Raffels
Oct 17 2009, 20:20
CYTAT(jaaaa @ Oct 17 2009, 17:48)

FIfa to jedno wielkie sztuczne gowno, oprocz grafiki...siatki, system rozgrywki jest taki sam od paru, a zawodnik po zdobyciu gola cieszy sie ze 4 sekundy i koniec....patologia. PES bije ta frajerska gre
Takie wypowiedzi beda odpowiednio karane. Nie ma to jak porazajaca sila argumentow.
PS. Nalezy tez spojrzec na to, ze jezeli osoby, ktore w serie iss/pes graja od lat i wypowiadaja sie w tak pozytywnym tonie o nowej fifie, to powinno dac do myslenia tym wszystkim fanatykom, ktorzy najchetniej pozabijaliby wszystkich, ktorzy odwaza sie zle slowo powiedziec na ta gre...
GJarosz
Oct 17 2009, 21:33
Jak dla mnie demo pes2010 pomimo sporu niedoróbek i tego fatalnego "opóźnienia" jest dużo lepsze od fify na pc, na konsole dzieło ea sports prezentuje się o niebo lepiej niż na pc'a. Nie wiem jak można było wydać tak dobrą piłkę na konsole, a zepsuć port na pc'a który co tu dużo mówić nadaje się tylko do dodawania gratis do gazet czy płatków śniadaniowych. Na pc w moim przekonaniu króluje pes2010, pomimo iż nie wyszła jeszcze pełna wersja trudno mi uwierzyć żeby Konami w wersji na pc zrobiło coś gorszego od ea sports.
To tylko moja opinia, można się z nią zgodzić lub nie, nikogo nie przymuszam do zgodzenia się z nią.
CYTAT(mogwil @ Oct 16 2009, 14:48)

co ty niby piszesz

Full wyciekł już na x-kloca. Ciekawe czy działa i kiedy wypłynie na PC...
edit////
Działa, ale Italian only : D
Dawidi
Oct 18 2009, 16:40
CYTAT
Jak dla mnie demo pes2010 pomimo sporu niedoróbek i tego fatalnego "opóźnienia" jest dużo lepsze od fify na pc, na konsole dzieło ea sports prezentuje się o niebo lepiej niż na pc'a. Nie wiem jak można było wydać tak dobrą piłkę na konsole, a zepsuć port na pc'a który co tu dużo mówić nadaje się tylko do dodawania gratis do gazet czy płatków śniadaniowych. Na pc w moim przekonaniu króluje pes2010, pomimo iż nie wyszła jeszcze pełna wersja trudno mi uwierzyć żeby Konami w wersji na pc zrobiło coś gorszego od ea sports.
To tylko moja opinia, można się z nią zgodzić lub nie, nikogo nie przymuszam do zgodzenia się z nią.
FIFA na PC to nie port. Każdy by chciał, żeby był to port, ale niestety nie jest. To osobna produkcja.
GJarosz
Oct 18 2009, 17:30
No to sorry za pomyłkę, ale to tylko świadczy o tym gdzie ma graczy pc'owych EA, a nie zawsze tak było.
Panowie spokojnie, w czwartek rano torrencik na caly dzien i weekendzik caly przy pesie
ShockER
Oct 18 2009, 20:12
A nie do sklepu? ;> ;D
mogwil
Oct 18 2009, 22:38
do sklepu tylko wtedy jak sie okaze czy online dobrze dziala
Rasialdinho0
Oct 19 2009, 09:53
jak nie masz tony wirusow na kompie i lacze przynajmniej 1mbit to dobrze bedzie dzialal
mogwil
Oct 19 2009, 10:24
lacze 20 mb wiec o to sie nie boje

a wirusy sie skasuje
erni13
Oct 19 2009, 12:05
Hmm, jutro premiera, a piraci gry dalej nie mają... Szkoda bo dobre recenzje...
Dawidi
Oct 19 2009, 12:13
A premiera nie jest przypadkiem 23?
erni13
Oct 19 2009, 12:20
Rasialdinho0
Oct 19 2009, 13:42
premiera 23
batman
Oct 19 2009, 19:25
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Wszyscy się wypowiadają o nowej Fifie, zarówno na blaszaka jak i konsole nowej generacji. W tej pierwszej zmienia się tylko menu i składy drużyn, ewentualnie dodadzą nowy model butów, a co poniektórzy porównują to COŚ z PESem - nie ma o czym mówić. Z kolei wersja na Xbox 360/PS3 robi na mnie wrażenie. Mówię to jako osoba, która zarywała nocki, zaniedbywała szkołę zagrywając się w PESa, przede wszystkim w "szóstkę". Nie jestem pewien, bo aż tak w temacie Fify nie jestem, ale dobiegły mnie głosy, że na PC FIFĘ robią Kanadyjczycy/Amerykanie, natomiast na konsole Angole

Byłem na PGA i z przyjemnością grałem w FIFE na PS3 i na Xboxa. Gra jest niesamowicie grywalna, realistyczna i nie mówią to z jakąś ironią czy zbytnim rozgoryczeniem ostatnimi poczynaniami KONAMI, ale takie mam odczucia. FIFA na konsole idzie w bardzo dobrą stronę i już tegoroczny produkt jest świetny i PESowi ciężko będzie go przebić.
mogwil
Oct 19 2009, 19:31
ja gralem w demo pes 2010 i gralem troche w fife 10 na xboxie ok fifa jest grywalna ale jak dla mnie pes jest bardziej realistyczny jest w nim wszystko tak jak w meczu i podoba mi sie w pes poziom trudnosci czego nie moge powiedziec o fifie

zostaje przy pes w tym roku dalej ;P
Już Fifa 09 na konsole (PS3, Xbox360) była grywalna i realistyczna. Podobno 10 jest jeszcze lepsza, lecz nie miałem okazji zagrać.
xManiu
Oct 19 2009, 20:35
W ogóle, porówania wersji konsolowej i PC (przynajmiej w przypadku FIFY), są troche niewymierne, bo to dwie RÓŻNE produkcje.
Nie wystarczy przyjąć, że na konsole FIFA>PES, na PC FIFA<PES i wogóle nie wdawać się w dyskusje z co poniektórymi fanatykami ?. Kto uważa inaczej ma do tego pełne prawo, a ponoć o gustach się nie dyskutuje ;]
who_me
Oct 19 2009, 20:49
CYTAT(mogwil @ Oct 19 2009, 19:35)

ja gralem w demo pes 2010 i gralem troche w fife 10 na xboxie ok fifa jest grywalna ale jak dla mnie
pes jest bardziej realistyczny jest w nim wszystko tak jak w meczu i podoba mi sie w pes poziom trudnosci czego nie moge powiedziec o fifie

zostaje przy pes w tym roku dalej ;P
Wow , sila argumentu
mogwil
Oct 19 2009, 21:45
CYTAT(who_me @ Oct 19 2009, 21:53)

Wow , sila argumentu

koles tobie juz napisalem na poprzedniej stronie idz pograj w fife jak ci sie cos nie podoba bo smierdzi od ciebie fanbojem na kilometr

na poprzedniej stronie podwazasz ocene pes 2010 zrobiona przez ign a teraz to, wez sie wyloguj i wlacz sobie konsole
who_me
Oct 19 2009, 23:35
Jezeli te twoje 23 lata w profilu to prawda to moze zacznij argumentowac swoje wypowiedzi jak na taki wiek przystalo i przestan uzywac chamskiego tonu.
,, pes jest bardziej realistyczny jest w nim wszystko tak jak w meczu ,,
co to jest ?
maslo maslane chce byc maslane ?
PS: fanboy ? oh... kliknij na link w moim sigu

prowadze ta strone od dwoch lat.
mogwil
Oct 19 2009, 23:52
CYTAT(who_me @ Oct 20 2009, 00:39)

Jezeli te twoje 23 lata w profilu to prawda to moze zacznij argumentowac swoje wypowiedzi jak na taki wiek przystalo i przestan uzywac chamskiego tonu.
,, pes jest bardziej realistyczny jest w nim wszystko tak jak w meczu ,,
co to jest ?
maslo maslane chce byc maslane ?
PS: fanboy ? oh... kliknij na link w moim sigu

prowadze ta strone od dwoch lat.
wiec chodzilo mi o to ze zachowanie czyt. gra komputera odpowiada mi bardziej niz z fifie jest duzo walki w srodku pola i nieraz maly blad konczy sie bramka czego o fifie nie mozna powiedziec bo mialem ja pare dni od kumpla i mozna wypracowac pare schematow ktore zawsze koncza sie bramka , a co do fanbojostwa tak to wyglada bo negujesz kazda wypowiedz ktora chwali pesa

a koles to dla mnie nie jest chamski ton
who_me
Oct 20 2009, 00:15
Te schematy wymysliles na biegu ? Wymien kilka przy grze z zywym czlowiekiem ???
Walka w srodku boiska w pes2010 to zawodnicy odbijajacy sie od siebie jak klody drewna

wyglada to tak samo jak 6 lat temu w pes3.. a mamy rok 2009

Neguje bo smiesza mnie zachwyty nad gra ktora stoi w miejscu przez kilka ostatnich lat .
mogwil
Oct 20 2009, 00:26
pisalem tylko i wylacznie o grze komputera wiec teraz nie wciskaj argumentu o grze z czlowiekiem , poza tym skoro masz zamiar negowac wszystko co zwiazane z nowym pes-em moze po prostu idz stad, ja wypowiadam swoje zdanie o fifie i pesie jesli ktos ocenia fife na 90 % spoko ma prawo skoro mu sie podoba nie podwazam tego
r.a.j.a.n
Oct 20 2009, 06:39
Obaj powinniście dostać bana, bo to co w tej chwili wyprawiacie jest po prostu żałosne.
Jak dzieci w piaskownicy!
.::NorD::.
Oct 20 2009, 07:55
Miałem okazję grać niedawno w fife10 na konsolę i powiem jedno gdyby w pesie tempo ruchu piłkarzy przy piłce było bardziej wyważone, bardziej płynne to nie miał bym wątpliwości, że pes w tym roku nie odstaje od fify, tyle. O grafice i detalach nie będę się wypowiadał bo kto grał w obydwie zauważy różnice.
Whome:"Neguje bo smiesza mnie zachwyty nad gra ktora stoi w miejscu przez kilka ostatnich lat ".
Widzisz bo pes zawsze był dobry a w fifie widać znaczny postęp bo zawsze była fatalna
macho_21
Oct 20 2009, 10:28
juz jest na torrentach
Antenelles
Oct 20 2009, 10:48
właśnie skończyłem instalować

ide grac
mogwil
Oct 20 2009, 10:51
a wersje masz torrentowa czy sklepowa
Antenelles
Oct 20 2009, 10:55
Wisła Kraków !
.::NorD::.
Oct 20 2009, 12:02
Wersję torrentową obecnie nie ma szans ściągać , dużo pijawek ściąga , transfer = 0,1kb/s
mogwil
Oct 20 2009, 12:06
a mi leci 400kb/s
erni13
Oct 20 2009, 12:28
Ciekawe skąd sciągasz... I jakiego masz neta...
ftomekk
Oct 20 2009, 12:30
Sekretem jest ściąganie ze stron z ratio

+dobry net.
5 gb miałem w 25 minut.
mogwil
Oct 20 2009, 12:38
ja mam 20mb z upc
Djibril1905
Oct 20 2009, 12:58
No ja też już gram..
Witam,
Proszę o osoby które już ściągnęły i grały niech napiszą wrażenia/opinie.
Ale nie grafiki, menu, muzyki - kogo to obchodzi?!
Proszę oceniajcie sam gameplay - jak z reakcją?, podania, drybling, podanie na wybieg, strzały( czy są dobre czy skopane jak w fifie?)
Mam PS3 więc nie mogę sobie ściągnąć

będę wdzięczny
pzdr
Djibril1905
Oct 20 2009, 13:07
Reakcja poprawiona już się tak nie zamulają

skopane jest logo przy powtórkach ;P no a więcej nie mogę powiedzieć bo grałem tylko na klawie przez chwile ponieważ po pada jade wieczorem.
dzięki;)
proszę o więcej info na temat gameplayu;)
jak ktoś grał w 5, 6 to niech to odniesie to tego co teraz mamy:)
dzięki
Antenelles
Oct 20 2009, 13:20
najlepszy gameplay ze wszystkich pesów najbardziej realistyczny:p i tyle w temacie:D
mogwil
Oct 20 2009, 13:21
a masz sciagnieta wersje czy juz pre-order przyszedl ci ?
CYTAT(Antenelles @ Oct 20 2009, 14:24)

najlepszy gameplay ze wszystkich pesów najbardziej realistyczny:p i tyle w temacie:D
Kończ waćpan. Wstydu oszczędź takimi bredniami.
Po dwóch meczach w pełnej wersji, odinstalowałem ją. Moja ulubiona seria piłkarska umarła raz na zawsze. Nie dam PES-owi czwartej szansy.
Antenelles
Oct 20 2009, 13:57
tyle w tym temacie

fan boju fify
Rasialdinho0
Oct 20 2009, 16:36
CYTAT(rbej @ Oct 20 2009, 13:39)

Kończ waćpan. Wstydu oszczędź takimi bredniami.
Po dwóch meczach w pełnej wersji, odinstalowałem ją. Moja ulubiona seria piłkarska umarła raz na zawsze. Nie dam PES-owi czwartej szansy.
forum fify jest w tamta strone ------------ >
CYTAT
tyle w tym temacie wink.gif fan boju fify
CYTAT
forum fify jest w tamta strone ------------ >
dzieciuchy..czy on wspominał coś o Fifie...?? wyraził swoje zdanie.

Ciekawe czy w żywe oczy też byście tak śmiało "krytykowali":)
Rasialdinho0
Oct 20 2009, 17:00
CYTAT(Pelas @ Oct 20 2009, 16:50)

wyraził swoje zdanie.

W takim razie my wyrazilismy swoje zdanie na temat wyrazania jego zdania;)
//
Rasiak kontroluj bajerę, od dłuższego czasu trwa Twój bal, jeszcze kilka takich postów i Ci pomacham na do widzenia.
nawet fajna full wersja nowego pesa i dosc poprawione ruchy
jacekz40
Oct 23 2009, 07:21
A czemu na torrentach jedna wersja ma 5GB a inna 7GB .... czym się różnią?
Jimmy Floyd
Oct 23 2009, 11:10
CYTAT(jacekz40 @ Oct 23 2009, 08:25)

A czemu na torrentach jedna wersja ma 5GB a inna 7GB .... czym się różnią?
Bo to pewnie rip, możliwe że to tylko angielska wersja, inne powyrzucali, dziwny zabieg bo i tak nie wypalisz tego na pojedynczej dvd. Oszczędność miejsca na dysku za to duża
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.