Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demo PES2010 - opinie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
F.C. Barcelona
Witam ja mam takie pytanie czy gra pojdzie na windows xp sp1 czy koniecznie musi byc sp3?? Kompa mam takiego ze pojdzie mi na najwyzszych bo niedawno kupilem. Dzieki za odpowiedz.
Master88Ruda
Przeczytaj sobie cały ten temat a także ten do którego podałem link tam są wszystkie moje argumenty.

Zanim napisze kolejnego posta otworzę okno przesiedze cały dzień i będę tylko wdychał powietrze później zaparze sobie melise i napisze spokojnie co mam na myśli... Ale po co?? Jak Ty i tak nie zrozumiesz FANBOJU sad.gif

ELO!
topeczekk
Dobra pograłem parę meczy. Kto jest trochę starszy, ma pojęcie o piłce na pewno nie zawiedzie się wink.gif
Ze niby pilkarze drętwi ? W końcu mają swoją posture, widac MASĘ. Nie są supermenami odskakuje piłka, cieżko robić jakies nie wiadomo milion podań i kiwek ogolnie jest trudniej a i przeciwnik konstruuje super akcje. JEST WALKA! Ktos tam napisał ze pes arcade heh piłka nożna to nie tylko ladne akcje i bramki, to takze brzydka, chaotyczna gra, walka, taktyka wiec plz...
Jest wiele nowych podan, strzałów w których widać MOC smile.gif A kontrataki są po prostu piękne w końcu można zagrać tak jak powinno się wink.gif Bramkarze czasami dobrze czasami slaaabo .. wink.gif
Lepsza kontrola podczas biegu, strzały i podania podczas biegu i zajebista grafika wink.gif
Oczywiscie jest pare niedociagniec mysle do poprawki np: to jak wszyscy sie skarza - opozniona reakcja pada.
portier
CYTAT(Djibril1905 @ Sep 18 2009, 12:36) *
ja mam ten sam problem, masz win7??

nie, viste
aerofan
CYTAT(portier @ Sep 18 2009, 13:10) *
nie, viste

Uruchom programik prawy klawisz myszy i uruchom jako administrator. Wtedy pójdzie.
1986lukasz
CYTAT(DaKus @ Sep 18 2009, 06:58) *
Ślepcem trzeba być żeby nie odczuć zmian w rozgrywce w najnowszej odsłonie PES'a. Większość osób, które bluzga na KONAMI to gówniarze/smarkacze, które jarają się łatwą, przepakowaną i cukierkową FIFA...

Zgadzam się z Tobą w 100%.
Nie ma nic tak złego w tej grze żeby ją zostawić na półkach w sklepie.
Panowie, Panie i dzieciaki (większość bo około 99%).
Chciałem wam powiedzieć, że w samej grze nie jest najważniejsze to jaka jast grafika i ilość lig wraz z licencjami.
Co prawda większość już nie pisze o licencjach i dużej ilości lig jakie są w produkcji EAS.
Teraz panuje moda na kolorowe świecące postacie, które tylko czekają na to żeby na nie patrzeć w przybliżeniu i podniecać się na każdy ich widok.
Mówicie, że nie faworyzujecie FIFY, to dlaczego tak wiele słów krytyki z waszej strony? Dlaczego nikt nie krytykował dema FIFY? Czyżby przemówiła do was "bajkowa" grafika i świetnie wyglądające ludziuki z pięknymi zwodami i zajebiście szybkim czasem reakcji (na który tak bardzo narzekacie)?

Teraz weźcie piłeczke do ręki na przerwie między lekcjami i zagrajcie sobie z kolegami z ławki i powiedzcie czy kiedykolwiek udało wam siętak szybko składnie i dokłądnie rozegrać (w waszym przypadku pozbyć się piłki) żeby jej nie stracić.
Odpowiedź brzmi nie!
Nie jesteście w stanie odegrać piłki w tak szybkim czasie gry, a to dlaczego. Ponieważ podczas gry panuje cały czas ruch i co najważniejsze nie zawsze jesteście w stanie odegrać piłkę w danej pozycji w jakiej się znajdujecie. Bo jeśli jesteś mańkutem i nie umiesz kopnąc piłki prawą nogą to jej nie kopniesz, nie zawsze piłka jest w takim położeniu, że da się ją kopnąć żeby doleciała do żądanego miejsca. Ktoś napisze "koleś nie wiem jak Ty ale ja gram w świetnym klubie piłkarskim i nie takie bramki strzelałem" Odpowiem "gówno prawda". Chwalić się możesz księdzu na spowiedzi ale nie mi kity ktoś będzie pociskał.
Wracając jednak do tematu gry. Podania są całkiem przyjemne, trzeba tylko odpowiedni wcześniej przewidzieć 2-3 podania do przodu albo przynajmniej co będzie się zamierzało zrobić w aktualnie tworzonej akcji.
Na temat przyjęcia piłki też już czytałem jakieś negatywy. Większość graczy gra z takim zamiarem, że jeśli piłka leci w jego strone to on już trzyma kursory w stronę bramki wtedy nie dziw, że piłka odskakuje 10m do przodu czy też odbija się od czegoś, kogoś.
Dośrodkowania z lini końcowej... Takie cudo jak ktoś wcześniej wypisywał, że zamierza dośrodkować piłkę, z samej lini jest ładną bajką na dobranoc. Kto widział w jakim kolwiek meczu dwie akcje skrzydłami jak pomocnik, czy też napastnik dośrodkował na pole karne z samej lini końcowej? Chyba nikt... bo przy takich zagraniach zawsze jest obrońca który przeszkadza i najczęściej takie podania albo są blokowane, albo są już spóźnione.
Tak więc reasumując, gra jest wykonana bardzo dobrze, gra się przyjemnie i nie ma co narzekać na te minusy, które wypisują nam dzieciki z nextgen konsoli których olśniła bajkowa graficzka z fify. Bo te minusy nie są minusami a wręcz przeciwnie zbliżają nas w stronę realizmu.

Panowe z KONAMI zrobili krok w dobrym kierunku i jedynie możemy czekać na wersje finalną. Miejmy nadzieje, że zmiany jakie są dokonane w późniejszej wersji i któe były tutaj wymienione będą prawdziwe.

Pozdrawiam prawdziwych fanów symulacji!
Master88Ruda
Zresztą przepraszam wszystkich łącznie z Tomakiem !!! Porównuje PESa 10 do Fify 09 no to nic dziwnego że PES jest 5 razy lepszy... W demo Fify 10 na NG nie miałem jeszcze przyjemności?? zagrać.

Ale mimo wszystko czekam na ciekawe recenzje Siana Bakela i głównie Whana na ten temat

I mam dla Ciebie drogi Tomaku małe pocieszenie może tym razem masz racje ...Dopóki nie zagram w nową Fife i ją porównam z nowym PESem...

Joł

PS. 1986lukasz 5000% poparcia smile.gif rzeczywiście masz racje

I póki co nie pisze w tym temacie bo jak już pisałem nie mam porównania z megaśne superaśną Fifa NG 10

Papatuchy
Tomak
CYTAT(Kubbas @ Sep 18 2009, 13:02) *
Wara od PES'a 6 albo poproszę argumenty szanowny panie moderatorze

baloniaste, anemiczne strzały; żenujący bramkarze; przenikanie; random, bilard, pingpong, jak zwał tak zwał; schemat; Pan Kwadrat, panie użytkowniku.

Master, yyy,

"(...)Co pierwszy mecz w tv zobaczyli dopiero 2 lata temu a ich pierwszą piłką nożną w którą grali jest PES 6 bo jak wychodził pes 4 czy 5 to jeszcze nie chodzili do podstawówki o nie pisanie bzdur że Fifa na konsoli to jest symulator a nie arcadówka bo grywam praktycznie w każdą wersje issa czy pesa także fify i nie powiem że pes jest lepszy pod względem grafiki czy licencji ale nadrabia to grywalnością !!!"

Tak, najmocniejszy forumowy argument o dzieciakach z podstawówki. Przepraszam wielki lordzie, że mam inne zdanie od Twojego : <
Kubbas
CYTAT(Tomak @ Sep 18 2009, 13:34) *
baloniaste, anemiczne strzały; żenujący bramkarze; przenikanie; random, bilard, pingpong, jak zwał tak zwał; schemat; Pan Kwadrat, panie użytkowniku.

Chyba w inną grę grałeś kolego? Anemiczne strzały? biggrin.gif Przenikanie w niczym nie wadzi i chyba w nowych PES'ach też nie zostało kompletnie wyeliminowane, schemat to już raczej tyczy się twojego stylu gry skoro nie potrafisz inaczej wykorzystać piękna PES'a 6.
chris rosse aka C
1986lukasz - ale masz argumenty... ja Cie obalę jednym... czy w PESie czy w Fifie gramy zawodowcami (Barcelona, Real, Liverpool itp) a nie sobą... Może i ja miałbym problemy z techniką na boisku ale tacy piłkarze jak Messi Xavi CRonaldo Gerrard nie mają z nią najmniejszych problemów... Pooglądaj sobie trochę ligi hiszpańskiej albo angielskiej... zobacz jak często piłkarzom pokroju Gerrarda czy Xaviego odskakuje piłka na 5 m...
Tomak
CYTAT(Kubbas @ Sep 18 2009, 13:36) *
Chyba w inną grę grałeś kolego?

No to już wszystko jasne, jednym prostym argumentem wyjaśniłeś mi jak bardzo byłem w błędzie. Dzięki!

Jeszcze co do kolegi lubiącego biegać z piłką na podwórku i jego teorii nt zajebistości FIFY. Nie widziałem, żeby ktoś wychwalał świecące się postacie. Dlaczego tak wiele krytyki? A dlaczego nie? Każdy ma do tego pełne prawo, a akurat tak się składa, że FIFA10 NG jest grą świetną. Nikt nie krytykował? Widać minusy tej części są znikome, by się nimi przejmować. Bajkowa grafika? Nie rozumiem stwierdzenia, akurat w Fifce grafika nie należy do najmocniejszych punktów. Najmocniejszym jest GAMEPLAY. Zupełnie tak, jak kiedyś z ISS PE 1,2, czy PES 1 i 2. Szanuję Twoje zdanie, jednak nie trafiłeś do mnie swoim postem.
Kubbas
No to powiedz mi jak mam ci zargumentować anemiczne strzały ? biggrin.gif

Daruj sobie te swoje inteligentne riposty, jak już chcesz argument do tego to najlepsze są filmiki z PES'a obejrzyj choćby moje na youtube albo Justme na pewno znajdzie się kupa nie-anemicznych strzałów : )
chris rosse aka C
http://www.youtube.com/watch?v=-gqGEtPMY-w

ten filmik pokazuje wszystko na temat nowego PESa

1986lukasz - zobacz pierwszą akcję na filmiku... opisywałeś ją... buehehe
Cooltys
I tutaj jeszcze ode mnie movie smile.gif http://www.youtube.com/watch?v=GXfQGkcEwvk
Master88Ruda
Kurcze prowokujesz smile.gif

Tomak jako lord wybaczam Ci:) i cieszy mnie że masz inne zdanie ale bardziej bede się cieszył z dwóch innych rzeczy
a) idź na forum Fify:)
cool.gif jeżeli jakikolwiek argument dotyczący PESa przyjmiesz do wiadomości

I wytłumacz mi dlaczego akurat to zacytowałeś?? Koledzy "PESowcy" wymienili już tyle argumentów ja w tamtym temacie również się starałem ale Ty musiałeś akurat wyciągnąć to co nie jest żadnym argumentem.

PS.Ty to lubisz się kłócić:) ale od tej pory nie reaguje na Twoje głupie zaczepki smile.gif

Ja pitole a tego znów tu przywiało...sad.gif
Chyba założe swój fanclub ze swoim forum a cooltys na każdy temat na jaki ja napisze to będzie odpowiadał przeciwnie .Ja powiem że murzyn jest czarny to on będzie wciskał że jest biały. Sorry że napisałem w tym temacie ... teraz na głowie będziecie mieli bzdury cooltysa i jego racje.
Tomak
Czy każdego usera doceniającego FIFĘ10 NG wygonisz na forum Fify? Oczywiście, że docierają do mnie argumenty dotyczące PESa. Z jednymi się zgadzam, a z innymi nie. Mnie ucieszy, gdy Ty w końcu będziesz potrafił docenić (akurat w tym przypadku) robotę ludzi z EA, bez maksymalnego zaślepienia na produkt skośnookich. Kłócić... To chyba za mocne słowo (;
1986lukasz
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 18 2009, 12:40) *
1986lukasz - ale masz argumenty... ja Cie obalę jednym... czy w PESie czy w Fifie gramy zawodowcami (Barcelona, Real, Liverpool itp) a nie sobą... Może i ja miałbym problemy z techniką na boisku ale tacy piłkarze jak Messi Xavi CRonaldo Gerrard nie mają z nią najmniejszych problemów... Pooglądaj sobie trochę ligi hiszpańskiej albo angielskiej... zobacz jak często piłkarzom pokroju Gerrarda czy Xaviego odskakuje piłka na 5 m...

Tak na marginesie mam stresującą prace bo w straży pracuje ale to co tutaj na tym forum się wypoisuje a zwłaszcza Ty. To jest coś o wiele bardziej stresującego niż to co widzę na codzień.
Kolego, wiem już, że masz nie więcej niż 17 lat. Czytać może potrafisz jednak, ze zrozumieniem mojego przesłania masz już ogromne kłopoty. Zgłoś się z moim wcześniejszym postem do nauczycielki z polskiego i ona Ci wytłumaczy co tak naprawde powinieneć wynieść z mojego posta.
Sam też sobie zaprzeczyłeś w cytacie który przytoczyłem. Piszesz, że piłkarze nie mają problemu z techniką, jedno zdanie poniżej, że nie raz im odskakuje zdecyduj się w końcu bo widzę, że nie mam co tutaj z Tobą dyskutować. Dorośnij, niech świecące błyszczące postacie z fify wreszcie opuszczą twój przyćmiony móżdzek.
DAK
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 18 2009, 13:44) *
http://www.youtube.com/watch?v=-gqGEtPMY-w

ten filmik pokazuje wszystko na temat nowego PESa

co za realizm, z tego zawsze słynęło KONAMI, lepsze to niż efekciarska FIFA.
P.S. Niech kolega Falcon zmieni poziom rozgrywki, bo na amatorze każdy cwaniak potrafi grać.
Cooltys
CYTAT(DaKus @ Sep 18 2009, 14:08) *
co za realizm, z tego zawsze słynęło KONAMI, lepsze to niż efekciarska FIFA.
P.S. Niech kolega Falcon zmieni poziom rozgrywki, bo na amatorze każdy cwaniak potrafi grać.

Niektórzy to naprawdę potrafią tylko pieprzyć od rzeczy. Falcon grając jeden mecz zrobił taką kompilację, świetnie ukazującą jak irytujący jest tegoroczny PES. Nauczcie się wyrażać swoje zdanie, nie chodzi o przymykanie oka na błędy, ale o chęć polemizowania pisząc konkretne argumenty i ustosunkowując się do nich. Przejrzyjcie i nauczcie się dyskutować.
chris rosse aka C
CYTAT(Master88Ruda @ Sep 18 2009, 13:53) *
Kurcze prowokujesz smile.gif

Tomak jako lord wybaczam Ci:) i cieszy mnie że masz inne zdanie ale bardziej bede się cieszył z dwóch innych rzeczy
a) idź na forum Fify:)
cool.gif jeżeli jakikolwiek argument dotyczący PESa przyjmiesz do wiadomości

I wytłumacz mi dlaczego akurat to zacytowałeś?? Koledzy "PESowcy" wymienili już tyle argumentów ja w tamtym temacie również się starałem ale Ty musiałeś akurat wyciągnąć to co nie jest żadnym argumentem.

PS.Ty to lubisz się kłócićsmile.gif ale od tej pory nie reaguje na Twoje głupie zaczepki smile.gif

Ja pitole a tego znów tu przywiało...sad.gif
Chyba założe swój fanclub ze swoim forum a cooltys na każdy temat na jaki ja napisze to będzie odpowiadał przeciwnie .Ja powiem że murzyn jest czarny to on będzie wciskał że jest biały. Sorry że napisałem w tym temacie ... teraz na głowie będziecie mieli bzdury cooltysa i jego racje.

problem w tym że Twoje argumenty i innych PESowców są albo nieprawdziwe albo zbyt ogólne, brak konkretów... argument że fifa jest kolorowa można włożyć między bajki... PES jest czarno biały ? a jak Ci za kolorowo to zmniejsz saturation w telewizorze i będzie bardziej wyblakło... argumenty w stylu idz na dwór i sobie zobacz czy tak się da tez można śmiało włożyć miedzy bajki... dlaczego ? bo ja to nie Messi... on gra w Barcelonie i zarabia 5 mln euro na sezon a ja dorabiam klucze i zarabiam... nie ważne... ale nie gram zawodowo...

Wy dajecie nam argumenty które ciągle obalamy
My pokazujemy Wam filmiki z błędami z marnym PESem, ale Wy i tak dalej swoje...
Cooltys
Masterku wyrażam swoje zdanie, wykonuje materiał filmowy bo chcę. Chyba mi tego nie zabronisz? I gdzie widzisz prowokację? Może założymy że jest "jedyna słuszna prawda" i wszyscy się dostosujmy?
mogwil
ale wy dziwni jestescie do wydania pelnej wersji zostal jeszcze miesiac w to co teraz gramy to jest wersja ukonczona pewnie w 60 % to normalne ze zdarzaja sie bledy, poza tym gralem w fife ng i w nowego pesa i jak dla mnie pes jest gra bardziej zblizona realizmowi filmiki ktore pokazujecie sa grane na najnizszym poziomie trudnosci bo ja grajac na najwyzszym moge tylko pomarzyc o takich rajdach jak byly pokazane i jeszcze raz mowie wersja skonczona w 100 % bedzie sie cholernie roznila od tego dema
chris rosse aka C
1986lukasz - mam 22 lata... i nie piernicz tu głupot o błyszczących postaciach bo tylko jak widać ty na to zwracasz uwagę... co do mojego czytania ze zrozumieniem... Ty też masz z tym problemy bo wyraźnie napisałem żebyś zobaczył w meczach ligi hiszpańskiej i angielskiej czy takim piłkarzom jak Xavi czy Gerrard odskakuje piłka jak w PESie bo przecież PES = "Realizm"...

Ja Ci już mogę powiedzieć że im nie odskakuje...
topeczekk
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 18 2009, 13:23) *
1986lukasz - mam 22 lata... i nie piernicz tu głupot o błyszczących postaciach bo tylko jak widać ty na to zwracasz uwagę... co do mojego czytania ze zrozumieniem... Ty też masz z tym problemy bo wyraźnie napisałem żebyś zobaczył w meczach ligi hiszpańskiej i angielskiej czy takim piłkarzom jak Xavi czy Gerrard odskakuje piłka jak w PESie bo przecież PES = "Realizm"...

Ja Ci już mogę powiedzieć że im nie odskakuje...

Nie odskakuje mowisz ? ACHA
Grałeś kiedyś poważniej w noge czy tylko na SKS ?
dojt
Heheh z tej kompilacji wynika , ze jedynym minusem PESa jest przenikanie zawodnikow . Ja , jako entuzjasta tegorocznego demka juz bym zrobil lepsza kompilacje ukazujaca bledy w PESie. Rownie dobrze mozna zrobic filmik pokazujacy, jak znakomita jest ta gra. I to samo zrobic z FIFA :] Wiec takie filmiki to zaden argument. Ok zawodnicy przenikaja sie czasem nawzajem. No i? Grunt , ze efekt zderzenia pilkarzy jest zachowany. Jak na kogos wbiegne i mi nawet kawalek reki przejdzie przez tulow rywala, to mi zawodnika, mimo wszystk, wytraci z rownowagi. To sie liczy. A ten rajd...albo obronca byl zywy zawodnik i po prostu nie potrafil odebrac pilki (moze w fifie wystarczy nacisnac jeden klawisz i zawodnik sam obiega rywala i odbiera mu pilke? biggrin.gif ) albo rzeczywiscie poziom byl ustawiony na regular tongue.gif). Mi podczas okolo 40 meczy sie cos takiego na top player nie przytrafilo.
Szkoda, ze malo kto potrafi obiektywnie podejsc do sprawy. PES albo ma same zalety i jest super cacy, albo nie nadaje sie w ogole do grania. Czyli- albo jestem fanem PESa albo Fify. Jednym zdaniem- dyskusja na poziomie gimnazjalistow :]
portier
CYTAT(aerofan @ Sep 18 2009, 13:16) *
Uruchom programik prawy klawisz myszy i uruchom jako administrator. Wtedy pójdzie.

Pomoglo
Dzieki wielkie
chris rosse aka C
Jak ktoś ma ochotę na poważną rozmowę to proszę o konkretne argumenty...

czyli

-Fifa jest dla dzieci... DLACZEGO ? Ja grając w PESa 2010, 10 meczów na TOP PLAYER z CPU nie przegrałem żadnego... natomiast w Fifę 10 grając na World Class (będzie jeszcze Legendary) czasem wygrywam a czasem przegrywam nawet po 3-0... zależy jak się mecz ułoży...
-Fifa jest schematyczna... PODAJ PRZYKŁAD JEDNEGO SCHEMATU
-Fifa jest za kolorowa... No comment
-PES jest bliższy realizmowi... MOŻE JAKIEŚ KONKRETNE PRZYKŁADY FILMIKI ITP ?

ITP...
Master88Ruda
Cooltysku OK ale koniecznie dopisz że to będzie twój temacik i Ty będziesz nam wklejał fajniuśne filmiki z youtubka ok??

Criss rosse to chyba nie do mnie pisałeś?? Ja jestem za tym żeby symulator piłki nożnej (ewentualnie jak kto woli jego imitacja ) jak najbardziej odwzorowywał zachowania piłkarzy i piłki na boisku. I czy to będzie Fifa, PES a może nawet FifPES dla mnie to nie robi różnicy ja chce sobie usiąść spokojnie zagrać turniej z kumplami( bo inne tryby mi są w piłce kopanej na PC/PS3 nie są potrzebne ale to już pisałem w temacie do któego link podąłem powyżej). I ta gra może być kolorowo słodka cukierowa ale liczy się gameplay a ten jest lepszy w każdym PESie.

PS.Fifowcy ja też mam youtube smile.gif http://www.youtube.com/watch?v=DC1LOQ4N06c
chris rosse aka C
CYTAT(topeczekk @ Sep 18 2009, 14:29) *
Nie odskakuje mowisz ? ACHA
Grałeś kiedyś poważniej w noge czy tylko na SKS ?

Boże człowieku nie dociera do Ciebie że w grze nie gramy sobą tylko zawodowcami... Zrozumiałbym gdyby w demo dostępne były drużyny przeciętne... ale tam jest Barca Liverpool Chelsea Juventus... i piłkarzom pokroju Gerrarda czy Xaviego nie sprawia kłopotu przyjęcie i opanowanie piłki... Sam oglądam sporo meczów na Canal+ i to z ligi angielskiej i z hiszpańskiej i francuskiej... lepszym zawodnikom naprawdę bardzo rzadko zdarza się popełniać błędy techniczne w stylu przyjęcia... co innego podania czy straty bo te zawsze się przytrafiają...

Master88Ruda - Cieszę się że masz takie podejście... Tylko że brak Ci argumentów na to że ten właśnie gameplay jest lepszy w każdym PESie...
Co do filmiku... ok jest bug... ale nie o to chodzi bo to są pojedyncze rzeczy które zdążają się bardzo rzadko... ja np czegoś takiego nie miałem... chodzi o to że w PESie w każdym meczu jest po kilka takich dziwnych akcji które po kilku godzinach przestają być śmieszne a stają się żenujące... jak to na filmiku Falcona, on grał na TOP PLAYER a wszystkie sytuacje są z jednego meczu...
T-Mac
jak na razie po paru meczach musze powiedziec ze sie postarali smile.gif mi sie podoba
tylko niech poprawia ta reakcje (opoznienia) i bedzie cacy smile.gif
who_me
CYTAT(Master88Ruda @ Sep 18 2009, 13:42) *
Cooltysku OK ale koniecznie dopisz że to będzie twój temacik i Ty będziesz nam wklejał fajniuśne filmiki z youtubka ok??

Criss rosse to chyba nie do mnie pisałeś?? Ja jestem za tym żeby symulator piłki nożnej (ewentualnie jak kto woli jego imitacja ) jak najbardziej odwzorowywał zachowania piłkarzy i piłki na boisku. I czy to będzie Fifa, PES a może nawet FifPES dla mnie to nie robi różnicy ja chce sobie usiąść spokojnie zagrać turniej z kumplami( bo inne tryby mi są w piłce kopanej na PC/PS3 nie są potrzebne ale to już pisałem w temacie do któego link podąłem powyżej). I ta gra może być kolorowo słodka cukierowa ale liczy się gameplay a ten jest lepszy w każdym PESie.

PS.Fifowcy ja też mam youtube smile.gif http://www.youtube.com/watch?v=DC1LOQ4N06c

Mozecie sie napinac ale faktem jest ,ze demo fifa10 na konsole pokazalo jak mizernie wygladaja wasze pesy 6, 2009, 2010.

Master : przez 8 miesiecy grania w Fifa09 na boxie nigdy nie mialem tego buga wink.gif
.::NorD::.
I to mwi ten co do niedawna trzaskał twarze do pesa
mcraczek
Nie sądziłem, że to kiedyś powiem ale to zdecydowanie najgorszy PES w jakiego grałem. Po prostu dramat. Nawet nie chce mi się przedstawiać argumentów za i przeciw bo to nic nie zmieni. Przykre.
Vadiim
CYTAT(who_me @ Sep 18 2009, 14:59) *
Mozecie sie napinac ale faktem jest ,ze demo fifa10 na konsole pokazalo jak mizernie wygladaja wasze pesy 6, 2009, 2010.

Master : przez 8 miesiecy grania w Fifa09 na boxie nigdy nie mialem tego buga wink.gif

Jak sie gra na lewych konsolach, znaczy sie na przerabianych to i bugi sa wink.gif Ja ani razu nie mialem takiego czegos, grajac w FIFE ponad 1500 meczów wink.gif

Nie szukajcie nawet jakis tam bugów w FIFIE NG bo naprawde to jest żalowe wink.gif NIgdy nie bylem FIFOwcem, zawsze smialem sie z ludzi, ktorzy jarali sie FIFA PC i mowili, ze FIFA PC jest lepszą grą od PES 6... Ale przepraszam bardzo, juz pisalem nie raz.. Jako obiektywny gracz bez watpienia wybieram FIFE i moge byc tym FIFOWCEM teraz bo EA wlasnie pokazalo, ze FIFA miaaażdy juz od dwoch w zasadzie lat wszystkie PESY smile.gif Taka prawda, cóz zrobic; ) Jak by chociaz polowa z Was miala mozliwosc zagrac na konsoli w FIFE 10 chocby DEMO czy tez 09 .. Tez by sie stala tymi FIFOWCAMI smile.gif Prosta rzecz. Smieszy mnie jak ktos cos ocenia "po okładce" smile.gif ja sie moge uczciwie wypowiedziec na temat wszystkich pesów, wszystkich FIF, a Ci co nie grali a sie wypowiadają, sa baaardzo smieszni smile.gif
topeczekk
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 18 2009, 13:44) *
Boże człowieku nie dociera do Ciebie że w grze nie gramy sobą tylko zawodowcami... Zrozumiałbym gdyby w demo dostępne były drużyny przeciętne... ale tam jest Barca Liverpool Chelsea Juventus... i piłkarzom pokroju Gerrarda czy Xaviego nie sprawia kłopotu przyjęcie i opanowanie piłki... Sam oglądam sporo meczów na Canal+ i to z ligi angielskiej i z hiszpańskiej i francuskiej... lepszym zawodnikom naprawdę bardzo rzadko zdarza się popełniać błędy techniczne w stylu przyjęcia... co innego podania czy straty bo te zawsze się przytrafiają...

Master88Ruda - Cieszę się że masz takie podejście... Tylko że brak Ci argumentów na to że ten właśnie gameplay jest lepszy w każdym PESie...
Co do filmiku... ok jest bug... ale nie o to chodzi bo to są pojedyncze rzeczy które zdążają się bardzo rzadko... ja np czegoś takiego nie miałem... chodzi o to że w PESie w każdym meczu jest po kilka takich dziwnych akcji które po kilku godzinach przestają być śmieszne a stają się żenujące... jak to na filmiku Falcona, on grał na TOP PLAYER a wszystkie sytuacje są z jednego meczu...

Co ty gadasz stary .... nie mów już, że kazda piłka w pes odskakuje a co do tych zawodowców proszę cię ... nie wszyscy to Zidane któremu sie kleiła piłka.. to ze gracz jest zawodowcem to nie znaczy ze ma wszystko fantastyczne kazdy jest dobry w czyms innym. Rozumiem ze w fifie nie ma czegos takiego ze odskoczy komus piłka ?
Poza tym kazdy który grał coś poważniej w nogę wybierze PESa to jest pewne. To tak jakbym kłócił sie ze jakas tam gra koszykówki jest lepsza od jakies innej z ludzmi którzy grają poważnie w kosza EOT.
Vadiim
CYTAT(topeczekk @ Sep 18 2009, 15:21) *
Poza tym kazdy który grał coś poważniej w nogę wybierze PESa to jest pewne. To tak jakbym kłócił sie ze jakas tam gra koszykówki jest lepsza od jakies innej z ludzmi którzy grają poważnie w kosza EOT.

biggrin.gif biggrin.gif ten kto gral na powazniej w noge wybierze PESA : D?

"Zeby wygrac mecz w Pes'a , trzeba znac sie na PESIE (umiec w niego grac) .. zeby wygrac mecz w FIFE trzeba znac sie na pilce " .

PES to wiecej przypadku niz w lotto a w FIFA NG ? Tam trzeba naprawde troszke pomyslec i budowac wlasnie takie akcje, jakie przychodzi nam ogladac w TV smile.gif I blagam Cie, nie mow ze po FIFE siegaja tylko podwórkowi kopacze laugh.gif laugh.gif
Cooltys
Możecie o Fifie dyskutować w temacie o Fifie a o Pesie tutaj? Tak ciężko ?:]
chris rosse aka C
CYTAT(topeczekk @ Sep 18 2009, 15:21) *
Co ty gadasz stary .... nie mów już, że kazda piłka w pes odskakuje a co do tych zawodowców proszę cię ... nie wszyscy to Zidane któremu sie kleiła piłka.. to ze gracz jest zawodowcem to nie znaczy ze ma wszystko fantastyczne kazdy jest dobry w czyms innym. Rozumiem ze w fifie nie ma czegos takiego ze odskoczy komus piłka ?

To że ktoś nie gra zawodowo w nogę nie znaczy że się na niej nie zna... ja gram 2-3 razy w tygodniu z kumplami rekreacyjnie... Zresztą co to za gadanie że ktoś kto gra poważnie w nogę na pewno wybierze PESa.. śmiech na sali... Powtarzam to już chyba 20 raz że przez 9 lat byłem fanem piłki od Konami... teraz EA na konsolach robi lepszą grę i w nią gram... Przez większość fan boyów PESa przemawia nienawiść do Fify i EA... Stereotypowe gadanie że Fifa to schemat i jest dla dzieci przestało mieć potwierdzenie w rzeczywistości już 2 lata temu kiedy na konsolach pojawiła się Fifa 08... Lecz niektórzy albo nie mogą tego przeboleć albo w ogolę w nią nie grali (albo grali raz w Empiku) bo nie mają konsoli i w ten sposób wylewają swoje żale...

PS. Teraz fifę na konsolach robią Angole a nie Kanadyjczycy jak to niegdyś było... stąd ten skok jakościowy... bo chyba nikt nie powie że Anglicy są mniej obeznani w footballu od Japończyków...
EjPii
Nie wiem jak można pisać, że FIFA na konsole jest gorsza od PESa...ja zagrałem kilka meczów w FIFE NG i były to większe emocje niż po 1000meczach w PESa 6,08,09. Jednak każdy ma swoje zdanie i trzeba wspomagać żółtków bo chociaż oni dbają o PC!!!
PES10 mnie nie porywa, liczyłem na coś więcej. Tego 360 chyba nie ma, a szkoda, bo był to genialny pomysł EA(i wykonanie też. Nareszcie można wykorzystać analogi w 100%).
Grafika cieszy oko, a wymagania takie same(pewnie nawet mniejsze niż były). Przykład dla panów z EA.
WKS
CYTAT(T-Mac @ Sep 18 2009, 14:51) *
jak na razie po paru meczach musze powiedziec ze sie postarali smile.gif mi sie podoba
tylko niech poprawia ta reakcje (opoznienia) i bedzie cacy smile.gif

Wszystko bylo juz powiedziane ze bramkarze puszczaja szmaty , graficznie na plus , ogolnie jakos taki realistyczniejszy ten pes , az chce sie grac tylko wlasnie reakcje , chce zagrac do Torresa z tzw podcinki lecz albo znajduje sie na spalonym albo obronca przejmie mu pilke tak samo jest ze wrzutkami , jakby kursor uciekal i Komputer sam chce strzelic bramke moim zawodnikiem . Ogolnie komputer nie gra juz jak 5 letnia dziewczynka tylko wreszcie zoltki z konami siedli na dupie i oto efekty ogolnie gra na + , napewno 130 zl bedzie warto zaplacic za te gre ;] . Pozdrawiam
mariolazi
To i ja dorzucę swoje trzy grosze do tej burzliwej dyskusji tongue.gif

Widzę, że niektórych nieco ponosi adrenalinka przy wymianie poglądów. Moim zdaniem nie jest tak źle jak twierdzi spore grono osób, ale nie jest też najlepiej.
Owszem widoczny jest postęp w porównaniu do dwóch poprzednich edycji, jednak póki co mam odczucie że PES2010 ma sporo niedociągnięć (oby plotki o poprawieniu kodu gry okazały się prawdziwe, chociaż z tego co pamiętam w zeszłym roku było podobnie, a w finalnej wersji za dużo się nie zmieniło).

Co mnie zaczęło zadziwiać to zmiana proporcji gameplay-grafika w konkurencji najlepszych wirtualnych kopanek, na przestrzeni kilku ostatnich lat. Odnoszę wrażenie, że Konami bardziej przyłożyło się do oprawy graficznej niż samej rozgrywki- zaznaczam że to tylko moje subiektywne odczucie. O dziwo na początku mojej przygody z ISS/PES vs. Fifa miałem odwrotne odczucia. Do pewnego momentu ISS/PES innowacjami w grze przebijał produkcję EA o lata, za to znacznie ustępował graficznie. Do sedna...

Grafika w PES2010 jest cudna, o wiele bardziej przypadły mi do gustu sylwetki piłkarzy Konami. Sylwetki- bo ich animacje już niekoniecznie! Nadal ma się wrażenie, że poruszają się dość nienaturalnie (jak to niektórzy ujmują "jakby mieli kij w d...pie" wink.gif ) Czasem komicznie wygląda robienie zwodu "na zamach" i natychmiastowa zmiana kierunku ruchu. W tym momencie widać przeskok animacji. Jednak to tylko otoczka, liczy się miodność rozgrywki. Gameplay już mnie tak nie powala jak za najlepszych lat PESika, aczkolwiek "japończyk" jest w tym roku dość wciągający. Specyfika sterowania (odskakująca piłka) + opóźnione reakcje wymagają treningu i przyzwyczajenia.
Nadal kuleje gra bramkarzy, aczkolwiek w porównaniu z ubiegłoroczną częścią (lub o zgrozo 2008!) jest postęp. Mimo wszystko parady typu "rzut przed siebie na brzuch", lub odbijająca się o kostki, łydki (i co tam jeszcze tongue.gif ) piłka wpadająca do bramki pomiędzy nogami golkipera, wkurzają czasem tak mocno że zwyczajnie nie mogę tego zdzierżyć.
I tak można by wyliczać błędy i zalety jeszcze długo, od taki już urok nowego PESa smile.gif
Uważam, że jeśli wproadzone zostaną poprawki to na pewno będzie można poświęcić sporo czasu tej produkcji. Szkoda tylko, iż nie odnoszę przekonania abym mógł stwierdzić "to jest gra na cały rok"! Przy PES6 to przekonanie miałem... Mało tego, grywam w to do dziś, ale to z braku lepszej alternatywy na PC sad.gif Na szczęście będzie fajny tryb BAL, Master League zintegrowany z trybem LM więc nie powinno być źle.

Niedawno nabyłem x-boxa i miałem okazje zagrać w demo zeszłorocznej Fify. Byłem na prawdę pozytywnie zaskoczony. Przypadkowo grałem również wcześniej w FIFE08 na PS3 jednak do końca mnie nie przekonała. Śledząc postępy EA Sports utwierdzam się w przekonaniu, że chyba na nadchodzący rok jednak zmienię preferencje i więcej wolnego czasu odbierze mi FIFA10. Czas pokaże...

cialo7
Ja postaram się ocenić PCetową wersję PES-a 10. Cóż, przykro mi to mówić, ale ja jako fan pesa od części 3 nie grałem w kolejne części FIFY więcej niż kilka meczy, zawsze jakoś PES mnie przekonywał. Niestety, czy dla niektórych może, stety, ale OBIEKTYWNIE oceniając pecetową FIFĘ i PESA, to FIFA wygrywa ten pojedynek według mnie. Wystarczy zagrać kilka meczów w FIFĘ, a następnie włączyć PESa by zobaczyć jaka różnica jest w szybkości i płynności rozgrywania akcji. Oczywiście od dawna jest wiadomo, że obie gry są o całe lata świetlne lepsze na konsolach niż na PC, no ale ja konsoli na stałe nie mam, więc oceniam jedynie pcetowe wersje. PES jest strasznie ślamazarny, piłkarze wypuszczają piłkę zbyt daleko, nie ma płynności, walki, w spornych sytuacjach gdzie jest zamieszanie ciekawiej dzieje się w FIFIE.Strzały. W pesie są ładne, ale ich realizm czasami jest mocno naciągany. Tak samo interwencje bramkarzy. Czasem nawet nie wyciągnął ręki/nogi gdy zawodnik uderza z bliska, czy też dobija jakiś strzał. W Fifie wygląda to o wiele lepiej. O ile interface pesa bardziej mi przypada do gustu niż ten z fify, to niestety po raz pierwszy od PES 3, pro evolution uważam za gorszę niż Fifę. Od pes 3 jestem fanem KONAMI i jak najbardziej wybierałem PESy. Nawet zmiana z PES6 na pes 2008 była dla mnie dobra, choć wielu uważało (i nadal uważa) że PES6 jest najlepszą grą cyklu.
Chyba liczyłem na więcej po PESie, lub nie spodziewałem się tak dobrej Fify, ale chyba to pierwsze wydaje się trafniejsze. Oczywiście PES ma fajne rzeczy, np że sędzia pokazuję kartkę bez konieczności włączania się animacji/filmiku, to przyspiesza grę. W Fifię niepodoba mi się np. moment zmian, kiedy raz jest pokazany zawodnik, raz sędzia, drugi raz zawodnik. Kiepskie to jest według mnie. Brakuje w Fifie informacji o ukaraniu zawodnika kartką. W Pesie to jest od dawna i jest to fajne. No, ale jak już powiedziałem PES 2010 jest ślamazarny, mozolny i po prostu kiepski na tle 'dziesiątki' EA. Może coś zmieni się w pełnej wersji, ale czy na pewno? Chyba, bo to byłaby spora różnica między demem a pełną wersją, a przecież to nie jest jakaś tam wersja gry alfa, gdzie większość jest w fazie testów.
Jeszcze jeden + dla PESA, ustawianie strategii, nastawienia, to jest fajne i dosyć ciekawe. Można zagęścić środek, przesuwać się całą drużyną do tyłu, lub po prostu murować bramkę. Bardzo fajne i NOWE. 360 nie wiem czy działa, choć dużo lepiej to widać w FIFIE, gdzie grając padem można łatwo zaobserwować to. Szkoda tylko, że nie potrafię robić zwodów w Fifie, bo jest ich sporo dosyć.
Co do grafiki to obie gry wyglądają znakomicie, jednak chyba PES odrobinę lepiej. EA zrobiło inny model trawy, trochę nie do końca mi on się podoba, zwłaszcza przy powtórkach widać, że tekstury trawy i butów nachodzą na siebie. Mała rzecz, ale jednak.
Ciacho
I ja dorzucę swoje 3 grosze, a więc :
Tak czytam czasami co tu ludzie piszą to się zastanawiam czy gramy w te same gry (nie nie jestem fanboyem pes'a ani fify), gdzie ta gra jest ślamazarna właśnie według mnie jest szybka i pełna akcji, albo ja mam tą grę dziwnie przyśpieszoną albo co poniektórzy ludzie mają zbyt mało fpsów. Graficznie Pes naprawdę wygląda bardzo ładni, gracze wreszcie się zachowują tak jak ustawie w taktyce, ładnie wyglądają strzały, obrona zachowuje się dużo lepiej niż w wersji 08 i 09, ładnie przesuwają się poszczególne formację, no i to by było na tyle pozytywów. Co do błedów itp. bramkarze dalej są beznadziejni, chociaż czasami popiszą się naprawdę bardzo ładną paradą, to tak naprawdę zazwyczaj ich obrony, a raczej odbijanie się piłki od nóg, rąk itd itp doprowadza do szału, gdzie łatwo wbić bramkę z ostrego kąta bo bramkarz sobie sam wbije piłkę do bramki. Zawodnicy czasami sami nie wiedzą co zrobić, napastnik się cofa w czasie kontrataku, obrońca ucieka od napastnika drużyny przeciwnej, ale takie sytuację zdarzają się już rzadko. Dośrodkowania są zbyt łatwe, zbyt często i zbyt łatwo padają z nich bramki (przynajmniej mi jest bardzo łatwo tak strzelić bramkę). Ogólnie nowy pes według mnie jest na +, poprawią kilka rzeczy i będzie z tego na prawdę dobra gra, ale po demie można wywnioskować że po hucznych zapowiedziach i tak połowy z tego braknie tongue.gif
iss84
Gram w PESa od 3 części, PES6 opanowałem do perfekcji, następne części nie były tak dobre, ewolucja next gen potrzebuje czasu. FIFA nigdy do mnie nie przemawiała (grałem na PS3) fizyka piłki i gameplay jest beznadziejny, a młodzi lecą na licencje, taki eye candy. Ad rem - aby wypowiedzieć sie w pełni o jakimś PESie trzeba pograć w niego minimum miesiąc-demo wyszlo wczoraj.( a żeby ocenić jakąś grę trzeba sie jeszcze nauczyć w nią grać;) Co roku odpala sie nowego PESa i jest jakis dziwny, inny, to sie nie podoba czy tamto. Po miesiącu okazuje sie ze jest to kwestia przyzwyczajenia i zmiany są na plus. Tym razem juz demo robi oszałamiające wrażenie. Dla mnie jeżeli pan mijagi zdąży poprawić parę niedociągnięć będzie to najlepszy ISS w historii. A FIFA..no cóż..przecież FIFA ma wszystkie licencje;]

Pisze posta to przy okazji zareklamuje swój filmik...szczerze polecam biggrin.gif http://www.youtube.com/watch?v=VlhlmKqOsF0
jak sie komuś spodoba to polecam moje konto na YT
Pozdro
chris rosse aka C
CYTAT(iss84 @ Sep 18 2009, 16:37) *
Gram w PESa od 3 części, PES6 opanowałem do perfekcji, następne części nie były tak dobre, ewolucja next gen potrzebuje czasu. FIFA nigdy do mnie nie przemawiała (grałem na PS3) fizyka piłki i gameplay jest beznadziejny, a młodzi lecą na licencje, taki eye candy. Ad rem - aby wypowiedzieć sie w pełni o jakimś PESie trzeba pograć w niego minimum miesiąc-demo wyszlo wczoraj.( a żeby ocenić jakąś grę trzeba sie jeszcze nauczyć w nią graćwink.gif Co roku odpala sie nowego PESa i jest jakis dziwny, inny, to sie nie podoba czy tamto. Po miesiącu okazuje sie ze jest to kwestia przyzwyczajenia i zmiany są na plus. Tym razem juz demo robi oszałamiające wrażenie. Dla mnie jeżeli pan mijagi zdąży poprawić parę niedociągnięć będzie to najlepszy ISS w historii. A FIFA..no cóż..przecież FIFA ma wszystkie licencje;]

Pisze posta to przy okazji zareklamuje swój filmik...szczerze polecam biggrin.gif http://www.youtube.com/watch?v=VlhlmKqOsF0
jak sie komuś spodoba to polecam moje konto na YT
Pozdro

Czemu tak uogólniasz... Dla mnie licencje są najmniej ważne... wychowałem się na ISS a tam jak wszyscy wiemy licencji nie było żadnych... teraz wolę nextgenową Fifę bo bardziej pasuje mi jej gameplay niż nowych PESów... co nie oznacza chyba że jestem dzieckiem i nie wiem co dla mnie dobre ?
iss84
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 18 2009, 17:09) *
Czemu tak uogólniasz... Dla mnie licencje są najmniej ważne... wychowałem się na ISS a tam jak wszyscy wiemy licencji nie było żadnych... teraz wolę nextgenową Fifę bo bardziej pasuje mi jej gameplay niż nowych PESów... co nie oznacza chyba że jestem dzieckiem i nie wiem co dla mnie dobre ?

Lużno..każdy gra w co chce. Po prostu widzę ,że licencje przyciągają młodych graczy.
W pewnym momencie -PES2008, FIFA wygladała lepiej i mnóstwo ludzi sie przerzuciło, Konami potrzebowało czasu, teraz PES znowy jest coraz lepszy i mnóstwo ludzi próbuje usprawiedliwiać swoja - w moim osobistym mniemaniu- błedną decyzję o tym że FIFA jest lepsza, dla mnie nigdy nie była. Ale jak mówię każdy gra w co chce.
chris rosse aka C
hmmm myślę że bardziej jak licencje przyciągają graczy zachwyty serwisów o grach nad next genową Fifa...

PS. Ja mam zupełnie inne odczucie... Mi się wydaje że ludzie na siłę wmawiają sobie że PES jest taki dobry z nienawiści do EA i Fify...
goranj
zagrałem parę spotkań i muszę powiedzieć, że różnica z rozgrywce jest kolosalna. grałem mecze barca - liverpool i kiedy messi jest przy piłce..czuć różnicę, ale samemu ciężko coś zrobić, oczywiście na top playerze, rozgrywka jest wolniejsza, bardziej realna, po 3 akcjach w pierwszych 15 minutach meczu prawą stroną messim, później już skrtel pomagał aurelio i było ciężko, strzały wreszcie wyglądają na prawdziwe i wreszcie trzeba naprawdę dojść do główkowych sytuacji, nie wystarczy sama wrzutka i gol czy zagranie głową gotowe. grałem też w demo fify i jest dla mnie dużo słabsze, każdym kim biegłem po murawie ruszał się jak pinokio, wg fifa już od dawna nie była dobra..to pes był coraz słabszy, ale w tym roku tak nie jest
iss84
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 18 2009, 17:23) *
hmmm myślę że bardziej jak licencje przyciągają graczy zachwyty serwisów o grach nad next genową Fifa...

W tej kwestii najlepiej jednak polegać na własnej opnii. Rynek gier to potężne sianko, EA to potęga a lobby na pewno istnieje. Cały cyrk z chwaleniem FIFY-moim zdaniem- zacząl sie wraz z nową generacją konsol. Z oczywistego powodu po prostu pierwszy PES na next gen byl do dupy, i tak juz poleciało. Ludzie pokupowali FIFE bo na PS3 pieknie sie prezentowała, tylko ze PES sie rozkręca a oni po milionie postów jaki to PES2008 jest bee a FIFA super, po PESa juz nie pojda. Dlatego beda bronic swojej pozycji. Ja po demie jestem pewien ze nowy PES bedzie kozakiem, cierpliwosc zostanie wynagrodzona;] A teraz koncze robote i jade tyra w demko:D

EDIT: Z ta nienawiscia troche sie mylisz. Odwiedz sobie fora PESa i FIFY, sam zobaczysz gdie tryska jadzik. Wiekszosc ludzi piszacych na forach jaki to PES jest bee to starzy uzytkownicy ktrzy sie przerzucili i teraz chca w bohaterski sposob uratowac reszte przed popelnieniem najwiekszego bledu-graniem w PESa, czyli po prostu usparwiedliwic sie przed reszta swiata czemu graja w FIFE.
Oran
Kolega wyżej ma rację. Gracze co grali w PESa są skłonni przerzucić się na FIFĘ, jeżeli będzie ona lepsza - ale "fifowcy" nigdy nie porzucą fify, nawet jakby była ona symulatorem kombajnu.

Co nie zmienia faktu, że PES 10 > Fifa 10 DLA MNIE.

Najbardziej jednak śmieszą mnie ci co piszą:

"śmieszy mnie to... śmieszy mnie tamto" Sami jesteście ŚMIESZNI!

Bo zamiast raz to napisać, to wy się powtarzacie przez cały temat i próbujecie chyba nas przekonać, że FIFA jest lepsza. Ja nie czuję takiej potrzeby i nikogo nie będę przekonywał, że PES górą, bo po prostu wiem, że tak jest, że ja tak myślę i tak czuję, co mnie obchodzi zdanie innych, jak sam wiem, że to jest dla mnie lepsze?

Jak wam się tak FIFA podoba to grajcie w nią, nikt tego wam nie broni, tylko nie hejtujcie bez sensu i na dodatek ciągle o tym samym przez miliard stron tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.