Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Talenty W Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
elotto
Bardzo dobrym ofensywnym pomocnikiem jest Ebert z Herty Berlin, jest szybki a do tego ma bardzo dobry strzal i swietnie drybluje
Hayalet
Masz Herte -> masz ofa -> odpadasz.

Sprawdziłem Ronnego, narazie taki se, ale "kryske" ma nawet, nawet.
robail
Montolivio ofensywny pomocnik z fiorentiny
a bramkarz to odmlodzony pagliuca
Tolek
Kiedy piłkarze idą na emeryturę wskrzszają się w młodej postaci, dobrze by było mieź takiego Figo, Maldiniego, czy Zidane'a tongue.gif. Maldini się pojawia po 1 sezonie, sprawdzę go...
andree-e
ja miałem odmłodzonego ZIDANE i wymiatałsmile.gifA MALDINI jak to MALDINI klasa sama w sobie...a o to moja drużyna WERDER BREMA,rok bodajże 2010.Gram ustawieniem 4+1+3+2 na czempionie rzecz jasna
bramkarz:
PROTO-,bardzo dobry bramkarz,długo sie rozwija..
obrona:
FAZIO -może stać na pozycji defensywnego pomocnika jak i na środku obrony,młody,wysoki,skoczny i silny,bardzo długo sie rozwija
KRUGER-bardzo młody,prawie 2 metrowy obrońca,ma słabe staty ale warto go mieć poniewaź rozwija sie baaardzo długo
JANSEN-boczny obrońca jak i boczny pomocnik-jeden z najlepszych,najlepszy boczny z najlepszymi statami jakiego miałem(w 2010 to ma u mnie prawie wszystkie staty na pomaranczowo i bodajze 96 obrony)
MICAH RICHARDS-boczny obrońca,szybki i silny
pomoc:
AISATTI-u mnie na pozycji defensywnego pomocnikia-szybki,dobry strzal i podanie
ALAIN TRAORE-szybki skrzydłowy,dużo asyst i mocny strzał
CESC FABREGAS-szybki,mistrz asyst
MESSI-nazwisko mówi samo za siebie:)
napad:
JO-mistrz gry głową(95 gry glowa i tyle samo skocznosci i 189 cm wzrostu nie daja szans zadnemu obroncy),potężny strzał.Warto go mieć,2010 a on dalej sie rozwija
BENDTNER-kolejny zawodnik od gry głową(191 cm wzrostu)młody i perspektywiczny jak JO
ławka;
ADLER,SONG BILONG,DA COSTA,LOUVION,DZEMALI,COCU(odmłodzony-12 lat rozwoju),GIOVANI DOS SANTOS,BERISHA,ADRIAN LOPEZ
Mam zesół młody w którym każdy piłkarz ma długi rozwój-po co mam grać starymi jak im spadają staty-na nich przyjdzie czas jak sie odmłodza:)aha gram na ofie z evolution patch pozdro
robail
chyba ci sie tematy pomylily rolleyes.gif
andree-e
akurat mi sie nie pomylily-każdy z tych zawodników jest talentem wartym tego zeby go miec wiec po co mialem pisac dwa identyczne posty w talentach i w ustawieniach master ligue jak opisałem to tu.Wiec jest dobry temat
madajek
Bardzo dobry zawodnik To Japończyk
Takahara - Nie gra w żadnym klubie a ma bardzo dobry drybling, podania, szybkość i dobry strzał->jest napastnikiem ale u mnie gra na lewej lub prawej pomocy
nie wiem ile ma lat ale chyba 25 a gram 2 sezon polecam go łysy rolleyes.gif skośnooki unsure.gif ale zarąbisty laugh.gif
adamgala
Polecam takiego piłkarza jak Benayoun naprawde dobrze prosperujący obrońca z Izraela . Gra w west hamie
Faver
Van der vaart - juz nie raz opisywany. Moze grac na kazdej pomocy tylko jest 1 minus , na wiekrzosci of'ow i wogole moze w calej grze , jest blad ktory powoduje ze VdV ma strzalke rozwoju w dol. Niewiem jak u was ale u mnie to jest najlepszy DM,PM,AFM smile.gif
Wypowiedzcie sie czy u was tez tak jest z VdV.
Tolek
Taaa... Ostro się wkurzyłem... Ale i tak czekam na odrodzenie się sławnych tongue.gif. Po 1 sezonie biorę Paligulicę i Maldiniego. Potem Figo, Zidane, może później Henry:P.
EbonH4wK
hehe, nie wiem czemu się tak napalacie na te odrodzone gwiazdy. Zazwyczaj są one cienkie ;p Ja mam w ML 2024 rok, i najlepszymi w ataku są nieliczni "odrodzeni" (Ronaldo, Forlan, Anelka)
Reszta raczej cienko wypada. Dużo w mojej drużynie też zawodników defaultowych Konami (Schwarz, Moreira, Suarez, Shaw) ale też młodych talentów dodanych w OFie by alexdino (Merida Perez) Na początku grałem też składem z takimi zawodnikami jak C.Ronaldo , Eusebio. Polecam też OldPlayerów z PEShopa (właśnie Eusebio, Tore andre Flo) chociaż lepiej wymarać jakiegoś młodego talenciora i nim sobie pykać (radzę więc wyłączyć możliwość kupowania zawodników z PES Shopa zaraz na początku)

Podsumowując najbardziej Wam polecam Teveza i Dos Santosa. Strzelili dla mnie 1119 bramek, a Tevez do tego dołożył 272 asysty (w 2023 przeszedł na emeryturkę) przy 126 Dos Santosa. Na lewe skrzydło Theo Walcotta. Pozdrawiam
adamgala
kto wie jak sie rozwija henry bo nie wiem czy go utrzymywać?????
jarek1989
jak będzie grał to się będzie rozwijał biggrin.gif jak zdziadzieje to go sprzedaj biggrin.gif
dj_adriano
starsi zawodnicy własnie np tacy jak henry nierozwijają sie za dobrze(ale to zależy) ale takim henrym powinno sie grać do emeryturki bo według mnie taka gwiazda utrzymuje wysoka forme bardzo długo..

a tu jedne z wielu moich ulubionych perełek..
==>Vaz Te-Bolton
==>Ozil-Schalke 04
==>Ewerthon-Sttutgart
==>Ikeng-Sttutgart
==>Remy-Lyon

pzdr.. wink.gif
Tolek
Przy talentach warto brać tych z "trwałym rozwojem", jak Dos Santos czy Fabregas. Bo takiemu Messiemu po osiągnięciu szczytu formy umiejętności od razu lecą w dół, a taki Fabregas to utrzyma się w idealnej formie przez kilka lat. Takim zawodnikom ogólnie wolniej opadają umiejętności.
adamgala
Cytat(Faver @ Aug 6 2007, 14:48:46) [snapback]171283[/snapback]
Van der vaart - juz nie raz opisywany. Moze grac na kazdej pomocy tylko jest 1 minus , na wiekrzosci of'ow i wogole moze w calej grze , jest blad ktory powoduje ze VdV ma strzalke rozwoju w dol. Niewiem jak u was ale u mnie to jest najlepszy DM,PM,AFM smile.gif
Wypowiedzcie sie czy u was tez tak jest z VdV.

U mnie VdV ma strzałke rozwoju do góry i gram na defaulcie...
p@blo
Ja gram
Tevez-Świetny napastnik
Krkic-To co tevez
C.Ronaldo- szkoda mówin kazy wie
Messi- doskonały drybling i strzal
Ozil- Dobry boczny pomocnik
Vrzogic- Lewy obronca dobrze sie rozwija
Bianchi- U mnie nikt prawie nie moze go przejsc
Sergio Ramos- Tak jak Bianchi. Klasa sama w sobie
Ustari- Niesamowity bramkarz. Broni prawie wszystko
jarek1989
ja mam Naniego w MU biggrin.gif i super strzela z każdej sytuacji biggrin.gif (wolej ze stojącej piły z banki też sie zdarza biggrin.gif ) biggrin.gif

pozdro biggrin.gif

P. S.

laugh.gif laugh.gif MÓJ 600 POST laugh.gif laugh.gif
Mooner
Czy wy tez zauważyliśice, że piłkarze na skrzydłach dostają prawie zawsze słabe noty za mecz i w skutek tego wolniej się rozwijaja?
KKSFan
Ja polecam Pato- świetne główki strzeliłem nim 4 bramki w meczu w tym 3 z bani
Dos Santos- Szybko się rozwija, szybki
Kursa-Bardzo dobry obrońca jego staty po dwóch meczach idą w górętongue.gif
batman
Cytat(Mooner @ Aug 10 2007, 19:59:39) [snapback]172765[/snapback]
Czy wy tez zauważyliśice, że piłkarze na skrzydłach dostają prawie zawsze słabe noty za mecz i w skutek tego wolniej się rozwijaja?

Szczerze mówiąc nie zwracałem dotąd na to uwagi ale w najbliższym czasie zobacze czy to jest prawda!pzdr
batman
Polecam piłkarza o nazwisku Linke(środkowy obrońca)- standardowo ma on 36 lat ale sie odradza i u mnie ma 19 lat i gra świetnie
adamgala
Ludzie co sie nie odzywacie w ogóle na forum dbajmy o jego rozwój... rolleyes.gif a co do tych pomocników to też nie zwracałem na to uwagi ....na takie szczegóły...
jarek1989
bo napadziory wuęcej kopią i strzelają bramek i dlatego biggrin.gif
Tolek
Ze skrzydłowych prawię wcale nie korzystam. Zbliża się koniec 1 sezonu w mojej nowiutkiej drużynie, więc czekam na okno transferowe, żeby pobawić się w łowienie talentów biggrin.gif.
Ramzik
Polecam Jarosika. gra w Celticu Glasgow. Bardzo trudny do przejścia, ponieważ jest bardzo silny tongue.gif Poza tym kiedy posiada piłkę na lewej pomocy jest dosłownie nie do zatrzymania. Gorąco polecam biggrin.gif Pozdro
Mooner
Cytat(batman015 @ Aug 10 2007, 22:27:39) [snapback]172809[/snapback]
Szczerze mówiąc nie zwracałem dotąd na to uwagi ale w najbliższym czasie zobacze czy to jest prawda!pzdr

No u mnie np. Korzym dostał na skrzydle ostatnio note 7.5, bo strzelił bramke miał wiele przechwytów i asystował no i wygrałem aż 6:0.. ;] Jednak jak wystawie niejakiego Dylewskiego na skrzydło to nie zawsze dostaje nawet 6.5, nie wiem czy to wynika z taktyki czy z gameplayu gry.. Największe noty dostają środkowi, u mnie np. taki Mathiu nigdy nie zjeżdża poniżej 6.5 a to 6.5 miał chyba tylko z dwa razy.. ;p zwykle ma 7.0-8.0 spokojnie.. A taki Wędzyński (pojawił się u mnie, wielki talent do tego Polak! ) gra jako środkowy ofensywny i też zgarnia wysokie noty..
Wydaje mi się że to dlatego, że piłka jest przechwytywana najczęściej w środku, a jak zawodnik ma dużo przechwytów i mało strat średnia roście.. a na skrzydle zapierdziela i jedynie dośrodkowania i zwody i może jeszcze straci piłkę może dlatego traci na ocenie..
A u was jak jest ze skrzydłowymi? Zwróćcie na to uwagę.
Tolek
Notę liczy się na podstawie skuteczności strzałów i podań (czy dochodzą do celu, czy są przechwycone), od przechwytów i strat. Skrzydłowy przeważnie mało strzela. Mało przechwytuje, raczej więcej ma strat niż przechwytów. Tylko biega i dośrodkowywuje. A dośrodkowania są bardzo często wyłóapywane przez przeciwnika. Taki środkowy to ma dużo odbiorów i podań. Przeważnie krótkich i technicznych, a więc celnych. Włącza się w defensywę i w ofensywę. To normalne że ma większe noty smile.gif.

PS. Nowy talent... Shimitsu, czy jakoś tak, japoniec. Młody, a startuje z dobrymi statystykami (wiele powyżej 80, wytrzymałość powyżej 95). Jestem po 1 sezonie, na początku to pewnie wyglądało inaczej. Właśnie go sprowadziłem.
Mam Babela, Fabregasa, Messiego, Vrzogica, Nuri Sahina, Dos Santosa, Torresa, D. Carwalho, Walcotta, Lennona, Park Chu Younga, K.P. Boatenga. On przebija ich wszystkich. Uniwersalny. Na początku nadaje się na bok obrony idealnie, ale potem... To szkoda na tą pozycję takiego gracza. Na środek pola bym go dał. Wykres umiejętności... Jego krecha dotyka górnej granicy 95 punktów. WYMIATACZ!.
EbonH4wK
To chyba Shimizu ;] Już w PES 5 przewyższył we WSZYSTKIM Fabregasa. Ale jak już wspomniałem wcześniej, jego obecność zależy od OFa.
Ramzik
No Shimizu wymiata. Miałem go w ManU tongue.gif
batman
Shimizu zamiata mam go w swojej druzynie
jarek1989
to niech ktoś poda noty tego shmitzu smile.gif dorobie sobie go biggrin.gif

pozdro biggrin.gif
batman
niezły jest boczny pomocnik Ze Kalanga , Huddlestone . obrońca Ochs , Arda Turan , Lucas Biglia ,
batman
Niezłym grajkiem jest Isandro Lopez , Kasper Schmeichel , Lee Ho
perONE
ja polecam (jezeli ktos poszukuje bramkarza) zawodnika George Owu (Ghana- Ashanti Gold SC)
u mnie gra w PSV
dj_adriano
Ozil z Schalke
-17l.
-super skrzydłowy
-wysokie staty
-i w dodatku zajebiśćie szybko się rozwija
batman
Cytat(dj_adriano @ Aug 19 2007, 12:35:36) [snapback]175571[/snapback]
Ozil z Schalke
-17l.
-super skrzydłowy
-wysokie staty
-i w dodatku zajebiśćie szybko się rozwija

Taa Ozil jest świetny!!!!!!!!
Hayalet
ale trzeba mieć szalke pierw...
batman
Cytat(Hayalet @ Aug 19 2007, 15:28:32) [snapback]175620[/snapback]
ale trzeba mieć szalke pierw...

No ale chyba to nie jest problem miec Schalke 04 nie??
dj_adriano
kolejna perełka..
Bojan Krkic

pzdr.. wink.gif
Faver
Ta perelka to jest od pierwszej strony ;p Ja go juz znalem sporo czasu jak mial z 14 lat ale niebylo go w pes ;/
elotto
Cytat(jarek1989 @ Aug 15 2007, 14:43:55) [snapback]174362[/snapback]
to niech ktoś poda noty tego shmitzu smile.gif dorobie sobie go biggrin.gif

pozdro biggrin.gif

on jest zawodnikiem defultowym, czyli jest w kazdym ofie, jak go nie masz to moze ci sie jeszcze nie ujawnil
jarek1989
przemeo9 jak ten gracz ma dokładnie na nazwisko ??? biggrin.gif

to sobie go tu poszukam biggrin.gif

pozdro biggrin.gif
elotto
nazywa sie Shimizu, jest japonczykiem, 160 cm 52 kg
PS. dodam jeszcze ze z defultowych zawodnikow dobry jest Reeves(Anglia) i Jovancevic(Serbia). Ci dwaj wymiataja u mnie w srodku a maja dopiero odpowiednio 24 i 23 lata, Reeves gra troszke cofnietego srodkowego pomocnika a Jovancevic bardziej ofensywnego, mam jescze kilku defultowych zawodnikow, np. Guimaraes, Jackson, Murray. U niektorych moze ich jeszcze nie byc poniewaz jescze sie nie ujawnili(to czesc gry), raz gry gralem kariere Guimaraes byl juz po dwoch latach a kiedy innym razem zaczynalem kariere i chcialem go kupic to musialem czekac jakies 6,7 lat aby sie ujawnil. defultowi zawodnicy pojawiaja sie w polowie sezonu, w okresie transferowych razem nowo odrodzonymi gwiazdami.
robail
Ekoko z DR Kongo. Napastnik
Mooner
Wędzyński mi się pojawił, super ofensywny pomocnik i.. Polak! Polecam! Ale on mi się pojawił w grze, na bank, bo w 2010 ma 18 lat.
Tolek
Mam pytanie. Chodzi mi o zwinność. Nie jestem pewien, czy ta umiejętność stopniowo wzrasta, jak wszystkie, czy ma zawsze stałą wartość.

Co do Shimizu: on ma 98 zwinności, a nie wytrzymałości. Niestety na środek pola się nie nada, bo mały jest smile.gif. Ale na skrzydło idealny.

Nowy talent: Huber. 17 lat, a niewiele gorszy od Ustariego. Ma lepsze persspektywy niż Ustari i zastąpi go prędzej czy później smile.gif.
anthony
Hartock bramkarz wink.gif
U mnie broni wszystkie sytułacje 1 na 1
Anderson pomocnik wink.gif
Znakomity drybler i umie strzelic gola z dużej odległości

batman
dobry jest środkowy obrońca De Silvestri , Kaiser , Andrade(meksykański wszechstronny pomocnik) , Hummels , Ofoe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.