Gwidon
Feb 19 2006, 23:39
Na początku tygodnia screeny Rhein Energie Stadion, Koln
Tym razem nie będzie on przeznaczony do patch WorldCup a wydany raczej osobno

stadion jest w większości dobrą robotą mojego kolegi ale pomagałem w tworzeniu dachu od podstaw więc zaprezentuje tutaj te efekty końcowe
Gwidon, robisz bardzo fajne stadiony.Czy jest szansa,że zrobisz stadion jakiejś polskiej drużyny,np. Legii,Lecha, czy też Stadion Śląski??
Gwidon
Feb 21 2006, 00:08
no prace nad stadionem Koln trwają, structura 3d już jako tako wygląda oto podgląd
tak jest teraz:

a tak będzie po wgraniu texturek:

fotki tego stadionu w realu
>klik<a co do stadionu z Polski, hmm widzę że już jedna osoba robi śląski to nie będę powielał,a inne hmm no nie za bardzo mi się chce, może ew GKS Katowice ( żartuje Lyjo:P)
tsuyoshi
Feb 21 2006, 09:41
QUOTE(Gwidon @ Feb 21 2006, 02:03:07) [snapback]53536[/snapback]
no prace nad stadionem Koln trwają, structura 3d już jako tako wygląda oto podgląd
tak jest teraz:

a tak będzie po wgraniu texturek:

>klik<a co do stadionu z Polski, hmm widzę że już jedna osoba robi śląski to nie będę powielał,a inne hmm no nie za bardzo mi się chce, może ew GKS Katowice ( żartuje Lyjo:P)
Zajebisty Stadionik tak czymaj gwidon Pozdro
Gwidon super to wygląda a pisałeś wcześniej że masz słabą kartę graficzną to ciekawe jak u mnie będzie wyglądało, już się nie mogę doczekać!!!
A kiedy skończysz te areny WM 2006 to czy masz może zamiar zrobić stadion Stade Gerland - Lyonu albo Santiago Bernabeu???
Pozdro
Gwidon
Feb 21 2006, 11:08
QUOTE(zizek @ Feb 21 2006, 10:28:47) [snapback]53546[/snapback]
Gwidon super to wygląda a pisałeś wcześniej że masz słabą kartę graficzną to ciekawe jak u mnie będzie wyglądało, już się nie mogę doczekać!!!
A kiedy skończysz te areny WM 2006 to czy masz może zamiar zrobić stadion Stade Gerland - Lyonu albo Santiago Bernabeu???
Pozdro
Bernabeu już jest zrobione bardzo dobrze(jeżeli Tobie nie działa to kup sobie karte graficzną ATI- podobno pomaga

a co do Stade Gerland Lyon to wątpie, stadion Koln jest pewnie moim ostatnim

pozdro
tsuyoshi
Feb 21 2006, 12:38
Pytalem juz kilka razy ale zapytam jeszcze raz Gwidon pokazesz mi jak sie edytuje struktury 3d stadionow albo chociaz pokaz od czego zaczac tobie kiedys tez ktos pokazal a ty niechcesz mi pomoc jak wpadniesz do wroclawia to ci postawie jakies piwo (x10) albo Flaszke

Chyba nie chcesz zeby cie ominela taka flaszeczka pyszna.
Gwidon
Feb 21 2006, 12:47
QUOTE(tsuyoshi @ Feb 21 2006, 12:33:59) [snapback]53553[/snapback]
tobie kiedys tez ktos pokazal
muszę
Tobie powiedzieć, żeobrażasz mnie w tej chwili i to podwójnie
tsuyoshi
Feb 21 2006, 12:49
QUOTE(Gwidon @ Feb 21 2006, 14:42:09) [snapback]53554[/snapback]
muszę Tobie powiedzieć, żeobrażasz mnie w tej chwili i to podwójnie
Ciekawe czym ok dobra nie musisz mi nic muwic NRX
siemka giwdon moze tak byszrobil stadion slaski do pes 5 ?? fajnie by bylo
a jakim programem robidsz te stadiony ??
z gory dzieki
Bax Boy
Feb 21 2006, 13:22
Gwindon a kiedy daż ten stadjon keln do ściongniencia ? Bo jeast bardzo soperowy !!!!!
Gwidon
Feb 21 2006, 14:09
QUOTE(Bax Boy @ Feb 21 2006, 13:17:40) [snapback]53559[/snapback]
Gwindon a kiedy daż ten stadjon keln do ściongniencia ? Bo jeast bardzo soperowy !!!!!
dziś dopieściłem structure a teraz wysłałem go do mojego znajomego(FCH) który ten stadionik wypieści graficznie na cacy ;] w tym tygodniu powinien być do pobrania- zamieszcze link jakby co
Bax Boy
Feb 21 2006, 14:47
QUOTE(Gwidon @ Feb 21 2006, 14:04:43) [snapback]53566[/snapback]
dziś dopieściłem structure a teraz wysłałem go do mojego znajomego(FCH) który ten stadionik wypieści graficznie na cacy ;] w tym tygodniu powinien być do pobrania- zamieszcze link jakby co
No to elegancko.Bardzo dobry stadionik .A wiadomo coś na temat patcha World Cup 06 ? Data wypuszczenia w world ?
QUOTE(Gwidon @ Feb 21 2006, 11:03:49) [snapback]53548[/snapback]
Bernabeu już jest zrobione bardzo dobrze(jeżeli Tobie nie działa to kup sobie karte graficzną ATI- podobno pomaga

pozdro
Znaczy się mi chodzi o to że mam bardzo dobra kartę graficzną i nie mogę się doczekać jak będzie wyglądało. A co do Bernanbeu to chodzi ci o tą wersję day/fine - forzaromy czy jakąś inną jak tak do czy mógłbyś dać linka??
Gwidon
Feb 21 2006, 20:59
Witaj ponownie, stadion FC Koln prawie gotowy oto jego screeny (świetna robota by 'FCH')

-

-

-

Pod koniec tygodnia (albo wcześniej) wydamy następujące stadiony w wersji klubowej kompatybilne z superpatchem 3(chyba)
oto lista:
Awd Arena, Hannover
Fritz Walter Stadion, Kaiserslautern
Rhein Energie Stadion, Koln
Veltins Arena, Gelsenkirchen
raczej nic do tej paczki już nie dojdzie

pozdro,zapraszam do komentarzy
PA:trojkat:
siemka gwidon zrobil bys jakis polski stadion np: wisly kraków,slaski stadion,legi,lecha byl by gicior ?? napisz na gg. a to jest moje gg 4351291
z gory dzieki??
kostek
Feb 21 2006, 21:57
QUOTE(Gwidon @ Feb 11 2006, 08:58:11) [snapback]52370[/snapback]
witajcie,
mam troche czasu więc postanowiłem zrobić kilka stadionów
tutaj postaram się je zamieszczać
jeżeli macie ochote możecie je skomentować ale odrazu mówie że
no requestpozdrawiam
dzisiaj coś poskubie więc wkrótce postaram się coś zamieścić
siemka gwidon zrobil bys jakis polski stadion np: wisly kraków,slaski stadion,legi,lecha byl by gicior ?? napisz na gg. a to jest moje gg 4351291
po pierwsze czytaj
po drugie raczej nie ma zbytniej możliwości robienia stadionów typu 'legia'...
pzdr
---------------------------
gwidon swietny stadion...jedyne co mi nie pasuje to krzesełka....

ps. jakim programek edytujesz model 3d stadionu?
tsuyoshi
Feb 22 2006, 07:57
QUOTE(Gwidon @ Feb 21 2006, 02:03:07) [snapback]53536[/snapback]

>klik<Szczeze muwiac textury dachu z tego screenu bardziej przypominaja orginal i ja bym sie pobawil w dopieszczanie tych textur ze screena ale stadion i tak wyszedl zajebiscie.
[quote name='Gwidon' date='Feb 21 2006, 11:03:49' post='53548']

pozdro
A czy mógłbyś zapodać linka do tego bernabeu prośba??
Gwidon
Feb 22 2006, 10:11
tsuyoshi
Mar 2 2006, 23:08
Gwidon mam pytanie kiedy dasz link do Rhain Energie Stadium
QUOTE(tsuyoshi @ Mar 2 2006, 23:03:18) [snapback]54934[/snapback]
Gwidon mam pytanie kiedy dasz link do Rhain Energie Stadium
no powinien być dziś
Bax Boy
Mar 3 2006, 16:33
QUOTE(Gwidon @ Mar 3 2006, 09:47:04) [snapback]54951[/snapback]
no powinien być dziś
DOWNLOAD STADIUM KOLN
DOWNLOAD STADIUM KOLN II
SCREEN 1
SCREEN 2
"World Cup Hexedit Stadiums - Teambase" by Gwdion & FCH - 1. Rhein Energie Stadium
We created Stadiums for World Cup 2006 on Hexedit and updated them later with Textures for World Cup. Untill the Socceraccess Patch is finshed we wanna release the Stadiums with Textures for the Hometeams of the Stadiums.
1. Rhein Energie Stadium Cologne (Hometeam: 1.FC Köln)
2. coming soon: AWD Arena Hannover (Hometeam: Hannover 96)
Install:
- Rhein Energie Stadium overwrite Newlands Stadium
- Be sure you have install DKZ Studio:
- Yust click on: "Rhein Energie Stadium Cologne.dkz"
- DKZ Studio will be open automaticly
- Go to:
Patch --> "Apply Patch in Folder"
Default is: C:/Program Files/Konami/Pro Evolution Soccer 5/dat
Wait until the Installprogramm is finshed and start the Game
and Enjoy
No jestem pod wrażeniem. Screen wygląda interesujaco.
Ściagamy i instalujemy

Myślę że będzie dobrze
tsuyoshi
Mar 3 2006, 22:30
Zajebisty stadion dzieki Gwidon.Pozdro
cze
Gwidon czy mozemy wykorzystac twoje stadiony do megapatcha IO/Polevo ??
aa tak wogole swietna robota
QUOTE(T-Mac @ Mar 4 2006, 08:53:20) [snapback]55063[/snapback]
cze
Gwidon czy mozemy wykorzystac twoje stadiony do megapatcha IO/Polevo ??
aa tak wogole swietna robota

no jasne, poczekajcie bo niedługo wyjdą jeszcze pozostałem moje stadiony w wersji klubowej ( tj cztery razem)... oraz jeden niespodzianka z poza bundesligi
mcraczek
Mar 7 2006, 22:55
Panowie daloby rade zmienic murawe na Nou Camp na taka jaka dzis moglismy podziwiac w TV? Probowalem ja sam zmienic uzywajac do tego odpowiednich tekstur ale po jakiejkolwiek edycji murawa robi sie jednolita. Mozecie cos na to zaradzic?
Gwidon
Mar 26 2006, 16:31
walczu
Mar 26 2006, 16:41
Nareszcie znajomy stadionik, brawo
mcraczek
Mar 26 2006, 17:13
No zajebiscie sie to prezentuje tak trzymaj!
konsej15
Mar 26 2006, 17:59
no...swietnie wyglada...i wkoncu Polski stadionik:P
saviolka
Mar 26 2006, 18:01
QUOTE(Gwidon @ Mar 26 2006, 16:19:37) [snapback]58943[/snapback]
Świetna robota..!!
a to jest stadion chorzowski ??
a bedzie go mozna sciagnac moze tak jeszcze wisly krakow,legi i lecha poznan zrobic stadiony ??
spoko by bylo bo przecisz robia polska lige do pes 5
z gory dzieki
Ślązak fajny ale myśle że go jeszcze wypicujecie

....aha i jeszce jedno Gwidon możesz troche podnieść trybuny bo jak na mój gust są troche za niskie dla porownania wrzuacam zdjęcie:
Gwidon
Mar 28 2006, 22:46
AOL Arena

projekt dachu do stadionu AOL Arena ( World Cup Patch)- coś ciemno wyszło na screenie ;]
mcraczek
Mar 29 2006, 14:21
No galancie sie to prezentuje, robisz postepy Gwidon
jastrzab
Mar 29 2006, 15:12
QUOTE(Gwidon @ Mar 28 2006, 21:34:19) [snapback]59353[/snapback]
AOL Arena

projekt dachu do stadionu AOL Arena ( World Cup Patch)- coś ciemno wyszło na screenie ;]

super

, wiem, ze stadiony robi sie w Rhinoceros Evaluation, ale jak otworzyc modele przez ten program nie wiem... ehh

tylko szkoda że nie dzielisz się wiedzą...
Pozdrawiam skorych do pomocy
Gwidon
Mar 29 2006, 19:05
QUOTE(bartosz05 @ Mar 29 2006, 14:00:18) [snapback]59417[/snapback]
super

, wiem, ze stadiony robi sie w Rhinoceros Evaluation, ale jak otworzyc modele przez ten program nie wiem... ehh

tylko szkoda że nie dzielisz się wiedzą...
Pozdrawiam skorych do pomocy
problem w tym że nie dziele się wiedzą bo pewnie byś i tak z tego nic nie zrozumial, dlatego trwają pracę wraz z moją ekipą nad zaawansowanym importerem stadionów z modelów 3d (zrobionych w Rhino) do PES'a,
jak narazie mogliście już kilka efektów tego podziwiać

pozatym gdy program będzie już gotowy to będzie można importować do PES'a te oso stadiony :
www.fifaecp.com
Gwidon
tsuyoshi
Mar 29 2006, 19:24
Gwidon mam pytanie dal bys link do AWD Arena oczywiscie wersje klubowa bo do Powerpatcha by sie przydal zamiast mojego
jastrzab
Mar 29 2006, 20:52
QUOTE(Gwidon @ Mar 29 2006, 17:53:15) [snapback]59463[/snapback]
problem w tym że nie dziele się wiedzą bo pewnie byś i tak z tego nic nie zrozumial, dlatego trwają pracę wraz z moją ekipą nad zaawansowanym importerem stadionów z modelów 3d (zrobionych w Rhino) do PES'a,
jak narazie mogliście już kilka efektów tego podziwiać

pozatym gdy program będzie już gotowy to będzie można importować do PES'a te oso stadiony :
www.fifaecp.com
Gwidon

no spoko stary, tylko pogratulowac wiedzy(powaznie)...
Oby tylko nam takich nie zabrakło... poszukam jeszcze info o edytowaniu stadionów do pes5, moze sie uda
Pozdrawiam
Polak potrafi ...
Gwidon
Mar 29 2006, 22:03
QUOTE(tsuyoshi @ Mar 29 2006, 18:12:26) [snapback]59467[/snapback]
Gwidon mam pytanie dal bys link do AWD Arena oczywiscie wersje klubowa bo do Powerpatcha by sie przydal zamiast mojego

problem w tym że moj ziomuś FCH nie zrobił jeszcze wersji klubowej tego stadionu AWD
mcraczek
Mar 29 2006, 22:21
Sluchaj Gwidon mam pytanie ale takze i prosbe do ciebie. Zrobilem sobie na Highbury taka murawe jak ponizej na screenie:

Staram sie aby na kazdym stadionie w moim Pesie murawa byla taka jak na rzeczywistych stadionach. I tutaj mam problem. Mam klopot ze zmiana murawy na Nou Camp na taka jak na Highbury. Kiedy podmieniam odpowiednie tekstury wlaczam mecz na tymze stadionie murawa jest jednolita bez jakichkolwiek pasow, kwadratow. Gwidon moglbys cos na ten moj "dziwny" problem poradzic?
Bax Boy
Mar 31 2006, 09:09
QUOTE(mcraczek @ Mar 29 2006, 23:09:57) [snapback]59504[/snapback]
Sluchaj Gwidon mam pytanie ale takze i prosbe do ciebie. Zrobilem sobie na Highbury taka murawe jak ponizej na screenie:

Staram sie aby na kazdym stadionie w moim Pesie murawa byla taka jak na rzeczywistych stadionach. I tutaj mam problem. Mam klopot ze zmiana murawy na Nou Camp na taka jak na Highbury. Kiedy podmieniam odpowiednie tekstury wlaczam mecz na tymze stadionie murawa jest jednolita bez jakichkolwiek pasow, kwadratow. Gwidon moglbys cos na ten moj "dziwny" problem poradzic?
W każdym pliku bin pod numerkiem (przeważnie) pod numerkiem 14 jest BMP odpowiedzialne za układ murawy (paski, trójkąty paski poziome, pionowe itp) jak chcesz mieć np paski pionowe (np takie jak teraz są na Stamford) to musisz podmienić takie BMP :
mcraczek
Mar 31 2006, 12:42
QUOTE(Bax Boy @ Mar 31 2006, 07:57:44) [snapback]59655[/snapback]
W każdym pliku bin pod numerkiem (przeważnie) pod numerkiem 14 jest BMP odpowiedzialne za układ murawy (paski, trójkąty paski poziome, pionowe itp) jak chcesz mieć np paski pionowe (np takie jak teraz są na Stamford) to musisz podmienić takie BMP :

Sprobuje choc jak mowilem uzywalem duzej ilosci tych "kwadracikow" i za kazdym razem na Nou Camp po takiej operacji murawa byla jednolita.
Sen o Warszawie.

komentarz:
stadion zrobiony przez znakomitego stadionmakera Michała P.
importowany przez... Gwidona
akurat importowałem wersję starą przez pomyłkę ;D ( tzn nowa ma nowe textury, nowe bandy itp)
nie importowałem przezroczystości bo mi się nie chciało
no i zapomniałem rozjaśnić struktury dlatego wyszedł taki ciemny - czasami zmieniłem jasnośc fotek.
jestem w stanie stwierdzić iż w raz z tymi Twoimi ziomkami jestescie obecnie najlepszymi stadionmakerami na scenie....stadion Legii miażdżący i ...chłopie dawaj bina bo ślinka cieknie po monitorze.
ps. uchyl choc rąbka tajemnicy - jak i czym masakrowac te stadiony
QUOTE(Gwidon @ Apr 1 2006, 08:11:49) [snapback]59806[/snapback]
Sen o Warszawie.

komentarz:
stadion zrobiony przez znakomitego stadionmakera Michała P.
importowany przez... Gwidona
akurat importowałem wersję starą przez pomyłkę ;D ( tzn nowa ma nowe textury, nowe bandy itp)
nie importowałem przezroczystości bo mi się nie chciało
no i zapomniałem rozjaśnić struktury dlatego wyszedł taki ciemny - czasami zmieniłem jasnośc fotek.
Gwidon my juz chcemy się obudzić z tych Twoich snów
Chcemy teraz jawe
mcraczek
Apr 1 2006, 13:28
Nie no Gwidon rozjebaly mnie te screeny zarzuc jak najszybciej binem bo zwariuje!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.