____Palmieri______________
Cesc Fabregas______________________Nigel De Jong
_______________Vrzogic________________________
__________________________Ozil________________
________________C. Ronaldo____________________
_________Rooney_____________F. Torres_________
____________________Fred_____________________

Nie znaleźli się tu tacy piłkarze jak Messi czy Shimizu, bo w praktyce bardziej sprawdza się siła fizyczna.
A tak ogółem, to brakuje mi obrońcy środkowego (mam Kompany'ego, Palmieriego, i Bos'a) - niestety z konieczności czasem muszę wystawić N. De Jong'a, albo Vrzogica na środku defensywy.
ZGRywus
Szukasz środkowego obrońcy ? Gram na OE Patch i polecam młodego środkowego obrońce z Barcelony Cáceres lub Pique też z Barcelony może grać na środku lub na prawej stronie, wyskoki, dobrze odbiera piłkę, z głowy ściąga niemal każdą piłkę naprawdę polecam ;d;d

Zgadzam się z Tolkiem, lepsi są gracze mocniejsi fizycznie, niż takie kurdupelki jak np. Krkic. Może i Krkic ma dobre staty, ale ciężko nim wygrać pojedynek bark w bark z obrońcą, który ma większą równowagę.
IronTiga
Jak szukasz środkowego obrońcy to Gabriel Paletta z Liverpoolu, super zawodnik przez 3 sezony zagrał u mnie raptem około 30 meczy, a i tak się rozwinął i jest jednym z lepszych obrońców, w tej chwili u mnie podstawowy, a jak u ciebie będzie grał częściej to może być z niego drugi Ferdinand lub Agger. Co do umiejętności, świetna gra głową, a co ważne również nogami, jest mocno zbudowany więc niełatwo go przepchać. Może grać na środku obrony, ale także na defensywnej pomocy - na obu tych pozycjach gra świetnie. Raz z konieczności musiałem zagrać nim w ataku przez ostatnie 15 minut i o dziwo grał przyzwoicie, nawet udało mu się wypracować sytuacje strzelecką, z której prawie strzelił bramkę. Tak więc jak najbardziej ściągaj Palette, i dawaj mu często grać, a nie pożałujesz smile.gif

Pozdro wink.gif
Zywy
Mógłby ktos napisać jakie są arte uwagi talenty na OE Patchu v4.0, bo wiek piłkarzy zmienił się o 2 lata, troche inne staty i pojawili się młodzi grajkowie.
JustMe1987
CYTAT(Zywy @ Jul 14 2008, 20:41) *
Mógłby ktos napisać jakie są arte uwagi talenty na OE Patchu v4.0, bo wiek piłkarzy zmienił się o 2 lata, troche inne staty i pojawili się młodzi grajkowie.

Trzymaj savea z mojej kariery i zobacz czy podoba Ci sie wykres ktoregos z moich kadrowiczow badz wybieraj kariere zespolem ktorego gracz Cie interesuje i zobacz jak wyglada prognoza wzrostu jego umiejetnosci.

Save: KLIK

Pozdr cool.gif
Windziak
Polecam Rosjanina Alexeeva (w ciągu dwóch lat statsy mu podskoczyły średnio o 12 pkt), podobnie Francuz - Andre.
Bardzo fajnie rozwija się także Włoch Volpato (ale to nie jest jakiś tam juniorek biggrin.gif). Dobry rozwój również Joao Moutinho, Dudu, oraz Majewskiego jeśli chodzi o tych bardziej znanych.
djclanv1r00z
nie wiem czy to do tematu ale chyba tak smile.gif

a więc gram sobie Portsmouth karierę i miałem w mym pierwszym sezonie 7 karnych i tylko 2 gole strzelone z tego ... i obydwa te karne były strzelane w środek bramki. I tu się nasuwa moje pytanie co ja źle robie że NIE TRAFIAM w bramkę (3 razy słupek, raz poprzeczka, raz złączka) . Mam Kanu, Utakę , Niko Kranjcara itd i każdym z nich pudłuję . Nie wiem już naprawdę od czego to zależy :/ macie jakieś pomysły?? albo wymieńcie kilku graczy którzy skutecznie wykonują karniaki i sobie ich ściągnę do klubu bo się załamuję tymi strzałami z 11 metra...

z góry dzięki za pomoc wink.gif

pozdro smile.gif
Orange_91
CYTAT(djclanv1r00z @ Jul 17 2008, 17:35) *
Nie wiem już naprawdę od czego to zależy :/ macie jakieś pomysły?? albo wymieńcie kilku graczy którzy skutecznie wykonują karniaki i sobie ich ściągnę do klubu bo się załamuję tymi strzałami z 11 metra...

Wyszukaj sobie graczy, którzy mają gwiazdkę przy karnych i wybierz jakiegoś z nich.
djclanv1r00z
CYTAT(Orange_91 @ Jul 17 2008, 17:40) *
Wyszukaj sobie graczy, którzy mają gwiazdkę przy karnych i wybierz jakiegoś z nich.

dziex za podpowiedź smile.gif mam nadzieję że ta "gwiazdaka" coś da smile.gif kupiłem Danny'ego Murphy'ego i Simmons'a na rezerwe i mam nadzieję że skutecznie będą wykonywać te karne wink.gif

pozdro smile.gif
Windziak
Mój Cleber z Wisły mimo gwiazdek z karnych często puszcza farfocle obok...
djclanv1r00z
CYTAT(Windziak @ Jul 17 2008, 21:44) *
Mój Cleber z Wisły mimo gwiazdek z karnych często puszcza farfocle obok...

no a teraz to ja karnych nie mam :/ hehe

w pesie brakuję mi ładowania mocy strzału przy karnych. Bo nawet Tottim czy Ronaldinho idzie przestrzelić bez problemu karnego a trafie np Żewłakowem . Czasem wole nie mieć karnych :/
Tolek
Porada: Strzelaj w środek. Większość wpadnie.
Nie mam OE patcha, mam jakieś stare OF, do którego dodałem Bojana i Caceresa sam... smile.gif. Ale poczyniłem w nim dużo zmian i mam sentyment do niego...
Ściągnijcie Samarasa, to jest byk na atak, typowa 9. Lepszy jeszcze Fred, ten to ma niesamowity strzał, jeszcze lepszą główkę, technika, dryblingi i szybkość bardzo dobre. Mój najlepszy zawodnik póki co ;P. Szybko się rozwija, niestety szybko też zaczynają mu opadać staty. Fernando Torres równie dobry... Z młodszych i mniej znanych, to w pewnym momencie dochodzi Rowland - trochę niski, ale za to ma niesamowitą technikę i celność. Dryblingi takie sobie, ale na egzekutora jest jak znalazł. Chyba, że ktoś lubi grać górą ;p. Wtedy Samaras.
PS: W grze jest wielu środkowych pomocników świetnie radzących sobie z dośrodkowaniami. Idealny przykład: Fabregas. Dobra porada - dajcie ich na prawą obronę, a na środek jakiegoś silnego, w miarę wysokiego i silnego gracza (ja mam Ozila i K.P. Boatenga).
emti16
Najlepszym egzekutorem karnych jest David Villa. Ma on gwiazdkę w karnych oraz bardo dobry strzał i technikę strzału.Polecam także Tottiego(także ma gwiazdkę).
JuveR
U mnie w Juve karne strzela zawsze Alex Del Piero i naprawdę mało kiedy się myli... smile.gif
Windziak
No ale wy widze gracie jakimiś dream teamami a tu człowiek pyta o przeciętne zespoły... ;]
djclanv1r00z
CYTAT(Windziak @ Jul 19 2008, 12:58) *
No ale wy widze gracie jakimiś dream teamami a tu człowiek pyta o przeciętne zespoły... ;]

nom coś w tym stylu tongue.gif

w sumie to o przeciętnych graczy którzy by chcieli za mną grać biggrin.gif
potter
Ja gram Legia i Roger mimo braku gwiazdki pomylil sie tylko raz tongue.gif A kilka karniakow mialem
Tolek
Kwestia farta. Czasami najlepsza gwiazda przestrzeli karnego strzelanego w środek bramki, a słaby leszcz strzeli bombę w okienko. Karne to loteria, trzeba rzucić się tam, gdzie strzelają... Szansza przestrzelenia karnego jest taka sama, jak szansa, że bramkarz nie obroni karnego, mimo, że rzuci się w dobrym kierunku, więc jest równo biggrin.gif. Chociaż tutaj mają ofkoz znaczenie gwiazdki - bramkarz z gwiazdką przy karnych prawie zawsze obroni, kiedy rzucimy się w dobrym kierunku, a piłkarz z gwiazdką przy karnych prawie zawsze trafi w bramkę. Jedynym sposobem na 100% szansy trafienia jest strzał po ziemi w środek bramki, ale wtedy jest większa szansa, że bramkarz obroni (niektórzy bramkarze, rzucając się w lewy lub prawy dolny róg bramki, może w odpowiedim momencie wychamować i zasłonić nogami środek bramki, broniąc strzał. Tyle biggrin.gif. Offtop nieprzyzwoity...
djclanv1r00z
kupie sobie Butta biggrin.gif on jest bramkarzem i strzela karne hehe smile.gif a tak są serio ostatnio posłałem po ziemi w środek bramkarz został a i tak wpadło po jego nodze smile.gif karniaki w tej grze są anty futbolowe smile.gif
emti16
Witam! Mam pytanko do osób które "miały kontakt" z graczem co się zwie Gabriel Agbonlahor. Czy opłaca się go kupić w Master League? Jak bardzo się rozwinie? Słyszałem że jest bardzo szybki(ba, na stronie 'PES Stats' dali mu speeda na 96!).Proszę tych co go mieli w drużynie o informacje na jego temat.Z góry thx.
Windziak
Warto kupić. Rozwija sie rzeczywiście szybko. Nawet se go do reprezentacji Anglii wrzuciłem biggrin.gif xD
emti16
Zagrałem jeden mecz Aston Villą i jest rzeczywiście bardzo dobry.Popatrzałem na wykres rozwoju i bardzo dobrze się rozwija.
Zywy
Jakiego defensywnego pomocnika polecicie (4 sezon kariery). Musi być wysoki (183-196) i żeby czyścił wszystko i mógłby mieć dobry strzał z dystansu. Wcześniej miałem Ballacka ale stary już jest więc potrzebuje kogoś młodszego. Doradźcie
emti16
Moje typy:

Mikel - po 2 sezonach czyści wszystko.
Vieira - trochę stary ale nadal świetny.
Yaya Toure - jak dla mnie geniusz. Super strzał z dystansu i genialna gra głową.

Z tej trójki panów polecam Yaya Toure.

Aaaa... Jest jeszcze Marcos Senna.Nie jest zbyt wysoki ale bardzo waleczny(uwierz mi) no i siła strzału na 89.
Zywy
CYTAT(emti16 @ Jul 24 2008, 14:58) *
Moje typy:

Mikel - po 2 sezonach czyści wszystko.
Vieira - trochę stary ale nadal świetny.
Yaya Toure - jak dla mnie geniusz. Super strzał z dystansu i genialna gra głową.

Z tej trójki panów polecam Yaya Toure.

Aaaa... Jest jeszcze Marcos Senna.Nie jest zbyt wysoki ale bardzo waleczny(uwierz mi) no i siła strzału na 89.

Chciałem Mikela tylko panowie od OE Patch przez przypadek dali mu główki na 8 no to raczej odpada. Zobacze jeszcze Toure, myślałem też o Gourcuffie
djclanv1r00z
Mehmet Aurelio czy tam Fabio tongue.gif zależy jak kto woli tongue.gif też barzdo dobry jest jako defensor wink.gif dobre podanie i uderzenie smile.gif sprawdza mi się smile.gif
emti16
Mam jeszcze jedno pytanie: czy udało wam się tak wykształcić(rozwinąć) zawodnika,żeby miał speeda na 99? Jest ktoś taki może?
Orange_91
CYTAT(emti16 @ Jul 27 2008, 13:37) *
Mam jeszcze jedno pytanie: czy udało wam się tak wykształcić(rozwinąć) zawodnika,żeby miał speeda na 99? Jest ktoś taki może?

Ja miałem kiedyś takiego zawodnika ale kupiłem go już bardzo rozwiniętego i miał speed na 99 nazywał sie chyba Paci. A co do zawodników ze speedem 99 to w czystym PESie takim zawodnikiem jest np: Martins.
emti16
No tak racja ale Martins oprócz szybkości to raczej niczym nie zaskakuje.Chodzi mi o rozwinięcie zawodnika w ML.Myślałem nad C.Ronaldo ale on chyba 96 ma maksymalnie szybkości u szczytu formy.Za to w moim patchu ma 97 speeda:) Należy mu się.Popyla nieźle.
WKS
Szukam OP który jest młody i zdolny i nie drogi wink.gif bede gral 3 sezon na OE patchu 4.0
i równiez szukam napastnika który jest "wieżą" dla tych nie czających tzn wysoki biggrin.gif i szybki jestem gotów kupic go za kazda cene biggrin.gif
djclanv1r00z
CYTAT(WKS&RKS @ Jul 27 2008, 18:55) *
Szukam OP który jest młody i zdolny i nie drogi wink.gif bede gral 3 sezon na OE patchu 4.0
i równiez szukam napastnika który jest "wieżą" dla tych nie czających tzn wysoki biggrin.gif i szybki jestem gotów kupic go za kazda cene biggrin.gif

napadziory "wierze"

-Kanu (ten jest taki akurat)
-Mwaruwari (szybkość 85)
-Crouch (no aż tak szybki to on nie jest ale bańka właściwie każda wpada)
-Koller ( to co kolega wyżej)
-Trezeguet(no każdy go zna tongue.gif)
-Carew(szybkość 87)
-Ibrahimoic(tak jak kolega na T.)
-Rasiak(mi wymiata smile.gif w 20 meczach 25 bramek)
-Caracciolo(sped 81 ale bardzo dobrze się rozwija)
-C.Cole(młody jest i ma duży speed)
-Mido(jeden z lepszych grajków Egiptu kopał nad piramidami to teraz jest taki bramkostrzelny:P)
-Adebayor(jak koledzy na I. i T.)
-Kanoute(doświadczony napastnik z Mali)

są to napastnicy o wzroście od 190 cm tongue.gif

pozdro biggrin.gif
emti16
CYTAT(djclanv1r00z @ Jul 27 2008, 19:48) *
napadziory "wierze"

-Kanu (ten jest taki akurat)
-Mwaruwari (szybkość 85)
-Crouch (no aż tak szybki to on nie jest ale bańka właściwie każda wpada)
-Koller ( to co kolega wyżej)
-Trezeguet(no każdy go zna tongue.gif)
-Carew(szybkość 87)
-Ibrahimoic(tak jak kolega na T.)
-Rasiak(mi wymiata smile.gif w 20 meczach 25 bramek)
-Caracciolo(sped 81 ale bardzo dobrze się rozwija)
-C.Cole(młody jest i ma duży speed)
-Mido(jeden z lepszych grajków Egiptu kopał nad piramidami to teraz jest taki bramkostrzelny:P)
-Adebayor(jak koledzy na I. i T.)
-Kanoute(doświadczony napastnik z Mali)

są to napastnicy o wzroście od 190 cm tongue.gif

pozdro biggrin.gif

Z wymienionych tutaj napastników tak naprawdę paru nadaje się do gry tzn. nie zrozumcie mnie źle - kupowanie kilku z nich to głupota i wcale nie są szybcy.Są to:
-Crouch(istne drewno)
-Rasiak
-Caracciolo
-Kanu
-Koller

Pozostali nie są źli.Ich cechą jest dobra gra bańką.Ja polecam jeszcze:
-Drogba(czołg) - dość szybki i bardzo silny.
-Van Nistelrooy - dobra gra głową ale niestety już nie ta szybkość
-Mista - ten kolo zawsze strzela mi gola głową gdy gram z Atletico
-Toni - wymiatacz (95 header)
-Klose

A jeśli chodzi o młodych ofensywnych pomocników to wypisano ich pełno wcześniej ale podam tych co uważam za dobry,naprawdę dobry zakup:
-Cesc Fabregas - chyba nie ma zdolności gry na OP ale ma za to CMF(środkowy).Po kilku sezonach wymiatacz
-Iniesta
-Anderson
-Lucas
-Essien(to raczej taki cofnięty)
-Van der Vaart

Ech dużo ich jest nie napiszę wszystkich bo nie pamiętam.Wydaje mi się że chyba najlepszy to właśnie Fabregas ze względu na świetny wykres rozwoju i kreatywność w grze oraz świetny balans i dość wysoki wzrost.

djclanv1r00z
pograj sobie "Krołczem" kilka meczów to zobaczysz tongue.gif

z Rasiakiem to samo tongue.gif

nie umiesz widocznie wykorzystać ich atutów tongue.gif

a ja polecam jeszcze Borysiuka tongue.gif dziś patrze (okno transferowe przed 3 sezonem) a on ten "pięciokąt" prawie cały ma zapełniony a wiek 19 tongue.gif prędkość 95 biggrin.gif podpisałem z nim kontrakt na 5 lat xDDD

pozdro biggrin.gif
Zywy
CYTAT(WKS&RKS @ Jul 27 2008, 18:55) *

Mario Gomez. Ja go kupiłem pod koniec 3 sezonu, teraz mam 4 sezon a ma takie staty i wzrost ok. 187-190 cm
emti16
Ten Mario Gomez mocno przesadzony widzętongue.gif Grałem Crouchem dość dużo meczy i nie gra mi się nim za dobrze... Z wieżowców to polecam Adebayora...smile.gif
WKS
Dzieki , juz wybralem zawodników z dwojga zlelgo nie kupywalem ani Craucha ani Kollera ale C.Cole jest szybki zwrost ma w meczu towarzyskim strzelil 2 bramki dobry zakup wink.gif a OP od emti16 kupilem Andersona tez nie był to zly zakup Dzieki Panowie
RBK
CYTAT(emti16 @ Jul 27 2008, 21:55) *
Pozostali nie są źli.Ich cechą jest dobra gra bańką.Ja polecam jeszcze:
-Drogba(czołg) - dość szybki i bardzo silny.
-Van Nistelrooy - dobra gra głową ale niestety już nie ta szybkość
-Mista - ten kolo zawsze strzela mi gola głową gdy gram z Atletico
-Toni - wymiatacz (95 header)
-Klose

Jeszcze dodałbym Jo, bardzo dobry, choć strasznie nieregularny.

CYTAT
A jeśli chodzi o młodych ofensywnych pomocników to wypisano ich pełno wcześniej ale podam tych co uważam za dobry,naprawdę dobry zakup:
-Cesc Fabregas - chyba nie ma zdolności gry na OP ale ma za to CMF(środkowy).Po kilku sezonach wymiatacz
-Iniesta
-Anderson
-Lucas
-Essien(to raczej taki cofnięty)
-Van der Vaart

Moim ulubieńcem na tej pozycji jest DIEGO, na początku bodaj 21 lat, już b. dobre staty, a później co raz wyższe. W każdej drużynie, którą prowadzę, ma pewne miejsce w pierwszej jedenastce. POLECAM smile.gif

PS. Gra bodaj w Werderze Brema jak dobrze pamiętam.
emti16
CYTAT(WKS&RKS @ Jul 28 2008, 12:01) *
Dzieki , juz wybralem zawodników z dwojga zlelgo nie kupywalem ani Craucha ani Kollera ale C.Cole jest szybki zwrost ma w meczu towarzyskim strzelil 2 bramki dobry zakup wink.gif a OP od emti16 kupilem Andersona tez nie był to zly zakup Dzieki Panowie

Heh po to tu jesteśmy żeby pomagaćsmile.gif W razie czego pytaćsmile.gif praktycznie jestem 7h na dobę ONLINE:P
emti16
Postanowiłem wypisać na podstawie 2 lat grania w Pes 6 największe talenty na każdą pozycję.Jest to moja subiektywna ocena.Wypiszę tu zawodników których warto mieć w składzie.Zaczynam:

Bramkarz:Wiadomo.Na tą pozycję nie ma zawodnika najlepszego,ale wyróżnię tu trzech:

-Cech:niby talent i nie,bo ma 24 lata(chyba) ale nie ma sobie równych.Wyciąga wszystko.
-Ustari:młody argentyńczyk jest świetny.Ma niezły refleks i zdolności bramkarskie.Jednak słabszy od Cecha.
-Kameni:refleks na 98,zwinność i wyskok też dobry.Polecam go.

Środkowy obrońca:Musi to być wysoki,zwinny zawodnik grający bez zabawy,po prostu pewniak:

-Kompany:tak naprawdę nigdy nie było lepszego obrońcy dla mnie.On ściąga z góry wszystko(dosłownie).Musicie go mieć.
-A.Ferdinand:podobnie jak brat rozwinie się po 2 sezonach.Praktycznie niezawodny.

Boczny obrońca:

Prawy:

-Sergio Ramos:wymiatacz.Trzeba go mieć,rozwija się regularnie i bardzo szybko. Bardzo udziela się w akcje ofensywne,świetny zawodnik.
-Micah Richards:bardzo szybki po kilku sezonach,gra głową na wysokim poziomie.

Lewy:

-Vrzogic:bardzo szybki wzrost sił.Panowie z Konami chyba za bardzo przesadzili z jego siłami.Zrobili z niego wielkiego zawodnika.
-Mathieu:waleczny,silny obrońca.Dużo o nim nie napiszę,Przekonajcie się sami.
-Evra:troszkę starszy od poprzedników,ale co on robi to głowa mała:) Szybki i zdecydowany.

Defensywny pomocnik:jeśli chodzi o młodych to jest jak na lekarstwo.Wyróżnię jednego:

-Mikel: Po dwóch sezonach piłki z góry wszystkie jego.Wysoki,skoczny,waleczny.

Skrzydłowy pomocnik:napiszę wszystkich(lewych i prawych) razem,skrzydłowi zmieniają często strony:

-Cristiano Ronaldo:najlepszy zawodnik w grze(moim zdaniem).Gdy biegnie,rozpycha się i nie można mu wziąść piłki.Po trzech sezonach osiąga swoje maksymalne umiejętności.Bardzo szybki,praktycznie nie da się go dogonić.Genialny strzał z dystansu.Bóg.
-Messi:zaliczyłem go do skrzydłowych,choć praktycznie gra na pozycji Winger Forward.Bardzo szybki i zwinny.Strzela dużo bramek,drybluje po kilku obrońców.Jego wadą jest niski wzrost.Nieco gorszy od C.Ronaldo
-Quaresma:kolejny geniusz portugalski.Jest bardzo szybki,nieźle drybluje.Podobnie jak dwóch panów wyżej.
-Nani:bardzo szybko się rozwija,choć ustępuje C.Ronaldo pod względem szybkości.Dobrze drybluje.Warto go mieć,choć na początku jego rozwoju można odnieść wrażenie,że gra "bez jaj".

Środkowy pomocnik:Wymienię ich tylko trzech.Zaliczę tu dwie pozycje(CMF i AMF):

-Fabregas:ktoś pisał że Shimizu jest od niego lepszy.Bzdura.To maszyna do asyst.Genialnie podaje,strzela,jest wysoki i gra piękną piłkę(długie crosy).Zresztą nim trzeba zagrać.
-Iniesta:świetny rozgrywający,dobrze drybluje.Niezły zawodnik.Opłaca się go mieć.
-Daniel Carvalho:świetnie uderza.Dobrze rozgrywa.Bardzo dobry zawodnik.

Napastnik:

-Tevez:bardzo skuteczny gracz.Choć nie ma gwiazdki "scoring" strzał na bramkę w 80% kończy się golem.
-Walcott:bardzo szybki zawodnik.Po kilku sezonach świetny w ataku.Trochę niski,ale za to zwinny.
-Rafael Sobis:super strzelec.W drugim sezonie genialny.Strzał w bramkę w 90% kończy się bramką.Bardzo skuteczny jak Carlos Tevez.
-Rooney:nie przepadam za nim,ale jest niebywale skuteczny.Ma silny strzał i siły rosną mu bardzo szybko.Jest tylko jeden zawodnik który jest w ataku lepszy od niego jeśli chodzi o talenty a jest to...
-Fernando Torres:MASZYNA DO GOLI.Strzał na bramkę i gol.Z każdej pozycji.Strzeliłem nim w 6 sezonach 300 goli,co w przeliczeniu daje 50 goli na sezon(ok. 30 w lidze, po 10 w pucharach).Jego trzeba mieć po prostu.Rozwija się bardzo szybko.POLECAM.

Oczywiście mogłem tu o niektórych zapomnieć,ale ci co wymieniłem są absolutnie genialni.Mam nadzieje że ktoś skorzysta z tych zawodników i komuś się ten opis przyda.Pozdrawiam.
Tomak
A oto moje mlodziutkie i nieznane talenty

Bramka - Casillas, Buffon, Cech
Obrona - R. Carlos, Nesta, Maldini, Materazzi.
Pomoc - C. Ronaldo, Messi, Lampard, Gattuso, Pirlo, Guti, Robben.
Atak - Raul, RvN, Drogba, Henry.

Pozdro dla prawdziwych PES wymiataczy i utalentowanych skautow.

Piatka.
Mooner
A jakiś Polaczków znacie? ;]
djclanv1r00z
Tytoń, Białkowski

Fojut, Król

Borysiuk,Kostubała

Robak,Janczyk

mi się sprawdzają smile.gif

pozdro cool.gif
JuveR
CYTAT(emti16 @ Aug 3 2008, 12:51) *
Postanowiłem wypisać na podstawie 2 lat grania w Pes 6 największe talenty na każdą pozycję.Jest to moja subiektywna ocena.Wypiszę tu zawodników których warto mieć w składzie.Zaczynam:

Bramkarz:Wiadomo.Na tą pozycję nie ma zawodnika najlepszego,ale wyróżnię tu trzech:

-Cech:niby talent i nie,bo ma 24 lata(chyba) ale nie ma sobie równych.Wyciąga wszystko.
-Ustari:młody argentyńczyk jest świetny.Ma niezły refleks i zdolności bramkarskie.Jednak słabszy od Cecha.
-Kameni:refleks na 98,zwinność i wyskok też dobry.Polecam go.

Środkowy obrońca:Musi to być wysoki,zwinny zawodnik grający bez zabawy,po prostu pewniak:

-Kompany:tak naprawdę nigdy nie było lepszego obrońcy dla mnie.On ściąga z góry wszystko(dosłownie).Musicie go mieć.
-A.Ferdinand:podobnie jak brat rozwinie się po 2 sezonach.Praktycznie niezawodny.

Boczny obrońca:

Prawy:

-Sergio Ramos:wymiatacz.Trzeba go mieć,rozwija się regularnie i bardzo szybko. Bardzo udziela się w akcje ofensywne,świetny zawodnik.
-Micah Richards:bardzo szybki po kilku sezonach,gra głową na wysokim poziomie.

Lewy:

-Vrzogic:bardzo szybki wzrost sił.Panowie z Konami chyba za bardzo przesadzili z jego siłami.Zrobili z niego wielkiego zawodnika.
-Mathieu:waleczny,silny obrońca.Dużo o nim nie napiszę,Przekonajcie się sami.
-Evra:troszkę starszy od poprzedników,ale co on robi to głowa mała:) Szybki i zdecydowany.

Defensywny pomocnik:jeśli chodzi o młodych to jest jak na lekarstwo.Wyróżnię jednego:

-Mikel: Po dwóch sezonach piłki z góry wszystkie jego.Wysoki,skoczny,waleczny.

Skrzydłowy pomocnik:napiszę wszystkich(lewych i prawych) razem,skrzydłowi zmieniają często strony:

-Cristiano Ronaldo:najlepszy zawodnik w grze(moim zdaniem).Gdy biegnie,rozpycha się i nie można mu wziąść piłki.Po trzech sezonach osiąga swoje maksymalne umiejętności.Bardzo szybki,praktycznie nie da się go dogonić.Genialny strzał z dystansu.Bóg.
-Messi:zaliczyłem go do skrzydłowych,choć praktycznie gra na pozycji Winger Forward.Bardzo szybki i zwinny.Strzela dużo bramek,drybluje po kilku obrońców.Jego wadą jest niski wzrost.Nieco gorszy od C.Ronaldo
-Quaresma:kolejny geniusz portugalski.Jest bardzo szybki,nieźle drybluje.Podobnie jak dwóch panów wyżej.
-Nani:bardzo szybko się rozwija,choć ustępuje C.Ronaldo pod względem szybkości.Dobrze drybluje.Warto go mieć,choć na początku jego rozwoju można odnieść wrażenie,że gra "bez jaj".

Środkowy pomocnik:Wymienię ich tylko trzech.Zaliczę tu dwie pozycje(CMF i AMF):

-Fabregas:ktoś pisał że Shimizu jest od niego lepszy.Bzdura.To maszyna do asyst.Genialnie podaje,strzela,jest wysoki i gra piękną piłkę(długie crosy).Zresztą nim trzeba zagrać.
-Iniesta:świetny rozgrywający,dobrze drybluje.Niezły zawodnik.Opłaca się go mieć.
-Daniel Carvalho:świetnie uderza.Dobrze rozgrywa.Bardzo dobry zawodnik.

Napastnik:

-Tevez:bardzo skuteczny gracz.Choć nie ma gwiazdki "scoring" strzał na bramkę w 80% kończy się golem.
-Walcott:bardzo szybki zawodnik.Po kilku sezonach świetny w ataku.Trochę niski,ale za to zwinny.
-Rafael Sobis:super strzelec.W drugim sezonie genialny.Strzał w bramkę w 90% kończy się bramką.Bardzo skuteczny jak Carlos Tevez.
-Rooney:nie przepadam za nim,ale jest niebywale skuteczny.Ma silny strzał i siły rosną mu bardzo szybko.Jest tylko jeden zawodnik który jest w ataku lepszy od niego jeśli chodzi o talenty a jest to...
-Fernando Torres:MASZYNA DO GOLI.Strzał na bramkę i gol.Z każdej pozycji.Strzeliłem nim w 6 sezonach 300 goli,co w przeliczeniu daje 50 goli na sezon(ok. 30 w lidze, po 10 w pucharach).Jego trzeba mieć po prostu.Rozwija się bardzo szybko.POLECAM.

Oczywiście mogłem tu o niektórych zapomnieć,ale ci co wymieniłem są absolutnie genialni.Mam nadzieje że ktoś skorzysta z tych zawodników i komuś się ten opis przyda.Pozdrawiam.

Jejku a gdzie ty znalazłeś takich zawodników? Pierwszy raz o nich słyszę tongue.gif To jest temat w którym piszemy talenty, a nie zawodników, którzy są już gwiazdami...
To ja szukam jakiegoś prawego obrońcy. Bo niestety mam brazylijczyka (Rafinha) ale on u mnie wytrzymuje jedynie pierwszą połowę i całkowicie siada. Ma słabą kondycję, a ja bardzo często gram skrzydłami smile.gif

djclanv1r00z
CYTAT(Juventino @ Aug 18 2008, 22:22) *
Jejku a gdzie ty znalazłeś takich zawodników? Pierwszy raz o nich słyszę tongue.gif To jest temat w którym piszemy talenty, a nie zawodników, którzy są już gwiazdami...
To ja szukam jakiegoś prawego obrońcy. Bo niestety mam brazylijczyka (Rafinha) ale on u mnie wytrzymuje jedynie pierwszą połowę i całkowicie siada. Ma słabą kondycję, a ja bardzo często gram skrzydłami smile.gif

Boka, Musthapa Traore (to imię nie wiem jak się piszę) smile.gif

pozdro cool.gif
Windziak
emti po 2 latach gry? ja nie muszę grać żeby tak wielkich graczy wymieniać...

z polskich ciekawy jest Prokop biggrin.gif mi się fajnie rozwija smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.