rangiz
Sep 17 2009, 07:23
A ja byłem ciekaw, czemu po 4 godzinach snu, obudziłem się samoistnie tak wcześnie rano ( przed 8)
Teraz już wiem
Antenelles
Sep 17 2009, 07:48
Właśnie skończyłem instalować DEMO !! idę zagrać mecz

może nawet kilka i ZDAM RELACJE
siwypfk
Sep 17 2009, 07:52
Witam
Panowie pierwszy mirror mi nie działa a z drugiego w tej opcji darmowej tez nie idzie . jak u was?
dikhet
Sep 17 2009, 07:54
CYTAT(siwypfk @ Sep 17 2009, 08:56)

Witam
Panowie pierwszy mirror mi nie działa a z drugiego w tej opcji darmowej tez nie idzie . jak u was?
podobnie jak u mnie, szukam w necie jakis innych wstawek, ale nie odnajduje
Cooltys
Sep 17 2009, 08:05
poodświeżajcie ten pierwszy. Pójdzie.
Antenelles
Sep 17 2009, 08:09
Jestem po 2 meczach!
Plusy
- Menu
- Taktyka
- Grafika
- Strzały
- Podania
ogólnie na plus wszystko:) jest lepszy od 2009, ale
Jeden wielki minus;/
- Zbyt długi czas reakcji zawodnika... Ja tu klikam strzał a on to robi ze sporym opóźnieniem tak samo z podaniami.
siwypfk
Sep 17 2009, 08:09
CYTAT(Cooltys @ Sep 17 2009, 09:09)

Dokładnie tak

poszło , dzięki!!
dikhet
Sep 17 2009, 08:10
CYTAT(Cooltys @ Sep 17 2009, 09:09)

masz racje, mi idzie, dzieki;)
dikhet
Sep 17 2009, 08:12
CYTAT(Antenelles @ Sep 17 2009, 09:13)

Jestem po 2 meczach!
Plusy
- Menu
- Taktyka
- Grafika
- Strzały
- Podania
ogólnie na plus wszystko:) jest lepszy od 2009, ale
Jeden wielki minus;/
- Zbyt długi czas reakcji zawodnika... Ja tu klikam strzał a on to robi ze sporym opóźnieniem tak samo z podaniami.
mozesz porobic jakies screeny? jak bramki i animacja wpadania pilki do niej?
P.S. sorry za dwa posty, to z emocji
Antenelles
Sep 17 2009, 08:13
Jeżeli nie poprawią w pełnej wersji żeby zawodnik szybciej reagował na wydawane mu rozkazy to niestety nie będzie się dało grać ;p
Animacja i reakcja siatki gdy wpada piłka jest ok
Ale jak z 25 metra oddałem strzal w poprzeczkę Ibrahimoviczem to się podnieciłem

:D
http://www.youtube.com/user/bakelsc2 filmiki z dema będą dostępne za kwadrans. Czas reakcji zawodników rzeczywiście koszmarny, trzeba naciskać klawisze przynajmniej z sekundowym wyprzedzeniem, inaczej gra z klepki niemożliwa, podobnie ma się rzecz ze zwodami. Ogromna różnica względem PES6, a nawet PES5 w kwestii reakcji.
Plusy to grafika i gra w obronie.
Antenelles
Sep 17 2009, 08:30
SCREENY15 powinno starczyć
CYTAT(Antenelles @ Sep 17 2009, 07:17)

Ale jak z 25 metra oddałem strzal w poprzeczkę Ibrahimoviczem to się podnieciłem

:D
-czyli nowy pes dobry na potencje

a jak z wymaganiami, porónywalne do pes2009?
jak wyglądają karne?
Wracam dopiero jutro tak więc okazje przetestowac bede mial maksymalnie w niedziele.
dikhet
Sep 17 2009, 08:44
A jak sie ma ten pes do 2009?
Antenelles
Sep 17 2009, 08:46
Karnego jeszcze nie miałem, chociaż Podolski go wymuszał

, ale sędzia go ukarał żółtkiem hehe
BombeL1946
Sep 17 2009, 09:13
Jak z wymaganiami panowie?
Djibril1905
Sep 17 2009, 09:14
Jak dla mnie bomba! może nie jest jeszcze idealna ale naprawde gra stała się wkońcu grywalna. 360 st. bardzo fajnie działa, ruchy zawodników są dzięki temu bardzo płynne! Drugi meczyk Hiszpanią i od razu bramka z 25 metrów ;D w trzecim natomiast ładna bramka głową

AI naprawde na duży + widać że com " myśli" Nie ma już takiej bezmyślnej kopaniny jak w poprzednich dwóch wersjach. Optymalizacja na bardzo wysokim poziomie, na moim lakpku hp dv5-1120 ew z radkiem, którego teoretycznie miał nie obslugiwać śmiga bardzo płynnie w rozdziałce 1280x800 detale medium, przy tym wygląda bardzo ładnie ;D to by było na razie na tyle ponieważ tak mnie wciągneło, że idę grać dalej, czuje wkońcu coś takiego jak przy pes5,6 że chce grać i grać ;D pozdro
ps. Fanboye "wspaniałej" konsolowej fify, zainwestujcie w tym roku pieniądze w pes2010 i nawet nie marnujcie czasu na waszą schematyczną gierke bo dla mnie zawsze to będzie gniot pod względem gamplay choćby nie wiem co z nim robili po kilku meczach schematy, schematy nuda.. Krótko mówiąc: król jest tylko jeden!!!
who_me
Sep 17 2009, 09:25
CYTAT(BombeL1946 @ Sep 17 2009, 09:17)

Jak z wymaganiami panowie?
Wymagania sa bardzo niskie bo ponoc na GF 7600gs gra chodzi dobrze na high.
jagielloniab
Sep 17 2009, 09:35
Małe wymagania sprzętowe, pierwsze wrażenie niedobre, ale potem już lepiej, nie przebili niestety PES6, ale grywalność niezła, lepsza niż w 2008 i 2009. Da się pograć. Widać, że z grafiką bardzo się postarali.
Kubbas
Sep 17 2009, 09:35
800 mb, leci 300 kb/s za chwilę będę miał, poskrinuje trochę i popiszę
Bakel po twoich filmikach widzę, że jazda na lodzie nadal trwa ;]
Antenelles
Sep 17 2009, 09:49
Miałem karnego teraz!:P niestety nie strzelałem, ale broniłem:D
można chodzić bramkarzem po lini !! jak się chce
Przed karnym wyskakuje okienko pomocnicze z informacją
Damian.
Sep 17 2009, 09:59
Dla mnie PES 2010 wymiata. Jedyną rzeczą która mi się nie podoba, to słaba reakcja zawodników. Gracze z bliska wyglądają jak żywi. Animacje strzału także wyglądają świetnie.
Bramkarze nadal puszczają szmaty.
Dużo lepsze od PES 2009, od 6 też.
aerofan
Sep 17 2009, 09:59
Kurde, nie mogę zniką ściągnąć :/
Djibril1905
Sep 17 2009, 10:02
Kolejny mecz i kolejna piękna bramka z ponad 20m tym razem z woleja

Gra obronna zdecydowanie lepsza, przez chwile przyjrzałem się jak zachowuje się moja drużyna w obronie gdy przeciwnik zaczyna akcje ofensywna na połowie, otóż widać jak na dłoni że drużyna przesuwa się całymi formacjami i to nie tylko ostatnia linia ale gra obronna zaczyna się już od lini ataku. Jeszcze jedno fajnie oddana jest ch-ka poszczególnych graczy np Sagna raz po raz podłącza się pod ofensywne akcje siejąc spustoszenie w szeragach wroga, ponieważ obrońcy kryją Franka R. ten zagrywa prostopadla piłke do Sagny ten obiega i wrzutka. Sory za składnie ale jestem za bardzo podjarany
chris rosse aka C
Sep 17 2009, 10:05
CYTAT(Djibril1905 @ Sep 17 2009, 10:18)

Jak dla mnie bomba! może nie jest jeszcze idealna ale naprawde gra stała się wkońcu grywalna. 360 st. bardzo fajnie działa, ruchy zawodników są dzięki temu bardzo płynne! Drugi meczyk Hiszpanią i od razu bramka z 25 metrów ;D w trzecim natomiast ładna bramka głową

AI naprawde na duży + widać że com " myśli" Nie ma już takiej bezmyślnej kopaniny jak w poprzednich dwóch wersjach. Optymalizacja na bardzo wysokim poziomie, na moim lakpku hp dv5-1120 ew z radkiem, którego teoretycznie miał nie obslugiwać śmiga bardzo płynnie w rozdziałce 1280x800 detale medium, przy tym wygląda bardzo ładnie ;D to by było na razie na tyle ponieważ tak mnie wciągneło, że idę grać dalej, czuje wkońcu coś takiego jak przy pes5,6 że chce grać i grać ;D pozdro
ps. Fanboye "wspaniałej" konsolowej fify, zainwestujcie w tym roku pieniądze w pes2010 i nawet nie marnujcie czasu na waszą schematyczną gierke bo dla mnie zawsze to będzie gniot pod względem gamplay choćby nie wiem co z nim robili po kilku meczach schematy, schematy nuda.. Krótko mówiąc: król jest tylko jeden!!!
Nie ośmieszaj się... sam pokazałeś jakim jesteś Fanboyem... Skoro oskarżasz Fifę o schematyczność to domniemam że w nią sporo pograłeś... a skoro tak to podaj mi choć jeden schemat jak zdobyć bramkę w demo Fify 10 ?
voley z 20 m ? cóż takie bramki padają raz na 100 meczów... z tego co piszesz to bramki z dystansu wpadają jak w masło... to ma być realizm ? czy może arcade ?
piszcie mi tak jeszcze

oby nasza kopanka wrocila na szczyt!! dosyć chałtury
Djibril1905
Sep 17 2009, 10:09
Po prostu ta gra jest taka sztuczna, nie ma tego czegoś co ma PES ot co. A może po prostu trzeba umieć w nią grać?

jak zapewno widziałeś na filmikach z gameplay goście pokazywali żenujący poziom i takich bramek nie można było uświadczyć..
Sciągam. Ludzie a jak bramkarze? Dalej wpuszczają szmaty i grają w siatkówkę?
EDIT:Dobra już widze co Damian. napisał...
BombeL1946
Sep 17 2009, 10:14
A ja mam problem. Gdy chcę zainstalować demo wyskakuje info "Za mało miejsca na dysku" na G mam np 45 GB wolnego miejsca więc coś jest nie tak. Miał ktoś podobny problem?
Djibril1905
Sep 17 2009, 10:15
Osobiście nie moge jeszcze tego stwierdzić bo przy wsyzstkich bramkach nie można mówić o błędzie bramkarzy, natomiast widać że przy dośrodkowaniach pewnie wychodzą i łapią piłkę

aha i jeszcze przy jednej sytuacji sam na sam Iker wybiegł na 16m i zażegnał niebezpieczeństwo pewnym czystym wślizgiem..
chris rosse aka C
Sep 17 2009, 10:16
CYTAT(Djibril1905 @ Sep 17 2009, 11:13)

Po prostu ta gra jest taka sztuczna, nie ma tego czegoś co ma PES ot co.
No to rzeczywiście argument pierwsza klasa... miałeś podać schemat ? Co w niej sztucznego ? to że nie da się odjeżdżać obrońcom Messim za każdym razem ? to że piłkarze nie biegają jak roboty ? czy może to że strzały z dystansu nie wpadają tak łatwo ? Byłem fanem piłki od Konami nieprzerwanie przez 9 lat... od ISS do PESa 2008... Lecz w końcu EA na konsole zrobiła lepszą grę i nie będę się oszukiwał że jest gorsza tylko dlatego że to Fifa która wcześniej zawsze była beznadziejna...
Chyba że miałbym tylko PC do grania, wtedy wybór byłby prosty... Bo na PC fifa to gniot...
Co do filmików z żenującymi bramkami... to też były i takie z PESem ... problem w tym że na filmikach z Fify i PESa ludzie grali na amatorze... a poza tym to tylko domówka wiec finalna wersja będzie lepsza...
Antenelles
Sep 17 2009, 10:17
CYTAT(Damian. @ Sep 17 2009, 11:03)

Bramkarze nadal puszczają szmaty.
Chyba w inną gre gramy... Ja mam ciężko gola strzelić... z dystansu bomby wszystkie bronią i sparują

na bok albo na rożniaka...
W meczu miałem chyba z 15 strzałów w światło bramki i tylko 1 gol ;p (grałem na regular zeby postrzelać

)
Djibril1905
Sep 17 2009, 10:21
No jak komu pasuje.. ja przetrwałem 2 bardzo chude lata PES i męczyłem 6-tkę bo w 2008 i 2009 nie dało się w ogóle grać przyznaję, a w fifę 09 grałem na X i na początku był szok fajnie się grało, ale to po kilku meczach mija ponieważ dostrzegasz, że w tej grze nie ma przestrzeni, ciężko o jakieś nie konwencjonalne zagrania, piłka klei się do nogi no po prostu brakuje tego czegoś co na nowo pojawiło się w PES oczywiście to jest moje subiektywne zdanie
Djibril1905
Sep 17 2009, 10:25
No ja jak mówie oba strzały z dystansu wpadły przy samym słupku do tego bramkarze byli przysłonięci także w realu o żadnej interwncji nie bylo by mowy

bramka z głowy strzelona Tonim na długi słupek, bramkarz bez szans no i 2 czy 3 gole z dosyć bliska mocne płaskie strzały, zobaczymy jak będzie dalej.
EbonH4wK
Sep 17 2009, 10:26
Panie i Panowie, tak szczerze mówiąc tak czy inaczej w najnowszą część będę grał

Nie oszukujmy się, jaka by ona nie była, będzie się w nią grało. Nadzieją napawa mnie tylko rozbudowana Master Liga, moje modły od PES 5 zostały w końcu wysłuchane, i managerskie możliwości (przynajmniej tak jest zapowiadane) zostały znacząco poszerzone, będzie szkółka dla młodych piłkarzy, bardziej rozbudowane transferowe opcje... No cud miód. Pod warunkiem że zrobione to będzie na odpowiednim poziomie.
Ciekawe jak będzie wyglądał ten manager.Myślicie że coś takiego jak w Fifie?
chris rosse aka C
Sep 17 2009, 10:34
CYTAT(Djibril1905 @ Sep 17 2009, 11:25)

No jak komu pasuje.. ja przetrwałem 2 bardzo chude lata PES i męczyłem 6-tkę bo w 2008 i 2009 nie dało się w ogóle grać przyznaję, a w fifę 09 grałem na X i na początku był szok fajnie się grało, ale to po kilku meczach mija ponieważ dostrzegasz, że w tej grze nie ma przestrzeni, ciężko o jakieś nie konwencjonalne zagrania, piłka klei się do nogi no po prostu brakuje tego czegoś co na nowo pojawiło się w PES oczywiście to jest moje subiektywne zdanie

Szanuje Twoje zdanie... lecz muszę powiedzieć że czy to w PESie czy w Fifie po czasie zawsze wychodzą pewne niedociągnięcia, dochodzi do tego wykożystywanie wyuczonych zagrań które są że tak powiem najprostszym środkiem na zdobycie bramki... lecz w tym wszystkim nowa Fifa ma przewagę dlatego że ma świetny tryb online który nawet przy łączu 1 mb jest tak płynny że gra się tak jakby ktoś siedział obok na kanapie... Bo jak dla mnie granie z CPU może dawać frajdę powiedzmy przez miesiąc... potem liczy się tylko online lub granie z przyjaciółmi na jednej konsoli...
Kubbas
Sep 17 2009, 10:43
Downloaded Installations za mało miejsca na dysku
Wie ktoś co zrobić?
CYTAT(Kubbas @ Sep 17 2009, 10:47)

Downloaded Installations za mało miejsca na dysku
Wie ktoś co zrobić?
Oczyścić systemowy dysk, albo zmienić lokalizację "tempów".
http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?...=14267&st=0
Kubbas
Sep 17 2009, 10:48
Tempy już zmieniłem w zmiennych środowiskowych, i nadal lipa
aerofan
Sep 17 2009, 10:49
Ok, ściągam na raty.
Jestem ciekaw własnej reakcji. DOtychczas grałem na PES 09 w FullHD na PC, ostatnio miałem okazję pograć w F09 na X360 i - porażka zupełna (nie mówiąc o wersji na PC, która graficznie jest tragiczna) - F09 wydała mi się strasznie sztuczna...
Zobaczymy za pół godzinki jakie wrażenia z PES10
Djibril1905
Sep 17 2009, 10:50
No jak będzie z trybem online w PES okaże się w pełnej wersji, także na ten temat się nie wypowiadam, a mnie w pesie najbardziej podoba się to że jak nie mam co robić włączam byle mecz exhibition i czuję frajdę z gry.. 6 męczyłem aż do tej pory i zawsze była dla mnie tak samo grywalna.
Damian.
Sep 17 2009, 10:50
CYTAT(Antenelles @ Sep 17 2009, 11:21)

Chyba w inną gre gramy... Ja mam ciężko gola strzelić... z dystansu bomby wszystkie bronią i sparują

na bok albo na rożniaka...
W meczu miałem chyba z 15 strzałów w światło bramki i tylko 1 gol ;p (grałem na regular zeby postrzelać

)
Czy główkę z 15m , która ledwo co leci do bramki i uderza w brzuch Reiny i wpada do bramki, można nazwać bramką nie z winy bramkarza?
FOTKI Z MECZU
http://i30.tinypic.com/254wwo5.jpghttp://i27.tinypic.com/x5w46h.jpg
chris rosse aka C
Sep 17 2009, 10:53
Kubbas
Sep 17 2009, 11:00
CYTAT(chris rosse aka C @ Sep 17 2009, 11:57)

Tak jak myślałem, balonik zaraz pęknie i wracamy do PES 6 : )
aerofan
Sep 17 2009, 11:08
HELP. Mam 5 paczek .rar z megaupload podane na 1 stronie i co z tym dalej zrobić ? Nie mogę ani scalić, ani wypakować
Kubbas
Sep 17 2009, 11:19
Jak ktoś sobie poradzi z tym miejscem na dysku i jak przekierować te download installations niech napiszę
miloszowen
Sep 17 2009, 11:25
gra jest sztywna ;/ bramkarze sa do dupy . konami zaczeło robic jak ea maja wyjebane wola zrobic odgrzewany kotlet.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.