Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Hodong
CYTAT(cOtReZ @ Oct 22 2009, 17:39) *
Zaraz, chwila kolego drogi a czy ja gdziekolwiek napisalem, ze podoba mi sie Fifa? Nie, wiec nie wyjezdzaj mi z tekstami o jakiejs krolowej. Od 98r gram w PESa i tylko w PESa. Jak widac moze jestem bardziej wymagajacy od co poniektorych na tym forum. Filmik ktory wrzucilem byl moim pierwszym kontaktem z finalna wersja 2010 i to uznajesz za dopracowana gre?
Bledy wytykane w innym temacie pokazuja tylko jak bardzo Konami ma nas gleboko w czterech literach bo jak inaczej wytlumaczyc tyle lat bez licencji? A nawet jesli licencja jest to co lepiej 2x dawac gracza o nazwisku BRASZCZYKOWSKI? Kpina.

edit. co do Twojej wypowiedzi na temat pieniedzy wyrzucanych w bloto, owszem takie byly w zeszlym roku kiedy kupilem wersje 2009 i nie moglem grac normalnie przez ok 3tyg podczas gdy wersje scrackowane dzialaly. Problem byl szeroko opisywany na tym forum. Tyle ode mnie.

Wybacz, ale nie interesuje mnie ile lat grasz w pesa. Pokazalem filmik z fify, gdyz wielu uznaje ja za gre idealna (przepraszam, ze nie skierowalem swego posta tylko do CIebie). Nigdzie nie napisalem, ze pes to dopracowana gra, przed chwila zarzucales mi cos, a teraz sam robisz to samo:P
Po co ci licencje? W iss 98 byly tylko druzyny narodowe, a w moich wspomnieniach pozsostanie ta gra jako jedna z najlepszych (obok fify 98), licencje to tylko dodatek wazny, ale sami gracze moga to poprawic. Brak licencji nie jest wielkim problemem poki czerpie przyjemnosc z gry. Co do wyrzucania pieniedzy w bloto mowimy o pes 2010, wiec pomyliles tematy. Ja osobiscie nie wiem jaki byl pes 09, bo niegralem (kumpel powiedzial, ze pes jest kiepski na nexgeny, a fifa rzadzi, wiec kupilem fife, bo mu ufam. W tym roku mialem okazje sciagnac dema obu gier i samemu porownac). Pozdrawiam i nie goraczkuj sie tak, zlosc pieknosci szkodzi i nie ma co sie przejmowac jakimis "glupimi" grami:P
------------------------------------------------------------------------------------------
Antenelles przepraszam, wiecej juz nie bede. Nie wiem ile razy sie taki bug zdarzy, bo nie mam pelnej fify 2010, ale jesli pes mnie zdenerwuje i sie przerzuce to dam Ci znac i Ci napisze
Antenelles
Hodong haha i po co dajesz tego buga z FIFY ?? ile razy Ci się zdarzy takie coś ? raz na 500 meczy ?
psmaras
CYTAT(cOtReZ @ Oct 22 2009, 17:43) *
Faktycznie lepiej linkowac kiksy bramkarzy niz przyjac do wiadomosci, ze gra jest niedopracowana.

Ciekawe co bys zrobil jakbys gral w turnieju i w decydujacym meczu stracil bramke po takim samoboju.

To samo co wczoraj pilkarze Milanu bo kiksie Didy smile.gif
Wiktor1713
niewiem jak Wy ale ja jestem pod ogromnym wrażeniem PES2010 bo już mam szacun dla KONAMI fifa to dno
Bodzioszenko
Ja nie jestem zbyt wymagający jedynie co mnie razi to bramkarze dosyć często wpuszczają łatwe piłki
Rokefeler19
w grze jest tylko ANG komentarz?wchodze w opcje i jezyk i tam tylko jezyk tekstu mozna zmienic.podczas instalacji nic nie wyskakiwalo zeby instalowac dodatkowe jezyki
uploadmen
znalazłem Kitserv..lecz nie sprawdzałem go..:

http://www.megaupload.com/?d=462Y20R4
rbej
Ilu osobom, którzy wychowali się na PES od czasów PSX-a, podoba się PES 2010??

Czekam na las rąk laugh.gif
cOtReZ
Kolejny blad:

- Obroncy przeciwnika gubia sie gdy jest zagrana pilka a oni w tym czsie biegli w strone wlasne pola karnego, smiesznie to wyglada jak jest od nich ok metra, moj zawodnik ok 4 metrow a mimo to obronca dalej biegnie w strone pola karnego.

Zrobie jutro kompilacje tego co wylapalem i nagralem przez ostatnie 2 godziny.
Co do tego, ze niby nie ma kosmicznych wynikow przed chwila wygralem w Lidze Mistrzow z Realem Madryt 6-0. Poziom Top Player.
Tari
a ja zmienilem zdanie co do BaL...juz nie jest tak rozowo. Nie wiem na czym mialo w zalozeniu KONAMI wygladac zwiekszanie poziomu trudnosci, ale na Top Playerze wyglada to tak ze niezaleznie jaka druzyna sie przeciwko jakiej, zawsze rywale sa 2x szybsi, 2x silniejsi, robia sobie 2x wiecej miejsca do rozegrania piłki a my dostajac pilke mamy na plecach 3-4 rywali...prosty przyklad. Gram w druzynie rezerw przeciwko pierwszej '11'. Posiadanie pilki tak na oko 70-30% dla nich i okolo nawet 6-7strzalow celnych na bramke. Gram mecz treningowy druga strona, moi koledzy biegaja jak rezerwy a rezerwy jak podstawowy sklad. Niesamowicie frustrujace.

W zalozeniach wiekszy poziom trudnosci powinno = mniej miejsca na rozegranie pilki, mocniejszy pressing, madrzej grajacy rywale a nie 2x lepsi od naszej ekipy niezaleznie kto na kogo...;/

Jeśli dodamy do tego kolejny okrutnie frustrujący błąd - biegnie napastnik rywali na bramkę, obrońca obok tak z 2-3 metry truchcikiem, nawet nie próbuje odebrać piłki, napastnik po prostu 'włącza' 5 bieg i zostawia obrońcę z tyłu to obraz PES'a 2010 coraz bardziej się zaciemnia...nie wiem czy ktoś rozumie o co mi chodzi, jak znowu mi się to zdarzy nakręce filmik i wrzucę.
Rokefeler19
pisalem wyzej i nikt odp.co z tym komentarzem?tylko angielski jest?
.::NorD::.
Mam takie pytanko techniczne , czy jest możliwość zwolnienia tempa gry np. poprzez zmiany ustawień karty graficznej badż inne rozwiązania ???
macho_21
CYTAT

Czekam na las rąk

Choc by mi kolego... grałem we wszystkie czesci od wersij 97 i od wielu lat gram w winning od ligi na issonline do obecnej ligi i turów na weol. i jakos PES 2010 podoba mi sie. Mysle ,że starsze wersje tej gry darzymy za duzym sentymentem . Choc przyznaje ze wtedy iss był strasznie miodny do dziś zadna gra na PC/PS/XBOXA/ nie sprawiła u mnie takich emocji a mimo to Pes 2010 robi na mnie dobre wrazenie .
Wookiee
moze Ameryki nie odkrylem ale
Jest Kitserver 9.01 by Juce do PES 2010 Full
i dzialaja w nim ballapcki z PES 2009 xD
ojejku
CYTAT(rbej @ Oct 22 2009, 17:53) *

Czekam na las rąk laugh.gif

Mnie też się podoba PES2010 i też zaczynałem swoją przygodę z ISS na psone. Już nie mogę czytać jak ktoś pisze, że się wychował na ISS/PES od psone.... Czy z takiej okazji mamy klękać i składać hołdy ? Czy zdanie takich ludzi jest jedyne i słuszne ?... Pomijając fakt, że masę ludzi powtarza to a tak naprawdę gówno wie za przeproszeniem i nie zaczynało swojej przygody z ISS/PES od psone, albo jest niedzielnym graczem PES-a.

Sam do tej pory włączam WE2002 w emu na pccie mimo, że to już tyle lat ma, tak samo pes5/6. Mimo, że gameplay tych edycji mi się bardzo podoba (bo inaczej bym nie grał do tej pory) to ich czas minął i nie wróci więcej. Chcielibyście żeby co roku Konami wydawało PES6 z nową oprawą wizualną ? :| Technika idzie do przodu. Czy tak na prawdę ciężko to zauważyć ? Porównajcie chociażby sobie model kolizji z PES2010 a starszych PES-ach, przepaść jest ogromna, tak można wyliczyć dużo rzeczy... Ja rozumiem, że jest dużo ludzi, którym pes6 się podoba (w tym i mnie) ,ale żeby aż takie klapki mieć na oczach i nie umieć obiektywnie spojrzeć także na jego wady ? Bo jest ich OD GROMA, jak w każdym peesie.
unikat
Dzisiaj zagrałem u kolegi w Pes 10 no i powiem wam że ciekawa gra pomimo tego że akcje rozgrywane są wolno itp..
No ale co z tego że technika poszła w górę jeżeli ta gra wygląda dziwnie kolega określił ją podróbką Pesa ,a dlaczego ?
Hmm.. chociażby dlatego że ten gamplay nie pasuje do Pesa, jednak wiadomo może innym się podoba OK ,ale każdy sobie przypomni czasy WE 2002, Pes3 jaka była frajda ;] Potem 4, sam dzisiaj ją odpaliłem i bardzo super się grało rykoszety,faule xd, gole itp ;D 5 na Superpatchu miodzio gra ;D Potem 6 kapitalna gra zawierająca wszystko praktycznie co w starych wersjach + ulepszenia i co najlepsze Patche xd no i potem 08 które zostało mocno krytykowane, 09 już wskazywało na lepszą grę i Pes 10 który nie zawiódł fanów nowej edycji ,ale jednak wiele ludzi zostanie przy 6 i tego nikt nie ukryje i nie to że ktoś ma słaby sprzęty ,ale też lubi pokopać w dobrego symulatora ,a jednak nikt nie ukryje że 08,09,10 to nie ten sam Pes w którego grając można się bawić ,a zarówno czuć jak na prawdziwym boisku,meczu.
Moim zdaniem Pes 10 nie jest najgorszą grą, ale strzelam gola piłka wpada do bramki i to tak dziwnie że nic nie przypomina rzeczywistości jak wpada w siatkę i słyszę tylko praktycznie gwizdek sędziego bo kibiców 0 wink.gif
Jak coś grałem na High i grafika Piękna
Dużym + jest to że można pograć w LM i UEFA ;D ,ale to też realne jest w Pes 6 wink.gif
Kolejny rok zostaje przy starszych wersjach i tak zostanie już chyba ;D
Czasami nowa technologia nie jest ,aż tak piękna wink.gif
mogwil
nie jestem pewien czy to bylo w 2009 ale w 2010 zauwazylem ze koszulki zawodnikow przy ich ruchu sie ruszaja wink.gif
ojejku
CYTAT(Rzepa7 @ Oct 22 2009, 20:36) *
Dzisiaj zagrałem u kolegi w Pes 10 no i powiem wam że ciekawa gra pomimo tego że akcje rozgrywane są wolno itp..
No ale co z tego że technika poszła w górę jeżeli ta gra wygląda dziwnie kolega określił ją podróbką Pesa ,a dlaczego ?
Hmm.. chociażby dlatego że ten gamplay nie pasuje do Pesa, jednak wiadomo może innym się podoba OK ,ale każdy sobie przypomni czasy WE 2002, Pes3 jaka była frajda ;] Potem 4, sam dzisiaj ją odpaliłem i bardzo super się grało rykoszety,faule xd, gole itp ;D 5 na Superpatchu miodzio gra ;D Potem 6 kapitalna gra zawierająca wszystko praktycznie co w starych wersjach + ulepszenia i co najlepsze Patche xd no i potem 08 które zostało mocno krytykowane, 09 już wskazywało na lepszą grę i Pes 10 który nie zawiódł fanów nowej edycji ,ale jednak wiele ludzi zostanie przy 6 i tego nikt nie ukryje i nie to że ktoś ma słaby sprzęty ,ale też lubi pokopać w dobrego symulatora ,a jednak nikt nie ukryje że 08,09,10 to nie ten sam Pes w którego grając można się bawić ,a zarówno czuć jak na prawdziwym boisku,meczu.
Moim zdaniem Pes 10 nie jest najgorszą grą, ale strzelam gola piłka wpada do bramki i to tak dziwnie że nic nie przypomina rzeczywistości jak wpada w siatkę i słyszę tylko praktycznie gwizdek sędziego bo kibiców 0 wink.gif
Jak coś grałem na High i grafika Piękna
Dużym + jest to że można pograć w LM i UEFA ;D ,ale to też realne jest w Pes 6 wink.gif
Kolejny rok zostaje przy starszych wersjach i tak zostanie już chyba ;D
Czasami nowa technologia nie jest ,aż tak piękna wink.gif

No jak tu polemizować z Tobą jak piszesz takie rzeczy (nie nazywam już tego farmazonami). PES6 jest miodny, ale nie dlatego, że jest symulatorem! o zgrozo!! do symulatora to tej części najbardziej brakuje ze wszystkich wydanych przez KONAMI. Tempo akcji bardzo szybkie, jednym piłkarzem mogę przejść całe boisko i strzelić gola a nawet bramkarzem... długo bym jeszcze wymieniał.

Strzelasz bramkę w pes2010 i nie przypomina rzeczywistości ? laugh.gif Zostawię to bez komentarza. PES2010 jest chyba najbliżej do realizmowi ze wszystkich peesów.
soszmen
CYTAT(ojejku @ Oct 22 2009, 22:03) *
No jak tu polemizować z Tobą jak piszesz takie rzeczy (nie nazywam już tego farmazonami). PES6 jest miodny, ale nie dlatego, że jest symulatorem! o zgrozo!! do symulatora to tej części najbardziej brakuje ze wszystkich wydanych przez KONAMI. Tempo akcji bardzo szybkie, jednym piłkarzem mogę przejść całe boisko i strzelić gola a nawet bramkarzem... długo bym jeszcze wymieniał.

Strzelasz bramkę w pes2010 i nie przypomina rzeczywistości ? laugh.gif Zostawię to bez komentarza. PES2010 jest chyba najbliżej do realizmowi ze wszystkich peesów.

jak cie cieszy to że bierzesz pierwszego lepszego piłkarza strzelasz gola i przechodzisz wszystkich i jeszcze cie to nie znudziło to GRATULUJE
mogwil
a ja po kilkudziesieciu meczach stwierdzam ze sedziowanie jest tragiczne najwiekszy minus tej gry :/
zaplutek
Miał byc online dopracowany...i jak zwykle...jestem zawiedziony , jutro z samego rano odpale na x360 pewnie tam bedzie wszytsko ok wink.gif
maraglear
Jak dla mnie poziom trudnosci w bal jest mocno przesadzony... tak jak kolega wczesniej pisal, nasi przeciwnicy sa znacznie szybsi i silniejsi od nas (nie udalo mi sie jeszcze zadnego z grajkow przeciwnika przewrocic inaczej niz wslizgiem...), ich podania sa precyzyjne i bardzo ciezkie do przechwycenia. Druga rzecz, ktorej konami nie poprawilo to inteligencja, a wlasciwie jej brak, naszych kolegow z druzyny (no dobra, nie wybijaja juz pilki na oslep i potrafia sklecic naprawde ladna akcje), ktorzy gdy sa juz na odpowiedniej pozycji do dosrodkowania ze skrzydla probuja sie zastawiac albo odgrywac ja do tylu... (co w 95% przypadkow konczy sie strata pilki;P)

Na plus mozna zaliczyc to, ze nie zaczynamy 'golodupcem', ktory nie potrafi celnie podac ani strzelic.

Tak czy siak bal wciaga jak dobry odkurzacz, frajda po strzeleniu bramki lub zaliczeniu asysty jest wielka.
HarryBoy
Ja mam jedno zasadnicze pytanie. Jak strzelać karne ??
Wziąłem sobie trening, próbowałem wszystkich kombinacji ale każdy strzał leci obok bramki, nawet ten super gwiazdy Krystyny z Madrytu.
Hmm?
Online śmiga ?
A w MasterLig jak namieszali, kompletnie nie wiem w które mańke najpierw iść. Nie mam pojęcia do czego jest Youth Team a negocjacje to czarna magia. Bez spolszczenia nie da rady...
zaplutek
Online to jakas kpina chyba na 20 meczy wszytskie po minucie dwoch mecze sa wylaczane....dziala to targicznie ! w starego pesa mozna bylo pograc teraz nie dasie
maraglear
Youth team to twoja mlodziezowka, jak uznasz, ze ich umiejetnosci sa wystarczajace dla ciebie mozesz podpisac z wybranymi zawodowy kontrakt, trafiaja wtedy do twojego teamu.
czamian
Gra bramkarzy to jest jakaś kpina po prostu. Pierwszy raz tak mam ze po strzeleniu bramki zamiast cieszyć się z dobrej akcji, to jestem zdegustowany tym ze bramkarz wpuścił taką szmatę. Właściwie z każdej pozycji można strzelać na bramkę bo prawdopodobieństwo strzelenia gola jest bardzo duże. Jeśli do tego dołoży się dość dziwny gameplay to niestety trzeba mieć straszne zaparcie żeby znaleźć w tej wersji jakieś pozytywy. Gdzie kurcze podziała się ta nieprzewidywalność która zawsze była w Pes, niestety ale po tych rozegranych meczach mam wrażenie jak bym grał w Fife a na to nie mam za bardzo ochoty. To aż nie normalne żeby nie chciało się grac w nowa grę bo puki co ja nie mam żadnej radochy grając w Pes 2010. O błędach w grze nie będę już tu pisał bo to mam nadzieje zostanie pewnie niedługo poprawione, ale gameplaya poprawić się nie da sad.gif Co z tego ze grafika ładniejsza jak w to się nie da grac.

ps.
Grało sie w kickoffa, sensible, fife do world cup, iss, krzaczki smile.gif, w koncu w pesa. Wszystko się kiedyś kończy, trzeba przyznać ze i tak pociągnęli ta serie na przyzwoitym poziomie dość długo. Może i lepiej teraz będę miał więcej czasu na rfactor wink.gif
Tari
CYTAT(maraglear @ Oct 22 2009, 21:51) *
Jak dla mnie poziom trudnosci w bal jest mocno przesadzony... tak jak kolega wczesniej pisal, nasi przeciwnicy sa znacznie szybsi i silniejsi od nas (nie udalo mi sie jeszcze zadnego z grajkow przeciwnika przewrocic inaczej niz wslizgiem...), ich podania sa precyzyjne i bardzo ciezkie do przechwycenia. Druga rzecz, ktorej konami nie poprawilo to inteligencja, a wlasciwie jej brak, naszych kolegow z druzyny (no dobra, nie wybijaja juz pilki na oslep i potrafia sklecic naprawde ladna akcje), ktorzy gdy sa juz na odpowiedniej pozycji do dosrodkowania ze skrzydla probuja sie zastawiac albo odgrywac ja do tylu... (co w 95% przypadkow konczy sie strata pilki;P)

Na plus mozna zaliczyc to, ze nie zaczynamy 'golodupcem', ktory nie potrafi celnie podac ani strzelic.

Tak czy siak bal wciaga jak dobry odkurzacz, frajda po strzeleniu bramki lub zaliczeniu asysty jest wielka.

Nie wiem czy się cieszyć (że nie tylko ja mam takie odczucia) czy płakać (że to jednak nie jest mój wymysł)...

Cieszyłem się jak dzieciak, gdy zauważyłem, że nasz zespół w BaL nie wali piłką po autach tylko próbuje coś grać. Niestety chyba trzeba poczekać do przyszłego roku aż zacznie NORMALNIE grać. Gra z kontry? Naszym zespołem w BaL jest to niemożliwe...czyste pole, nic tylko wrzucić jakąś ładną wysoką piłkę, czy podanie na dobieg, a co robią 'nasi'? Cudowne zagranie do obrońcy, ten do drugiego obrońcy, ten do trzeciego obrońcy, ten spowrotem do drugiego...strata. Cały czas jak głupi pchają się skrzydłami. No i ten poziom trudności z kosmosu. Nie miałbym pretensji, gdyby tylko nasz grajek był słaby na początku...ale gdy 5 spotkań pod rząd układa się tak, że moja drużyna nie umie wyjść ze swojej połowy a ja mam RAZ piłkę przy nodze to chyba coś jest nie tak ;/

W 2009 wyważenie poziomu BaL było dobre...pierwszy sezon bardzo ciężki, potem już trochę łatwiej no i w wieku 20-21 lat dało się ładnie grać coś (oczywiście mowa o Top Player).
Wookiee
a ja tak dla odmiany zapodam pare screenow z przedchwila rozegranego meczyku na Top Player.
oczywiscie zaliczylem mega fail ale co tam. bardzo sie z tego ciesze bo da sie porzadnie oberwac w tym PESie od kompa ;p

Snake_PL
(Gram nieprzerwanie od ISS 2 do najnowszego PESa i moja opinia o najnowszej grze)

Różnica między demem a pełną wersją jest bardzo duża i obawiam się, że Konami nie miało dużo czasu, aby wyeliminować błędy i dopracować produkt

ZALETY:
- rozgrywka jest wyjątkowo zmieniona (moim zdaniem największa zmiana w gameplayu od pojawienia się PES 1), przypomina bardziej mecz niż poprzednie odsłony
-piłkarze zmagają się z utrzymaniem piłki i ważną rolę odgrywają podania, a mniejszą samodzielne dryblingi
-duża przypadkowość , piłka często się odbija, nie klei się nóg
-przemodelowany tryb Master League (największa zmiana w historii)
-lepsze dośrodkowania, piłka nie leci już szybko i liniowo, są "balony", przerzuty itp
-dużo opcji taktycznych, łatwych i przyjemnych, a jak ktoś nie chce się bawić, może ustawić automat
-klimat Ligi Mistrzów , niezłe menusy
-poprawiona grafika, dość znacznie, choć nie ma rewolucji

WADY
-błędy w gameplayu, np. miałem już bardzo często sytuację, gdy tworzyła się luka między linią defensywy, a pomocą i miałem sytuację 3 na 4
-niektóre animacje, rażą sztucznością
-zbyt przepakowane strzały z dystansu, są silne i precyzyjne
-zbyt słabo poprawiona fizyka piłki
-zbyt słabo poprawieni bramkarze
-dodatkowo bramkarze zbyt agresywnie wychodzą do każdej piłki, w myk dobiegają do końca pola karnego albo i dalej, mają tak jakby z automatu wciśniety trójkąt
-łatwo odebrać piłkę przeciwnikowi, przeciwnik nie zastawia się
-można zdobyć bramkę , a potem dać taktykę "cała drużyna się broni" i spokojnie na top level utrzymać prowadzenie
-ciężko mi wyczuć poszczególnych zawodników, różnice między nimi (poza speedem) są mało zauważalne (dotyczy przeciętniaków)
-zawodnicy są chyba trochę zbyt "ciężcy", jakby mieli po 2 metry wzrostu i nie umieli dynamicznie dryblować
-mniejsze możliwości customizacji w trybie master league
Perlitto
Pogralem troche i teraz bez emocji moge opisac niestety same wady tej gry:
- co z tego, ze komp potrafi nam wloic kilka goli jak strzela same "gowna" lub na sile wciska gola, gdzie juz po raz osmy proboje sie wybic pilke z pola karnego (nie mowiac o tym ze wybicia i glowki sa tak slabe, ze moja stara mocniej uderza);
- co z tego, ze przemodelowano tryb ML jak sprawdza sie on zenujaco, wszystko wczesniej bylo dobrze, po co to zmieniac, lepiej cos dodac, ale nie takie cyrki :/
- co z tego, ze bramkarze troche lepiej graja jak i tak wpuszczaja klopsy, a na bramce albo sie ruszaja jak zolwie, albo w ogole i psuja cala radoche ze strzelonego gola;
- co z tego, ze mozna strzelac duzo z dystansu jak co drugi strzal konczy sie golem lub mocnym zamieszaniem w polu karnym gdzie po chwili i tak sie strzela gola;
- co z tego, ze poprawiono animacje i grafike skoro zawodnicy nadal poruszaja sie jak cyborgi, przyjmuja pilke na trzy razy i ogolem nie wiedza co to znaczy grac szybka pilke z pierwszej...
- co z tego, ze poprawiono AI kompa skoro on teraz gra zupelnie nie jak czlowiek, akcje sa nienaturalne, schematyczne i widac kazdy algorytm jak na dloni (czasami tak szybko podaje, ze mysle sobie jaka druzyna na swiecie by to potrafila, zero finezji)...
- co z tego, ze jest tryb online skoro nie dziala i nawet nie mozna sprawdzic co sie tam zmienilo O_o
- co z tego, ze jest tryb BAL skoro przy obecnym AI kompa gra jest wrecz w tym trybie udreka, a pamietam jeszcze jak z ziomalem na zmiane gralismy polowy naszym wychowankiem Nicolajem w 2009;
- co z tego, ze jest to PES2010??? ano smutek i zal, bo gralem w duzo wersji PES i jesli zostawiliby gameplay z 5 lub 6 czesci i dodali ta grafe co jest teraz to dopiero by byla kopana, a takto mamy gowno, ktore jest zwykla arkadowka (ktora nie daje zadnej radosci z gry, dodajmy), a do symulacji to ma lata swietlne...
nikanor
Widzę, że ludziom co zagrali już w PES-a 2010 się nie podoba przede wszystkim to, że ciężej się gra i nie tak prosto wygrywa. Wnioski są proste, najpierw nauczcie się grać, a później oceniać .
Według mnie gra jest dopracowana lepiej niż 2009 a ciężkość gry przedstawia rzeczywistą sytuację na boiskach, a nie jak w PES2009, super szybkich zawodników i wspaniałe akcje, tam to dopiero była z tym przesada (niewyobrażalne rajdy wyprzedzając wszystkich)
.::NorD::.
Tragedia ! Japońcy znów zwiększyli tempo penłej wersji i tym samym zabili piękno tej gry. Tempo gry w demie było idealne poza nieco zwolnionymi reakcjami zawodników . Teraz niektórzy zapie...ją jak żołnierzyki. W pełnej wersji nie można nawet zrobić ronaldo chop po zamarkowaniu strzału. Wielkie rozczarowanie sad.gif
karollus
Witam wszystkich!

Mam pytanie, mianowicie zainstalowalem grę i w folderze z grą mam tylko plik settings oraz plik uruchamiania gry. Gdzie są pozostałe tzn. folder img?
r.a.j.a.n
Ciekawy masz problem. bo po instalacji w folderze z grą znajduje się właśnie settings, pes.exe oraz folder "img". Z tego co pamiętam.
steven72
Sprawdzał ktoś czy polski komentarz z Pro Evo 2009 działa w Pro Evo 2010 ??????
Bodzioszenko
Z tymi licencjami to mogli przynajmniej wiecej tych lig zrobić others a,b,c itd. żeby mogli sobie dodawać ludzie drużyny
maraglear
Ludzie, piszecie, ze czas reakcji w porownaniu z demem jest znacznie lepszy i praktycznie taki jaki byl w poprzednich pesach. Moim zdaniem gowno prawda, wystarczy zrobic prosty test z wcisnieciem r2 i zmiana kierunku biegu podczas sprintu (wypuszczenie sobie pilki), w poprzednich pesach mozna bylo wcisnac r2 tuz przed dotknieciem pilki przez pilkarza, teraz trzeba to zrobic na dlugo przed tym... inaczej grajek w ogole nie wypusci sobie pilki.

Inna sprawa (ta juz sie tyczy tylko trybu bal) - pass request, ktory zajebiscie dzialal w pesie09 tutaj jest dodany chyba dla picu, po to, zeby byl. W poprzedniej czesci jak 'podnosiles lape' i sygnalizowales dobry moment do podania to dostawales od razu pilke na dobieg - tak wlasnie powinno byc, wciskasz w momencie, w ktorym uwazasz, ze znajdujesz sie na odpowiedniej pozycji. A teraz jestes w dobrym miejscu, czekasz na dogranie, mlucisz ten r2, kursor miga i podnosisz lape ale podania nie dostajesz... ai samo decyduje o tym czy jestes na dobrej pozycji, czy nie i podejmuje decyzje, co wedlug mnie jest idiotyczne.

Z kazdym meczem zachowanie obroncow jest coraz bardziej irytujace, tak samo interwencje bramkarzy i gra z kontrataku...

Dlaczego Konami dajac nam mozliwosc gry jednym pilkarzem na sile chce zrobic z tego trybu gre w jednoosobowa armie... Coraz mniej mi sie podoba bal w 10tce, chyba wroce do wersji 09.
pawlo922
CYTAT(maraglear @ Oct 23 2009, 12:15) *
Ludzie, piszecie, ze czas reakcji w porownaniu z demem jest znacznie lepszy i praktycznie taki jaki byl w poprzednich pesach. Moim zdaniem gowno prawda, wystarczy zrobic prosty test z wcisnieciem r2 i zmiana kierunku biegu podczas sprintu (wypuszczenie sobie pilki), w poprzednich pesach mozna bylo wcisnac r2 tuz przed dotknieciem pilki przez pilkarza, teraz trzeba to zrobic na dlugo przed tym... inaczej grajek w ogole nie wypusci sobie pilki.

Inna sprawa (ta juz sie tyczy tylko trybu bal) - pass request, ktory zajebiscie dzialal w pesie09 tutaj jest dodany chyba dla picu, po to, zeby byl. W poprzedniej czesci jak 'podnosiles lape' i sygnalizowales dobry moment do podania to dostawales od razu pilke na dobieg - tak wlasnie powinno byc, wciskasz w momencie, w ktorym uwazasz, ze znajdujesz sie na odpowiedniej pozycji. A teraz jestes w dobrym miejscu, czekasz na dogranie, mlucisz ten r2, kursor miga i podnosisz lape ale podania nie dostajesz... ai samo decyduje o tym czy jestes na dobrej pozycji, czy nie i podejmuje decyzje, co wedlug mnie jest idiotyczne.

Z kazdym meczem zachowanie obroncow jest coraz bardziej irytujace, tak samo interwencje bramkarzy i gra z kontrataku...

Dlaczego Konami dajac nam mozliwosc gry jednym pilkarzem na sile chce zrobic z tego trybu gre w jednoosobowa armie... Coraz mniej mi sie podoba bal w 10tce, chyba wroce do wersji 09.

Co do trybu Bal to ja się nie zgodzę, zrobili bardzo dobrze to że nie od razu dostajesz piłkę, dodaje to więcej realistyki do grze. Oglądałeś kiedyś mecz i nieraz się zdarza że ktoś jest na dobrej pozycji, a ten co jest przy piłce podaje innemu.
maraglear
Dobra, ale na zywo nie jest tak, ze w 1 meczu na 10 dostajesz dobra pilke od pomocnika...
Mirage
Dobra, kupione w Media Markt. Cena chora! 149zł! W zeszłym roku podczas premiery w tym samym markecie kupiłem PESa09 za 119zł :/
aRnIe
Na PC? Ja wczoraj w saturnie dałem 119 zł, więc tak w miare przystępnie... Na razie nie wiele miałem czasu żeby pograć, ale ogólnie nie jest tak źle jak niektórzy piszą. Wiadomo nowa wersja troche czasu trzeba przeznaczyć aby sie dostosować. A może też nie wszyscy graja w "oficjalną" wersje PESa?
dominior87
dla mnie troche lipnie dziala markowanie strzalu, to nawet nie jest to markowanie z pesa 6

i co najwazniejsze... niech online bedzie zrobiony perfekcyjnie jak w pes 6, bez tego to bedzie wielka pi**a hehe jak ktos cos wie na temat online na PC to niech zapodaje czy warto kupic oryginal...
malomowny18
A ja nie rozumiem, dlaczego tryb ML jest tak pochrzaniony. Mam na myśli tylko ustawianie zespołu i edytowanie lig. Z tego co patrzyłem, to mogę edytować tylko
angielską, hiszpańską i włoską. Ligue 1 i Eredivise ruszyć nie można i co gorsze zawsze muszę zaczynać Celticiem z 2giej ligi. Śmieszny jest też fakt, że mogę kupować fajne talenty ale z drużyn typu konami ( jakieś Xavier FC itd tongue.gif ).

Następna sprawa, to nie wiem czy patrzyliście w edycji, ale każde oryginalne buty dodają zawodnikowi cech, np szybkość, albo dokładność. Troszkę mi to zalatuje pokemonami, ale co tam.

Niestety grą nie jestem zachwycony i wracam do pes'a 6 oraz do zbiórki kasę na xboxa wink.gif

Pozdrawiam
TommyD88
Gra jest...inna niż wszystkie poprzednie części razem wzięte. Po krótce opisze zalety i wady,

Na plus:
+Zawodnicy rzeczywiście zachowują się zgodnie z założeniami taktycznymi, najelpiej to widac przy ustawieniach defensywy, jak nasi przy opcji=100 bronią niczym Ghana na MŚ 2006 na 40 metrze, łapiąc na spalone przeciwników.
+Wreszcie licencjonowana Liga Europy + Liga Mistrzów w trybach BaL i ML
+ML - krok w dobrą stronę, więcej realizmu
+grafika, niby niewiele, ale cieszy oko :]
+Usunięto możliwość przejścia całego boiska "na zamach", tylko niektórzy zawodnicy potrafią tak zagrać (bodajże w PESie 6 zawodnik z Agility na poziomie 90 miał taki specyficzny, szybszy zamach przy zmianie kierunku)
+szybszy rozwój zawodnika w BaLu, wreszcie doświadczenie meczowe ma znaczenie

Na minus:
-Zachowanie bramkarzy...po prostu, przy dobrych strzałach czasem nawet się nie rzucają, przy strzałach z dystansu zachowują się jak idioci, a wypluwanie piłki przed siebie jest zbyt nagminne
-Usunięcie development sheet...jak długo i do jakiego poziomu zawodnik będzie się rozwijał? nie wiemy i w tej wersji gry nie będziemy wiedzieć
-oddanie w ręce Scoutów transferów w ML...nie mamy praktycznie żadnego wpływu na postęp negocjacji
-brak animacji markowania strzału!!!
-Głupota obrony...akcja 1 na 4 obrońców a oni i tak cofają się na 20-25 metr, mimo, że jeden śmiało mógłby doskoczyć do przeciwnika...

Parę rzeczy na bank można poprawić patchem, jak markowanie strzału, ale błędy gameplaya (obrona + bramkarz) raczej nie do naprawienia...dopiero w PESie 2011. Mimo wszystko gra jest fajna, jako PCtowiec wyboru innego nie mam, ale błędy trochę odpychają od gry, niestety...
barman_2000
co do scautingu w ml to da sie to wylaczyc w wyborze opcji przed rozpoczeciem gry
messjash
A co do development sheet to dobrze że to skasowali. Co to za głupota była w ogóle. Czy w rzeczywistości wiadomo który zawodnik do kiedy i jak będzie się rozwijał ?
el_fuego
U was też sedzia nie gwizdze fauli na komputer? Koncze juz 2 sezon w ML i komp dostał az dwie zolte kartki... Juz kilka razy mialem sytuacje gdzie komp fauluje od tyłu gdy jestem sam na sam z bramkarzem i nic dry.gif Gdzie ja oczywiscie bym dostał czerwien i doswiedania...
cylon
Zadnych edytorow,patchow,zmian... Pierwszy screen ok, moze byc ale drugi??? Regen? Nawet jesli to statystyki ma przekrecone.

Polski akcent w Barcelonie:

Bez komentarza:

Perlitto
Jestescie zalosni i naiwni, ze KONAMI wyda jakis patch co poprawi te okropne, odrzucajace bledy w grze...oni maja was w dupie i udowodnili to ta czescia swojej kopanej, a Seabass to wielki h** i nigdy mu nie podaruje tego co zrobil z ta seria, moze PES6 czasami nie byl idealny, ale z patchem od Kubassa (mowa o PES 6.5) jest niemalze gra idealna, a tutaj patche nic nie pomoga, ta czesc jest gorsza nawet od 09, gdzie z patchem od GACP dalo sie jakos grac, a teraz ta gra zalatuje samymu bugami i niedorobkami, a co najgorsze komp gra jak robot, cyborg, akcje sa nienaturalne, przerysowane i jak na maszyne przystalo...sztuczne sad.gif

AHA i w dupie mam grafike, bo i tak pewnie gierka bedzie miala scinki nawet na PS3 (ostatnia czesc byla dowodem jak Japonce umieja kod dobry napisac), a na PC to co drugi gracz nie wlaczy sobie HIGH, wiec prosze pamietac, ze liczy sie tylko GAMEPLAY, to daje FUN i smaczek, a reszte mozna o kant dupy...
JTK
CYTAT(Perlitto @ Oct 23 2009, 16:27) *
Jestescie zalosni i naiwni, ze KONAMI wyda jakis patch co poprawi te okropne, odrzucajace bledy w grze...oni maja was w dupie i udowodnili to ta czescia swojej kopanej, a Seabass to wielki h** i nigdy mu nie podaruje tego co zrobil z ta seria, moze PES6 czasami nie byl idealny, ale z patchem od Kubassa (mowa o PES 6.5) jest niemalze gra idealna, a tutaj patche nic nie pomoga, ta czesc jest gorsza nawet od 09, gdzie z patchem od GACP dalo sie jakos grac, a teraz ta gra zalatuje samymu bugami i niedorobkami, a co najgorsze komp gra jak robot, cyborg, akcje sa nienaturalne, przerysowane i jak na maszyne przystalo...sztuczne sad.gif

Następna zbłąkana dusza grająca od 1998 roku z wypadkową mijania wszystkich jednym w 6 i 09 biggrin.gif

Oczywiście nowa odsłona ma błędy które są obecne już od jakiegoś czasu i dalej można uświadczyć piękno obecnego silnika typu skokowe animacje, niedopracowaną detekcje kolizji, bugi GK, ale to chyba nie to wywołuje przykładowy ból jak powyżej. Konami całkowicie zmieniło mechanikę gry, algorytmy, skrypty, balans i postawiło na urealnienie rozgrywki co oczywiście wyjadaczom z pod znaku "6" kompletnie się nie podoba, bo nie tego klawisze od R1 oczekiwali wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.