Dawidi
Sep 29 2009, 16:05
CYTAT(Rasialdinho0 @ Sep 29 2009, 15:55)

na torentach nie zagrasz online

Kupowałem wszystkie poprzednie wersje i niestety też nie pograłem normalnie online... Teraz nie kupie orginała. Ewentualnie jak będzie naprawdę dobry i online porządny to kupię.
pawlo922
Sep 29 2009, 16:21
Demo mi się bardzo spodobało, ale zawsze musi być te "Ale" bramkarze to jacyś amatorzy puszczają różne szmaty. Graficznie mi się bardzo podoba, zwłaszcza twarze oraz oświetlenie. Cytat "gra w Fifę ten, kto nie daje rady w PES" nie jest kłamstwem grałem w demo Fifa 10(X360) i powiem że jest łatwiejsza i nie grałem na normal, ale na najtrudniejszym i bramkę z łatwością można strzelić. W Pes 2010 gra na najtrudniejszym poziomie ,staje się już trudniejsza i na bramkę trzeba się napracować.
Najwyższy poziom PES stał się czymś fenomenalnym dla mnie w tej edycji. We wcześniejszych na 10 min czy to na PS3 czy na PC można było rozbić rywala równnemu sobie nawet z 5-7:0 jak dobrze trafi się z formą i z dyspozycją( swoją ) do gry.A w tej wersji tylko raz mi się zdarzył wynik 5:0 a takto męcze po 2-3. Czasem przegram , zremisuje ( zaznaczam że gram zazwyczaj Live bądź Hiszpanią , szkoda że nie ma Realu,Tottenhamu,Arsenalu i Atletico bo to są moje ulubione drużyny) Na wielkie podkreślam słowo wielkie brawa zasługuje gra formacji obronnej - owszem babol się zdarzy , ale w porównaniu z poprzednimi wersjami niebo a ziemia. Gra z kolegą na PS3 nie jest już taka jak kiedyś że mecze kończyły się 5:5( czasem) bo obrona to sito. Bramkarze wiadomo wada wielka... ale rok temu w demie to samo było, a w finalnej poprawili, co dziwne na PC wchodziły szmaty dalej a na PS spisywali się dużo lepiej bramkarze. Ruch piłkarzy nie ma co tu komentować , takiego czegoś w PES nie było. Zazwyczaj przy grze z kolegami leciał text czemu ten (np) Ribery nie wystawia się tylko się patrzy. A teraz przy takich akcjach jak mam piłkę w środku odrazu się urywa skrzydłowy lub boczny obrońca i jest dużo więcej rozwiązań. Co do krytyki tempa gry. Według mnie tempo jest minimalnie za wolne, to się poprawi. Ale czemu ludzie narzekają na tempo ?? Czy aby w obecnej piłce nie dzieje się tak że przed przyjęciem piłki piłkarz już wie co ma zrobić?? Pressing jest teraz taki że rzadko zdarza się aby gracz przyjął piłkę jak w naszej Ekstraklasie pchną sobie ją z 10 raz i oddał . To nie jest taki wielki minus chociaż mały można postawić. Wracając po części do tematu obrony. Funkcja "anchor man" to jest właśnie to dzięki czemu wynik 5:5 jest prawie nie możliwy. Mając w składzie Messiego CR ,Kake czy Ronneya można było po przykładowo akcji Sergio Ramosa skrzydłem przeprowadzić kontre tą stroną gdzie akurat brak mi obrońcy. Teraz niezależnie czy w atak podłączy się środkowy czy boczny defensor to nasz defensywny pomocnik z tąkartą cofnie się aby go zastąpić( może tak jest też z tymi bez karty, nie jestem pewien ale według mnie jest tak jak mówię)
Reasumując
na plus niewątpliwie
-taktyka( te wszystkie paski itd to wszystko widać w trakcie gry)
-karty, a w związku z tym ruch piłkarzy
-grafika
-obrona
-nowy system podań i strzałów( o czym nie wspomniałem ale to też może się podobać)
-sztuczki techniczne( nie są takie jak w fifie - czyli niewykonalne w meczu praktycznie co mi się w nich nie podoba , są zwyczajne i nie są jakieś wzięte z kosmosu)
na minus
-minimalne opóźnienie w ruchu i reakcjach
-bramkarze
To jest moja opinia każdy ma prawo ją skrytykować jak i podzielać.
nosilence
Sep 29 2009, 18:47
Sprzedaję orginalne klucze do praktycznie wszystkich gier w cenie 60zł jak i również do PES2010, lecz do PES2010 będę posiadał kilka dni przed premierą, jeśli jesteś zainteresowany pisz gg 4328872. Klucze są w 100% orginalne i każda osoba otrzymuje inny klucz. Jest to w 100% legalne lecz mało powszechne w Polsce.
Edit/
Jeśli jest dużo osób zainteresowanych na orginalny klucz do PES2010 aby pograć na internecie ,będzie oczywiscie znizka, proszę wypisywac kto zainteresowany wtedy uzbiera się kilka osób to zniżka gwarantowana, ile jeszcze nie wiem zależy ile osób,jeśli uzbiera się z 10 osób to może nawet po 40zł prosze wypisywac osoby zainteresowane,
nosilence dzięki za info, na pewno sie zgłoszę
Dawidi
Sep 29 2009, 21:26
CYTAT(DaKus @ Sep 29 2009, 17:17)

Oby oby

. Wiecie, po filmiku to nie ma co się podniecać. Raz, że to pewnie Japonia gdzie mają przepotężne łącza i serwery w kraju. Ale też wątpię żeby 3 raz spaprali online.
A może się skuszę na tego keya. Tak w ogóle to skąd są te keye, co to za system itd. No bo sam przyznasz, że to trochę podejrzane.
Jimmy Floyd
Sep 29 2009, 23:39
CYTAT(77mik77 @ Sep 29 2009, 16:18)

Od kilkunastu dni gram na PS3 po kilka meczyków najpierw Fifa10 potem Pes10 i tak na zmianę.
Zaznaczę, że nie spędzam na graniu zbyt wiele czasu - dlatego od niemal zawsze gram na poziomie "Regular". Tak samo jest w przypadku tych demówek.
W Pesie na plus zaliczam grafikę, która wyprzedza Fifę o bardzo duży krok.
Oprócz tego, o czym pisałem wcześniej o Pesie (nagminne cofanie się drugiego napastnika, do którego kierujemy podanie pod bramką przeciwnika) rzuciło mi się w oczy jeszcze kilka kwestii.
W sytuacji sam na sam - krótki róg u bramkarzy to sito identyczne jak w wersji 2008.
Holowanie piłki skrzydłem przez połowę boiska, zejście do środka i podanie do tyłu to wg mnie powrót do numeru "6" (bramka pada w co najmniej 80% przypadków).
Żenujące jest w moim odczuciu ciągły brak możliwości natychmiastowej kontry kiedy bramkarz złapie futbolówkę. Nie potrafię zrozumieć dlaczego celowo musi potrzymać piłkę w rękach przez kilka sekund zamiast wyrzucić ją natychmiast do zawodnika znajdującego się w idealnej pozycji do kontry.
W Fifie nie zauważyłem tego typu kwestii.
Bardzo podoba mi się niemal perfekcyjna kontrola nad zawodnikiem w czasie obrony. Na kontrę od bramkarza nie trzeba czekać. Wyrzut wykonywany jest wtedy, kiedy tego chcę. O holowaniu piłki przez połowę boiska można zapomnieć.
Mecze, które rozgrywam w Pesie równorzędnymi drużynami (Barca vs Live) wygrywam 3:1, 2:0. W Fifie gram Barcą najczęściej przeciwko Bayernowi, czyli drużynie statystycznie gorszej. Często remisuję a wygrana dwubramkowa zdarza się baaaardzo rzadko. Kiedy gram z drużyną równorzędną - Chelsea - najczęściej przegrywam.
Nie porównywałem tych serii we wcześniejszych latach ponieważ zawsze z zasady stawałem po stronie Pesa. Nie wiem jak było w przeszłości, ale tym razem slogan typu: "gra w Fifę ten, kto nie daje rady w PES" jest zwykłym kłamstwem.
Czy to jest na plus dla Fify? Szczerze powiedziawszy nie wiem... bo lubię wygrywać
Najpewniej zdecyduję się na obydwie gry. Kiedy już zmęczę się przegrywaniem w Fifę - zasiądę do Pesa... just for fun

))))
pozdrowionka
Szczerze polecam POZIOM TOP PLAYER - wtedy każda nawet ta najbrzydsza, wymęczona bramka cieszy, co do nagminnego cofania się 2 napastnika - wyłącz mu kartę odpowiedzialną za takie zachowanie, a wtedy będzie czekał cierpliwie na podanie przy najbliższej akcji. Moim zdaniem wybicia bramkarzy są o niebo lepsze niż w poprzednich wersjach, bardziej dynamiczne i płaskie co stwarza możliwość przejęcia piłki bez konieczności walki o nią w główkowych pojedynkach. Dawniej były wybicia niczym spadające liście w związku z czym przeciwnik zdążał się ustawiać do walki o górną piłkę. Osobiście uważam po blisko 2 tygodniach gry, że jest to natrudniejsza ze wszystkich dotąd edycji. Nic nie dzieje się tutaj przypadkowo (oczywiście nie licząc tych bugów które mam nadzieje zostaną sukcesywnie usunięte). Nowy system zarządzania drużyną TEAM STYLE jest fenomenalny !!! Gracz naprawdę może poczuć się jak trener i dobierać taktykę adekwatną do zaistniałych sytuacji boiskowych, a efekty tychże ustawień widoczne są od razu po wznowieniu gry. Drużynowe ustawienia stylu (taktyki) w połączeniu z indywidualnym określeniem zachowań naszego dowolnego piłkarza bez piłki NAD KTÓRYM KONTROLĘ SPRAWUJE KOMPUTER zarówno w grze obronnej jak i ofensywie, eliminują wszelkie zachowania niepożądane takie jak bezcelowe szwendanie się po boisku czy pozostawianie wolnej przestrzeni dla przeciwnika - która jeżeli już się jednak wytworzy - będzie konsekwencją naszych błędnych decyzji w słynnych już ustwieniach TEAM STYLE. Naprawdę wielkie brawa dla KONAMI, którzy sami zresztą przyznali, że po raz pierwszy udało im się poprzez wdrożenie nowego systemu kontroli całej drużyny odwzorować zachowania i styl gry całego zespołu jakie możemy zaobserwować we wpółczesnej piłce i oczywiście nie są to słowa bez pokrycia, gdyż śmiało można stwierdzić, że słowo drużyna zyskała w tym roku nowe znaczenie i wymiar w świecie wirtualnej piłki. Poprzednio termin ten oznaczał zbiorowisko 11 osób biegających w różnych kierunkach po boisku miewających czasem wspólny cel w postaci strzelenia bramki i wygrania meczu. Teraz jest to zespół 11 piłkarzy sukcesywnie realizujących założenia taktyczne gracza, skoncentrowanych na grze i "PIŁCE" od pierwszego do ostatniego gwizdka sędziego.
jacekz40
Sep 30 2009, 08:07
CYTAT(77mik77 @ Sep 29 2009, 16:18)

Od kilkunastu dni gram na PS3 po kilka meczyków najpierw Fifa10 potem Pes10 i tak na zmianę.
Zaznaczę, że nie spędzam na graniu zbyt wiele czasu - dlatego od niemal zawsze gram na poziomie "Regular". Tak samo jest w przypadku tych demówek.
W Pesie na plus zaliczam grafikę, która wyprzedza Fifę o bardzo duży krok.
Oprócz tego, o czym pisałem wcześniej o Pesie (nagminne cofanie się drugiego napastnika, do którego kierujemy podanie pod bramką przeciwnika) rzuciło mi się w oczy jeszcze kilka kwestii.
W sytuacji sam na sam - krótki róg u bramkarzy to sito identyczne jak w wersji 2008.
Holowanie piłki skrzydłem przez połowę boiska, zejście do środka i podanie do tyłu to wg mnie powrót do numeru "6" (bramka pada w co najmniej 80% przypadków).
Żenujące jest w moim odczuciu ciągły brak możliwości natychmiastowej kontry kiedy bramkarz złapie futbolówkę. Nie potrafię zrozumieć dlaczego celowo musi potrzymać piłkę w rękach przez kilka sekund zamiast wyrzucić ją natychmiast do zawodnika znajdującego się w idealnej pozycji do kontry.
W Fifie nie zauważyłem tego typu kwestii.
Bardzo podoba mi się niemal perfekcyjna kontrola nad zawodnikiem w czasie obrony. Na kontrę od bramkarza nie trzeba czekać. Wyrzut wykonywany jest wtedy, kiedy tego chcę. O holowaniu piłki przez połowę boiska można zapomnieć.
Mecze, które rozgrywam w Pesie równorzędnymi drużynami (Barca vs Live) wygrywam 3:1, 2:0. W Fifie gram Barcą najczęściej przeciwko Bayernowi, czyli drużynie statystycznie gorszej. Często remisuję a wygrana dwubramkowa zdarza się baaaardzo rzadko. Kiedy gram z drużyną równorzędną - Chelsea - najczęściej przegrywam.
Nie porównywałem tych serii we wcześniejszych latach ponieważ zawsze z zasady stawałem po stronie Pesa. Nie wiem jak było w przeszłości, ale tym razem slogan typu: "gra w Fifę ten, kto nie daje rady w PES" jest zwykłym kłamstwem.
Czy to jest na plus dla Fify? Szczerze powiedziawszy nie wiem... bo lubię wygrywać
Najpewniej zdecyduję się na obydwie gry. Kiedy już zmęczę się przegrywaniem w Fifę - zasiądę do Pesa... just for fun

))))
pozdrowionka
Opinie oparte na najłatwiejszych czy średnio łatwych poziomach trudności

niestety nie wnoszą nic sensownego do dyskusji. I to dotyczy każdego gatunku gry, nie tylko sportowych! Każda gra ma sens jeżeli nie jest łatwa, cóż za przyjemność gdy idziemy na łatwiznę? Żadna!
hala16
Sep 30 2009, 09:52
Zgadzam się z przed mówcą, grając na niższych poziomach trudności szczególnie w gry piłkarskie nie jesteśmy w stanie określić czy gra jest dobra czy zła. Zgadzam się z Jimmy Floydem i również polecam grę na Top Playerze bo wtedy nabiera ona większego sensu i jest o wiele trudniejsza. Zdobycie każdej bramki czy "szmaty" czy nie, bardzo cieszy. Komputer potrafi w tej części stawić niemały opór. Nowy system team vision sprawuje się świetnie. Grając w nowego pesa czuje sie klimat. Ktoś kiedyś napisał że nie można zagrać z pierwszej piłki w tej grze bez wcześniejszego przyjecia jej, nie zgadzam sie z tym, moim zdanie podania są odwzorowane w 100% a gra z pierwszej piłki jest fenomenalna, logicznym jest ze jak zawodnik jest źle ustawiony to nie zagra klepki i to jest wielkie w tej części. Razi mnie troche gra bramkarzy mają dobre momenty i złe, praca sędziów nie jest najlepsza i reakcja zawodników powinna byc nieco szybsza. Ale to dopiero demo
Rasialdinho0
Sep 30 2009, 13:05
Bramkarze sa ok,,, czasami zdarzy sie szmata , ale czasami tez bomby z 5 metrow paruja na rog.duzo zalezy od umiejetnosci gracza i tego jakie "kartki" ma aktualnie zalozone
Pilka jest idealna , jak sie gra to czuc ze to pilka , juz chyba realistyczniej fizyki pilki nie da sie zrobic.
LaPuLg4
Sep 30 2009, 14:34
Cooltys
Sep 30 2009, 14:36
CYTAT(LaPuLg4 @ Sep 30 2009, 15:38)

a ja mam coś z innej mańki Gram sobie meczyk, nedawno skończyłem i co mnie zaintrygowało to to, że piłka kilka razy opuściła plac gry i powinien być aut.

Nie wiem dlaczego tak jest, być może Panowie z(...)
Już była o tym mowa. Na screenach które przedstawiłeś piłka przepisowo jest w boisku więc nie powinieneś mieć żadnych uwag:)
kamillo176
Sep 30 2009, 15:08
Grałem na PC, lecz nie łapie się bo na codzień gram na PS3 tylko nie mogę nigdzie znaleźć dema na konsole, wie ktoś może skąd mogę ściągnąć?
Demo jest na PlayStation Store.
Mac516
Sep 30 2009, 15:55
zauwazyliscie ze juz nie ma tej ładnej wystającej murawki ktora była w pes09. Ciekawe czy w finalnej bedzie
Filmik z pełnej wersji.
http://www.youtube.com/watch?v=ub89Yx9PX5s Wg mnie wygląda to lepiej

Odnośnie PES'a ja zauważyłem taką rzecz na poziomie Top Player. Jeżeli biegniesz z kontrą i przy piłce jest twój napastnik i sprintuje na bramkę to obrońcy nie atakują cię tylko odsuwają się do tyłu. Zaczynają cię dopiero atakować na ok. 25 metrze, a przecież takim Gerrardem z 30m można spokojnie bomby walić!
macho_21
Sep 30 2009, 16:22

strzał z bańki bodajrze z 15 metrów, w dodatku balonik.. bramkarz złapał przeleciał przez słupek i wyladował w tym miejscu w którym stoi na screenie
Gra bramkarzy to naprawde wielki dramat... reszta miodzio , nigdy nie zagrywałem sie w demo żadnej innej gry tak jak w to (chyba ze iss 98 na PSX).
Miałem tez okazje zagrac parę spotkań w fife 10 na PC. Nie grałem w te serie od czasów PSX.i w pierwszym meczu
grajac podobnymi ekipami wygrałem 2-0 grajac na klawiaturze na której ledwo pisze a co dopiero miałbym na niej grac

(pada mam w fifie nie kompatibilnego) , nie wspomnę o grafice bo tu PES miadzy totalnie. po 10 meczach dałem sobie spokoj z Fifa i mimo ze to pełna wersja wrociłem spowrotem do dema z PESem
Jimmy Floyd
Sep 30 2009, 17:15
Gra pressingiem i natychmiastowa reakcja po nieudanym przyjęciu piłki przez COM (TOP PLAYER). Taki jest cały NOWY PES - nie ma miejsca na błędy
http://www.youtube.com/watch?v=6_fg8b5KZkk
Rasialdinho0
Oct 1 2009, 12:04
jea ale bomba , to co lubie w pesie
Oto oficjalny filmik z pełnej wersji.
http://www.youtube.com/watch?v=ohqj0nj_rWEWszystko super, tylko zachowanie Valdesa z 1:52 min
te filmiki były robione na poziomie amator, więc bez obaw

Jak chce sie coś zaprezentować, pokazać w grze to na ogól daje się najniższy poziom.
Rasialdinho0
Oct 1 2009, 17:18
w wersji finalnej wszystkie animacje sa lepsze niz w demku np
http://www.youtube.com/watch?v=yu1n84m2bYY...feature=related
CYTAT(Cooltys @ Sep 30 2009, 15:40)

Już była o tym mowa. Na screenach które przedstawiłeś piłka przepisowo jest w boisku więc nie powinieneś mieć żadnych uwag:)
Nie warto PES 2010 (PC,Xbox 360,PS3)na tle Fify 10(PS3,Xbox 360) wygląda co najmniej ej średnio.
Ja dodam od siebie. Jeśli w Pesie bramkarze bronili by tak jak w Fifie (nie chodzi o szmaty, które puszczają) to byłoby super. W Fifie 10 sa fajne instynktowne interwencje nogami, ładne parady po strzałach, wiadomo jak to EA, nie ustrzegło się 'puszczalskich' bramkarzy, no ale niektóre obrony są cudne i wyglądają bardzo, bardzo realnie. W Pesie bramkarze to klopsy, już od wielu wielu lat system wychodzenia bramkarzy jest kiepski, jeśli nie beznadziejny, o ile zachowania piłkarzy w obronie i ataku są znośne, to już bramkarze to bolączka symulatorów piłki kopanej. Gdyby połączyć umiejętności i animacje bramkarza z Fify i tego z PESa to może coś by z tego było, a tak to znów bramkarze to totalne ślamazary.
Witam, mam pytanie co do finalnej wersji PES'a, gdzies niedawno wyczytalem ze maja byc tez mlodziezowe sklady danych zespolow, i chcialem sie upewnic czy cos takiego bedzie, a jak bedzie to jak to bedzie mniej wiecej wygladalo, jezeli ktokolwiek wie. dziekuje z góry
Tomaszzz
Oct 3 2009, 13:26
CYTAT(LaPuLg4 @ Sep 30 2009, 15:38)

Piłka jest na aucie jeżeli stawiając ścianę na zewnętrznej krawędzi linii nie napotka ona na piłkę.
CYTAT(Tomaszzz @ Oct 3 2009, 14:30)

Piłka jest na aucie jeżeli stawiając ścianę na zewnętrznej krawędzi linii nie napotka ona na piłkę.
juz byla o tym mowa zostalo to wyjasnione wiec nie poruszaj tego od poczatku
w każdym pesie tak było z autami i zresztą jest to zgodne z przepisami
Tomaszzz
Oct 3 2009, 15:51
CYTAT(YaYeti @ Oct 3 2009, 16:10)

juz byla o tym mowa zostalo to wyjasnione wiec nie poruszaj tego od poczatku
Właśnie podsumowałem wątek i poinformowałem o tym, ja nic nie poruszam, informuję jak jest.
Ja tam PESa zawsze lubiłem i zawsze grałem w najnowsze części bez względu na ich wady, ale ta część jak dla mnie jest nie do grania. Może jeszcze za mało grałem ale reakcja jest straszna, a najgorsze jest to odskakiwanie piłki przecież to wygląda jak mecz polskiej 2. ligi. Totalny chaos, piłka odskakuje na 3 metry bez względu czy to Messi czy Pedro. Mam nadzieje że to poprawią, albo będzie ponownie chodzenie z L1 czyli taki truchcik bo w wersji demo tego nie było :-( Oby to poprawili bo póki co jest strasznie z tą reakcją i odskakiwaniem piłki.
Reakcje trochę kuleją ale według mnie ta cześć jest najlepsza ze wszystkich i najbardziej grywalna, czuje sie klimat i na top playerze strzelenie bramki daje dużo radość. W dwóch ostatnich częściach wystarczyło poznać pewne schematy i gra stawała sie nudna i mało grywalna w tej części tak nie ma, tutaj bardziej liczą się umiejętnosci gracza i umiejętność tworzenia akcji, Konami wraca do korzeni i mam nadzieje że wróci w wielkim stylu:)
no i co im wyszlo na plus to to ze na polowie rywala nie mozna miec ciagle pilki bo nam ja zabiora
ciezko (o ile wogle mozna) zrobic rajd kijawajac 2-3 przeciwnikow
tzreba grac duzo gora i szybko podawac
gra zrobila sie o wiele trudniejsza i o tochodzi!
na professionalu gra jest nadludzko trudna i do tego opuźniony czas reakcji, do tego pilkarze nie grają pilką krotką przy nodze i do tego jak wspomnialem nadludzka gra komutera przewidująca niemal każdy zwód sprawia ze gra jest minimalnie grywalna.
zamiast świetnie sie bawic gra przyprawia mnie niemal cały czas o nerwy a chyba nie o to chodzi
dokładnie. Łatwo zrobić gre trudną po prostu pogorszyć celność podań, strzałów odskakującą piłkę i trudne zwody. Ale nie o to chodzi!! Gra ma być przy tym realna... Widział ktoś grę np. Messiego?? On ma tą piłkę chyb na klej w realu, natomiast w PESie biega jak jakiś zwykły polski kopacz.Rozumiem że w poprzednim PESie markowanie strzału sprawiało że można było łatwo dojść do bramki ale w tym PESie jest ono w ogóle bezużyteczne.Ważne jest żeby wszystko zrównoważyć a nie przegiąć w drugą stronę. Gra ma potencjał ale niech np. piłkarze rzadziej napierają się na markowanie ( w zależności od skila obrońcy) a nie jak jest tu. napastnik markuje z taką predkością że zwód jest bezsensowny. Mnie tam póki co ta czesc denerwuje, duży chaos, brak możliwości rozprowadzenia wolnej piłki, to zaczyna się robić zręcznościówka tylko szybkie podania na klepke bo zaraz tracisz piłkę, przypomina mi się stara Fifa 99 na najwyższym poziomie :-P
Jak zaczynałem grać w pesa a było to od części 3 to gra wydawała mi się bardzo trudna, dostawałem łupnia na 3 gwiazdkach, niekiedy udawało mi się wygrać, później przerzuciłem się na...2 i to na pc dzięki emulatorom było podobnie, dostawałem i dostawałem aż zacząłem wygrywać i tak mijały lata od pesa do pesa.
Narzekacie na poziom, że za trudny ale jak już pozna się grę to nawet najwyższy poziom nie straszny. Zagrałem kilka meczy i nie zgodze się z opinię że nie da się prowadzić piłki, ze za trudne zwody. Rand uwierz mi w tej części messi jest bardziej przypominającego tego w realu niz to było we wcześniejszych wersjach i naprawde futbolówka klei mu się do nogi tylko trzeba grać i grać, jak się lubi pilkę nożną i chce się być w czymś coraz lepszym to się trenuję, ale do tego trzeba cierpliwości.
czamian
Oct 3 2009, 21:40
W polu to nawet całkiem fajnie wygląda, do tego opóźnienia nawet idzie się przyzwyczaić, chodź trochę denerwuje, bo cały czas trzeba grac zanim zawodnik dostanie piłkę przez co czasami mam wrażenie ze nie mam kontroli nad tym co się dzieje na boisku. Strasznie trudno zagrać klepkę, ogólnie pod obrońcą właściwie nic nie można zagrać, jedyna możliwość rozegrania składnej akcji to podania na czysta pozycje, co jest nawet nie głupie. Rozegrałem już sporo meczyków ale jeszcze ani razu nie udało mi się oddać strzału z pierwszej piłki ? Piłka spada na wolną pozycje , nadbiega mój zawodnik, wciskam strzał, pasek siły i zamiast walnąć na bramkę piłka odbija się od niego albo przyjmuje bez sensu. Nie wiem tez tak macie czy może coś zmienili i w tej wersji robi się to inaczej ? Kolejna rzecz która trochę dziwnie wygląda to podania na dobieg, jak się poda z głębi pola to jeszcze jakoś to wygląda, ale podanie w uliczkę jest już prawe nie możliwe, albo jet za lekko albo nie celnie. Dla odmiany dużo łatwiej podać lobem przerzucając obrońców, prawe za każdym razem się udaje. Tak jak mowie właściwie można się to tego przyzwyczaić, ale rzeczywiście jest zdecydowanie trudniej przedostać się pod bramkę. Jednak jedna rzecz mnie strasznie denerwuje i ni jak nie idzie się do niej przyzwyczaić a mianowicie dlaczego gra się bez bramkarzy. Co strzał to gol, czasami coś obroni ale to bardziej wynika z nie precyzyjnego strzału zawodnika a tak to jeśli nie słupek czy poprzeczka, zawsze pada gol. W związku z opóźnieniem w grze podanie do bramkarza jest bardzo ryzykowne, z reszta często zamiast łapać piłkę wybija ja, o zgrozo czasami nawet główką. Jeśli tego nie poprawia w wersji finalnej to mamy Fife w Pes-ie i będą wyniki po 5-5.
macho_21
Oct 3 2009, 23:56
Jak dla kogoś poziom jest zatrudny to niech zmieni na niższy.. ja nie widze problemu...
ja jakos gram na top player i bez problemu sobie radzę..
trzaba myslec panowie.. a nie na pałe grac... w tej odsłonie ważna role odrgywa taktyka..
to nie fifa gdzie klepniesz 3 podania i jestes z piłka w bramcę...
Zgadzam sie z wiekszoscią opini Jimmy'ego Floyda zamieszczonych w tym temacie i te wszystkie utrudniena na ,które tu narzekacie ja zaliczam na plus..
I tak jak mowie jesli gra bramkarzy zostanie poprawiona to bede bardzo zadowolony..
Trzeba zawsze grac na TOP PLAYER bo nie mozna ciagle wygrywac, trzeba sie pomeczyc a nie na 2 poziom i jedziesz kompa do 0 to jest troche zenujace

. Ja tam czekam na Becond'a
a czy uwas tez kontuzje lapie tylko henry?
rozegralem z 40 meczy w demo i mialem do tej pory tylko 2 kontuzje i to wlasnie byl henry
ja na bramkarzy nie narzekam, gram ciagle chelsea - real madryt (lub mnchester,liverpool) oni maja dobrych bramkarzy i bronia naprawde dobrze
Tomaszzz
Oct 4 2009, 09:21
CYTAT(YaYeti @ Oct 4 2009, 09:29)

a czy uwas tez kontuzje lapie tylko henry?
rozegralem z 40 meczy w demo i mialem do tej pory tylko 2 kontuzje i to wlasnie byl henry
ja na bramkarzy nie narzekam, gram ciagle chelsea - real madryt (lub mnchester,liverpool) oni maja dobrych bramkarzy i bronia naprawde dobrze
E tam, ja bym się zaczął martwić jakby złapał z 5 - 7, a tak to na pewno ktoś inny złapie kontuzję.
Nie wiem co wy z tym poziomem trudności macie... bo ja po rozegraniu ok 10 meczy w nowego PES'a na Top playerze wygrywam już praktycznie każdy mecz. Może nie dużą różnicą bramek ale nie pamiętam już kiedy ostatnio przegrałem a nie jestem jakimś pro graczem. Także jak dla mnie poziom trudności znów jest za niski.
Ja tam na poziom też nie narzekam, na Prof narazie ćwicze i idzie dobrze, po za tym jak piszecie troszke praktyki i bezproblemowo można grać na Top i wszystko wygrywać. Jednak co mnie meczy to realność to że odskakiwanie piłki to utrudnienie to ok, ale to nie jest realne że przy poziomie zawodników z reprezentacji Hiszpani każdemu tak piłka odskakiwała. Czy to realne że idąc bez biegu nie mogą piłki bliżej siebie trzymać ?? A co do reakcji pisać juz nie bede bo z tym chyba każdy się zgodził że jest zbyt wolna....
Mam pytanie, czy jest jakiś sposób żeby zmieniać buty zawodnikom z dema? Zainstalowałem patcha Premier League i chciałem po majstrować przy obuwiu
Morrison
Oct 4 2009, 20:25
http://www.youtube.com/watch?v=6gJr4IEYwqYBoska interwencja Victora Valdesa

prawie ją miał
malomowny18
Oct 5 2009, 16:10
Witam
Odrazu zaznaczam że nie jestem fanboyem fify. W pes'a grałem od czasu gdy miałem swojego ukochanego szaraka ( PSX ) i pamiętam jak grało się z kumplami w ISS Pro Evo 2. Grafika jak na tamte czasy była "prawie taka jak w rzeczywistości"

. W każdym razie później przyszedł czas na PES'a 6 - było super, nast. 2008 - tylko w demo zagrałem, 2009 - tylko w demo, 2010 demo - i niestety nie mam nawet ochoty grać w to demo. Dlaczego? Ano dlatego że wg mnie konami nie robi NIC żeby zrobić realną piłkę. Nie będę się rozpisywał o błędach, bo są również zalety: Genialne opcje taktyczne, które każdy laik sobie przyswoi i które widać na boisku od razu, no i przemegakozakhiper grafika. Jeśli miałbym pisać o błędach, to najbardziej rażące jest dla mnie poruszanie się zawodników. Bieg i sprint to porażka. Zwodów jest mało i ciężko jest niektóre wykonać, no i nie można zapomnieć o wyśmienitej grze bramkarzy i
wg mnie najważniejszej rzeczy ( odnośnie Goalkeeperów ) : dlaczego nadal występują takie kanciaste animację parad bramkarskich...
Na pewno wiecie o co mi chodzi. Zobaczcie sobie wycinek meczu (poziom amator) z Fify 2010 na xboxa oczywiście. To naprawdę wygląda cholernie i bliżej realnie niż PES... I poważnie się zastanawiam nad kupnem konsoli.
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=2-Pxv2WhuTI...feature=related
Graczyk
Oct 5 2009, 19:02
Witam. Niestety ale Konami się doigrało bo tegoroczna Fifa wyprzedza Pesa kilkakrotnie (Pisze reneczje z PS3, nie z kompa).
Ściągnąłem sobie demko fify i demko pesa. Specjalnie czekałem aż będe mogł wypróbować obie części jednocześnie. Pierwszego odpaliłem pesa (z racji tego że jestem wielkim fanem pesa). Odczucia mieszane. Pierwsze co się rzuciło w oczy to nowa oprawa graficzna w menu tak jak i w samej grze. Zadziałało to na + bo nie ma tej monotonni. W grze naprawde grafika rewelacyjna, mozna bylo tez zauwazyć ze gameplay zostal poprwiony ale po kilku meczach zauwazylem tez wady nowego dziecka Konami. W demie ani razu nie strzeliłem z powietrza. Zawsze jak nadusze strzał to zawodnik czeka az pilka spadnie na murawe i strzal nie jest juz taki silny ani ladny. No i to z czym pes mial problemy dosc dlugo - bramkarze. Kiks za kiksem, goalkeeper broni caly czws tak samo, po kilku meczach bramkarzowi pilka poleciala nad glowa. No niestety musze powiedziec ze nie zachwycil mnie ten pes tak jak kiedys zrobila to 6 odslona. Kiedy odpaliłem fifę naprawde sie mile zaskoczyłem ( bo fify nigdy nie trawilem ). Pierwsze co rzuca sie w oczy to tryb sterowania 1 pilarzem w wolnych chwilach. Naprawde fajnie sie chodzi lampardem i strzela przepiekne bramki kiedy gra sie np. laduje

No i gameplay... FIFA naprawde zachwyca. Mozna fajnie podawac z pierwszej pilki, strzelac z dystansu oraz dryblowac przy lini. Grając w fife czuje sie naprawde jakbym ogladal mecz i przykro mi ze to mowie ale pes stracil "to coś" co zawsze mnie do niego przyciągało. I to wcale nie prawda że w fifie sie da przejsc zawodnikiem cale boiski i strzelic gola bo mi jest trudniej zdobyc bramke w fifie niz w pesie.
PES 2010
+ Grafika
+ Nowe menu, muzyka
- Gameplay
- Licencje
- Brak nowych animacji
FIFA 10
+ Licencje
+ Przyjemna muzyka
+ Nowe tryby (Wirtualna gwiazda, sezon 2.0)
+ Tryb online
WIELKI + GAMEPLAY!!!
- Grafika
Jutro kupuje Fife 10 na PS3 bo zdecydowanie wyprzedza Pesa. Ale uprzedzam ze jest to opinia na PS3 bo Fifa na PC jest podobna fatalna.
Graczyk
hoody15
Oct 5 2009, 19:20
Po każdym nowym PESie pojawiały się głosy, że jest do bani - stara wersja lepsza i tak dalej... Bardzo, bardzo długo grałem w PESa6, ponieważ pes 2008 okazał się niewypałem a w 2009 przyciągnął mnie na nieco dłużej tryb Become a Legend. Nowy PES, mimo paru niedociągnięć (opóźnienie - rzekomo usunięte w finalnej wersji, gra bramkarzy no i brak wszystkich licencjonowanych klubów), zachwycił mnie. Jest dokładnie tym czego oczekiwałem od gry piłkarskiej. Wszak PES6, postrzegany dotychczas wręcz jako wzór też miał swoje wady! Nie mam zamiaru polemizować tutaj z fanami czy zwolennikami FIFY. W moim przekonaniu to bardzo dobrze, że na rynku istnieją dwa równorzędne tytuły, które trafiają w różne gusta. Jedni znajdą coś dla siebie w PESie, inni w FIFIE i nie widzę w tym nic, ale to nic złego, a bezsensowne kłótnie na forach o wyższości jednej gry nad drugą są zupełnie irracjonalne i pozbawione logiki. Fanboyowie jednak tego nie pojmą, toteż nie zamierzam dłużej o tym pisać.
Nie jest też tak żeby nowy PES był zupełnie idealny, o nie, nie! Daleki jestem od takiego twierdzenia, natomiast nie podzielam negatywnych opinii odnośnie edycji 2010. Każdy strzelony gol daje niesamowitą radość, mimo czasem wielkich bramkarskich bubli. FIFA na konsole jest równorzędna o ile nie nawet lepsza od PESa, z drugiej strony na PC niepodzielnie króluje ten drugi. Cierpimy więc na problem bogactwa, wszystko jest dla ludzi - grajmy w to co sprawia nam większą radość i po prostu dobrze się bawmy.
Pozdrawiam.
http://img80.imageshack.us/img80/5944/lolgj.png Bardzo fajny jest graficzny wykres umiejetnosci zawodnika, czy mi sie wydaje czy go juz nie ma w pesie 2010? prosze o odpowiedz
macho_21
Oct 5 2009, 22:23
CYTAT(NeV @ Oct 5 2009, 18:36)

http://img80.imageshack.us/img80/5944/lolgj.png Bardzo fajny jest graficzny wykres umiejetnosci zawodnika, czy mi sie wydaje czy go juz nie ma w pesie 2010? prosze o odpowiedz
ano ni ma
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.