Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Antenelles
Jako że już gra zostaje dostarczona do domów niektórzy już dostali to postanowiłem utworzyć taki wątek

Moja opinia po rozegraniu jednego meczu smile.gif

mecz wygrany 2:0 na Top Player

+ grafika lepsza
+ szybsze reakcje zawodników

Jest elegancko:) znacznie lepiej niż demo!

LIGA MISTRZÓW

p3sman
give more and more biggrin.gif

Dawać więcej relacji, screenów itp biggrin.gif Ja też już wkrótce będę mieć wink.gif
Antenelles
Teraz grałem ten mecz właśnie z Ligi Mistrzów:D

Takie baty dostałem ... hehe .
Buffon ładnie bronił nie było żadnego błędu. Był bez szans przy strzałach.

+ Muzyka w grze genialna!! fajny utworek Jazzowy jest:) spodobał mi się bardzo
+ gameplay oczywiście na plus! Fajny strzał miałem z dośrodkowania piłka się odbija od ziemi i strzał obok bramki:D

Wyglądało to jak REAL LIFE:)

A tutaj screen jak baty dostałem ^^

T-Mac
a jak tam polacy kto ma z naszych jape zrobiona ??
mozesz zapodac screena jak ktos ma !?
Antenelles
T-Mac tak mogę:)

Składy

WISŁY KRAKÓW - LICENCJONOWANA

I jeszcze dwoch - KRIM oraz KUBOWICZ

REPREZENTACJA POLSKI

TWARZE

p3sman
Niedzielan? Cleber? Varga? Pytam się WTF?!
Swiezak
CYTAT(Antenelles @ Oct 20 2009, 12:21) *
T-Mac tak mogęsmile.gif

haha a roger znowu biały ale kapa tongue.gif mimo ze kocham PESa to z tym mnie denerwuja sad.gif
Antenelles
Po 2 screenie będziecie zadowoleni

Tryb powrócił;D

erni13
Grałeś już w Bal'a? Jak master lig?
furo
witam

Proszę niech Ci co grają opiszą gameplay.
Jak się gra? Reakcje, podania, strzały itp.
dzięki

pozdrawiam
rbej
Ta gra nie ma żadnych zalet. Tragedia, żenada, porażka. Najlepsza seria piłkarska sięgnęła dna. Szkoda czasu i klawiatury, żeby opisywać jej wady. Takie gry powinno się za darmo dołączać do gazet komputerowych i cieszyć się że ktoś będzie w nie grał. Nie dam PES-owi kolejnej szansy. Wolę do końca świata grać w Winning Eleven 9 Liveware Evolution niż rozegrać jeszcze jeden mecz w PES 2010.
Jimmy Floyd
CYTAT(Swiezak @ Oct 20 2009, 13:32) *
haha a roger znowu biały ale kapa tongue.gif mimo ze kocham PESa to z tym mnie denerwuja sad.gif

A co w tym dziwnego. Moim zdaniem to świadomy zabieg KONAMI. Widocznie antycypowali, że umiejętnościami, technice i finezji Rokera bliżej będzie do poziomu nadwiślańskiej krainy niż kraju kawy. Tradycyjnie już świetnie odwzorowani bramkarze, Jacek "byle do przodu" Krzynówek, Ebi "wolny strzelec" Smolarek. Nie wiem jak Kuba "boli mnie noga" Braszczykowski:) bo bazuje tylko na powyższych screenach ale mam nadzieje że nie spieprzą mu statsów tak jak to miało miejsce rok temu, choć jest to bardziej prawdopodobne zważywszy na jego tegoroczny regres w karierze. Szykuje się tydzień piłki najpierw zdarzenia realne wtorek, środa, czwartek, a później virtual, skoro jest tak jak piszecie czyli czas reakcji optymalny + lepsza grafika no to palce lizać. Piszcie o zachowaniach bramkarzy i o przenikaniu, zostało coś poprawione w tym względzie?
Antenelles
Za kilkanaście minut umieszczę gameplay tzn. najciekawsze powrótki z meczu.

Są na nich pokazane gole i parady bramkarzy !! Naprawdę fajny mecz mi wyszedłbiggrin.gif
messjash
CYTAT(rbej @ Oct 20 2009, 14:46) *
Ta gra nie ma żadnych zalet. Tragedia, żenada, porażka. Najlepsza seria piłkarska sięgnęła dna. Szkoda czasu i klawiatury, żeby opisywać jej wady. Takie gry powinno się za darmo dołączać do gazet komputerowych i cieszyć się że ktoś będzie w nie grał. Nie dam PES-owi kolejnej szansy. Wolę do końca świata grać w Winning Eleven 9 Liveware Evolution niż rozegrać jeszcze jeden mecz w PES 2010.

Kup sobie człowieku pada a nie jakieś farmazony tu wypisujesz.
furo
dawaj ten gameplay:)
i napisz jak się gra;)

pzdr
Antenelles
No aktualnie przetwarzam biggrin.gif i konwertuje. Poźniej na YT wrzucićsmile.gif ... 7 minut jeszcze przetwarzać będzie.

Na youtube szybko wyśle bo mam dobry up. To tak myślę najpóźniej za 2 kwadransy biggrin.gif

A gra się super:) podoba mi się gra. Całkiem co innego niż wersja demo. Super extra przyjemnie.

Podania strzały wszystko ok. Bramkarze już tak nie kaleczą
furo
czyli reakcje ok??
JnR
Jedno pytanie
Snejider w Realu i Gudjonhsen w FCB?? jak tak to znowu KONAMI się nie postarało.. i samemu trzeba będzie zmieniać pilkarzy , chyba że w miarę szybko wyjdzie patch na ps3..
WKS
CYTAT(erni13 @ Oct 20 2009, 14:39) *
Grałeś już w Bal'a? Jak master lig?

Podbijam jak Bal ? bo to mnie najbardziej interesi ;]
smolarek
Ja jutro będę miał PES-a. Także dam jakiś opis i screeny z BaL i ML.

A ja mam takie pytanie. Co to jest ten tryb Community?
Antenelles
trochę się to przedłuży ... kurcze.... !

BLUE SCREEN mi wyskoczył tongue.gif i musiałem naprawiać kompa, a teraz jakieś syfy mam w PC biggrin.gif muszę zrobić kopie zapasowe:) paru plików
W sumie rok formata nie robiłem;]
soyo
Hey czy wy nie macie problemu z data management ?

Zapisuje ustawienie, ale selekcji pilkarzy nie zapisuje.

Co gorsza, nie zapisuje ustawien kart indywidualnych pilkarzy.

Czy te rzeczy trzeba bedzie ustawiac manualnie przed kazdym meczem ?!!
burne
Pytanie o drobnostkę;P

Jak wygląda zwód markowania strzału w tegorocznej edycji?
JnR
SORRY ZA CAPS ALE WAŻNE

Centrum Handlowe Arkadia w Warszawie
W sklepie Games World dostępne jest pr0 evolution na PS3 za 230 zł ( za dwa dni w saturnie będzie za 270 więc warto się przejść z tego ci widziałem jak kupowałem zostało około 10-15 opakowań więc jak ktoś ma blisko i chce pograć już dziś niech pójdzie.
r.a.j.a.n
JnR,

SORRY ZA CAPS ale się mylisz, http://www.saturnpolska.com/arkadia/oferta_specjalna/zobacz/
konsola: 199zł
PC: 119zł
Tomak
Bal Konami trwa w najlepsze : )

Roger FTW!
JnR
Mi sprzedawca w Saturnie powiedział że prawie 270 zł. Nie wiem może źle poinformowany ale trudno kupiłem za te 229 i koniec. Co do gry to porażka Japończyków z piłkarzami bo gra jest fajna. Jak rok temu połowa składów nie aktualna Robben,Snejider i Negredo w Realu , Gudjhonsen w FCB , Chygryński w Szachtarze , nie ma nic z Ligi Niemieckiej, Obraniak we Francji.
lowrider
jestem po jednym meczu i wprawdzie ciężko stwierdzić czy gra jest taka czy owaka ale na pierwszy rzut oka nie wygląda to źle. W porównaniu z demem gra z pierwszej piłki jest poprawiona. Bramkarze wydają się nieco lepsi, dobrze skracają kąt jednak niemal każdy strzał z zamachem kończy się golem.

Antenelles
biggrin.gif już uploaduje gameplay - powtórki najciekawsze z meczu - 19:30 dam linki.
norek
Taka opinia na szybko, po jednym meczu. Reakcje zawodnikow takie jak być powinny, reagują na każde naciśnięcie, dużo mocniejsze i lepsze podania, można konstruować bardzo szybkie akcje co powoduje że czasami sam byłem w szoku " jak to fajnie wyszło". Bramkarze, hmm w pierwszym meczu kichy nie narobili, zobaczymy dalej. Jak rozegram więcej spotkań podziele się kolejnymi spostrzeżeniami.
Antenelles
PART 1 -> http://www.youtube.com/watch?v=ntpeiyX9E8g
PART 2 -> tutaj lepsze akcje:D http://www.youtube.com/watch?v=z7m_3_vOI3M

komputer minął wszystkich jak pachołki przy swojej bramce !! hah tongue.gif ale dałem ciała
r.a.j.a.n
No to oglądamy,
A ja mam pytanko: jak z wymaganiami sprzętowymi pes'a? Są większe niż demo?
k0rdian
Proszę bardzo:

Kilka screenów z mojej pełnej wersji PES wink.gif
Ściągnąłem z neta, zanim kupie. Nie lubię kotów w worku.
Pozdrawiam.

Screeny z RapidShare
Antenelles
Ja pożniej zrobie normalny gameplay z gry:D nie powtórki

A co do wymagań to w pliku Read Me smile.gif

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:
Windows XP SP3, Vista SP1
Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor
1GB RAM
8GB free hard disk space
4x DVD-ROM Drive
DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX or AMD/ATI Radeon 9700 video card)
DirectX 9.0c compatible sound card
DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
smolarek
CYTAT(k0rdian @ Oct 20 2009, 18:53) *
Proszę bardzo:

Kilka screenów z mojej pełnej wersji PES wink.gif
Ściągnąłem z neta, zanim kupie. Nie lubię kotów w worku.
Pozdrawiam.

Screeny z RapidShare

A mógłbyś je dać np.na imageshack?
dr_idea
Ktos wie jak robic triki? No i czy moze mi ktos wytlumaczyc jak jest z tymi kartami? Odkrywa sie je jakos podczas gry? One sa juz wlaczone podczas meczu, czy trzeba je wlaczyc jakos? Ja moge jedynie przestawic charakter gry zawodnika, czyli atak, obrona lub pomiedzy.
Archilus
A czy ktoś mógłby obiektywnie podać wynik rywalizacji Fifa10 (konsola) vs PES2010 (PC) ??
wiem, że nie powinno się porównywać gier na różnych platformach, ale do cholery...to nie od platformy zależy gameplay...
Zamówiłem pre-order Pro, ale nie mam pojęcia jak się sprawuję w porównaniu do Xboxowej fify.
__SaNd1__
1 - szy raz w ktora seria z PES - a mi sie znudzila rolleyes.gif Po jednym rozegranym meczu gra poleciala odrazu do kosza i mialem nadzjeje ze gra bedze lepsza z wersij demonstracyjnej - niestety dry.gif Wiec wracam do krola Pro Evolution Soccer 6 - spatchowana nie ma rownych -najlepsza z czesci zostaje ta gra z wszystkich serii do teraz wink.gif Pozdrawiam smile.gif

ftomekk
Ja mam ten sam problem jaki miałem z demem tzn. na każdej rozdziałce gra dziwnie przycina,obraz drży.
Komputer:
-Athlon x2 6000+
-Gforce 9800 GT
-4 gb ram
-markowy zasilacz.

Nie mam pojęcia o co chodzi.
Antenelles
"to nie od platformy zależy gameplay"

Włącz fife na kompa, a pożniej na konsoli to dostaniesz wzwodu ;]

Mi się PES podoba:) dla mnie najlepsza gre serii
Archilus
Źle mnie zrozumiałeś... to, że Fifa na konsoli jest lepsza od PCtowej (beznadziejnej) wersji to zasługa tylko i wyłącznie idiotyzmu ludzi z EA, bo gdyby im się chciało zrobić taką Fife na PC jak na konsole, a nie osobną grę, która jest zgodnie przez wszystkich oceniana jako nie wypał to nie miałoby znaczenia, czy konsola, czy PC bo gameplay byłby taki sam... dlatego się pytam o porównanie: gameplay Fifa10 konsola vs Pro Evo PC (bo nie wiem czy jest różnica między PCtową wersją a konsolową, a poza tym pełniaka macie na PC) wink.gif
mista
Prawdopodobnie musisz ustawić dzialanie monitora na  60Hz, wtedy uaktywni Ci sie opcja Wait for V-sync w settings.

CYTAT(ftomekk @ Oct 20 2009, 18:46) *
Ja mam ten sam problem jaki miałem z demem tzn. na każdej rozdziałce gra dziwnie przycina,obraz drży.
Komputer:
-Athlon x2 6000+
-Gforce 9800 GT
-4 gb ram
-markowy zasilacz.

Nie mam pojęcia o co chodzi.
ftomekk
Mam ustawione V-sync bez tego mam poziomy pasek na ekranie
.::NorD::.
Jakie jest tempo gry , czy zawodnicy szybciej czy wolniej przebierają nogami ???
Bakel
CYTAT(Archilus @ Oct 20 2009, 18:59) *
Źle mnie zrozumiałeś... to, że Fifa na konsoli jest lepsza od PCtowej (beznadziejnej) wersji to zasługa tylko i wyłącznie idiotyzmu ludzi z EA, bo gdyby im się chciało zrobić taką Fife na PC jak na konsole, a nie osobną grę, która jest zgodnie przez wszystkich oceniana jako nie wypał to nie miałoby znaczenia, czy konsola, czy PC bo gameplay byłby taki sam... dlatego się pytam o porównanie: gameplay Fifa10 konsola vs Pro Evo PC (bo nie wiem czy jest różnica między PCtową wersją a konsolową, a poza tym pełniaka macie na PC) wink.gif

Idiotyzm? Wg mnie sprawne działanie marketingowe. Skoro 90% graczy PC korzysta z piratów, gry są tańsze, więc mamy niższą marżę, a konsekwencją tego jest mniejszy zysk dla producenta.
Nawet jeżeli niewielki odsetek graczy kupiłby edycję przeznaczoną na PC to zapewne zaangażowanie nowych ludzi, którzy mieliby zająć się konwersją FIFY konsolowej na PC kosztowałoby zbyt wiele, by taki zabieg był opłacalny.
Gry wideo to biznes, a nie Caritas.
Kettger
Zauważyłem 'literowe' scoreboardy. Ciekawe czy zrealizowali to w formie graficznej, czy jest to po prostu tekst. Lepsze byłoby chyba to drugie. smile.gif

Mam jeszcze jedno pytanie - czy w tej edycji w końcu pokazują obie jedenastki przed spotkaniem LM?
ftomekk
Kurcze gram ,gram i jakiś niesmak czuję.
Piłkarze nie zawsze reaguja na moje polecenia np.naciskam przycisk podania i nie podaja.
Kilka razy miałem samoistne wślizgi.
Komentator się zacina na jakieś kwestii biggrin.gif
Gra momentami szarpie mimo iż sprzęt mam z zapasem na granie max.detale.

Echh ,może to jakaś beta sad.gif
r.a.j.a.n
ftomekk, zrób jak mista Ci radzi, ustaw monitor na 60Hz
ftomekk
Chłopaki,to nie jest problem z v-sync .
Poza tym od zawsze gram z włączoną synchronizacją,zeby obraz się nie rozwarstwiał.
To wygląda tak ,jakby coś na chwilę bardzo mocno obciązało procesor,gra w tym momencie zauważalnie drży,jakby się "przyduszała"
Cięzko to opisać ,najlepiej to widać po znaczniku nad zawodnikiem,drzy jak oszalały.
Problem jest w tym ,iż wszystkie zbędne procesy mam wyłączone i napewno nic nie obciaża procesora ,ani nie zajmuje karty graficznej,
Na forum PCLAB kilku ludzi zauważyło identyczny problem w demie PES który u mnie równiez wystepował.
el_fuego
http://www.filefront.com/14759543/PES2010_OFv02.rar/ - OF

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.