Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
RedEvil
Już więcej pograłem i doszedłem do wniosku, że grając nawet lepszą kadrą-zespołem niż w PESie 2009 i tak mam problemy z potencjalnymi słabeuszami,ale to nie każdy mecz. W Pesie9 w ML Lechem ogrywałem wszystko co się da!! na Top Playerze. A tu męczę się z taktyką i tak jak w poście by bandit, są problemy i z tego bierze się ma nie umiejętność wygrywania, a ja właśnie opierałem grę w pesie na taktyce, co w Fifie nigdy tego nie było. Napastnik mój zamiast trzymać się środka(jest on FC) biegnie przy bocznej linii. A skrzydłowi mając tzw kartę "ATAK" cofają mi się aż do bocznego obrońcy co nie umożliwia mi grę skrzydłami, a próbuje ustawiać all na szeroko i nic nie daje. Jakby zawodnicy nie trzymali się pozycji/taktyki,a dla mnie to jest kluczowe-gram też w FM. Do tego potrafi dziwnie przyciąć gra:/ Mam Sempron 2300+(@1900) Radek 3650 i 1500 RAM. Ogólnie do samej gry nie mam zastrzeżeń ino do tej taktyki, bo bez niej nie da się grać jak zawodnicy biegają nie wiedząc co robić. Te markowanie teraz takie wolne:/ a dzięki temu mogło się wiele sytuacji ratować/ustrzelić gola. A sędziowie sędziują jak Norwedzy w meczu Polska- Chorwacja w Piłce Ręcznej. Dotknę faul i kartka, a komp brutalnie i dopiero co 10 faul to gwizdek.

Pozdro

edit:
Kluczowe pytanie
Czy wypuszczenia (na padzie Trójkąt) góra czy dołem jak i wrzutki działają na takiej samej zasadzie jak strzelanie karnych??
Bo co raz to podaje max 5cm a nie raz w ręce bramkarza przeciwnika-w uliczke.
luki431
Mnie oprócz sędziów oszustów wkur...... w tej grze też bramkarze.Przecież to co stoi w bramce to kawałek drewna,kukła jakaś,kaleka...nie wiem jak to nazwać... W każdym bądź razie to coś co tam stoi jest całkowicie pozbawione inteligencji. Gram teraz manchesterem i w bramce stoi niby van der sar.Przecież w realu to jest dobry bramkarz,doświadczony a w pesie co on wyprawia to żal bierze.Przykładowo akcja idzie przy lewym słupku bramki a ten jełop stoi przy prawym i to jeszcze odwrócony bokiem (hahaha) do kierunku akcji,jak piłka już dawno w siatce to ten wykonuje jakiś nienaturalny rzut na ziemie,niedość że smutno to wygląda to jeszcze denerwuje .Bo ładna interwencja przytrafia sie takiem średnio raz na 10 akcji i ma sie wrażnie że jest ona z góry ustalona,wgrana jeszcze przed strzałem.W pozostałych przypadkach albo stoi w bezruchu i nie można go ruszyć,albo stoi bokiem w kierunku przeciwnym do tego w którym idzie akcja ,albo piłke którą ostatni dotknął oponent i bez zagrożenia zmierza ona spokojnie poza boisko ten zamiast puścić ją;dać jej wyjść i wznowić gre od bramki biegnie za nią ,rzuca sie szczupakiem i piąstkuje na piękniutki corner dla przeciwnika.
Przedtem grałem realem madryt,też nie jest lepiej;casillas podobny do siebie;i tylko podobny bo umiejętnośćiami z tym prawdziwym nawet w 1/10000 nie może sie równać.
Trzecia sprawa co mnie rozwala to posiadanie piłki niemal zawsze na korzysć komputera choć ja prawie przez całą połowe prowadze gre a komp nawet rzadko kiedy dotyka piłke to i tak zawsze przewaga w posiadaniu piłki dla komputera.Oszukane,wypaczone statystyki.
Knl
Wiecie co ludzie, po prostu mi się przykro robi jak czytam wasze niektóre posty - CZEMU WY TAK NARZEKACIE! Cofnijcie się w czasie chociaż o 5 lat i przypomnijcie sobie jak wtedy wygladały gry pilkarskie - fifa, pes. Zamiast patrzeć na pozytywne strony, wszyscy cały czas wytykają błedy! Gra komputerowa NIGDY nie bedzie idealna, chociaż uważam że z każdym rokiem zarówno PES jak i FIFA zbliżają się do ideału. Wszyscy narzekają - a wszyscy i tak kupujecie (ściągacie) wirtualną kopaną. Pamiętacie jak wyglądała FIFA i ISS PRO 10 lat temu? Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał? Niestety, w dzisiejszych czasach jest zupełnie inna mentalność, wszyscy oczekują od gry że będzie niesamowita, dopracowana w każdym calu. Jak mój 50-letni ojciec ostatnio zobaczył jak gram w PESa 2010 to myślał że oglądam mecz przez sopcast. Musiałem mu tłumaczyć że to gra, nie mógł uwierzyć.

Opamiętajcie się, i cieszcie grą. Bo NAPRAWDĘ JEST CZYM.

PS.
Uważam że PES 2010 w porównaniu do poprzedniej części jest mocno niedopracowany, ale z drugiej strony w wielu innych aspektach ją przewyższa.

Pozdrowienia dla wyjadaczy i tych, którzy pamiętają ACTUA SOCCER, FIFA '99 i ISS PRO 2 !
Prytos
CYTAT(BombeL1946 @ Jan 30 2010, 18:58) *
Przy okazji ponaglam swoje pytanie o patch, w którym byłyby tylko 3 czołowe polskie ekipy (Legia, Lech i Wisła).

Te drużyny są w patchu PES 2010 SMoKE Patch 2.2 -> Ściągnij
luki431
CYTAT(Knl @ Feb 8 2010, 12:50) *
Wiecie co ludzie, po prostu mi się przykro robi jak czytam wasze niektóre posty - CZEMU WY TAK NARZEKACIE! Cofnijcie się w czasie chociaż o 5 lat i przypomnijcie sobie jak wtedy wygladały gry pilkarskie - fifa, pes. Zamiast patrzeć na pozytywne strony, wszyscy cały czas wytykają błedy! Gra komputerowa NIGDY nie bedzie idealna, chociaż uważam że z każdym rokiem zarówno PES jak i FIFA zbliżają się do ideału. Wszyscy narzekają - a wszyscy i tak kupujecie (ściągacie) wirtualną kopaną. Pamiętacie jak wyglądała FIFA i ISS PRO 10 lat temu? Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał? Niestety, w dzisiejszych czasach jest zupełnie inna mentalność, wszyscy oczekują od gry że będzie niesamowita, dopracowana w każdym calu. Jak mój 50-letni ojciec ostatnio zobaczył jak gram w PESa 2010 to myślał że oglądam mecz przez sopcast. Musiałem mu tłumaczyć że to gra, nie mógł uwierzyć.

Opamiętajcie się, i cieszcie grą. Bo NAPRAWDĘ JEST CZYM.

PS.
Uważam że PES 2010 w porównaniu do poprzedniej części jest mocno niedopracowany, ale z drugiej strony w wielu innych aspektach ją przewyższa.

Pozdrowienia dla wyjadaczy i tych, którzy pamiętają ACTUA SOCCER, FIFA '99 i ISS PRO 2 !

"Cofnijcie się w czasie chociaż o 5 lat i przypomnijcie sobie jak wtedy wygladały gry pilkarskie - fifa, pes. "

Wyglądały normalnie,bardzo dobrze wyglądały jak na tamte czasy oczywiście bo dzisiaj to przeżytek.Grałem wtedy w fife i ona rok rocznie zawierała jakieś nowości,chciało sie w nią grać mimo też licznych schematów psujących rozgrywke.Pes 2010 ma to do siebie że po kilku meczach trzeba zdobyć sie na wysiłek aby zdołać grać w to dalej.Gra przewidywalna do bólu,widze jak na dłoni nawet takie rzeczy gdzie teraz poda komputer i jak będzie rozgrywał akcje.Sęk w tym że nic nie moge z tym zrobić bo jest to schemat odgórnie wgrany i jeśli komp ma strzelić gola ze skrzydła to go strzeli i to w takich banalnych sytuacjach że odechciewa sie.

"Zamiast patrzeć na pozytywne strony, wszyscy cały czas wytykają błedy"

Pozytywy oczywiście są w pesie 2010-cofnij sie troche na forum w paru postach wymieniłem je.Ale giną te pozytywy w tłumie zatrważajacych wręcz błędów,lagów,bugów itp.! Błędów które z roku na rok nie są eliminowane a co najwyżej zastępowane innymi.Pozatym pozytywy te dotyczą najczęściej grafiki,odwzorowania stadionów,twarzy zawodników,animacji gdy piłka wpada do siatki,także drobniejszych niuansów jak np.przy zmianie zawodnika nie pojawia sie on znikąd tak jak w fifie tylko wbiega zza linii bocznej na boisko-jest wgrana animacja zmiany,itp rzeczy .Z drugiej strony co to za zasługa programistów że graficznie gra wypada dobrze,wystarczy mieć odpowiednie narzędzia i bez problemu można stworzyć gre o takiej grafice .To akurat średnia ich zasługa gdyż karty graficzne dzisiejszych komputerów pozwalają na wiele,ale grywalność jest wyjątkowo słabiutka,to sa szachy piłkarskie a nie przekaz przypominajacy ten z telewizji.

"Wszyscy narzekają - a wszyscy i tak kupujecie (ściągacie) wirtualną kopaną. "

Bo jak ktoś lubi w to grać to ponarzeka a i tak kupi i będzie grał bo nie ma nic lepszego na rynku,zrozum.Co zrobić z wolnym czasem jak nie grać na kompie???Iśc na sanki czy na kulig? smile.gif

"Pamiętacie jak wyglądała FIFA i ISS PRO 10 lat temu? Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał?"

Wtedy nikt nie narzekał i nikt nawet nie śmiał mówić o tym że w grze komputerowej chce to co jest w telewizji bo by powiedzieli że facet albo żartuje albo bredzi.Wtedy kilka lat po wyjściu polski z prl-u już sama gra komputerowa,konsola do gier,komputer pc były luksusem.Luksusuem było to że jest a nie jak ona tam wygląda czy jaka jest grywalność.Teraz w dobie HD grafa to podstawa i w większości szanujących sie wydawnictw grafa stoi na wysokim poziomie ale to jest standard,tak jest też w pesie natomiast poza grafą nie ma to nic wspólnego z prawdziwą rozgrywką.A odnośnie tego czy pamiętam jak wyglądała fifa 10-12 lat temu pamiętam bo grałem w world cup 98,w fife 99 (wprawdzie na piracie jeszcze wtedy) ,pamiętam nawet jak wyglądała piłka nożna na nintendo czy jeszcze ciut wcześniej commodore 64 bo grałem w to.A ty pamiętasz? I gra jak na tamte czasy też była niezła,prawda??? A dzisiaj są to kwadraciki przemieszczajace sie. Ale wtedy każdy był zadowolony.

"Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał? Niestety, w dzisiejszych czasach jest zupełnie inna mentalność, wszyscy oczekują od gry że będzie niesamowita, dopracowana w każdym calu"

Wtedy nikt nie narzekał bo cieszył sie że gra wogóle jest.To nie jest zła mentalność graczy tylko lenistwo programistów.Jak można zostawić takie bugi jak np.sędziowie,schematy,zacninanie sie animacji,praktycznie brak karnych i jeszcze długo by wymieniać.Nikt nie oczekuje od gry zupełnego ideału gdyz błędy zawsze sie wkradną, ale nie takie BŁĘDY nonsensy jak są w tej edycji! To zdecydowanie niedopuszczalne.

"Opamiętajcie się, i cieszcie grą. Bo NAPRAWDĘ JEST CZYM.

Nie ma nic lepszego na rynku więc z braku laku i kit dobry.Dla upartych lubiących piłke na komputerze i o dużym samozaparciu polecam. PES 2010 tak jak w którymś poście już pisałem;jest dobry tylko w porównaniu z pecetową fifą.To fakt przewyższa ja conajmniej o dwie klasy.Tylko co to za szczęśćie być lepszym od gówna??? Na fifie pc już od bodaj roku 2008 ktoś położył krzyżyk i wydaje ją tylko w celu zarobienia dodatkowych paru groszy.

RedEvil
Ja w Fife w każdą edycję pograłem trochu i usuwałem ! a pes10 wprawdzie ma swe wady i tak bije fife. A pesa gram od PSX, a najlepiej się gra 2-ch na kompa:) W pesa gram bo bardziej wciąga, a co do org składów,strojów itp chwilkę poczeka się to wyjdzie update. W Fifie nigdy nie mogłem zmienić taktyki,tak jak miało to miejsce w ISS/PES .
Knl
luki431

Widzę, że w większości czaisz o co mi chodzi. Ja też nie jestem zadowolony z PESa 2010, bo wg mnie jest gorszy niż poprzednik. I też szlag mnie trafia, jeśli chodzi o niektóre mankamenty tej gry. Tylko że wiesz co, nie chcę się teraz wdawać w kwestię czy FIFA czy PES jest lepszy, ale zarówno sympatycy zarówno jednej jak i drugiej gry, ODKĄD PAMIĘTAM, narzekają ile wlezie. Praktycznie za każdym razem, kiedy wychodzi kolejna część kopanej, to wszyscy mówią że "do dupy, spieprzyli, bugi". Kiedy napisałem posta wyżej, nie miałem na myśli samego PESA 2010, tylko całej tej cholernej nagonki na te gry. Chodzi mi o to - albo będziemy grać i się cieszyć tym co jest, albo nie i do widzenia! Tyle krytyki - byłaby ona uzasadniona, gdybyśmy mieli jakiś punkt odniesienia - LEPSZĄ GRĘ, do której możesz porównać obecną wersję, zarówno PESA czy FIFY. I nie pisz że "PES 6 jest lepszy niż 2010", bo to nie prawda. Rozumiesz o co mi chodzi? Grajmy i cieszmy się, bo PES - jaki skopany by nie był - nadal jest naprawdę zajebistą grą wink.gif
novastar
Od razu napisze, że gram tylko PvP offline.
PES w tym roku jest zdecydowanie grą trudniejszą i bardziej wymagającą. Nie przejdziemy już jednym zawodnikiem pół boiska zwodem square.gif + X.
Teraz liczy się sprawne rozgrywanie sytuacji podaniami. No oczywiście wpadają czasem kuriozalne bramki ale taka właśnie jest piłka. Nowa edycja ogólnie zrobiło postęp co do wersji 2009.

Ja najbardziej sobie cenię wspólną grę z kumplami oraz turnieje offline'owe. Kto był na turniejach typu Mistrzostwa Polski PES 2009 w Braniewie wie o co chodzi.
Tam wielu ludzi wybrało się tylko po to aby spotkać się ze znajomymi i poczuć "TĄ" atmosferę. Jestem pewien, że scena PES'a jest liczniejsza od tej FIFowskiej.
Sam fakt, że mistrzem Polski w FIFE 2010 został 15-latek o czymś świadczy. Nie mówię, że nie posiadał on umiejętności, ale jeżeli 15-latkowie budują scenę FIFY no to pozdro wink.gif

Aha i najlepsze. Parę tygodni temu wpadłem na pomysł (głupi), żeby zakupić sobie nową FIFE, gdyż chciałem sprawdzić się w turniejach online/offline, lecz przeczytałem regulamin w największej POLSKIEJ lidze o e-sporcie cyberarena (w innych ligach również znalazłem takie przepisy).

CYTAT
9. Zakazane zagrania:

* rozpoczęcie gry ze środka - grę należy rozpoczynać od podania na własną połowę

* wrzucanie piłki na poprzeczkę - przy wykonywaniu rzutu rożnego zabronione jest wrzucenie piłki "na poprzeczke". Dozwolone są inne możliwe zagrania, takie jak wrzutka na pole bramkowe, krótkie rozegranie piłki

* gole z własnej połowy - zabronione jest strzelanie goli z własnej połowy boiska
* bezpośrednie wrzuty z autu w pole karne - zabroniony jest bezpośredni rzut z autu w pole karne przeciwnika. Jeżeli gracz wykona rzut z autu w pole karne przeciwnika otrzyma ostrzeżenie. Wykonanie kolejnego rzutu skutkuje przyznaniem walkowera rywalowi. Jakakolwiek bramka zdobyta bezpośrednim rzutem z autu w pole karne przeciwnika nie będzie się liczyć

Momentalnie odpaliłem najnowszego PESa...

EDIT. relacja z MP PES 2009 - Braniewo
Chyba jedyną wadą tego turnieju były opóźnienia w 2. dniu turnieju. Finał był chyba planowany na 18, a rozpoczął się ok.23 wink.gif
Aha impreza w hotelu rzeczywiście wyglądała a to dlatego, że wszyscy zainteresowani rytmami dyskotekowymi ewentualnie chcący skosztować trunków alkoholowych odwiedzili miejscową dyskotekę. Dobra kończę już ten offtop smile.gif
psmaras
CYTAT(novastar @ Feb 13 2010, 22:15) *
Sam fakt, że mistrzem Polski w FIFE 2010 został 15-latek o czymś świadczy. Nie mówię, że nie posiadał on umiejętności, ale jeżeli 15-latkowie budują scenę FIFY no to pozdro wink.gif

W dodatku w finale gral druzyna gwiazd zamiast jakas realna biggrin.gif
bandit
Ja jestem pełen podziwu dla tych, co graja jeszcze w PES 2010. Ja ostatnio próbowałem zagrać i muszę powiedzieć, że przez tą grę można nerwicy się nabawić. Przecież to ręce opadają na widok tego co się dzieje na boisku. Myślałem, że dostanę szału. Normalnej akcji skonstruować nie można. Szkoda gadać.....
furo
to się naucz grać!!!!
podaj mi swój PSN ID to pokaże Ci pare fajnych akcji....
To nie fifa gdzie robisz kosmosy przy pierwszym meczu....
Trzeba się nauczyć grać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CYTAT(bandit @ Mar 30 2010, 23:20) *
Ja jestem pełen podziwu dla tych, co graja jeszcze w PES 2010. Ja ostatnio próbowałem zagrać i muszę powiedzieć, że przez tą grę można nerwicy się nabawić. Przecież to ręce opadają na widok tego co się dzieje na boisku. Myślałem, że dostanę szału. Normalnej akcji skonstruować nie można. Szkoda gadać.....
bandit
Już wcześniej pisałem że w peesy i w fify gram od 1998 roku. Piszesz, żebym nauczył się grać, ale ja nie wiem jak mam to zrobić, ponieważ przeszkadzają mi w nauce żenujące bugi. Nie wiem, o co w tej grze chodzi. Zawodnicy komputera, zawsze są silniejsi, skoczniejsi i szybsi. Moi zawodnicy ledwo stoją na nogach i wystarczy jakikolwiek kontakt z przeciwnikiem, żeby się przewrócić. Czego mam się tutaj nauczyć? Komputer przeprowadza durne i przewidywalne do bólu akcje, a ja nie potrafię nic poradzić, bo skrypty nie pozwalają i to moja wina? Nieraz napastik komputera biegnie, a moi obrońcy odbijają sie od niego, jakby ważyli co najmniej 40 kilo mniej i czego mam sie tutaj nuaczyć? Co mam poradzić, że piłkarze biegaja bez ładu ani składu, jakby nie wiedzieli gdzie są i po co? A te suwaki taktycze nie wiem po co są, skoro nic nie dają. A odbieranie piłki przez komputer, to jest dopiero ubaw. Wystarczy, ze znajdzie sie obok mnie,a piłka mi się sama odbiera pomimo, ze nie wykonał żadnego ruchu. Mogę tak wymieniać i wymieniać i wymieniać............ Powiedz mi czego kurwa i jak mam sie nauczyć, skoro tutaj nie da się nic nauczyć, bo są takie zajebane błędy, że to głowa mała. Szkoda zresztą moich nerwów....
Azaret
Sam tak miałem z PES'em na początku i do teraz mam z BaL. Zawodnicy komputera wydawali się szybsi, silniejsi... Jakby ostro cheatowali.I niestety jedyna rada jaką mogę Ci dać - graj. Z czasem się nauczysz, przynajmniej tak było w moim przypadku. Warto trochę poćwiczyć w trybie treningu.
Dzacol92
Mam pytanie jak rozwinąc zawodnika takiego jak np Messi bo ciągle ma on 86 rating... jestem juz w koncowce 1 sezonu i rating ani mu nie drgnąl jak rozdzielic pkt zeby byl wiekszy rating. Gdy zacząlem master league inna druzyna i po jednym tygodniu wzrosł rating Messiemu o 1 proszę o pomoc wink.gif)
luki431
PES 2010 jest do kitu-to niezaprzeczalny fakt.Nie ma wogóle klimatu,jak to ktoś gdzieś już napisał to taka jakby podróbka pesa.Po średnio dwóch meczach ma sie serdecznie dość.Żeby to jeszcze miało licencji przynajmniej tyle co fifa...uszło by ale sęk w tym że fabrycznie jest to niemal goła wersja,ogołocona z lig,składów,rzeczywistych nazw drużyn,zawodników,ze znikomą ilośćią stadionów.Dodam że ja do swojej wersji doinstalowałem całą mase patchów,jest to bodaj 12 różnych patchów pobranych z Pes.Edit + ogrom dodatków takich jak bandy reklamowe,scorebordy,buty,piłki,murawy,siatki itp.Więc teraz jeszcze ta gra jest zjadliwa gdyż smaczku nadają właśnie te patche.No i fajnie mieć w grze pełną barclays premier league czy bundeslige z realnymi drużynami a nie jakieś pierdoły.Ale to marne pocieszenie bo grywalność jest zryta,praktycznie nie ma karnych a te które sie trafią raz na trzy sezony;ten system wykonywania ich jest chory w dosłownym tego słowa znaczeniu chory.Faule na moich zawodnikach prawie nigdy nie są odgwizdywane,system spalonych wychwytywanych co do milimetra również chory-ta gra wręcz szuka spalonych,wykonywanie rzutów wolnych skopane-albo w mur albo w kosmos nigdy pośrednio,schematyczność gry komputera wręcz kole w oczy,jest to tak nierzeczywiste i kanciate że po kilkudziesięciu godzinach gry ja wiem gdzie teraz poda komputer nim on jeszcze zdąży to wogóle zrobić...sad.gif,poruszanie sie zawodników kanciate i nierzeczywiste,ogólny topór leje sie z rozgrywki,komentarza zaimlementowanego do gry można sie nauczyć na pamięć po kilkunastu meczach,liczne bugi-często np. zawodnicy głupieją,nie wiedzą co mają robić,tekstury dostają szaleju;zacinają sie, przenikanie tekstur jest na porządku dziennym czyli takie rzeczy jak głowa bramkarza przenika przez słupek bramki czy siatke,głowa jednego zawodnika wbija sie w plecy drugiego i przenika je co szczególnie komicznie wygląda na zbliżeniach czy powtórkach,bramkarze zamiast bronić udają że bronią a tak naprawde wykonują tylko zawsze jedną i tą samą poze taki jakby półprzysiad w lekkim rozkroku,bardzo często występuje w grze całkowity brak animacji bramkarza czyli stoi on dosłownie jak dupa wołowa i patrzy sie jak pięknie piłka wpada do siatki-może pomyliło mu sie że jest kibicem więc patrzy jak piłka pięknie kołuje w siatce niestety jest bramkarzem i powinien bronić a nie robi tego,sędziemu często sie wszystko myli i na czyste wejśćia reaguje kartkami natomiast za pierdolnięcie w nogi nie dotykając piłki nie ma nigdy faulu (dotyczy tylko faulów na moich zawodnikach bo gdy ja fauluje zawsze jest zółta a często i czerwona kartka,komp fauluje dowoli i bezkarnie!,nieraz nawet wchodze czysto na piłke natomiast też dostaje kartke,brakuje jeszcze tylko butelki wódki na głowie tego sędziego-gdyby był taki patch który dodaje wódke na głowie sędziego pobrałbym go bo decyzje sędzia podejmuje gorsze niż pijany),komicznie wygląda także sędzia z głową odwróconą tyłem do akcji.
100% sposoby na strzelenie gola też dobijają, pewniaki to dośrodkowania z rożnych (8 na 10 wpada),pewniak to rajd skrzydłem i dośrodkowanie na głowe a także rajd bokiem ściągnięcie na siebie wszystkich zawodników kompa którzy lecą na ślepo jak pszczoły do miodu i pozostawiają bez opieki zawodnika wbiegającego centralnie w pole karne,wystarczy wówczas leciuśko po ziemi podać i bramka murowana bo bramkarz sie oczywiśćie położy:) Kolejny syf jaki znalazłem to dużo nierzeczywistych nierealistycznych zagrań,przykładowo po brutalnym faulu zawodnik odlatuje jakiś metr niczym wystrzelony z katapulty po czym wstaje i zapiernicza jak po 10 redbulach-widać że nie są to ludzie gdyż ludzie nie mają aż takiej siły-w realu przy takich wejśćiach połamali by sobie nogi ale dla robotów mogacych przenikać jeden przez drugiego takie rzeczy nie stanowią problemu.Twarze zawodników wyglądają jak nawoskowane,otoczenie generalnie cukierkowe mające mało wspólnego z rzeczywistością.
O błędach pesa 2010 mógłbym książke pisać,wspomne jednak na koniec o innej kwestii.

Mianowice płace za gre ponad 100 zł a dostaje półprodukt ogołocony ze wszystkiego co tylko możliwe na okrase od biedy dali licencjonowaną lige francuską z jednym rzeczywistym stadionem stade louis II w monaco...ile pracy musiałem wykonać pobierając te wszystkie patche i dodatki,musiałem też dowiadywać się;szperać po sieci,forach gdzie wklejać poszczególne elementy gdyż nigdzie nie ma oficjalnej instrukcji a ja też jasnowidzem nie jestem po drugie nigdy wcześniej tego nie robiłem,dodam że nie wgrałem tej masy dodatków w jeden dzień i odrazu bezbłędnie,poprostu metodą prób i błędów dochodziłem do tego ażeby gra wyglądała tak jak teraz i chodziła płynnie,nie zrywała...Chińczyki widocznie wydają gry z serii "zrób to sam" bo po co mają bulić za licencje i zatrudniać dodatkowych grafików jak przecież patchmakerzy zajmą sie tym,a gracze jak któryś sie uprze tak jak np.ja dojdzie metodą prób i błędów po wielu tygodniach siedzenia co,jak i gdzie należy wgrać aby było dobrze.Oni wydają praktycznie sam szkielet gry z możliwośćią wstawiania do kitservera poszczególnych dodatków upakowanych w plikach.
A ty graczu- ZRÓB TO SAM! albo płać i płacz.

Czekam na pesa 2011 w nadzieji że będzie to wreszcie gra od której nie będzie chciało sie odchodzić.
El Polacco
Zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości tylko jedno małe sprostowanie - nie Chińczyki tylko Japończyki.
Dzacol92
Da sie zwiększyć jakoś EXP. points w ML? U tych młodych rzecz jasna wink.gif i czy są jacyś inni piłkarze w Youth Team? Bo ktoś tam pisał że są w szkółce Barcelony, a u mnie w każdej drużynie są ci sami zawodnicy cały czas. Więc o co kaman?
Rokefeler19
witam.nie chce zakladac osobno tematu.szukalem ale nie moge znalesc.jest jakis temat w ktorym umieszczacie jakies scoreboardsy.jesli nie to ma ktos jakies namiary?
luki431
CYTAT(Rokefeler19 @ Apr 6 2010, 15:21) *
witam.nie chce zakladac osobno tematu.szukalem ale nie moge znalesc.jest jakis temat w ktorym umieszczacie jakies scoreboardsy.jesli nie to ma ktos jakies namiary?

Ale o co konkretnie chodzi? Szukasz scorebordów do pobrania? Jeśli szukasz scorów do pobrania to wejdź na pes.edit tam jest troche lub więcej na moddingway.com zakładka pes 2010/downloads/scoreboard
Adri4n0
Wydaje mi się że niektórzy przesadzają z wylewaniem frustracji. Mi w Pes 2010 najbardziej przeszkadzają sędziowie. Gra z kompem poprostu się nudzi i najczęściej gram z kumplami. Nie bawi mnie ciśniecie kompa jak bura sukę i to że mam posiadanie piłki przeważnie 65%-35%. Wystarczy dobrze grać w obronie i umiejętnie ustawiać się a komp gubi się jak dziecko we mgle. Narzekają tylko ogórki które nie umieją grac i nie maja pojęcia o piłce. Jedyne co wymaga większego dopracowania to praca sędziów i zdecydowanie bronienie rzutów karnych. I nieco zwiększenie AI przeciwnika ale w taki sposób żeby komputer grał mądrzej a nie jak wniebowzięty wracał w mig do obrony, , poprawiony jest balans ciałem ale za to przegięte jest doganianie przez jakiegoś ogórka mojego szybkiego zawodnika z szybkością powyżej 90.
luki431
CYTAT(Adri4n0 @ May 25 2010, 19:36) *
Narzekają tylko ogórki które nie umieją grac i nie maja pojęcia o piłce

W to sie nie da grać bo zrobiony jest błąd w kodzie-szkoda nerwów.Pojęcia o piłce??? A co to ma wspólnego z piłką?

W prawdziwej piłce są rzuty karne a w pesie 2010 trafia sie jeden na 3 sezony...jak dobrze pójdzie.
W prawdziwej piłce sędzia gwiżdże faule kiedy taki miał miejsce a w pesie 2010 komputer kosi dowoli i bezkarnie.
W prawdziwej piłce nie są odgwizdywane milimetrowe spalone a pesie 2010 co chwila-gra sama ich szuka.
W prawdziwej piłce gole nie padają tylko z dośrodkowań z rożnych a w pesie 2010 przeważnie.
W prawdziwej piłce bramkarz nie stoi przy każdym strzale na bramke jak kołek w płocie,w pesie 2010 prawie zawsze.
W prawdziwej piłce zawodnicy nie przenikają przez siebie jak kosmici,ale w pesie 2010 głowa zawodnika przenikająca na wskroś przez plecy drugiego lub noga bramkarza przenikająca słupek bramki razem z siatką to normalka.

Mam wymieniać dalej???A zaręczam nazbierało by sie tego,jednak nie chce mi sie gdyż
napisałem już wszystko co sądze o tej miernej produkcji we wcześniejszych postach,warto zaglądnąć.
WnK
I jeszcze jedno, kolizje zawodników. do dupy i to że nie da sie grac gornymi pilkami. WTF? PES 2010 to wielkie gowno, nawet niepelnosprawna fifa na pc jest w tym roku lepsza ...
luki431
Fakt,górnymi piłkami nijak nie da sie grać,zwykłe podanie górą a piłka albo ląduje daleko na aucie albo zawsze przechwytują zawodnicy kompa.Nie ma czegoś takiego jak celne podanie górą.Od listopada do marca kiedy w to grałem jeszcze mi sie nie zdarzyło celnie podać górą.
sajmonek13
Witam.
Mam problem dotyczacy gry online. Chce sobie zagrac-no i sprawdza srodowisko sieciowe pozniej tam okienka wyskakuja no i sie loguja a tu nagle wyskakuje komunikat ,,Twoja Wersja Pro Evolution Soccer 2010 jest niekompatybilna". Robilem wszystko co jest pisane tutaj na forum.Pobieralem Patche i dlc 1.7 ale nic to niepomoglo. Moze dlatego ze mam społszczoną wersje pesa lub gram na cracku ? Prosze o porade co mam zrobic w tej sprawie;) Dziękuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.