Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadiums By Gwidon
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Vadim06
QUOTE(kostek @ Jul 5 2006, 20:42:03) [snapback]76329[/snapback]

kurwa vadim to jest temat "stadiums by gwidon" a nie: "jestem vadim i płacze bo nie mam belek w bramkach". Technika jest na tyle rozwinięta, że istnieje coś takiego jak komunikator internetowy, ewentualnie wiadomość PRIV, która w bardzo prosty sposób możesz wysłac z tego oto forum. Chyba, że tutorial potrzebujesz? Ja pierdole...
specjalnei dla ciebie prezencik odemnie:
IPB Image
i nie odpisuj na tego posta... chcesz pogadac? gg masz w profilu. zapraszam.

Zes pojechał laugh.gif

Hmm privy juz wysylalem, Gwidon nie odpowiada rolleyes.gif A tutorial potrzebuje nie tylko ja wink.gif wink.gif PfFF Dobra nie zanudzam laugh.gif

BoOs - Napisałem, ze jak znajde w necie (najczesciej na evo-web) produkcje Gwidona to umieszczam je tutaj na forum (pod warunkiem, ze wczesciej juz nie byly pokazane) ;-)
E 9
Zajebisty Da Luz kiedy download.NIe moge sie doczekac!!!!!!
E 9
Gwizdon kiedy dowload Estadio da Luz???????? biggrin.gif
Gwidon
jak wiecie albo nie wiecie smile.gif

http://www.nt89.net/main/index.php?option=...=fileinfo&id=38
wyszedl Stadium Server 1.0 - plugin do KIT SERVERA 5.2.0 ( i narazie tylko do 5.2.0)

oraz przykładowy stadion mojego autorstwa- Santiago Bernabeu.
http://www.nt89.net/main/index.php?option=...=fileinfo&id=39

jako że miałem przyjemność pracować nad jego powstaniem to opowiem troche o tym do czego on jest itp wink.gif

plugin umozliwia nam importowanie tylu stadionów ile chcemy smile.gif wszystko przez to że foldery ze stadionami wrzucamy do folderu \GDB\Stadiums\

ich structura jest taka jak w omawianym niedawno przeze mnie Stadium Tutorialu ( tzn 11 plików tworzy jeden podfolder pogodowy), zobaczcie sobie jak wygląda przykladowy stadion to będziecie wiedzieć o co biega:)

opiszę teraz funkcję Home Stadium smile.gif
wybiera ona podczas meczy stadion tej drużyny która jest gospodarzem. ;D:D:D:biggrin.gif:D , tylko uwaga jeden warunek, w normalnym wyborze stadionów musimy wybrać stadion jako RANDOM.

kolejna możliwością ( a raczej koniecznosćią) jest tekstura band w pliku \stadion\adboards_tex\default.bin
dzieki temu kazdy stadion ma teraz bandy znane z rzeczywistości smile.gif

Pozdro , przyszłe stadiony beda już wydawane tylko w ten sposób

Vadim06
QUOTE(Gwidon @ Jul 6 2006, 19:49:11) [snapback]76557[/snapback]

jak wiecie albo nie wiecie smile.gif

http://www.nt89.net/main/index.php?option=...=fileinfo&id=38
wyszedl Stadium Server 1.0 - plugin do KIT SERVERA 5.2.0 ( i narazie tylko do 5.2.0)

oraz przykładowy stadion mojego autorstwa- Santiago Bernabeu.
http://www.nt89.net/main/index.php?option=...=fileinfo&id=39
jako że miałem przyjemność pracować nad jego powstaniem to opowiem troche o tym do czego on jest itp wink.gif
plugin umozliwia nam importowanie tylu stadionów ile chcemy smile.gif wszystko przez to że foldery ze stadionami wrzucamy do folderu \GDB\Stadiums\

ich structura jest taka jak w omawianym niedawno przeze mnie Stadium Tutorialu ( tzn 11 plików tworzy jeden podfolder pogodowy), zobaczcie sobie jak wygląda przykladowy stadion to będziecie wiedzieć o co biega:)
opiszę teraz funkcję Home Stadium smile.gif
wybiera ona podczas meczy stadion tej drużyny która jest gospodarzem. ;D:D:D:biggrin.gif:D , tylko uwaga jeden warunek, w normalnym wyborze stadionów musimy wybrać stadion jako RANDOM.
kolejna możliwością ( a raczej koniecznosćią) jest tekstura band w pliku \stadion\adboards_tex\default.bin
dzieki temu kazdy stadion ma teraz bandy znane z rzeczywistości smile.gif
Pozdro , przyszłe stadiony beda już wydawane tylko w ten sposób

A mógłbyś Gwidon wrzucic kitserver (bez folderu UNI ) na jakis server ? oczywiscie 5.2.0 kitserver a do tego ładnie skonfigurowany stadium server ?

bo ja wrzucam do folderu GDB folder Stadiums wrzucam santiago i wogole nie widoczny jest wybór stadionów w menu (tam gdzie sie wybiera stroje) nie wiem czy jakis map zle skonfigurowalem czy co ?
whan
No tak wiemy ale trzeba zaczekać na support stadium servera do ks 5.2.1, bo jak wiadomo wersja 5.2.0 (zwłaszcza faceserver) jest mocno zabuggowana i trzeba wyłączać niektóre jej komponenty.
smile.gif
W każdym razie wink.gif

Edit:
Jest wersja dla ks 5.2.1!
http://rapidshare.de/files/25128697/stadium-101.zip.html
smile.gif
Vadim06
Hmm jak się ustawia plik map.txt ? Bo do Santiago nie było pliku map. jak to skonfigurować ?
whan
QUOTE(Vadim06 @ Jul 6 2006, 21:58:22) [snapback]76593[/snapback]
Hmm jak się ustawia plik map.txt ? Bo do Santiago nie było pliku map. jak to skonfigurować ?

Zaczynasz mnie wnerwiać powoli, wypowiadasz sie na zagranicznych forach a readme tudzież manuala, przeczytać nie potrafisz! dry.gif
Vadim06
QUOTE(whan @ Jul 6 2006, 22:01:03) [snapback]76594[/snapback]

Zaczynasz mnie wnerwiać powoli, wypowiadasz sie na zagranicznych forach a readme tudzież manuala, przeczytać nie potrafisz! dry.gif

Heh no pytam sie o skonfigurowanie pliku map.txt poniewaz raczej bez tego st. server nie poojdziee.. A readme dotyczacego w/w konfiguracji jeszcze nie widzialem :/
Gwidon
QUOTE(whan @ Jul 6 2006, 20:01:03) [snapback]76594[/snapback]

hehe no to masz nerwy smile.gif

---------------------------------------------

faktycznie wersja pod KS 5.2.1 bardzo mi się podoba smile.gif))))))))))
whan
QUOTE(Vadim06 @ Jul 6 2006, 22:05:28) [snapback]76596[/snapback]

Heh no pytam sie o skonfigurowanie pliku map.txt poniewaz raczej bez tego st. server nie poojdziee.. A readme dotyczacego w/w konfiguracji jeszcze nie widzialem :/

Ku...wa! w manualu masz dokładnie co ma byc w pliku map.txt. Wystarczy skopiowac. smile.gif
ech...

PS
Skoncz z tymi ciągłym prośbami o tutoriale itd... zacznij czytać to co napisali autorzy danego toolsa. To chyba nie takie trudne.

Nelson
QUOTE(whan @ Jul 6 2006, 21:09:13) [snapback]76580[/snapback]

No tak wiemy ale trzeba zaczekać na support stadium servera do ks 5.2.1, bo jak wiadomo wersja 5.2.0 (zwłaszcza faceserver) jest mocno zabuggowana i trzeba wyłączać niektóre jej komponenty.
smile.gif
W każdym razie wink.gif

Edit:
Jest wersja dla ks 5.2.1!
http://rapidshare.de/files/25128697/stadium-101.zip.html
smile.gif

Jeaa!!!

Na to czekałem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif...

Do kompeltu tylko bootservera brakuję... ALE Czekamy na to po cichU biggrin.gif...

Pozdro whan
qazwsx
u mnie wszystko pięknie chodzi. wystarczy manual przeczytac ze zrozumieniem i juz działa biggrin.gif Dzieki i pozdro, czekam na stadiony w tej metodzie smile.gif
whan
QUOTE(qazwsx @ Jul 6 2006, 22:24:30) [snapback]76602[/snapback]
u mnie wszystko pięknie chodzi. wystarczy manual przeczytac ze zrozumieniem i juz działa biggrin.gif Dzieki i pozdro, czekam na stadiony w tej metodzie smile.gif

Jedna paczka ze stadionami już jest (wydana przez valmira), zawiera kilka stadionow z WC2006 biggrin.gif
Part 1
http://www.speedyshare.com/603151932.html
Part 2
http://www.speedyshare.com/962664651.html
Parts 1+2 combined
http://rapidshare.de/files/25129828/Valmir_s_Stadiumserver_WC_Collecti on_Parts_1and2.rar.html://http://rapidshare.de/files/25129828..._1and2.rar.html

Parts 1 and 2 contain the following stadiums made by these people:
Rhein Energie Stadion, Cologne --- Gwidon, FCH, sxsxsx
Signal Iduna Park, Dortmund --- Konami, textures by ??
AOL Arena, Hamburg --- Fretz
AWD Arena, Hannover --- NT89, Gwidon
Olympiastadion, Berlin --- Konami, textures by socceraccess
Fritz Walter Stadion, Kaiserslautern --- DonCereva
Easy Credit Stadion, Nurnberg --- glubb2010
Gottlieb Daimler Stadion, Stuttgart --- Total

World Cup HD Adboards made by Sabone (and I mixed the Berlin specific ad made by evo-liam)

zizek
QUOTE(whan @ Jul 6 2006, 22:29:26) [snapback]76609[/snapback]

Jedna paczka ze stadionami już jest (wydana przez valmira), zawiera kilka stadionow z WC2006 biggrin.gif

Gwidon mam do ciebie dwa pytania:

1. Zaczynam własnie robić stadion w Rinho i czy mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić napis z krzesełek(np. FC Shalke 04)....
2. A stadiony które będą wrzucone do stadium servera to będzie na nich można grać tylko podczas "frendly match" czy też w Master League??? (chodzi mi o to że będę miał np. wrzuconych kilkanaście stadionów do stadium servera i w tym np.. AWD Arena Hannoveru i jak będę grał w ML przeciwko Hannoverowi to czy będę mógł ustawić tak zeby grać własnie na AWD Arenapodczs tego konkretnego meczu a podczas innego meczu na innym stadionie??
3. Czy będę musiał wyciągać wszystkie stadiony które mam z 0_text do stadium servera żeby to wszystko działało (jeżeli oczywiście się da) tak jak w punkcie 2 napisałem???

P.S. Estadio da Luz - konkret!!! biggrin.gif
Gwidon
QUOTE(zizek @ Jul 6 2006, 20:47:41) [snapback]76620[/snapback]

Gwidon mam do ciebie dwa pytania:

1. Zaczynam własnie robić stadion w Rinho i czy mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić napis z krzesełek(np. FC Shalke 04)....
2. A stadiony które będą wrzucone do stadium servera to będzie na nich można grać tylko podczas "frendly match" czy też w Master League??? (chodzi mi o to że będę miał np. wrzuconych kilkanaście stadionów do stadium servera i w tym np.. AWD Arena Hannoveru i jak będę grał w ML przeciwko Hannoverowi to czy będę mógł ustawić tak zeby grać własnie na AWD Arenapodczs tego konkretnego meczu a podczas innego meczu na innym stadionie??
3. Czy będę musiał wyciągać wszystkie stadiony które mam z 0_text do stadium servera żeby to wszystko działało (jeżeli oczywiście się da) tak jak w punkcie 2 napisałem???

P.S. Estadio da Luz - konkret!!! biggrin.gif

ad.1
da się zrobić to już kwestia tekstury smile.gif

ad2. dokladnie bedzie tak jak myslisz smile.gif to jest wlasnie opcja "Home mode" ze wybiera ten stadion na ktorym gra druzyna gospodarza.

ad3. tak dobrze by bylo miec stadiony z 0-text w bazie kitservera(GDB) a dlatego że opcja Home stadium wybiera tylko stadiony z bazy GDB ( a konkretnie z listy w pliku txt) więc tylko z pośród tamtych się da automatycznie wybierać stadiony, ale spoko na pewno niedługo wyjdzie odpowiedni patch z tymi stadionami ktore zrobiła Konami ( oczywiście odpowiednio podrasowanymi)

Pozdro
tsuyoshi
Gwidon jak skoncze pomozes mi zaimportowac moj stadion szalke do GRY tylko dach mi zostal do zrobienia.smile.gif
iss
siemka ej moze takie stadion zrobicie zrobcie taki prosze do pes 5
http://fablok.net/stadion-2004/stadion-04.html bardzo prosze tu sa zdjecia stadionu
Gwidon
QUOTE(iss @ Jul 6 2006, 21:31:40) [snapback]76633[/snapback]

siemka ej moze takie stadion zrobicie zrobcie taki prosze do pes 5
http://fablok.net/stadion-2004/stadion-04.html bardzo prosze tu sa zdjecia stadionu

nie

QUOTE(tsuyoshi @ Jul 6 2006, 21:03:57) [snapback]76626[/snapback]

Gwidon jak skoncze pomozes mi zaimportowac moj stadion szalke do GRY tylko dach mi zostal do zrobienia.smile.gif

nie
Vadim06
ESTADIO DA LUZ BY GWIDON AND NT89
DOWNLOAD
prutek
LOL.
Vadim, you're incredible. Podpisz sie jeszcze pod tą pracą, OKEY???

PS. Hmm... a gdzie obraski??

@Vadim, I bardzo dobrze tak się napinałeś i podniecałeś, że już % dostałeś.
Hayalet
Bajer stadion, zarąbiscie wysoki, fajne texturki, miód... A bin do stadionu Lecha będzie smile.gif?

@Vadim: mogłes wyedytowac stary post anie post pod postem... może tutka do edycji laugh.gif ? Z reguły Gwidon nie zdradza swoich metod robienia stadionów więc nie NACISKAJ!!! bo ch** Ci to da... (sory ze sie uniosłem, ale nie rozumiem takiego bezsensownego nabijania postów)
E 9
JEstem takze za tym zebyscie wydali stadion Lecha do sciagniecia. Wiem ze bedzie w patchu ale nie moge sie kur.... doczekać :-D :-D
Vadim06
yhy ..

Tylko zanim Gwidon by tutaj na to forum dostarczyl ten stadion .. mineło by pół wieq laugh.gif Tak juz jest z reguły:)

@Vadim: mogłes wyedytowac stary post anie post pod postem... może tutka do edycji laugh.gif ? Z reguły Gwidon nie zdradza swoich metod robienia stadionów więc nie NACISKAJ!!! bo ch** Ci to da... (sory ze sie uniosłem, ale nie rozumiem takiego bezsensownego nabijania postów)

Nie rozumiem Cie w tej sytuacji laugh.gif

@Vadim, I bardzo dobrze tak się napinałeś i podniecałeś, że już % dostałeś.

Jest się czym podniecac kolego smile.gif Oj jest:)
Fortex
Mam problem z tym Stadium Serverem na issonline.pl pisze aby wszystkie plik rozpakowac i skopiwać do kitservera . Tez tak zrobiłem i dałem stadiony - Santiago Bernabeu i Estadio da Luz i nie działa. Mógłby ktos poswiecic czas i mi to wytłumaczyć. Z góry dzięki
T-Mac
zgadza sie jest sie czym podniecac smile.gif
teraz kazda druzyna w grze moze miec swoje boisko smile.gif
sam juz mam pare stadionikow wrzuconych
a jutro NT z evo-web ma wydac megapack stadionow do SS smile.gif
Riki101
Ta gra co chwila staje sie coraz lepsza smile.gif
Fortex
Riki mógłbyś mi to na gg wytłumaczyć . jak chczesz to mój numer 6000979.

Oczywiście przetłumacz mi jak zrobić żeby mi to wogule działo
ricki
Napisal by ktos po polsku od poczatku do konca o co w tym wszystkim chodzi??
ricki
Zrobilem wszystko jak pisalo i stadiony niewypalily!Co robic?/
zizek
QUOTE(ricki @ Jul 7 2006, 21:48:10) [snapback]76872[/snapback]

Zrobilem wszystko jak pisalo i stadiony niewypalily!Co robic?/

Prawdopodobnie wiem co macie źle biggrin.gif Bo sam dzisiaj sobie z O_text wyciągałem stadiony i robiłem w stadion server i też na początku nie działało. Dopiero później się skapnąłem o co chodzi. Malutka rzecz a przez nią nic nie działa biggrin.gif . Otóż:
po przekopiowaniu pliku stadium.dll do kitservera należy wyedytować plik kload.txt. I w tym pliku mamy wpisać takie coś: DLL.6 = "kitserver\stadium.dll" ale również nad tą mała listą (DLL.0 = "kitserver\zlib1.dll" itd) trzeba zmienić wpis: DLL.num = 6 na DLL.num = 7 i powinno wszystko pięknie smigać. Prawdopodobnie przez to wam nie działa.
Mam nadzieje że pomogłem biggrin.gif

P.S. Gwidon Da Luz już wgrane. Stadion cudo - jeden z twoich najlepszych biorąc pod uwagę jak trudny jest do wykonania.

A i mam do ciebie pytanko: Czy dostałeś moją wiadomość na PW??? Bo nie wiem czy doszła tongue.gif

Pozdro
ricki
Zirek to tez zrobilem ale to nie to.Dajcie dokladna instrukcje jak mozecie.sad.gif
zizek
QUOTE(ricki @ Jul 8 2006, 13:38:17) [snapback]76968[/snapback]

Zirek to tez zrobilem ale to nie to.Dajcie dokladna instrukcje jak mozecie.sad.gif

ricki usuń wszystkie stadiony z folderu "stadiums" w kitserverze i sciągnij wersję santiago bernabeu tą do kitserevera którą gwidon podał chyba na poprzedniej stronie wklej go do kitservera do folderu "stadiums" i sciągnij mój pllik map.txt już wyedytowany i też go wklej do "folderu stadiums"

Tu masz linka do "mojego" map.txt

http://rapidshare.de/files/25276696/map.txt.html
whan
QUOTE(zizek @ Jul 8 2006, 14:18:42) [snapback]76974[/snapback]

ricki usuń wszystkie stadiony z folderu "stadiums" w kitserverze i sciągnij wersję santiago bernabeu tą do kitserevera którą gwidon podał chyba na poprzedniej stronie wklej go do kitservera do folderu "stadiums" i sciągnij mój pllik map.txt już wyedytowany i też go wklej do "folderu stadiums"

Tu masz linka do "mojego" map.txt

http://rapidshare.de/files/25276696/map.txt.html

Plik map.txt nie musi być skonfigurowany (służy on tylko do opcji "Home Stadium"). Wystraczy wrzucić odpowiedni folder ze stadionem i mamy go w grze.
Fortex
Chłopaki najpierw to on musi skonfigurować plik kload.cfg w notatniku!!
Fortex
jak sie wybiera strój dla bramkarza
ricki
A czy te pliki dll zmieniaja wyglad na nie thumby i czy ja je dobrze podpisalem zgodnie z ty co pisalo na forum evo pl np.DLL.5 = ''kitserver7lodmixer.dll''
dawdi17
Ricki wystarczy, że skopiujesz z manuala zawartość i wkleisz w kload.cfg.
Strój bramkarza wybiera się poprzez naciśnięcie klawisza TAB i wtedy normalnie sobie wybierasz jak strój piłkarzy z pola.
Fortex
Mam problem. Po wgraniu tych stadionów . Gdy gram w drugiej połowie i robie zmiane to ekran robi sie czarny i sie scina . I trzeba grać od nowa . Jak temu zaradzic
dawdi17
Mnie przy zmianie raz wywaliło do windy, ale teraz już wszystko ok chociaż nic nie robiłem. A mam takie pytanie: wy też macie przez całą grę napis z wyborem stadionu? Bo ja mam przy włączeniu, w menu, na boisku dosłownie wszędzie i zawsze... wy też?
whan
QUOTE(dawdi17 @ Jul 8 2006, 18:28:34) [snapback]77050[/snapback]
Mnie przy zmianie raz wywaliło do windy, ale teraz już wszystko ok chociaż nic nie robiłem. A mam takie pytanie: wy też macie przez całą grę napis z wyborem stadionu? Bo ja mam przy włączeniu, w menu, na boisku dosłownie wszędzie i zawsze... wy też?

Nie, u mnie wszystko działa dobrze.

Na wszelki wypadek, jakby ktoś miał jeszcze problemy, wrzucam tu kitservera 5.2.1 razem ze Stadium Servererm (już skonfigurowanym) i manualem po polsku (albo inaczej- po "polskiemu", jest on w katalogu docs) wink.gif :

KS 5.2.1+SS 1.0.1

Pliki należy wypakować do katalogu Kitserver i nadpisać stare. Oczywiście trzeba też wrzucić jakieś stadiony do folderu GDB\stadiums cool.gif
ricki
dzieki
ricki
Ja mam problem chcialbym aby tak jak na zdieciach w opcji zmiana strojow bylo widac orginalny stroj ekipy.U mnie jest jakis zjebany bez sponsora loga itd.Wie ktos jak to zrobic??Pomocy
melman
QUOTE(ricki @ Jul 9 2006, 11:05:23) [snapback]77127[/snapback]

Ja mam problem chcialbym aby tak jak na zdieciach w opcji zmiana strojow bylo widac orginalny stroj ekipy.U mnie jest jakis zjebany bez sponsora loga itd.Wie ktos jak to zrobic??Pomocy

ja mam tak samo, jak wczesniej wgralem to mialem napis z wyborem stadionu przez caly czas mad.gif , teraz nie mam tych mini kitsow mad.gif , nie wiem czy jest jakis sposob, zeby to sie wszytsko zgralo, czy poprostu trzeba tyle razy wgrywac za wreszczcie bedzie wszytsko OK
ricki
Jak ktos wie jak to naprawic to byl bym wdzieczny jakby dal madre wskazowki i pomogl to naprawic!! biggrin.gif
Vadim06
QUOTE(Gwidon @ Jul 9 2006, 14:57:55) [snapback]77165[/snapback]

Super stadion Gwidon .. naprawde kapitalna robota:) Super wink.gif wink.gif
ricki
Stadion super ale problem zostaje.Umie ktos pomoc z tymi usterkami bo ja juz nie daje rady! sad.gif
kostek
Świetna robota Gwidon wink.gif gratulacje...
mcraczek
Oplacalo sie czekac smile.gif Cos niesamowitego, wspaniala robota czekamy na kolejne rownie dobre prace w twoim wykonaniu!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.