Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demo PES2010 - opinie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
szołpas
CYTAT(Rasialdinho0 @ Oct 14 2009, 10:15) *
Tak gralem w finalna PESa 2010 i jest totalna miazga fify. Fifa 2/10 , PES 2010 10/10 wink.gif

taa na bank (;
mati_910
Co roku, tuż przed wyjściem nowej części znajdzie się taki ktoś jak Rasialdinho0 i wkręca, że grał już w finalną wersję gry choć do jej premiery jeszcze z dobre 2 tygodnie. ;-))

co do dema PES-a 2010 to jest na prawdę mile zaskoczony. Gra według mnie mocno się zmieniła od poprzedniczki pod względem gameplayu. Oczywiście jest parę (momentami irytujących) błędów, jednak jestem pełen nadziei, że zostaną ona wyeliminowane w finalnej wersji. Także pomimo zróżnicowanych opinii z mojej strony duży plus. Pozdrawiam. ;-))
hoody15
Gameplay moim zdaniem jest całkiem dobry. Bugi są w każdej grze, ale w tej jak dotąd są dla mnie znośne (czyt. nie są to bugi, które przeważają zdecydowanie na korzyść lub niekorzyść gry).
JnR
Do PES można się przyczepić ale według mnie za bardzo nie ma do czego jak na ten czas w wersji finalnej z tego co widziałem - nie grałem jeszcze a w trakcie gry odczucia zawsze są lepsze niż podczas oglądania filmików

http://www.youtube.com/watch?v=gSOsQqZ9mxc dziwne te bramki są - bardzo łatwo się je strzela
+ wcinki też bardzo proste których tu nie ma
http://www.youtube.com/watch?v=lPlzqnJhFp8 albo to... chwalą a błędów nie widzą...

z każdym dniem gry i oglądania filmików Fify mam wrażenie że ludzie chwalą ją tylko za licencje , bardzo łatwy i niezwykle efektowny sposób strzelenia gola ( filmik nr 1 ) i za dużo dużo niewykonalnych w trakcie meczu zwodów i sztuczek bardziej z Fify street. Mi się podoba w Fifie dotychczas tylko nie bieganie głupio na spalonym i motyw z tym strzałem z podkręceniem ale to się robi już nudne bo praktycznie każdy taki strzał z boku boiska kończy się golem , nawet z około 30-35 metrów.
Master88Ruda
Jako że jeszcze nie grałem w najnowszą Fife to obiecałem wszystkim że nie będę jej porównywał do PESa 10...Ale mam nadzieje że te filmiki które podał JnR są z Fify 2010 ale na PC...Bo jeśli te filmiki są nagrywane z wersji konsolowej to nawet nie mam co włączać...to jest kpina....

48 sekunda Xavi hahaha...on jest fenomenalny ale jakby takie coś zrobił w prawdziwym meczu to kontuzje by złapał na pół roku smile.gif
1:07 lodowisko smile.gif Henry w roli głównej
1:10 znów Henry...T musiało boleć smile.gifsmile.gifsmile.gif
1:15 tutaj ogromny plus...świetnie wykonane i całkiem realnie to wygląda
1:21 szkoda że nie z połowy...pewnie też by weszło smile.gif

Proszę uprzejmie mnie uświadomić czy to jest wersja PC czy XBOX/PS3
who_me
CYTAT(JnR @ Oct 14 2009, 16:57) *
Do PES można się przyczepić ale według mnie za bardzo nie ma do czego jak na ten czas w wersji finalnej z tego co widziałem - nie grałem jeszcze a w trakcie gry odczucia zawsze są lepsze niż podczas oglądania filmików

http://www.youtube.com/watch?v=gSOsQqZ9mxc dziwne te bramki są - bardzo łatwo się je strzela
http://www.youtube.com/watch?v=lPlzqnJhFp8 albo to... chwalą a błędów nie widzą...

z każdym dniem gry i oglądania filmików Fify mam wrażenie że ludzie chwalą ją tylko za licencje , bardzo łatwy i niezwykle efektowny sposób strzelenia gola ( filmik nr 1 ) i za dużo dużo niewykonalnych w trakcie meczu zwodów i sztuczek bardziej z Fify street. Mi się podoba w Fifie dotychczas tylko nie bieganie głupio na spalonym i motyw z tym strzałem z podkręceniem ale to się robi już nudne bo praktycznie każdy taki strzał z boku boiska kończy się golem , nawet z około 30-35 metrów.

Czekamy na te twoje bramki z kazdej pozycji wink.gif

http://www.easportsfootball.co.uk/media
Graczyk
CYTAT(JnR @ Oct 14 2009, 17:57) *

No rośmieszyłeś mnie biggrin.gif Spróbuj sobie strzelic z 10 razy z 30 metrow to moze z 2 ci wpadna, a nawet nie...
JnR
masz je w 1 filmiku chodzi mi o obszar w obrębie pola karnego do około 30 metra z każdego bocznego regionu boiska wchodzi , nawet na tym filmiku je masz. A jak nie masz to poszukaj sobie na YT i będzie ich pełno. A jak ktoś jest już kompletnym antyfanem fify to niech sobie poszuka w bugach ja tam nie ogladalem nic bo mnie bledy gry nie interesuja gram w to co mam i nie mam zamiaru narzekać, a denerwuje mnie jak ktoś wychwala grę nie grając w nią . Może jestem nastawiony trochę dziwnie( nie to że negatywnie ale po prostu dziwnie się czuję grając w nią) do Fify z tego względu że gram od zawsze PES i sposób biegania mi nie pasuje jakoś w niej. Strzały i podania in plus ale irytuje mnie to bieganie ( ktoś kto grał zawsze w Fife powie to samo o sposobie poruszania się graczy w PES )

Who_me jak znasz jakieś super zalety Fify to mi je wymień a podczas gry postaram się na nie zwrócić uwagę , naprawdę nie chce tej gry skreślać po kilkunastu meczach , chce z niej wycisnąć jak najwięcej pozytywów a że gram z znajomymi tylko bo samemu nie lubię ze względu że mnie nie cieszy ogrywanie konsoli.

tak ogólnie rzecz biorąc ten mój post wyżej wynika z irytacji po czytaniu komentarzy typu Fifa jest lepsza bo jest więcej par butów , więcej drużyn itp itd ( nie na tym forum to czytałem)

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie ale nie wiem może to tylko ja tak widzę - czy nie wydaję wam się że koszulki w Fifie są jakieś takie niedorobione ?? ładniej wygląda to w PES , numer jest zawsze na całe plecy w Fifie trochę brzydko to wygląda ale da się przeboleć.
who_me
CYTAT(JnR @ Oct 14 2009, 18:25) *
masz je w 1 filmiku chodzi mi o obszar w obrębie pola karnego do około 30 metra z każdego bocznego regionu boiska wchodzi , nawet na tym filmiku je masz. A jak nie masz to poszukaj sobie na YT i będzie ich pełno. A jak ktoś jest już kompletnym antyfanem fify to niech sobie poszuka w bugach ja tam nie ogladalem nic bo mnie bledy gry nie interesuja gram w to co mam i nie mam zamiaru narzekać, a denerwuje mnie jak ktoś wychwala grę nie grając w nią . Może jestem nastawiony trochę dziwnie( nie to że negatywnie ale po prostu dziwnie się czuję grając w nią) do Fify z tego względu że gram od zawsze PES i sposób biegania mi nie pasuje jakoś w niej. Strzały i podania in plus ale irytuje mnie to bieganie ( ktoś kto grał zawsze w Fife powie to samo o sposobie poruszania się graczy w PES )

Who_me jak znasz jakieś super zalety Fify to mi je wymień a podczas gry postaram się na nie zwrócić uwagę , naprawdę nie chce tej gry skreślać po kilkunastu meczach , chce z niej wycisnąć jak najwięcej pozytywów a że gram z znajomymi tylko bo samemu nie lubię ze względu że mnie nie cieszy ogrywanie konsoli.

tak ogólnie rzecz biorąc ten mój post wyżej wynika z irytacji po czytaniu komentarzy typu Fifa jest lepsza bo jest więcej par butów , więcej drużyn itp itd ( nie na tym forum to czytałem)

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie ale nie wiem może to tylko ja tak widzę - czy nie wydaję wam się że koszulki w Fifie są jakieś takie niedorobione ?? ładniej wygląda to w PES , numer jest zawsze na całe plecy w Fifie trochę brzydko to wygląda ale da się przeboleć.

Takie bramki wpadaly przed wydaniem patcha - gk wychodzil zbyt daleko z bramki i takie siaty czasem wpadaly. Moze w demo grasz ? wink.gif

Praktycznie caly gameplay fifa10 ps3/xbox360 jest zaleta( w odniesieniu do tego z pes10 demo ) i trudno mi opisywac kazdy aspekt.

Moim zdaniem bieg zawodnikow jest zrobiony bardzo realistycznie.

Jezeli grasz z podaniami na assisted to nic dziwnego . Pograj na manual i napewno zobaczysz roznice.

Ea prawdopodobnie nie posiada licencji na czcionki wink.gif To samo bylo w 09 .
Graczyk
Masz oryginał na ps3? Bo te bramki to sa chyba z demka na pc bo ja grajac na ps3 (mam fife od tygodnia) to kilka razu wpadl mi taki strzal.
JnR
Fakt mam demo ale z tego co widziałem na full to te gole też wpadają.
Z drugiej strony wiem jakie różnice są zawsze między PES demo a PES full i wiem ze to niebo a ziemia , myślałem że jednak EA wydaje demo zbliżone do pełnej wersji i w pełnej wersji już tylko drobne poprawki i wszystkie teamy wgrać i mody i gra jest. Po grze w demo szkoda mi było pieniędzy na Fife i na PES ale jakbym miał wybierać wybrałbym PES bo wiem jak jest z demami od Konami , po wydaniu gry zawsze jestem mile zaskoczony że jest lepiej. A w fife przyznam że ostatniągrałem 06 na PC i od tamtej pory w ani jedną dopiero w 10 i może dlatego mam takie wrażenia dziwne.

Co do podań to napisałem że in plus - podobają mi się gram na podaniach bez asysty.
who_me
Pierwsze reviewy finalnego kodu gry.

http://www.eurogamer.net/articles/pes-2010...n-soccer-review

7/10

Fifa10 9/10

http://www.meristation.com/v3/des_analisis...cw4ad605be238fb

7/10

Fifa10 - 9/10

http://www.3djuegos.com/juegos/analisis/5485/3/pes-2010/

8/10

Fifa10 - 9,3

Jedynie z PSM3 dali 89/100

wink.gif

vvilk
Czyli tak sobie, ale i tak kupię bo jeszcze nie mam żadnej gry na PS3 smile.gif
Cale życie gram w ISS/PES więc nie będę teraz na starość przestawiał się na FIFĘ wink.gif
.::NorD::.
No tak ale Pes będzie ciągle ewoluował a Fifa stanie w miejscu wink.gif
who_me
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 15 2009, 11:19) *
No tak ale Pes będzie ciągle ewoluował a Fifa stanie w miejscu wink.gif

Roger

Kolejne oceny wink.gif

http://xbox-360.nowgamer.com/reviews/xbox-...ion-soccer-2010

6.9/10

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=225503

7.8/10

Tutaj macie statystki i twarze zawodnikow . Trzeba przyznac ,ze calkiem niezle to im wyszlo.

http://www.videogameszone.de/aid,697406/PE...ge=1&order=
mogwil
w tych recenzjach zastanawia mnie jedno czemu grafika w fifie 10 jest oceniana rowno a nawet wyzej niz w pes 10 blink.gif
who_me
A czemu nie ? graficznie gry sa porownywalne chociaz maja calkowicie inny styl.
JnR
z tego co mogę powiedzieć z gry na PS3 w oba dema jednak PES ma dosyć duża przewagę graficzną , ale tu chodzi o gameplay a nie o takie głupoty jak grafika a obie gry mają fajny chociaż osobiście wolę PES

PS- mówiąc głupoty miałem na myśli to że grafika jest na dobrym poziomie w obu grach, a czy jest taka jak w fifie czy jak w PES nie powinno przeszkadzać w grze.
who_me
CYTAT(JnR @ Oct 15 2009, 16:13) *
z tego co mogę powiedzieć z gry na PS3 w oba dema jednak PES ma dosyć duża przewagę graficzną , ale tu chodzi o gameplay a nie o takie głupoty jak grafika a obie gry mają fajny chociaż osobiście wolę PES

PS- mówiąc głupoty miałem na myśli to że grafika jest na dobrym poziomie w obu grach, a czy jest taka jak w fifie czy jak w PES nie powinno przeszkadzać w grze.

Jaki masz psn ?
No graficznie fifa ubolewa a twarze przypominają te z najsłynniejszych horrorów minionych lat Roger.

Ps. tak się zastanawiam gdzie te 360 w pesie , jakoś nie zauważyłem w żadnym z filmików.
JnR
http://www.youtube.com/watch?v=U12UVJcfG_Q

Spójrzcie na twarz pilkarzy w PR0 są lepiej dopracowane

tak BTW Cristiano ma tylko shot acc 79 dziwne.... rok temu miał chyba 89 czy 87 a teraz tak poleciał w dół...
To samo Higuain super sezon dużo goli a shot acc na poziomie 75 , nie chce wyjść na jakiegoś wroga Barcy bo szanuję ten klub ale żeby Bojanowi dać lepszą celność strzału niż tym dwóm graczom Realu to jest dziwne.
who_me
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 15 2009, 16:34) *
No graficznie fifa ubolewa a twarze przypominają te z najsłynniejszych horrorów minionych lat Roger.

Ps. tak się zastanawiam gdzie te 360 w pesie , jakoś nie zauważyłem w żadnym z filmików.

Chyba na pc bo na konsoli wyglada to calkiem dobrze. Twarze w pesie sa lepsze i to chyba jedyna zaleta pesa w tym roku ;P

Film z gry online

http://www.youtube.com/watch?v=awAo8p887Zk&fmt=18

radekPL
who_me uprzedziles mnie chcialem tez pokazac filmik z beta testu online... naprawde mysle ze w tym roku pogram sobie bez nerwow w online
TwojaTata
moim zdaniem demo pes 10 jest łatwe jak dupa jasna..:/
who_me
,, ok here's my impressions from PES2010 online demo

IT BLOWS

I was so hyped on this,you say there's no lag? I have fuckin hardcore lag almost every time, it's totally unplayable on red/yellow bar, green is fine but it doesn't matter because :

input lag on buttons is also fucking hardcore, it takes a while to turn with a player, it's sooo sluggish I can't stand it. Even if they fix this there is another gripe wchich is :

shitty gameplay - this game screams PES2008/2009, there's too much from new version than pastgen core, players silly runs, passes and running on rails, shots are ok but who cares? where's freedom? where's tactics edge? all people do online is pass with triangles on wings and run with Messi who is unstoppable ; cheap cutbacks are of course in

thanks you PESfan for the code, now I know I'm not buying it, because all I wanted is some good online action, but it's laughable at best.

Konami fail ,,

Rasialdinho0
dziwne ze 99% ludzi mowi odwrotnie <<

temu z gory juz podziekujemy , pewnie jakis fanboj fify
radekPL
http://www.youtube.com/watch?v=yWEtW9qee44 nie ma co sie obawiac popatrzcie sobie na te poziomy sygnalu tutaj kolega ma zielony a przeciwnik czerwony nie zauwazylem laga... biggrin.gif
Raffels
CYTAT(Rasialdinho0 @ Oct 15 2009, 23:25) *
dziwne ze 99% ludzi mowi odwrotnie <<

temu z gory juz podziekujemy , pewnie jakis fanboj fify

Radze sie uspokoic bo twoich wypowiedzi nie da sie czytac. Fanboj Fify to kazdy, ktory uwaza, ze jest lepsza gra? Fajne podejscie.
Jak narazie recenzje nie sa najlepsze - http://www.metacritic.com/games/platforms/...20soccer%202010
Konsolowa Fifa to gra bardzo dobra, niestety PES w tym roku jej nie dogonil, mimo szumnych zapowiedzi. A szkoda.
A osobom wypisujacym jaka to fifa jest do dupy radzilbym sie najpierw zapoznac z sama gra a nie trollowac na forum.
r.a.j.a.n
Z wersjami PCtowymi może będzie odwrotnie...
No chyba, że wersje XBox-owe gier przekładają się 1:1 na PC.
Master88Ruda
Ej ale co Wy piszecie... Rasialdinho0 ma nie 100 a 1000% racji...Fanboje Fify nabijają posty na forum PESa i na siłę chcą przekonać jaka Fifa jest fajniuśna a PES be ...koniec świata... Ja i tak wybiorę PESa mimo że jeszcze nie grałem w Fifę i nikt mnie do tego nie przekona nawet who_me i jego ponad 500 postów w tym 200 w tym temacie...Gościu ile Ty masz samozaparcia żeby PESowcom szukać jakiś porównywań i przekonywać na siłę żeby zagrali i później wybrali Fife...EA płaci Ci za to?? Co do grafiki (dla mnie osobiście nie ma różnicy czy gra jest ładna czy nie tylko musi być dobry gameplay) to PES 10 miażdży Fife ale znajdą się i tacy którzy w tą wątpią ( znów nie kto inny tylko who_me)

@Raffels jak możesz porównywać gotowe dzieło (żarcik ) jakim jest Fifa do dema PESa 10?? Poczekaj tydzień aż wyjdzie PES bo póki co to Twoich wypowiedzi nie da się czytać... Ja nie porównuje tych gier z 2 powodów . 1 nie grałem w Fife .2 Nie grałem w PESa... Ale Ty chyba masz jakieś dojścia i już wiesz co jest lepsze...
Raffels
CYTAT(Master88Ruda @ Oct 16 2009, 13:20) *
Ej ale co Wy piszecie... Rasialdinho0 ma nie 100 a 1000% racji...Fanboje Fify nabijają posty na forum PESa i na siłę chcą przekonać jaka Fifa jest fajniuśna a PES be ...koniec świata... Ja i tak wybiorę PESa mimo że jeszcze nie grałem w Fifę i nikt mnie do tego nie przekona nawet who_me i jego ponad 500 postów w tym 200 w tym temacie...Gościu ile Ty masz samozaparcia żeby PESowcom szukać jakiś porównywań i przekonywać na siłę żeby zagrali i później wybrali Fife...EA płaci Ci za to?? Co do grafiki (dla mnie osobiście nie ma różnicy czy gra jest ładna czy nie tylko musi być dobry gameplay) to PES 10 miażdży Fife ale znajdą się i tacy którzy w tą wątpią ( znów nie kto inny tylko who_me)

@Raffels jak możesz porównywać gotowe dzieło (żarcik ) jakim jest Fifa do dema PESa 10?? Poczekaj tydzień aż wyjdzie PES bo póki co to Twoich wypowiedzi nie da się czytać... Ja nie porównuje tych gier z 2 powodów . 1 nie grałem w Fife .2 Nie grałem w PESa... Ale Ty chyba masz jakieś dojścia i już wiesz co jest lepsze...

Panie kolego. Piszesz pan, ze PES 10 miazdzy Fife, w ktora jeszcze nie grales?! To ja juz nic nie rozumiem.
Co do Pesa - gralem w demo, ktore jest moim zdaniem slabiutkie. Zeby zrobic dobra gre, to musieliby dokonac prawdziwej rewolucji wzgledem dema. A nie oszukujmy sie, bo tak nie bedzie(wystarczy poczytac recenzje pesa i fify).
Sam do tej pory gralem we wszystkie edycje pilki od konami az do 6. 3 ostatnie wersje to jakas pomylka. Liczylem, ze w tym roku sie cos zmieni ale na to sie nie zanosi.
Grajac w fife 10 czuc powiew swiezosci w grach pilkarskich, zreszta co ja bede pisal radze pograc samemu przed wydawaniem osadow(oczywiscie w wersje konsolowa) a nie atakowac osoby, ktore przedstawiaja Ci jak na tacy argumenty za. No bo co, do konca zycia bedziesz sie podniecal marka "Pro Evolution Soccer"? Sama marka? I nie wazne czy gra jest do bani czy jest swietna? Nie rozumiem tego.
Zrozum czlowieku, ze swiat sie nie konczy na PES-ie, nie dociera do Ciebie, ze KONAMI moglo zrobic gorsza gre?
PS. Na poprzedniej stronie dalem linka do recenzji, mozesz sobie poczytac.
ftomekk
Pełna wersja juz w sieci , oczywiście kupujemy oryginały,ale wiadomo,sprawdzic trzeba.
CYTAT(who_me @ Oct 15 2009, 23:19) *
,, ok here's my impressions from PES2010 online demo

IT BLOWS

I was so hyped on this,you say there's no lag? I have fuckin hardcore lag almost every time, it's totally unplayable on red/yellow bar, green is fine but it doesn't matter because :

input lag on buttons is also fucking hardcore, it takes a while to turn with a player, it's sooo sluggish I can't stand it. Even if they fix this there is another gripe wchich is :

shitty gameplay - this game screams PES2008/2009, there's too much from new version than pastgen core, players silly runs, passes and running on rails, shots are ok but who cares? where's freedom? where's tactics edge? all people do online is pass with triangles on wings and run with Messi who is unstoppable ; cheap cutbacks are of course in

thanks you PESfan for the code, now I know I'm not buying it, because all I wanted is some good online action, but it's laughable at best.

Konami fail ,,

Pokazujesz recenzję jakiegoś małolata ćwierćwała, specjalnie podkreśliłem te wyrazy żeby to udowodnić.

Nie grałem jeszcze w pełną wersję pesa ale widząc filmiki pełnej fify mogę przyznać że może być ciut lepsza ale głównie za sprawą większej kontroli zawodników(360), dużej ilości animacji i to wszystko, gameplay i realność gry w odniesieniu do rzeczywistości zawsze bedzie atutem pesa.
hoody15
Raffels, na razie to głównie trollują fani FIFY ;D. Wierzę, że gra od EA wygrywa na konsolach, ale sam konsoli nie posiadam (może w przyszłości), bo niestety nie mogę grać na padzie (nie będę tu rozkminiał dlaczego, bo długa historia). Nie rozumiem też tych wszystkich opini na nie w stosunku do tegorocznej edycji. Dla mnie jest o niebo lepiej niż w 2009 czy 2008, a gameplay bardzo przypadł mi do gustu.
who_me
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 16 2009, 13:05) *
Pokazujesz recenzję jakiegoś małolata ćwierćwała, specjalnie podkreśliłem te wyrazy żeby to udowodnić.

Nie grałem jeszcze w pełną wersję pesa ale widząc filmiki pełnej fify mogę przyznać że może być ciut lepsza ale głównie za sprawą większej kontroli zawodników(360), dużej ilości animacji i to wszystko, gameplay i realność gry w odniesieniu do rzeczywistości zawsze bedzie atutem pesa.

To pokazuje jak slepo jestes zapatrzony w pesa. Random i niesamowity gameplay pes to teraz mit . Po latach dopiero widac jak oskryptowane byly stare pesy. W tym roku w tym aspekcie Ea zdecydowanie przygonila Japoncow...ale zeby to zobaczyc to trzeba troche pograc a nie ogladac filmy na youtube.

Nikt nie mowi ,ze fifa10 na konsole to gra genialna bo ma naprawde sporo bledow , ale na dzien dzisiejszy jest o klase lepsza od tasiemca Konami - bo jak inaczej nazwac gre ktora jest na skryptach pamietajacych czasy Playstation 2 ?

Statystyki graczy z Serie A

http://translate.google.com/translate?prev...history_state0=
2pac
W PES2010 ujrzymy Wisłę Kraków biggrin.gif Skład polskiej reprezentacji jest stary i grają tam jeszcze Wasilewski, Żewłakow, Krzynówek itp. W ataku osamotniony R.Lewandowski. W kadrze nie ma Pawła Brożka, a Błaszczykowski nazywa się Braszczykowski.

Z innej beczki: zobaczymy też egzotyczne reprezentacje (dużo nowych z Azji) typu: Oman, Korea Płn. Bahrajn, Irak smile.gif Z Afryki Maroko, Mali smile.gif Z Europy nowa to Bośnia i Hercegowina i Czarnogóra.
JnR
2pac to jest już wiadome od czerwca co nam napisałeś smile.gif

Co do sporu Fifa vs PES
Jednemu podoba się to drugiemu to , a czy nie pomyśleliście o tym że skoro komuś podoba się Fifa to niech gra w Fifę i to samo tyczy się PES?? ta gra się ma podobać jemu , i nie powinno nikogo obchodzić czy ktoś gra w PES czy w Fife to on wydaję na to kasę ,a zatem uważa że gra jest warta tego za co płaci .
mogwil
CYTAT(ftomekk @ Oct 16 2009, 14:01) *
Pełna wersja juz w sieci , oczywiście kupujemy oryginały,ale wiadomo,sprawdzic trzeba.

co ty niby piszesz wink.gif
smolarek
CYTAT(ftomekk @ Oct 16 2009, 14:01) *

Skąd wiesz? Ja nigdzie nie widziałem?
rosiaktotti
Jak możecie oceniać online jak nie graliście? ja grałem oceniam bardzo dobrze tylko boję się, że na PC będzie słaby , na xboxie hostem jest microsoft a na pc pewnie Server made in japan...

Co do meczu online z ps3... podobno servery są tylko dla anglików... a widzę, że gra tam włoch... to anwet w coda4 na włoskich serverach my Polacy nie dajemy rady grać... pozdro
CYTAT(who_me @ Oct 16 2009, 14:15) *
To pokazuje jak slepo jestes zapatrzony w pesa. Random i niesamowity gameplay pes to teraz mit . Po latach dopiero widac jak oskryptowane byly stare pesy. W tym roku w tym aspekcie Ea zdecydowanie przygonila Japoncow...ale zeby to zobaczyc to trzeba troche pograc a nie ogladac filmy na youtube.

Nikt nie mowi ,ze fifa10 na konsole to gra genialna bo ma naprawde sporo bledow , ale na dzien dzisiejszy jest o klase lepsza od tasiemca Konami - bo jak inaczej nazwac gre ktora jest na skryptach pamietajacych czasy Playstation 2 ?

Statystyki graczy z Serie A

http://translate.google.com/translate?prev...history_state0=

Dobra wracaj chłopcze na swoje forum bo już dość reklamy narobiłeś tutaj. Przełknij ta gorycz, że są ludzie którzy preferują pesa a nie fife i nie ripostuj za każdym razem bo wiele tym nie zdziałasz. Połóż się do łóżka odpal konsolkę i ekscytuj się fifą wśród grona fifowców.
Master88Ruda
Raffels kumplu jako że Fifa już wyszła w wersji Full to można już ją oglądać w takim dużym serwisie internetowym z filmikami wideo (dla niewtajemniczonych youtube) więc mogę porównać grafikę czyż nie?? Ja nie chce porównywać gameplayu jako że nie grałem ani w wersję Full Fify ani PESa.A nie muszę specjalnie grać w Fifę żeby porównywać grafikę bo ten wcześniej wspominany przeze mnie serwis daję możliwości oglądania filmików w HD.To tyle na ten temat...

Co do PESa samo zdanie "gralem w demo, ktore jest moim zdaniem slabiutkie" dyskwalifikuje Cię jako recenzenta gier...Bo co to za przyjemność porównywać grę pełną z wersją demonstracyjną.A Ty jesteś na tyle już zapatrzony w Fife (pewnie dlatego że ją już zakupiłeś i nie będziesz wydawał dodatkowych 100-300 zł na PESa żeby go tylko porównać oczywiście są to moje domyślenia bo nie znam Cię osobiście i nie chce oceniać) że nie wierzysz że to co dało Konami to rzeczywiście 50 czy 60 % ukończonej gry...

Co do recenzji osób trzecich kiedyś Tomak (pzdr. Kumplu smile.gif ) w innym temacie podał mi recenzje jakiegoś nie do końca wiedzącego o co chodzi w piłce nożnej dzieciaka i też uważał go za autorytet...I nie interesuje mnie to czy to jest gość który żyje recenzjami na co dzień czy to tylko dzieciak który chcę zwrócić na siebie uwagę w sieci mam prawo mieć inne zdanie niż oni więc proszę nie pisz że 99 recenzentów na 100 mają racje i odsyłasz mnie do nich...

Nie wiem ile masz lat i czy pamiętasz czasy ISS ale ja miałem tak samo jak Ty teraz a mianowicie grałem w Fifę 96,97,98,99 i kupowałem ją aż do 2002 roku. Z ISSem spotkałem się koło 98 (gra zrobiła na mnie ogromne wrażenia po 2 latach gry w Fifę tak jak teraz na Tobie Fifa po kilku latach gry w PESa) i na przemian grałem w Fifę 98(najlepsza w historii smile.gif ) i w ISSa...Ale lata 99-09 spędziłem przy ISSie/PESie...Ty masz tak samo tylko w drugą stronę.

Obiecałem wcześniej że dopóki nie zagram w Fifę to nie będę jej oceniał...Nie jestem ślepo zapatrzony w PESa bo jak pisałem wcześniej przerzuciłem się z Fify na ISSa/PESa a jeśli produkt EA będzie lepszy to nie będę miał żadnych zahamowań żeby się znów przerzucić na Fifę...Ale póki co wygląda to blado...

Świat nie kończy się na PESie ani na Fifie...Tylko jak już wydaje te kilkaset złotych to chcę przez np. godzinę gry poczuć się jak na boisku...A tego w Fifie nie uświadczam.... A póki nie zobaczymy dzieła(celna uwaga smile.gif ) w wykonaniu panów z Konami to nie możemy forować żadnej z tych gier

Pzdr.600 Kumplu smile.gifsmile.gifsmile.gif
michau000
Wy toczycie jałowe spory, tymczasem ja chciałem podzielić się kilkoma uwagami na temat demo PES 2010.
Przede wszystkim: poziom trudności. Nie wiem, jak to będzie po kilku miesiącach grania, niemniej na razie ciężko jest wygrać mecz na professionalu, choć zazwyczaj bramki traci się w głupi sposób, ale o tym za chwilę. To, co szczególnie zasługuje na uwagę, to realizm w sferze rozgrywania akcji. 90% meczu to zacięta walka w środku pola, nie ma już mowy o strzałach co drugą akcję jak w PES 09. Wprawdzie czasem może to denerwować, ale niewątpliwie trzeba zaliczyć na plus.
Poza ogólną poprawą jakości gry, co każdy na pierwszy rzut oka może potwierdzić, bardzo cieszą drobne usprawnienia, jakich dokonano w stosunku do poprzednich edycji. Dla mnie jednym z istotniejszych jest rozwiązanie palącego problemu wszystkich części, w które miałem przyjemność grać (a więc od PES3), jakim były strzały z powietrza. Nieważne, jak idealnie na woleja była wyłożona piłka, zawodnik zawsze strzelał głową, co niekiedy doprowadzało do wściekłości. Teraz wreszcie po tylu latach zostało to wyeliminowane i domyślnym uderzeniem z powietrza jest huknięcie kończyną dolną. Niby drobiazg, ale dla mnie bardzo istotny.
Jakkolwiek per saldo nowego PESa zdecydowanie zaliczam do udanych, to nie mogę nie wspomnieć o kilku rażących niedociągnięciach. Po pierwsze i najważniejsze: bramkarze. Są po prostu tragiczni i na nic zda się kilka brawurowych interwencji po strzałach zza pola karnego. Grają fatalnie, zwłaszcza na przedpolu (wyjścia na 16 metr i czekanie na piłkę przyprawiają mnie o czarną rozpacz). Jeżeli nie zostanie to poprawione do pełnej wersji- co wydaje mi się prawdopodobne- to niestety, nie pierwszy raz, bramkarze walnie przyczynią się do obniżenia zarówno jakości gry, jak i radości z rozgrywanych meczów.
Kolejna sprawa, właściwie nie wiem czy na pewno można ją zaliczyć do minusów, to doskonała gra komputera w odbiorze, a dokładniej w przecinaniu podań. Zagranie dobrej piłki w uliczkę w zasadzie graniczy z cudem, bo nieważne jak mocne i dokładne by to było, obrońca i tak wyciągnie swoje długie nogi i zniweczy nasz trud.
Nie jestem też przekonany do nowych karnych oraz "rewolucyjnych zmian" w taktyce. Te pierwsze wcale nie dają zadowalającej kontroli nad strzelającym, a drugie ciągle oferują za mało możliwości. Mam tu na myśli przede wszystkim ustawienia, przynajmniej ogólne, dla poszczególnych graczy a nie tylko całego zespołu.
Ostatnią denerwującą mnie rzeczą jest ogólna ociężałość i słaba zwrotność zawodników, ale w tym przypadku nie jestem pewien czy bardziej krytykować KONAMI czy swojego wysłużonego już pada. W pełnej wersji pewnie będzie można do wad dorzucić beznadziejny komentarz (mógłby przecież wnieść tyle emocji i realizmu do tej gry!), ktory naprawdę wychodzi mi już bokiem, ale póki co się nie wypowiadam.
Ach, zapomniałbym jeszcze o zupełnie niezrozumiałym dla mnie zrezygnowaniu ze starego, dobrego wyświetlania statystyk w formie pięciokąta. Zamiast tego przejrzystego rozwiązania teraz mamy jakieś enigmatyczne punkty, moim zdaniem to zupełnie niepotrzebna zmiana.

Jak już wcześniej pisałem, w ogólnym rozrachunku nowy PES to zdecydowanie krok naprzód po niezbyt udanych odsłonach z dwóch ostatnich lat. Zwracam uwagę, że mankamenty, o których wyżej wspomniałem to właściwie większość z tego, co można mieć tej grze do zarzucenia, podczas gdy zalety pozostają niezliczone:)

W skrócie:
in plus
+ poziom trudności
+ twarda walka w środku pola
+ koniec z główkami zamiast woleja
+ powraca duch pesa:)

in minus
- bramkarze...
- ciągłe przechwyty prostopadłych podań
- niewystarczająca poprawa karnych i taktyki
- brak klasycznego wykresu parametrów zawodnika
- sędziowanie
mogwil
co do recenzji pes 2010 tutaj recenzja ign http://xbox360.ign.com/articles/103/1034918p2.html i jest 8,7 smile.gif
who_me
CYTAT(mogwil @ Oct 16 2009, 23:19) *
co do recenzji pes 2010 tutaj recenzja ign http://xbox360.ign.com/articles/103/1034918p2.html i jest 8,7 smile.gif

PES 2008 dostal od nich 8.6/10 laugh.gif

http://ps3.ign.com/objects/775/775498.html
mogwil
CYTAT(who_me @ Oct 17 2009, 00:30) *
PES 2008 dostal od nich 8.6/10 laugh.gif

http://ps3.ign.com/objects/775/775498.html

i co z tego ze pes 2008 dostal 8,6 liczy sie co dostal 2010 idz pograj w fife blink.gif
Bakel
CYTAT(Master88Ruda @ Oct 16 2009, 16:19) *
Tylko jak już wydaje te kilkaset złotych to chcę przez np. godzinę gry poczuć się jak na boisku...A tego w Fifie nie uświadczam...

Właśnie dzięki FIFIE przez godzinę czujemy się jak na boisku wink.gif
Majew
Eh. Już się rzygać chcę.. przecież od 30 stron to jest rozmowa o gustach. Wali mnie to kto co kupi i kto w co będzie grał. W moim przypadku.. to będzie podwójny zakup Pesa 2010 na PC oraz na Xbox360 - najbardziej cenię sobie tryb online i on tak naprawdę pokaże jak ta gra wygląda..

I jeśli Fifa rzeczywiście wypada lepiej ( w demo grałem na x-a ) to bardzo się z tego cieszę i życzę zainteresowanym miłej rozgrywki.

Obie gry są świetne.. i jaką by się nie wybrało będzie świetna zabawa.
jaaaa
FIfa to jedno wielkie sztuczne gowno, oprocz grafiki...siatki, system rozgrywki jest taki sam od paru, a zawodnik po zdobyciu gola cieszy sie ze 4 sekundy i koniec....patologia. PES bije ta frajerska gre
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.