Jeżeli ktoś by miał problemy z wgraniem patcha to z chęcią pomogę. Zarówno przy AFS Explorerze tak i przy Game Graphic Studio. Udanego wgrywania

.
prezes87
Mar 17 2008, 17:07
Czy do wgrania patcha niezbędna jest łatka 1.20 ?
czarekb
Mar 17 2008, 17:08
najpierw upewnijcie sie, że macie wgraną łatkę konami w wersji 1.20 oraz spolszczenie dopiero później instalujemy patcha za pomocą AFS Explorer. To jest najwazniejsze.
Nie zapomnijcie również wczytać option file w grze. Wchodzimy w menu wybieramy edycja i tam opcje wczytaj.
Piszcie i odpowiadajcie. Każdy kto wie jak instalować za pomocą AFS niech pisze w tym temacie odpowiedzi na problemy userów. musimy sobie pomagać a ja nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie pytania
prezes87
Mar 17 2008, 17:11
Niech ktoś wrzuci cracka no-cd do łatki 1.20.
czarekb
Mar 17 2008, 17:11
crack do łatki znajduje sie w patchu. Pomyślałem o tym
prezes87
Mar 17 2008, 17:15
Super. Jeszcze jedno, jakie wersji AFS używamy do wgrania patcha - 3.7 ?
herubq3
Mar 17 2008, 17:17
Bardzo dobry patch wgrałem go niedawno i powiem ze gra sie wyśmienicie
Dziękuje za tak bardzo dobry patch
maxx304
Mar 17 2008, 17:25
Robię forward na szybki serwer - ShareBase.de. Wkrótce linki.
cos mi nie dziala link do option file, a wam ?
maxx304
Mar 17 2008, 17:30
Cytat(Dorin @ Mar 17 2008, 17:30:56)

cos mi nie dziala link do option file, a wam ?
Link działa. Nie będzie działał, jeśli coś już Ci się ściąga z FF, bo sam tak miałem.
Dla tych co już zainstalowali patch. - Czy jest Larisa??
Cytat(maxx304 @ Mar 17 2008, 17:34:36)

Link działa. Nie będzie działał, jeśli coś już Ci się ściąga z FF, bo sam tak miałem.
hmm... nic nie sciagam a zaden link z filefronta mi nie działa :\, no ale skoro wam działa to coś jest u mnie skopane....
Unista
Mar 17 2008, 17:55
Cytat(maxx304 @ Mar 17 2008, 17:29:39)

Robię forward na szybki serwer - ShareBase.de. Wkrótce linki.
Czekam z niecierpliwoscia bo cos z tego filefront nie moge sciagnac, tzn te mniejsze pliki wszystkie sciagnalem ale tych po 100 mb nie moge :/
no graty - ale mam nadzieje ze stadionami jesli nie przyspiewkami sie zajmiecie ?
vigor@pomorze
Mar 17 2008, 18:28
Ja pobieram na raz 4 pliki z FF i jakoś mi normalnie ściąga, czy duży czy mały nie ma różnicy za pół godziny będę testował....
Dobra. Ściągnąłem wszystko co zostało podane, co instaluje najpierw ? Nie chcę nic spierdzielić jak ostatnio
Cytat(Tymek @ Mar 17 2008, 18:32:55)

Dobra. Ściągnąłem wszystko co zostało podane, co instaluje najpierw ? Nie chcę nic spierdzielić jak ostatnio

To raczej nie ma różnicy czy to pierwsze czy tamto

. Ja osobiście instaluję zawsze pokolei- zaczynając od cv_0. Na samym końcu wklejam OFa
Patcha instaluje się banalnie
Cytat(Namyk @ Mar 17 2008, 18:40:28)

Patcha instaluje się prosto

Tak, ale zależy dla kogo. Postaram się pomóc tym, którzy będą mieli z tym problemy. To troszkę "dziwne" stwierdzenie, że prosto. Dla mnie banalne- ale inni mogą mieć z tym problemy. Takim trzeba pomóc, prawda?? Pozdro
prezes87
Mar 17 2008, 18:57
Nie ma kitservera do tego patcha?
maxx304
Mar 17 2008, 18:59
ORANGE EKSTRAKLASA PATCHMirrored by maxx304
CODE
AFS Explorera nie wstawiałem. Party identyczne jak w uploadzie czarekb. Nic nie zmieniałem.
pes4rulez - autorzy pisali o kitserverze. Jest w patchu.
P.S. Modów prosiłbym o uporządkowanie tematu i wrzucenie aktualnych linków na pierwszą stronę
robien92
Mar 17 2008, 19:18
patch jest podzielony na 6 partow,trzeba wszystkie wypakowac? wydaje mi sie ze w kazdym parcie jest to samo.
maxx304
Mar 17 2008, 19:24
CYTAT(robben92 @ Mar 17 2008, 19:22:23)

patch jest podzielony na 6 partow,trzeba wszystkie wypakowac? wydaje mi sie ze w kazdym parcie jest to samo.
To jest widok plików, które dostaniesz po rozpakowaniu. Każdy part jest powiązany z następnym, w każdym jest jakaś część tego, co dostaniesz na koniec. Wystarczy wypakować z pierwszego, a WinRAR z pozostałych partów wypakuje sam. Jednak musisz mieć wszystkie party. Mam nadzieję że w miarę jasno napisałem
robien92
Mar 17 2008, 19:31
no wlasnie wypakowałem teraz 1 parta po wypakowaniu wszystko jest oki .nic juz nie pozostaje tylko szpil.Pozdawiam tworców patcha.
maxx304
Mar 17 2008, 19:41
Mam pytanie do autorów - do jakiego pliku zaimportować folder "music patch"?
herubq3
Mar 17 2008, 19:47
Cytat(maxx304 @ Mar 17 2008, 19:45:36)

Mam pytanie do autorów - do jakiego pliku zaimportować folder "music patch"?
do pliku cs.img
kamil45
Mar 17 2008, 20:12
Mam pytanie czy stroje sa do kitservera czy sa wrzucane przez AFS?? Bo mialem raz patch i stroje sie bardzo dlugo wczytywaly i wywala do windowsa
maxx304
Mar 17 2008, 20:17
Dzięki bardzo. Jeśli nie będzie to problemem, prosiłbym jednak o instrukcję instalacji, bo chyba coś skopałem... podczas ładowania meczu gra się wysypuje i wyskakuje mi błąd pliku PES2008.exe. Zauważyłem też, że w samym patchu jest OF, i do samodzielnego ściągnięcia również... Czy to są te same pliki?
fanbarcy1926
Mar 17 2008, 20:18
Cytat(maxx304 @ Mar 17 2008, 19:28:21)

To jest widok plików, które dostaniesz po rozpakowaniu. Każdy part jest powiązany z następnym, w każdym jest jakaś część tego, co dostaniesz na koniec. Wystarczy wypakować z pierwszego, a WinRAR z pozostałych partów wypakuje sam. Jednak musisz mieć wszystkie party. Mam nadzieję że w miarę jasno napisałem

Tzn. że jeśli ściagnałem wszystkie sześć części to rozpakowuje TYLKO oepatch1 (ktory po rozpakowaniu winrarem nazywa sie oepatchc - bez cyferki) ? Innych nie trzeba rozpakowywać?
czarekb
Mar 17 2008, 20:20
Cytat(kamil45 @ Mar 17 2008, 20:16:39)

Mam pytanie czy stroje sa do kitservera czy sa wrzucane przez AFS?? Bo mialem raz patch i stroje sie bardzo dlugo wczytywaly i wywala do windowsa

CZESC STROJOW ZNAJDUJE SIE W CV_0 ALE SA TEZ W KITSERVERZE. PATCH BYL TESTOWANY PRZEZE MNIE NA DWOCH KOMPACH. WGRYWALEM PRZEZ AFS I NIE MA ZADNYCH ZACINEK ANI DLUGIEGO WCZYTYWANIA. MUSIALES COS NIE TAK ZAINSTALOWAC
Cytat(maxx304 @ Mar 17 2008, 20:21:08)

Dzięki bardzo. Jeśli nie będzie to problemem, prosiłbym jednak o instrukcję instalacji, bo chyba coś skopałem... podczas ładowania meczu gra się wysypuje i wyskakuje mi błąd pliku PES2008.exe. Zauważyłem też, że w samym patchu jest OF, i do samodzielnego ściągnięcia również... Czy to są te same pliki?
kopiujemy tez of który jest do samodzielnego ściągnięcia jest to wersja finalna option file do orange ekstraklasa patch
fanbarcy1926
Mar 17 2008, 20:21
i jeszcze jedno czy music pach to jest muzyka w grze czy przyspiewki czy to i to. Jesli wszystko to ktore numery odpowiadaja za przyspiewki bo muzy nie chcialbym zmieniac (mam piosenki roznych klubow europejskich) - chyba ze w tym patchu takze one są?
robien92
Mar 17 2008, 20:37
pliki z music patch trzeba zimportowac do cs.img czy gdzies indziej??
Cytat(robben92 @ Mar 17 2008, 20:41:48)

pliki z music patch trzeba zimportowac do cs.img czy gdzies indziej??
tak. Do cs.img
No ja mam taki problem że nie mam herbów drużyn, zainstalowałem wszystko czym to może być spowodowane?
fanbarcy1926
Mar 17 2008, 20:53
Należy rozpakowywać wszystkie częsci patcha czy wystarczy jedno. W kazdym jest chyba to samo. Co zrobić??? Nie mozna tych plikow jakoś hurtowo wrzucic do gry bo przez GGS wrzucałem poprzedniego pojedynczo kazdy. Prosze o odpowiedź
MakssPl
Mar 17 2008, 21:19
Czy wy czytać nie umiecie... zobacz kilka postów wyżej! masssakra!!
alexyanzy
Mar 17 2008, 21:50
brawo chłopaki!
Od dawna czekałem na takiego patcha, jest w nim wszystko co dla mnie najważniejsze: OE, Bundesliga, Nasza Reprezentacja i naprawdę dużo twarzy. Bardzo fajnie, że są ludzie którzy odwalają kawał dobrej roboty zupełnie bezinteresownie.Bardzo Wam dziękuję!!!
Unista
Mar 17 2008, 22:01
Cytat(maxx304 @ Mar 17 2008, 19:03:21)

ORANGE EKSTRAKLASA PATCHMirrored by maxx304
CODE
AFS Explorera nie wstawiałem. Party identyczne jak w uploadzie czarekb. Nic nie zmieniałem.
pes4rulez - autorzy pisali o kitserverze. Jest w patchu.
P.S. Modów prosiłbym o uporządkowanie tematu i wrzucenie aktualnych linków na pierwszą stronę

Dzieki teraz wszystko dobrze sie sciaga
bardzo dobry patch

tylko brakuje mi przyśpiewek dla polskich drużyn
Cytat(czarekb @ Mar 17 2008, 20:24:24)

kopiujemy tez of który jest do samodzielnego ściągnięcia jest to wersja finalna option file do orange ekstraklasa patch
Mam taki sam problem ale of nie pomaga...
robien92
Mar 17 2008, 23:02
czemu nie mam strojów polskich klubów,wrzuciłem plik kitserver do pliku gdzie jest zainstalowany PES.Wchodzac do folderu kitserver naciskam na setup potem install,wyskakuje okinko installation sukcess czy jakos tak,wchodze wczytuje edycje a strojow jak nie bylo tak nie ma.HELP
czarekb
Mar 17 2008, 23:06
zapraszam na ta stronę
http://pes2008.ovh.org/index.php?subaction...amp;ucat=2&autor newsa na stronie napisał bardzo dobra instrukcje POLECAM Wszystkim

!
Mam pytanie do adminów strony i forum. Uważam, że temat powinien być przyklejony i bardzo proszę o to aby tak sie stało. Myślę, ze to dobry pomysł.
Również mam prośbę aby admini umieścili newsa na stronie głównej. W ten sposób więcej osób dowie się o patchu. Nie wszyscy wchodzą na forum. To byłaby dobra promocja. Z góry dziękuje i liczę na odzew, oczywiście pozdrawiam
maxx304
Mar 17 2008, 23:22
Tak na gorąco kilka uwag:
Po pierwsze ogromne dzięki za kawał dobrej roboty. Patch naprawdę dobry. Chyba faktycznie jeden z najlepszych do PES2008.
Jest jednakże kilka drobiazgów na które chciałbym zwrócić twórcom uwagę.
1. Wszechobecny pomarańcz - rozumiem, że chcieliście zaakcentować naturę patcha, ale po 2h gry muszę powiedzieć, że taka szata męczy oczy
2. Znaczki OE - nieco za dużo, przez to panele wydają się zapchane.
3. Scoreboard - ciekawy, szkoda że logo drużyny gospodarzy zasłania trochę zegar.
Tyle wychwyciłem na gorąco. Zaznaczam raz jeszcze, nie mam na celu czepiania się - naprawdę chwała wam za to co zrobiliście. Sugeruję tylko szybką poprawę tych drobiazgów
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.
prezes87
Mar 17 2008, 23:45
Moje spostrzeżenie po 2-godzinnej grze:
1. Jak wyżej, czyli trochę za pomarańczowo wszędzie

Nazwy drużyn są napisane na biało podczas meczu, trochę nieczytelnie to wygląda.
2. Troszkę za duże znaczki na scoreboardzie, zasłaniają zegar po części.
3. Nieco przesadzona ławka rezerwowych repry xD Rozumiem że Lisowski, Goliński czy Majewski ostatnio grali ale jednak można było pokusić się o ustawienie hipotetycznego składu na EURO. Fakt, że można to sobie zmienić samemu.
4. Takiś jakiś radar, jak dla mnie, mało czytelny.
Plusy:
1. Bezproblemowa instalacja.
2. Bardzo aktualne składy (nawet Mila w ŁKS).
3. Super facjaty (Brożek, Sikora, Edson jak żywi).
4. Wysokiej jakości koszulki.
5. Fajne tła i cytat od Leo na początku
6. Grywalność
Nie chcę tutaj wytykać błędów, patch mi się bardzo podoba i widać że autorzy włożyli serce w jego zrobienie aczkolwiek jakieś kosmetyczne zmiany byłyby całkiem na miejscu. Chwała wam za tego patcha !
Caly patch zaj...zostal wykonany tylko buty,radar i pilki mi sie nie podobaja ;] PS kto wykonywal stroje ? bo bym prosil o cos jak cos to prosze napiszcie do mnie na prv

Pozdro dla tych co wykonali patch
Radar przydalby sie bardziej prosty, czytelniejszy. Dziwni mnie, ze wasilewski ma strzelanie goli (ustawienie bylo by lepsze,. tak jak mial Terry),..a smolarek nie ;D Tez bym poprawil troche Soche, w ostanich 7 meczach wszedl jako rezerwowy i zawsze strzelil gola;p
Fantastycznie gra mi sie nasza reprezentacja :> 2:1 z Niemcami,. My krolujemy w srodku pola, natomiast oni w grze w powietrzu ;d
Fantastyczna robota !!!!!!!1111111
Jak gram w master league to Ruch ma stroje Porto a jak gram sparing to sa normalne stroje :> moze ktos pomoc?
zig777
Mar 18 2008, 11:53
Czy można ten patch instalować przez nowy kitserwer z modułem afs2s?
Mnie po wgraniu patcha i wcisnieciu ikonki skrakowanej wyskakuje "Either the file damaged was or not correctly installed. Please uinstal before installing it again."
Podczas instalowania patcha 1.20 "1628: Failed to complete installation." Takie cos mieliscie?
czarekb
Mar 18 2008, 12:22
Cytat(stQ @ Mar 18 2008, 10:10:33)

Jak gram w master league to Ruch ma stroje Porto a jak gram sparing to sa normalne stroje :> moze ktos pomoc?
może musisz wybrać stroje przed meczem ? Jeśli zainstalowałeś poprawnie kitserver to w trybie kariery w górnym lewym rogu powinny pojawić sie nazwy z możliwością wyboru strojów. Wybierasz stroje klawiszami 1, 2, 3, 4
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.