Kriss91
Jul 18 2007, 09:48
Cytat(Phantom @ Jul 18 2007, 01:13:57) [snapback]164802[/snapback]
Wcale nie śmieszne. Gdyby nie piracenie ( na które większość firm po cichu zezwala, a nawet poszedłbym dalej i powiedział, że namawia jeśli kogoś nie stać bądź nie chce kupić oryginalnej gry) to zyski KONAMI byłyby zdecydowanie niższe.

i jeszcze raz

Można wiedzieć w jaki sposób KONAMI czerpie korzyści z piractwa??
senderbell
Jul 18 2007, 11:59
Kriss, piractwo napędza koniunkturę.
Gdyby go nie było firmy takie jak np. Adobe miałyby kłopoty finansowe.
Nikt nie kupowałby programu za kilka tysięcy złotych - no może poza wąską grupą specjalistów.
Im więcej ludzi program upiraci, tym bardziej będzie popularny - tym więcej osób go kupi.
Kriss91
Jul 18 2007, 12:55
Uwierz mi, kto potrzebuje danego programu to i tak o nim gdzieś usłyszy i go kupi. Inny zaś ciągle będzie leciał na piratach. Programy a gry to dwa oddzielne światy. Takich programów jak Photoshop, Macromedia Fireworks czy inne, nie używają głównie gracze (a już na pewno nie oryginałów). Ktoś kto siedzi w danej dziedzinie i tak usłyszy o danym produkcie. Co innego jest z grami. Tu już wymagana jest reklama. Ale i tak taka gra jak PES nie potrzebuje dodatkowego "rozreklamowania". Wszelkie artykuły i reklamy w prasie, internecie i telewizji wystarczą, aby ta gra zyskała rozgłos. To nie jest jakaś praca studenta na zaliczenie, czy efekt kilku "ambytnych" ludzi. To, że piractwo ma jakiejś firmie pomóc to kabarecik
Dobra koniec offtopa
Cytat(senderbell @ Jul 18 2007, 13:03:32) [snapback]164881[/snapback]
Kriss, piractwo napędza koniunkturę.
Gdyby go nie było firmy takie jak np. Adobe miałyby kłopoty finansowe.
Nikt nie kupowałby programu za kilka tysięcy złotych - no może poza wąską grupą specjalistów.
Im więcej ludzi program upiraci, tym bardziej będzie popularny - tym więcej osób go kupi.
lol głupszej teorii nie slyszalem, co ma ilosc piratow do ilosci sprzedanych kopii.A pozatym Adobe to program do grafiki wiec kupja go glownie firmy wyspecjalizowane i zapalency grafiki i nie mozna porownywac programu do gry bo programy sie sprzedaja w duzo mniejszych ilosciach nie liczac systemow operacyjnych.Swoja droga producenci ida zła droga bo np przyjmijmy ze gra kosztuje 20$ a płytka + koszty produkcji to bedzie 5$ wiec zarabiaja 15$ a jesli by sprzedawac za 10$ to zarobia 5$ ale wtedy ich produkt sprzeda sie w ilosci kilkakrotnie wieksze wiec i zyski beda wieksze nic nie tracac na tym bo np sprzedajac 1000 egzemplarzy zarobia jakas sume a za 200o po nizszej cenie zarobia tyle samo ale mala cena skusi do kupna i wyszliby na tym lepiej a piractwo by zanikło bo nie dosc ze nie byłoby klopotu w postaci sciagania gry to by sie mialo i wsparcie i darmowa gre przez neta bez klopotow
senderbell
Jul 18 2007, 14:56
Sprzedaje się tylko to co jest reklamowane. Widziałeś reklamę PES w TV z taką częstotliwością jak Tymbark ? - Nie.
Piractwo jest po prostu jedną z form reklamy.
Ludzie piracą, grają, zakładają fora dyskusyjne, potem chcąc grać przez neta w grę, od której już się uzależnili idą do sklepu i płacą.
Interes się kręci.
Dużym koncernom zależy aby pewna forma piractwa istniała.
Ma to miejsce podczas wkraczania na młode rynki. Wtedy nielegalne oprogramowanie, wspierane często brakiem
regulacji prawnych pomaga w popularyzowaniu takiego a nie innego narzędzia pracy, takiej a nie innej formy rozrywki i to jest fakt.
Zapewniam cię, że jakby twoja polityka cenowa mogła wyelimnować piractwo bez strat dla producentów to już dawno za gry, filmy czy muzykę, płacilibyśmy dużo mniej.
Dość tych rozważań nie na teamt - niech każdy myśli jak chce ,w końcu żyjemy w wolnym kraju

EOT
O nie nie w 90% gier da sie przez neta grac na piracie i nie ma roznicy w sumie.A co do reklamy to jedyna forma reklamy sa kontrolowane wycieki do neta jak w przypadku Half-Life 2 to była forma reklamy ale nie piractwo przez to producenci traca tylko pieniadze a jakby tak było to by nie zabezpieczali gier wogole a tak masz Starforce i inne SecurRomy ktore i tak złamali w koncu.A reklamy w TV i gazetach sa ale w ameryce i innych krajach unas to tylko by zakazali najlepiej sprzedawania gier bo nie maja co robic to biora sie za gry, zobacz w ameryce czy japoni bilbordy z grami, reklamy w tv i magazynach itd. itp. wiec nie gadaj ze piractwo to reklama bo z tych piratow co sciagna gre moze 5% kupi oryginał, bo cos jest nie tak,albo mu si egra spodobala i zrobil to zeby przetestowac lub z innych powodow
MakssPl
Jul 18 2007, 19:05
Cytat(Kriss91 @ Jul 18 2007, 10:52:56) [snapback]164839[/snapback]
Człowieku... mój brat pracuje w firmie marketingowej i powiedział mi że na takie programy, firma potrafi za jednym razem wydaj ok 50 tys. pln... a jeden taki zestaw nie wystarczy na całą firmę... wiele osób robi kompilacje w VEGASie, myślisz ze ktoś kupi to specjalnie dla kompilacji, nie!! ściągnie seriala, cracka i to wystarczy... firmy takiego "naszego" piractwa wydaje mi się ze nie odczuwają!!
Tak ale jednen egzemplarz wystarczy na fimre tak jak w szkole maja jeden egzemplarz na szkołe i wgrywja na wszystkie kompy ;] wiec nie gadaj głupot a jak to taka przydupiasta firma to maja pirackie wersje oczywiscie ale powazne nie pozwola sobie na to ;]
perONE
Jul 23 2007, 17:11
troche odbiegajac od tematu ale poniekat zwiazane z Pes'em czy nie wydaje sie Wam, ze bedzie problem z robieniem kitsow??
tak mi sie nasunelo bo jezeli bedzie mozliwosc ciagniecia za kolszulki przeciwnika wiec koszulka bedzie musiala "odstawac". Nie wiem moge sie mylic ... prosze to jakos rozpatrzyc
Cytat(azaris @ Jul 23 2007, 18:15:14) [snapback]166797[/snapback]
troche odbiegajac od tematu ale poniekat zwiazane z Pes'em czy nie wydaje sie Wam, ze bedzie problem z robieniem kitsow??
tak mi sie nasunelo bo jezeli bedzie mozliwosc ciagniecia za kolszulki przeciwnika wiec koszulka bedzie musiala "odstawac". Nie wiem moge sie mylic ... prosze to jakos rozpatrzyc
rozciąganie kitsów nie ma znaczenia przy teksturze.
Problemem będzie brak odpowiednich narzędzi do wrzucenia nowego stroju do gry, przynajmniej na początku...
świstak
Jul 23 2007, 21:23
O to się nie bójcie, bo w PESie 6 też miały być problemy, bo inny template, a wszystko działa i to jescze w HD.
Cytat(świstak @ Jul 23 2007, 22:27:36) [snapback]166868[/snapback]
O to się nie bójcie, bo w PESie 6 też miały być problemy, bo inny template, a wszystko działa i to jescze w HD.

z tym że pes 6 to ten sam engine, ta sama struktura plików co wcześniejsze wersje. PES2008 to zupełnie nowa gra, nikt jeszcze nie wie czy juce będzie chciał i czy będzie w stanie zrobić kitservera pod nową wersje.
EbonH4wK
Jul 23 2007, 22:05
na pewno wiadomo że podejmie pracę, sam to przyznał.
Nie wiadomo jednak czy kitservera da się dostosować pod najnowszą odsłonę PESa. Tego dowiemy się dopiero jakiś czas po premierze
W PES2008 moze byc zdecydowanie latwiej z edycja. Oby nie bylo indeksowanych tekstur.
Arti804
Jul 24 2007, 00:05
hmmm wymagania to mi troche jakos spokoju nie daje......mam nadzieje ze nie bedzie masakry;] wiecie cos moze wiecej juz na ten temat...? moglaby juz jutro gira wyjsc;D byloby co robiic -napewno...pozdro (dla fanow pesika;D )
Cytat(whan @ Jul 23 2007, 23:04:10) [snapback]166877[/snapback]
z tym że pes 6 to ten sam engine, ta sama struktura plików co wcześniejsze wersje. PES2008 to zupełnie nowa gra, nikt jeszcze nie wie czy juce będzie chciał i czy będzie w stanie zrobić kitservera pod nową wersje.
Gra dalej wychodzi na PS2 a engine wciaz jest ten sam i KONAMI jeszcze dlugo z niego nie zrezygnuje.Nawet wersja na next-gen wyglada ubogo i nie powinno si etakich gier nazywac mianem next-gen tylko dlatego ze wychodza na nowa konsole, a takim mianem powino si eokreslac gry ktore cos ze soba wnosza jak np Crysis i dx10 z rewolucyjna fizyka.Po screenach widac,ze grafika tylko na powtorkach jest ładna z nowymi modealmi na kamerze wide dalej te same uboigie modele czyi kolejna sztuczka jak do tej pory, zeby zwiekszyc plynnosc gry.Jedynie moze texturk atwarzy bedzie w wiekszej rozdzialce bo widac ze sa ladne i maja wiecej detali wtedy byłoby utrudnienie dla facemakerow bo nie ma dobrych i duzych fotek do robienia twarzy.W publike 3d cos trudno uwierzyc bo juz na screenach widac zwykle bitmapy ale kazda postac osobno a na takie cos jak w nhl nie ma co liczyc bo areny sa za duze a boisko hokejowe znacznie mniejsze.Na screenie widac było jeszcze na powtorce trawe w 3d ale tylko w takim okregu blisko gracza na dalszym planie dalej plaska bitmapa.
Cytat(CeHa @ Jul 24 2007, 07:46:03) [snapback]166904[/snapback]
Gra dalej wychodzi na PS2 a engine wciaz jest ten sam i KONAMI jeszcze dlugo z niego nie zrezygnuje.Nawet wersja na next-gen wyglada ubogo i nie powinno si etakich gier nazywac mianem next-gen tylko dlatego ze wychodza na nowa konsole, a takim mianem powino si eokreslac gry ktore cos ze soba wnosza jak np Crysis i dx10 z rewolucyjna fizyka.Po screenach widac,ze grafika tylko na powtorkach jest ładna z nowymi modealmi na kamerze wide dalej te same uboigie modele czyi kolejna sztuczka jak do tej pory, zeby zwiekszyc plynnosc gry.Jedynie moze texturk atwarzy bedzie w wiekszej rozdzialce bo widac ze sa ladne i maja wiecej detali wtedy byłoby utrudnienie dla facemakerow bo nie ma dobrych i duzych fotek do robienia twarzy.W publike 3d cos trudno uwierzyc bo juz na screenach widac zwykle bitmapy ale kazda postac osobno a na takie cos jak w nhl nie ma co liczyc bo areny sa za duze a boisko hokejowe znacznie mniejsze.Na screenie widac było jeszcze na powtorce trawe w 3d ale tylko w takim okregu blisko gracza na dalszym planie dalej plaska bitmapa.
Co ty piszesz? Jaki ps2 engine? Przecież on wyjdzie tylko na ps2 i nikogo specjalnie ta wersja interesować nie będzie. Konami od podstaw stworzyło nowy engine tylko na potrzeby konsol next-genowych. Poza tym czego spodziewasz się po kamerze wide? Przecież to normalne że grafika na niej nie będzie wyglądała pięknie, nie możesz brać tego statycznego screena za wykładnik jakości.
Sam next-gen to nie tylko wspaniałe tekstury jak w nhl... Konami nigdy nie stawiało tego na 1 miejscu(albo inaczej - zawsze zostawiało sobie możliwość poprawy grafiki w kolejnej wersji

). Patrz na olbrzymi skok jak dokona się w fizyce gry - poruszajace się włosy, falujące i rozciągajace sie koszulki, animacje nieporównywalne z poprzednią wersją...
Dokładnie whan ma racje.Ceha czemu jestes takim upartym pesymistą?????Cały czas piszesz.że nowy Pes będzie na engine z PS2.Wiesz Konami wyraznie potwierdziło,że Pes 2008 nie będzie się różnił na konsoli xbox360,Ps3 i PC!!!!Przecież są to poważni ludzie i odpowiedzialni.Radze żebys pezyjżał się jeszcze raz screenom i porównał je z Pes 6 naprawde nie widzisz róznicy????Jest o niebo ładniejsza moim zdaniem.Słuchaj Panowie z Konami zdają sobie sprawę,że wreszcie coś muszą zmienic w PESIE i nie tylko gamplay ale również oprawe graficzną bo to min może byc duzy sukces.PZD
Ale to ciagle engine ktory stosuja od 1szej czesci PES z poprawkami nowy engine to ma fifa na X'360 a nie pes, teraz jedynie nowa fizyka i nowe modele ;]A w PES i FIFIE na kamerze z daleka sa inne modele niz na powtorce to sztuczka zeby byla plynniejsza animacja ;]Ok nie bedzie sie roznila ta wersja ale i tak nie wyglada za dobrze nawet na konsolach i fajnie ,ze konami nei istawia na wodotryski a gameplay.
Cytat(CeHa @ Jul 24 2007, 12:45:09) [snapback]166981[/snapback]
Ale to ciagle engine ktory stosuja od 1szej czesci PES z poprawkami nowy engine to ma fifa na X'360 a nie pes, teraz jedynie nowa fizyka i nowe modele ;]A w PES i FIFIE na kamerze z daleka sa inne modele niz na powtorce to sztuczka zeby byla plynniejsza animacja ;]Ok nie bedzie sie roznila ta wersja ale i tak nie wyglada za dobrze nawet na konsolach i fajnie ,ze konami nei istawia na wodotryski a gameplay.
Tzn wiesz Konami nie stawia na grafikę ale zobacz jedno.Moim zdaniem jak by postawili na nową grafikę nowy engine ale engine przez duże E to nie powiesz mi zebyś nie był zadowolony nawet bardzo i inni też.Powiem ci byłbyś i ja tez

Dlaczego?? bo byśmy zobaczyli,że KONAMi zaczyna coś robic po prostu,cos idzie do przodu.Gamplay gamplayem a le grafika tez musi isc do przodu nie ma bata.Wiesz załatwiłem sobie VT 3.Graficzka miód,gamplay też.Czuje sie klimat,każdy szczegół dopracowany np sama głupia siatka dla mnie bajka.Takie niby nic a jednak.Publika super itp.Grafika wzięta prosto z xksa.A wiec można na blaszaka też!!!Tylko trzeba chciec.Juz pisałem wczesniej Panowie grafika to też realizm!!!!a nie tylko gamplay.Co ma jedno do drugiego!!To i to powinno byc na wysokim poziomie powiem ekstraklasa a nie ze jedno wyklucza drugie.Jakby Pes wyglądał ja VT3 to była by dopiero jazda bez trzymanki.Ja licze,że jak odpale PESA 2008 i do tego kupuje specialnie nową grafikę to powiem tak:noooo i o to chodziło,wreszcie!!! piłeczka z 1 półki.PZd
Dlamnie grafa sie nie liczy bo dawniej zagrywalem sie na pegazusie i tez było dobrze i nadal to robie .Wole odpalic SNESa i pograc w fajne gierki niz czasem na PC.Teraz nowe ttuly maja tylko do zaoferowania grafike bo to jest nowe! wiec ludzie to kupia a jak na nich juz ta grafa nie bedzie robic wrazenia to dopiero wtedy developerzy zacznac myslec co by tu zrobic i beda pracowac nie nad grafa a inowacjami i gameplayem gier.Taka grafa jaka jest na obrazkach wystarczy, jest sterylna i przejzysta nie ma wodotryskow, modele sa ładne, stadiony kijowe jak do tej pory + murawa.A VT3 do Xboxa daleko jeszcze i to wcale nie najlepsza gra graficznie na PC, Xbox ma tektury w extremalnej jakosci i rozdzialce 1920x1080 i tego nie przebijesz a nawet jakby na pc wyjda tkie gry to po obnizeniu rozdzialki magaia zniknie bo bedzie brzydko wygladac a nawet jedna 8800gtx nie uciagnie tego.
Cytat(CeHa @ Jul 24 2007, 17:53:29) [snapback]167078[/snapback]
Dlamnie grafa sie nie liczy bo dawniej zagrywalem sie na pegazusie i tez było dobrze i nadal to robie .Wole odpalic SNESa i pograc w fajne gierki niz czasem na PC.Teraz nowe ttuly maja tylko do zaoferowania grafike bo to jest nowe! wiec ludzie to kupia a jak na nich juz ta grafa nie bedzie robic wrazenia to dopiero wtedy developerzy zacznac myslec co by tu zrobic i beda pracowac nie nad grafa a inowacjami i gameplayem gier.Taka grafa jaka jest na obrazkach wystarczy, jest sterylna i przejzysta nie ma wodotryskow, modele sa ładne, stadiony kijowe jak do tej pory + murawa.A VT3 do Xboxa daleko jeszcze i to wcale nie najlepsza gra graficznie na PC, Xbox ma tektury w extremalnej jakosci i rozdzialce 1920x1080 i tego nie przebijesz a nawet jakby na pc wyjda tkie gry to po obnizeniu rozdzialki magaia zniknie bo bedzie brzydko wygladac a nawet jedna 8800gtx nie uciagnie tego.
To rozumiem ze jakby sensible soccer miał dobry gamplay to bys w niego grał?????????????????
lons a ty nie:?? bo ja jak najbardziej bym mykał....: a co do Pesa 2008 to mi pasi taka grafa... ale niech się lepiej skupią na gameplayu i mogli by dać jakieś wolne sloty na nowe ligi....:
Cytat(Pelas @ Jul 24 2007, 18:34:40) [snapback]167088[/snapback]
lons a ty nie:?? bo ja jak najbardziej bym mykał....: a co do Pesa 2008 to mi pasi taka grafa... ale niech się lepiej skupią na gameplayu i mogli by dać jakieś wolne sloty na nowe ligi....:
W sensible to ja grałem jakies 10 lat temu

zle nie było ale taka mała beka niż prawdziwy mecz ale spoko
dajenda
Jul 24 2007, 17:42
Mogli zastosowac technike Motion Capture , mam gierke Top Spin 2 ( tenis zienmny) tam ruchy tenisistow sa niemal identyczne jak w rzeczywisttosci. W Fifa 08 na konsole Next_gen tez bedzie Motion Capture , dodaje to realizmu grze . Chociaz trzeba przyznac ,ze od czasow PES3 animacje zawodnikow w porownaniu z tymi z Fify sa o niebo lepsze. Ogolnie PES zawsze byl w tym lepszy od Fify , ale juz czas zaczac wykorzystywac nowe technologie.
Cytat(dajenda @ Jul 24 2007, 18:46:39) [snapback]167093[/snapback]
Mogli zastosowac technike Motion Capture , mam gierke Top Spin 2 ( tenis zienmny) tam ruchy tenisistow sa niemal identyczne jak w rzeczywisttosci. W Fifa 08 na konsole Next_gen tez bedzie Motion Capture , dodaje to realizmu grze . Chociaz trzeba przyznac ,ze od czasow PES3 animacje zawodnikow w porownaniu z tymi z Fify sa o niebo lepsze. Ogolnie PES zawsze byl w tym lepszy od Fify , ale juz czas zaczac wykorzystywac nowe technologie.
Oj synek od FIFY 97 stosuje sie ta technike a na X360 stosuje sie juz technike ze 16 kamer ;] brawo znajomosci tematu ale sie usmialem.W kazdej grze stosuje sie ta technike jedynie nie w serii Splinter Cell tam recznie animatorzy kazdy ruch robia
dajenda
Jul 24 2007, 18:58
Moze i w Fifie jest stosowane od serii 97 ale jakos w fifie animacje postaci ( oddawanie strzalow, poruszanie sie zawodnikow ) jakos za naturalnie nie wygladaja. Ciekaw jestem w PES 2008 tych ruchomych koszulek i falujacych wlosow bo w top spinie 2 te koszulki fajnie wygladaja:http://www.youtube.com/watch?v=Cx7KzSEfS98&mode=related&search=
Szkoda ,ze ci redaktorzy z PowerPlay nie utrwali tego meczu co go niby grali i nie wrzucili na youtube czy cos takiego, chyba ze nie mozna .
Motion Capture jest stosowane w kazdej jednej grze!! a co o fify to animacja jest naturalna a wiele animacji jest lepsza niz w PES ale przejscia miedzy nimi sa rwane a koszulki lepiej sie ruszaja w VT3 ale i tak to wyglada jakby koszulka podskakiwala bo to poprostu jedna była a nie jest ona na tyle gietka zeby symulowac koszulke prawdziwa.A koszilki beda nieruchomoe nawet na screenach widac ze kazda ma fałdy w tych samych miejscach a ciagniecie wyglada nienatrualnie bo textura sie rozciaga.
dajenda
Jul 24 2007, 19:49
No w nowym VT sa jeszcze wlosy falujace
Cytat(dajenda @ Jul 24 2007, 20:02:45) [snapback]167121[/snapback]
Moze i w Fifie jest stosowane od serii 97 ale jakos w fifie animacje postaci ( oddawanie strzalow, poruszanie sie zawodnikow ) jakos za naturalnie nie wygladaja. Ciekaw jestem w PES 2008 tych ruchomych koszulek i falujacych wlosow bo w top spinie 2 te koszulki fajnie wygladaja:http://www.youtube.com/watch?v=Cx7KzSEfS98&mode=related&search=
Szkoda ,ze ci redaktorzy z PowerPlay nie utrwali tego meczu co go niby grali i nie wrzucili na youtube czy cos takiego, chyba ze nie mozna .
Musze przyznać, że też w PES2008 oczekuje falujących włosów i koszulek (w sumie chyba w PES3 była fryzura - "kucyk" która sie poruszała ? - ale może sie myle

)
W tym Top Spin 2 ładnie wygląda "ruch" ciuchów... dobrze by było gdyby w nowym PES'ie było podobnie.
Natomiast nie chciałbym aby włosy i koszule "poruszały się" jak w VT3 (Virtua Tennis 3) :/
Mam nadzieję, że podstawowe prawa fizyki będą sie odnosić nie tylko do piłki czy piłkarzy

(ale też do ich innych "czesci" jak koszulki czy włosy)
Przepraszam ze w tym temacie ale ktoś wspomniał coś o TOP SPINIE 2. I teraz pytanie, bo mam zamiar kupić tą grę, ale czy wymagania są duze. Mój komp to:
procesor Intel Celeron CPU 2,93 GHz
pamięć 510 Ram
karta NVIDIA Geforce FX 5500
aha i jakiś sterownik ekranu nv4
Czy może lepsza jest Top Spin 1 bo też tak może być. Jeszcze raz sorry, że w tym temacie.
Moim zdaniem najnowsza edycja pesa jest troche przereklamowana i uważam, że to nie bedzie wcale taki next gen. Ale licze, że to bedzie coś cudownego.
dajenda
Jul 24 2007, 21:27
QUOTE(kksm @ Jul 24 2007, 22:18:10) [snapback]167172[/snapback]
Przepraszam ze w tym temacie ale ktoś wspomniał coś o TOP SPINIE 2. I teraz pytanie, bo mam zamiar kupić tą grę, ale czy wymagania są duze. Mój komp to:
procesor Intel Celeron CPU 2,93 GHz
pamięć 510 Ram
karta NVIDIA Geforce FX 5500
aha i jakiś sterownik ekranu nv4
Czy może lepsza jest Top Spin 1 bo też tak może być. Jeszcze raz sorry, że w tym temacie.
Moim zdaniem najnowsza edycja pesa jest troche przereklamowana i uważam, że to nie bedzie wcale taki next gen. Ale licze, że to bedzie coś cudownego.
U mnie na Athlonie 1,6 Gh , 1 Gb Ramu i Radeon 9550 odpalilem na rozdizalce 1280 na 1024 na srednich detalach , ale widownie musialem wylaczyc i smaczki graficzne rowniez .
Proca masz oki , malo Ramu troche karta podobna do mojej , no ale tak jak mowie bedzie dzialac aby dzialac .
Cytat(kksm @ Jul 24 2007, 22:18:10) [snapback]167172[/snapback]
Bo to nie jest gra next gen a nazywa sie tylko tak bo wychodzi na konsole nowej generacji a gre mozna taka nazwac jesli wnosi cos co mozna nazwac rewolucyjnym choc rewolucja to było np przejscie z 2D na 3D albo wprowadzenie nosnika CD-ROM, a te gry to tylko powolna ewolucja,jedynie Crysis wnosi cos nowego i mozna go juz nazwac next-genem, cudowna fizyka,zniszczalny teren i swoboda dzialania, i grafika ale za to fabuła i reszta do dupy ;]W PES cos te koszulki za bardzo ruszac sie nie beda to widac po screenie i te fałdy na kazdym w tym samym miejscu a wlosy i twarze sa juz o wiele ladniejsze maja duzo wiecej detali ale czy wlosy si ebeda truszac trudno ocenic jesli tak to znowu nowe defekty by były tak jak w VT3
Ja bym chciał żeby było więcej lig i lepsza kariera

I żeby na koniec sezonu mozna było głosować na piłkarza ktory ma dostać nagrodę za najlepszego zawodnika . W ogóle żeby dawali złote piłki i buty itp.

i jeszcze mogli by zrobić tak jak w fifie że w gazetach piszą i taki tam .
Ja jestem ciekaw czy będzie gra "fair play" tak jak to było w PES5 (czyli zawodnik sfaulowany, sędzia nie zauwarzył, bądź puścił grę dalej) i można było wybić piłke na aut, a przeciwnik mu ją potem oddawał. Niestety w PES6 już tego (nie wiem czemu ? :| ) nie ma...
więc mam nadzieję, że w PES 2008 to powróci..
Przydały by sie też lepsze celebracje (po wygraniu turnieju, ligi, meczu) tzn. bodajże w PES5 było pokazywane jak zawodnicy odbierają medale, a potem kapitan odbierał trofeum... w PES6 jest jeszcze radość piłkarzy itp. ale brakuje właśnie odbierania medali... przydała by sie też celebracja najlepszego strzelca itp. (tak jak ktoś tu już wymienił

)
senderbell
Jul 25 2007, 16:14
W PES6 jest odbieranie medali i pucharu... coś chyba nie chciało Ci sie czekać na ten moment
Cytat(hihot @ Jul 25 2007, 13:01:54) [snapback]167318[/snapback]
Ja bym chciał żeby było więcej lig i lepsza kariera

I żeby na koniec sezonu mozna było głosować na piłkarza ktory ma dostać nagrodę za najlepszego zawodnika . W ogóle żeby dawali złote piłki i buty itp.

i jeszcze mogli by zrobić tak jak w fifie że w gazetach piszą i taki tam .
Typowe podejscie fana z klapkami na oczach wystarczy dodac wiecej druzyn i bedzie super jakby nie było co zmieniac ;] nie sztuka jest lubic gre i milczec o jej wadach ale lubi gre i otwarcie mowic o jej wadach a nie uwazac ja za 8-my cud swiata ;]
po co ta klótnia o grafikę? Jak gram mecz to w pełni skupiam sie na prowadzieniu piłki a nie na bandach, kibicach i innych częsci otoczenia które nie są piłką :)
CeHa powoli stajesz nie nudny.Dla mnie mimo wszystko łan ma racje.Jaką Ty byś chcial grafike na kamerze 'oddalonej'? Zobaczysz ze kiedy gra sie pokaże na piecie okaże sie ze byles w wielkim błędzie, ze tym razem nie doceniles programistów KONAMI.Zobaczysz...Ja jestem pełen optymizmu.
pozdro
Cytat(Bo0os @ Jul 28 2007, 12:01:12) [snapback]168211[/snapback]
po co ta klótnia o grafikę? Jak gram mecz to w pełni skupiam sie na prowadzieniu piłki a nie na bandach, kibicach i innych częsci otoczenia które nie są piłką

CeHa powoli stajesz nie nudny.Dla mnie mimo wszystko łan ma racje.Jaką Ty byś chcial grafike na kamerze 'oddalonej'? Zobaczysz ze kiedy gra sie pokaże na piecie okaże sie ze byles w wielkim błędzie, ze tym razem nie doceniles programistów KONAMI.Zobaczysz...Ja jestem pełen optymizmu.
pozdro
co racja to racja, skok pod względem grafiki jest ogromny i na tym pozostańmy. Oczywiście każdy może mieć swoje własne zdanie... Jednak wszystko widać jak na dłoni a widok z kamery wide nigdy nie będzie inny...
>Kornel<
Jul 28 2007, 22:55
Panowie kojarzycie mniej wiecej w jakim okresie wyszlo demo PESa 6 ? Jak mysliscie, mozemy sie spodziewac dema w tym roku ?
Baleron
Jul 28 2007, 23:30
Cytat(>Kornel< @ Jul 28 2007, 23:59:45) [snapback]168434[/snapback]
Panowie kojarzycie mniej wiecej w jakim okresie wyszlo demo PESa 6 ? Jak mysliscie, mozemy sie spodziewac dema w tym roku ?
Myślę, że DEMO ukarzaże się najprawdopodobniej w październiku, lub we wreśniu (Konami już wysłało do Francuskiej gazety betę Pes`a, która przeszła wyczerpujące testy), ale napewno nie prędzej niż ma ona się ukazać na targach w Lipsku (23-26 Sierpień)

.
Cytat(>Kornel< @ Jul 28 2007, 23:59:45) [snapback]168434[/snapback]
Przy konami nie ma reguły wydawania dem. 2 lata temu beta demo zostało wydane 15 września, rok temu nie wydano go wcale... W tym roku na 100% nie możemy się go spodziewać do września. Co potem? zobaczymy...
Szansą jest to, że to pierwsza next-genowa wersja PESa. Być może Konami wypuści jakieś demko w celu sprawdzenia jak sprawuje się nowa gra na różnych konfiguracjach sprzętowych. Choć równie dobrze może trzymać swoje nowe dzieło aż do samej premiery w tajemnicy...
sawyer
Jul 28 2007, 23:49
Cytat(whan @ Jul 29 2007, 00:46:21) [snapback]168447[/snapback]
Przy konami nie ma reguły wydawania dem. 2 lata temu beta demo zostało wydane 15 września, rok temu nie wydano go wcale... W tym roku na 100% nie możemy się go spodziewać do września. Co potem? zobaczymy...
Szansą jest to, że to pierwsza next-genowa wersja PESa. Być może Konami wypuści jakieś demko w celu sprawdzenia jak sprawuje się nowa gra na różnych konfiguracjach sprzętowych. Choć równie dobrze może trzymać swoje nowe dzieło aż do samej premiery w tajemnicy...
Jestem tego samego zdania
Marcin-Silver
Jul 29 2007, 08:06
Hmm a mam takie pytanko czy Pes 2008 mi pójdzie. I na jakich detalach odp.
Ati Radeon 9550 128mb, narazie 512 ram, ale bedzie 1giga i 256ram, Intel Celeron 2,0Ghz.
I pad Dual Shock 2 od Ps 2??
Cytat(Marcin-Silver @ Jul 29 2007, 09:10:21) [snapback]168455[/snapback]
Ati Radeon 9550 128mb, narazie 512 ram, ale bedzie 1giga i 256ram, Intel Celeron 2,0Ghz.
Na razie nie ma jeszcze podanych wymagań, więc z tymi pytaniami wstrzymaj się do września
szczerze w to wątpie.
Dominoz
Jul 29 2007, 13:45
Myśle, żę Twoj Pad jest stanowczo za słaby, żeby wyciągnąć maks detale z PES'a 2008 xDDDD
konradinho2
Aug 1 2007, 21:26
Nie wiecie ile może około kosztować nowy PES? Albo inaczej. Ile w dniu premiery kosztował PES 6? Bo mam na razie 150zł i nie wiem czy zbierać dalej czy już mogę opijać wyjście nowego PES-a
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.