CYTAT(Knl @ Feb 8 2010, 12:50)

Wiecie co ludzie, po prostu mi się przykro robi jak czytam wasze niektóre posty - CZEMU WY TAK NARZEKACIE! Cofnijcie się w czasie chociaż o 5 lat i przypomnijcie sobie jak wtedy wygladały gry pilkarskie - fifa, pes. Zamiast patrzeć na pozytywne strony, wszyscy cały czas wytykają błedy! Gra komputerowa NIGDY nie bedzie idealna, chociaż uważam że z każdym rokiem zarówno PES jak i FIFA zbliżają się do ideału. Wszyscy narzekają - a wszyscy i tak kupujecie (ściągacie) wirtualną kopaną. Pamiętacie jak wyglądała FIFA i ISS PRO 10 lat temu? Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał? Niestety, w dzisiejszych czasach jest zupełnie inna mentalność, wszyscy oczekują od gry że będzie niesamowita, dopracowana w każdym calu. Jak mój 50-letni ojciec ostatnio zobaczył jak gram w PESa 2010 to myślał że oglądam mecz przez sopcast. Musiałem mu tłumaczyć że to gra, nie mógł uwierzyć.
Opamiętajcie się, i cieszcie grą. Bo NAPRAWDĘ JEST CZYM.
PS.
Uważam że PES 2010 w porównaniu do poprzedniej części jest mocno niedopracowany, ale z drugiej strony w wielu innych aspektach ją przewyższa.
Pozdrowienia dla wyjadaczy i tych, którzy pamiętają ACTUA SOCCER, FIFA '99 i ISS PRO 2 !
"Cofnijcie się w czasie chociaż o 5 lat i przypomnijcie sobie jak wtedy wygladały gry pilkarskie - fifa, pes. "
Wyglądały normalnie,bardzo dobrze wyglądały jak na tamte czasy oczywiście bo dzisiaj to przeżytek.Grałem wtedy w fife i ona rok rocznie zawierała jakieś nowości,chciało sie w nią grać mimo też licznych schematów psujących rozgrywke.Pes 2010 ma to do siebie że po kilku meczach trzeba zdobyć sie na wysiłek aby zdołać grać w to dalej.Gra przewidywalna do bólu,widze jak na dłoni nawet takie rzeczy gdzie teraz poda komputer i jak będzie rozgrywał akcje.Sęk w tym że nic nie moge z tym zrobić bo jest to schemat odgórnie wgrany i jeśli komp ma strzelić gola ze skrzydła to go strzeli i to w takich banalnych sytuacjach że odechciewa sie.
"Zamiast patrzeć na pozytywne strony, wszyscy cały czas wytykają błedy"
Pozytywy oczywiście są w pesie 2010-cofnij sie troche na forum w paru postach wymieniłem je.Ale giną te pozytywy w tłumie zatrważajacych wręcz błędów,lagów,bugów itp.! Błędów które z roku na rok nie są eliminowane a co najwyżej zastępowane innymi.Pozatym pozytywy te dotyczą najczęściej grafiki,odwzorowania stadionów,twarzy zawodników,animacji gdy piłka wpada do siatki,także drobniejszych niuansów jak np.przy zmianie zawodnika nie pojawia sie on znikąd tak jak w fifie tylko wbiega zza linii bocznej na boisko-jest wgrana animacja zmiany,itp rzeczy .Z drugiej strony co to za zasługa programistów że graficznie gra wypada dobrze,wystarczy mieć odpowiednie narzędzia i bez problemu można stworzyć gre o takiej grafice .To akurat średnia ich zasługa gdyż karty graficzne dzisiejszych komputerów pozwalają na wiele,ale grywalność jest wyjątkowo słabiutka,to sa szachy piłkarskie a nie przekaz przypominajacy ten z telewizji.
"Wszyscy narzekają - a wszyscy i tak kupujecie (ściągacie) wirtualną kopaną. "
Bo jak ktoś lubi w to grać to ponarzeka a i tak kupi i będzie grał bo nie ma nic lepszego na rynku,zrozum.Co zrobić z wolnym czasem jak nie grać na kompie???Iśc na sanki czy na kulig?

"Pamiętacie jak wyglądała FIFA i ISS PRO 10 lat temu? Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał?"
Wtedy nikt nie narzekał i nikt nawet nie śmiał mówić o tym że w grze komputerowej chce to co jest w telewizji bo by powiedzieli że facet albo żartuje albo bredzi.Wtedy kilka lat po wyjściu polski z prl-u już sama gra komputerowa,konsola do gier,komputer pc były luksusem.Luksusuem było to że jest a nie jak ona tam wygląda czy jaka jest grywalność.Teraz w dobie HD grafa to podstawa i w większości szanujących sie wydawnictw grafa stoi na wysokim poziomie ale to jest standard,tak jest też w pesie natomiast poza grafą nie ma to nic wspólnego z prawdziwą rozgrywką.A odnośnie tego czy pamiętam jak wyglądała fifa 10-12 lat temu pamiętam bo grałem w world cup 98,w fife 99 (wprawdzie na piracie jeszcze wtedy) ,pamiętam nawet jak wyglądała piłka nożna na nintendo czy jeszcze ciut wcześniej commodore 64 bo grałem w to.A ty pamiętasz? I gra jak na tamte czasy też była niezła,prawda??? A dzisiaj są to kwadraciki przemieszczajace sie. Ale wtedy każdy był zadowolony.
"Czy ktokolwiek wtedy na te gry narzekał? Niestety, w dzisiejszych czasach jest zupełnie inna mentalność, wszyscy oczekują od gry że będzie niesamowita, dopracowana w każdym calu"
Wtedy nikt nie narzekał bo cieszył sie że gra wogóle jest.To nie jest zła mentalność graczy tylko lenistwo programistów.Jak można zostawić takie bugi jak np.sędziowie,schematy,zacninanie sie animacji,praktycznie brak karnych i jeszcze długo by wymieniać.Nikt nie oczekuje od gry zupełnego ideału gdyz błędy zawsze sie wkradną, ale nie takie BŁĘDY nonsensy jak są w tej edycji! To zdecydowanie niedopuszczalne.
"Opamiętajcie się, i cieszcie grą. Bo NAPRAWDĘ JEST CZYM.
Nie ma nic lepszego na rynku więc z braku laku i kit dobry.Dla upartych lubiących piłke na komputerze i o dużym samozaparciu polecam. PES 2010 tak jak w którymś poście już pisałem;jest dobry tylko w porównaniu z pecetową fifą.To fakt przewyższa ja conajmniej o dwie klasy.Tylko co to za szczęśćie być lepszym od gówna??? Na fifie pc już od bodaj roku 2008 ktoś położył krzyżyk i wydaje ją tylko w celu zarobienia dodatkowych paru groszy.