Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Tomaszzz
Proszę o więcej screenów z różnych trybów gry i innych takich. wink.gif
JTK
CYTAT(Bakel @ Oct 20 2009, 23:49) *
Dla mnie osoba, która twierdzi, że nie ma kasy na konsolę, a ma PCta, który jest w stanie obsłużyć PES2010 w wysokich detalach to hipokryta.
Już lepiej powiedzieć, że szkoda jest kasy na konsolę.

Ja posiadam Xbox360, PSP i w miarę przyzwoitego kompa i komfort grania na konsolach jest nieporównywalnie większy. A co do porównania FIFY10 (konsole) z PESem to zaraz zobaczymy co PES pokazał w tym roku. smile.gif

Nie mam pieniędzy na konsolę, a mam w miarę wypasionego PCta (który w styczniu będzie wypasiony dodatkowo jakąś nową grafą) i nie uważam za rozsądne władowania 1400zł po to aby pograć w jedną grę (fakt jest dobra i przeważa w kilku elementach, ale różnice bardziej są w kwestii gustów, bo nowa odsłona od Konami 2010 daje radę i przypomina te udane części). Co do komfortu to konsole w tej kwestii już dawno odpłynęły, a gram po prostu na DS2 podpiętym do PC na 40" TV w pełnym FullHD z dużo krótszymi "loadingami" z patchami i podbitymi teksturami (po wymianie grafy dojdzie AA smile.gif) Tego konsole nie oferują, ale można się przecież zadowolić marketingiem od MS, Sony i nazywać to komfortem.
Tomaszzz
CYTAT
Dla mnie osoba, która twierdzi, że nie ma kasy na konsolę, a ma PCta, który jest w stanie obsłużyć PES2010 w wysokich detalach to hipokryta.
Już lepiej powiedzieć, że szkoda jest kasy na konsolę.

Jak ktoś kupi sobie Mercedesa to oznacza, że stać go na drugiego? Porównanie w trochę wyższym przedziale, ale treść chyba jasna.
BombeL1946
Ja skolei mam kompa, który dźwiga mi nowego pesa, a na konsole kasy nie mam. Gdybym tylko miał to bym sobie takową sprawił. Niestety studia ciągną hajs, a PC nie jest mi potrzebny tylko do gier. Wcale nie czuje się hipokrytą z tego powodu, że nie chcę wydawać, albo inaczej odmawiać sobie każdych innych rzeczy żeby kupić konsolę. Konsola to dobrodziejstwo ale nie każdego stać na nią, wolę mieć kompa, który posłuży mi przy okazji do wielu innych rzeczy.
JTK
CYTAT(Tomaszzz @ Oct 21 2009, 15:56) *
Jak ktoś kupi sobie Mercedesa to oznacza, że stać go na drugiego? Porównanie w trochę wyższym przedziale, ale treść chyba jasna.

Cupiał raczej tutaj nie czyta, chyba że się mylę wink.gif
.::NorD::.
CYTAT(JTK @ Oct 21 2009, 15:49) *
Nie mam pieniędzy na konsolę, a mam w miarę wypasionego PCta (który w styczniu będzie wypasiony dodatkowo jakąś nową grafą) i nie uważam za rozsądne władowania 1400zł po to aby pograć w jedną grę (fakt jest dobra i przeważa w kilku elementach, ale różnice bardziej są w kwestii gustów, bo nowa odsłona od Konami 2010 daje radę i przypomina te udane części). Co do komfortu to konsole w tej kwestii już dawno odpłynęły, a gram po prostu na DS2 podpiętym do PC na 40" TV w pełnym FullHD z dużo krótszymi "loadingami" z patchami i podbitymi teksturami (po wymianie grafy dojdzie AA smile.gif) Tego konsole nie oferują, ale można się przecież zadowolić marketingiem od MS, Sony i nazywać to komfortem.

Duuuuże piwo dla tego pana.

Zależy też kto jest na jakim etapie , jeśli ma mało latek i nie bierze poważnie życia to kupi se konsole i będzie młocił jak często się da, a domowy pecet dla osoby pracującej to standard, który oczywiście może być mile zmodyfikowany o fajną grę typu PES.
STEFAN86
Niech mi tylko teraz ktoś powie, że pes 10 na pc jest lepszy od fify 10 na pc to go śmiechem zabiję. Przecież w to gówno nie da się grać, normalnej akcji nie można skonstruować, tak samo jak i w fifie. Obie gry to gówno, a nie, że pees jest lepszy.
Kettger
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 21 2009, 11:35) *
No dobrze a jak nazwać osobę która nagminnie próbuję przekonać wszystkich do wad pesa i tym samym zalet fify na forum de facto PESA. Jak byś oceniał gościa który robi za mesjasza i próbował za wszelką cenę uchronić wszystkich przed pseudo plagą zwaną pesem. To tak samo jakby na forum fify ingerował pesowiec i próbował przekonać ich do pesa.
Na pewno masz swoje racje ale jest pewien umiar w ich interpretacji prawda.

Ps. zobacz jaki ładny chłopak LOL, mają takich w fifie ?

I niby twarze są lepsze, niż w FIFIE? Przecież to jest żenada. tongue.gif
bober
kur&** wlacz se prawdziwy mecz i pozniej wlacz se fife 2010 widziales jak tam zawdonicy biegaja? np. bez przyspieszenia jak ciule jakies jak to wyglada wogle? a na przyspieszeniu sie pochylaja jak by mieli zaraz glebe walnac a strzaly leca 5 godz do bramki i gdzie te realnosc? a graficznie to fifa na pewno nie moze sie porownywac z pesem a tak a propo zuwazyliscie ze da sie bramkarza wlaczac jak w pes 6 ?biggrin.gif lb+ rs smile.gif
Kettger
To Ty chyba testowałeś wersję PC... a propo ruchów - jeżeli w FIFIE biegają jak łamagi, to co powiedzieć o kwadratowych ruchach Pro Evo? ;]
mogwil
powiem tyle jak sie komus podoba fifa to niech wypieprza z tego forum a nie nabija posty i wkurza innych :/ bo to pewnie nie tylko dla mnie jest wkurzajace jak fanboje fify caly czas narzekaja na pes-a a pod niebiosa wychwalaja fife
Kettger
Wkurza innych? Ktoś tu chyba myli pojęcia. Jeżeli użytkownik tego forum, będący zapewne fanboyem PESa [i to starszego, bo nowszy mu nie ruszy] ma czelność obrażać innych, jednocześnie pokazując screeny dużo gorsze od produkcji konkurencyjnej i tytułować je jako "Mega różnica na korzyść Japońców" nie pokrywając tego sensownymi argumentami, to czemu miałbym nie wyjść mu na sprzeciw, stosując lojalną, zwartą i bezbolesną kontrę?
macho_21
Macie problemy.. stwierdziłem ze nie ma sensu sie z nikim wykłucac, gram sobie od wczoraj jest fajne i mam w dupie opinie innych, po co wogole sie denerwowac cool.gif
Pes 2010 idealny nie jest ale nie mozna miec wszystkiego hehe

Co do kosmicznych wyników.. jednak da sie strzelic trochę wiecej bramek.fakt przeciwnik słabiutki ale nie murowali chłopaki bramki. a 6-0 to i tak był w tym meczu najmniejszy wymiar kary hehe (TOP PLAYER oczywiscie, mecz 10 minut)) wink.gif

mogwil
dobrze wiec tak produkcja konami jest dla mnie grajacego tez w fife 10 pod wzgledem wizualnym duzo lepsza (moje zdanie) poza tym jak sama nazwa tematu wskazuje to jest dyskusja o pes 2010 wiec jakiekolwiek namawianie do tego ze fifa jest lepsza grajmy wszyscy w fife itp jest nie na miejscu
jak dla mnie ten pes jest idealny poziom trudnosc, gameplay jest najlepszy w calej serii smile.gif
steven72
Sprawdzał ktoś czy polski komentarz z Pro Evo 2009 działa w Pro Evo 2010 ??????
who_me
Grafika w pes10 duzo lepsza ? smiem watpic ,ze grasz w fifa10 na konsoli biggrin.gif grafika jest porownywalna . Fifa10 ma duzo lepsze oswietlenie wieczorem i w nocy , modele zawodnikow ( w pes10 sa te same co w 2008 ) ,stadiony sprawiaja wrazenie wiekszych przy tych z pesa.
Perlitto
Polecam wam wpierw zagrac w PES6, potem na troche dac PES5 i na sam koniec wlaczyc PES4 wtedy moze zrozumiecie o co nam starym wyjadaczom chodzi w tym calym powazaniu KONAMI graczy, bo to co teraz sie dzieje z PRO EVO to istna dla mnie zenada, zwlaszcza, ze najlepsze mecze gralem z ziomalami na nowej PS2 wlasnie w 3 i 4 czesc serii...moze tym grom brakowalo grafiki i innych tam podobnych, ale ten gameplay i sterowanie, ktore szybko stawalo sie tak intuicyjne i genialne...PES --- R.I.P
mogwil
tak na konsoli duzo lepsza jak dla mnie w fifie przerazaja mnie np twarze zawodnikow wink.gif
Kettger
CYTAT(who_me @ Oct 21 2009, 17:30) *
Grafika w pes10 duzo lepsza ? smiem watpic ,ze grasz w fifa10 na konsoli biggrin.gif grafika jest porownywalna .

Jeśli o mnie chodzi to gram na konsoli, a to porównanie uważam za całkowicie bezsensowne, gdyż FIFA wygląda dużo lepiej. smile.gif
who_me
Trudno powiedziec ,ze lepsza bo te dwie gry maja calkowicie odmienny styl graficzny wink.gif W pesie wszystko wyglada bardzo sterylnie i grafika sprawia wrazenie ostrzejszej.Technologicznie grafika jest na podobnym poziomie.
Kettger
Racja, choć myślę, że bardziej chodzi o to:

http://i27.tinypic.com/5ml7dc.jpg

Twarz z PESa niby wygląda lepiej, ale przyjrzyjmy się... w FIFIE wymodelowano całą twarz - a więc zarówno czysty face, jak i uszy, włosy i zęby.
ajax
Wie ktoś czemu nie ma trybu Ligi Europy ?
mogwil
rozna jakosc tamtych obrazkow wink.gif nie ma co sie przegadywac bo mi bardziej sie podoba grafika w pes i to moje zdanie podkreslam wink.gif
a co do ligi europejskiej to jest ale jak grasz w master league wink.gif
Kettger
CYTAT(mogwil @ Oct 21 2009, 17:41) *
a co do ligi europejskiej to jest ale jak grasz w master league wink.gif

Sprytne... ale dobre i to. Jeszcze kilkanaście minut i będę mógł w końcu uruchomić grę. smile.gif
ShogunNH
A ja wypale inne pytanie: czy będzie robiony Ekstraklasa patch? W sumie jedna drużyna z Polski juz jest xD
Rand
Kurde, wszedłem na forum mając nadzieję, że popatrze na jakieś screeny nowego Pesa, czy może jakieś obiektywne opinie....a tu jakaś żenada.
Ile można słychać o Fifie na forum PESa, ile można porównywać PESy sprzed 5 lat do tych. Kiedyś grało się w Sensible Soccer i była to gra nieprześcigniona ale nie ma sensu jej porównywać z PESem czy Fifą.
Błagam opanujcie się bo jak się czyta te 6 stron to krew człowieka zalewa.

Tyle jeśli idzie o forum, co do PEsa, ktoś napisał o zmianie statystyk. Mógłby ktoś to rozwinąć walnąć jakieś screeny?
Co z Master League?? Co się zmieniło?

O grywalność nie ma co pytać bo same sprzeczne opinie, jeden pisze że od dema się nie różni, drugi że wszystko poprawione.
barman_2000
CYTAT(Kettger @ Oct 21 2009, 17:39) *
Racja, choć myślę, że bardziej chodzi o to:

http://i27.tinypic.com/5ml7dc.jpg

Twarz z PESa niby wygląda lepiej, ale przyjrzyjmy się... w FIFIE wymodelowano całą twarz - a więc zarówno czysty face, jak i uszy, włosy i zęby.

moze niedlugo zaczniecie sie spierac o wielkosc oczek w siatkach w fifie i pesie??? wezcie juz dajcie spokoj z takimi klotniami bo i tak nikomu nie udowodni sie swojej racji, a tak nawiasem to wg twarz z pesa wyglada realniej, wystarczy spojrzec chociazby na wlosy, a uszy i zeby mnie nie interesuja az tak zeby uznac ze fifa ma lepsza grafe
Tomaszzz
Nie ważne co tu będzie napisane żaden z nich nie zmieni zdania, więc proponuje nie marnować transferu.
mogwil
CYTAT(Kettger @ Oct 21 2009, 17:45) *
Sprytne... ale dobre i to. Jeszcze kilkanaście minut i będę mógł w końcu uruchomić grę. smile.gif

ehhhhhhhhhhhh..... spierales sie przez 2 strony ze pes gorszy a nawet nie grales w pelna wersje tragedia boze widzisz a nie grzmisz blink.gif
Kettger
Człowieku, opanuj się. Oceniałem tylko grafikę, a do tego wystarczą screeny, nieprawdaż ?

mogwil
no wlasnie nie ohmy.gif
Kettger
Chyba, że chodzi o te ruchy... posłużyłem się tutaj gameplayem, wrzuconym przez jednego z użytkowników tego forum.

A poza tym za chwilę wszystko sprawdzę i będę naprawdę bardzo szczęśliwy, jeśli gra mnie wciągnie. smile.gif
STEFAN86
Co wy z tą grafiką? Powariowaliście ? Przecież liczy się grywalność a nie grafika. Grał ktoś z was w WEOL 2002? Gra się kwadratowymi ludzikami, a gra jest według mnie lepsza od pes 2010.
Snake_PL
Nowy PES ma wg mnie bardzo dobry gameplay, jest więcej naturalnej przypadkowości, nieco lepsi bramkarze, nowe animacje, lepsza grafika.

Dużo usprawnień jest w Master League, 5 lig, sponsorzy, drużyna młodzików, opcje trenigów (ale nie można już chyba grać zawodnikami szmaciarzami na starcie.)

Mam problem w master league proszę o odpowiedź, czy też nie możecie zedytować składu każdej z 5 lig ? Ja nie mogę zedytować ligi holenderskiej i jeszcze jakiejś, niestety., ale pozostałe 3 już mogę. To chyba jakiś bug. Zobaczcie czy też tak macie.

To chyba pozostaje czekać na patcha, bo w BaL też nie można edytować tych lig sad.gif
Kettger
Pewnie dlatego, że Eredivisie jest w pełni licencjonowana.
macho_21
screeny z master l.

a tu dla tych którzy sie martwia o lige europejska smile.gif

Wookiee
No czyli jednak jest Europa League. a ja juz na GOL-u sie zalilem ze nie ma ;p

no to teraz pojawia sie inne pytanie.
Skoro nie ma Europa League jako osobny tryb w menu
to ciekawe czy grajac w Champions League i zajmujac 3 miejsce w grupie automatycznie gramy w Europa League. ?
ale raczej watpie bo wtedy musialy by sie jakos losowo dogrywac pozostale zespoly.

czyli krotko mowiac troche zrypali sprawe...ale za to kto juz gral to wie jak pieknie odpicowano tryb Champions League.
doslownie jak w TV biggrin.gif jestem tym naprawde zachwycony bo CL to moj ulubiony tryb od PES 2009.
Smoti
Witam,moze ktos przesłac setting z mozliwoscia ustawienia rozdzielczosci 1280 x 1024??z góry tnx.
Antenelles
Ja to czekam na jakiś dobry OF i zaczynam Master League biggrin.gif
Kettger
Grałem już dwa mecze. Pierwszy towarzyski, drugi w Lidze Mistrzów. Przyznam szczerze, że najbardziej zaimponowała mi atmosfera w tym trybie. Przed spotkanem mamy hymn i kamerę na zawodników, później ładnie skomponowane składy. Wyniki to 1-0 i 2-0... ciekawe, kiedy stracę pierwszą bramkę. tongue.gif

Rasialdinho0

wink.gif
JTK
Dzisiaj rozegrałem kilka meczy i powiem tak: W piątek po pracy ściągam, ale z półki w sklepie oryginał smile.gif

-Wykastrowano R1. Czasy biegania przez pół boiska, łamania w środek zostały zredukowane, a dodatkowo gra wymaga nauki "timeingów" aby dobrze dryblować.

-Random po stronie obrońcy. Biegaczom bez głowy (od PES6) będą mieć trudny żywot, defensorzy czyszczą, blokują, uprzedzają bardzo często, a dodatkowo (może to przypadek) sędzia czesto gwizdał kiedy naciskałem ostatniego obrońcę.

-GK pluje dalej, ale teraz w końcu na boki w bezpieczną strefę boiska i jest dużo mniej baboli, oraz nareszcie oblicza dobrze trajektorie lotu piłki.

-Algorytmy zawodników sterowanych przez CPU w końcu są poprawne i piękny to widok kiedy na skanerze przesuwa się cała drużyna oraz trzyma linię.

-Zdwajanie wraz z X w końcu mają sens i jak za dawnych czasów można zapędzać w "kozi róg", a im dłużej zawodnik przeciwnej drużyny bawi się piłką tym szybciej ją traci.

-Sprawdza się że piłka szybsza od zawodnika, czyli preferowane płynne, składne akcje (krosy pięknie naciągają zagęszczone strefy).

Można zapytać panów z Konami dlaczego dopiero teraz, bo ta gra powinna ukazać się już dwa lata temu, ale dobrze że w ogóle jest wink.gif

.::NorD::.
CYTAT(Kettger @ Oct 21 2009, 16:49) *
I niby twarze są lepsze, niż w FIFIE? Przecież to jest żenada. tongue.gif

Kettger ile ty masz -100 dioptri
Kettger
Twierdzę tylko, że te twarze z PESa wyglądają trochę tak, jakby wycięto je z gazety i naklejono na model. Uszy, włosy, oczy, zęby... to wszystko są bitmapy. tongue.gif

Snake_PL
JTK : ja bym napisał, że random po stronie atakującego. W poprzedniej części, gdy obrońca zablokował nam piłkę i obaj się zderzyli, to 95 % sytuacji obrońca przejmował piłkę. Tutaj natomiast jest nieco większa szansa, że uda się "przekopać" piłkę tak, że obrońca zostanie w tyle.

Czyli co, sądzicie, że nie będzie można edytować Eredivisie w Master League ? Ja bym chciał sobie pomieszać trochę ligi, a tu klapa.

A teraz NAJGORSZA rzecz.

W Become a Legend, nie mogę porównywać swoich statów z innymi piłkarzami na świecie, nie mogę patrzeć np. kto gra i jakie ma staty u przeciwnika ( w pes09 można było). Gdy grałem jako boczny pomocnik, patrzyłem, jacy obrońcy są u przeciwnika, albo czy słaby bramkarz.
Jestem ślepy czy nie ma tego ?
ojejku
Champions League jest zrobione po mistrzowsku! Idealnie oddaje klimat rozgrywek! (scoreboard-y itd..), tyle smaczków jest.

@JTK popieram Cię w całej rozciągłości. Szkoda, że Konami zajęło to aż 3 lata pracy... tyle czasu zmarnowali. Jakby PES2008 tak wyglądał jak PES2010 to teraz byśmy mieli piłkę idealną.
Rasialdinho0
W fifie twarze wygladaja jakby byly z gliny , w pesie realistycznie

Kettger
CYTAT(ojejku @ Oct 21 2009, 20:15) *
Champions League jest zrobione po mistrzowsku! Idealnie oddaje klimat rozgrywek! (scoreboard-y itd..), tyle smaczków jest.

Zgadzam się! Jest to chyba największa zaleta tegorocznego PESa. smile.gif
ojejku
Twarze, jak i całe modele są niemal fotorealistyczne. Nie rozumiem tej całej dyskusji. PES jest pod tym względem bezkonkurencyjny. To jest obiektywna opinia a nie "pro" peesowa.
topeczekk
Ja mam pytanie do tych którzy mają juz pełną wersję na PC.
Czy dalej jest to opoznienie PADA jak było w Demo czy juz normalnie ? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.