JTK czlowieczku skoncz te swoje brednie i nie mydl nam oczu, mowie Ci po raz enty wyjdz na podworku i odejdz od kompa raz w zyciu, pograj z kumplami w pilke, a sam sie przekonasz jakie PES2010 to lipne barachlo. Wrzucasz jakies smieszne statystyki, bo sie wstydzisz pokazac jakikolwiek filmik z tej niedorzecznej gry, gole padaja frajerskie, komp oszukuje (wyzej o tym pisalem), a do tego dochodzi tragiczny gameplay, ktory nie ma nic wspolnego z realnym futbolem, a przypominam Ci tutaj (bo zaraz zaczniesz plakac, ze Adriano w 6 to i tamto) ze jakbys nie gral caly czas cyborgami to bys nie strzelal tylko fantastycznych goli, a swoja droga Adriano nie jedna bramke w Interze walnal prawie z polowy, wiec jakis tutaj realizm mamy. Zawodnicy w nowej odslonie nie maja mozgow i to jest najwieksza bolaczka, bo jeszcze przymkne oko na to, ze biegaja jak strusie z kijami w tylkach i do tego po lodzie, ale zalosne zachowanie chociazby obroncow (jest ich 4), ktorzy nie staraja sie atakowac szarzujacego na nich napastnika (sam atakuje), tylko uparcie trzymaja formacje az do momentu, kiedy sie wbiegnie w pole karne jest slabe i glupie wrecz, bo kazdy pilkarz Ci powie, ze jak przeciwnik ma pilke to sie go atakuje a nie czeka. Tyle mam do Ci do powiedzenia namiastko pilkarza, nie klam ludzi i przestan pisac te swoje bzdury, bo sie tylko kompromitujesz, aha i nie gram w 6 tylko 5, ale Ty tej czesci nie pamietasz, bo w stare fify pewnie grales i stad ta milosc do GOWNA...
PS Twoim miernikiem realizmu w grze widze ze sa statystyki, hehe to juz w ogole sie upokarzasz, wole 8 goli w meczu lub nawet 10, ale ladnych i realistycznie strzelonych niz wynik 2-1, gdzie kazda bramka padla, bo blednym algorytmie lub jego braku...
PS Twoim miernikiem realizmu w grze widze ze sa statystyki, hehe to juz w ogole sie upokarzasz, wole 8 goli w meczu lub nawet 10, ale ladnych i realistycznie strzelonych niz wynik 2-1, gdzie kazda bramka padla, bo blednym algorytmie lub jego braku...
Polać mu.
Stare PES'y są krytykowane tylko jednymi i tymi samymi argumentami, które głównie wynikają z nieudolności stylu gry graczy, czyli cyborgi, bieganie bokiem, denne animacje. A no jeszcze czasami się wspomni, że Ci co grają w stare PESy mają za słabe PC na nowe. Po co mi nowe animacje skoro te idealnie oddają klimat i jaram się za każdym razem jak je widzę?
Od 3 sezonów jest ten sam wybór, gameplay vs grafika i animacje i każdy gracz musi zadecydować za siebie, nie ma tutaj potrzeby przekonywania czy namawiania ja po prostu tak jak kilka osób w tym temacie wyrażam swoją opinię aby wspomóc i tylko wspomóc wybór innym, ja wybieram PES 6(.5) tudzież 5.
Sami dokonajcie wyboru jak już pisałem...
Czy na prawdę gra potrzebuje next gena żeby oddać klimat i atmosferę? Emocję, które panują na boisku?
W ogóle nie czuje tej gry, może i jest dobra, ale nie ma tego czegoś co było przy wychodzeniu poprzednich PESów ten gameplay nie ma tego czegoś co przyciągnęłoby mnie do ekranu, odapalam mecz, fajna grafika wszystko pięknie, pierwszy gwizdek, mija 30 minut i gra zaczyna mi się nudzić. Kompletnie nie czuje tych nowych PESów, nie wspomnę już o tragicznych 08 i 09, 10 jest grywalna, ale dla mnie nadal nie ma tego czegoś.
Ja zostaje przy PES'ie 6, róbcie co chcecie jak dla mnie obecnie to jest lepsza gra na PC.
Co do feelingu:

Na pewno next gen, świetna sprawa wszystko pięknie wygląda, dopracowane co do szczegółu, ale nie ma tego klimatu niestety, wszystko jest takie plastikowe, sztuczne. Rozumiem, że PES 10 jest grą dobrą, ale po co mam się nudzić nim (?) skoro zadowala mnie stara wersja i daje mi więcej przyjemności?
Jak dla mnie Konami idzie wciąż w złą stronę.
Myślę, że każdy gracz musi sobie odpowiedzieć na te podstawowe pytania.
W ogóle nie czuje tej gry, może i jest dobra, ale nie ma tego czegoś co było przy wychodzeniu poprzednich PESów ten gameplay nie ma tego czegoś co przyciągnęłoby mnie do ekranu, odapalam mecz, fajna grafika wszystko pięknie, pierwszy gwizdek, mija 30 minut i gra zaczyna mi się nudzić. Kompletnie nie czuje tych nowych PESów, nie wspomnę już o tragicznych 08 i 09, 10 jest grywalna, ale dla mnie nadal nie ma tego czegoś.
Ja zostaje przy PES'ie 6, róbcie co chcecie jak dla mnie obecnie to jest lepsza gra na PC.
Co do feelingu:

Na pewno next gen, świetna sprawa wszystko pięknie wygląda, dopracowane co do szczegółu, ale nie ma tego klimatu niestety, wszystko jest takie plastikowe, sztuczne. Rozumiem, że PES 10 jest grą dobrą, ale po co mam się nudzić nim (?) skoro zadowala mnie stara wersja i daje mi więcej przyjemności?
Jak dla mnie Konami idzie wciąż w złą stronę.
Myślę, że każdy gracz musi sobie odpowiedzieć na te podstawowe pytania.