Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadiums By Gwidon
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
tsuyoshi
Moj temat znowu wessalo daltego mam nadzieje ze gwidon nie bedzie mial nic przeciwko jak zademonstuje jedna z prac w jego temacie .

SCREEN
Gwidon
QUOTE(tsuyoshi @ Jun 25 2006, 11:35:52) [snapback]74423[/snapback]

(...)

IPB Image

biggrin.gif
mcraczek
Gwidon a zdradzisz nam czy w Patchu z Liga polska ujrzymy jeszcze jakies rodzime stadiony ? :]
Gwidon
QUOTE(mcraczek @ Jun 25 2006, 20:00:23) [snapback]74532[/snapback]

Gwidon a zdradzisz nam czy w Patchu z Liga polska ujrzymy jeszcze jakies rodzime stadiony ? :]

nie wiem do kiedy bedzie robiony ten patch ale mam gotowych kilka stadionów, nastepne czekają w kolejce do poprawy, łacznie jest ich.. (lepiej nie podam konkretnej liczby)

pozatym myślę raczej o jakimś stadion paku nie zastępującym istniejacych stadionów, wkońcu nie tylko w LP się gra biggrin.gif

Nelson
Cześć Gwidon. Proszę zrób mi Emirates...

TU masz bardzo dużo dobrych fotek.

Jeśli się zgodzisz to owocnej pracy wink.gif

Z góry dzięki.
pzdr

Vadim06
A można wiedzieć Gwidon na kiedy szykujesz Estadio Da Luz ? Bo własnie ten stadion najbardziej mnie interesuje wink.gif ?
Gwidon
QUOTE(Vadim06 @ Jun 27 2006, 20:00:10) [snapback]74865[/snapback]

A można wiedzieć Gwidon na kiedy szykujesz Estadio Da Luz ? Bo własnie ten stadion najbardziej mnie interesuje wink.gif ?

mIGUEL ( z którym robie ten obiekt) ma na wykończeniu teksturki, kiedy to zrobi to ja sam nie wiem ale nie będe go popedzał smile.gif
korzen
Kurde, jak tak dalej bedzie Wam szło ze stadionami....to chyba zainstaluje sobie PESa, bo grzechem bylo by nie zagraćtongue.gif Good Work wink.gif Powodzenia w dalszej pracy
Vadim06
Tutorial by_Gwidon

1.Open main file of stadium in Picture Decoder
2.Go to texture nr 8 of template ( there are some shadow of tree)
3. Press F2, click "set opaque" and then "invent" now this texture is transparency.
4.Go to texture nr 22 and import new goal texture ( any texture better than on the template stadium )
ex. this one:
5. now put on exported stadium ( StadUnpacker ) this part of stadium "nr 7"
http://rapidshare.de/files/24458519/7.html
6. Inport exported parts into bin and go to test

CLICK

CLICK

Tutorial, kt�ry przedstawia nam, co trzeba wykona� aby by�y te belki w bramkach (wielu z Was narzekalo na to, iz siatka jest przyczepiona do trawy)

Narazie tylko w Versii Angielskiej .. Mo�e by kto� dla u�atwienia przetlumaczyl ?

Kolejna praca Gwidona..

Uwaga :

Kto zgadnie .. Jaki to stadion ?biggrin.gif

SCREEN

korzen
Estadio da GKS Katowice przy Bukowej ;-]
LYJO
QUOTE(Vadim06 @ Jun 29 2006, 19:43:34) [snapback]75164[/snapback]

Kolejna praca Gwidona..

Uwaga :

Kto zgadnie .. Jaki to stadion ?biggrin.gif
SCREEN

Hej GKS KATOWICE aeeeeeeeeeeejaejaoooooooo biggrin.gif
GWiDON jak ja Cię lubie tongue.gif
Zresztą Ty wiesz smile.gif

Działaj, działaj laugh.gif
Vadim06
Nom widze ze znajomosc stadionow to Wasza mocna strona biggrin.gif Tak 3mac chlopaki smile.gif

CIekawie zapowiada się Estadio De Bucowa cool.gif

A co z tym tutorialem ? Przetlumaczl by ktoś ?
kostek
Jak narazie to chyba wczesna beta...bo średnio się prezentuje wink.gif ale pewnie Gwidon to odpucuje i będzie jak zawsze wypas arena ;p
Gwidon
QUOTE(kostek @ Jun 29 2006, 21:12:47) [snapback]75188[/snapback]

Jak narazie to chyba wczesna beta...bo średnio się prezentuje wink.gif ale pewnie Gwidon to odpucuje i będzie jak zawsze wypas arena ;p

Vadim ma tą fotkę skąd ma ale napisałem tam wyraźnie że importowałem go kiedyś w ramach testów programu do importu, więc nie spodziewajcie się kokosów tongue.gif

Vadim06
Wiec podjął by się ktoś przetłumaczenia tego tutorialu ? Bardzo proszę..

P.S Jaki ten plik trzeba otworzyć w We Picture decoder ? Plik BIN czy cos ? Jak go otwieram to nie mam widocznej zadnej texturki .. Prosze o wytlumaczenie .. Jak zrobic aby te belki byly w bramkach ?
Dorin
Macie bo sie popłaczecie tongue.gif

1.Otwórz główny plik stadionu w Picture Decoder
2.Znajdz texture nr 8 z szablonów (są cienie drzew)
3.Naciśnij F2, Cliknij "set opque" i potem "invent", teraz ta textura jest przezroczysta.
4.Teraz znajdz texture nr 22 i importnij(tongue.gif) nowe textury bramek (każda textura lepsza niż na szablonie stadionu)
5.teraz wsadz do zaexportowanego stadionu (stadUnpacker) tą część stadionu "nr 7"
6.Zaimportój wyeksportowaną część do bin'a i przetestój go.
Vadim06
QUOTE(Dorin @ Jun 30 2006, 19:50:43) [snapback]75396[/snapback]

Macie bo sie popłaczecie tongue.gif

1.Otwórz główny plik stadionu w Picture Decoder
2.Znajdz texture nr 8 z szablonów (są cienie drzew)
3.Naciśnij F2, Cliknij "set opque" i potem "invent", teraz ta textura jest przezroczysta.
4.Teraz znajdz texture nr 22 i importnij(tongue.gif) nowe textury bramek (każda textura lepsza niż na szablonie stadionu)
5.teraz wsadz do zaexportowanego stadionu (stadUnpacker) tą część stadionu "nr 7"
6.Zaimportój wyeksportowaną część do bin'a i przetestój go.

Ok dzieki Dorin za przetlumaczenie .

Ehhh malo z tego tutorialu rozumiem ... Gdzie mam ten plik "7" wsadzic ?

Jaką nazwe ma ten glowny plik stadionu ? to są plik bin, w ktorych znajduja sie texturki ? (murawa, niebo, trybuny, siatki itp) ?
Gwidon
QUOTE(Vadim06 @ Jun 30 2006, 18:11:49) [snapback]75410[/snapback]

Ok dzieki Dorin za przetlumaczenie .
Ehhh malo z tego tutorialu rozumiem ... Gdzie mam ten plik "7" wsadzic ?
Jaką nazwe ma ten glowny plik stadionu ? to są plik bin, w ktorych znajduja sie texturki ? (murawa, niebo, trybuny, siatki itp) ?

wyciągnąles ten tutorial z kontekstu to jak chcesz sobie poradzić ?LOL
Vadim06
QUOTE(Gwidon @ Jun 30 2006, 21:25:48) [snapback]75435[/snapback]

wyciągnąles ten tutorial z kontekstu to jak chcesz sobie poradzić ?LOL

Kontekstu ?

No własnie nie rozumiem zbytnio tresci tutorialu .. Nie dałbyś rady przybliżyc i napisać bardziej jasniej co zrobic aby te belki byly widoczne na bramkach ? cool.gif
Maharadza
gwidon podaj mi jak mozesz numery binow od classic stadium bo chcialbym sobie zamiast tego wsadzic jakis nowy,dzieki z gory.pozdro
Vadim06
QUOTE(Maharadza @ Jun 30 2006, 21:43:34) [snapback]75442[/snapback]

gwidon podaj mi jak mozesz numery binow od classic stadium bo chcialbym sobie zamiast tego wsadzic jakis nowy,dzieki z gory.pozdro

9894 - 9949
Maharadza
dzieki za odpowiedz, ale np plikow od tego stadionu jest 55 a plikow od jakis nowych stadionow jest zawsze 66 i co z tym fantem zrobic ? bo wiadomo ze jak chce nowy stadionik zamiast tego classic stadium to musze pozmieniac numerki tych plikow unknow , ale jesli jest ich wiecej niz od tego classic stadium to co wtedy?
Vadim06
QUOTE(Maharadza @ Jun 30 2006, 22:41:38) [snapback]75455[/snapback]

dzieki za odpowiedz, ale np plikow od tego stadionu jest 55 a plikow od jakis nowych stadionow jest zawsze 66 i co z tym fantem zrobic ? bo wiadomo ze jak chce nowy stadionik zamiast tego classic stadium to musze pozmieniac numerki tych plikow unknow , ale jesli jest ich wiecej niz od tego classic stadium to co wtedy?

9884 - 9950

Zawsze wyciągasz z tego stadionu, który chcesz podmienić o 11 plików więcej ..Czyli.. Dziesięć wcześniejszych + jeden dodatni do liczby końcowej .. Czyli tak jak napisałem ..
Gwidon
QUOTE(Vadim06 @ Jul 1 2006, 06:26:20) [snapback]75476[/snapback]

9884 - 9950
Zawsze wyciągasz z tego stadionu, który chcesz podmienić o 11 plików więcej ..Czyli.. Dziesięć wcześniejszych + jeden dodatni do liczby końcowej .. Czyli tak jak napisałem ..

ale pokrecone tłumaczenie, chyba zreszta błędne.
Vadim06
QUOTE(Gwidon @ Jul 1 2006, 12:14:17) [snapback]75514[/snapback]

ale pokrecone tłumaczenie, chyba zreszta błędne.

W temacie, ktory zalozylem kilka miechow temu, sam mi napisales ze trzeba wyciagnac dodatnio 10 poprzednich plikow od podanej liczby .. Nie potrafie tego tak jasno wytlumaczyc rolleyes.gif

@ Gwidon

Napiszesz w jasniejszy sposob ten tutorial ? rolleyes.gif
Gwidon
QUOTE(Vadim06 @ Jul 1 2006, 13:05:11) [snapback]75570[/snapback]

W temacie, ktory zalozylem kilka miechow temu, sam mi napisales ze trzeba wyciagnac dodatnio 10 poprzednich plikow od podanej liczby .. Nie potrafie tego tak jasno wytlumaczyc rolleyes.gif
@ Gwidon

no jasne... laugh.gif
ochec
ej gwidon moze bys zrobil tutka jak sie robie teksturki krzeselek,dachow,itp.?? P R O S Z E
Vadim06
Mniejsza z tym rolleyes.gif

Gwidon .. to zrobisz ten cholerny tutorial po Polsku ? Objasniajac jak to zrobic ? rolleyes.gif rolleyes.gif

5 min Ci to zajmie unsure.gif
baracuda
ja też nie rozumiem tego tutka sad.gif mógłby go ktoś napisać bardziej szczegółowo, albo zrobić krótki filmki smile.gif proszę bardzo, bo zależy mi na odwzorowaniu realistycznie bramek smile.gif
Vadim06
QUOTE(baracuda @ Jul 2 2006, 11:27:24) [snapback]75698[/snapback]

ja też nie rozumiem tego tutka sad.gif mógłby go ktoś napisać bardziej szczegółowo, albo zrobić krótki filmki smile.gif proszę bardzo, bo zależy mi na odwzorowaniu realistycznie bramek smile.gif

Mnie dokładnie o to samo chodzi .. Tez sobie nie potrafie z tym poradzic..Ale widze, ze chetnych ni ma do pomocy dry.gif

Najlepszy był by krótki filmik wink.gif Może sie doprosimy wkoncu Gwidona ...
Maharadza
QUOTE(Vadim06 @ Jul 1 2006, 08:26:20) [snapback]75476[/snapback]

9884 - 9950

o kur... nic nie rozumiem,od tego stadionu ktory chce zamienic,w tym przypadku chce zamienic z classic stadium , jest 66 plikow ale od tego nowego stadionu jest 55 ,to mam podmienic tylko te 55 ?
Vadim06
QUOTE(Maharadza @ Jul 2 2006, 17:40:45) [snapback]75763[/snapback]

o kur... nic nie rozumiem,od tego stadionu ktory chce zamienic,w tym przypadku chce zamienic z classic stadium , jest 66 plikow ale od tego nowego stadionu jest 55 ,to mam podmienic tylko te 55 ?

Niee.. masz podmienic 66 bo inaczej beda dziury w trybunach i złe ułozenie elementow na stadionie ..

dałem Ci przykład jak to jest..

Jak masz podana liczbe stadionu np :

9894.. To 10 wstecznych plikow wyciagasz czyli wyciagasz pliki od numeru 9884 do pliku 9950 i je podmieniasz..

Nie wiem jak Ci to mam wytlumaczyc cool.gif
tsuyoshi
Gwidon napisz do mnie na GG bo mam do ciebie prosbe numer masz w Private Mes.dzieki
Gwidon
TUTORIAL : Importowanie stadionów
Wiele osób ma problemy z wgrywaniem stadionów
nie ma pojęcia o numerkach albo przeczytala zle porady userów którzy sie na tym nie znają i potem mylą innym. w każdym razie tutaj jest krótki opis jak rozpoznać pliki stadionów , ile ich jest , co zawierają i jak podmieniać je w pliku afs:)
Nie wytykac błędóF ortograficznych albo braku liter bo pisze w locie.

Teoria:
kazdy stadion w pesie składa się z 66 plików, podzielonych na 6 częsci po 11 plikow, 6 czesci= 6 wersji pogodowych.
1. Day Fine
2. Day Rain
3. Day Snow
4. Night Fine
5. Night Rain
6. Night Snow
Więc pierwsze 11 plików to Day fain, a ostatnie 11 ( z 66) to Night Snow.
-No to teraz wypada wiedziec co te 11 pliki znaczą, po koleji ( wprowadzę swoje nazwy , niedlugo się dowiecie dlaczego takie a nie inne)
-crowd_a0.str
crowd_a1.str
crowd_a2.str
crowd_a3.str
crowd_h0.str
crowd_h1.str
crowd_h2.str
crowd_h3.str
stad1_main.bin
stad2_entrance.bin
stad3_adboards.bin

no to teraz wyjaśnienia smile.gif
crowd_ to pliki z structura kibiców/flag na stadionie
aX to kibice Away, a hX to kibice home
numerki od 0-3 oznaczają ilosc kibiców ( można ją dopasować w menu przed meczem), tzn 0 to brak kibiców a 3 to pełny stadion danych kibiców. Za jednym razem może być odpalony tylko jeden plik corwd_a i tylko jeden plik crowd_h , to chyba logiczne:) Rozszerzenie .str więc łatwo je odróżnić od binów smile.gif

trzy ostatnie pliki (*.bin) sa związane ścisle ze stadionem.
-stad1_main.bin - tam jest cały model, tekstury, structure, opis animacji flag, wszystko ( w tym pliku są wlasnie te teksturki które możecie podmieniać smile.gif )
-stad2_entrance.bin - plik z informacjami o animacji pilkarzy gdy wychodza na boisko, przy ceremoni pucharowej itp. mało dla was znaczące
-stad3_adboarsds.bin plik z informacjami o pozycji band reklamowych na boisku.

No to teraz już dużo wiecie, odrazu widać że w 9 pliku sa teksturki itp wink.gif

zrobiłem też listę stadionów z powerpatcha i domyslnego pesa z ich przedziałami id plików ( od pierwszego do ostatniego dla danego stadionu - więc razem 66)

UWAGA. zeby nie było tak pięknie, nie radze importować stadonów zamiast Camp Nou ( biada tongue.gif)
pomiedzy 66 plikami od tego stadionu zawarte są też 4 pliki .bin nie związane z tym stadionem ( na pozycji 9695-9698), czyżby Konami chciało coś przede mną ukryć? tongue.gif

IPB Image

Podsumowanie.
teraz już wiecie jak przemianować stadion gdy zamiast np San siro chcecie żeby wchodził w miejsce Delle Alpi.

Gwidon
Vadim06
Dobra robota Gwidon .. Dobrze, ze wciepałes to zdanie :

albo przeczytala zle porady userów którzy sie na tym nie znają i potem mylą innym.

Zapewne w pewnej kwestii dotyczył się to mojej osoby .. Mniejsza z tym dry.gif

@..Jeszcze gdybyś ten tutorial objaśnił jak zrobić te belki w bramkach, bylo by wspaniale ;-)

Dreczy mnie to, ze jest mozlwosc wykonania fajnej brameczki, a ja tego zrobic nie potrafie..

Możesz w kilku zdaniach objasnic jak to z robic czy tez w krotkich punktach tak jak to robiles po Angielsku smile.gif
Maharadza
Gwidon czy jest mozliwosc zrobic z pliku ,ze stadionem, ktory jest w formie patcha zrobic tak zeby byl w formie tych plikow ktore potem mozna podmienic ,chodzi mi o to ze jak stadion jest w formie patcha to nie moge sobie zmienic nazw plikow i zamienic go za taki stadion ktory chce... nie wiem czy dosc czytelnie to opisalem tongue.gif

aa i czy moglby ktos wrzucic na jakis serwer te male fotki w formacie .png od white hart line , stade de la beaujoire,commerzbank arena i zentral stadium lipsk tongue.gif:P dzieki z gory
Vadim06
Estadio Da Luz - Prewiev !!

IPB Image

IPB Image

Wkrótce DOWNLOAD !

Ohh! Bajeczny stadionik smile.gif

Ja bym jeszcze do tego stadioniq bramki świetnie urozmaicił smile.gif Czyli oczywiscie belki w brameczkach :-]
kostek
Stadion jest rewelacyjny, dziwi mnie tylko dlaczego skriny do niego wkleja vadim a nie gwidon huh.gif ?
Vadim06
QUOTE(kostek @ Jul 4 2006, 09:12:07) [snapback]76073[/snapback]

Stadion jest rewelacyjny, dziwi mnie tylko dlaczego skriny do niego wkleja vadim a nie gwidon huh.gif ?

Już pare razy tak było, ze ja wklejałem stadiony autorstwa Gwidona smile.gif Jak gdzies wylookam jakis stadion to pokazuje go tutaj (o ile wcześniej już nie był pokazany) Widocznie Gwidon ma co innnego do roboty;) dry.gif
Riki101
QUOTE(Vadim06 @ Jul 4 2006, 10:31:43) [snapback]76067[/snapback]

IPB Image
IPB Image
Wkrótce DOWNLOAD !

Zajebisty stadionik poprostu masakra, nie moge się już doczekac downloadu
Fortex
Elos Wszystkim. Jestem nowy na tym forum Ale wyczyny naszych kapitalnych ludzi sledze juz doś dawno. Jestem pełen podziwu dla Gwidona i prosiłbym żeby zrobił The Fly Emirates Stadium Arsenalu bo myśle to jak narazie jeden z najlepszych stadionów świata. Ale Kapitalniejszego Stadionu od Sanitago Bernabeu nie widzialem stworzonego przez Gwidona. Pełen Respect
konsej15
QUOTE(Vadim06 @ Jul 4 2006, 08:31:43) [snapback]76067[/snapback]

IPB Image
IPB Image

wyjebany stadion...bravo :]
lookass
QUOTE(Fortex @ Jul 4 2006, 09:54:46) [snapback]76080[/snapback]

Elos Wszystkim. Jestem nowy na tym forum Ale wyczyny naszych kapitalnych ludzi sledze juz doś dawno. Jestem pełen podziwu dla Gwidona i prosiłbym żeby zrobił The Fly Emirates Stadium Arsenalu bo myśle to jak narazie jeden z najlepszych stadionów świata. Ale Kapitalniejszego Stadionu od Sanitago Bernabeu nie widzialem stworzonego przez Gwidona. Pełen Respect

Widać że jesteś tu nowy bo Gwidon raczej nie robi stadionów na życzenie...

PS. Zawalisty Stadion światła smile.gif Widać że facemaking, stadiummaking itp rozwija się z dnia na dzień i powstają nowe możliwości jak np Rhino 3D które Gwidon wykorzystuje kapitalnie smile.gif
ricki
Dalo by w DKZ robic te stadioniki to ulatwia wstawianie biggrin.gif
Maharadza
ŁO dżizys jaki stadioooon ohmy.gif:O kiedy download ?? biggrin.gif
Vadim06
QUOTE(Maharadza @ Jul 4 2006, 10:29:50) [snapback]76092[/snapback]

kiedy download ?? biggrin.gif

Wkrótce:)

Jeszcze pare dni i stadionik będzie.. Miguel (osoba pracująca z Gwidonem ) musi jeszcze dopracować pare texturek smile.gif

Mam nadzieje, ze warto czekać smile.gif
Vadim06
Gwidon ehh to jak bedzie z tym tutorialem dotyczacym tych belek w bramkach ? wiele osob by chcialo takie bramki, ale nie potrafimy sobie z tym poradzic .. Nie poświecisz nam pare minut i nie stworzysz prostego tutorialu ?
daunwid
Oż ty w morde, normalnie cudeńko tongue.gif z niecierpliwoscia czekam na zassanie go z jakiegos serwerka biggrin.gif
kostek
kurwa vadim to jest temat "stadiums by gwidon" a nie: "jestem vadim i płacze bo nie mam belek w bramkach". Technika jest na tyle rozwinięta, że istnieje coś takiego jak komunikator internetowy, ewentualnie wiadomość PRIV, która w bardzo prosty sposób możesz wysłac z tego oto forum. Chyba, że tutorial potrzebujesz? Ja pierdole...
specjalnei dla ciebie prezencik odemnie:
IPB Image
i nie odpisuj na tego posta... chcesz pogadac? gg masz w profilu. zapraszam.
Bo0os
QUOTE(Vadim06 @ Jul 4 2006, 06:17:45) [snapback]76074[/snapback]

Już pare razy tak było, ze ja wklejałem stadiony autorstwa Gwidona smile.gif Jak gdzies wylookam jakis stadion to pokazuje go tutaj (o ile wcześniej już nie był pokazany) Widocznie Gwidon ma co innnego do roboty;) dry.gif

tak czytam czytam i nie rozumiem.

hehe, kostek ostro pojechał tongue.gif to lubie, bezpardomowo xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.