Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Talenty W Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
don_daniello
Cytat
I Szukam śr. napastnika młodego z wielką przyszłością

Ja Ci polecam: Falcao Garcia, A. Sanchez, obaj z River Plate, Vidangossy- Osasuna chyba (polecam), Trejo- Mallorca, El Zahr i Ryan Babel- obaj Liverpool. Wszyscy mają od 20 lat w dół. Aha jescze sprawdź Torresa. U mnie wymiata.
Tolek
Zależy w jakim okresie gry jesteś. Jak wcześnie, to jak najszybciej sprowadź Freda. Wysoki, wysoko skacze, wyśmienicie gra głową, ma bajeczny strzał prawej nogi, świetnie drybluje, bardzo szybko biega. Wszystkie umiejętności przydatne napastnikowi ma na poziomie ok. 95. U mnie został królem strzelców w lidze, a także w lidze mistrzów. Jeśli zależy ci na graczu dobrym technicznie, polecam Torresa. Niezły jest Samaras - bardzo wysoki i obunożny, dobry do wykańczania akcji, ale Fredowi nie dorównuje.
Kempu
Polecam BABEL'A z Liverpoolu! F.Torres jest zarąbisty. Real Madryt zaproponował mi Robinho za Torresa!
Bronowickiego polecam na lewą obronę! Jest bardzo dobry!
titanum
Polecam:
Obinna- młody nigeryjczyk ale wysokie staty, młody(17 lat) ale strzela i biega aż miło patrzeć!
Emanuelson- holenderski obrońca z Ajaxu, po 2 sezonach wysokie staty
M. Richards- jestem teraz w drugim sezonie i coś mi się zdaje że drugi Rio rośnie rolleyes.gif
Nani- dobra technika, wkręca w ziemie obrońców
Anderson- to samo plus strzał rolleyes.gif
D. Silva- pozyskany z Valencii a się rozchulał na lewym skrzydle ph34r.gif
F.C. Barcelona
ja polecam : Halil Altintop - jak sie rozwinal to byl chyba najlepszym napastnikem gry (naprawde),
Ozil - fantastyczny a przedewszystkim mlodziutki srodkowy pomocnik. na poczatku moze taki swietny nie jest ale jak sie nim troche pogra no to jest jak mazenie
Neuer - bramkarz - poprosu nic dodac nic ujac, mlody wysoki i fantastycznie sie rozwija
titanum
Polećcie mi jakiegoś defensywnego pomocnika w stylu Patricka Vieiry....
perONE
Cytat(titanum @ Feb 20 2008, 16:54:24) *
Polećcie mi jakiegoś defensywnego pomocnika w stylu Patricka Vieiry....

Negocjacje-->Wyszukiwanie Talentów-->Defensywny Pomocnik
do wyboru do koloru tongue.gif...
Vespa64
Z pewnością niezły jest na tą pozycję Nigel De Jong, przynajmniej u mnie gra bd.
Z takich jakich ja mam w składzie to myślę że godni zakupu są.

Orellano - napastnik z Argentyny, ma 21 lat ogromnie zwinny 97 ohmy.gif i ma bd. technikę.
G. Bale - obrońca z Anglii wiadomo smile.gif
Zresztą szukajcie a znajdziecie smile.gif
Arystoteles
Cześć, to może ja się pochwalę co mam.
Rozpocząłem od Widzewa Łódź. Poziom meczów Champion, a Normal to poziom gry. 
Na początek kasa 10 000.
Pierwsze sezony grałem po 5` - głównie remisy. W obecnym już gram po 15`.

2006 - 2 liga, 3 pozycja
2007 - 2 liga, 1 pozycja (zrobycie pucharu ligi 2)
2008 - 1 liga, 11 pozycja
2009 - 1 liga, 5 pozycja (zdobycie pucharu ligi 1)
2010 - w tym sezonie mam zamiar zdbyć wszystko co się da.

Obecny mój skład oraz obecny wiek.

BR - Barthez - 19 lat
OP - Berger - 21 lat
L - Kompany - 24 lata
OL - Nyatanga - 22 lat
DP - Burhart - 23 lata (od początku w Widzewie)
PŚ - Joao Mutinho - 24 lata
OP - M. Tylor - 28 lat
PP - Obinna - 23 lata
PL - Martins - 25 lat
NP  - Park Chu Joung - 25 lat
NL - Rafael Sobis - 25 lat

Polecam bo są to tani zawodnicy, młodzi i mają dobre statystyki.
Pro-Evo-S
tylko że np barthez i berger to zawodnicy wygenerowani jako talenty :/ I wcale nie masz takiego młodego składu. A co do tematu to to nie jest "moja masterleague" tylko talenty PES 6

A więc NAUCZ SIĘ CZYTAĆ!!!
cyc011
Siema, a ja chciałem się zapytać jak wygląda Sergio Aguero bo słyszałem że ma najlepszą krzywą w Pro 6, i czy jego krzywa zależy od wgranego patcha?

Aha z tego co ja polecam to:

Park Chu Young - w 2012 przestały mu staty rosnąć bo w sumie wszystko jest na czerwono to po co ma dalej rosnąć
Tevez - j/w
Cristiano Ronaldo - j/w
A. Ferdinand - staty obrońcy na czerwono, reszta zółta
Ustari - fenomen bramkarz staty bramkarskie czerwono - pomarańczowe (2012 rok - reakcje 97)

czekam na odpowiedź co do Sergio, może ma ktoś screeny ze statami albo jego krzywą albo ma jakieś zródła z tymże informacjami wink.gif pozdrawiam
adison88
Z Aguero to ja mialem tak :

W Benfice pozyskalem go wymieniajac za Kake.

Wystawilem go jako ofensywny pomocnik i dobrze gral nawet ( bardzo dobre przyspieszenie) ale dopiero po dwoch sezonach ,potem to juz byl fenomenalny bo na pomocy w sezonie strzelal po 12-17 bramek w sezonie.

W Borussi Dortmund kariere zaczelem po Benfice(za latwo mi szlo) kupilem go w 1 sezonie ale niewiem jakim cudem.

Przpypomnialem sobie Benfice lecz ja go wystawilem na ataku gral wraz z Mladenem Petriciem.
W Borussi fatalnie sie spisywal.

A poza tym to polecam Mladen Petrica ;P.

-> Dejagah
-> Lavezzi
-> Hamsik
-> K.P.Boateng(Tottenham) - chyba moj ulubiony zawodnik w grz ;D
-> Routledge (lecz po kilku sezonach)
-> Alnwick (chyba tak sie pisze)
-> Agbonlahor (wymiatacz);P
-> Steve Mandanda (GK)
-> Taiwo (chyba znany troche)
Arystoteles
A czym się różni "talent" od normalnego zawodnika?
Orange_91
Cytat(Arystoteles @ Mar 4 2008, 12:23:08) *
A czym się różni "talent" od normalnego zawodnika?

Tym, że jest młody i szybko sie rozwija.
markiz25
ja bym polecił Laurito z udinese z psie punkty pes a po 2 sezonach kiler
perONE
polecam OUSSALAH. boczny pomocnik. dobrze sie kiwa, czesto robi balans cialem i markowanie strzalu. czesto zmyla pobrcnow przy wslizgu.
Tolek
Bramkarze

1. Neuer owszem, rozwija się niesamowicie szybko, ale po krótkim czasie staty zaczynają mu bardzo szybko spadać, potem znowu mu rosną... Ale mistrzowskiego poziomu nie ma nigdy.
2. Huber - u mnie NUMBER ONE. Wyparł ze składu Ustariego, jest od niego młodszy a lepiej broni. Świetnie wyrównane skille, tzn. wszystkie bramkarskie umiejętności na równym wysokim poziomie, a nie reakcje 95 - um. bramkarskie 80... On się rozwija równo i jest git biggrin.gif.
3. Odrodzony Paligulica - świetny... Zmiennik Hubera. Odradza się w zimie pół roku po odejściu pierwszego Paligulci na emeryturę.
4. Solimar - dorównuje Huberowi. Niesamowicie rozwinięte Um. bramkarskie są jego atutem - to najważniejsza umiejętność bramkarza... Do tego świetne reakcje i bdb obrona.

Najwyższa średnia

Najwyższa (domyślnie) jest średnia Fabregasa i Shimizu. Mimo, że Shimizu jest wprost wspaniały pod względem umiejętności to ma 1,60 wzrostu i jest bardzo chudy. Słabo walczy w powietrzu, przewraca się biegnąc obok napastnika... Zwyczajnie za mały. Oczywiście da się nim grać, kiedy ktoś potrafi i lubi(niesamowita manewrowość)... Ale jest drogi. Do tego Messi i Ozil.

adi11
Walcott biggrin.gif
JuveR
Cytat(adi11 @ Mar 7 2008, 13:24:31) *
Walcott biggrin.gif

Nie ma co, wysiliłeś się strasznie wacko.gif
A co do talentów, to ja polecam Zapatę z Udinese, 20 lat i do tego wygrywa niemalże każdy pojedynek główkowy. Gram Juventusem, więc mogę jeszcze polecić Chielliniego tongue.gif W tym sezonie kupiłem jeszcze Ustariego (chyba każdy zna). Dobrzy są też Hamsik (def. pomocnik z Napoli) oraz Cavani (napastnik, Palermo), no i jeszcze Marchisio, Giovinco, Micah Richards... cool.gif

Pozdrawiam wink.gif
cyc011
Kogo ja jeszcze mogę polecić?

Palmieri - staty obrońcy na czerwono, w wieku 22 lat obrona 97 (!!)
Rafinha - kolejny cyborg, spokojnie mogący grać jako boczny obrońca czy skrzydłowy
Diego - na patchu z Bundesligą wygląda lekko mówiąć czerwono-pomarańczowo
Fabregas - no już wcześniej wspominany, świetny play-maker
Pirlo - najlepszy defensywny pomocnik w grze, mimo że dość stary, grając regularnie staty nie będą spadać... wolne - miodzo, rozdziela piłeczki też miodnie ;]
TheUnitedVibe
Cytat(Kempu @ Mar 14 2007, 19:08:27) *
Polecam Podolskiego, Carrica.

Odrazam Jesus Navasa.

Czemu odradzasz Navasa?
cyc011
A mam pytanie odnośnie Gabriela Agbonlahora z Aston Villi. Możecie podać jego staty po kilku sezonach i czy opłaca się go kupować, jak sie rozwija itp... dzięki z góry wink.gif
JustMe1987
Cytat(cyc011 @ Apr 6 2008, 22:42:51) *
A mam pytanie odnośnie Gabriela Agbonlahora z Aston Villi. Możecie podać jego staty po kilku sezonach i czy opłaca się go kupować, jak sie rozwija itp... dzięki z góry wink.gif

Wybierz sobie druzyne i zacznij nia kariere i juz wiesz jak prezentuje sie wzrost statow pilkarzy. Proste nie cool.gif
El Guaje
A ja mam takie pytanie z innej mańki .Jak/Czy da się wypożyczyć zawodnika bo właśnie tego nie wiem [mam ang. wersję] i jak gostka wystawiam na sprzedaż to zawsze chcą go kupować a właśnie ja chciałbym go TYLKO wypożyczyć tongue.gif .Więc moje pytanie : Czy jest od tego osobna opcja ?
Czekam na odpowiedź .

Pzdr . tongue.gif
Orange_91
Cytat(El Guaje @ Apr 7 2008, 13:34:16) *
A ja mam takie pytanie z innej mańki .Jak/Czy da się wypożyczyć zawodnika bo właśnie tego nie wiem [mam ang. wersję] i jak gostka wystawiam na sprzedaż to zawsze chcą go kupować a właśnie ja chciałbym go TYLKO wypożyczyć tongue.gif .Więc moje pytanie : Czy jest od tego osobna opcja ?
Czekam na odpowiedź .

Pzdr . tongue.gif

Niestety nie ma takiej opcji. Wystawiasz gracza na listę transferową i już nie masz dalej wpływu czy zainteresowany zaproponuje Ci transfer czy wypożyczenie.
El Guaje
Dzięki Orange_91. Niestety tego się spodziewałem i właśnie tego bardzo mi brakuje w Master League...Bo w Valencii mam na lewe skrzydło Silvę i Vicente. Silva jest poprostu świetny a Vicente złapał życiową formę i ma u mnie atak 88, a szybkość dryblingu 95 i ogólnie też się rozkręcił strasznie... i szkoda mi jest żeby któryś z nich siedział na ławie to chciałem jednego z nich wypożyczyć na sezon... no ale trudno.
Dzięki za odpowiedź
Pzdr. tongue.gif
Rossinho
Proszę o polecenie mi jakiegoś niezłego, młodego, dobrze grającego głową sępa bo takiego mi w MU brakuje wink.gif

Edit:
Aha, i co sądzicie o Mortenie Gamst Pedersenie?
Auer
Miał ktoś kiedyś Rui Patricio? Jak się spisuje?
Ja mogę polecić Leonardo i Sifaskis'a (obaj Olympiakos). Sifakis po 2 sezonach ma staty prawie takie jak Boruc a ma 23 lata!
IronTiga
Lucas Leiva, świetny playmaker ale i dobry w defensywie, gdy trzeba świetnie zastepuje mi Gerrarda w Liverpoolu
cyc011
Okej, poleccie mi dobrego DP (defensywnego pomocnika) bo Pirlo już 33 lata i spada i zastąpiłbym go bardzo chętnie wink.gif młody z dobrym progressem wink.gif
Tolek
Na poprzednich stronach byli wymienieni tongue.gif ale co mi tam.

NAMBER ŁAN MASTER
Cesc Fabregas

OŁMAJGAD EMEJZING
Nuri Sahin

FAKIN INKREDIBUL
Nigel de Jong

Przydomki mojego autorstwa wszystkie prawa zastrzeżone tongue.gif.

Nie wywalczą oni niestety zbyt wielu piłek głową... Fabregas niesamowicie podaje i lubię wystawiać go na skrzydle, gdzie głową nie musi walczyć... Sahin też wymiata, ale trzeba go dłużej trzymać, zanim coś z niego wyrośnie. Nigel de Jong jest świetnym bocznym obrońcą, ale bez skrupółów można wystawiać go na defensywnej pomocy.

Tyle co do umiejętności. Ja lubię mieć na DMF'a zawodnika, który będzie walczył o piłki wysokie - dlatego stawiam tam czasami obrońców, np. Heitingę, Kompanyego, a w dawnych czasach także Mathieu, Vandenborre, Sergio Ramos... Ale tych trzech akurat nie polecam aż tak, można znaleźć lepszych tongue.gif zależy co lubisz i jak grasz. Jak masz jakieś pytania to wal, bo przekopałem się przez morze talentów smile.gif.
JuveR
Ja odkąd gram w PESa 6 zawsze jako def. pomocnik gra u mnie Sissoko rolleyes.gif Gwarantuję Ci, że 99% pojedynków główkowych wygra (po prostu nie ma sobie równych). A trzeba pamiętać, że jest młody happy.gif
Mógłby ktoś doradzić mi dobrego lewego pomocnika (skrzydłowego) ? Ja myślałem o takich graczach: Silva (Valencia), Capel (Sevilla) lub Robben (Real). Który z nich jest najlepszy? Ewentualnie poproszę o innego zawodnika, który mógłby zastąpić Nedveda smile.gif
cyc011
JuveR - C. Ronaldo, ewentualnie Palacio (tylko że nie Rodrigo), ja mam jakiegoś innego który wygląda czerwono pomarańczowo i jest nominalnie skrzydłowym (Rodrigo jest CN). Quaresma, mimo tego że dwa pierwsze sezony ma strzałkę w dół to później ładnie dokręca staty, u mnie nawet atak do 90 dobił. Na skrzydło dobry jest jeszcze Joaquin oraz Hunt (młody i bardzo fajnie się rozwijający). A jak nie chce Ci się szukać to kup po prostu Messiego (u mnie biega w Celticu i sprawuje się bardzo dobrze wink.gif)
Tolek
Messi to b. dobry wybór, ale trudno go wywalczyć.

Równie dobry jest Dos Santos, ale na dłuższą metę (trzeba sporo czekać aż się rozwinie).

Walcott to b. szybki i ofensywnie nastawiony skrzydłowy.

Hunt jest poprawny, ale znacznie lepszy będzie Aguero.

Lennon cię nie zawiedzie, biega jak szalony i dobrze wykonuje robotę.

Park Chu-Young jest bardzo uniwersalny (może grać na każdej pozycji na ataku, a można go ściągnąć do środkowego pomocnika). Świetnie drybluje i może wykonać flip-flapa. Do tego potrafi bardzo dobrze strzelić, nieźle główkuje.

C. Ronaldo jest świetny, ale niesamowicie drogi.

D. Carvalho to ofensywny pomocnik, może grać na skrzydle. Jest dobry i ma b. mocne kopnięcie, ale można znaleźć lepszego.

Tevez jest świetny, ale to już raczej ofensywny pomocnik/napastnik.

Shimizu jest wspaniały, ale niesamowicie malutki (łatwo go przewrócić, głową prawie nic nie ugra).

Ozil jest solidny, bardzo silny i uniwersalny. Ma niesamowicie wysoką krechę na wykresie, chociaż przez pewien czas mu opada.

Vrzogic to mega-uniwersalny gracz. Zaczyna z b. słabymi statami, potem błyskawicznie mu rosną, potem 2 lata opadają, a potem znów rosną (jak u Ozila). Może grać na każdej pozycji poza bramkarzem wink.gif.
BadNewz
Po pierwsze... Jeśli zawodnik to skrzydłowy to chyba każdemu skojarzy się z tym, że jest nastawiony ofensywnie blink.gif
Tevez to napastnik więc "raczej" jest napastnikiem.
_____

Polecam Clichy' ego rolleyes.gif jak ktoś szuka dobrego bocznego obrońcy chodź w sumie nie trzeba go chyba zbytnio reklamować.
Tolek
Nigel de Jong, Ilsinho, Aissati przewyższają Clichy'ego.
BadNewz
Tylko w PESie rolleyes.gif

Nubis
Polecam Brianda ze Stade Rennes
Super napastnik ze średnimi statystykami,świetnie gra w polu karnym,strzela z główek i doskonale współpracuje z jakimś dobrze wrzucającym pomocnikiem.
Tolek
Jaki jest wg was najlepszy bramkarz? Najwyżej 21 lat na starcie gry ;p albo z tych odrodzonych... Chodzi mi tu o statystyki u szczytu ich formy, nie o ogólną średnią a o umiejętności bramkarskie, reakcje, obronę, równowagę i zwinność...
djclanv1r00z
ja mam 17 letniego Wojtka Szczęsnego smile.gif jest doby i się dobrze rozwija smile.gif
IronTiga
Mihaylov bramkarz z Węgier lub Bułgar (nie pamiętam, a wiem że podobne flagi), mam go u siebie w Liverpoolu, bardzo dobry, 24 letni, a gram 3 sezon w ML

Pozdro wink.gif
Kamiloxx
Zidan - Egipcjanin, miałem go na patchu 6.5, był bardzo dobry wink.gif
IronTiga
Szukam, dobrego napastnika, w wieku 22-28 lat
(jeżeli spełnia dalsze wymagania może być młodszy), dobrze utrzymującego sie przy piłce, rosłego, dobrze grającego głową.
Czekam na propozycję.

Pozdro wink.gif

PS. Mój 100 POST
smile.gif cool.gif laugh.gif biggrin.gif tongue.gif happy.gif
biggala2310
Ja proponuję Benzeme, Zigica lub Fenina. No może jeszcze Adebayor.
markiz25
CYTAT(biggala2310 @ May 18 2008, 22:05:50) *
Ja proponuję Benzeme, Zigica lub Fenina. No może jeszcze Adebayor.

to maja byc talenty a nie grajki ktorych kazdy zna
Tolek
Fred - 23 lata, wysoki, ma wspaniały strzał, świetnie gra głową, szybko biega, dobrze drybluje. Kompletny napastnik.
Samaras - gorszy w umiejętnościach niż Fred, ale też bardzo dobry - bardzo wysoki - do tego obunożny
Fernando Torres - równie dobry jak Fred, ma bardzo dobrze rozwinięte umiejętności techniczne, świetnie strzela z dystansu, drybluje, łatwo nim strzelać bardzo ładne gole np. z nożyc, podaje lepiej niż Fred
K.P. Boateng - silny, wytrzymały, wysoki, uniwersalny, waleczny, często mu się zdarza walnąć przewrotkę
Park Chu-Young - uniwersalny, nieźle strzela, dobrze drybluje, potrafi wykonać flip-flapa (trik Ronaldinho)
Obinna - sprinter, wysoki, ale trzeba poczekać aż się dobrze rozwinie
Babel - wysoki i szybki, do tego ma całkiem silny strzał
Tevez - bardzo waleczny, ma bardzo dobry strzał, świetnie drybluje, jest niezbyt wysoki ale potrafi walczyć z wysokimi obrońcami całkiem skutecznie, często tak się ustawi, że mimo niskiego wzrostu strzeli z główki gola
Rosales - mój stary znajomy z Pes5, nie jest co prawda fenomenalny, ale i tak bardzo dobry
Jo - bardzo wysoki, całkiem szybki, dosyć niezły strzał, ale musi się trochę rozwinąć zanim się będzie nadawał do czegoś konkretnego
Rooney - nie muszę wiele mówić, nazwisko mówi samo za siebie
KrakowskaAwangarda
Witam.
Możecie wpisać swoje aktualne składy z talentami , i może jeszcze parę jakiś tanich talentów.
Ja narazie słabiutko idę.Z tymi grajkami z ML nie da sie zawojować Pesa.
Z góry dzienx.
Orange_91
CYTAT(KrakowskaAwangarda @ sob, 31 maj 2008 - 08:37) *
Witam.
Możecie wpisać swoje aktualne składy z talentami , i może jeszcze parę jakiś tanich talentów.
Ja narazie słabiutko idę.Z tymi grajkami z ML nie da sie zawojować Pesa.
Z góry dzienx.

A nie możesz poczytać tego tematu? Masz tu pełno talentów.
Pro-Evo-S
Kerlon - 17 lat - jak mi się chłopak w Master Lidze rozwinął, to śmigał ze speedem 95, drybling miał 93 i jeszce kilka innych statsów ponad 90

Świetnie sprawdza się w roli rozrywającego, ma znakomite podania zarówno górą jak i dołem. Atrybuty fizyczne bliskie perfekcji. Szybko się rozwija...
potter
Na OE aptchu se kupilem do Legii Osei'a i w 2 sezonie juz duzo strzela, niski ale glowa gra zajebiscie

200 post !!! biggrin.gif biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.