Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Kubbas
CYTAT(Perlitto @ Oct 25 2009, 23:24) *
JTK czlowieczku skoncz te swoje brednie i nie mydl nam oczu, mowie Ci po raz enty wyjdz na podworku i odejdz od kompa raz w zyciu, pograj z kumplami w pilke, a sam sie przekonasz jakie PES2010 to lipne barachlo. Wrzucasz jakies smieszne statystyki, bo sie wstydzisz pokazac jakikolwiek filmik z tej niedorzecznej gry, gole padaja frajerskie, komp oszukuje (wyzej o tym pisalem), a do tego dochodzi tragiczny gameplay, ktory nie ma nic wspolnego z realnym futbolem, a przypominam Ci tutaj (bo zaraz zaczniesz plakac, ze Adriano w 6 to i tamto) ze jakbys nie gral caly czas cyborgami to bys nie strzelal tylko fantastycznych goli, a swoja droga Adriano nie jedna bramke w Interze walnal prawie z polowy, wiec jakis tutaj realizm mamy. Zawodnicy w nowej odslonie nie maja mozgow i to jest najwieksza bolaczka, bo jeszcze przymkne oko na to, ze biegaja jak strusie z kijami w tylkach i do tego po lodzie, ale zalosne zachowanie chociazby obroncow (jest ich 4), ktorzy nie staraja sie atakowac szarzujacego na nich napastnika (sam atakuje), tylko uparcie trzymaja formacje az do momentu, kiedy sie wbiegnie w pole karne jest slabe i glupie wrecz, bo kazdy pilkarz Ci powie, ze jak przeciwnik ma pilke to sie go atakuje a nie czeka. Tyle mam do Ci do powiedzenia namiastko pilkarza, nie klam ludzi i przestan pisac te swoje bzdury, bo sie tylko kompromitujesz, aha i nie gram w 6 tylko 5, ale Ty tej czesci nie pamietasz, bo w stare fify pewnie grales i stad ta milosc do GOWNA...

PS Twoim miernikiem realizmu w grze widze ze sa statystyki, hehe to juz w ogole sie upokarzasz, wole 8 goli w meczu lub nawet 10, ale ladnych i realistycznie strzelonych niz wynik 2-1, gdzie kazda bramka padla, bo blednym algorytmie lub jego braku...

Polać mu.

Stare PES'y są krytykowane tylko jednymi i tymi samymi argumentami, które głównie wynikają z nieudolności stylu gry graczy, czyli cyborgi, bieganie bokiem, denne animacje. A no jeszcze czasami się wspomni, że Ci co grają w stare PESy mają za słabe PC na nowe. Po co mi nowe animacje skoro te idealnie oddają klimat i jaram się za każdym razem jak je widzę?

Od 3 sezonów jest ten sam wybór, gameplay vs grafika i animacje i każdy gracz musi zadecydować za siebie, nie ma tutaj potrzeby przekonywania czy namawiania ja po prostu tak jak kilka osób w tym temacie wyrażam swoją opinię aby wspomóc i tylko wspomóc wybór innym, ja wybieram PES 6(.5) tudzież 5.

Sami dokonajcie wyboru jak już pisałem...

CYTAT(Kubbas @ Oct 23 2009, 18:46) *
Czy na prawdę gra potrzebuje next gena żeby oddać klimat i atmosferę? Emocję, które panują na boisku?

W ogóle nie czuje tej gry, może i jest dobra, ale nie ma tego czegoś co było przy wychodzeniu poprzednich PESów ten gameplay nie ma tego czegoś co przyciągnęłoby mnie do ekranu, odapalam mecz, fajna grafika wszystko pięknie, pierwszy gwizdek, mija 30 minut i gra zaczyna mi się nudzić. Kompletnie nie czuje tych nowych PESów, nie wspomnę już o tragicznych 08 i 09, 10 jest grywalna, ale dla mnie nadal nie ma tego czegoś.

Ja zostaje przy PES'ie 6, róbcie co chcecie jak dla mnie obecnie to jest lepsza gra na PC.

Co do feelingu:

Na pewno next gen, świetna sprawa wszystko pięknie wygląda, dopracowane co do szczegółu, ale nie ma tego klimatu niestety, wszystko jest takie plastikowe, sztuczne. Rozumiem, że PES 10 jest grą dobrą, ale po co mam się nudzić nim (?) skoro zadowala mnie stara wersja i daje mi więcej przyjemności?

Jak dla mnie Konami idzie wciąż w złą stronę.

Myślę, że każdy gracz musi sobie odpowiedzieć na te podstawowe pytania.
JTK
CYTAT(Perlitto @ Oct 25 2009, 23:24) *
JTK czlowieczku skoncz te swoje brednie i nie mydl nam oczu, mowie Ci po raz enty wyjdz na podworku i odejdz od kompa raz w zyciu, pograj z kumplami w pilke, a sam sie przekonasz jakie PES2010 to lipne barachlo. Wrzucasz jakies smieszne statystyki, bo sie wstydzisz pokazac jakikolwiek filmik z tej niedorzecznej gry, gole padaja frajerskie, komp oszukuje (wyzej o tym pisalem), a do tego dochodzi tragiczny gameplay, ktory nie ma nic wspolnego z realnym futbolem, a przypominam Ci tutaj (bo zaraz zaczniesz plakac, ze Adriano w 6 to i tamto) ze jakbys nie gral caly czas cyborgami to bys nie strzelal tylko fantastycznych goli, a swoja droga Adriano nie jedna bramke w Interze walnal prawie z polowy, wiec jakis tutaj realizm mamy. Zawodnicy w nowej odslonie nie maja mozgow i to jest najwieksza bolaczka, bo jeszcze przymkne oko na to, ze biegaja jak strusie z kijami w tylkach i do tego po lodzie, ale zalosne zachowanie chociazby obroncow (jest ich 4), ktorzy nie staraja sie atakowac szarzujacego na nich napastnika (sam atakuje), tylko uparcie trzymaja formacje az do momentu, kiedy sie wbiegnie w pole karne jest slabe i glupie wrecz, bo kazdy pilkarz Ci powie, ze jak przeciwnik ma pilke to sie go atakuje a nie czeka. Tyle mam do Ci do powiedzenia namiastko pilkarza, nie klam ludzi i przestan pisac te swoje bzdury, bo sie tylko kompromitujesz, aha i nie gram w 6 tylko 5, ale Ty tej czesci nie pamietasz, bo w stare fify pewnie grales i stad ta milosc do GOWNA...

PS Twoim miernikiem realizmu w grze widze ze sa statystyki, hehe to juz w ogole sie upokarzasz, wole 8 goli w meczu lub nawet 10, ale ladnych i realistycznie strzelonych niz wynik 2-1, gdzie kazda bramka padla, bo blednym algorytmie lub jego braku...

Zabawne, że mnie nie znasz, ale wiesz co niby robię, czyżby wróżka Perlitta biggrin.gif

Proponuje mecz online, co ty na to ? smile.gif
Perlitto
Nie kupilem orginalu, bo mi szkoda na ta gre kasy, ale jak kiedys bede mial mozliwosc jakos zagrac to sie odezwe, obiecuje smile.gif

Dzieki Kubbas za poparcie, swoja droga doceniam Twoja prace i wklad w PES 6.5, wiec tym bardziej Twoja aprobata mnie cieszy, wiem ze troche mocno naciskam na JTK, ale staram sie ustrzec ludzi przed komercja, bo nie jak inaczej trzeba nowa odslone PES nazwac (wystarczy popatrzec jak popsuli tryb ML i wszystkie menusy, a bylo prawie idealnie wczesniej), a swoja droga patrzac z poziomu zwyklego konsumenta to ja na jego miejscu bym sie zezloscil kupujac wersje 2010, bo jest bardzo podobna do 2009 i troszeczke do 2008, a kazdy wyjadacz mi przyzna racje, ze roznice miedzy wersjami 4, 5 i 6 byly mocno odczuwalne, zwlaszcza w gamepleju, bo grafika malo sie zmienia jesli jest tworzona na jednakowym silniku, wiec tak naprawde 2010 to odgrzewany kotlet juz nie wspominajac, ze jest lipny, a moze jednak to wspomne raz jeszcze opisujac go takim prostym rownaniem: PES2010 = SHIT

Marze, zeby przetestowac nextgenowa FIFe10, zeby wiedziec czy w tym roku w ogole wyszla dobra kopana, ale chyba mam mniejsze obawy co do wyniku porownania tych dwoch gier, bo recenzje fachowcow z Gamezilli jednak byly na korzysc FIFY, a argumenty jakie urzyli brzmialy sensownie i te dotyczace PES sprawdzily sie w stu % sad.gif
.::NorD::.
CYTAT(Perlitto @ Oct 26 2009, 05:04) *
Nie kupilem orginalu, bo mi szkoda na ta gre kasy, ale jak kiedys bede mial mozliwosc jakos zagrac to sie odezwe, obiecuje smile.gif

Dzieki Kubbas za poparcie, swoja droga doceniam Twoja prace i wklad w PES 6.5, wiec tym bardziej Twoja aprobata mnie cieszy, wiem ze troche mocno naciskam na JTK, ale staram sie ustrzec ludzi przed komercja, bo nie jak inaczej trzeba nowa odslone PES nazwac (wystarczy popatrzec jak popsuli tryb ML i wszystkie menusy, a bylo prawie idealnie wczesniej), a swoja droga patrzac z poziomu zwyklego konsumenta to ja na jego miejscu bym sie zezloscil kupujac wersje 2010, bo jest bardzo podobna do 2009 i troszeczke do 2008, a kazdy wyjadacz mi przyzna racje, ze roznice miedzy wersjami 4, 5 i 6 byly mocno odczuwalne, zwlaszcza w gamepleju, bo grafika malo sie zmienia jesli jest tworzona na jednakowym silniku, wiec tak naprawde 2010 to odgrzewany kotlet juz nie wspominajac, ze jest lipny, a moze jednak to wspomne raz jeszcze opisujac go takim prostym rownaniem: PES2010 = SHIT

Marze, zeby przetestowac nextgenowa FIFe10, zeby wiedziec czy w tym roku w ogole wyszla dobra kopana, ale chyba mam mniejsze obawy co do wyniku porownania tych dwoch gier, bo recenzje fachowcow z Gamezilli jednak byly na korzysc FIFY, a argumenty jakie urzyli brzmialy sensownie i te dotyczace PES sprawdzily sie w stu % sad.gif

Ten pan dobrze prawi.

Wracam do dema i niestety tak do następnej odsłony.

CYTAT(Roger @ Oct 25 2009, 21:51) *
a tak wgl, opłaca kupić się Pes'a 2010 ?
bo widzę, że opinie na ten temat są różne i mam mieszane uczucia co do tej gry tongue.gif
grałem w demo, było niezłe, reakcje jedynie zawodników nie podobały mi się ..
zatem teraz właśnie niewiem, co o tej grze sądzić .. wink.gif

Odradzam, demo i pełna wersja to zupełnie inna gra.
Gaucho

Świetne słowa, tak jak pisałem wyżej, prawdziwy PES umarł już dawno, ale jest jedno i to duże pocieszenie, PES 6.5 biggrin.gif
A co do Fify. to grałem wczoraj demo na Xboxie, fizyka, dynamika piłkarzy + kontrola 360 nad zawodnikiem, masakra, nigdy nie przypuszczałem że będę tak chwalił tą właśnie grę, ale Fifa 10 bez konkurencyjna do PESa tylko i wyłącznie na konsole, bo PC wersja dno.
Życzę miłego grania laugh.gif
naiver
Nie przyłączę się do 'świętych słów'. Może i Perlitto dobrze prawi, ale coś tam z jakimś kompleksem być musi na rzeczy, skoro posiadanie innego zdania oznacza w rozumieniu Perlitto sprowadzanie dyskutanta do roli 'czlowieczka' i tego, który w życiu poza dom się nie rusza. Nikt Ci, kolego Perlitto, nie każe zgadzać się z peanami pochwalnymi na cześć nowego PESa, i nikt Ci też nie broni jechać po nim jak po burej suce, ale na przyszłość proponuję, żebyś osobiste wycieczki zostawił sobie na inne okazje. Może i rozmiar Twojej irytacji najnowszym PESem jest na tyle duży, że tylko inwektywy pod adresem fanów 2010 wydają Ci się adekwatne w dyskusji, ale nie tędy droga.
messjash
Mi się już śmiać chcę jak po raz kolejny czytam o tej 6-6.5 laugh.gif Jak dla mnie nowy pes jest genialny i gdyby trochę poprawili dźwięk była by to gra kompletna. Odnoszę wrażenie że ci którzy tak krytykują nową grę zwyczajnie sobie nie radzą z nią i wolą szybko, łatwo i przyjemnie przepychać się w jakąś starą gierkę nie czerpiąc radości z najlepszego symulatora piłki nożnej jaki wyszedł do tej pory. Ale ja wiem że Polacy to naród który jedyne co potrafi najlepiej to narzekać, narzekać i narzekać. Ja rozegrałem sezon w ML i jestem oczarowany a zrobiłem to w jeden dzień bo oderwać się nie mogłem. Te wsze historie o 6 to już tylko taki utarty slogan. Ja wiem że jak ktoś od paru lat twierdzi ze pes 6 jest najlepszy to zdania nie zmieni na forum choć w głowie myśli co innego i zrobili grę nie wiem jaką. Bo jestem pewien że już żadna was nie zadowoli. Lepiej popisać głupoty że konami to dno i tyle. A dla tych co się wahają czy kupić grę polecam w 100% jest świetna. Na poczśtku może się wydać trochę inna i dziwna ale jak się trochę pogra to naprawdę widać że jest miodna. Jak wczoraj odpaliłem tą waszą ukochaną 6 to buchnąłem śmiechem po dwóch meczach i odinstalowałem na powrót bo to żałosne jest. Jeśli nie potraficie dostrzec piękna nowej gry to pozostaje mi jedynie łączyć się z wami w bólu podczas gry w najlepszą częć jaką jest pes 2010
bacin
Ogarnia ktoś sprawę dotyczącą formacji i składu? PES'09 miał opcję, że gdy włączyłem ponownie ten sam mecz, ustawienie i formacja pozostawały identyczne, a teraz muszę wszystko ustawiać od nowa. Da się to jakoś ogarnąć?

Edit: Pytanie powinno pójść do wątku o problemach związanych z grą. Pardon za pośpiech.
JTK

W tym miejscu mógłby być koniec z tobą dyskusji, bo dziwne że tak towarzyski człowiek ocenia rozgrywkę na podstawie gry z CPU, więc może twoje inwektywy to jakieś lustrzane odbicie. Naprawdę jestem zaniepokojony tak "rzeczową" krytyką skoro większość z was miłośników jedynie słusznej szóstki nawet na oczy nie widziała logowania do serwerów Konami, a przecież Online to najważniejszy tryb gry (dla mnie jedyny) dry.gif
Mówienie że PES2010 jest podobny do 2009 jest tak samo pełne sarkazmu jak porównanie 6 do 5, bo prędzej można 5 położyć koło 2010, a 6 z 09.

W domu po sieci mam WE2k2, 2010, a do terenu oraz wyjazdów PES5 i nawet przez głowę mi nie przeszło zrównanie 6 z 5, ale nie znając tych faktów tobie oczywiście nie przeszkadzało nazwać kogoś FB tylko po to aby w pusty sposób dowartościować własne zdanie (sic).

Filmik z wczorajszego online na QM i gdybyś miał wątpliwość powiedz śmiało, bo wtedy dorzucę screeny z galery i online.
http://www.youtube.com/watch?v=9dHCXaA0emA
Przy częstych wynikach 1-0, 2-1, 1-1, 2-0 itd widać jakie to "babole" decydują o losach meczu.

ps.
Zapraszam na mecz WE2k2 do rankingu WEOL Perlitto (po 23).
kozilee
race nad polskim komentarzem! ZAPRASZAMY!

http://forum.pesleague.pl/index.php/topic,59808.0.html
ojejku
CYTAT(messjash @ Oct 26 2009, 09:33) *
Mi się już śmiać chcę jak po raz kolejny czytam o tej 6-6.5 laugh.gif Jak dla mnie nowy pes jest genialny i gdyby trochę poprawili dźwięk była by to gra kompletna. Odnoszę wrażenie że ci którzy tak krytykują nową grę zwyczajnie sobie nie radzą z nią i wolą szybko, łatwo i przyjemnie przepychać się w jakąś starą gierkę nie czerpiąc radości z najlepszego symulatora piłki nożnej jaki wyszedł do tej pory. Ale ja wiem że Polacy to naród który jedyne co potrafi najlepiej to narzekać, narzekać i narzekać. Ja rozegrałem sezon w ML i jestem oczarowany a zrobiłem to w jeden dzień bo oderwać się nie mogłem. Te wsze historie o 6 to już tylko taki utarty slogan. Ja wiem że jak ktoś od paru lat twierdzi ze pes 6 jest najlepszy to zdania nie zmieni na forum choć w głowie myśli co innego i zrobili grę nie wiem jaką. Bo jestem pewien że już żadna was nie zadowoli. Lepiej popisać głupoty że konami to dno i tyle. A dla tych co się wahają czy kupić grę polecam w 100% jest świetna. Na poczśtku może się wydać trochę inna i dziwna ale jak się trochę pogra to naprawdę widać że jest miodna. Jak wczoraj odpaliłem tą waszą ukochaną 6 to buchnąłem śmiechem po dwóch meczach i odinstalowałem na powrót bo to żałosne jest. Jeśli nie potraficie dostrzec piękna nowej gry to pozostaje mi jedynie łączyć się z wami w bólu podczas gry w najlepszą częć jaką jest pes 2010

Dokładnie myślę to samo. Tzn nie wybucham śmiechem jak widzę 6 wink.gif bo 6 m się bardzo podoba, ale twierdzę, że pes2010 jest znacznie bardziej zaawansowany i jemu jest znacznie bliżej do realizmowi, a gra się w niego tak samo świetnie jak w 6 (w pewnych aspektach znacznie lepiej). Trzeba się nauczyć "na nowo" (inaczej) grać.
zaplutek
Szkoda zawracac sobie glowy fanami pesa6 z nimi tak samo jak z tymi od fify

PES 2010 jest gra trudna i wygajaca umeijetnosci , pierwsza taka pilka jaka sie pojawila na rynku wiec napewno dla wielu ta gra jest za trudna i wola grac w starsze edycje
Wszystkie bledy zostaly poprawione , pewnie ze nieraz sa jakies glupie bledy jak to w pilce
seba200
CYTAT(zaplutek @ Oct 26 2009, 14:50) *
Szkoda zawracac sobie glowy fanami pesa6 z nimi tak samo jak z tymi od fify

PES 2010 jest gra trudna i wygajaca umeijetnosci , pierwsza taka pilka jaka sie pojawila na rynku wiec napewno dla wielu ta gra jest za trudna i wola grac w starsze edycje
Wszystkie bledy zostaly poprawione , pewnie ze nieraz sa jakies glupie bledy jak to w pilce

2010>(PES 6 = FIFA)
proste rownanie
MaKu23
CYTAT(messjash @ Oct 26 2009, 10:33) *

Ty, ale jaki masz problem? Dla kogoś 6 jest najlepsza, bo najlepiej mu się w niego gra i tyle. Skoro dla mnie najlepsza jest '6' to co, mam pisać że 2010 jest najlepsza i że Konami zrobiło znowu 'lepszą' grę? Nowe pesy są sztuczne i tyle, póki nie zmienią tego 'kwadratowego' silnika, nadal tak będzie. A że '6' + najnowsze patche, choćby '6.5 by Kubbas' to gra prawie że idealna to też prawda (przynajmniej bijąca na łeb wszystkie gry futbolowe na pc). A co do poziomu trudności, to nie rozśmieszaj mnie, podczas już pierwszego meczu w pierwszej połowie na najwyższym poziomie strzeliłem dwie śmiesznie proste bramki. Pes 6 > Pes 2010.
unikat
Dzisiaj pożyczył mi kolega PS2 z Fifą 10 po 2 meczach wyłączyłem PS2 i poszedłem na kompa żeby zagrać w Pes6 wink.gif
Co razi w Pesie 10 czy w Fife 10 ? Hm..
Pisałem wyżej co razi w Pesie 10 ,ale dodam że w tą grę gra się jak w parodie piłki nożnej, dlaczego?
Żaden obrońca nie będzie stał w linii bo 4-4-2 nie polega na graniu 4 obrońcami w linii tylko grą w asekuracji jedynie mówi się że to gra w linii w Pesie tego nie ma gracze stoją i czekają nie wyskoczą z linii ,a kolega na asekuracje.
W Fifie 10 na PS2 razi ale to bardzo że nie da się wyprowadzić gry z obrony tzn.. że np. z prawego skrzydła przegrywam grę do środkowego obrońca ,a on do kolegi stopera i do prawego po prostu katastrofa tak samo mają się strzały w Pesie 10 są sztuczne ..
Popieram wyższe wypowiedzi Kubbasa wink.gif

Zostaje już wyłącznie przy Pes3,4,5,6 i na patchach Pes6.5 oraz Ekstraklasa Patch wink.gif

@Nord/ Nie grasz w stare części ? wink.gif
Kubbas
CYTAT(seba200 @ Oct 26 2009, 14:57) *
2010>(PES 6 = FIFA)
proste rownanie

Może i proste, ale błędne
cypress.amaru
co do krytykowania stylu gry w nowym pesie...
ilu z was korzysta z opcji edycji taktyki i stosuje je w czasei meczu?

bo mam dziwne wrazenie ze gracie na pałe w tego nowego pesa i dziwicie sie ze
ze obroncy zachowuja sie tak a nei inaczej
itp. itd.....
z kazdym pesem było tak ze pierwszy tydzien dwa ciezko sie gralo bo trzeba bylo zmienic
przyzwyczajenia ze starego pesa i gra zniechęcała...
messjash
MAku nie ma żadnego problemu ale wszyscy ci którzy piszą o 6 twierdzą że 2010 jest po prostu zjebana i grać się nie da. Niech sobie grają w co chcą ale niech nie piszą bzdur że gra jest zjebana bo konami wali z nami w człona. Jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą, i to oczywiste że o gustach się nie rozmawia, więc po co pisać że gra jest do dupy, mogli by napisać że zwyczajnie im się nie podoba. Ale nie oni piszą że grali od którejś tam części co jak ktoś napisał daje +20 do lansu i ich zdanie jest jedyne i prawdziwe. Owszem pes 6 to udana gra na soje czasy jak każdy pes tylko po co do tego wracać. Jeszcze demo nie wyszło a już kozaki pisali ze "zapowiada się kolejny sezon z 6bo konami to i tamto"... litości

No i podczepiam się do pytania cypress.amaru bo to niezwykle istotne pytanie jeśli chodzi o tą grę. W poprzednich edycjach nigdy nie korzystałem z jakiś ustawień taktycznych bo wystarczyło jedynie 4-4-3 i się grało cały rok. Tym razem trzeba i w trakcie meczu kombinować bo gra zmienia się z każdą minutą i już nie tak łatwo jednym ustawieniem grać.
MaKu23
CYTAT(messjash @ Oct 26 2009, 14:27) *
MAku nie ma żadnego problemu ale wszyscy ci którzy piszą o 6 twierdzą że 2010 jest po prostu zjebana i grać się nie da. Niech sobie grają w co chcą ale niech nie piszą bzdur że gra jest zjebana bo konami wali z nami w człona. Jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą, i to oczywiste że o gustach się nie rozmawia, więc po co pisać że gra jest do dupy, mogli by napisać że zwyczajnie im się nie podoba. Ale nie oni piszą że grali od którejś tam części co jak ktoś napisał daje +20 do lansu i ich zdanie jest jedyne i prawdziwe. Owszem pes 6 to udana gra na soje czasy jak każdy pes tylko po co do tego wracać. Jeszcze demo nie wyszło a już kozaki pisali ze "zapowiada się kolejny sezon z 6bo konami to i tamto"... litości

No i podczepiam się do pytania cypress.amaru bo to niezwykle istotne pytanie jeśli chodzi o tą grę. W poprzednich edycjach nigdy nie korzystałem z jakiś ustawień taktycznych bo wystarczyło jedynie 4-4-3 i się grało cały rok. Tym razem trzeba i w trakcie meczu kombinować bo gra zmienia się z każdą minutą i już nie tak łatwo jednym ustawieniem grać.

Jak im się nie podoba, to czemu mają pisać że im się podoba? Od tego jest forum, żeby wyrażać swoje opinie. Każdy ma prawo do subiektywnej oceny.
messjash
Ale widzisz różnicę w stwierdzeniu: gra mi się nie podoba wolę 6, a 2010 jest zjebana, tyle błędów, konami to ch... bo wydają takie gówno ? A potem ktoś przychodzi nowy na forum i się zastanawia czy grę kupić bo komuś, komu się ona nie podoba napisze zwyczajnie że gra jest zjebana. Strasznie mnie to razi po prostu bo gra jest naprawdę dobra.
batman
Wielu, bardzo wielu zarzuca nowemu PES'owi grę bramkarzy. Jednak to co mnie ostatnio spotkało było szokiem i zaskoczeniem ... IN PLUS. Rozpocząłem Master League drużyną Chelsea, jakby inaczej biggrin.gif
Przychodzi do meczu z Birmingham City, teoretycznie rywal na rozbicie. Wygrałem po ciężkich męczarniach 2:1 strzelając zwycięską bramkę w ostatniej minucie. Bramkarz City grał kapitalnie, wybronił parę setek i strzałów z dystansu. W dwóch przypadkach nie miał najmniejszych szans, ale mimo to obraz jego gry był jak najbardziej zachwycający.
maraglear
ale czasami puszcza tez babola;P
messjash
Wszyscy bramkarze puszczają czasami babole i o to właśnie chodzi. Jakoś te bramki wpadać muszą. Ja wiem że dla wielu było by fajnie jak by nie było baboli bo nie tracili by bramek. Ja np. często mam że tracę bramki jedynie po jakiś babolach bo po jakimś czasie dochodzi się do takiego opanowania gry że komp sobie nie radzi i jedyny sposób w jaki może strzelić bramkę to jakaś kuriozalna sytuacja. A;e to jest cały football. Wszystko się może zdarzyć, nie ma tylko pięknych bramek z 30 metrów. Wiele pada po głupich błędach.

kozilee
race nad polskim komentarzem! ZAPRASZAMY!

http://forum.pesleague.pl/index.php/topic,59808.0.html
maraglear
CYTAT(messjash @ Oct 26 2009, 16:52) *
Wszyscy bramkarze puszczają czasami babole i o to właśnie chodzi. Jakoś te bramki wpadać muszą. Ja wiem że dla wielu było by fajnie jak by nie było baboli bo nie tracili by bramek. Ja np. często mam że tracę bramki jedynie po jakiś babolach bo po jakimś czasie dochodzi się do takiego opanowania gry że komp sobie nie radzi i jedyny sposób w jaki może strzelić bramkę to jakaś kuriozalna sytuacja. A;e to jest cały football. Wszystko się może zdarzyć, nie ma tylko pięknych bramek z 30 metrów. Wiele pada po głupich błędach.

ale nie takie, ze np pilka po strzale napastnika z 19stego metra odbija sie od stopy obroncy i wpada kolo slupka, mimo, ze bramkarz caly czas za nia biegl i obserwowal ja wzrokiem...
ojejku
Ktoś tu wspominał o gamezilli, że tam pojechali pes-a (grali wówczas w wersję na targach i demo).

No to proszę tutaj przedsmak recenzji pełnej wersji: http://www.gamezilla.pl/content/pes-2010-p...ecenzja-wkrotce

Może ja, messjash i inni, który mają podobne zdanie nie są 'wariatami' ?
white_wolv
Mniejsza o gusty.

Dziwi mnie ze Demo mialo sporo niedociagniec jednak zapowiadalo swietny i wogole inny od 2009 gameplay. I co ?

Pelna wersja i ja widze ze to zupelnie inna gra ! W zeszlym roku bylo to samo. Zagrywalem sie w demo, w kolko te same mecze a tu wyszla pelna wersja i jakos to zupelnie inaczej sie kopie ta pilke niz w demie.. Myslalem ze mi sie wydaje ale teraz jestem pewien.

Ja tam pogram bo lubie i nie chce mi sie dyskutowac ,niech kazdy gra w co lubi.

TYLKO POWIEDZCIE MI JAK SIE ZAPISUJE I WCZYTUJE USTAWIENIA PRZED MECZEM ? !!! Bo ##%)Q%*U)T chce trafic jak przed kazdym nastepnym musze od nowa ustawiac wszystko. I nie uczcie mnie tego robic bo to umiem, tylko czemu to sie nie kopiuje ?

Czemu to nie dziala tak jak w ostatniej grze (2009)? Mowie o CL bo w to na razie gram, w innych trybach przyznam ze jeszcze nie sprawdzalem.
Perlitto
Dobra grajcie w co chcecie, nikogo nie zmuszam do gry w 6 czy tez 5, dla wielu dzieciakow to cofanie sie w czasie, a koledzy z klasy juz dawno maja 2010, wiec trzeba grac w to co inni, zeby byc trendy. Zapraszam wszystkich jednak do gry w Winning Eleven 9 Liveware Evolution (zwlaszcza Pana JTK), a wtedy zobaczycie jak malo o pilce noznej wiecie...ja sie z tej dyskusji wylaczam, bo komentarze haterow, ktorzy nawet w 5 czy 6 czesc nie grali, ba nawet jej nie wiedzieli, sa smieszne i zalosne, a recenzja finalki z gamezilli sama mowi za siebie, a specjalisci sie raczej nie myla (jak juz to rzadko).

DO JTK: ten twoj filmik to chyba jakis dowcip, max zooma dales, zeby bylo widac jaka to cudowna grafa, ale i tak widac niedociagniecia, pierwsza akcja i podanie z pietki, pytam sie jak on to zrobil, animacja jest kiepska i zero zmiany tempa widac, zal...w kazdej akcji gdzie pada strzal bramkarze w ogole sie nie rzucaja, moze dwa razy padaja na murawe przed napastnikiem jakby sie poddawali, jak mowilem wczesniej upokorzysz sie i tak sie tez stalo, filmik DNO smile.gif Jak tylko skonfiguruje tego WEOL to Cie rozjade na lopatki, czekaj na zaproszenie...

white_wolv, wiesz czemu nie dziala, bo wszystko w tej czesci zjebali i dlatego nie dziala.
naiver
CYTAT(Perlitto @ Oct 26 2009, 17:00) *
[...]dla wielu dzieciakow to cofanie sie w czasie, a koledzy z klasy juz dawno maja 2010[...]

CYTAT
[...]a wtedy zobaczycie jak malo o pilce noznej wiecie[...]

CYTAT
[...]komentarze haterow, ktorzy nawet w 5 czy 6 czesc nie grali, ba nawet jej nie wiedzieli, sa smieszne i zalosne[...]

CYTAT
[...]to Cie rozjade na lopatki[...]

W końcu rozjaśniłeś sprawę i wiem, kim są ci, którzy nie rzucają fakami na PES10. Na podstawie powyższego pozwolę sobie przedstawić definicję takiego chorego przypadku - "chcący być trendy dzieciak, który nie grał w 5 czy 6, nie ma pojęcia o piłce nożnej, i którego niejaki Pan Pyszałek aka Perlitto rozjeżdża na łopatki w WE9" wink.gif

Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje, pamiętaj, waść.
Bodzioszenko
Perlitto a w ten Winning Eleven 9 Liveware Evolution można sobie online pograć bez jakiś cd-key i itd??
Perlitto
Tej naiver, wcinasz sie w rozmowe, a chociaz czytales moje wczesniejsze posty i JTK, bo widze, ze NIE, wiec jesli chcesz kogos bronic lub cos to daj jakies argumenty, ktore beda cos wazyc, a nie mi tutaj krowami rzucasz, zreszta Twoj frazeologizm tutaj sie nijak ma, wiec chwal sie swoja bystroscia na forach Dody, a nie tutaj smile.gif
naiver
Ano, tak się składa, że czytałem Twoje przesycone jadem posty i dziwię się, że fakt, iż komuś podoba się PES2010 doprowadza Cie do szewskiej pasji i ataków personalnych. Co człowiek, to obyczaj, widać.

Ale, jak to się mówi, psy szczekają, karawana jedzie dalej.

PS. Daj linka do tego forum Dody, to zobaczę, co warte cool.gif
maraglear
CYTAT(Perlitto @ Oct 26 2009, 21:46) *
Tej naiver, wcinasz sie w rozmowe, a chociaz czytales moje wczesniejsze posty i JTK, bo widze, ze NIE, wiec jesli chcesz kogos bronic lub cos to daj jakies argumenty, ktore beda cos wazyc, a nie mi tutaj krowami rzucasz, zreszta Twoj frazeologizm tutaj sie nijak ma, wiec chwal sie swoja bystroscia na forach Dody, a nie tutaj smile.gif

za to ty walczysz z ludzmi, ktorym podoba sie nowy pes, tak zaciekle jakby ci za to placili
krzysiu
mam pytanie bo ściągnąłem Patch 0.4 z forum Evo-Web i w czasie ML nie mogę ściągnąć np.Berga,Trochowskiego , Tasciego choć gdy wchodzę do Edit to wszyscy są?
JTK
CYTAT(Perlitto @ Oct 26 2009, 19:00) *
Dobra grajcie w co chcecie, nikogo nie zmuszam do gry w 6 czy tez 5, dla wielu dzieciakow to cofanie sie w czasie, a koledzy z klasy juz dawno maja 2010, wiec trzeba grac w to co inni, zeby byc trendy. Zapraszam wszystkich jednak do gry w Winning Eleven 9 Liveware Evolution (zwlaszcza Pana JTK), a wtedy zobaczycie jak malo o pilce noznej wiecie...ja sie z tej dyskusji wylaczam, bo komentarze haterow, ktorzy nawet w 5 czy 6 czesc nie grali, ba nawet jej nie wiedzieli, sa smieszne i zalosne, a recenzja finalki z gamezilli sama mowi za siebie, a specjalisci sie raczej nie myla (jak juz to rzadko).

DO JTK: ten twoj filmik to chyba jakis dowcip, max zooma dales, zeby bylo widac jaka to cudowna grafa, ale i tak widac niedociagniecia, pierwsza akcja i podanie z pietki, pytam sie jak on to zrobil, animacja jest kiepska i zero zmiany tempa widac, zal...w kazdej akcji gdzie pada strzal bramkarze w ogole sie nie rzucaja, moze dwa razy padaja na murawe przed napastnikiem jakby sie poddawali, jak mowilem wczesniej upokorzysz sie i tak sie tez stalo, filmik DNO smile.gif Jak tylko skonfiguruje tego WEOL to Cie rozjade na lopatki, czekaj na zaproszenie...

white_wolv, wiesz czemu nie dziala, bo wszystko w tej czesci zjebali i dlatego nie dziala.

Może nie widziałeś ale to był Replay, taki sam efekt jest przy WE2k2 po wypracowaniu akcji z bardzo bliskiej odległości przy mocnym strzale jak i w PES5, ale jak już jest w PES2010 to bug biggrin.gif
Podaj ustawienia kamery i odległości nagram jeszcze raz oraz zrobię zooma na piętkę.

Ps.
Czekam miło będzie pograć dzisiaj z tak wielkim i profesjonalnym graczem, a jak by były problemy z konfiguracją daj znać pomogę smile.gif

Edyta.
Twoje zdanie jest warte tyle co dotrzymanie słowa przez ciebie smile.gif

Edytka.
Miałem oryginał PES6 więc dam ci poniżej listę powodów dlaczego go sprzedałem.

CYTAT
Nie zapomnę co ludzie w 6 edycji online wyczyniali:
-nie kiwali po prostu brali cyborga i na chama wbiegali prosto na obrońców (ghost, czołg albo random, wysoka skuteczność).
-Ustawianie Adriano i strzały z każdej odległości i pozycji (duże prawdopodobieństwo rogu i częste gole).
-cyborg na skrzydło i na lamę (całe mecze tak wyglądały, a gra obronna przez 90 minut opierała się na blokowaniu lam).
-Ładowanie podań lobem pod GK (głupiał).
-Nikt nie bawił się w kończenie akcji sam na sam po długim (kiwka albo podanie w bok i z pierwszej)
-Po utracie gola rajd po środku (piękny skrypt, a ile goli dzięki niemu).
-90% meczy to Inter, Brazylia (piękny balans).
-Nikt nie bawił się w pressing (bez X oraz [], bo za duże ryzyko wślizgu albo zamrożenia)
-Syndrom ALT-F4
itd.
TheSpecialOne
Praca sędziów w tej edycji jest żałosna. O ile kiedyś problemem była zbyt duża liczba odgwizdanych fauli to tak teraz tych fauli nie pan sędzie nie gwiżdże prawie w ogóle. Co drugi wślizg jest w nogi a mimo to sędzie nie gwiżdże. Za to jakieś lekkie potknięcie w środkowej części boiska i już żółta kartka. Średnio w prawdziwym meczu piłkarski drużyna ma przynajmniej jeden rzut wolny w jakiejś ciekawej odległości, tutaj zdarza się to co 5 meczy. Rozumiem, że czas meczu jest krótszy, ale powinni to jakoś wyregulować chociaż by tak, żeby te faule były gwizdane.
Poza tym spalone dalej są na starej zasadzie.
r.a.j.a.n
Ja dodam tylko, że czasami można oberwać czerwoną kartką za pierdołę. Wczoraj np. grałem online, i standardowo chciałem odebrać obrońcy (drużyny przeciwnej) piłkę napastnikiem, wciskając tylko x2.gif
Fakt, że mój grajek zrobił coś dziwnego, bo odbierał piłkę pseudo wślizgiem lekko szturchając przeciwnika nogą, ale żeby dostać za to czerwoną kartkę!? Nonsens...
messjash
Pragnę jedynie przypomnieć jakie to wpadki sędziów zdarzają się na prawdziwym boisku.
maraglear
mi w demie na jakies 20 meczow rozegranych sedzia przyznal z 6-8 rzutow karnych, teraz przy perfidnym faulu na mnie w polu karnym przeciwnika nic nie gwizdze... nie mialem zadnego karnego na jakies 80 meczow mimo, ze nie raz bylem faulowany
r.a.j.a.n
CYTAT(messjash @ Oct 27 2009, 11:59) *
Pragnę jedynie przypomnieć jakie to wpadki sędziów zdarzają się na prawdziwym boisku.

Wiesz, zawsze można powiedzieć, że błąd AI w grze, odzwierciedla realizm, myślę jednak, że ten zabieg programistów KONAMI, nie był celowy. I jest to poprostu BUG smile.gif
white_wolv
QUOTE (messjash @ Oct 27 2009, 12:59) *

No ale chyba nie w kazdym meczu ? Zdarzaja sie - ale to nie jest prawidlowosc i zalezy od arbitra. W grze kazdy sedziuje w ten sam sposob.

Wczoraj Iaquinta przestrzelil mi z 0,5 metra do pustej bramki stojac w idealnej pozycji. Jak to jest realizm to ja dziekuje.

Co ciekawe jak obnizylem detale z high na medium to gra przyspieszyla, i wogole nabrala innego oblicza. Proponuje pobawic sie ustawieniami. Inna sprawa ze przy nizszych detalach niektore murawy sa tak jasne ze oslepnac od nich idzie.
messjash
CYTAT(white_wolv @ Oct 27 2009, 13:01) *
No ale chyba nie w kazdym meczu ? Zdarzaja sie - ale to nie jest prawidlowosc i zalezy od arbitra. W grze kazdy sedziuje w ten sam sposob.

Wczoraj Iaquinta przestrzelil mi z 0,5 metra do pustej bramki stojac w idealnej pozycji. Jak to jest realizm to ja dziekuje.

Co ciekawe jak obnizylem detale z high na medium to gra przyspieszyla, i wogole nabrala innego oblicza. Proponuje pobawic sie ustawieniami. Inna sprawa ze przy nizszych detalach niektore murawy sa tak jasne ze oslepnac od nich idzie.

To sprawdź to: http://www.youtube.com/watch?v=N6U74xwck2E...player_embedded

To też pewnie jakiś bug ;]
r.a.j.a.n
Hehe, niezłe messjash smile.gif
aRnIe
Zgadzam się z sędziowaniem, tną mnie niemiłosiernie a jeszcze nigdy sędzia nie dał za te faule kartki komputerowi (piszę o trybie BAL) mimo że w PES 2009 za takie same wejścia leciały czasem i czerwone kartoniki. W polu karnym kilka razy równo z trawą zostałem wycięty gwizdek milczał.

Oczywiście nie chodzi o to żeby sędzia gwizdał z jakąs aptekarską dokładnością, ale nie powinien też zapominać od czego ma gwizdek. Myślę że jest to błąd do naprawienia w najbliższym patchu, póki co jakoś strasznie nie wpływa na radość z gry wink.gif
Tari
oj uwierzcie, że może o ile jeszcze w ML da się z tym sędziowaniem wytrzymać to w BaL doprowadza to do szaleństwa. Jedyna szansa dla naszego grajka, sam na sam z bramkarzem, obrońca nabiegający z tyłu nas kosi i co? i nic...
pio17
wy też tak macie że w pesie 2009 markowanie strzału działało w 99% a teraz to tylko na bramkarza w polu karnym, w tym pesie nie da się wykonać rzadnego zwodu tak aby przejść przeciwnika: markowanie nie, wyścić na prędkość - rzadko, przekładanka prawie w ogóle, też tak macie??
Zdzitt
Powiedz to mojemu kumplowi, który przez markowanie z 2009 przegrywał ze mną prawie wszystkie mecze. Tamto było tak przesadzone, że szok, teraz jest trudniej i o to chodzi.
pawlo922
Już po kilku dniach gry można powiedzieć shift+delete. Gra zbugowana na maksa, bardziej niż Pes 2009, choć Pes 2010 bije 2009. Gra obronna irytuje, raz grają jakby w transie,a następnym razem to o 2 głowy niższym napastnikiem przegrywają podania górne. Sędzia to chyba z Polski?!, gwiżdżą tylko dla przeciwników. Co jeszcze irytuje, zmiana zawodnika, komputer zamiast wybierać tego najbliższego zawodnika to wybiera tego co ma najdalej. Często zdarza się że piłka po podaniu odbija się od nóg rywala i leci w inną stronę, ale na innego mojego zawodnika, no było by fajnie, ale za ch**a nie weźmie tą piłkę, muszę 100x nacisnąć klawisz odpowiedzialny za zmianę zawodnika żeby odebrał. Błędów jest więcej nie będę wymieniał ich bo braknie miejsca na forum.
.::NorD::.
Dla tych dla których tempo gry jest zabójcze polecam ustawić w ustawieniach 1900:1200 odznaczyć LB, zaznaczyć frame skipping i podczas gry pobawić się ustawieniami monitora. Różnica w tempie kolosalna, przynajmniej u mnie.

Przy okazji ktoś wie jak zrobić ten trik Pato z 1:04 min. i Silvy z 3.32

http://www.youtube.com/watch?v=WPfBd_MKmXc
messjash
CYTAT(pawlo922 @ Oct 27 2009, 21:44) *
Już po kilku dniach gry można powiedzieć shift+delete. Gra zbugowana na maksa, bardziej niż Pes 2009, choć Pes 2010 bije 2009. Gra obronna irytuje, raz grają jakby w transie,a następnym razem to o 2 głowy niższym napastnikiem przegrywają podania górne. Sędzia to chyba z Polski?!, gwiżdżą tylko dla przeciwników. Co jeszcze irytuje, zmiana zawodnika, komputer zamiast wybierać tego najbliższego zawodnika to wybiera tego co ma najdalej. Często zdarza się że piłka po podaniu odbija się od nóg rywala i leci w inną stronę, ale na innego mojego zawodnika, no było by fajnie, ale za ch**a nie weźmie tą piłkę, muszę 100x nacisnąć klawisz odpowiedzialny za zmianę zawodnika żeby odebrał. Błędów jest więcej nie będę wymieniał ich bo braknie miejsca na forum.

Co do sędziów to faktycznie walą w człona. Ciekawe czy takie było założenie czy to źle zrobili po prostu. Ale co do zmiany zawodnika to chyba przesadzasz. Nie wiem jak wy ale ja nie mogę grać tak że komp sam zmienia mi zawodnika w obronie. Zawsze mam ustawiony manual i żadnych problemów nie widzę. Tam gdzie kieruję gałkę i przycisk to ten się zmienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.