to ja napiszę kilka zdań od siebie odnośnie nowego pes'a 2010 jak i starszego pokolenia poczynając od pes3,4,5,6,8,9 kończąc na 10

Przede wszystkim każdy pes miał w sobie to coś, wg. mnie z roku na rok pes był co raz lepszy. Trójeczka była bardzo wolna, pamiętam te czasy jak kupowałem szybkość, żeby ta gra dostała kopa, lecz wtedy po zakupieniu owej szybkości gra była za szybka, mnóstwo strzelonych goli, spędzonych chwil z przyjaciółmi, to był mój odskok od fify 2003, wtedy to skończyłem fife na dobre. Przejście z 3 na 4 było dla mnie fajnym skokiem jeśli chodzi o grywalność. Następca "5" była bardziej dopracowana, sztuczna inteligencja była naprawdę dobra

Już nie wspominam, że nie ma rzeczy nie możliwych, czyli prze biegnięcie całego boiska /\ strzelenie gola. Nadszedł czas na 6, dużo przelanego "potu" strzały, gra piłką stała się jeszcze przyjemniejsza niż starsze wer. pesa. Nie powiem grając w pesa 6 czekałem na nową odsłonę pesa 2008 - dla mnie jak i moich znajomych przejście było wielkim rozczarowaniem, jednym słowem przedobrzyli, gra dla mnie była zbyt łatwa, strzały nie były oddane precyzyjnie, lecz z nawiązaniem do owej fify 6-10. Dlatego też pes 2008 odstawiłem na bok / wróciłem do starej / dobrej szósteczki. W końcu nadszedł czas na pes 2009, chodź gra nie była w 100% dopracowana, spodobała mi się, miała swoje błędy, które zostały po części wyeliminowane, dla mnie było to wejście w XXI wiek, nie powiem już ile to godzin spędziłem na grze z przyjaciółmi, hektolitry coca coli' zjedzonych pierdół cipsów itd. Ta część, odsłona była dla mnie czymś co wzbudziło we mnie dużo pozytywnej energii, jak i zjedzonych nerw, obrona ubolewała w tym pesie, ale jak to mówią ''Nie od razu Rzym zbudowano'', więc grałem do tej pory, przedstawię tutaj moje 2 filmiki:
http://www.youtube.com/watch?v=a74VDuOND_s...feature=related ;
http://www.youtube.com/watch?v=4_NvTWMzbUg. 90% strzelonych goli, było rozegrane pomiędzy moimi znajomymi. 10% na poziomie toplayer, który dla mnie nie był czymś mocnym, umiejętności znajomych były o wiele większe niż te, które zostały przedstawione, przez komputer. PES 2010 doczekałem się dema, jak dla mnie jest to coś nowego, o wiele trudniejszego, bardziej dopracowanego niż owa 9, co dla mnie jest + W demie widziałem dużo nie dociągnięć, staram się patrzeć na grę obiektywnie, nie osądzać po tym co zobaczyłem w demie. W końcu to tylko gra

która umila nam życie towarzyskie / rozrywkowe. Pes 2010 został już zamówiony na dniach znajdzie się u mnie, wtedy napiszę konkretnie o nowej odsłonie, demo pes'a 2010 nie było rozczarowaniem, lecz czymś nowym, które przypomina mi coraz bardziej rzeczywistą / realną piłkę.