Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OFF-Top Master League
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
lukasz44
Tradycyjny off-top, w którym można pisać dosłownie o wszystkim smile.gif

lukasz44
Powoli ruszamy ze wszystkim w oczekiwaniu na patcha smile.gif

Narazie prosimy wszystkich o tworzenie informacji o swojej ekipie tak jak ja zrobiłem to na przykładzie Zenitu:)
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=19798&hl=
Witu
Podpisywanie umów ze sponsorami będzie po wydaniu patcha czy przed wydaniem ?
lukasz44
CYTAT(Witu @ Oct 22 2011, 17:28) *
Podpisywanie umów ze sponsorami będzie po wydaniu patcha czy przed wydaniem ?

Jeszcze zobaczymy smile.gif

Widzę że niektórzy nie biorą sobie poważnie tego co napisałem, gdyż nawet połowa graczy nie stworzyła odpowiednich tematów...

Wasza sprawa, kto będzie olewał to o co prosimy bądź nie będzie brał aktywnie udziału w rynku transferowym szybciej poleci niż tu przybył smile.gif
niCejOke
czy mogę gdzieś sprawdzić jakie staty będą mieli gracze na naszym patchu już teraz żeby mieć jakikolwiek obraz tego co mnie czeka ?
gapa
http://pesstatsdatabase.com/PSD/index.php - prosze
lukasz44
Znowu apeluję o tworzenie tematów te osoby które nadal tego nie zrobiły.

Pamiętajcie że kto będzie olewał takie rzeczy nie dotrwa nawet do początku sezonu...

Możecie tworzyć w swoich tematach również inne typu:
Preseason (sparingi przed sezonem)
Wywiady, sala konferencyjna (Wasze teksty)

I wiele wiele innych, każdy ma wolną rękę co do tego smile.gif

Gdy wyjdzie patch (co stanie się zapewne na długim weekendzie) będzie więcej roboty, gdyż każdy gracz będzie musiał wypisać całą swoją kadrę a na dodatek uzupełniać transfery\skrypt w excelu i dbać o finanse smile.gif

Wydawać się może zagmatwane, ale to pozory smile.gif
jarek
jutro powienienem więc trochę czasu więc się tym zajmę...zapowiada się ciekawie to wszystko, tylko właśnie każdy musi się włączyć i być trochę kreatywnym smile.gif
niCejOke
czy będą możliwe transferry z brazylijskiej ekstraklasy?
lukasz44
CYTAT(niCejOke @ Oct 25 2011, 14:41) *
czy będą możliwe transferry z brazylijskiej ekstraklasy?

Ci piłkarze którzy będą w patch 6.5 tak smile.gif
niCejOke
a moge sie dowiedziec jakie druzyny i pilkarze beda w patchu:]
Rybson
Neymara nie kupisz:P
niCejOke
Dla Twojej ciekawości nie interesuje mnie pseudo gwiazdki ani tym podobni zawodnicy. Jest wielu innych utalentowanych, solidnych graczy z nowego kontynentu i właśnie gracze Ci mnie interesuja wink.gif

a tak z innej beczki czy zawodnicy będa sie rozwijać tzn staty będą się zmieniać co jakis czas np. w połowie sezonu ale to chyba za bardzo skomplikowana robota wiec c hyba nie ale chetnie uslysze wypowiedz kogos obeznanego ;] bo teraz nie wiem czy patrzec na wiek graczy ; ]
GooFy
Przypominamy po raz ostatni, że należy założyć temat z informacjami o klubie. Kto tego nie zrobi do wtorku będzie wydalony. Trochę odpowiedzialności Panowie, pisaliśmy, mówiliśmy, że to już coś więcej niż tylko rozegranie dwóch meczy w tygodniu. Trzeba tutaj sporo zaangażowania i chęci a jeśli nie macie ich na tak prostą czynność, wątpię, że będziecie mieli chęci na regularne uzupełnanie statystyk i rynek transferowy.
Nalep
Także tego nie rozumiem. W tym tkwi cała magia, to coś takiego jak Football Manager tyle, że pbf biggrin.gif no i PES do tego smile.gif Mam nadzieję, że dużo osób nie wypadnie i że userzy się ogarną;]
WKS
Nie to, że pochwalam zachowanie tych którzy nie dali jeszcze tematów ale w sumie skoro wcześniej nie mieli czasu to na pewno teraz kiedy wszyscy rozjezdzaja sie po rodzinach i grobach to również i do wtorku godzinki nie wyrwą. A po drugie patcha i tak jeszcze nie ma a gdy bedą transfery itp to jeszcze drugie tyle czasu minie zanim zaczniemy czasu wiec mysle ze jeszcze spokojnie z tydzien mozna im dac.
zibii75
CYTAT(GooFy @ Oct 29 2011, 17:23) *
Przypominamy po raz ostatni, że należy założyć temat z informacjami o klubie. Kto tego nie zrobi do wtorku będzie wydalony. Trochę odpowiedzialności Panowie, pisaliśmy, mówiliśmy, że to już coś więcej niż tylko rozegranie dwóch meczy w tygodniu. Trzeba tutaj sporo zaangażowania i chęci a jeśli nie macie ich na tak prostą czynność, wątpię, że będziecie mieli chęci na regularne uzupełnanie statystyk i rynek transferowy.

Po pierwsze primo, graliśmy więcej niż 2 mecze w tygodniu, po drugie primo, wydajesz ocene szybciej niż ktoś cokolwiek napisał, po 3 primo patch miał dziś być do ściągnięcie i chyba go nie ma, więc niepierdziel, sam daj coś od siebie i po tem żądaj
GooFy
CYTAT(zibii75 @ Oct 29 2011, 20:51) *
Po pierwsze primo, graliśmy więcej niż 2 mecze w tygodniu, po drugie primo, wydajesz ocene szybciej niż ktoś cokolwiek napisał, po 3 primo patch miał dziś być do ściągnięcie i chyba go nie ma, więc niepierdziel, sam daj coś od siebie i po tem żądaj

O Panie ! Wybacz ! Nie zabijaj !

...

Po pierwsze primo, kto pisał, że patch będzie dzisiaj ? Po drugie primo, nie wydaję oceny a przekazuję wiadomość od całego zarządu ligi. Po trzecie primo, trochę kultury chłopcze, o chamstwie też pisaliśmy, oby tak dalej a długo tu nie zabawisz.
zibii75
CYTAT(GooFy @ Oct 29 2011, 21:11) *

...

Po pierwsze primo, kto pisał, że patch będzie dzisiaj ? Po drugie primo, nie wydaję oceny a przekazuję wiadomość od całego zarządu ligi. Po trzecie primo, trochę kultury chłopcze, o chamstwie też pisaliśmy, oby tak dalej a długo tu nie zabawisz.

Czy zachowałem sie chamsko? niewydaje mi sie, po 2 nie nazywaj mie chłopcem mam 36 lat , żone, dwoje dzieci więc chyba niewypada, po 3 , wypełniłem wszystkie zalecenia jak do tej pory jakie są do spełnienie, więc nie strasz,
zibii75
CYTAT(GooFy @ Oct 29 2011, 21:11) *

...

Odpowiedz na 1 primo, w rozumieniu http://board.issonline.pl/index.php?showto...9551&st=180
GooFy
CYTAT(zibii75 @ Oct 29 2011, 21:31) *
Czy zachowałem sie chamsko? niewydaje mi sie, po 2 nie nazywaj mie chłopcem mam 36 lat , żone, dwoje dzieci więc chyba niewypada, po 3 , wypełniłem wszystkie zalecenia jak do tej pory jakie są do spełnienie, więc nie strasz,

Cały ton wypowiedzi był chamski i pretensjonalny. Po raz kolejny powtażam, nie było to tylko moje osobiste zdanie, bo może nie zauważyłeś malutkiego napisiku Opiekun Ligi. Wypełnianie zaleceń to jedno, a psucie atmosfery to drugie. Ja mam 72 lata i czworo wnuków i co z tego ? Nazywanie kogoś "chłopcem" nie zawsze odnosi się do jego wieku. Koniec zbędnych dyskusji.
zibii75
Sorki poniosło mnie,naprawde chce zagrac smile.gif
lukasz44
CYTAT(WKSRKS @ Oct 29 2011, 20:41) *
Nie to, że pochwalam zachowanie tych którzy nie dali jeszcze tematów ale w sumie skoro wcześniej nie mieli czasu to na pewno teraz kiedy wszyscy rozjezdzaja sie po rodzinach i grobach to również i do wtorku godzinki nie wyrwą. A po drugie patcha i tak jeszcze nie ma a gdy bedą transfery itp to jeszcze drugie tyle czasu minie zanim zaczniemy czasu wiec mysle ze jeszcze spokojnie z tydzien mozna im dac.

W sumie mądrze prawisz. Po obgadaniu jeszcze raz tego przychylamy się do prośby i dajemy czas do piątku 4 Listopada smile.gif Tu nie chodzi o to kiedy wyjdzie patch, po prostu chchemy sprawdzić jak kto podchodzi do tematu MASTER LEAGUE ONLINE, a że założenie jednego czy dwóch tematów jest takim wielkim problemem...

CYTAT(zibii75 @ Oct 29 2011, 20:51) *

CYTAT(GooFy @ Oct 29 2011, 21:45) *
Cały ton wypowiedzi był chamski i pretensjonalny. Po raz kolejny powtażam, nie było to tylko moje osobiste zdanie, bo może nie zauważyłeś malutkiego napisiku Opiekun Ligi. Wypełnianie zaleceń to jedno, a psucie atmosfery to drugie. Ja mam 72 lata i czworo wnuków i co z tego ? Nazywanie kogoś "chłopcem" nie zawsze odnosi się do jego wieku. Koniec zbędnych dyskusji.

Ton wypowiedzi nie na miejscu, popieram zdanie GooFyego.
WKS potrafił napisać jak człowiek "dajcie im jeszcze trochę czasu", a nie wyjeżdżał z tekstami "patch miał być dziś, nie ma" "wydajesz oceny szybciej niż myślisz" - tu nie chodzi o to ile kto ma lat, każdy pracuje na swój nick i nie zmieni tutaj nic metryczka...

CYTAT(zibii75 @ Oct 29 2011, 21:42) *

"Powinniśmy się wyrobić" przyrównując do "patch miał wyjść dziś" to dwa całkiem inne pojęcia.

Nikt nam za to nie płaci, robimy to z własnych chęci gdy mamy chwilę wolnego czasu dłubiemy przy 6.5 , więc powinniście już naprawdę poczekać te kilka dni do wydania bez zbędnych napinek...

CYTAT(zibii75 @ Oct 29 2011, 21:59) *

Można ? Można rolleyes.gif Fajna dyskusja w sumie, ale pora już ją zakończyć. Tak jak mówiliśmy, czas na stworzenie tematów to ostatecznie PIĄTEK.
zibii75
CYTAT(GooFy @ Oct 29 2011, 21:45) *

Wiec napisz w 1 poscie ze jest to info od adminów, bo maly podpisik Opiekun Ligi można nie łobejzec, tym bardziej ze nie widze na jedno oko i nie zartuje, a jak masz 72 lata to pozazdroszcze składni zdania i riposty, graty, nie chciałem nikogo uroazic jedynie sie wstawic za tymi co nic nie napisali, a kilku jest godnych aby isc im na ustepstwa, tyle z mej strony, GooFy daj troche na gandzie i bedzie OK smile.gif, a z tym psuciem atmosfery to chyba letkie out smile.gif
zuang1995
Czym wy się przejmujecie ? Będzie to będzie. Proste. Macie czas to trenujcie zespołami, patrzcie zawodników do transferów lub wykorzystujcie wolny czas jaki was pozostał . Ja zrobiłem informacje o klubie. Wywiad czy takie "pierdoły" napisze jak znajdę chwilkę czasu i będę wiedział, co piszę. Teraz piszę, ale jest to pora późna i nie ma sensu bym sklejał zdania. Miłej nocy życzę.
Orange_91
CYTAT(GooFy @ Oct 29 2011, 20:45) *

CYTAT(zibii75 @ Oct 29 2011, 20:59) *

Kupcie sobie słownik, albo zacznijcie korzystać z firefoxa to sam was poprawi...
Hyoga
Co jest złego w poście Zibiego? "Naprawdę" piszemy łącznie.
WKS
Haha , Orange sie odezwał. Tylko szkoda, że wpadł xD i tylko w takim tonie coś do nas napisał ;(
GooFy
No szkoda, prócz Orange, kolejnego weterana mniej. Mani3k zrezygnował. ;/ A te teksty z Firefoxem oklepane. tongue.gif Raz na ruski rok i Ty się pewnie mylisz ;>.
Orange_91
CYTAT(GooFy @ Oct 30 2011, 22:58) *
No szkoda, prócz Orange, kolejnego weterana mniej. Mani3k zrezygnował. ;/ A te teksty z Firefoxem oklepane. tongue.gif Raz na ruski rok i Ty się pewnie mylisz ;>.

I się właśnie pomyliłem. biggrin.gif Cóż przepraszam i lepiej już nic nie będę pisał. Tak to jest jak się szybciej robi niż myśli... Lecę po słownik...
lukasz44
Pojawiło się parę pytań odnośnie numerów graczy na koszulkach

Każdy po okienku będzie mógł wypisać je dla całej kadry i znajdą się one w rosterze pod ML smile.gif
Kto tego nie zrobi zostanie z defualtowymi...
Rybson
ten numer wpisujemy w Excelu? tworząc nową kolumne czy będzie jakis dział na forum?
lukasz44
Tutaj wpisujemy numery ! DO ARKUSZA EXCEL (Kto nie wpisze będą standardowe)

Bakel
No, opiekunowie ligi oraz zawodnicy, szacun, szacun. Widać duże zaangażowanie i chęć pokazania się. Myślę, że akurat w ML nie będzie mechanicznego odbębniania meczów, a każdy mecz będzie prawdziwym wydarzeniem. Jak na razie to tak to wygląda. Zapewne zauważyliście kilka nowych "zachętreklamowych". Jeżeli będą częsteklknięcia w interesujące Was tematy to coś uda się zapewne wysupłać na nagrody.
Literówki celowe, ochrona antybotowa. wink.gif
Jason Bourne
do usuniecia
Ogryz
CYTAT(piecia1990 @ Dec 18 2011, 21:08) *
snajper zrezygnował z I ligii, ktoś go zastępuję?

Za zawodników z 1 ligi nikt nie wchodzi po prostu zmniejsza się liga.
Jason Bourne
A co z ludźmi, którzy nie dają znaków życia? Mam na myśli ludzi z II ligii i espanyol jest wolny....
Adriano jest pierwszy w kolejce l. rezerwowej, ja 2 i mimo braku transferów podjąłbym się prowadzenia drużyny, być może adriano również. Szkoda aby chętni zawodnicy i myślę, że sprawdzeni czekali, skoro jest możliwość gry, a to daje więcej meczów.
lukasz44
CYTAT(piecia1990 @ Dec 18 2011, 21:14) *
A co z ludźmi, którzy nie dają znaków życia? Mam na myśli ludzi z II ligii i espanyol jest wolny....
Adriano jest pierwszy w kolejce l. rezerwowej, ja 2 i mimo braku transferów podjąłbym się prowadzenia drużyny, być może adriano również. Szkoda aby chętni zawodnicy i myślę, że sprawdzeni czekali, skoro jest możliwość gry, a to daje więcej meczów.

Tak zarówno Ty jak i wesoly89 wykazaliście się w turniejach dnia. Naprawdę spodobała się nam Wasza postawa i być może obaj dołączycie do ligi jeszcze przed startem. Większe info niebawem...
Jason Bourne
Super lukasz, świetna to byłaby sprawa smile.gif Czekam niecierpliwie smile.gif
Ferat
okazuje się, że teraz w 1 lidze zostało nam tylko 15 zespołów.. w sumie da to 6 meczów mniej dla każdego pierwszoligowca w porównaniu z drugoligowcem.. dużo mniej zabawy jakby nie patrzeć..
lukasz44
CYTAT(Ferat @ Dec 18 2011, 22:48) *
okazuje się, że teraz w 1 lidze zostało nam tylko 15 zespołów.. w sumie da to 6 meczów mniej dla każdego pierwszoligowca w porównaniu z drugoligowcem.. dużo mniej zabawy jakby nie patrzeć..

Chyba że zrobimy po 3 rundy meczów w I lidze, mecz-rewanż-i jeszcze jeden wtedy dałoby nam to
nie 28 meczy a aż 42 co jest chyba za dużym wynikiem...

Jeżeli ktoś ma lepszą propozycję proszę pisać...

W II lidze zrezygnował jarek a więc panowie wesoly89 i piecia1990 dostaną się do ligi. Dostaniecie tez dodatkowy dzień na dokonanie kilku transferów...
Edi092
dla mnie pomysl bomba smile.gif
Nalep
Łukasz. Myślę, że to dobra decyzja. Trzy rundy w pierwszej lidze urozmaicą zabawę chłopakom.
WKS
Również dla mnie jest to bardzo fajna sprawa. Faktycznie na oko wydaje się dużo meczów. Ale jeżeli przyśpieszymy z ilością (5 meczów na tydzień) to powinniśmy dać rade z malutkim opóźnieniem za drugą liga smile.gif. Z ligi wyplewiliśmy chwasty i mamy graczy którym zależy. Myślę, że nie powinno być problemów. Zresztą, było mówione przed sezonem iż Master liga będzie czasochłonna więc parę meczy w tą stronę czy tamtą nie robi różnicy a jak dla mnie jeszcze więcej sprawia frajdy.
lizaku
Mam inne rozwiązanie, 5 kolejek tygodniowo to już za dużo. Po rundzie rewanżowej zróbmy grupę mistrzowską i o utrzymanie. Powiedzmy w mistrzowskiej 8 drużyn i 7 kolejek, a o utrzymanie 7 drużyn i 6 kolejek. Myślę że to by było dobre, wychodzi tyle kolejek co w 2 lidze.
Jason Bourne
Jeśli można zabrać głos- pomysł lizaku jest najlepszy. Będzie to al'a rosyjska Premier League. 5 meczów to zdecydowanie za dużo i na pewno, bylibyście w tyle, a stworzenie po 28 spotkaniach grupy mistrzowskiej i o utrzymanie jest świetnym rozwiązaniem. W takim układzie I liga rozegra 35( grupa spadkowa 34) spotkania.
PS Można wiedzieć, kto gra a kto nie w I i II lidze? A tak to nie wiadomo czy pisać do ludzi o spara czy nie...
Milerinho
Kiedy będzie aktualka rostera z ostatecznymi transferami ? bo sezon coraz bliżej a przydało by się miec juz kompletene składy sleep.gif
Jason Bourne
Popieram Milera przydałaby się ciul z tymi numerami sama aktualka panowie smile.gif
lukasz44
CYTAT(piecia1990 @ Dec 27 2011, 20:17) *
Popieram Milera przydałaby się ciul z tymi numerami sama aktualka panowie smile.gif

Nie to jest bez sensu, do Czwartku będzie download pełnej wersji smile.gif
Milerinho
Moze chociaż próbujemy zorganizowac tur 2vs2 ? wiadomo o taki ciezej ale i zabawa przednia smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.