Mi się wydaje, że gra jest trudnejsza niż demo. W demie miałem wyniki na Top Player 1-0 2-0 1-1 w 10 min meczu, a w pełnej.... 9 meczów i 2 gole strzeliłem

Komp zwykle w 3-4 strzałach strzela 2 gole i mu to wystarcza, żeby mnie pokonać.
- Bramkarze: Czasami puszczą szmatę, ale 10 razy rzadziej niż to było w demie.
- Czas Reakcji: poprawiony
Murawy mi się trochę nie podobają. Są ładne, ale zawodników trudno zobaczyć na ich tle (przynajmniej niektóre) np. Old Trafford w nocy męczy oczy. Gra według mnie za bardzo "się świeci" wszystko za jasne (i nie chodzi mi o przestawienie jasności)
Ma ktoś jakieś namiary na Camera Angle Mod do pełnej wersji ??
Mac516
Oct 20 2009, 21:04
ja mimo jeszcze nie grałem i nie maiłem takich problemów jak wy z tym drganiem obrazu czytałem juz nie jeden temat o tym problemie ze swojej strony moge jeszcze doradzic zebyscie ustawili w panelu ustawien nvidia, ustawienia wydajnosci i jakosci, wydajnosc systemu ustawili na JAKOŚĆ
ojejku
Oct 20 2009, 21:31
No i jestem po pierwszych dwóch meczach. Jest pięknie!!! Animacje, przejścia między nimi są cudowne, nie ma jakiś dziwnych rwanych przejść (przynajmniej nie doświadczyłem) czy też przedziwnych (nienaturalnych) animacji przy strzałach itd. Samych animacji jest masę! Zagrałem na top player i sztuczna inteligencja jest najlepsza jaką Konami stworzyło kiedykolwiek w peesie. Ciężko jest skonstruować akcję a co dopiero strzelić gola! Naprawdę widać ogromną różnicę! Pobawiłem się trochę taktykami i tutaj kolejny +. Drużyna gra dokładnie tak jak ustawimy taktykę, zwiększenie pressingu jest od razu widoczne w grze! Bramkarze bronią bardzo dobrze, rzucają się po rogach, nie robią dziwnych rzeczy, piąstkują poza 11, wychodzą na pięknie z linii bramkowej!! Strzały są takie jak być powinny!! śmiem twierdzić, że najlepsze jakie kiedykolwiek były w peesie

Są i soczyste petardy z dystansu (zarówno po ziemi jak i pod poprzeczkę), piękne loby (wysokie - L1 i niskie R1 (bieg)). Podania na dobieg są wreszcie takie jak być powinny!! aż się banan na twarzy pojawia. Wreszcie poprawione corss-y. Silne są rzeczywiście silne a napastnik pięknie wychodzi do crossa (na główkę itd) a nie stoi biernie i podskakuje jak już piłka jest nad jego głową! Jestem mile rozczarowany

Oprawa wizualna jest jeszcze lepsza niż w demie, oświetlenie i cienie są po prostu piękne. Menu chyba najładniejsze ze wszystkich peesów jakie do tej pory wyszły, tak samo audio.
Minusy tak na szybko:
- automatyczne wślizgi, wydaje mi się, że kilka razy się pojawiły (a miały być wyeliminowane)
- czasami podałem nie do tego zawodnika co chciałem
- miałem wrażenie, że czasami zawodnik sam mi podał... (bez wciśnięcia podania).
- brak zwodów na prawej gałce!! Obiecali, miały być z powrotem na prawej gałce

i lipa.
Archilus
Oct 20 2009, 21:34
1.
CYTAT
Idiotyzm? Wg mnie sprawne działanie marketingowe. Skoro 90% graczy PC korzysta z piratów, gry są tańsze, więc mamy niższą marżę, a konsekwencją tego jest mniejszy zysk dla producenta.
Nawet jeżeli niewielki odsetek graczy kupiłby edycję przeznaczoną na PC to zapewne zaangażowanie nowych ludzi, którzy mieliby zająć się konwersją FIFY konsolowej na PC kosztowałoby zbyt wiele, by taki zabieg był opłacalny.
Gry wideo to biznes, a nie Caritas.
Na pewno o wiele mniej ludzi korzysta z pirackich gier na konsole, ale problem ten na takowych też występuje.
Mówisz o zaangażowaniu nowych pracowników, żeby zrobili port z konsoli na PC, ale czy wtedy nie byli by przypadkiem niepotrzebni Ci co robią osobną wersję na PC? Według mnie wyszło by na zero, ale w tej kwestii mogę się mylić.
Poza tym zauważ , że KONAMI nie zlało PC, tak jak i większość producentów tej platformy nie olewa, a to znaczy, że zyski są, bo w innym przypadku, nie oszukujmy się, gry byłyby wycofywane z PC. Według mnie problem jest innej rangi: Fifa, nie oszukujmy się, była dupna (od PES3/4) bo tylko polegała na lepszej grafice i nowych składach. Na tym poziomie się zatrzymali do dziś jeżeli chodzi o PC...jak tak się wyrabia markę, to ludzie którzy grają tylko i wyłącznie na PC, bo na X360, czy PS3 ich po prostu nie stać, wybiorą PESa. Jak dla mnie EA skupia się głównie na tym, żeby zachwycać (co im się udaje) konsolową wersją.
Popraw mnie jeśli się mylę ;D
2.
CYTAT
- brak zwodów na prawej gałce!! Obiecali, miały być z powrotem na prawej gałce sad.gif i lipa.
Jak dla mnie plus - kwestia gustu...
aha... i odpowiedzcie na moje pytanie: Fifa10(x360) vs PES2010 (PC), bo jestem strasznie ciekaw takiej rywalizacji...
W każdym aspekcie ZDECYDOWANIE Fifa 10 na konsole. A pisze to człowiek który wychował się na PES za czasów playa pierwszego a w Fife zagrał pierwszy raz w życiu na Xboxie, jakiś miesiąc temu (wersja demo). To co robi Konami od 3 lat z najlepszą serią piłarską, to jedna wielka porażka. Szkoda słów. Natomiast Fifa przeszła jakąś niewyobrażalną metamorfozę i prezentuje teraz ten sam niesamowity klimat gry co kiedyś Winning Eleven 9 czy też PES 6.
Dzisiaj odebrałem swój egzemplarz na PS 3 za 180 zł. Gra się fajnie. Właśnie przechodzę Ligę Mistrzów na Top Playerze i jest ostra rywalizacja z komputerem. Bramki padają różne tak jak i różne są interwencję bramkarzy. Od super parad do dziwnych bramek. On-Line na PS 3 nie działa na razie. Jak myślę ruszy dopiero 23 października, piszę że moja wersja gry nie pozwala na grę on-line. Pewnie będzie patch i wtedy będzie można grać lub serwery jeszcze nie ruszyły. Mam Fifę na Ps3 i teraz Pro od paru godzin .... i jakoś nie zamierzam wracać do Fify przynajmniej przez miesiąc

Ps. Przed spotkaniem LM pokazują obie jedynastki
who_me
Oct 20 2009, 21:55
CYTAT(Archilus @ Oct 20 2009, 21:38)

aha... i odpowiedzcie na moje pytanie: Fifa10(x360) vs PES2010 (PC), bo jestem strasznie ciekaw takiej rywalizacji...
Kolejny rok na konsolach jest tylko jedna gra pilkarska - fifa10 . Pes10 jest gra wyraznie gorsza w kazdym elemencie.
http://www.metacritic.com/games/platforms/...60/fifasoccer10http://www.metacritic.com/games/platforms/...utionsoccer2010,, Według danych firmy Chart-Track, FIFA 10 została kupiona już ponad milion razy na terenie Zjednoczonego Królestwa ,,
http://gry.wp.pl/wiadomosci/fifa-10-nie-da...-2,45395,1.html
Pogralem troche w fulla i nadal opoznienie jest za duze . Konami chcialo zamaskowac arcadowy gameplay ?
Na +
- pierwszy pes od kilku lat w ktorym nie ma wynikow typu 6-5
- fizyka strzalow
- oswietlenie stadionow , twarze zawodnikow i naprawde ladnie wygladajaca murawa
- community mode
- podobno online bez lagow
- nowy system statystyk
Na -
- malo porywajacy gameplay
- kopanina w srodku boiska
- maly zakres ruchow zawodnikow
- skrypty z czasow PS2 robia swoje.
- fizyka w tej grze to czasy pes3
- Animacje ? robocop ? kpina
- Gk ? wiekszosc goli to brak reakcji bramkarzy.Zabiero to calkowicie radosc ze strzelania bramki.
Ogolnie to zbyt maly postep zeby to robilo wrazenie na kims poza zatwardzialymi fanami pesa.
6,5/10
Antenelles
Oct 20 2009, 22:07
ojejku - wyłącz w opcjach wspomaganie - asyste

i ustaw na semiasist
to już komputer za Ciebie nic nie zrobi:)
PolChicken
Oct 20 2009, 22:17
Jednak jesteście fanboy'ami Fify. To naprawdę dobra gra, ale napewno nie jest lepsza w każdym aspekcie. Bramkarze i taktyka zdecydowanie na korzyść PES 2010. Ponadto online w fifie 10 coś kuleje. I tak w PSX extreme gra zamiast dostać plus do oceny dostała minus. To bardzo dobra gra, ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału. PES też, ale nie ma takiej przepaści jak to sobie niektórzy wyobrażają.
CYTAT(__SaNd1__ @ Oct 20 2009, 19:43)

1 - szy raz w ktora seria z PES - a mi sie znudzila

Po jednym rozegranym meczu gra poleciala odrazu do kosza i mialem nadzjeje ze gra bedze lepsza z wersij demonstracyjnej - niestety

Wiec wracam do krola Pro Evolution Soccer 6 - spatchowana nie ma rownych -najlepsza z czesci zostaje ta gra z wszystkich serii do teraz

Pozdrawiam

matko święta twojego postu nie da rady przeczytać...piszcie ludzie po polsku
mogwil
Oct 20 2009, 22:20
a czy w nie torrentowej wersji czyt. sklepowej

tez sa stare sklady ?
gra się niesamowicie. mówię to jako ten, który wielkim fanem pes'a 2009 nie był. czas reakcji poprawiony, podania prostopadłe świetne, bramkarze bronią znośnie (usunęli najbardziej dla mnie denerwujący problem: długa piłka do napastnika, bramkarz wychodzi z bramki, kładzie się a piłka tuż przed nim odbija się i mija naszego golkipera jakby był workiem ziemniaków) - potrafią wybronić niewiarygodne sytuacje, zdarza się, że robią błędy przy teoretycznie prostych strzałach, ale do tej pory nie wpadła mi żadna kuriozalna bramka.
Moje inne spostrzeżenia? Na Top Playerze pada bardzo mało bramek. Balans drużyn jest zachowany, wygrałem własnie Polską meczyk z Niemcami po bramce w pierwszych minutach spotkania i 'obronie Częstochowy' aż do końca.
Co do trybu BaL: inteligencja naszej drużyny w porównaniu z 2009 jest niewiarygodna. Obrońcy naciskani nie wywalają już ciągle piłek po autach, nasi potrafią sklecić całkiem składne akcje nawet bez naszego udziału. Bardzo przydatny wykresik po każdym meczu jak mocna jest nasza pozycja w drużynie (pasek postępu - przykładowo jesteśmy w rezerwach, kilka dobrych spotkań - każde po 20% na pasku postępu i otrzymujemy powołanie do 1 drużyny. Świetna sprawa, bo nie musimy zgadywać kiedy trener nas wreszcie awansuje tak jak to było w 2009. KOMPLETNYM ROZCZAROWANIEM jest za to brak możliwości stworzenia własnej ligi z różnych drużyn tak jak to było w poprzednim PES'ie. Teraz grając w BaL mamy odgórnie narzuconą ligę włoską, holenderską, hiszpańską, francuską, angielską i nie możemy tych składów lig edytować (co ciekawe, w Master League jest dokładnie na odwrót, możemy stworzyć ligi według własnego uznania...).
Brakuje na razie z całą pewnością licencji, aktualności transferów bo babole jak Gudjohnsen w Barcy czy Robben w Realu są nie do przełknięcia. Oczywiście już zaczęły wychodzić patche, ale jednak KONAMI powinno bardziej o to zadbać.
Master League? Włączyłem tylko, żeby zobaczyć ogólnie jak się prezentuje i jestem także pod wielkim wrażeniem. Przejrzysty, mnogość opcji, perełki jak indywidualny trening dla zawodników z naciskiem na jakieś konkretne elementy piłkarskiego rzemiosła, czy drużyna juniorska. Dziwne (ba, z kosmosu) są za to wartości piłkarzy. Nie rozumiem kompletnie jak M.Lewandowski może mieć wartość ok. 1,5mln euro a Robben 5 mln...Taki przykład tylko, ale balans 'wartości' graczy jest tragiczny.
To chyba na tyle tych 'pierwszych wrażeń'. Ogólnie jest świetnie. Moja ocena? Szkolna 4+
Antenelles
Oct 20 2009, 22:36
Na licencje nie ma co narzekać bo już wyszedł Option File

i koszulki dla nowego PES-a
Ale edytować np. narodowości Obraniaka-Francuza nie możemy. Co do transferów okienko zamknięte od 1,5 miesiąca ponad więc Japońce mieli sporo czasu, żeby się tym zająć. Stroje? Dużo zabawy z AFS-em żeby po kolei wrzucać...trzeba poczekać na kiserver a Juce pewnie wypuści go najwcześniej weekend/początek następnego tygodnia.
CYTAT(Archilus @ Oct 20 2009, 21:38)

1. bo na X360, czy PS3 ich po prostu nie stać, wybiorą PESa. Jak dla mnie EA skupia się głównie na tym, żeby zachwycać (co im się udaje) konsolową wersją.
Popraw mnie jeśli się mylę ;D
Dla mnie osoba, która twierdzi, że nie ma kasy na konsolę, a ma PCta, który jest w stanie obsłużyć PES2010 w wysokich detalach to hipokryta.
Już lepiej powiedzieć, że szkoda jest kasy na konsolę.
Ja posiadam Xbox360, PSP i w miarę przyzwoitego kompa i komfort grania na konsolach jest nieporównywalnie większy. A co do porównania FIFY10 (konsole) z PESem to zaraz zobaczymy co PES pokazał w tym roku.
macho_21
Oct 20 2009, 22:47
tego posta mozna skasowac
Antenelles
Oct 20 2009, 22:48
z jakiej strony masz kit server? podasz?
Dobra już mam wpisałem w google link i znalazło

nie podawaj lepiej xD
Nie idzie zainstalować kit servera ;]
mogwil
Oct 20 2009, 22:57
kto ma option file niech poda linka
a co do samej gry jest wszystko czego spodziewalem sie jesli poprawia demo - swietne reakcje pilkarzy, ustawienia taktyki cudo, master league i bal zrobione tak jak to powinno byc, poziom trudnosci no coz w koncu da sie pograc

komputer na top player stawia opor i trudno strzelic bramke a graficznie mialem opad szczeki

jutro ide do sklepu
SzpadyzorPL
Oct 20 2009, 23:11
A ja stwierdzam że po raz kolejny fifa ssie ;] PES masakruje fifkę dla małolatów ... , grając pierwszy mecz w fyfke , to westchnąłem " O JEZU" a tutaj , 10 meczy z rzędu zagrałem bez znudzenia ani nic w tym rodzaju , te akcje , kontry , grafika , fifa przegrywa w ekranie ładowania meczu ... jedyne wady pesa to czasem spadek FPS , nie aktualne składy i nie prawdziwe drużyny , dwie pierwsze wady pewnie będą załatane przez patch ,a nie prawdziwe drużyny to można samemu się pobawić , 5 minut roboty ...
ogólnie 9/10
U mnie już padła bramka kuriozalna , grałem z Japonią i bramkarz przepuścił podanie od obrońcy pod nogami , zaniemówiłem jak to zobaczyłem ;]
btw. orientuje się ktoś czy do wersji na xboxa 360 można jakoś OF wrzucić ?
STEFAN86
Oct 21 2009, 02:15
W peesy i w fify gram od około 10 lat. Od razu zaznaczam, że fifa na pc to dla mnie g...no. Ale do rzeczy. Zagrałem już jakieś 50 meczy w pes 2010 i myślałem, że z siebie wyjde. Nie wiem, może miałem jakąś wersję beta, bo takie błędy jakie ma ta gra to chyba jeszcze żaden pees nie miał. Oto lista tych, które zauważyłem ( oczywiście TOP PLAYER): komputerowi gracze zawsze wygrywają walke o górną piłke, biegną szybciej z piłka niż ja bez piłki, bardzo zdenerwowało mnie to, że kiedy zawodnik przeciwnika biegnie na wprost moich obrońców, to po prostu biegnie, a moi obrońcy, tak jakby się odbijali od niego i nie mogą mu zabrać piłki, a ten se wbiega w pole karne i tracę bramkę- super realizm. w ogóle nie da się jakieś normalnej akcji skonstruować, bo zawodnicy w ogóle nie wychodzą na pozycje- tam gdzie są ustawieni wg taktyki, tam stoją, a jak zawodnicy przeciwnika ich kryją, to nie starają się uwolnic spod ich opieki, wyjść na pozycję tylko stoją jak te pi..dy, a ja nie mam komu podać. W ogóle jak gram podania prostopadłe, to większość przechwytuje bramkarz, a jak już mi wyjdzie jakieś podanie za plecy obrońców, to ci doganiają mojego napastnika i zabierają mu piłkę. Jest jeszcze dużo błędów mniejszych i większych, ale nie sposób tak ich wszystkich wymieniać. Ogólnie według mnie z roku na rok pees jest coraz gorszy. Pes 2009 był do du...py, ale ten jest w ogóle do kitu. Kto rozegra więcej meczy na TOP PLAYERZE będzie wiedział o co chodzi. Najlepszy jak narazie jest w/g mnie PES 4, ale to jest tylko moje zdanie. Szkoda, zawiodłem się bardzo na PES 2010, bo bardzo liczyłem na ten tytuł. Grę już odinstalowałem, obrazek płyty skasowałem, ale trudno- w g..no grał nie będę. To tyle ode mnie i nie piszcie tekstów typu: nie umiesz grać itd, bo jak juz napisałem, jestem z peesami i z fifami jakieś 10 lat więc wiem co gdzie pięć. Dobra, kończę. Pozdrawiam!
Perlitto
Oct 21 2009, 03:31
To ja tez dodam swoja recenzje, bo mnie kurwica bierze jak ktos przyklaskuje KONAMI za to ze robia sobie z nas jaja:
-AI komputera: szkoda gadac, zwykla zenada, moze i komputer jest skuteczny i trudny do pokonania, ale latwo wykryc jego proste algorytmy i je odpowiednio przyblokowac ustawieniami w formacji i taktykach; do tego dochodzi jego strasznie malo realistyczna gra, dla przykladu podam sytuacje, gdzie komp rozgrywajac pilke strasznie chaotycznie rozprowadza podania miedzy swoimi zawodnikami tak abym tylko nie doszedl do pilki, wiekszosc podan prostopadlych konczy sie fiaskiem z jego strony, bo nasza obrona dobrze je przecina, wiec pozostaja mu zagrania lobem (jego ulubione zreszta) ponad obrona, ktore czesto (i to jest dziwne) koncza sie samobojem, bo pilka prawie zawsze leci tak, ze jednoczesnie dobiega do niej i bramkarz i nasz obronca, ktorzy jak sie okazuje nie umieja sie ze soba dogadac czyja jest gala; i te jego ekstra wrzutki, ktore prawie zawsze koncza sie golem, jak by nie byl ustawiony to nie da sie go przepchnac lub wyprzedzic, jak ma byc gol to bedzie!!!
-Zachowanie pilkarzy: i tu jest pies pogrzebany, podania z pierwszej pilki - nie istnieja, no chyba ze ktos wciska guzik podania i od razu w ciemno jeszcze raz, bo trzeba to zrobic z 3 sek przed tym zanim zawodnik dostanie pilke; zwyczajne podania - bardzo czesto nie w tempo, jak mozna podawac pilke w miejsce gdzie zawodnik jest w chwili obecnej skoro jak biegnie to go tam za sekunde juz nie bedzie, totalna masakra, ciagle sie zagrywa pilki za plecy, a wysuniecie moze i jest lekarstwem, ale gracze tak slabo wysuwaja, ze szkoda gadac (raz za mocno, raz za lekko, totalne dno - i w dupie maja to czy jest dogodna pozycja do zagrania czy tez nie); do tego dochodzi ich piekno zwieszania sie, czyli czesto przyjmuja pilke na 3 lub 4 razy, po podaniu praktycznie trudno zrobic cos na szybko, chwila zamulki musi byc, aha no i to swietne rajdy, kiedy prawie zawsze mozna na full speedzie wjechac w pole bramkowe bez wiekszych problemow, a tak ogolnie to nadal zawodnicy graja tak jakby im ktos kolki w dupska powbijal, totalna masakra; musze tu tez wspomnec o totalnym debilizmie w obronie, kiedy czesto proba blokowania zagrania lub odbioru pilki konczy sie kanalem, bo nasi gracze nie wiedza, ze trzeba probowac zaslonic swiatlo podania zamiast robienia szpagatu;
-o reszcie pisac nie bede, bo bramkarze cos graja chociaz nadal rzucaja sie i zachowuja jakos tak sztucznie, wiekszosc jakby w ogole sie nie rozciagala przed meczem, poruszaja sie troche jak takie "action figures", ktore mozna kupic w sklepach, a ktore kiedys mialy ograniczone ruchy (np. nogi i rece sie nie zginaly tylko krecily maks do gory i w dol); muzyka okej, oprawa okej, duoz dodanych fajnych opcji, grafa tez ladna, ale tylko ladna, bo rewelacji to ja nie widze, to chyba wszystko na ten temat;
Wracam do starej poczciwej piatki, a raczej WE9LE (Winning Eleven 9 Liveware Evolution) i zalecam wam to samo, jesli zalezy wam oczywiscie na realizmie, bo komercja zjadla PES'a jak wszystko ostatnio w naszym komercyjnym swiecie...
Moja ocena szkolna, troja na szynach, byloby i moze 3+, ale jakby wydali ta wersje dwa lata temu, KONAMI SUCKS!!!
Jakbym nigdy w życiu nie grał w Winning Eleven 9 LiveWare Evolution, PES 6 i Fifa 10 na konsoli, i do tego wypił dużo wódki, to może bym napisał że PES 2010 jest dobry. Widać że gracze, którzy wychowali się na tej serii, mają takie same odczucia jak ja. Starego drzewa się nie przestawia. A tak właśnie zrobili panowie z Konami. I drzewo uschło....
.::NorD::.
Oct 21 2009, 07:23
CYTAT(who_me @ Oct 20 2009, 22:59)

Kolejny rok na konsolach jest tylko jedna gra pilkarska - fifa10 . Pes10 jest gra wyraznie gorsza w kazdym elemencie.
http://www.metacritic.com/games/platforms/...60/fifasoccer10http://www.metacritic.com/games/platforms/...utionsoccer2010,, Według danych firmy Chart-Track, FIFA 10 została kupiona już ponad milion razy na terenie Zjednoczonego Królestwa ,,
http://gry.wp.pl/wiadomosci/fifa-10-nie-da...-2,45395,1.html
Pogralem troche w fulla i nadal opoznienie jest za duze . Konami chcialo zamaskowac arcadowy gameplay ?
Na +
- pierwszy pes od kilku lat w ktorym nie ma wynikow typu 6-5
- fizyka strzalow
- oswietlenie stadionow , twarze zawodnikow i naprawde ladnie wygladajaca murawa
- community mode
- podobno online bez lagow
- nowy system statystyk
Na -
- malo porywajacy gameplay
- kopanina w srodku boiska
- maly zakres ruchow zawodnikow
- skrypty z czasow PS2 robia swoje.
- fizyka w tej grze to czasy pes3
- Animacje ? robocop ? kpina
- Gk ? wiekszosc goli to brak reakcji bramkarzy.Zabiero to calkowicie radosc ze strzelania bramki.
Ogolnie to zbyt maly postep zeby to robilo wrazenie na kims poza zatwardzialymi fanami pesa.
6,5/10
Test na fanatyka fify:
1) podaj wady fify
2) oddał byś życie zafifę ?
rbej: "Jakbym nigdy w życiu nie grał w Winning Eleven 9 LiveWare Evolution, PES 6 i Fifa 10 na konsoli, i do tego wypił dużo wódki, to może bym napisał że PES 2010 jest dobry. Widać że gracze, którzy wychowali się na tej serii, mają takie same odczucia jak ja. Starego drzewa się nie przestawia. A tak właśnie zrobili panowie z Konami. I drzewo uschło..."
Naprawdę wzruszyłem się po tej wypowiedzi
hoody15
Oct 21 2009, 08:23
Po wyjściu każdej nowej części pojawiały się głosy: "stara lepsza!", "j***ć 4ke/5ke/6ke", "FIFA rox". Więc w sumie powinienem już się przyzwyczaić, ale nadal skacze mi ciśnienie jak widzę fanboyowskie krzyki i mentalne orgazmy idiotów, którzy grę widzieli chyba tylko na screenach.
el_fuego
Oct 21 2009, 08:25
Na trzeciej stronie masz linka
CYTAT(mogwil @ Oct 21 2009, 00:01)

kto ma option file niech poda linka
a co do samej gry jest wszystko czego spodziewalem sie jesli poprawia demo - swietne reakcje pilkarzy, ustawienia taktyki cudo, master league i bal zrobione tak jak to powinno byc, poziom trudnosci no coz w koncu da sie pograc

komputer na top player stawia opor i trudno strzelic bramke a graficznie mialem opad szczeki

jutro ide do sklepu

supraturbo
Oct 21 2009, 09:13
Panowie! Gra jest swietna. To sa pierwsze wrazenia po rozegraniu 4 meczy z kumplami i jednego z komputerem. Rozgrywka jest troszke inna niz w 2009 jakby trudniejsza ale za to bardziej realna mniej schematyczna. Graficznie krok do przodu ruchy zawodników płynniejsze i wreszcie pierwszy raz w historii serii zabrali sie za jakość murawy. Na dużym telewizorze wygląda impoującą. Już czekam na wieczór i kolejne mecze. REWELACJA !
ps. Zgadzam sie z kolega który wspomina o głosach ze stara wersja lepsza. Owszem trzeba sie przyzwyczaic z czym co roku jest problem przez kilka pierwszych meczy. Ja to uczucie tez miałem z kolejna edycja gry a w tym roku juz w drugim meczu grało mi sie rewelacyjnie.
Mirage
Oct 21 2009, 09:42
Guys... Jedno pytanie, jest jakaś szansa na pojawienie się PESa wcześniej niż w piątek? Np. w takim Media-Markt? Z tego co kojarze, to niektóre gry lubiały pojawiać się dzień, dwa dni wcześniej. Z drugiej strony...premiera na całym świecie ustalona jest na jasny dzień, więc chyba trzeba cierpliwie czekać do piątku?
Ruchy zawodników płynniejsze??
Dobre. Przecież oni poruszają się tak sztywno i sztucznie jakby byli jakimiś Robocopami a nie piłkarzami. Do tego z piłką potrafią szybciej przebiegnąć boisko niż Bolt.
who_me
Oct 21 2009, 09:57
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 21 2009, 07:27)

Test na fanatyka fify:
1) podaj wady fify
2) oddał byś życie zafifę ?
rbej: "Jakbym nigdy w życiu nie grał w Winning Eleven 9 LiveWare Evolution, PES 6 i Fifa 10 na konsoli, i do tego wypił dużo wódki, to może bym napisał że PES 2010 jest dobry. Widać że gracze, którzy wychowali się na tej serii, mają takie same odczucia jak ja. Starego drzewa się nie przestawia. A tak właśnie zrobili panowie z Konami. I drzewo uschło..."
Naprawdę wzruszyłem się po tej wypowiedzi

Jak nie ma sie co nappisac to wyzywa sie od fanatykow

Prawda jest taka ze Konami robi was w balona kolejny rok dodajac do gierki lepsza grafike i opoznienie ktore ma tylko maskowac stary engine i arcadowa rozgrywke.
Fifa10 na konsole ma sporo wad ,ale nie sa to bledy kalibru pes10. Po miesiacu grania kiedy emocje opadna ludzie dopiero wtedy zaczna zdejmowac klapki z oczu i pojma ,ze Japonce kolejny rok jada tylko na nazwie PES.
Konami fail
cOtReZ
Oct 21 2009, 10:01
Wy te pre ordery to na PC macie?
Dzwonilem wlasnie do Media Markt i game-over.pl i mowia, ze gra bedzie w piatek lub dopiero w poniedzialek.
messjash
Oct 21 2009, 10:06
Ja kupiłem wczoraj bezpośrednio w sklepie ultimy właśnie na pc. Markety zawsze mają trochę opóźnienia.
cOtReZ
Oct 21 2009, 10:15
CYTAT(messjash @ Oct 21 2009, 11:10)

Ja kupiłem wczoraj bezpośrednio w sklepie ultimy właśnie na pc. Markety zawsze mają trochę opóźnienia.
Czy Ja wiem, w przypadku Uncharted 2 gre kupilem 2 dni przed jej premiera.
No nic zadzwonie do Media jeszcze raz, po pracy.
wyszedł juz tweak do zmiany rozdzielczosci? bo przy tak niskiej nie da sie grac za bardzo
messjash
Oct 21 2009, 10:25
http://www.filefront.com/14759543/PES2010_OFv02.rar/ - OF
Testował już ktoś tego ofa? Wszystkie transfery się zgadzają ?
Oct 21 2009, 10:31
CYTAT(who_me @ Oct 21 2009, 11:01)

Jak nie ma sie co nappisac to wyzywa sie od fanatykow

Prawda jest taka ze Konami robi was w balona kolejny rok dodajac do gierki lepsza grafike i opoznienie ktore ma tylko maskowac stary engine i arcadowa rozgrywke.
Fifa10 na konsole ma sporo wad ,ale nie sa to bledy kalibru pes10. Po miesiacu grania kiedy emocje opadna ludzie dopiero wtedy zaczna zdejmowac klapki z oczu i pojma ,ze Japonce kolejny rok jada tylko na nazwie PES.
Konami fail
No dobrze a jak nazwać osobę która nagminnie próbuję przekonać wszystkich do wad pesa i tym samym zalet fify na forum de facto PESA. Jak byś oceniał gościa który robi za mesjasza i próbował za wszelką cenę uchronić wszystkich przed pseudo plagą zwaną pesem. To tak samo jakby na forum fify ingerował pesowiec i próbował przekonać ich do pesa.
Na pewno masz swoje racje ale jest pewien umiar w ich interpretacji prawda.
Ps. zobacz jaki ładny chłopak LOL, mają takich w fifie ?
jacekm21212
Oct 21 2009, 10:44
Powiedzcie proszę czy w PES 2010 jest opcja International League? Słyszałem, że ponoć nie ma. Jeżeli nie to czy jest jakaś inna opcja edycji, tak żeby można było w 4 osoby rozgrywać ligę (mecz i rewanż) grając drużynami z różnych lig europejskich.
goranj
Oct 21 2009, 10:46
przepraszam, ale pierwszy raz w życiu nie potrafię wrzucić ofa do gry:) w folderze z save mam 2 pliki..edit i form, a ściągany of nazywa się option..no i co tu podmienić czy zamienić?
who_me
Oct 21 2009, 10:56
Oswietlenie wyglada na tym screenie efektownie ,ale nie ma nic wspolnego z oswietleniem na meczu rozgrywanego podczas dnia. Twarze wygladaja bardzo dobrze ,ale ile mozna sie tym podniecac ? tydzien ?dwa ? potem liczy sie tylko gameplay... a ten z pesia nie jest najwyzszych lotow.
Oct 21 2009, 11:25
CYTAT(who_me @ Oct 21 2009, 12:00)

Oswietlenie wyglada na tym screenie efektownie ,ale nie ma nic wspolnego z oswietleniem na meczu rozgrywanego podczas dnia. Twarze wygladaja bardzo dobrze ,ale ile mozna sie tym podniecac ? tydzien ?dwa ? potem liczy sie tylko gameplay... a ten z pesia nie jest najwyzszych lotow.
No nie bądż taki , przyznaj że uwielbiasz pesa ale jesteś skromniutki i wstydzisz się do tego przyznać
mcraczek
Oct 21 2009, 11:53
CYTAT(who_me @ Oct 21 2009, 10:00)

Dobrze prawisz w wielu kwestiach mogę się z tobą zgodzić ale może wystarczy już krytykowanie? Znamy twoje zdanie na temat nowego PES'a i szanujemy je. Pozdrawiam.
Seba_maliszewski
Oct 21 2009, 12:00
CYTAT(messjash @ Oct 21 2009, 11:29)

http://www.filefront.com/14759543/PES2010_OFv02.rar/ - OF
Testował już ktoś tego ofa? Wszystkie transfery się zgadzają ?
Transfery nie są aktualne. Poprawiono herby i nazwiska oraz nazwy pozmyślane Np. North London czy London FC
CYTAT(goranj @ Oct 21 2009, 11:50)

przepraszam, ale pierwszy raz w życiu nie potrafię wrzucić ofa do gry:) w folderze z save mam 2 pliki..edit i form, a ściągany of nazywa się option..no i co tu podmienić czy zamienić?

Wklejasz go do Moich Dokumentów. I jak włączysz grę to wchodzisz do Edit i klikasz Load. Wtedy będziesz miał prawdziwe nazwiska i nazwy drużyn. Niestety brak transferów

. Zaktualizuje sobie je sam
CYTAT(mcraczek @ Oct 21 2009, 12:57)

Dobrze prawisz w wielu kwestiach mogę się z tobą zgodzić ale może wystarczy już krytykowanie? Znamy twoje zdanie na temat nowego PES'a i szanujemy je. Pozdrawiam.
Czemu wystarczy krytykowania??. Jak koniec krytykowania, to koniec również zachwycania się. To jest forum jakby ktoś jeszcze nie zauważył. Można do woli zachwalać jak i krytykować. Na tym właśnie polega dyskusja.
messjash
Oct 21 2009, 12:40
Z tym że ta dyskusja nie wiele już wnosi. Bo zwolennicy pesa nie przekonają się do fify i odwrotnie. Tak więc jest to jedynie rzeźbienie w gównie. O gustach sie zwyczajnie nie rozmawia. Jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą i to tyle w tym temacie.
hoody15
Oct 21 2009, 13:57
rbej, powtarzanie do bólu tego samego w dyskusji o tym samym jest już zwyczajnie spamem ;]. Nie mam nic do FIFY, ani do ich fanów jednak nieco irytuje mnie czytanie tych samych negatywnych opinii, tych samych trzech osób i to non stop. Nie widzę w PESie 2010 JAK DOTĄD, arcadowej rozgrywki i poukrywanych niczym Arka Przymierza skryptów z PS2. Pozdro dla wszystkich.
seba200
Oct 21 2009, 14:12
Obejrzalem ostatnio kilka meczy na necie rozgrywek w PES6. Bosze jak Wy mozecie chwalic ta gre i porownywac chociazby do PES2009 - blabam:) to jakas żenada. Podanie trojkat, podanie trojkat i kolejne podanie gol albo i nie i w 2 strone. Żenujaca animacja polowa animacji co w tej chwili, obraniczone kiwki. No nie smiesza mnie te teksty - TYLKO PES6 jest najlepsza - BUHAHAHA - na comodore tez byly zajebiste gry ale ich smieszny czas sie skonczyl - PELNY ARKADE - Nowa generacja np. 20010 to jest to - bawcie sie
witam
ja mam z kolei inny problem
nie wiem jak wlaczyc tryb ligi europy
jesli ktos wie prosze o pomoc

pozdrawiam
Marsin
Oct 21 2009, 14:20
CYTAT(seba200 @ Oct 21 2009, 15:16)

Obejrzalem ostatnio kilka meczy na necie rozgrywek w PES6. Bosze jak Wy mozecie chwalic ta gre i porownywac chociazby do PES2009 - blabam:) to jakas żenada. Podanie trojkat, podanie trojkat i kolejne podanie gol albo i nie i w 2 strone. Żenujaca animacja polowa animacji co w tej chwili, obraniczone kiwki. No nie smiesza mnie te teksty - TYLKO PES6 jest najlepsza - BUHAHAHA - na comodore tez byly zajebiste gry ale ich smieszny czas sie skonczyl - PELNY ARKADE - Nowa generacja np. 20010 to jest to - bawcie sie
Aha... czyli mam rozumieć, że masz wybierać za kogoś? Mają olać PES6, bo Tobie on się nie podoba? Hm... ciekawy tok myślenia. To jest gust, a o gustach się nie rozmawia. Postaraj się zrozumieć kilka rzeczy, przynajmniej się staraj zrozumieć.
hoody15
Oct 21 2009, 14:30
Prowokator

. PES 6 był, co podkreślam, w mojej opinii znacznie bardziej udany niż PES 2009, przy którym zostałem troszkę dłużej tylko dla trybu BAL. 6tka ma jednak wspaniałą grywalność (podobnie jak 5tka) i doskonale nadaje się do wspólnego grania z kumplami ;]
seba200
Oct 21 2009, 14:32
CYTAT(Marsin @ Oct 21 2009, 15:24)

Aha... czyli mam rozumieć, że masz wybierać za kogoś? Mają olać PES6, bo Tobie on się nie podoba? Hm... ciekawy tok myślenia. To jest gust, a o gustach się nie rozmawia. Postaraj się zrozumieć kilka rzeczy, przynajmniej się staraj zrozumieć.
kiedy wyszedl w tamtym czasie byl zajebisty kilka lat temu - a gaworzenie ze tylko PES6 jest najlepszy nawet teraz i nic mu nie dorowna jest smieszne.
Marsin
Oct 21 2009, 14:37
Posłuchaj sam siebie... czemu komuś coś wmawiasz? Śmieszne jest to, że Ty się tego wypierasz. Dla mnie 2009 był lepszy od 6, ale tylko dla mnie, zdania innych nie biorę pod uwagę, a Ty wyskakujesz jak 'dziecko' (w cudzysłowie, gdyż nie mam na celu Cię obrazić) i piszesz regułkę, że Tobie się nie podoba, i ktoś kto gra w 6 jest śmieszny, bo to właśnie napisałeś...
Nie rozróżniasz dwóch rzeczy - czym jest wyrażanie opinii nt. danej gry, a czym jest gust, bo wydaję mi się, że naprawdę łączysz ze sobą te dwie rzeczy. Skończmy ze spamem, jeżeli chcesz podyskutować, zapraszam na PW

PS: hm... jestem zniecierpliwiony, czekam na PES-a, ale już dzisiaj zapewne nie przyjdzie, więc do jutra muszę wytrzymać xD!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.