Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Terry27
Moze gra nie jest realna ale duzo mniej jej brakuje do pelnego realizmu niz takiej "szóstce" w ktorej prawie kazdy strzal z 30/40 m. konczy sie bramka, nie mowiac o wrzutkach (3x kółko). Tego nie uswiadczymy na szczescie w "dziesiątce". Jedyny mankament to zrabany tryb online, czesto wyrzuca, wywala gracza z rankingu, nie jestem klasyfikowany, nie mam pojecia za co... Poza tym jest ok.
maestroo00
jednak poziom sedziowania w nowym Pesie jest bardzo niski
czy tu nie bylo faulu? http://www.youtube.com/watch?v=JJUO_JUUl5U
dzosz
CYTAT(maestroo00 @ Nov 10 2009, 15:36) *
jednak poziom sedziowania w nowym Pesie jest bardzo niski
czy tu nie bylo faulu? http://www.youtube.com/watch?v=JJUO_JUUl5U

Tu akurat nie bylo, bo bramkarz spadl na pilke ( i ja dotknal )
maraglear
to prawda, pilka lekko zmienila trajektorie
jacekz40
CYTAT
Zagrałem już kilkadziesiąt meczy w PES 2010 i powiem wam że jednak wersja 2009 byłą lepsza

I uprzedziłeś mnie, dokładnie taka sama myśl mi przeszła po rozegraniu kilku spotkań. Z upływem czasu gra coraz bardziej mi się nie podoba i śmiało mogę powiedzieć z całą pewnością 2009 JEST LEPSZA ! W 2010 już nie gram, spotkał ja taki sam los jak 2008, teraz wróciłem do PES06. Po takim przeskoku widać jak PES od tej edycji schodzi na psy, z roku na rok coraz gorzej, zamiast coraz lepiej. Chętnie wróciłbym jeszcze do wersji 2009 ale mam problem, pisałem o nim na forum w temacie PES 2009 ale nikt nie jest w stanie mi pomóc, żadnej odpowiedzi. Co 10 kolejek gra wypada mi do Windows, dwukrotnie przeinstalowana, usunięte wszystkie wpisy w edit, czysta gra bez kitserwera... nie wiem co jest przyczyną, nie mam na ten problem rozwiązania.
A wracając jeszcze do PES2010 jeszcze jdna rzecz, która mnie zirytowała - rzuty różne i długie podania górą - tak na prawdę nie można wyczuć jak idzie i gdzie wyląduje piłka po dośrodkowaniu, bardzo myląco to wygląda!
Terry27
Dlatego 10 jest duzo lepsza od 2009, dosrodkowania czesto bywaja mało precyzyjne w prawdziej pilce, i to samo ma miejscie w 2010, dotyczy to rowniez innych aspektow gry
lubisz 9 i 6 bardziej bo zapewne pada duzo goli, masa dryblingów, gra zespolowa schodzi na drugi tor, wchodza takie szmaty ze glowa mala, wiekszosc strzalow z dystansu = gole, bardziej po prostu podchodzi ci arcade pod gust
mnie osobiscie urzekla 10, mecze czesto bywaja nudne jak flaki z olejem jak w rzeczywistosci, wyniki 0:0, 1:0, 2:1, itp. padaja wielokrotnie w rozgrywce online
mecz potrafi byc nużący do 80 min. by w końcówce padly 3 gole i spotkanie sie rokzrecilo na maxa,
ja obstaje za 10 bo najlepiej oddaje realia ze wszystkich czesci wlaczajac fife 2010 na konsole ktora rowniez zalatuje arcade
r.a.j.a.n
Terry27, zgadzam się z Tobą. Do PES 2010 trzeba dorosnąć, zrozumieć tą grę. Potrzeba cierpliwości by nauczyć się grać w tą sumulację piłki nożnej.
who_me
Dorosnac ? cierpliwosci ?

Kolega zmusil mnie wczoraj do pogrania w ta gre biggrin.gif wytrzymalismy 15 minut wink.gif Ostatnio tak samo nudzilem sie przy pes2008.gameplay jest bardzo,bardzo slaby i nawet nie ma startu do konsolowej fify10.Ta seria jest doslownie martwa i chyba tylko pctowcy i ludzie z klapkami na oczach potrafia nazwac ta gre realistyczna i wciagajaca.Potem wsadzil do kieszonki ps3 Fifke10.... coz mozna powiedziec ? Gralismy cale trzy godziny i gdyby nie pozna pora to pewnie jescze bysmy posiedzieli z dzielem EA. Fifa09(360/ps3) rozwalila pes09 w tamtym roku a w tym Fifa10 dobila go juz calkowicie . Co tu duzo gadac, na konsolach pes10 nie istnieje co widac zreszta po ilosci osob grajacych online wink.gif

Cheers Konami
hala16
Zgadam się z terrym, potrzeba czasu i cierpliwości żeby poznać tą grę. Obecnie gram wisłą w ML na top playerze i gra jest o wiele realniejsza niż gra czołowymi drużynami. Zdobycie każdej bramki bardzo cieszy. Nie tu indywidualizmu tylko ciężka praca i konstruowanie akcji szybkimi podaniami jak w normalnej piłce.

Jedyne co mi się nie podoba w tej części to Messi i C.Ronaldo ich staty są za wysokie. Można nimi zrobić niemal wszystko i jak się gra barcą lub realem to gra staje się nudna. Wiem że to jednak problem do wyeliminowania wystarczy zmniejszyć im statystyki. Dlatego czekam na jekiegoś patcha
jacekz40
Terry 27 - no takie szmaty jak wpadają w 2010 nie miały miejsca w żadnej poprzedniej edycji gry! Chciałeś w ten sposób pochwalic ostatnie "dzieło" Konami a wyszło Ci odwrotnie biggrin.gif A jeżeli chodzi o trudność to też źle trafiłeś, ja i może jeszcze klika osób na tym forum szukam tylko trudności w tej grze. NIGDY w żadnym PESie nie grałem drużynami z ligii angielskiej, hiszpańskiej, bo te są po prostu z mocne w grze, za łatwo się nimi gra a ja na łatwiznę nie chodzę. Tylko najsłabsze drużyny! Od razu poziom gry "skacze" o jeden szczebel wyżej. Piszesz dalej, ze pewnie sobie biegam jakimś gostkiem i drybluję przez połowę boiska. Drużynami którymi gram, ich poziom + poziom trudności + poziom przeciwnika + NIE MA SZANS na takie śmieszności, też mi się nie zdarzyło od lat takie dobrodziejstwo. Tylko zespołowe akcje! A co mamy w 2010? Chyba nie grasz w tą grę? Byle łachmyta na skrzydle przy linii przejdzie ci jak burza i dośrodkuje piłkę!!!
mista
Również podzielam opinie Terrego27. Mi frajde sprawia mecz w którym za wiele sie nie dzieje, ale np taką Wisłą oddaje jeden, dwa celne strzaly w meczu w Liverpolem. Często gramy z kumplem razem przeciwko komputerowi i Samo konstruowanie akcji sprawia wiele radości typu klepka, prostopadłe podanie czesto komputer wszystko wychwyca ale tak jak mowie, gdy uda sie to naprawde palce lizać. Oczywiście bramkarze wpuszczają szmaty i w sumie to najbardziej irytuje. Ale jak ktoś napisał wceśniej, warto wychodzić bramkarzem w sytuacji sam sa sam, skracać kąt. czasami uda sie wybronić ciekawie.
psmaras
CYTAT(who_me @ Nov 12 2009, 09:16) *
Dorosnac ? cierpliwosci ?

Kolega zmusil mnie wczoraj do pogrania w ta gre biggrin.gif wytrzymalismy 15 minut wink.gif Ostatnio tak samo nudzilem sie przy pes2008.gameplay jest bardzo,bardzo slaby i nawet nie ma startu do konsolowej fify10.Ta seria jest doslownie martwa i chyba tylko pctowcy i ludzie z klapkami na oczach potrafia nazwac ta gre realistyczna i wciagajaca.Potem wsadzil do kieszonki ps3 Fifke10.... coz mozna powiedziec ? Gralismy cale trzy godziny i gdyby nie pozna pora to pewnie jescze bysmy posiedzieli z dzielem EA. Fifa09(360/ps3) rozwalila pes09 w tamtym roku a w tym Fifa10 dobila go juz calkowicie . Co tu duzo gadac, na konsolach pes10 nie istnieje co widac zreszta po ilosci osob grajacych online wink.gif

Cheers Konami

sleep.gif

Trzeba byc 12 latkiem zeby podniecac sie ta gra
http://www.youtube.com/watch?v=8gTcj9ATsX0
laugh.gif
who_me
CYTAT(psmaras @ Nov 12 2009, 15:16) *
sleep.gif

Trzeba byc 12 latkiem zeby podniecac sie ta gra
http://www.youtube.com/watch?v=8gTcj9ATsX0
laugh.gif

Trzeba byc zdesperowanym zeby na kazdym forum pokazywac te same filmiki wink.gif Zawsze dajesz filmiki z bledami ktore albo maja miejsce raz na 100 meczy albo nikt poza toba ich nie widzial wink.gif jestes przezabawny chlopie biggrin.gif
To teoche dziwne wchodzic na forum i dawac filmiki z zbiorem bugow i chciec zeby ktos pomyslal ze to slaba gra biggrin.gif Gra zbiera oceny po 90% , spolecznosc pesowa masowo przenosci sie na ta gre i gra w nia online tylu ludzi ile w w najlepsze strzelanki a ty chcesz zrobic z tej gry Fife z roku 2003 ? troche to zabawne wink.gif
psmaras
Jasne fifa nie ma bledow. To konami hakuje kod gry i pozniej wrzuca tysiace filmikow na youtube biggrin.gif.
Po co siedzisz na tym forum i bezprzerwy wypisujesz jakies farmazony zamiast grac w swoja ulubiona szmire? Pytam sie powaznie.
who_me
CYTAT(psmaras @ Nov 12 2009, 15:38) *
Jasne fifa nie ma bledow. To konami hakuje kod gry i pozniej wrzuca tysiace filmikow na youtube biggrin.gif.
Po co siedzisz na tym forum i bezprzerwy wypisujesz jakies farmazony zamiast grac w swoja ulubiona szmire? Pytam sie powaznie.

Twoj post to film z youtube z jakimis kosmicznymi bugami i podpis ,, pes the best ,, biggrin.gif ty chyba dla Konami robisz.

Ale kto powiedzial ,ze nie ma bledow.Sa ,ale ilosc pozytywow jest tak duza ze o tych bledach sie zapomina ...czego nie mozna powiedziec o pes bo tam jest odwrotnie od paru lat.

A ty ?

,, Po co siedzisz na tym forum i bezprzerwy wypisujesz jakies farmazony zamiast grac w swoja ulubiona gre? ,,
hala16
who_me może napisał byś czasem coś konstruktywnego i na temat a nie ciągłe komentowanie opinii innych, w twoich postach jest więcej cytatów niż twoich wypowiedzi. Co pracujesz dla EA?
who_me
Zeby napisac cos konstruktywnego to osobnik o nicku psmaras musialby napisac cos wiecej niz ,, pes rulez ,, wink.gif
hala16
No ale to jest temat dotyczący PES 2010 więc to jego opinia? czy nie? he
psmaras
To samo ja moge napisac. PES ma bledy ale nikt niczego lepszego nie zrobil wiec w to gram. Fifa ma wiele podobnych bugow w dodatku nic nie ma do zaoferowania z wyjatkiem ladnej animacji.
Ja tu sie malo udzielam co widac po ilosci postow. Ja 77, Ty 576. Wiec chyba widac kto wieksza propagande sieje tongue.gif
hala16
Na myśli konstruktywnego miałem coś na temat pesa od Ciebie a nie ciągłe komentowanie wypowiedzi innych
who_me
I widzisz ? Ja moge napisac ,ze pes nie ma nic do zaoferowania poza nalepka ,, Pro Evolution Soccer ,,
Taka z toba gadka. Za ladne animacje nie dostaje sie wysokich ocen w gazetach ktore zawsze promowaly Pes i nie ma tylu graczy online wink.gif Gameplay w tej grze jest glowna zaleta ,ale ty i tak napiszesz inaczej wbrew temu co mysli wiekszosc posiadaczy konsol.

Jezeli chcesz o tym pogadac to pisz PM dry.gif
psmaras
http://www.vgchartz.com/weekly.php

PES sprzedaje sie calkiem niezle mimo poteznej kampani reklamowej fify i sponsorowanych recenzji wink.gif
Zreszta gdybym mial sie kierowac opiniami i popularnoscia danego produktu zamiast wlasnym gustem to w moim domu staloby Wii laugh.gif
who_me
Raczej srednio wink.gif Pes2008 i 2009 sprzedawal sie podobnie wink.gif Tak ,tak Ea placi za recencje i do tego za to zeby taka masa ludzi grala online wink.gif uwielbiam te teorie spiskowe.
CharlieP
Jak dla mnie nowe Pro Evo spełnia oczekiwania. Wreszcie mogę zostawić mojego PES'a 6 w spokoju biggrin.gif A przez ostatnie 3 lata był nieźle męczony. W nowej gierce Konami podoba mi się gameplay (wreszcie !), menu także ujdzie, a co do trybów to na razie gram "UEFA Champions League" Juventusem i jestem w półfinale. Trochę nie wiem skąd mi się w grupie Twente wzieło ale to szczegół. Kurcze ! Tak sobie uświadomiłem że jeszcze meczu w dzienną pogodę nie grałem, tak mnie wciągneła ta Liga Mistrzów.

Ogółem. Gra mi się bardzo podoba, innym może się podobać, jak na moje wymagania odnośnie gry piłkarskiej jest dobrze. Polecam zakup bo...jednak się opłaca !

PS. Jest to jeden z moich pierwszych postów na tym forum, więc witam wszystkich laugh.gif
psmaras
CYTAT(who_me @ Nov 12 2009, 16:36) *
Pes2008 i 2009 sprzedawal sie podobnie wink.gif Tak ,tak Ea placi za recencje i do tego za to zeby taka masa ludzi grala online wink.gif uwielbiam te teorie spiskowe.

2009 sprzedalo sie lpeiej niz 2008... 2010 ma najlepsze otwarcie. Ale dobra, mozemy uznac ze to o niczym nie swiadczy bo fifa i tak od zawsze lepiej sie sprzedawala.
Logiczne jest tez to ze skoro sporo ludzi kupilo gre EA to tez sporo gra online. Ale doszlismy chyba do tego ze wyniki sprzedazy nie sa zadna wiarygodna miara tongue.gif.
Nie powiesz chyba ze skoro w duzo powazniejszych dziedzinach zycia istnieje korupcja to nie ma jej w branzy gier :]
who_me
Zapierasz sie nogami jak tylko mozna ,ale fakty sa inne i gry dzieli przepasc i wyglada to na przepasc conajmniej jednej klasy.

Fifa10 ps3

http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/fifasoccer10

Pes10 ps3

http://www.metacritic.com/games/platforms/...utionsoccer2010

Najbardziej sprzyjajace pesowi gazety ocenialy DUZO wyzej w tym roku fife10

Wlacz sobie teraz pes10 i zobacz ile jest osob online na ps3 ( jezeli posiadasz ) a zobaczysz ze na konsolach pes10 nie istnieje.

psmaras
Na PS3 narazie nie kupilem. Brak kasy tongue.gif Ale kumpel juz ma wiec sie go zapytam ile dokladnie jest ludzi ;]. W 2009 bylo ponad 1000 osob w godzinach wieczornych.

Fifa 2006
http://www.metacritic.com/games/platforms/...soccer06?q=fifa 06

PES5
//http://www.metacritic.com/games/pla...volution soccer

80 do 87. W tamtych czas produkt EA nie mial nawet przyzwoitej animacji a Konami bylo calkiem blisko idealu blink.gif
who_me
CYTAT(psmaras @ Nov 12 2009, 17:57) *
Na PS3 narazie nie kupilem. Brak kasy tongue.gif Ale kumpel juz ma wiec sie go zapytam ile dokladnie jest ludzi ;]. W 2009 bylo ponad 1000 osob w godzinach wieczornych.

Fifa 2006
http://www.metacritic.com/games/platforms/...soccer06?q=fifa 06

PES5
http://www.metacritic.com/games/platforms/...onsoccer5?q=pro evolution soccer

80 do 87. W tamtych czas produkt EA nie mial nawet przyzwoitej animacji a Konami bylo calkiem blisko idealu blink.gif

Momentum w pes5 nazywasz idealem biggrin.gif naprawde taki naiwny jestes? to samo zrobilo Ea z Fifa09 w ubieglym roku wink.gif Cale szczescie ze w 10 praktycznie jest to niewidoczne.

Smiesz zartowac ? chyba nie odrobiles pracy domowej. Mimo ,ze wtedy pesowi5 zadna fifa06 nie byla w stanie zagrozic to gra sie wyraznie roznila od wersji pc i widac bylo ze Ea zaczyna z ta gra cos robic. Co do pes5 to dopiero teraz widac jak oskryptowana jest ta gra - poskryptowane pathway , momentum i ten mityczny random ktory wydaje sie dzis byc zartem.
psmaras
CYTAT(who_me @ Nov 12 2009, 18:11) *
Momentum w pes5 nazywasz idealem biggrin.gif naprawde taki naiwny jestes? to samo zrobilo Ea z Fifa09 w ubieglym roku wink.gif Cale szczescie ze w 10 praktycznie jest to niewidoczne.

Ale nie chodzi o to czy PES5 byl gra doskonala czy nie. Chodzi o to ze w tych ocenach nie widac przepasci miedzy pes5, a fifa 06. No chyba ze dla Ciebie 0.7 to przepasc laugh.gif. Dlatego sa dla mnie malo wiarygoden... kompletnie z sufitu.

CYTAT
Smiesz zartowac ? chyba nie odrobiles pracy domowej. Mimo ,ze wtedy pesowi5 zadna fifa06 nie byla w stanie zagrozic to gra sie wyraznie roznila od wersji pc i widac bylo ze Ea zaczyna z ta gra cos robic

A przypadkiem PC nie mialo tego samego silnika co konsole az do edycji 08 :>?

CYTAT
Co do pes5 to dopiero teraz widac jak oskryptowana jest ta gra - poskryptowane pathway , momentum i ten mityczny random ktory wydaje sie dzis byc zartem.

Ty mi o skryptach nie pisz.

http://www.youtube.com/watch?v=gp4KLUcRopc

Nie chodzi mi o buga. Bo znowu napiszez ze to jest raz na 1000. Ale zobacz jak ta pilka leci. Od polowy boiska nagle dostaje przyspieszenia i londuje idealnie pod poprzeczka. Widac wyraznie ze gdzies tak miedzy polowa boiska a 30 metrem jest skrypt ktory perfidnie ulatwia strzelanie goli z dystansu laugh.gif
who_me
CYTAT(psmaras @ Nov 12 2009, 18:34) *
Ale nie chodzi o to czy PES5 byl gra doskonala czy nie. Chodzi o to ze w tych ocenach nie widac przepasci miedzy pes5, a fifa 06. No chyba ze dla Ciebie 0.7 to przepasc laugh.gif. Dlatego sa dla mnie malo wiarygoden... kompletnie z sufitu.

A przypadkiem PC nie mialo tego samego silnika co konsole az do edycji 08 :>?

Ty mi o skryptach nie pisz.

Nie chodzi mi o buga. Bo znowu napiszez ze to jest raz na 1000. Ale zobacz jak ta pilka leci. Od polowy boiska nagle dostaje przyspieszenia i londuje idealnie pod poprzeczka. Widac wyraznie ze gdzies tak miedzy polowa boiska a 30 metrem jest skrypt ktory perfidnie ulatwia strzelanie goli z dystansu laugh.gif

,, A przypadkiem PC nie mialo tego samego silnika co konsole az do edycji 08 :>?,,

To byl ten sam silnik ale troche przebudowane i roznice byly widoczne golym okiem.

,,No chyba ze dla Ciebie 0.7 to przepasc,,

za chwile dojdziemy do 1,5 a moze 1,7 ?

A ktora gra nie jest poskryptowana ? skrypty w takim starym pes5 sa widoczne w co drugiej akcji a w fifa10 juz raczej nie. Gra zapewne bez wgranego patcha ktory mocno ograniczasz strzaly z daleka wink.gif
Tomaszzz
CYTAT(psmaras @ Nov 12 2009, 18:34) *

LOL, brawo dla EA, tę piłkę chyba wiatr poniósł.
psmaras
CYTAT(who_me @ Nov 12 2009, 18:47) *
To byl ten sam silnik ale troche przebudowane i roznice byly widoczne golym okiem.

Niech Ci bedzie. Nie jestem takim znawca fify jak Ty :]

CYTAT
za chwile dojdziemy do 1,5 a moze 1,7 ?

Najlepsze w tych linkach z ocenami co podales jest ocena uzytkownikow. PES 8.1 Fifa 7.8 smile.gif.

CYTAT
A ktora gra nie jest poskryptowana ? skrypty w takim starym pes5 sa widoczne w co drugiej akcji a w fifa10 juz raczej nie. Gra zapewne bez wgranego patcha ktory mocno ograniczasz strzaly z daleka wink.gif

Mecz online wiec chyba z patchem bo bez raczej nie wpusci na serwer :]
who_me
patch zostal niedawno wydany i juz takich goli nie strzelisz..przynajmniej nie w online. Caraz wiecej ciekawych rzeczy o twojej niewiedzy wychodzi w postach wink.gif
ciacho23
Ja jako bezstronny powiem tak.. od dobrych paru lat gram tylko w PESa. Na fifę na PC nie da się patrzeć. W poprzedni weekend po raz pierwszy w życiu zobaczylem i zagrałem w FIFĘ 2010 na xboxie. I powiem, że gdybym posiadał konsolę, to na PESa bym nawet nie spojrzał. Może i PES 2010 prezentuje jakiś poziom, ale w porównaniu z FIFĄ na konsolę ta gra jest zerem.
czamian
Temat brzmi PES 2010 vs Fifa 2010 ? czy może coś przeoczyłem ?
Załóżcie sobie nowy temat i tam bijcie piane za przeproszeniem albo przenieście się tu http://gry.onet.pl/5043,0,1,pro_evolution_...ator_detal.html Tam na pewno poczujecie sie swojsko.

Przez takich jak wy uległem propagandzie i kopiłem nowa Fife, odda mi teraz jeden z drugim te 119,00 zł ?
who_me
Trzeba bylo patrzec na opakowanie i napis PC biggrin.gif

My tu caly czas piszemy o ver ps3/xbox360 biggrin.gif
Terry27
jacekz40
Piszac szmaty w pes6 mialem na uwadze strzaly z dystansu. Tam niemal kazdy strzal oddany z wiekszej odleglosci którąkolwiek z gwiazd konczyl sie bramka. Tutaj tego nie ma. Przynajmniej ja nie zauwazylem smile.gif Owszem szmaty wpadaja ale to raczej z bliska lub gdy strzelajacy jest na wysokosci linii pola karnego. Żeby bramkarz nie szmacil wystarczy nie dopuszcac rywala do sytuacji podbramkowych. Wiem ze latwo napisac ale trafialy mi sie mecze online gdzie naprawde moi wymiatali w obronie i bramkarz stawal sie bezrobotny. W Pes6 bramkarz musial sie bac o wlasny tylek jak przeciwnik byl na 30, 40 metrze, troche smieszne czyz nie ?
Mowisz jeszcze ze "cyborgi" w 2010 sa nie do zatrzymania. Ja osobiscie sobie dobrze radze w powstrzymywaniu tego typu delikwentow, wiadomo ze nie za kazdym razem zatrzymasz przeciwnika typu Messi czy Ronaldo, ale rzadko mi sie zdarza zeby przeciwnik strzelil gola po indywidualnej akcji ktorejs z w/w gwiazd.
Mam nadzieje ze poprzednim postem cię nie urazilem. Jesli tak sie stało to przepraszam.
Jeszcze jedno, ja nie twierdze ze Pes 2010 jest idelany, dla mnie jest po prostu najrealniejszy ze wszystkich czesci.
Pozdrawiam.

ps. Racja ze slabszymi zespolami gra sie duzo, duzo trudniej niz potegami. Ale pamietajmy ze pilka nozna ostatnimi laty niesamowicie sie wyrowanala (wystarczy spojrzec na to co zagral Rubin Kazań na Camp Nou czy Bordeaux w Monachium) i w grze pilkarskiej powinno byc podobnie. Czyli mecze z teoretycznie slabeuszami powinny byc/bywac męczące. Gdyby tak bylo, nikt nikomu by nie wypominal ze umie grac tylko najlepszymi druzynami.
batman
To jest co najmniej śmieszne. Mam problemy finansowe, potrzebuje 50 mln euro, wystawiam (z grymasem na twarzy) na listę transferową praktycznie całą moją drużynę, ale nikt nie chce kupić takiego Quagliarelli, Joe Cole'a, Kalou, Maloude, Drogbe, Lamparda, !!!
AlfonsKarim
CYTAT(batman @ Nov 15 2009, 12:24) *
To jest co najmniej śmieszne. Mam problemy finansowe, potrzebuje 50 mln euro, wystawiam (z grymasem na twarzy) na listę transferową praktycznie całą moją drużynę, ale nikt nie chce kupić takiego Quagliarelli, Joe Cole'a, Kalou, Maloude, Drogbe, Lamparda, !!!

miałem podobny problem prowadząc Wisłę. Miałem świetnych piłkarzy ale żeby utrzymać ich w drużynie musiałem przedłużać im kontrakty na coraz to wyższe sumy, równe bądź wyższe niż wartość rynkowa. gdy nie udało mi się ich sprzedać to żeby załatać budżet, ograniczałem opłaty dla personelu: skautów, lekarza, trenera, szkółki, i klubu kibica. gdy to nie wystarczyło, to po prostu zwalniałem najstarszych piłkarzy, którzy byli wart najwięcej, jak to nie pomagało w następnych sezonach to po prostu zwalniałem tych z najwyższymi kontraktami, nie patrząc ile znaczą dla mojej drużyny, a żeby utrzymać liczbę grajków przynajmniej na poziomie 16, zatrudniałem słabiaków ze szkółki. Ten problem mam do teraz, ale powyższa taktyka sprawdza się. Do czasów tego problemu cały czas wygrywałem wszystkie rozgrywki a teraz stałem się średniakiem, niewiele kasy dostaję od sponsorów, oferty za moich graczy są zabawnie niskie, jakoś wiążę koniec z końcem biggrin.gif
Tari
Nie mam pojęcia dlaczego, ale mnie taki problem nie dotyczy...nie mam problemu ze sprzedażą zawodników (gram Wisłą), wystawiam gracza na listę transferową i zawsze przynajmniej 1 klub zainteresowany się znajdzie. Jedyne czego nie potrafię dokonać to wypożyczenia młodzika z mojej szkółki (overall 53 i zdarza mu się tylko grać jakieś końcowe minuty pewnie wygranych spotkań), nie ma żadnych klubów nim zainteresowanych.
jurinho
CYTAT(AlfonsKarim @ Nov 15 2009, 11:55) *
miałem podobny problem prowadząc Wisłę. Miałem świetnych piłkarzy ale żeby utrzymać ich w drużynie musiałem przedłużać im kontrakty na coraz to wyższe sumy, równe bądź wyższe niż wartość rynkowa. gdy nie udało mi się ich sprzedać to żeby załatać budżet, ograniczałem opłaty dla personelu: skautów, lekarza, trenera, szkółki, i klubu kibica. gdy to nie wystarczyło, to po prostu zwalniałem najstarszych piłkarzy, którzy byli wart najwięcej, jak to nie pomagało w następnych sezonach to po prostu zwalniałem tych z najwyższymi kontraktami, nie patrząc ile znaczą dla mojej drużyny, a żeby utrzymać liczbę grajków przynajmniej na poziomie 16, zatrudniałem słabiaków ze szkółki. Ten problem mam do teraz, ale powyższa taktyka sprawdza się. Do czasów tego problemu cały czas wygrywałem wszystkie rozgrywki a teraz stałem się średniakiem, niewiele kasy dostaję od sponsorów, oferty za moich graczy są zabawnie niskie, jakoś wiążę koniec z końcem biggrin.gif

Chciales grac polskim klubem - to masz polskie warunki smile.gif smile.gif biggrin.gif
Tari
pytanie w związku z Master League:

Gdy zawodnik nie zagra kilku meczów pod rząd lub wystąpi na pozycji, której "nie ma w CV", narasta mu mniej więcej pół kratki (czy jak to inaczej nazwać) niezadowolenia i pojawia się komunikat, że grajkowi nie podoba się jego sytuacja. Jeśli damy mu pograć, komunikat znika, ale niezadowolenia pozostaje i nie spada. I w związku z tym: czy niezadowolenie zawodnika znika w ogóle? Może zmniejsza się na koniec sezonu?
Flisak
CYTAT(Tari @ Nov 16 2009, 14:59) *
pytanie w związku z Master League:

Gdy zawodnik nie zagra kilku meczów pod rząd lub wystąpi na pozycji, której "nie ma w CV", narasta mu mniej więcej pół kratki (czy jak to inaczej nazwać) niezadowolenia i pojawia się komunikat, że grajkowi nie podoba się jego sytuacja. Jeśli damy mu pograć, komunikat znika, ale niezadowolenia pozostaje i nie spada. I w związku z tym: czy niezadowolenie zawodnika znika w ogóle? Może zmniejsza się na koniec sezonu?

na nowy sezon znika niezadowolenie
Terry27
Mam takie pytanie, czy moglbys ktos przetlumaczyć z angielskiego na polski te opcje z "suwakami" w Tactics -> Team Style ?
Chcialbym po prostu wiedziec co ustawiam...

ps. jeszcze jakby ktos mial oryginalne nazwy wszystkich klubow, jak wiadomo nie ma Chelsea tylko jest London, ok to mozna samemu zmienic, ale chodzi mi przede wszystkim o reszte europy
white_wolv
QUOTE (Terry27 @ Nov 19 2009, 17:39) *
Mam takie pytanie, czy moglbys ktos przetlumaczyć z angielskiego na polski te opcje z "suwakami" w Tactics -> Team Style ?
Chcialbym po prostu wiedziec co ustawiam...
Jak poruszasz tymi ustawieniami tak na maksa (zmien o np 50 w lewo czy w prawo) to Ci sie beda animowac te ustawienia na ekranie i mysle ze skumasz o co chodzi.
Terry27
Zgadza sie, "animują" z tym ze niektore animacje sa niemal identyczne jak przy innej opcji z suwakiem smile.gif
Jak komus sie zechce przetlumaczyc to to zrobi, jak nie mowi sie trudno, z mojej strony padla tylko prosba smile.gif
pozdrawiam
CarlosRM
Witam. Mam małe pytanie. Jak sprawdzić , o ile wzrosły parametry poszczególnych zawodników od początku gry w ML ? Gram Arsenalem , mam 3 sezon , i chciałbym zobaczyć o ile np. Bendtner'owi wzrosły parametry , bo widze ze chłopak sie szybko rozwija a nie wiem jakie staty miał na początku.

Z góry dzięki.
maestroo
ja mam takie pytanie
jesli mam x boxa 360 i gram na nim w Pesa 2010 to czy daloby sie jakos zrobic zebym mogl sciagnac patcha i jakos go na tego xboxa wrzucic?
miloszowen

rozgrałem jeden sezon w ML i musze zmienic swoje zdanie o tej grze jest denna po rozgraniu iles tam meczy mozna zobaczyc jak bardoz jest schematyczna i nudna nie zostaje nic innego tylko zbierac kase na xboxa i przejsc na strone wroga czyli fify oczywiscie tej konsolowej bo pecetowa jest gorsza od pesa o 2 klasy jednak to nie zmienia faktu ze pes stracił swoja magie tą magie widizalem ostatnio w pes6 potem wszytsko sie za przeproszeniem zesrało niby grafika ekstra a wszystko ajkies takie dretwe sztuczne na plus jedynie tylko licencje LM i LE . Wiem moze przesadzam ale ta gra ma poziom trudnosci dla przedskzolaków rozwalam wszystkich na najwyzszym poziomie slaba wisła i jaki jest sens tej gry? pozdrawiam wszystkich skazanych na pc-towe gowna od konami i ea
CarlosRM
CYTAT(miloszowen @ Nov 23 2009, 17:11) *
rozgrałem jeden sezon w ML i musze zmienic swoje zdanie o tej grze jest denna po rozgraniu iles tam meczy mozna zobaczyc jak bardoz jest schematyczna i nudna nie zostaje nic innego tylko zbierac kase na xboxa i przejsc na strone wroga czyli fify oczywiscie tej konsolowej bo pecetowa jest gorsza od pesa o 2 klasy jednak to nie zmienia faktu ze pes stracił swoja magie tą magie widizalem ostatnio w pes6 potem wszytsko sie za przeproszeniem zesrało niby grafika ekstra a wszystko ajkies takie dretwe sztuczne na plus jedynie tylko licencje LM i LE . Wiem moze przesadzam ale ta gra ma poziom trudnosci dla przedskzolaków rozwalam wszystkich na najwyzszym poziomie slaba wisła i jaki jest sens tej gry? pozdrawiam wszystkich skazanych na pc-towe gowna od konami i ea

Ja uważam inaczej. Na początku gra jest szokiem , bo trochę rózni się fizyką gry od poprzedniej części , ale graficznie jest bardzo fajnie zrobiona. Z czasem wszystko staje się normalne , i zaczynamy się przyzwyczajać. Jeżeli chodzi o ML , to jest o wiele bardziej rozbudowana niż w poprzedniej cześci , co jest wielkim plusem. Co masz na mysli pisząc "po rozgraniu iles tam meczy mozna zobaczyc jak bardoz jest schematyczna i nudna" ? Właśnie odwrotnie - w ostatniej cześci była nudna i schematyczna a teraz jest bardziej rozbudowana i daje więcej możliwości zabawy. Fakt - transfery są jednym z lepszych momentów w grze i miło jest kupić jakiegos gracza o którego długo się staramy czy też sprzedać kogoś za ogromną sume która dzieki Tobie jest właśnie taka duża. Jest ogromna "podnieta" kiedy grasz Wisła , na początku przegrywasz , denerwujesz się , ale z czasem coraz bardziej ci to wychodzi , piłkarze się rozwijają , ty zbierasz kase , kupujesz talenty , wzmacniasz druzyne , pokonujesz najwieksze kluby swiata , zwycieżasz LM ( jeszcze tego nie osiągnąłem , ale mam taki zamiar ). To jest właśnie motywacja do gry. Uważam , że LM w tej wersji jest bardzo dobrze zrobiona , i raczej nikt mojego zdania nie zmieni.

Jeżeli chodzi o fife na X-a , to mimo "wstrętu" do tej gry , to musze powiedzieć ze na konsole jest genialna , o wiele lepsza niż PES.

Pozdrawiam , i czekam na odpowiedz na moje pytanie. tzn.

Witam. Mam małe pytanie. Jak sprawdzić , o ile wzrosły parametry poszczególnych zawodników od początku gry w ML ? Gram Arsenalem , mam 3 sezon , i chciałbym zobaczyć o ile np. Bendtner'owi wzrosły parametry , bo widze ze chłopak sie szybko rozwija a nie wiem jakie staty miał na początku.

Z góry dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.