Terry27
Jan 11 2010, 12:56
Ja sie nie zgodze. Konami owszem wprowadzilo rozne przeszkadzajki ale dzieki temu kazdy mecz jest inny. Mozna wygrac z lepszym w ranku a w nastpenym meczu z teoretycznie slabszym przegrac lub sporo sie nameczyc by odniesc suckes. Ale jednak mozna. Mnie to w zupelnosci nie przeszkadza i wielu sobie z tym doskonale radzi tylko w wiekszosci meczow trzeba gryzc trawe (pada) i to mi sie podoba. Zauwazylem ze rece zalamuja nad Pesem przewaznie ci ktorym przeszkadzaja lekko spoznione reakcje

dla mnie to jest smieszne, nie radzisz sobie to cwicz albo nie graj. Dla mnie Fifa nadal zalatuje zwykla arkadowka. Pilka to jakis balon a strzaly wygladaja jakby ten balon nagle pękł. Identycznie w Fife zachowywala sie pilka 10 lat temu. Poza tym mnostwo strzalow z daleka ktore wchodza. Najgorsze sa cieszynki po bramce. Zawodnik ktory strzelil gola leci slalomem przez pole karne a kompani za nim wyglada to jakby ochroniarze gonili zlodzieja po sklepie. Sorry bardzo ale ja tego nie kupuje. Zdecydownie wole Pes2010. Nota 8/10 a Fifa 5/10.
KleberPL
Jan 11 2010, 13:14
Widać bardzo duża część ludzi nie pochwala twojej opinii bo żeby zagrac online w proevo to trzeba naprawde troche poszukać ludzi -gra w to naprawde mało ludu.
Nie będe z tobą wymieniał piłek bo przeczytawszy twoje starsze posty już teraz wiem że bedziesz starał sie przekonać na siłę każdego kto ośmieli sie coś złego powiedzieć o noym PRO-EVO.
W noty nie będe się z tobą bawił bo nowy pes nie powinien zostać wydany w tym roku a Konami powinno zwolnić połowe swojego zespołu któremu najwyraźniej brak już pomysłów od dobrych paru lat.
Graj w co chcesz i jeżeli wziąłeś do siebie mojego posta to serdecznie przepraszam i dobrego dnia życze.
Terry27
Jan 11 2010, 14:12
Ja tylko napisalem jak oceniam gre z mojego punktu widzenia i zdania nie zmienie. Nawet juz mi sie nie chce odpisywac na teksty typu ze Konami powinno sobie darowac wypuszczenie wersji 2010. Bo dla mnie rownie dobrze EA Sports mogloby w ogole nie wydawac Fify ktora notabene kiedys byla swietna seria (Fifa 97, Fifa 98, World Cup 98 [pamietasz te czasy ? jesli nie to masz czego zalowac]) a obecne wersje nie powalaja mnie wrecz odpychaja brakiem grywalnosci jakiej oczekuje. A twoja ocena nie jest dla mnie obiektywna bo domniemam ze jestes fanem Fify wiec wiesz rownie dobrze ja moglbym wejsc na forum fify i wypisywac jej minusy tylko po co ? KAzdy lubi to co lubi i niech tak pozostanie. Pozdrawiam/
Piszę w tym temacie, ponieważ nie wiedziałem w którym napisać, a ten wydał mi się dość ogólny i tutaj kieruje swą prośbę, a mianowicie:
Robię w PES swoją własną drużynę (za pomocą EDIT MODE I PES 2010 EDITOR) i chciałbym poprosić kogoś o stworzenie strojów dla mnie, może to być nowy strój, lub zedytowany trykocik istniejącej już drużyny.
Osobę chętną do pomocy, potrafiących robić stroje zapraszam na PW.
luki431
Jan 11 2010, 19:55
CYTAT(Terry27 @ Jan 11 2010, 09:38)

Ciekawa recka. Ale nie zgodze sie z kilkoma punktami. Moze masz latwy patent na strzelanie goli ale bys zagral Online z kims konkretnym to bys jednej akcji w meczu nie przeprowadzil (co poniektorzy niezle wymiataja na necie). Twoje schematy wtedy biorą w łeb.
Rzuty karne... musisz nauczyc sie je wykonywac. Najpierw przytrzymujesz strzal. Czym dluzej tym pilka wyzej poleci. Puszczasz przycisk i na tej samej zasadzie wciskasz kierunek (i puszczasz) ale to rowniez musisz zrobic z wyczuciem. Czym dluzej przycisniesz kierunek tym pilka bardziej poleci w bok.
Proste jak konstrukcja cepa.
Mowisz cicho na Camp Nou ? Widocznie strzeliles gola gospodarzowi wiec sie nie dziw.
Blokowanie wiekszosci strzalow z dystansu. Trzeba sobie wypracowac pozycje by moc uderzyc. W Fifie na konsole niestety zbyt duzo goli pada z dystansu tutaj nie ma tak łatwo.
Moze to zwyczajny brak umiejetnosci ?
Co do reszty minusów niestety musze sie zgodzic aczkolwiek licencje (ich brak w Premiership) nie sa dla mnie zadnym problemem.
ps. dla mnie najwiekszym minusem tej gry jest system kolizji przez ktory sedziowie nie odgwizduja jedenastek
Powtarzam że nie gram online i nigdy nie grałem!!! I nie będe! Bo nie bawi mnie to.A od gry za tą cene wymagam tego ażeby grało sie tak samo dobrze i nieschematycznie zarówno online jak i z komputerem. Jak lubisz to graj online ja nie lubie a gre z komputerem żre nowotwór schematów które są tak widoczne że w pewnym momencie nawet wiem kiedy który skrypt sie włączy .
Rzuty karne to jakieś pierdolstwo,nawet już nie próbuje.
Miałem zainstalowane 4 patche 0.6, 0.7, 0.8 i 1.01 .Patche to gówno;dają jedno zabierają drugie.Co z tego że doszły mi nowe bannery neon,niemiecka bundesliga,uaktualniły sie składy i jeszcze pare innych rzeczy jak w pewnym momecie ni z gruchy ni z pietruchy szlag trafia wszystko i gdy dochodze np.do pucharu uefa nie moge dalej grać i huj trafia cały sezon-to są patche właśnie-dają jedno zabierają drugie .A wogóle to gówno jakieś chiński .Odinstalowałem patche,rozgrywka sie spowolniła,skłądy niekatualne.Gram niby tym samym monaco co na spatchowanej wersji a bez patcha zawodnicy wogóle nie biegają, z patchem nie moge grać w pucharach bo wyrzuca mnie do windowsa.
luki431
Jan 11 2010, 20:05
CYTAT(Terry27 @ Jan 11 2010, 14:16)

Ja tylko napisalem jak oceniam gre z mojego punktu widzenia i zdania nie zmienie. Nawet juz mi sie nie chce odpisywac na teksty typu ze Konami powinno sobie darowac wypuszczenie wersji 2010. Bo dla mnie rownie dobrze EA Sports mogloby w ogole nie wydawac Fify ktora notabene kiedys byla swietna seria (Fifa 97, Fifa 98, World Cup 98 [pamietasz te czasy ? jesli nie to masz czego zalowac]) a obecne wersje nie powalaja mnie wrecz odpychaja brakiem grywalnosci jakiej oczekuje. A twoja ocena nie jest dla mnie obiektywna bo domniemam ze jestes fanem Fify wiec wiesz rownie dobrze ja moglbym wejsc na forum fify i wypisywac jej minusy tylko po co ? KAzdy lubi to co lubi i niech tak pozostanie. Pozdrawiam/
Napisałem o tym w pomocy i nikt nie pomógł;pisze tutaj! (wklejam)
Mam problem i pilnie potrzebuje pomocy.Chodzi o pesa 2010 i tryb uefa europa. Gra wczytuje sie normalnie gdy gram mecze ligowe aż do momentu gdy przechodze do uefa europa wtedy jest zawiecha,wybieram już kolor strojów każdego z zespołów i gdy chcem przejść do meczu wyrzuca mnie z gry i pojawia sie następujący komunikat : (zrzut ekranu poniżej kliknij)
<http://www.imagic.pl/files//7806/./pes1.JPG>
Dodam że mam zainstalowane cztery patche : patch 0.6 , 0,7 , 0.8 i patch 1.01 wszystkie pobrane ze strony pes.edit .O co może chodzić??? Czemu problem występuje tylko w trybie uefa europa a w champions league i ligach krajowych nie ??? Nie gram master league tylko zwykłe mecze ligowe .Przykładowo niedawno grałem as monaco i 6 kolejek ligowych poszło gładko natomiast uefa europa wogóle nie mogłem odpalić bo wywalało mnie z gry i pojawiał sie ten oto komunikat (link powyżej) .Obecnie gram ac milan i poprzednie dwa sezony grałem w champions league więc wszystko było ok.W obecnym sezonie awansowałem tylko (tylko albo aż) do uefa europa i co dziwne 4 kolejki w tym turnieju rozegrałem swobodnie a dziś gdy chciałem zagrać piątą znów ten komunikat,wyrzuciło mnie z gry i totalna zawiecha,,, pomóżcie jeśli ktoś orientuje sie gdzie leży problem-może trzeba coś pogrzebać w kitserverze lub wkleić coś??? Problem ten występuje czasami ale tylko czasami,bardzo rzadko w trybach "cup" czyli puchar danego kraju .Grajac barceloną w połowie przerwało mecz i wyrzuciło na pulpit "wystąpił błąd" .Co jest nie tak???
Z góry dzięki za pomoc.
Terry27
Jan 11 2010, 20:15
Zgodze sie ze gra jest strasznie zbugowana. I ze komputer czesto kreuje jakies dziwne sytuacje zeby dac przeciwnikowi szanse. To jest jak najbardziej sztuczne i po dzisiejszej sesji z pesem musze przyznac ze doprowadzilo mnie to w pewnym momencie do szefskiej pasji. Gram z kolega w timie w online. Klepiemy, tworzymy ladne akcje i po jednej z nich pada gol. Przeciwnik w ogole nie istnieje. Ale nagle jedno z jego przypadkowych podan przenika przez zawodnika w obronie. Pilke przejmuje Robinho i ten rowniez przenika (brak w tym logiki) przez drugiego z naszych obroncow, wychodzi sam na sam i pada gol. I ja sie pytam czy ten ktos zasluzyl na tego gola. W poprzednich czesci takich cyrkow i fałszywego kreowania akcji dla oponenta przez komputer nie bylo. Moze za bardzo zaczalem wychwalac te gre pod niebiosa ale grajac we dwoch w druzynie przez net naprawde cos sprawia ze gra sie 50% trudniej i to nie przez brak umiejetnosci. Musze odpoczac od tej gry bo zbyt wiele padlo dzis niecenzuralnych slow z moich ust.
Ale co do karnych sie nie zgodze. Wejdz w trening i zrob tak jak ci radzilem. Po prostu nie umiesz strzelac. Karne mi sie bardzo podobaja w tej grze ale reszta coraz mniej

D
mi tez sie karne podobaja
A co do bramek... faktycznie, u mnie większość bramek jest wynikiem buga, dziwnego zachowania piłkarza albo niecelnego podania. Tak naprawdę rzadko kiedy uda mi się (albo przeciwnikowi komputerowemu) strzelić bramkę z ładnej akcji (nie licząc wrzutek, które są bardzo skuteczne), ehh :/
Asiss7
Jan 12 2010, 22:06
Odnośnie bramek to ja mam takie wrazenie ze na poziomie Top Player to przeciwniki chce wjechac z pilka do bramki. Niby klepia, staraja sie jakas pozycje uzyskac. Ale co z tego, u mnie nie bylo takiej sytuacji zeby w meczu przeciwnik oddal kilka strzalow z odleglosci ok. 22-25m. Nawet w meczu 15 - minutowym
U was tez to tak wyglada ?
Hidden PL
Jan 12 2010, 22:51
"Grafika w PRO-EVO jest zbyt kolorowa i ma mało wspólnego z rzeczywistym nasyceniem barw w realu.W Fifie jest troche lepiej choć np. trybuny w niektórych powtórkach wyglądaja bardzo słabo."
Z tym się w życiu nie zgodzę.Murawy w FIFIE ( na X360 ) są tak jaskrawe, że czasami bolą mnie oczy (ok 2/4 muraw).
btw. Moje ulubione boiska w PESie 2010 to Estadio da Luz, Konami Stadium, Santiago Bernabeu i Bristol Mary Stadium.

btw2. Terry27@ Nawet nie pytam, czy jesteś kibicem Chelsea.Grasz na PC, czy na konsoli? Bo jeśli na konsoli, to mógłbyś zrobić dla mnie jakiś tutorial, jak najlepiej wykonać stroje Chelsea w Edit Mode? (same elementy w edytorze).
Terry27
Jan 15 2010, 11:36
Nie jestem fanem Chelsea tylko Realu Madryt. Nick mam taki bo to moj ulubiony pilkarz

ps. gram na PC dlatego przykro mi ale nie jestem w stanie ci pomoc
CYTAT(Hidden PL @ Jan 12 2010, 22:55)

Z tym się w życiu nie zgodzę.Murawy w FIFIE ( na X360 ) są tak jaskrawe, że czasami bolą mnie oczy (ok 2/4 muraw).
Ale jest możliwość korekcji nasycenia barw, co zdecydowanie poprawia wrażenia wizualne.
bandit
Jan 16 2010, 19:37
Co tu dużo pisać. Ja powiem tak: najbardziej frajerska gra w które dotychczas grałem. Nie mówię tylko o pes 2010 ale o całej serii pro evolution. Niedawno wygrzebałem starsze części od pes 4 do 2010 i muszę powiedzieć, że te gry różnią się tylko grafiką i lekko gameplayem. Reszta frajerstwa pozostała. Postaram się trochę tego wymienić. Komputerek zawsze wspaniale rozgrywa piłeczkę, nawet jak gra drużyna pokroju Szombierki Bytom. W walce o górną piłkę, zawsze wygrywa oczywiście komputerek, a jak my wygramy to i tak nie podamy piłki do naszego zawodnika, bo zawsze poleci ona do komputerka. Tak samo jest z każdą przypadkowo odbitą piłką, wyczyszczoną sprzed naszego pola karnego, wygłówkowaną i wykopaną- zawsze poleci do komputerka. Komputerek odbiera nam piłke jednym ruchem nogi, świetnie się zastawia i świetne odbiera piłkę. Obrona komputerka jak i bramkarz zawsze broni heroicznie i zawsze szczęście jest po stronie komputerka. Komputerka nie można dotknąć bo jest faul, natomiast on może wpier...alać takie kosy, że to głowa mała. Nieraz komputerak nie robi nic, żeby nam odebrać piłke, tylko wystarczy, że znajdzie się w jej pobliżu i piłka sama się nam odbiera. Komputerek świetnie gra ciałem i świetnie czyta grę. Błyskawicznie cofa się pod swoje pole karne, świetnie kryje i w ogóle jest przewspaniały, natomiast nasi zawodnicy, choć bysmy grali niewiadomo jakimi drużynami, będą zawsze są odwrotnościa tego co napisałem powyżej. O sędziowaniu nie wspominam, bo szkoda gadać. Ogólnie wszystkie fify i peesy to badziewia i nie można tutaj mówic, która jest lepsza, a która gorsza- frajer to frajer, nie ma mniejszy albo większy. Kto się ze mną nie zgadza?
luki431
Jan 16 2010, 21:17
CYTAT(bandit @ Jan 16 2010, 19:41)

Co tu dużo pisać. Ja powiem tak: najbardziej frajerska gra w które dotychczas grałem. Nie mówię tylko o pes 2010 ale o całej serii pro evolution. Niedawno wygrzebałem starsze części od pes 4 do 2010 i muszę powiedzieć, że te gry różnią się tylko grafiką i lekko gameplayem. Reszta frajerstwa pozostała. Postaram się trochę tego wymienić. Komputerek zawsze wspaniale rozgrywa piłeczkę, nawet jak gra drużyna pokroju Szombierki Bytom. W walce o górną piłkę, zawsze wygrywa oczywiście komputerek, a jak my wygramy to i tak nie podamy piłki do naszego zawodnika, bo zawsze poleci ona do komputerka. Tak samo jest z każdą przypadkowo odbitą piłką, wyczyszczoną sprzed naszego pola karnego, wygłówkowaną i wykopaną- zawsze poleci do komputerka. Komputerek odbiera nam piłke jednym ruchem nogi, świetnie się zastawia i świetne odbiera piłkę. Obrona komputerka jak i bramkarz zawsze broni heroicznie i zawsze szczęście jest po stronie komputerka. Komputerka nie można dotknąć bo jest faul, natomiast on może wpier...alać takie kosy, że to głowa mała. Nieraz komputerak nie robi nic, żeby nam odebrać piłke, tylko wystarczy, że znajdzie się w jej pobliżu i piłka sama się nam odbiera. Komputerek świetnie gra ciałem i świetnie czyta grę. Błyskawicznie cofa się pod swoje pole karne, świetnie kryje i w ogóle jest przewspaniały, natomiast nasi zawodnicy, choć bysmy grali niewiadomo jakimi drużynami, będą zawsze są odwrotnościa tego co napisałem powyżej. O sędziowaniu nie wspominam, bo szkoda gadać. Ogólnie wszystkie fify i peesy to badziewia i nie można tutaj mówic, która jest lepsza, a która gorsza- frajer to frajer, nie ma mniejszy albo większy. Kto się ze mną nie zgadza?
Zgadzam sie w 99% prócz jednej rzeczy .Mianowicie bramkarz (komputerka) czasem też stoi jak pizda i nie rusza sie wogóle,nie jest tak jak napisałeś że zawsze broni heroicznie,szczególnie w tej części stoi i nie rusza sie.Dziś grałem rozgrywki (CL) barcelona -debreceni .Barcelona sterowana przezemnie wygrała 4:0 przyczym bramkarz komputerka przy 3 golach stał w bezruchu.
Pozatym ta gra jest taka że nie czuć radości z gry;żadnej ! Pamiętam czasy świetnośći "Fify" kiedy na pc była ona najlepsza.Rok 2002/2003/2004 to wtedy fifa to była taka gra że niej płynęła rozkosz gry,poprostu jak siadłem rano o ósmej to nie wiedziałem kiedy jest dziesiąta wieczór i co dziwne nie czułem znużenia grą-nie mogłem sie oderwać.Rodzice do mnie mówili "czy ty jakiś maniak jesteś? grasz i grasz ile to można?" .A ja grałem i grałem i czuć było ten miód płynący z rozgrywki;te składy,ta muzyka,oprawa-miód .Grałem wtedy pamiętam realem madryt ;zidane,beckham,owen,roberto carlos,woodgate,ronaldo i reszta paczki + stadion santiago bernabeu (wtedy jeszcze był) ,coś pięknego,czuło sie poprostu każde podanie,każdy manewr,czułem boisko co do milimetra,można tworzyć akcje ach palce lizać.
A w pes 2010 kurwa jego mać .Włączam,gram mecz,dwa czuje znużenie i myśle aby tylko jak najszybciej wyłączyć.Nie wciąga,nie bawi,nie cieszy.Czy gram barceloną czy rusią kijowską wszystko jeden piorun.Na boisku brak indywidualnosći a te które są jak np.messi ,ibrahimowić ,eto'o jedyne czym sie wyróżniają to tym że robią jakieś niesamowicie szybkie sztuczki techniczne,ogólnie ruchy mają takie jakby przewijać kasete video wtedy obraz jest 3 razy szybszy niż normalnie i tak wygląda gra zawodników tego pokroju w tej grze .Z kolei słabszymi drużynami jak az alkmar czy as monaco nie idzie wogóle biegać bo oni nie biegają tylko stoją a co dopiero skonstruować jakąś akcje. Są poprostu tłamszeni w zarodku.
Sędziowie kantują jak mogą , przeważnie cisza na trybunach ,drewniana rozgrywka,zerowa grywalność,przenikanie jednych przez drugich ,żal. Szkoda że skończyły sie czasy kiedy były dobre kopanki na pc.
Poziomy trudnośći to kpina .Pytam po co robić dwa pierwsze poziomy trudności jak wygrywa sie na nich mecze po 20 do zera.Z kolei poziom profesional czytaj komputer uskutecznia szachy w stylu "ty do mnie ja do ciebie" i nie można mu odebrać piłki .Poziom top player zdecydowanie nawet nie tyle trudny co nie dający absolutnie żadnej frajdy z rozgrywki.Komputer zabiera dosłownie wszystko w każdym fragmencie boiska i żadna taktyka ani modlitwy nie pomagają.Nawet gdy mocno sie staram kontrolować gre na każdym jej etapie;nie popełniać błędów już w fazach wcześniejszych;czytaj nie dopuszczać komputera do okazji strzelenia na bramke ten zawsze na poziomie top player jakimś cudem wygra choćby 1:0 ,2:0 mimo że był drużyną ogólnie słabszą.Z kolei gdy ja strzelam piłka jakimś dziwnym trafem odbija sie od słupka,poprzeczki,od nóg komputera,moich,od tybun itd byle tylko nie wpaśc do siatki.
Żal,naprawde mi sie nie podoba ta gra .Dodam że gram na mocno spaczowanej wersji czyli mam tam już dodatkowe bannery neon,wszystkie drużyny CL,oryginalne stroje i reklamy,herby wszystkich drużyn,uaktualnione składy,niemiecką bundeslige,angielską premierleague itd .A wersja nie spatchowana to wogóle dno.Tam nie ma czym grać .Niech te chinole najpierw kupią licencje na przyanjmniej 6-7 pełnych zaznaczam pełnych lig a nie kurwa jakieś north london ,west london .Bez patchy bym wogóle nie grał w to gówno a tak jeszcze za każdym razem sie łudze że moze a nóż widelec coś sie odblokuje tym razem.
bandit
Jan 17 2010, 00:44
Zgadzam się ze wszystkim, co tu napisałeś. Też ciąłem w fify od 2000 do 2005 i to dopiero była radocha. teraz jak gram ( znaczy już nie gram) w pes 2010 to mało kur...icy nie dostaje. Zero przyjemności z grania. Też tak mam, że strzelam na bramke, a piłka odbija się jakimś dziwnym trafem od wszystkiego, tylko aby do bramki nie wpaść. Komputer za to jakoś czarodziejsko zawsze tą bramkę strzeli, a zazwyczaj są to takie szmaty, że głowa boli. Co tu się rozpisywać. Ja już to gó..no skasowałem i gram w gta vice city
Terry27
Jan 17 2010, 14:24
Wszystkie Fify od 2000 r. w gore byly juz slabe. Mozecie zalowac ze nie graliscie kilkanascie lat temu w 97 lub w 98 (w obu tych wersjach mozna bylo grac rowniez na hali przez co zabawa stawala sie przednia na maxa). Jak na tamte czasy Fifa miażdzyla nie tylko konkurencje. Doslownie kazdy w nia gral. Wyzej od tych starszych odslon stawiam tylko Sensible World of Soccer. Giera ponad czasowa.
Co do Pes'a 2010. Mnie sie podoba. Szkoda tylko ze gra jest okropnie zbugowana a najbardziej nie znosze tracic bezsensownych goli. Męcze sie online by sklecic jakas sensowna akcje po ktorej uda sie strzelic bramke i dajmy na to ja strzelam. Rywal ni z gruchy ni z pitruchy wrzuca pilke z odleglosci 40 metrow w pole karne a pilka ta przenika of kors przez moich obroncow i siada idealnie na glowie napastnika druzyny przeciwnej ktory oczywiscie strzela gola. Takich akcji jest multum. Nie wiem jak to nazwa ale Konami w ten sposob jakby daje szanse przeciwnikowi na odrobienie strat mimo iz wydaje sie byc slabszy. W poprzednich odslonach czegos takiego nie bylo.
psmaras
Jan 17 2010, 15:51
CYTAT(Terry27 @ Jan 17 2010, 14:28)

Wszystkie Fify od 2000 r. w gore byly juz slabe. Mozecie zalowac ze nie graliscie kilkanascie lat temu w 97 lub w 98 (w obu tych wersjach mozna bylo grac rowniez na hali przez co zabawa stawala sie przednia na maxa). Jak na tamte czasy Fifa miażdzyla nie tylko konkurencje. Doslownie kazdy w nia gral.
Fifa od zawsze byla parodia footballu. Wystarczy sobie porownac fife 98 z ISS 98 ;].
Terry27
Jan 18 2010, 17:37
Grajac w World Cup 98 sie tego nie dostrzegalo (moze dlatego ze w tamtych czasach nie mialem mozliwosci zagrania w iss98). Z ekranu mojego CRTka wylewal sie plynacy miod. Kochalem wrecz EA za WC98 ale pozniej bylo coraz gorzej i niestety to sie nie zmienilo dlatego swego czasu siegnalem po konsole pleja 2 i pes 2.
jacekz40
Jan 20 2010, 09:44
CYTAT(bandit @ Jan 16 2010, 20:41)

Komputerek zawsze wspaniale rozgrywa piłeczkę, nawet jak gra drużyna pokroju Szombierki Bytom. W walce o górną piłkę, zawsze wygrywa oczywiście komputerek, a jak my wygramy to i tak nie podamy piłki do naszego zawodnika, bo zawsze poleci ona do komputerka. Tak samo jest z każdą przypadkowo odbitą piłką, wyczyszczoną sprzed naszego pola karnego, wygłówkowaną i wykopaną- zawsze poleci do komputerka. Komputerek odbiera nam piłke jednym ruchem nogi, świetnie się zastawia i świetne odbiera piłkę. Obrona komputerka jak i bramkarz zawsze broni heroicznie i zawsze szczęście jest po stronie komputerka. Komputerka nie można dotknąć bo jest faul, natomiast on może wpier...alać takie kosy, że to głowa mała. Nieraz komputerak nie robi nic, żeby nam odebrać piłke, tylko wystarczy, że znajdzie się w jej pobliżu i piłka sama się nam odbiera. Komputerek świetnie gra ciałem i świetnie czyta grę. Błyskawicznie cofa się pod swoje pole karne, świetnie kryje i w ogóle jest przewspaniały, natomiast nasi zawodnicy, choć bysmy grali niewiadomo jakimi drużynami, będą zawsze są odwrotnościa tego co napisałem powyżej. O sędziowaniu nie wspominam, bo szkoda gadać. Ogólnie wszystkie fify i peesy to badziewia i nie można tutaj mówic, która jest lepsza, a która gorsza- frajer to frajer, nie ma mniejszy albo większy. Kto się ze mną nie zgadza?
A zapomniałeś napisać, że jak komputerek straci bramkę to zwykle po upływie pierwszych 15-30 sek. od utraty gola jest już wyrównanie

Komputerek jest wściekły i gra jak najlepsze światowe drużyny - a przecież komputerek steruje np. ŁKS, Odrą Wodzisław itd, itd

Można wiele takich rzeczy wymieniać, ale tak na prawdę mnie zawsze irytowało (i dalej irytuje) gra obronna komputerka!!! Obrońcy komputerka są idealni, zawsze na miejscu a już szczyt szczytów to próba skontrowania komputerka. Rzut rożny pod naszą bramką, przejmujesz dośrodkowanie, wyprowadzasz akcję i widzisz, że cała drużyna komputerka stoi na Twojej połowie.... i nagle
cud - obrońcy komputerka są już po sekundzie w linii przed swoją bramką

CYTAT
Kochalem wrecz EA za WC98
Terry27 - miałem to samo, to była najpiękniejsza piłka
Dawno mnie tu nie było. Co słychać? Gracie jeszcze w PES-a 2010, bo moja płytka już dawno na śmietniku leży, pozdrawiam.
r.a.j.a.n
Jan 20 2010, 11:02
Czy gramy? oczywiście, że tak. Mimo wszystko, czasami gra się bardzo przyjemnie na tej niedopracowanej wersji PESa.
RedEvil
Jan 21 2010, 11:13
Zacznę od tego że irytuje mnie te nowe cacko konami. ML jest nawet spox, ale wolałbym chyba stary styl ustawiania taktyki, denerwuje,że nie są tam gdzie powinni być zawodnicy a gram 442 no i oczywiście bez możliwości zmiany pozycji, ustawione na 0. Brakuje mi tych strzałek przy taktykach,można było mu kazać zostać z stylu wchodzić do środka itd. Na Top to jakby nie patrzeć dostaje baty, nawet Barca w Champ League szło kiepsko,gdzie wcześniejsze wersje to poziom Top Player ogrywałem spokojnie. Możliwe że to kwestia czasu-ogrania się. Gram w ML(Master League) Wisła Kraków,ale na level Professional,to wprawdzie miałem awans z 1miejsca do 1ligi a tam(2liga miałem zespoły z Ligi Europejskiej, a za główną mam Premier League z zmianami) skończyłem na 5 miejscu a było blisko,by grać w Champ League. Potrafiłem ograć kompa nawet 7-1(na razie to rekord),a porażki też były nawet wysokie od 0-3 do 1-5. Nie wpuszczam zawodników "zdołowanych"(bez formy-strzałka w dół).
Więc teraz to co mnie irytuje właśnie, bramkarze bronią jak Pawełek z Danią, kilka meczy przegrałem przez błędy bramkarzy,gdzie raz miałem w meczu wisła-chelsea po strzale z dystansu zawodnika z Londynu piłka odbiła mi się od mego gracza i leciała spokojnie dajmy na to 2m w bok od bramki na rożny a mój bramkarz poleciał ją ratować,wyskoczył jak "Pawełek wybijający piłkę przy stracie 1st bramki w meczu z Danią-ta po aucie" i piłka zmieniła tor lotu i 2m pod pustą bramka się znalazła no to straciłem bramkę i mecz przegrałem. A co do zmian zawodników, szkoda że nie ma tak jak za starych czasów gdzie był Manual i Assist i było cool a teraz nawet na semi-assisted zmienia mi "baran" na nie tego co trzeba i też tracę bramki (biegnę za zawodnikiem komp mi zmienia na innego a tamten już zdążył uciec i 1on1 z bramkarzem wyjść i brama)-a na manual bramkę straciłem bo mi się bramkarz zmienił i przypadkowo wszedłem piłką do bramki lol, i trzeba podając do zawodnika jakby go zaznaczać-grając manual we wcześniejszych wersjach tego nie było. Komp co wrzutka w pole karne to bramka(bramkarze wzrokiem odprowadzają piłkę), ciężko strzelać z główki. Chciałbym udokumentować nagranymi akcjami-błędami ale nie mam neta w domu, a skąd pisze nie mam przy sobie. Ale o dziwo Brożek z przewrotki strzelił Chelsea,gdzie to 1st raz mi się zdarza nawet w pes9 nie wychodziło mi:P
I pytanko jak u was z formacją bo mi się wydaje że dostaje baty za brak tej formacji która mi się świetnie grało. t.j 442. brak strzałek! przy edycji pozycji.
Wypuszczanie-zagranie w uliczkę (na padzie "Trójkąt") też ma swoją moc typu "nowe karne" tak jak wyglądają w tej edycji- bo czasem za lekko poda a większości to wychodzi mi zagranie bramkarzowi w ręce.
Wrzutki też jakby w ogóle nie dochodziły na głowę zawodnika.
P.S zapomniałem dodać .włączyłem też mecz w Cup(Mistrzostwa Europy) trafiłem na Holandię grając Polską i na Top Playerze wygrałem 3-1,gdzie Barca(lepszych ma playerów) się męczyłem w Champ League, dziwne.
sry za mój long post
Powodzenia w grze
BombeL1946
Jan 22 2010, 12:17
Nie będę zakładał nowego tematu na moje pytanie więc zadam je tutaj.
Mianowicie, potrzebuję jakiegoś patcha do Pesa 2010 w którym byłyby wszystkie drużyny z Ligi Mistrzów, Ligi Europejskiej i najlepiej Legia, Lech i Wisła. W sumie to najbardziej zależy mi na tych 3 drużynach z polski, bo nie potrzebuję całej ekstraklasy i Unibet 1 ligi. Istnieje w ogóle jakiś godny polecenia patch z takimi ekipami?
Za odpowiedź z góry dzięki.
Terry27
Jan 22 2010, 16:08
RedEvil strzalki zastapiono kartami. Poszukaj w ustawieniach przedmeczowych opcji "player index". Tam mozesz ustawic czy dany zawodnik ma grac ofensywnie, pilnowac tylko tylow czy biegac do przodu i sie cofac. Jak ustawiasz formacje to wazne tez jest jaka pozycje ma przypisana dany pilkarz. Jesli np. Cristiano przypiszesz pozycje prawego pomocnika to wiadomo ze bedzie gral nieco w obronie i w ataku dlatego taki pilkarz musi miec RWF jesli oczywiscie chcesz by trzymal sie prawego skrzydla i gral ofensywnie.
r.a.j.a.n
Jan 22 2010, 18:00
No, widzę Terry, że skumałeś ocb z pozycjami piłkarzy w formacji
Terry27
Jan 22 2010, 18:14
Zapomnialem dodac ze ty mi to wytłumaczyłeś. Dzięki również za doradztwo w sprawie monitora. Nowy spisuje się bardzo dobrze szczególnie w Pro gra się miodzio.
Pozdrawiam.
r.a.j.a.n
Jan 22 2010, 22:40
Przecież to żart, nie musisz nigdzie dodawać moich słów/wypowiedzi
Ja mam pytanie do ML. Otóż gram już 5 sezon i chciałbym zobaczyć moje osiągnięcia, jak wyglądały poprzednie lata. W poprzednim PEsie można było zobaczyć ile w którym roku zdobyłem bramek, na jakiej fazie zakończyłem dany puchar, ile bramek zdobyli poszczególni zawodnicy itp. Natomiast w najnowszym Pesie nie moge tego nigdzie znaleźć. Czyżby nasze sukcesy i porażki szły w zapomnienie??!! Chyba że po prostu nie mogę znaleźć takiej opcji?
Bym był wdzięczny by ktokolwiek odpisał :-)
bandit
Jan 24 2010, 11:52
Strzałki zastąpiono kartami, które gó...no dają. Co z tego, że ustawiam skrzydłowym mentalność na atak, przesuwam ich jak najdalej się da na boisku, jak te debile i tak cofają się pod moje pole karne. Ustawiam ich najszerzej jak się da, a oni i tak schodzą do środka, pomimo tego, iż taktykę mam na grę skrzydłami i szeroko. Napastnicy, szczególnie ten najbardziej wysunięty, powinni grać bark w bark z obrońcami, cały czas siedzieć im na plecach i gdy nadarzy się okazja, wybiec do prostopadłego podania. W tym syfie tego nie ma. Nie wiem po jaki ch..j waśnie napastnicy cofają się na środek boiska. Nie chce już mi się pisać o tej żałosnej grze. Czasem porównując sobie PES 2010 i FIFA 10 PC zastanawiam się, która jest lepsza. FIFA też jest gó...niana, ale wydaje mi się, że zawodnicy nie zachowują się tam jak skończeni debile i paralici jak w PES.
luki431
Jan 24 2010, 21:24
Hej,jestem wytrwały i rozpocząłem nowy sezon z nową nadzieją że może ta gra nie jest taka zła-niestety jest;gram teraz barclays premierleague drużyną manchester united. Wszystko byłoby dobrze tylko ten manchester jakiś niemrawy i nijak go nie idzie ruszyć.
Moje ostatnie spostrzeżenia:
*Komputer zadziwiajaco celnie podaje - 99,9 % podań dociera do odbiorców którzy zawsze są idealnie ustawieni .Bez względu na drużyny czy to lider tabeli chelsea czy ostatni w niej sunderland czy burnley podania są idealnie celne .Troche to dziwne.
*Oszustwo w posiadaniu piłki-nawet słabe drużyny niemal zawsze miażdżą mnie jesli chodzi o aspekt posiadania piłki .Zawsze mam 36 do góra 45% posiadania a czasem i mniej.To jakaś niedorzecznośc bo występuje nawet gdy ja cześćiej jestem przy piłce i oodaje więcej strzałów.
*PES 2010 to oskryptowane do maksimum dziadostwo;bramki padają głównie po błędach,wrzutkach z boku na główke lub innych charakterystycznych skryptach.Ostatnio odkryłem niemal 100% sposób na gola tj. rajd bokiem jakimś szybkim zawodnikiem dajmy na to. rooney ,sciągnięcie na siebie 3-5 zawodników komputera którzy lecą bezmyślnie za nim po czym podanie po ziemi na środek do wogóle!!! niepilnowanego nadbiegajacego zawodnika! heh śmiech na sali ,gol niemal 100% =skrypt.
*Ile można do kurwy nędzy dostawać kopów po nogach???????????????????????????????????????????????????????????????????? To dosć szybko przestaje bawić .Nieraz gdy w polu karnym dostaje kopa w nogi że aż wciska mnie w murawe to mam wrażnie że rooneyowi połamali nogi czy jeszcze co gorsza kręgosłup:)))

sędzia nie reaguje. Krótko mówiąc jest ok!
*Czemu na boisku panuje straszny niekontrolowany chaos???; nijak nie można na to wpłynać .Nie pomagają zmiany formacji,zmiany taktyki,ustawienia itd.Poprostu wszystko jest zapisane z góry i nie da sie nic z tym zrobić bo grą rzadzą skrypty.
*Niemożnośc stworzenia składnej widowiskowej akcji po której pada bramka;nie ma poprostu na to ani czasu ani miejsca .Jeśli jakimś cudem pare razy na mecz przejme piłke zaraz biegnie na mnie niczym stado dzików średnio 8 zawodników komputera .Okrążają mnie i w mig odbierają piłke;nie pomagają ani próby dryblingu bo jest zbyt ślamazarny i za wolny ani próba przywołania innych graczy gdyż ci stoją przyspawani do swoich pozycji .Jeśli jednak jakimś cudem raz na tysiac akcji uda mi sie utrzymać przy piłce jestem natychmiast powalony na ziemie brutalnym faulem który pozostaje bez reakcji sędziego...kurwicy można dostać i odechciewa sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
*Bramkarze w 99,9% wychodzą na koniec pola karnego a czasem i za pole karne i przecinają niemal wszystkie górne podania na dobieg.Nie sposób coś zrobić,wszystko bierze w łeb.
*Inteligencja zawodników nie istnieje! Na boisku wieje nudą i brakiem pomyślunku .Komputer zdobywa gole przeważnie na dwa sposby ;pierwszy to "wciska sie na siłe do bramki,na tz.chama i nie sposób go zatrzymać " drugi to rajd skrzydłem-wrzutka na pole karne na głowe i 100% bramka, gdyż nie ma co marzyć że mój bramkarz sie rzuci i będzie próbował bronić,ruszy co najwyżej tylko głową jak piłka już będzie falowała w siatce. Bramkarz manchesteru united van der sar zakrawa w tej grze na inwalide wojennego

))
*Szachy które uprawia komputer na poziomie professional są nieprawdopodobne.To można przytym zasnąć, on godzinami rozgrywa piłke na swojej połowie,robi to praktycznie każda drużyna sterowana przez niego,jakikolwiek pomyślunek i szybkośc akcji nie istnieja.
Ta gra to oskryptowane śćierwo,wkurwia mnie już to, jak taki syf można wydać??? Co oni zrobili??? Gdzie grywalnośc? Pierd... średnio po dwóch meczach ma sie dość ;i psychicznie i fizycznie.
Terry27
Jan 24 2010, 23:51
Skoro ta gra to oskryptowane ... (z czym sie musze czesciowo zgodzic) i Fifa (na konsole) rowniez daje ciala w wielu aspektach pozostaje mi czekac do wiosny i wyjsc zagrac w prawdziwa gale
who_me
Jan 25 2010, 01:21
Oskryptowanie tego twojego nowego pesa jest o conajmniej kilka razy wieksze od konsolowej fify. Naprawde jak czytam takie banialuki to odnosze wrazenie ze kolega to piszacy jest prowokatorem albo ma problemu z odbieraniem rzeczywistosci w sposob prawidlowy . Moze przestan porownywac ta niby gre pilkarska do Fify z konsol bo roznica w jakosci gameplayu na korzysc Fify w human vs human / online jest przytlaczajaca.
Ostatniej nocy katowalismy fife od 21 do czwartej rano

gdyby nie pora to gralibysmy jescze conajmniej ze trzy godziny

. Tak miodnej gry pilkarskiej z takim gameplayem nie bylo od czasow pierwszych pesow.
Do zobaczenia na serwerach EA
Terry27
Jan 25 2010, 14:12
Prowokujesz to co najwyzej ty bo mnie sie ta gra kompletnie nie podoba (tyczy sie to Fify na konsole) i zdania nie zmienie chocbys konał w konwulsjach. Pes jest bardzo zbugowany ale Fifa jest sztuczna i zalatuje arcade na km. Zreszta napisalem post na tym forum odnosnie Fify. Ty sobie w nią graj zycze ci przyjemnej rozgrywki ale nie wymuszaj na innych by ja wynosili na piedestał. Pozdrawiam.
ps. z mojej strony prowokacja na forum Pes'a 2010 ?
ps2. raczej na odwrót
who_me
Jan 25 2010, 16:48
Tak , to juz wiemy..a teraz powiedz to samo tysiacom ludzi grajacy codzienie w fife online
Terry27
Jan 25 2010, 16:57
Nie rozumiem. Po co mam im mowic ? Co mnie to obchodzi ? Rozumiem to w ten sposob ze skoro miliony Japończykow i nie tylko jedzą sushi to ja tez mam je jeść ?
Pomysl dwa razy zanim nastepnym razem cos napiszesz.
who_me
Jan 25 2010, 17:42
Masz problemy z logicznym mysleniem stary.
r.a.j.a.n
Jan 25 2010, 20:32
Ja mianowicie nie rozumiem Ciebie who_me, skoro tak bardzo cenisz FIFĘ i tak gardzisz PESem to po cholerę zaglądasz na to forum??
Lubi siać prowokacje rodem z Onetu , może mu się w chacie nudzi...a Wy się nabieracie i odpisujecie na jego posty;)
każdy lubi w to co gra... i nie powinniście się tak wszyscy spinać

. Niech sobie wychwala fife, powinno Wam to latać w to co inni grają a nie wskakiwać sobie do gardeł .
luki431
Jan 25 2010, 23:08
CYTAT(Pelas @ Jan 25 2010, 21:01)

Lubi siać prowokacje rodem z Onetu , może mu się w chacie nudzi...a Wy się nabieracie i odpisujecie na jego posty;)
każdy lubi w to co gra... i nie powinniście się tak wszyscy spinać

. Niech sobie wychwala fife, powinno Wam to latać w to co inni grają a nie wskakiwać sobie do gardeł .
Ty do mnie mówisz że ja sieje prowokacje czy do kogo??? Czytaj uważnie co napisałem a nie o jakiejś prowokacji wyskakujesz . Napisałem że tegoroczna odsłona pesa na pc jest słaba i oskryptowana do maksimum i podtrzymuje to,nie daje żadnej radośći,gole zdobywa sie praktycznie tylko po kliku wgranych wcześniej schematach;nie ma tej dobrej nieprzewidywalności która była choćby rok temu w edycji 09. Zawodnicy poruszają sie szachowo i wykonują nawet te same ruchy w określonych odstępach czasowych.
I nie porównuje do fify bo w nią nie gram.Fify na pc do pesa pc nie ma co porównywać bo wiadomo że pes lepszy o dwie klasy-no ale co to za szczęscie być lepszym od gówna??? Konsoli nie mam więc nie grałem w fife na ps3 czy xboxa-widziałem tylko filmiki na youtube i rzecziwśćie next-gen choć troche plastikowo.
Co to wogóle za porównania fify do pesa,pesa do fify .Przecież to kur.. dwie inne gry,nie wiem czemu wszyscy je porównują,,,
A pes w tym roku potwierdzam jeszcze raz ; jest słabiutki. Gram w to bo nie ma nic innego ale ta gra to pomyłka .Z braku laku i kit dobry...pod tym jedynym warunkiem pes jest dobry.
kolega chyba nie w temacie:)
mowa tu już o "legendarnym" who_me:)
Pes fakt, faktem jest słaby...ale "who_me" tymi swoimi wypowiedziami robi za fifowego jehowca, że tak powiem...Jaki jest sens w przekonywaniu, że moja racja jest lepsza, bo jest moja? są gusta i guściki...i jeśli ktoś chce grać w gówno zwane Pesem to wyłącznie jego sprawa...a dzielenie się wrażeniami na temat Fify można umieścić w odpowiednim temacie( na bank jest taki utworzony na forum) lub forum związane z serią Fifa.
luki431
Jan 27 2010, 21:21
Może mi ktoś odpwiedzieć na pytanie czemu w tej grze chelsea londyn sterowana przez komputer gra tak że cieżko im wogóle odebrać piłke a co dopiero strzelić im bramke )) Jakieś jajca .100% podań chelsea idealnie dochodzi pod samą noge partnera,podania na główke również w 100% kończą sie golem,biegają z taką szybkością że nikt nie jest w stanie ich powstrzymać.Dodam że ja steruje nie byle kiepem bo manchesterem united i wygląda to mniej więcej tak jakby 5-cio ligowa świtezianka kołobrzeg grała z barceloną w najsilniejszym składzie:) Oczywiście świtezianka to manchester czyli ja a barcelona to chelsea. To jakieś nieporozumienie. Chelsea londyn to faktycznie dobry zespół ale drużyna tego pokroju co manchester united powinna grać z nimi jak równy z równym a tu wychodzi jakas parodia futbolu .
Dodam że w lidze manchester czyli ja zajmuje 3 miejsce,trace tylko dwa punkty do lidera na bodaj 8 kolejek przed końcem,mam najwięcej strzelonych goli,gram na poziomie professional i steruje klawiaturą . I przeciw innym drużyną wygrywam raczej 2:0 , 3:1 a czasem i 4/6 :0 więc to nie w tym rzecz że ja nie umiem w to grać tylko chelsea jest jakoś nienaturalnie podkręcona,przesadzone parametry itd. Co w połączeniu z kukłą stojącą w mojej bramce daje taki a nie inny efekt ; 15 min meczu chelsea 4:0 )) O posiadaniu piłki nie mówmy bo jest oszukane na korzyść komputera w całej tej grze .Ile bym nie oddał strzałów na bramke,ile akcji bym nie przeprowadził,ile bym nie rozgrywał piłki i tak zawsze komputer 60% ja 40% albo coś koło tego. Kur.. i te żałosne spalone .One psują w tej grze 90% akcji .W sumie na professionalu i top player ciężko jest wypracować jakąś sensowną akcje a gdy już sie uda oczywiście kalosz przerywa akcje bo był spalony.Patrze na powtórke i nie wierze; milimetr nosa wystaje komuś z mojej drużyny za ostatniego obrońce i już ciężko wypracowana sytuacja bierze w łeb ;szlak mnie trafia . Żaden sędzia w realu nie gwizdnąłby takiego spalonego ;po drugie nawet by tego nie widział biorąc pod uwage tempo w którym idzie akcja. A tu jakiś żal ;włosek wystaje poza ostatniego obrońce;i już spalony.Tego tu jest multum .Dzisiaj w jednym meczu champions league przeciwko real madryt na 12 akcji które skonstruowałem 7 zostało przerwane z powodu wystajacego czubka buta,włoska,nosa,skrawka koszulki etc. Szlak z taką grą, i przez to właśnie przegrałem ćwierćfinał ligi mistrzów z realem gdyż wychodze już rooneyem na czystą pozycje a tu oczywiśćie ...spalony .Patrze na powtórke i mówie,,,a no tak rzeczywiście . Milimetr nosa wystawał rooneyowi poza ostatniego obrońce. Żal.pl
BombeL1946
Jan 30 2010, 18:54
Jeżeli masz takie problemy z Chelsea na poziomie Professional to wg mnie chyba jednak nie potrafisz grać. Ja ostatnimi dniami zacząłem sobie luźno Champions League na poziomie Top Player Sevillą (sama się wylosowała

) i w ćwierćfinale na wyjeździe wygrałem 3-1, a u siebie 3-0 grając w 10 od bodajże 38 minuty. Niczym ciekawym mnie te całe Chelsea nie powaliło. W półfinale mam o wiele większe kłopoty z Arsenalem, gdzie na wyjeździe miałem 1-1 i teraz czeka mnie rewanż.
Przy okazji ponaglam swoje pytanie o patch, w którym byłyby tylko 3 czołowe polskie ekipy (Legia, Lech i Wisła).
luki431
Jan 30 2010, 23:38
Tu nie chodzi tylko o chelsea,podałem tą drużynę jako przykład.Może to być inna dobra drużyna lub przecietna jak np.rubin kazan czy szachtar donieck.Chodzi o złośliwe skrypty które włączają sie z nienacka i nic nie można poradzić.Komp rozgrywa wtedy jak po sznurku a ja nijak nie moge na to wpłynąć rozumiesz?? Jestem zdany poprostu na łaske kompa,może a nóż widelec popełni błąd...tylko że wtedy nie popełnia dopiero jak skrypt sie wyłączy.
Odnośnie tego czy umiem grać czy nie...hm .Dzisiaj ukończyłem jeden sezon sterując manchesterem,zająłem trzecie miejsce w lidze tracąc do lidera tylo jeden punkt;dodam że zdobyłem również najwięcej goli-rooney królem strzelców 47 trafień,odpadłem w ćwierćfinale champions league z realem.Dzisiaj np. już w nowym sezonie trafiłem w pierwszej rundzie pucharu anglii na arsenal.Wygrałem 4:3 przyczym pierwsze 3 gole strzelił arsenal w ciagu zaledwie 20 min.
To czym arsenal sie różni od chelsea??? Przecież to jedna półka. Dodam że gram oczywiście na professionalu,to nie ma aż tak wielkiego znaczenia czy professional czy top player.Chodzi o skrypty na które nie ma sie wpływu.
Nie o to chodzi że nie umiem grać,mam kilkunastoletni staż w tych grach także jak możesz mówić że nie umiem grać. Błędy gry a nie moja nieumiejętnośc grania.
Ja już przestałem w to grać ponad miesiąc temu i jakoś nie tęsknię. Gra była by nawet fajna, gdyby nie masa głupich błędów. Swoją drogą niektórzy tak narzekają na PES 2010 ( łącznie ze mną)i jednocześnie chwalą poprzednie części, ponieważ chyba zapomnieli, że tamte części też miały mnóstwo błędów. Ostatnio jak grałem w PES 6, to myślałem, że wyjdę z siebie, ponieważ tam gra się balonem, który ledwo toczy się po murawie. Tam szybkie kombinacyjne podania praktycznie nie istnieją. Podając do zawodnika i odgrywając nim od razu z pierwszej piłki w 90% będzie strata, ponieważ piłka nie doczłapie się do adresata. Jakież było moje zdumienie, gdy biegłem zawodnikiem po skrzydle i na wysokości pola karnego przeciwnika chciałem podać piłkę do zawodnika, który znajdował się w polu karnym dosłownie 4-5 metrów ode mnie i ta piłka do niego nie doleciała, ponieważ ledwo się toczyła. To jest dopiero żenada. W PES 5 czerwone kartki za byle faul. W PES 2008 nie pamiętam. W PES 2009 nie chce mi się wymieniać, bo bym książkę napisał. O fifach na pc już nie wspominam, bo to syf. Wydaje mi się, że nigdy nie zrobią dobrego symulatora piłki nożnej, ponieważ jest to chyba za trudne. Zawsze będą jakieś błędy, ale czy te błędy muszą być aż tak rażące? Niektóre przecież to przegięcie pały. Wszystko, aby tylko zarobić kaskę. Produkt wypromowany, a kolejne części i tak się będą sprzedawać. Zróbcie wreszcie normalną grę!!!!! Grafika może być jak sprzed pięciu lat, ale żeby była niespotykana dotąd grywalność. Co nam po wodotryskach, fontannach, pięknej murawie, ładnych twarzach itd, skoro po gwizdku sędziego i pograniu przez 5 minut mamy ochotę walnąć łbem w ścianę, albo wejść do monitora i wszystkich rozszarpać. Nawiasem mówiąc, to chciałbym zobaczyć panów z KONAMI grających w PES 2010 na Top Player i wygrywających, co najważniejsze. Dobra, kończę, bo się troszkę rozpisałem........
Ja mam takie pytanko proszę mi powiedziec jaki jest obecnie najlepszy patch do pes2010? Wszystkie patche jakie do tej pory widziałem zawierają róźne błędy że wychodzi z gry i trzeba ściągać jakies fixy.
luki431
Feb 2 2010, 23:27
CYTAT(zagroo @ Feb 2 2010, 15:14)

Ja mam takie pytanko proszę mi powiedziec jaki jest obecnie najlepszy patch do pes2010? Wszystkie patche jakie do tej pory widziałem zawierają róźne błędy że wychodzi z gry i trzeba ściągać jakies fixy.
Czy najlepszy nie wiem ale ja używam od jakiegoś czasu patcha 1.01 ,można go pobrać ze strony pesedit.com . Prosty w instalacji i dodaje dość sporo fajnych rzeczy do gry . Są to aktualne składy,bundesliga oraz pełna barclays premierleague i pełna liga bbva, oryginalne herby,rzeczywiste nazwy sponsorów na koszulkach,wszystkie drużyny champions league,rzeczywiste nazwy piłek,nowe bannery neon na stadionach,nowe kolory siatek na niektórych stadionach itp.
Ma za to jeden minus,mając zainstalowany ten patch nie pograsz w trybie uefa europa gdyż wywali cie na pulpit. Cos za coś;ja uważam że moge sie wyrzec gry w uefa europa na rzecz tylu innych fajnych rzeczy które daje patch,a uefa europa to w sumie tylko charakterystyczne bandy reklamowe i oprawa,troche szkoda ale cóż.Wole patch niż możliwośc gry w eu drużynami north london czy rojo blanco .
Tylko musisz uważać żeby przypadkiem grajac sezon nie awansować do pucharu uefa europa bo wywali na pulpit i stracisz cały dotychczasowy postęp w grze.
Champions league chodzi gładko.
luki431 a nie wiesz może czy w nowszej wersji tego patcha (1.6 a teraz łatka 1.6.5) naprawili ten błąd? dzisiaj wróciłem do PES'a poszukałem po stronkach różnych i akurat na niego się skusiłem...
luki431
Feb 3 2010, 23:39
CYTAT(Tari @ Feb 3 2010, 22:25)

luki431 a nie wiesz może czy w nowszej wersji tego patcha (1.6 a teraz łatka 1.6.5) naprawili ten błąd? dzisiaj wróciłem do PES'a poszukałem po stronkach różnych i akurat na niego się skusiłem...
Nie wiem bo nie instalowałem nowszego patcha,szczerze mówiac ostatnio sie tym nie zajmuje gdyż mam już w miare "dotartą" rozgrywke na obecnym patchu,mecze chodzą płynnie,nic nie zrywa ,jedyny defekt to jak wcześniej wspomniałem niemożność gry w ue. A tak znowu zainstaluje nowszy patch o którym tu napisałeś,okaże sie znowu coś nie tak i znów będe musiał odinstalowywać gre i patcha,o grzebaniu w kitserverze nie wspomne,ponownie ją instalować i na czystego pesa znowu wgrywać patcha,strace troche czasu i wyniki dotychczas osiagnięte,nie opłaca sie przynajmniej na chwile obecną. Także wole tego nie dotykać bo ten patch co teraz mam jest jak dla mnie optymalny.
Ale spróbuj zainstalować i odpisz co i jak;jeśli nie zawiera błędów i można grać we wszystkich trybach to może a nóż widelec usune obecnego a zainstaluje nowszego. Bo jednak przydałaby sie ta uefa europa,skoro jest na płycie jakoś głupio w nią nie grać.
Zainstalować zainstalowałem i śmiga ładnie, gameplay nie zamula, nie trzeba bawić się suwakami w kitserverze, błędów na razie nie widziałem żadnych...
Tylko taki problem jest, że dopiero zacząłem ML, więc jakiś czas mi zejdzie zanim awansuję do pierwszej ligi i tam będę mógł powalczyć o Ligę Europejską. Chyba, żeby udało mi się wygrać puchar kraju już teraz to dam znać co z tymi rozgrywkami, czy naprawili coś, czy nie.
Aaa no i sprawa spolszczenia. Nie wiem jak śmiga na wersji 1.1 tego patcha, ale mimo tego że Master wydał specjalną wersję pod PESEdit Patcha to mam tak spolszczone pół na pół...menu w meczu po angielsku, ale wszystkie ustawienia zespołu, formacje itd po polsku, menu gry po polsku, menu trybu ML po angielsku...
Gdy grałem kiedyś jak tylko spolszczenie wyszło na jakimś patchu (którego nazwy już nie pamiętam), nie było z nim problemów, wszystko pięknie po polsku.
luki431
Feb 4 2010, 15:00
A skad pobrać tego patcha?Z jakiej strony? To może spróbuje zainstalować ; i co w nim jest ?Wiecej niż w tym co ja mam? Opłaca sie?
pespatchs.com i tam gdzieś na górze będzie 1.6.5 jak na niego wejdziesz to znajdziesz linka do 1.6, z 1.6 do 1.5 no i więcej Ci nie trzeba

zmiany z 1.5
Winter transfers until 16/01/10
- Updated national team squads and lineups (Austria, Denmark, Slovakia, Slovenia, Angola, Burkina Faso, Cameroon, Cote d'Ivoire, Ghana, Nigeria, South Africa, Zambia)
- Updated kits for many teams + many new extra and alternative kits
- Many lineups corrected
- Updated Jabulani Ball
- Newwest kitserver included
- More than 130 new faces:
potem 1.6 i 1.6.5 to ciągle poprawiane transfery, statystyki, dodane jakieś kitsy, updatowane reprezentacje i takie tam

No i ja nie mam pojęcia jak zmieniał się patch od 1.1 do 1.5, więc tam też mogły zajść jakieś większe zmiany