Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demo PES2010 - opinie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
KeX
Mam pytanie o podania prostopadłe. Zazwyczaj jak bym nie grał to piłka podawana jest za słabo:/ a zawodnicy często czekają na tą piłkę. Jest jakiś sposób na granie mocniej?
dojt
Prawym analogiem tongue.gif
KeX
a na klawiaturze ?
jaaaa
musisz dluzej przytrzymac ten przycisk ktorym wypuszczasz
KeX
przytrzymuje i dalej podaje jakby nic nie jadl a gosc do ktorego adresowana pilka nawet nie dojsdzie do niej tylko biegnie dalej w przeciwnym kierunku i nawet obronca odsuniety dalej szybciej dojdzie do tej pilki
Kurczak
Naciskasz R2 czy tam RT i możesz podbiec szybciej do piłki. To samo jest jeśli chcesz wyprzedzić przeciwnika np. przy dojściu do główki.
thmc88
no i opanowałem chyba karne wink.gif bardzo to łatwe i w sumie intuicyjne.
Tylko jeszcze nie jestem do końca pewny czy długość przytrzymania strzału = wysokość / siła czy zależy to od trzymanego kierunku, bo nie chciało mi się specjalnie drugi raz doprowadzać do karnych.
Jeśli komuś ma to pomóc - naciskamy strzał, zawodnik sobie biegnie do piłki i musimy w odpowiednim momencie przytrzymać kierunek strzału, im dłużej tym większa szansa na okienko / trybuny wink.gif

co do samej rozgrywki, ciągle nie zauważam opóźnienia w takim stopniu żeby przeszkadzało w grze. Jeśli chce grać z klepki to naciskam podanie już w połowie lotu piłki i mam normalne zagranie bez przyjęcia. To samo tyczy się dryblingów (chociaż tu faktycznie czas reakcji mógłby być bardziej płynny, tylko czy jest to potrzebne bez kontroli 360 na pc ? ).
Jedyne co mnie denerwuje to faule, lub brak ich gwizdania oraz przerywanie akcji przez sędziego bez kartek. No chyba, że zmieniły się przyciski odpowiadające za szybkie wznowienie ?
Poza tym na plus
+ grafika i część animacji
+ rzuty wolne, rożne, karne
+ prostopadłe podania
+ rozgrywający wreszcie rozgrywa na środku boiska, a nie tak jak w poprzednich odsłonach na skrzydle (czytaj Messi)
+ wymagania sprzętowe
+ strzały ! można ładnie uderzyć, zmienić kierunek biegu. Wszystko z większą siłą niż w 2008.
+ symulacyjne podejście do gry
+ skrzydłowymi nie da się tak łatwo przedzierać, bo można w niego "wjechać" silnym obrońcą i już jest wytrącony z równowagi.

- praca sędziego
- rzuty z autu, brakuje przywołania zawodników, większego wychodzenia na pozycje. Ale i tak jest postęp
- brak 360
- kamera wide ... to chyba jej koniec wink.gif
- niektóre statystyki jeszcze są do dopracowania
- brak "ciągu" na bramke snajperów.
Djibril1905
jeszcze raz mówie do 360 potrzebny jest analog wink.gif
.::NorD::.
Może czas już założyć topic z trickami nieprawdaż
Jimmy Floyd
Ciąg dalszy mojej oceny nowego PESa

+ Zachowanie piłkarzy przy dobitkach - nie uderzają już tylko byle w światło bramki - przeważnie w leżącego bramkarza przy słupku (PES 2009) - dotyczy to oczywiście uderzeń niemierzonych czyli tych bez wciśniętego RT chociaż i przy pomocy tego przycisku zdarzało się w poprzedniej odsłonie Pesa trafiać z premedytacją i uporem maniaka w bramkarza.

+ Taktyka drużyny - koniec ze strzałkami smile.gif i indywidualnym określaniem kierunku przemieszczania się po boisku zawodnika w obronie i ataku.
Teraz styl gry dotyczy całej drużyny a 3-stopniowy poziom intensywności danego zachowania w obronie tudzież w ataku określany jest dodatkowo w skali od 0 - 100. Brawo!!! Dodatkowo doszły takie elementy jak zagęszczanie pola gry, wymienność pozycji, wsparcie zawodników w obronie i ataku i co najważniejsze efekty tych ustawien widoczne są jak na dłoni - gra przypomina współczesną piłkę - przy ustawieniu maksymalnego zagęszczenia pola gry przeciwnik nie ma czasu na przyjęcie tak jak w realu (nie dotyczy polskiej piłki gdzie gra się nadal na wzór lat 70-tych)

+ Statystyki zawodników - średnia ocena zawodnika w zależności od pozycji jaką przypiszemy mu w zespole - bardzo pomocne w sytuacji gdy nie znamy danego piłkarza a nie chcemy się zagłębiać w szczegółowe statsy na wzór maniaków Rafy Beniteza i Jose Mourinho tylko czerpać radość z samej gry. Wiadomo od analiz jest FM 2010. Ta sama sytuacja w przypadku wykonawców stałych fragmentów gry - podawana jest średnia wszystkich wartości liczbowych dotyczących umiejętności strzeleckich zawodnika.

+/- Special abilities w postaci kart zawodnika kosztem rezygnacji z klasycznych gwiazdek które były bardzo czytelne. Kwestia przyzwyczajenia.

+ Szybkie ładowanie meczu - wręcz błyskawiczne - oprawa meczu na wzór PES 6, celebracja po golach płynnie następuje po akcji - nareszcie wróciła radość ze zdobywanych goli (piękne animacje) Cieszy każda zdobyta bramka.

+ Nowe zwody choć PES jest daleko w tyle za Fifą w tym aspekcie. EA wyrobiło się na FIFA Street i od paru edycji sukcesywnie przenosi freestyle do kolejnych odsłon Fify, szkoda bo animacje zwodów w Pesie są mało płynne i przez to tracą na naturalności.

Możecie pisać co chcecie ale PES 2010 wg mnie nadal rules - powrót do korzeni w pełni od Chiquity na ryju po zdobyciu nawet wymęczonej bramki ze szpica z metra po uznanie dla pięknej gry obronnej przeciwnika, który kryje blisko niepozwalając na wirtuozje gry czyli zgodnie z realiami jakie możemy dostrzegać na boiskach najlepszych lig, przy czym nie biega już jak szalony po całym boisku tak jak np w PES 2008 zmuszając nas do ciągłych kontrataków bez chwili wytchnienia. Wszelkie minusy które opisałem wcześniej w 1 poscie miejmy nadzieje są tylko niedociągnięciami wynikającymi albo ze starego kodu gry albo z faktu że jest to po prostu wersja demonstracyjna.
jacekz40
Po kilku meczach rozegranych na różnych trybach trudności dostrzegam duży minus w tym, że gra im wyższy stopień trudności, tym jest coraz szybsza, niestety aż do przesady. Dla mnie idealnym tempem gry jest ten z poziomu środkowego (regular) ale oczywiście na tym poziomie gra banalnie prosta dla dzieciaków. Niestety w moim odczuciu na skalę trudności nie powinno mieć wpływu tempo rozgrywki a zupełnie inne składowe. Co do innych rzeczy nie wypowiadam się dopóki nie wyjdzie finalna gra. Nie chcę powielać głupot wypisywanych przez innych, którzy albo mocno krytykują albo wychwalają pod niebiosa grę na podstawie dema. Doświadczenie uczy, że demo a finalna wersja zwłaszcza w PES-ie to zupełnie inna bajka.
Jimmy Floyd
CYTAT(jacekz40 @ Sep 22 2009, 15:11) *
Po kilku meczach rozegranych na różnych trybach trudności dostrzegam duży minus w tym, że gra im wyższy stopień trudności, tym jest coraz szybsza, niestety aż do przesady. Dla mnie idealnym tempem gry jest ten z poziomu środkowego (regular) ale oczywiście na tym poziomie gra banalnie prosta dla dzieciaków. Niestety w moim odczuciu na skalę trudności nie powinno mieć wpływu tempo rozgrywki a zupełnie inne składowe. Co do innych rzeczy nie wypowiadam się dopóki nie wyjdzie finalna gra. Nie chcę powielać głupot wypisywanych przez innych, którzy albo mocno krytykują albo wychwalają pod niebiosa grę na podstawie dema. Doświadczenie uczy, że demo a finalna wersja zwłaszcza w PES-ie to zupełnie inna bajka.

Co rozumiesz przez to że gra staje się szybsza wraz ze wzrostem poziomu trudności?
Przeciwnik wymusza na tobie szybszą grę poprzez pressing?
Jeżeli to masz na myśli to powiem że tak było zawsze, zresztą zobacz w realu we wszystkich dobrych ligach (Hiszpania, Anglia, Włochy) nie ma czasu na przyjęcie piłki - w tych słabszych - niemiecka, holenderska, francuska jest większa swoboda w rozgrywaniu akcji, moim zdaniem należy się cieszyć że tempo nie jest takie jak w PES 2008 gdzie zapierniczałeś jak dziki osioł. Rozumiem że z tym powielaniem głupot miałeś na myśli to że sceptycznie podchodzisz do wersji demonstracyjnych i słusznie, po konfrontacji zeszłorocznego dema z wersją finalną też stwierdziłem że już nigdy nie będe się napalał jak Arab na kurs pilotażu jednak jestem zdania że w tym roku nie można spierdulić tego materiału:) a wszelkie niedociągnięcia należy poprawić. Jeżeli dodatkowo okaże się że to jest stary kod to możemy się spodziewać dużego kroku naprzód bowiem autorzy chyba po raz pierwszy zaczynają wyciągać konsekwencje z błędów lat poprzednich i nowa odsłona będzie zawierała wszystkie pozytywne aspekty rozgrywki swoich poprzedniczek - Symulacyjny charakter z PES 5, Przyjemność z konstruowania akcji i strzelania bramek z PES 6, Czucie atmosfery meczu i emocji do ostatniego gwizdka + możliwość pierdyknięcia z 30 metrów pod poprzeczke z PES 2008 i "BAL" z PES 2009
Sherman
Dlugo nie moglem sie zdecydowac co w nowym PESie daje mi najwieksza radoche ale chyba juz wiem , strzaly to faktycznie jak to wiekszosc podkresla prawdziwa beczka miodu w nowym pro evo, a oto maly dowod prosto z mojej prywatnej kolekcji:

http://www.youtube.com/watch?v=s787dt6tvDA
lajper
Witam posiadam Athlon XP 2400+ (2 Ghz), 1280 MB RAM, Radeon X1650 Pro 512 MB . Gram na najwyższej rozdzielczości i detalach graficznych. Nie widać żadnych problemów z grafiką - natomiast mój problem polega na tym, że podczas rozgrywki obraz skacze NIE PRZYCINA tylko skacze. Jednak da się grać ale trochę to dokucza. Na pierwszy rzut oka oczywiście tego nie widać ale po kilku minutach jest zauważalne, a potem po prostu się przezwyczajam do tego. Jednak jeśli by ktoś mógł coś doradzić byłbym wdzięczny. Z góry dzięki za odpowiedź.
DAK
Rozegrałem już około 15 spotkań z kolegą. Graliśmy po 15 minut, większość rezultatów jakie padała to 0-0, 1-0, 1-1. Jeśli udało mi sie strzelić bramkę byłem na prawde szczęśliwy, zapomnijcie że jednym graczem wygracie mecz, gra z żywym przeciwnikiem jest trudna, trzeba sie napocić żeby coś efektownego skonstruować, często zdarzało się że o powodzeniu akcji zależał czas reakcji piłkarza, który jest imho troche zbyt wolny. Mogę już teraz stwierdzić, że mecze online po 10 minut pójdą do lamusa.
Rzuty karne są tragiczne :/ mówie to jako fan pes'a. Bardzo frustruje fakt, że bramkarz zamiast łapać łatwą piłkę, która leci prosto w niego to albo ją odbija przed siebie albo piłka wpada do bramki odbijając się od niego.
jacekz40
CYTAT(Jimmy Floyd @ Sep 22 2009, 17:27) *
Co rozumiesz przez to że gra staje się szybsza wraz ze wzrostem poziomu trudności?
Przeciwnik wymusza na tobie szybszą grę poprzez pressing?
Jeżeli to masz na myśli to powiem że tak było zawsze, zresztą zobacz w realu we wszystkich dobrych ligach (Hiszpania, Anglia, Włochy) nie ma czasu na przyjęcie piłki - w tych słabszych - niemiecka, holenderska, francuska jest większa swoboda w rozgrywaniu akcji, moim zdaniem należy się cieszyć że tempo nie jest takie jak w PES 2008 gdzie zapierniczałeś jak dziki osioł. Rozumiem że z tym powielaniem głupot miałeś na myśli to że sceptycznie podchodzisz do wersji demonstracyjnych i słusznie, po konfrontacji zeszłorocznego dema z wersją finalną też stwierdziłem że już nigdy nie będe się napalał jak Arab na kurs pilotażu jednak jestem zdania że w tym roku nie można spierdulić tego materiału:) a wszelkie niedociągnięcia należy poprawić. Jeżeli dodatkowo okaże się że to jest stary kod to możemy się spodziewać dużego kroku naprzód bowiem autorzy chyba po raz pierwszy zaczynają wyciągać konsekwencje z błędów lat poprzednich i nowa odsłona będzie zawierała wszystkie pozytywne aspekty rozgrywki swoich poprzedniczek - Symulacyjny charakter z PES 5, Przyjemność z konstruowania akcji i strzelania bramek z PES 6, Czucie atmosfery meczu i amocji do ostatniego gwizdka + możliwość pierdyknięcia z 30 metrów pod poprzeczke z PES 2008 i "BAL" z PES 2009

Powiem, ogólnie wszystko wskazuje na to, ze ta edycja będzie dużo lepsza jak 2009, o 2008 nawet nie wspomnę bo nie warto sad.gif po demie tak czuję i na prawdę to widać w wielu elementach gry. Jeżeli chodzi o interpretację szybkości gry, to źle mnie odebrałeś. Mam na myśli szybkość (nie zawodników, nie piłki i podań), chociaż to też troszeczkę się na to składa...mam na myśli ogólną szybkość gry. Żeby nie poszło w kierunku hokeja. Bo w moim odczuciu na najwyższym poziomie właśnie gra jest za szybka i mało realistyczna dla piłki.
jacekz40
CYTAT
zapomnijcie że jednym graczem wygracie mecz

a tu już niektórzy pisali, ze jednym zawodnikiem przechodzą całe boisko, czyli znowu żarty i gra na amatorze, bo na najniższych poziomach oczywiście się da!
jaaaa
Mozna przejsc cale boisko na biegi....Messim
DAK
CYTAT(jacekz40 @ Sep 22 2009, 18:41) *
a tu już niektórzy pisali, ze jednym zawodnikiem przechodzą całe boisko, czyli znowu żarty i gra na amatorze, bo na najniższych poziomach oczywiście się da!

czytaj chłopie ze zrozumieniem, weź głeboki wdech i wydech i jeszcze raz przeczytaj cały mój post.
jacekz40
CYTAT
czytaj chłopie ze zrozumieniem, weź głeboki wdech i wydech i jeszcze raz przeczytaj cały mój post.

Ręce opadają... kto ma czytać ze zrozumieniem? Przecież ja ci przytaknełęm, potwierdziłem...człowieku!!! Nabijam się z innych, którzy twierdzą, że biegają po całym boisku jednym zawodnikiem!
DAK
CYTAT(jacekz40 @ Sep 22 2009, 18:59) *
Ręce opadają... kto ma czytać ze zrozumieniem? Przecież ja ci przytaknełęm, potwierdziłem...człowieku!!! Nabijam się z innych, którzy twierdzą, że biegają po całym boisku jednym zawodnikiem!

teraz gitara gra smile.gif
2pac
Jak dla mnie to: Pełna wersja PES 2010 + Camera Angle Patch = Kawał dobrej gry biggrin.gif
mcraczek
CYTAT(2pac @ Sep 22 2009, 17:41) *
Jak dla mnie to: Pełna wersja PES 2010 + Camera Angle Patch = Kawał dobrej gry biggrin.gif

Do tego jeszcze zmiana czasu reakcji i dopiero będzie można pograć.
batman
Czas reakcji nie jest do końca złym rozwiązaniem, bo skoro kiedy nie masz piłki przy nodze to jak masz podać czy wykonać strzał? Co prawda nie zawsze się to sprawdza, ale czasami wygląda bardzo realistycznie.
Im więcej meczy rozegrałem, tym bardziej jest zadowolony (nie chciałbym przedwcześnie mówić podekscytowany). Obrona przeciwnika jak i moja zachowuje się naturalnie i przede wszystkim:
- obrońcy nie dają się ciągle robić na zamach, który po poprzedniej części mogę nazwać prymitywnym smile.gif
- blok defensywny dobrze się ustawia i : O ZGROZO - poprawnie reaguje na podania prostopadle górą jak i dołem

Nie zdarzył mi się bug, który mnie doprowadzał do szału w poprzednim wydaniu gry, mianowicie gdy chciałem wybić piłkę bramkarzem przyciskiem wrzutki, ten czasami robił wślizg, tracąc tym samym beznadziejne, głupie i zupełnie nierealistyczne gole. Tutaj tego póki co nie uświadczyłem i ... oby tak dalej.

Strzały z daleka nie są już tak bardzo skuteczne, oczywiście od czasu do czasu ściągniemy pajęczynę z okienka, ale to nie to samo, że co 3 strzał to brama.

Gladiatorzy są do powstrzymania, nie jest to łatwe ale tak jest. Przykładowo Messi potrafi objechać całe boisko i stworzyć ciekawą i ładną dla oka akcję, lecz powtarzalność jest mniejsza niż dotychczas. Z drugiej zaś strony przecież Leo (Messi tongue.gif) w prawdziwym futbolu miesza równo i nie raz potrafi przebiec całą połowę, następnie strzelić gola lub asystować.

Specjalnie żeby sprawdzić skuteczność sławnego zejścia do środka, cały mecz próbowałem z uporem maniaka tworzyć akcję tym samym sposobem. Co prawda czasem się udawało ale na zejściu zabawa się nie kończyła, trzeba było jeszcze pomyśleć co zrobić aby piłka znalazła się w siatce- strzały nie były takie dokładne, szczególnie strzelając gorszą nogą zawodnika, a podania nie zawsze trafiały do adresata. Są powody do optymizmu i mimo wszystko uzasadnionej nadziei.

Teraz chciałem poruszyć temat, który mnie najbardziej irytuje i przeszkadza. Mianowicie faule, a raczej ich brak. W pamięci zapadła mi akcja, kiedy to na Benzemie został wykonany wślizg i najpierw dostał po nogach, po czym runął na murawę, a dopiero potem piłkarz trafił w piłkę. Nie dość ,że faul to na żółtą kartkę. Takich sytuacji jest wiele i każdy kolejny nieodgwizdany faul budzi większe oburzenie.
Kiedy już jesteśmy przy faulach, byłbym bardzo, bardzo szczęśliwy gdyby twórcy zamieścili w grze odłożoną karę za faul, to było by coś, krok na przód w kierunku symulacji i realności boiskowych poczynań.

Na razie to było by tyle, dalej będę grał i bacznie przyglądał się temu jeszcze niedokończonemu w pełni produktowi. Miejmy nadzieje, że bramki zdobywane w nowym PESie znów będą cieszyć i dawać prawdziwą, najprawdziwszą frajdę!!!
steven72
Mam problem z Demo Tweakiem, kiedy klikam Find PES EXE i wybieram folder w którym mam zainstalowaną gre nie ma żadnych plików EXE sad.gif http://img85.imageshack.us/img85/5468/pes.jpg
Wie ktoś może o co może chodzić ??
Kettger
Ściągnij wersję 2.0:

http://downloads.moddingway.com/file/296.html
Hidden PL
http://www.youtube.c...player_embedded - Just watch it... Takiego dema oczekiwałen na XBL.Jest to wersja review.Super płynne animacje,zauważalny motion capture,świetnie wyglądające podania,brak laga przy jednoczesnym przyjmowaniu i obracaniu się.

Oglądajcie od 4:45 - kamera blizej boiska.
DAK
CYTAT(batman @ Sep 22 2009, 23:11) *
Miejmy nadzieje, że bramki zdobywane w nowym PESie znów będą cieszyć i dawać prawdziwą, najprawdziwszą frajdę!!!
ojj tak, wczoraj grając pare meczyków z kumplem przekonałem się o tym. Jak Ci się uda zawiązać piękną akcję to już jest frajda.
Macie odczucie, że markowanie strzału, które jednocześnie było w pesie09 dobrym zwodem tutaj już tak dobrze nie funkcjonuje a niekiedy, jest bardzo mało widoczne lub wogle nie wchodzi.
Dawidi
Bo źle robisz wink.gif

Aby zrobić takie prawdziwe markowanie musisz wcisnąć strzałkę w tył plus strzał /dośrodkowanie a następnie podanie.

Jeśli chcesz robić bez strzałki, to w tej wersji działa już to bardziej manualnie. Nie możesz sobie bez zastanowienia wciskać strzał i od razu podanie. W tej części działa to bardziej jak przerwanie akcji. Bo prawdziwe markowanie masz wyżej. Ze strzałką. Ale jak już naładujesz strzał i piłkarz się zamachuje i leci już mu noga i wciśniesz podanie pod koniec animacji to wyjdzie całkiem ładne markowanie.

Ciekawe jest to, że w tej części można również markować podanie. Wciskamy podanie i po chwili jeszcze raz wciskamy podanie lecz trzymamy do momentu przerwania animacji.

Wg mnie dobrze zrobione markowanie nazwijmy je manualne gdy jest dobrze zrobione jest naprawdę efektowne.
Antenelles
CYTAT(Hidden PL @ Sep 23 2009, 07:35) *
http://www.youtube.c...player_embedded - Just watch it... Takiego dema oczekiwałen na XBL.Jest to wersja review.Super płynne animacje,zauważalny motion capture,świetnie wyglądające podania,brak laga przy jednoczesnym przyjmowaniu i obracaniu się.

popraw link wink.gif
Hidden PL
CYTAT(Hidden PL @ Sep 23 2009, 07:35) *

Antenelles@ Dzięki za uwagę happy.gif
Poprawny link - http://www.youtube.com/watch?v=2SGqhbW9J7M
DżuDżu
Analiza PES'a 2010

Sami zobaczcie huh.gif .
arasreal
Witam, we wczesniejszych wersjach bylem przyzwyczajony do "zwodzenia" z altem. A teraz jak ustawie klawisze to na alt minimalizuje mi sie gra, czy ktos wie, jak to zmienic?

Pozdrawiam
lajper
Witam posiadam Athlon XP 2400+ (2 Ghz), 1280 MB RAM, Radeon X1650 Pro 512 MB . Gram na najwyższej rozdzielczości i detalach graficznych. Nie widać żadnych problemów z grafiką - natomiast mój problem polega na tym, że podczas rozgrywki obraz skacze NIE PRZYCINA tylko skacze. Jednak da się grać ale trochę to dokucza. Na pierwszy rzut oka oczywiście tego nie widać ale po kilku minutach jest zauważalne, a potem po prostu się przezwyczajam do tego. Jednak jeśli by ktoś mógł coś doradzić byłbym wdzięczny. Z góry dzięki za odpowiedź.
Tomak
CYTAT(DżuDżu @ Sep 23 2009, 13:58) *

WHAT THE FUCK?! eheheh, dobry bot komentuje (:

Ale rację trzeba mu przyznać.
Bo0os
Mimo iz pozbawiona bugow z częsci poprzedniej to długie czas reakcji i zbyt dalekie wysuwanie piłki przed siebie przy biegu powoduje ze gra jest mało miodna przez co mało grywanla. Gra nawet na Proffesionalu to prawdziwe wyzwanie. Praktycznie przez ten opuźniony czas reakcji niemożliwym jest zrobienie sensownej akcji.

Dopóki nie naprawią błędów tudzież sam nie naucze sie na tym grac, lepiej bede sie bawił przy 2009.
Rasialdinho0
PES 2010 to najlepsza w histori seria pilki! a gram od 3 w pesa , IMO najlepsza byla 5 i ta 2010 jest bardzo podobna do niego.
Dzieki nowym ustawieniom taktycznym akcje moge robic praktycznie jakie chce , wymieniam pozycje zawodnikami , wszyscy sa w ruchu , podaniami omijam obrone , wlaczam maksymalny pressing zeby zabrac pilke... trzeb poprostu nauczyc sie grac! takich opcji nie bylo w poprzednich pesach

http://www.youtube.com/watch?v=UllB0nOSOVI
2pac
CYTAT(Hidden PL @ Sep 23 2009, 13:24) *
Antenelles@ Dzięki za uwagę happy.gif
Poprawny link - http://www.youtube.com/watch?v=2SGqhbW9J7M

Czas reakcji poprawiony i gra od razu zaczyna przypominać 2009 niestety sad.gif Za szybko sad.gif

CYTAT(Rly? @ Sep 23 2009, 13:44) *

Koleś gra na poziomie amatorze i sie dziwi, że obrońca nie biegnie w jego kierunku. Niech zagra na Top Player, tam nie ma takich sytuacji.

CYTAT(DżuDżu @ Sep 23 2009, 13:58) *
Analiza PES'a 2010

Sami zobaczcie huh.gif .

Na tym filmie jest stara wersja z gamescom. Demo zostało już poprawione, a co dopiero pełna wersja.
Pelas
Jestem po dwugodzinnym młocenia w demo:) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo mile zaskoczony. Na minus przede wszystkim gra bramkarzy...a resztą się po prostu jaram, choćby taką głupotą jak wykopanie piłki z własnego pola karnego przewrotką...smile.gif
wracam do demka wink.gif
CYTAT(Dawidi @ Sep 23 2009, 08:40) *
Bo źle robisz wink.gif

Aby zrobić takie prawdziwe markowanie musisz wcisnąć strzałkę w tył plus strzał /dośrodkowanie a następnie podanie.

Jeśli chcesz robić bez strzałki, to w tej wersji działa już to bardziej manualnie. Nie możesz sobie bez zastanowienia wciskać strzał i od razu podanie. W tej części działa to bardziej jak przerwanie akcji. Bo prawdziwe markowanie masz wyżej. Ze strzałką. Ale jak już naładujesz strzał i piłkarz się zamachuje i leci już mu noga i wciśniesz podanie pod koniec animacji to wyjdzie całkiem ładne markowanie.

Ciekawe jest to, że w tej części można również markować podanie. Wciskamy podanie i po chwili jeszcze raz wciskamy podanie lecz trzymamy do momentu przerwania animacji.

Wg mnie dobrze zrobione markowanie nazwijmy je manualne gdy jest dobrze zrobione jest naprawdę efektowne.

Robię tak ale nie wychodzi, coś nie tak jest. Zresztą z tym markowaniem naprawdę jest coś nie tak, zresztą zobacz filmik
http://www.youtube.com/watch?v=nU_CvqkJJN0
biggala2310
Ja nagrywałem ten filmik i tak jak było napisane na początku, te błedy z ustawianiem się były na poziomie Top Player. ZRobiłem ten filmik tylkgo dla Rly? który to nie chciał uwierzyć w tak dużą ilość błędów. Każdego kto pozytywnie ocenia tego PESa moim zdaniem należy traktować jak tych co pozytywnie wyrażali sie o OFie z Ekstraklasa Patch do PES 2009, czyli jako osoby nie znające się za grosz na piłce i grach piłkarskich.

CYTAT(2pac @ Sep 23 2009, 20:08) *
Czas reakcji poprawiony i gra od razu zaczyna przypominać 2009 niestety sad.gif Za szybko sad.gif

Koleś gra na poziomie amatorze i sie dziwi, że obrońca nie biegnie w jego kierunku. Niech zagra na Top Player, tam nie ma takich sytuacji.

Na tym filmie jest stara wersja z gamescom. Demo zostało już poprawione, a co dopiero pełna wersja.
Dawidi
CYTAT(.::NorD::. @ Sep 23 2009, 21:32) *
Robię tak ale nie wychodzi, coś nie tak jest. Zresztą z tym markowaniem naprawdę jest coś nie tak, zresztą zobacz filmik
http://www.youtube.com/watch?v=nU_CvqkJJN0

No muszę przyznać rację, że nie jest takie fajne jak np w 2009. Ale przy odrobinie wprawy można dojść do fajnych efektów. Ta odsłona jest w ogóle inna niż poprzednie. Jest takie właśnie bardziej zależące od nas na całej rozpiętości a nie jesteśmy tylko odpowiedzialni za włączenie animacji. Opcja ze strzałką w tył wygląda już o wiele lepiej. Natomiast anulowanie akcji poprzez RT i RB to jest jak najbardziej prawidłowe, że animacja po prostu jest urwana. Niestety efekt w przypadku markowania poprzez klawisz podania jest niemalże identyczny. No cóż albo to poprawią lekko albo tak zostanie. Mi osobiście aż tak to nie przeszkadza - efekt praktyczny i tak jest prawie taki sam wink.gif
Omar33
CYTAT(lajper @ Sep 23 2009, 16:15) *

Mniej wiecej podobny problem mam u siebie. Sprzet spelnia wymagania optymalne z nawiazka, a przy maksymalnych detalach, szczegolnie na kamerze wide, obraz drga w dziwny sposob. Jak na razie nie uporalem sie z ta przypadloscia, ale zdaje sie ze jestesmy w absolutnej mniejszosci, bo jestes pierwsza osoba, oprocz mnie, wspominajaca o tym problemie... sad.gif
tomaj
U mnie na odmianę gra się lekko przycina mimo, że w odróżnieni od lajpera mam więcej ramu i troszkę lepszą kartę graficzną.
Przycinki są także jak zmniejszę rozdzielczość lub ustawie detale na low sad.gif
biggala2310
Też to mam, ale tylko na kamerze wide, na najwyższych detalach. Obecnie gram na wide, przy średnich detalach i jest dobrze. Wymagania spełniam oczywiście z nawiązką.
Rasialdinho0
Z takim procesorem to co sie dziwicie?
Omar33
Zacytuje sam siebie ze strony 14 tego tematu:

CYTAT(Omar33 @ Sep 20 2009, 23:48) *
Mnie natomiast nurtuje pewien problem. Mam kompa w konfiguracji Athlon 64 X2 5600+, GeForce 9800gt 1Gb i 2Gb ram, Win xp sp3, nowe sterowniki i directx i gra w rozdzielczosci 1280x1024 najzwyczajniej w swiecie haczy (szczegolnie na kamerze wide, gdy akcja toczy sie w srodku boiska).

To chyba mam prawo sie dziwic? wink.gif Tym bardziej ze to haczenie czy skakanie nie przypomina klasycznego "przycinania" gdy sprzet nie wyrabia, co raczej jakies dziwne drganie ekranu, sama rozgrywka jest plynna... U mnie najlepiej to drganie widac gdy biegne zawodnikiem przy lini bocznej u dolu ekranu. Jedynka nad glowa zawodnika zaczyna drgac czy migotac na mniej wiecej dwadziescia metrow przed linia srodkowa boiska i przestaje drgac dwadziescia metrow za nia. Oczywiscie drgaja tez inne elementy obrazu w tym obszarze, ale ta jedynka najbardziej rzuca sie w oczy. Takie "efekty" maja raczej malo wspolnego z niewydolnoscia mojego sprzetu, sprawia to raczej wrazenie jakichs bledow samej gry...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.