Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demo PES2010 - opinie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
.::NorD::.
CYTAT(Graczyk @ Oct 5 2009, 20:06) *
Witam. Niestety ale Konami się doigrało bo tegoroczna Fifa wyprzedza Pesa kilkakrotnie (Pisze reneczje z PS3, nie z kompa).
Ściągnąłem sobie demko fify i demko pesa. Specjalnie czekałem aż będe mogł wypróbować obie części jednocześnie. Pierwszego odpaliłem pesa (z racji tego że jestem wielkim fanem pesa). Odczucia mieszane. Pierwsze co się rzuciło w oczy to nowa oprawa graficzna w menu tak jak i w samej grze. Zadziałało to na + bo nie ma tej monotonni. W grze naprawde grafika rewelacyjna, mozna bylo tez zauwazyć ze gameplay zostal poprwiony ale po kilku meczach zauwazylem tez wady nowego dziecka Konami. W demie ani razu nie strzeliłem z powietrza. Zawsze jak nadusze strzał to zawodnik czeka az pilka spadnie na murawe i strzal nie jest juz taki silny ani ladny. No i to z czym pes mial problemy dosc dlugo - bramkarze. Kiks za kiksem, goalkeeper broni caly czws tak samo, po kilku meczach bramkarzowi pilka poleciala nad glowa. No niestety musze powiedziec ze nie zachwycil mnie ten pes tak jak kiedys zrobila to 6 odslona. Kiedy odpaliłem fifę naprawde sie mile zaskoczyłem ( bo fify nigdy nie trawilem ). Pierwsze co rzuca sie w oczy to tryb sterowania 1 pilarzem w wolnych chwilach. Naprawde fajnie sie chodzi lampardem i strzela przepiekne bramki kiedy gra sie np. laduje smile.gif No i gameplay... FIFA naprawde zachwyca. Mozna fajnie podawac z pierwszej pilki, strzelac z dystansu oraz dryblowac przy lini. Grając w fife czuje sie naprawde jakbym ogladal mecz i przykro mi ze to mowie ale pes stracil "to coś" co zawsze mnie do niego przyciągało. I to wcale nie prawda że w fifie sie da przejsc zawodnikiem cale boiski i strzelic gola bo mi jest trudniej zdobyc bramke w fifie niz w pesie.

PES 2010
+ Grafika
+ Nowe menu, muzyka

- Gameplay
- Licencje
- Brak nowych animacji

FIFA 10

+ Licencje
+ Przyjemna muzyka
+ Nowe tryby (Wirtualna gwiazda, sezon 2.0)
+ Tryb online
WIELKI + GAMEPLAY!!!

- Grafika

Jutro kupuje Fife 10 na PS3 bo zdecydowanie wyprzedza Pesa. Ale uprzedzam ze jest to opinia na PS3 bo Fifa na PC jest podobna fatalna.

Graczyk

Kolega bardzo ale to bardzo źle poinformowany, poczytaj se opublikowany tekst czasopisma brytyjskiego który daje pesowi 89/100 a fifie 90/100 więc różnica żadna. Oceniany pes oczywiście pełna wersja.
mogwil
a ktorego pisma bo z checia zobacze smile.gif
Graczyk
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 6 2009, 12:55) *
Kolega bardzo ale to bardzo źle poinformowany, poczytaj se opublikowany tekst czasopisma brytyjskiego który daje pesowi 89/100 a fifie 90/100 więc różnica żadna. Oceniany pes oczywiście pełna wersja.

Po pierwsze pisałem swoją opinie, bo bez obrazy ale co mnie obchodzi jakieś czasopismo, po drugie zaznaczam że pisałem o ps3 (bo na kompa fifa jest podobno fatalna).
JnR
Był tutaj poruszany temat reakcji bramkarzy chodzi mi o wyrzuty piłki po złapaniu- wiadomo że potrafią bronić cudowne uderzenia a puszczają babole.
Ale wracając do tematu wy też zauważacie że Mandanda wyrzuca piłkę odrazu gdy ją złapie nawet jak leży tyłem szybko wstaje i ją wyrzuca natomiast Casillas , Reina czy Lorris trochę czekają ale też to robią szybko i to poprawili. Ale może ktoś by mi pomógł i powiedział od czego to zależy??
Czips
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 6 2009, 12:55) *

To jest tylko i wyłącznie jego opinia. Ja także wolałem kupić sobie Fifę na PS3 niż czekać na nowego PESa, gdyż konsolowa Fifa miażdży PESa pod prawie każdym względem (chodzi mi tu o grafikę, ale i tak w Fifie nie jest aż tak tragicznie). Konsola: Fifa > Pes, PC: PES > Fifa, to wszystko.
barman_2000
ludzie, kiedy wy wkoncu przestaniecie poruwnywac wersje fify ng z ps3, i pesa na kompa, przeciez to nie ma co porownywac, inne mozliwosci konsoli pokazuja swoja moc nad kompem i fify nad pesem, porownujcie fife z kompa z pesem i tu juz nie ma tak rozowo bo fifa na pc to nie wiem jak to okreslic ale w gorsza gre to ja nie gralem niz fifa z pc, to juz wersja na ps2 jest 1000x lepsza niz ta na kompa a gralem w obie, takze porownujcie kompa z kompen a nie konsole ng z kompem bo to jest porownanie smieszne i bezsesowne
DAK
Żadnej przewagi konsola nad PC nie ma, baa jej moc i możliwości są dużo większe .. a co kopanych, to PES w wersji na PC wygląda nawet lepiej od PS3.
Natomiast Fifa na PC dlatego wygląda tak tragicznie bo panowie z EA Sports olewają ten rynek.
Utilizer
Oto moje wrażenia z PES2010. Opisuje wersję PC. Nie mam konsoli. W Pesa gram od "czwórki" ale dobrze dopiero od "szóstki"

1. Podoba mi się menu, a na pewno czytelniejsze niż w PES2009
2. Całe menu formacji przedmeczowej jest dziwne. Szczerze mówiąc wolałem stary dobry wielokąt z umiejętnościami
3. Cieszy mnie że mecz ładuje się od razu. Scenka przedmeczowa trochę ulepszona, można dostrzec jak sędziowie boczni sprawdzają siatkę w bramce. Ale to tylko szczegół

A teraz najciekawsze czyli MECZ. Może najpierw to co mnie zadowala
- Bramkarze nareszcie mają normalne rękawice, a nie hydrauliczne
- Bramkarze mają nową animację wykonywania "piątek" tzn. stoją za bramką jak na prawdziwym meczu, a nie tak jak w poprzednich PES-ach czyli 2 krokowy rozbieg
- Podczas rzutów wolnych, kiedy nie wykonujesz tylko czekasz, piłkarze sobie spacerują - w poprzednich częściach stoją. Poprawiono sędziego który nie trzyma ręki w powietrzu cały czas
- Świetne tekstury twarzy, cienie, dodano kamery tuż za bramką (jak na prawdziwym meczu)
- Kibice reagują na wydarzenia na boisku tzn buczą, klaszczą itp.
- Sędzia nie zderza się z piłkarzami (co powodowało utratę kontroli nad zawodnikiem i irytację)

A teraz minusy
- Kibice tacy sami jak w 2009 tylko bardziej kolorowi. Nadal przy oglądaniu kibiców można zobaczyć przeskok z 2D na 3D. Co ciekawe ten przeskok nie występował w 2008 - co było okupione gorszą wydajnością
- Nadal sztuczna fizyka, nierealistyczne kosy (lekko podchacze a wywala się w 5 metrów dalej), wpadanie do siatki i na słupek oraz przechodzenie przez bandy dry.gif
- Nadal można kosić zawodników bez piłki i nie ma faulu
- Sędzia bardziej chamski, daje niezasłużone czerwone kartki
- Podania na dobieg - piłkarz czeka i traci piłkę, nie wiem czemu w 2009 tak nie jest
- bramkarze czasami puszczają totalne szmaty
- I największy bug czyli STEROWNOŚĆ, w tę grę nie da się grać piłkarzami steruje się jak walcem, są ociężali i wolno reagują. Przy tym 2009 to coś wspaniałego

To pewnie nie wszystko co chciałem napisać , ale wiem że jeżeli nie poprawią tej gry to napewno 2010 nie kupię
hala16
Co do sterowności to już zostało to poprawione w wersji finalnej podobno
JnR
DAK
Jeżeli uważasz że PES na PC jest lepszy niż PES na PS3 to nie wiem czy ty nie grałeś nigdy w PES na PS3??
Główną różnicą jest dla mnie grafika , na PS3 masz poza tym całkiem inną grę , PES był i będzie tworzony pod konsolę a Fifa była tworzona pod PC ale teraz to się zmieniło. Kolejnymi różnicami między wersją PC a PS3/Xbox jest gra bramkarzy , na PC jak grałem cały czas szmaty leciały , strzały w środek bramki gol , natomiast byłem miło zaskoczony jak na PS3 bramkarze lepiej bronili(oczywiście w porówaniu z wersją PC , bo szmaty i tak leciały czasem) , piłkarze biegali bardziej skordynowanie niż na PC. Dla mnie różnica nawet w grywalności Fify i PEs na PS3 miażdży obecnie PC więc nie ma co mówić o tym że któraś z gier lepiej wygląda na PC bo to jest graficznie i grywalnie nie realne.
DAK
Czyli co na starość mam sobie kupić konsole? wink.gif
who_me
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 6 2009, 11:55) *

Jedna recka nie czyni pesa 10 dobra gra. W 90% recenzji konsolowej fify10 pisza ze fifa10 jest lepsza praktycznie w kazdym elemencie od pes10 .

http://www.metacritic.com/games/platforms/...60/fifasoccer10

Jak to powiedzial jeden z Polskich recenzentow ,, Pes10 to taka niedorobiona wersja alfa konsolowej fify10 ,, wink.gif

JnR
Może już czas smile.gif Ktoś kiedyś powiedział ze konsola jest od grania a PC od pracowania i przeglądaniu internetu. W sumie nie zgadzałem się z tym dwa lata temu ale teraz widzę że ten ktoś miał rację.
who_me
CYTAT(JnR @ Oct 8 2009, 19:58) *
Może już czas smile.gif Ktoś kiedyś powiedział ze konsola jest od grania a PC od pracowania i przeglądaniu internetu. W sumie nie zgadzałem się z tym dwa lata temu ale teraz widzę że ten ktoś miał rację.

Raczej od grania w gry sportowe

FNR 4

http://www.youtube.com/watch?v=oDYdfsDce8Q...feature=related

UFC2009

http://www.youtube.com/watch?v=2ODeUHg_MCk

Fifa10

Forza 3 / GT 5

NHL xxx

Madden 10

http://www.youtube.com/watch?v=0iPy_IFt7yI...feature=related

Fifa10

Na pc ?

Jedyna dobrze zrobiona gra jest chyba Nba 2k10
JnR
No głównie tak. Szczególnie polecam UFC i Top Spin ( w kolejności MMA i tenis)
A ze sportowych ja jednak jestem za PES bo dalej mi te ruchy w Fifie jakoś nie przypadają do gustu , nawet na PS3
Cooltys
http://www.youtube.com/watch?v=GOkck7hrHT0
siwypfk
W Linku Cooltys wyraźnie widac licencjonowane Chelsea, Tottenham jak i Arsenal może ktoś to potwierdzić?
W moim odczuciu na PC jednak Pes jest lepsza grą jeżeli chodzi o samą grę w piłkę a na tym to przecież polega.
Szkoda jednak tego czasu reakcji zawodników.. z drugiej strony może to i lepiej, nie będzie już biegania jednym zwrotnym zawodnikiem po całej murawie. Szkoda również "wielokąta" umiejętności w ustawieniach, no cóż po coś to zmienili...
A fifa .. fifa jest sztuczna...
soul_oka
Dla tych co maja dość grania klubami z górnej półki. W końcu cyborgi odejdą na dalszy plan, świetny patch od Portugalskich kolegów:
Portugalska liga
http://downloads.moddingway.com/file/449.html

Piętka
http://www18.zippyshare.com/v/60254088/file.html
TheSpecialOne
Ja polecam pograć na kamerze "vertical wide", gra się bardzo ciekawie, trochę trudniej.Strzały oraz bramki wyglądają fantastycznie, zupełnie inne oblicze PES'a smile.gif
mogwil
http://www.youtube.com/watch?v=luR_VN1QN9Y gameplay z wersji final podobno wink.gif
CYTAT(who_me @ Oct 8 2009, 20:56) *
Jedna recka nie czyni pesa 10 dobra gra. W 90% recenzji konsolowej fify10 pisza ze fifa10 jest lepsza praktycznie w kazdym elemencie od pes10 .

http://www.metacritic.com/games/platforms/...60/fifasoccer10

Jak to powiedzial jeden z Polskich recenzentow ,, Pes10 to taka niedorobiona wersja alfa konsolowej fify10 ,, wink.gif

Jeden komentarz ze strony recenzenta nie czyni wiosny. Z drugiej strony może jakbym lubiał grać na padzie to pewnie też bym przesiadł się na fifę ale tylko ze względu na swobodę ruchu 360 i większej porcji trików.
mati_910
CYTAT(siwypfk @ Oct 9 2009, 10:52) *
W Linku Cooltys wyraźnie widac licencjonowane Chelsea, Tottenham jak i Arsenal może ktoś to potwierdzić?

bo ma wgranego patcha do dema z zespołami Premierleague.
W pełnej wersji PES 2010 z ligi angielskiej licencjonowane będą tylko Manchester United i Liverpool.
Tari
Ma ktoś informacje czy w nowym PESie będzie znowu tryb Become a Legend? Konami afiszuje się ze zmienonym Master League itd a o BaL ani widu ani słychu...prawdę mówiąc ten element zatrzymywał mnie przy PES 2009. Szukałem po necie i pewnych informacji czy będzie czy nie, nie znalazłem.
who_me
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 11 2009, 07:21) *
Jeden komentarz ze strony recenzenta nie czyni wiosny. Z drugiej strony może jakbym lubiał grać na padzie to pewnie też bym przesiadł się na fifę ale tylko ze względu na swobodę ruchu 360 i większej porcji trików.

huh ?

przeciez na tej stronie masz reviewy z najbardziej znanych pism..wszystkie po 90 i wyzwj .
CYTAT(who_me @ Oct 11 2009, 13:20) *
huh ?

przeciez na tej stronie masz reviewy z najbardziej znanych pism.

No to w takim razie pomyliłeś fora kolego.
who_me
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 11 2009, 12:23) *
No to w takim razie pomyliłeś fora kolego.

Wiec teraz odwracasz kota ogonem ? wink.gif

100

Eurogamer Italy

FIFA 10 is all the best a football fan could imagine, you simply have to have it. The score is the right prize for a nearly perfect game that deserves the right prize for the work done in the last years that brought the average arcade game of the past, to the nearest thing to real football actually available. You'll stop playing FIFA 10 only when FIFA 11 will be on shelves. Great job EA, great job Moore, great job Rutter. You have to play it!
Read Full Review >

100

Total Video Games

Overall FIFA 10 plays a much more varied, fluid, and believable game of football, which easily sets a new standard in the genre. We spent a fair amount of time between matches wondering what it takes for a football game to get a 10 and we're inclined to believe Rutter and his team have actually achieved it this year. It's a marked improvement over last year's 9 rating and undoubtedly provides the finest videogame take on football so far.
Read Full Review >

98

WonderwallWeb

If you love football then you will love FIFA 10. This is the most realistic football game to date.
Read Full Review >

96

MEGamers

The series still has some room to improve, and that alone should be a scary piece of info for all the haters and the competition overall. Perfection might be impossible, but FIFA 10 is as close as it gets.
Read Full Review >

95

Console Monster

FIFA 10 is the world's best football simulation to date.
Read Full Review >

95

Gamer Limit

EA Vancouver has achieved something that many believed the FIFA franchise never could. This title is a credit to the gaming community, a standout in the development world, and should be experienced by anyone who appreciates brilliance.
Read Full Review >

95

Everyeye.it

Quotation forthcoming.
Read Full Review >

94

Vandal Online

If you liked FIFA 09 and you keep liking football, you should buy this game without hesitation.
Read Full Review >

93

IGN UK

One of the most refined, polished and compelling takes on the beautiful game – and arguably of any given sport. While this year’s improvements might seem slight on paper, each one is perfectly pitched and works together to create an experience that’s an improvement on last year’s game in every conceivable way.
Read Full Review >

93

3DJuegos

This is undoubtedly the best FIFA game ever made, and by far the most accurate virtual depiction of this magical sport.
Read Full Review >

92

SpazioGames

Electronic Arts believed that 2010 could have been the right year for the definiteve soccer simulation. It's almost true, although FIFA 10 still has some little flaws, as seen with the goalkeepers. On the other hand 360° dribbling, Live Season 2.0, new physics and a lot of other stuff should be enough to point out who's going to be the champion for this year, and that the developers have done a remarkable job on their baby.
Read Full Review >

92

Games Master UK

If you like football, this is a dream game. It's a true next-gen football game, and we can't stop playing it. [Nov 2009, p.62]

90

Cynamite

FIFA 10 is the reference for license-driven soccer. Intriguing gameplay, brilliant graphics and the huge amount of different modes are driving the series towards perfection.
Read Full Review >

90

Official Xbox Magazine UK

The best in the series by some distance.
Read Full Review >

90

Gameplayer Sweden

The world's greatest football game just became even better.
Read Full Review >

90

Gameplanet

An excellent update to FIFA 09. Small refinements across the board for a much more precise and controlled soccer experience, that really plays like it should. EA has done it again, the improved AI and ball handling really helps to immerse the player, providing us with one of the most realistic and detailed soccer titles to date.
Read Full Review >

90

Teletext GameCentral

A host of new refinements makes this the best FIFA yet and probably the best football game ever.
Read Full Review >

90

Level7.nu

With FIFA 10 the main focus for EA was to focus on improving on things suggested by fans of the series, a wise when looking at the final product. Gameplay on the field is finally solid enough to be thoroughly enjoyable and the still brilliant Virtual Pro mode, solid online mode, more realistic manager mode and sofa serving Lounge mode all make this one great soccer experience. We'd still like to see less rigid ball physics, greater differences between players and faster pacing on the field, but this year EA finally got it right.
Read Full Review >

90

Boomtown

One of the best sports simulations ever released, the on pitch action is convincing and more importantly a lot of fun. Played with friends the game is even better.
Read Full Review >

90

Eurogamer

Having convincingly overtaken its main rival last year, FIFA 10 nevertheless consolidates its lead with great authority. Last year, I said FIFA feels like football, rewards football, and punishes football for football reasons. The difference between FIFA 09 and FIFA 10 is that the latter knows exactly where the former fell short of that, and makes up the distance in almost every case.
Read Full Review >

90

Xbox World 360 Magazine UK

The definitive football game, packed with so much content it'll last all year.
Read Full Review >

90

VideoGamer

For now, what we can say unequivocally is that FIFA 10 is the best FIFA ever created. And, maybe, the best football game ever created.
Read Full Review >

90

Eurogamer Spain

FIFA 10 is clearly a tribute to real soccer. The minor changes since the last entry might be difficult to spot (except for the 360 degree dribbling and the new defense pressing system), but make this an even better game than it was.
Read Full Review >

90

Games Radar (in-house)

FIFA 10 adding new dynamic dribbling to its already refined passing game is like adding Ronaldo to Chelsea. It makes a winning formula that much better. A brilliant, championship-conquering football game.
Read Full Review >

90

Gamer.nl

FIFA 10 is a great football game. On almost every level it outclasses its predecessor, and that was already a fantastic game. The 360-degrees-system, the emphasis on physical elements and the improved passing-abilities ensure that this game appears even more realistic on your screen. With the adding of some interesting game-modes and the improvements over the last game, FIFA 10 is the best football game up to this date.
Read Full Review >

90

GameSpot

FIFA 10 offers the best gameplay in the series' history and includes even more features and game modes to boot.
Read Full Review >

90

Strategy Informer

Not only is FIFA 10 the best EA has ever produced, it’s also one of the best football games we’ve played, period. It’s not without its niggles, but setting these aside, FIFA 10 does just about everything else exactly right.
Read Full Review >

90

InsideGamer.nl

FIFA 10 is a soccer game that needs no more training. The mistakes made in FIFA09 are polished away and some of the important game elements – to especially realistic soccer lovers – are refined. EA has done everything to make this game the best soccer game of the year.
Read Full Review >

huh?
hoody15
Nie widzę tu porównań z PESem.
who_me
Wystarczy wejsc na strone i przeczytac recki.
robien92
ja jedynie moge doczepic sie do 'lagow' przy markowaniu strzalow ;/
Nie odwracam, ale ciągle komplementujesz fife na pesowskim forum to w takim razie jaki jest twój cel ?
Pelas
http://www.metacritic.com/games/platforms/...20Soccer%202010 ---> who_me...gdzie Tu masz ocene Pesa?;>
Fifa została dość wysoko ocenianio ( moim zdaniem słusznie) , lecz narazie nie można jej porównywać z Pesem...bo jak wiemy, wersja final jeszcze nie wyszła...więc o co te kłótnie:) są gusta i guściki...nikt nikomu nie karze grać w Fifę tudzież Pesa:)
who_me
Gdzie ja pisalem cos o reviewach pes10 ? Pisalem tylko o porownaniach demo pes10 i fify10 w reckach fify10 na konsole. Na filmach z final pes10 code widac wyraznie te same bledy co byly w demie .
Pelas
CYTAT
Nie widzę tu porównań z PESem.

CYTAT
Wystarczy wejsc na strone i przeczytac recki.

biggrin.gif jednoznacznie nie wskazałeś że chodzi o demo...a recenzję na stronkach najczęściej są full wersji:) a dla mnie osobiście głupotą jest porównywać demo do wersji finalnej...nawet jeżeli grałeś w Pes Full na youtube;D xD poczekamy, zobaczymy...ale nie lubię ludzi którzy są ślepi i bronią "swojej gry":D jak chcą to niech grają w Pesa, moim skromnym zdaniem...chu* Ci do tego:) żeby nie było, że jestem jakimś fanboyem Pesa...to idzie w obie strony:)
who_me
Dobra , dobra cool.gif Ja po prostu nie wierze zeby rozgrywka z dema przeszla metamorfoze.

siwypfk
Panowie tak przy okazji jakimi padami gracie? słuchajcie ja zawsze grałem na "krzyżaku" i jakos mi tak.. czegos brakowało (zamierzam kupic pad microsoftu xbox pod PC) i dzis zagrałem na analogu padzie od PlayStation i powiem wam ze o niebo lepsze sterowanie.. wieksza swoboda poruszania sie zwrotnosc itp.. na najwyzszym poziomie PES10 DEMO miałem wyniki remisowe i zwycięstwa jedna lub dwiema bramkami a teraz 4-0... trzy mecze kolejno.
I tu moje pytanie lepiej pad od sony czy microsoftu? Nigdy mi nie podchodził pad xboxa bo ciezko grac na krzyzaku (w Sony jest odwrotnie) ale teraz gdy na analogu tak sie dobrze gra, to znowu w Xboxie lepiej umiejscowiony jest analog..
Jak jest u was z padami?
Co do PES10 to czym dłuzej gram, gra jest lepsza, w zasadzie dla mnie wersji finalnej mogli by nie ruszac bo demo jest spoko.. tylko trzeba zapomniec o pes 08 i 09 . Pierwszy mecz w PES 10 to byl dla mnie szok,...
2pac
CYTAT(Tari @ Oct 11 2009, 13:09) *
Ma ktoś informacje czy w nowym PESie będzie znowu tryb Become a Legend? Konami afiszuje się ze zmienonym Master League itd a o BaL ani widu ani słychu...prawdę mówiąc ten element zatrzymywał mnie przy PES 2009. Szukałem po necie i pewnych informacji czy będzie czy nie, nie znalazłem.

Tari rozbawił mnie twoj post. Szukałeś po necie a wystarczyło PES'a włączyć biggrin.gif (Na pewno włączasz codziennie) Poniżej masz odpowiedź.

jacekz40
Dyskusja na temat wyższości FIFY nad PES-em lub odwrotnie nabiera rozpędu biggrin.gif Ja dawno, dawno temu grałem w Fifę i nie znałem w ogóle PES-a (mówie o wersjach na PC), rok temu po długiej przerwie spróbowałem Fifę....i po 10 min odinstalowałem, w tym roku spróbowałem demo nowej Fify...i też mnie odrzuciło, nie mogę się przekonać na nowo do tej gry. Cały czas granie dla mnie jest bardzo sztuczne, piłka dziwnie podskakuje, zawodnicy fruwają nad murawą, żeby to w ogóle jakos wyglądało zwalniam grę do minimum... i dalej to wszystko nie to!!!
lysos
no tak tylko że mam wrażenie ,że wszyscy z przyzwyczajenia jadą po fifie. wiadomo na pc król jest tylko jeden. W tym roku na NG kupiłem fife 10 i jestem zachwycony. Nie wiem czy kupię pes 2010 i to nie jest tylko kwestia finansowa. po prostu fifa jest inna ale gra się niesamowicie. jak ktoś ma możliwość pograjcie na konsoli w pes10 dłużej niż 10 minut dajcie sobie czas na poznanie gry i wtedy się wypowiadajcie.

i mówię to ja fanboy pesa smile.gif
kostek
CYTAT(jacekz40 @ Oct 13 2009, 10:50) *
Dyskusja na temat wyższości FIFY nad PES-em lub odwrotnie nabiera rozpędu biggrin.gif Ja dawno, dawno temu grałem w Fifę i nie znałem w ogóle PES-a (mówie o wersjach na PC), rok temu po długiej przerwie spróbowałem Fifę....i po 10 min odinstalowałem, w tym roku spróbowałem demo nowej Fify...i też mnie odrzuciło, nie mogę się przekonać na nowo do tej gry. Cały czas granie dla mnie jest bardzo sztuczne, piłka dziwnie podskakuje, zawodnicy fruwają nad murawą, żeby to w ogóle jakos wyglądało zwalniam grę do minimum... i dalej to wszystko nie to!!!

Czy tak ciężko zrozumieć, że FIFA PC a FIFA NG na konsole to dwie zupełnie różne gry?
barylatko
CYTAT(lysos @ Oct 13 2009, 11:02) *
no tak tylko że mam wrażenie ,że wszyscy z przyzwyczajenia jadą po fifie. wiadomo na pc król jest tylko jeden. W tym roku na NG kupiłem fife 10 i jestem zachwycony. Nie wiem czy kupię pes 2010 i to nie jest tylko kwestia finansowa. po prostu fifa jest inna ale gra się niesamowicie. jak ktoś ma możliwość pograjcie na konsoli w pes10 dłużej niż 10 minut dajcie sobie czas na poznanie gry i wtedy się wypowiadajcie.

i mówię to ja fanboy pesa smile.gif

Witam,
jeszcze sie nie wypowiadałem w tym temacie ale śledze go cały czas.
Teraz do konkretów. Dorwałem wczoraj FIFe 10 na PC zainstalowałem - mysle tak chwala to pogram zobacze co jest warta. Po zagraniu 2 meczy w FIFE odpaliłem sobie demo PEs 2010 a fife odinstalowałem. Takiej tandety nie widziałem nigdy ten kto mówi ze fifa jest ok to chyba nie grał w pesa. Dla mnie FIFA 10 to DRAMAT poprostu do dzisiaj jestem w szoku jak to zobaczylem.
Demo PES 2010 jest milion razy lepsze i niż full fify i mówcie co chcecie ale ja wolę słabych bramkarzy niż słaba całą gre.
pozdrawiam
B.
Dawidi
CYTAT
Witam,
jeszcze sie nie wypowiadałem w tym temacie ale śledze go cały czas.
Teraz do konkretów. Dorwałem wczoraj FIFe 10 na PC zainstalowałem - mysle tak chwala to pogram zobacze co jest warta. Po zagraniu 2 meczy w FIFE odpaliłem sobie demo PEs 2010 a fife odinstalowałem. Takiej tandety nie widziałem nigdy ten kto mówi ze fifa jest ok to chyba nie grał w pesa. Dla mnie FIFA 10 to DRAMAT poprostu do dzisiaj jestem w szoku jak to zobaczylem.
Demo PES 2010 jest milion razy lepsze i niż full fify i mówcie co chcecie ale ja wolę słabych bramkarzy niż słaba całą gre.
pozdrawiam
B.

Ty tylko żartujesz prawda?
barylatko
Nie wogóle nie żartuję mówię tu o fifie na PC
baski18
Chyba tylko Ty o niej mówisz smile.gif Nikt o niej tutaj nie wspominał.
Dawidi
Chłopie to jak ty śledzisz? Nikt nawet fify na PC nie bierze pod uwagę.

A co do samej gry. Jak zawsze pierwsze zetknięcie mi się bardzo podobało. Ale im dłużej się gra i lepiej tym więcej widać błędów gry. No ale chyba nie ma co się rozpisywać przed wyjściem pełnej. Po wielu godzinach spędzonych przy demie już mi się nie chce grać, a każdy kolejny mecz to kupa nerwów kierowanych w błędy gry a szczególnie opóźnienia w obronie i momentami debilne AI.
Rasialdinho0
Fify na pc to nie ma wink.gif

na konsole cos tam jest ale i tak nie umywa sie do finalnej PESa 2010 wink.gif
golex
hahaaha, śmieszny jesteś... jak możesz oceniać finalną wersje PES'a jak jeszcze nie wyszedł ?? Żal mi cie
Pelas
nick mówi sam za siebie laugh.gif laugh.gif biggrin.gif
chyba, że pracuje w Konami:d xD
hoody15
Oj koledzy, koledzy... widzę w was wielkie skłonności do fanboyowania ;D. Nie warto być więźniem jednej gry.
babangida
Demo najnowszego PESa bardzo mnie rozczarowało niestety, tym bardziej, że wiele sobie po nim obiecywałem. Przede wszystkim irytująca jest pewna toporność w sterowaniu, zawodnicy reagują na polecenia z dużym opóźnieniem, albo czasem i wcale, poza tym są mało zwrotni i ociężali, jakby mieli w gaciach z 20 kilo kaszanki. ponadto, do jasnej cholery, kiedy w końcu ludzie z Konami zdadzą sobie sprawę z tego, że takim zawodnikow jak Xavi czy Iniesta na 20 przyjęć piłka odskakuje od nogi może raz, a nie 15 czy 16! Ja rozumiem, że jednym ze znaków rozpoznawczych serii jest właśnie ta nieprzewidywalność i realizm, ale bez przesady! Jak taki Messi przyjmuje podanie, to piłka po prostu przykleja mu się do nogi, tymczasem w najnowszym pesie trzeba poczekać z 10 sekund, aż pan Leo łaskawie ją opanuje. Może na padzie gra się wygodniej, nie wiem, ja za padami nie przepadam i wolę grać na klawiaturze. Gra ma też wiele plusów, jak bardzo fajna grafika, dobrze odwzorowane twarze zawodników, fajne odgłosy stadionu, strzaly też wyglądają całkiem nieźle, jednak cóż z tego, skoro niedorobiony gameplay odbiera całą przyjemność z gry? W ogóle nie rozumiem tego, jak po tylu latach robienia świetnych gier Konami nagle zaczęło wypuszczać taki badziew (począwszy od wersji 2008). Czy tak trudno jest połączyć najlepsze cechy najwybitniejszych, według mnie, jak dotąd Pes 5 i Pes 6? Miałem nadzieję pograć sobie w tym i nadchodzącym roku w fajną grę piłkarską, ale chyba się przeliczyłem (na temat Fify na pecety lepiej litościwie spuśćmy zasłonę milczenia...). Chyba trzeba będzie się przerzucić na Football Managera.
Rasialdinho0
Tak gralem w finalna PESa 2010 i jest totalna miazga fify. Fifa 2/10 , PES 2010 10/10 wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.