JustMe1987
Jun 25 2012, 17:31

Czy ktos podejmuje sie wyzwania?
Czyli mam rozumieć, że nowi gracze nie dostaną drużyn tych co odeszli? Czyli Mainz Parma PSV Werder i Olympiakos? Tylko dostaną nowe?
I co z zawodnikami z tych zespołów? Opiekunowie wystawią ich na sprzedaż od jakieś kwoty czy jak?
Filips
Jul 30 2012, 14:26
Co do nowego regulaminu a mianowicie nowych zabronionych graczy, uważam, iż idziemy w złym kierunku i troszeczkę przesadzamy. Jeżeli mamy nie przywiązywać się do nazwisk i statystyk, to może zagrajmy ligę piłkarzami "Edited..." - wtedy poziom na murawie będzie równy i decydować będą czyste umiejętności gry osoby przed monitorem. Pozdrawiam.

.
Ps. Budżety startowe też zostały obniżone, nie wiem jak wy, ale ja żałuję.
Myślę, że to będzie tak:
Tymi drużynami nie będzie można grać, a nowicjusze dostaną nowe teamy. Natomiast jeżeli chodzi o zawodników to będzie można kupić ich za cenę z transfermarktu. Oczywiście tych dozwolonych, a nie pana Cisse i jego cyborgowych kolegów
Jason Bourne
Jul 30 2012, 15:49
CYTAT(Filips @ Jul 30 2012, 15:30)

Co do nowego regulaminu a mianowicie nowych zabronionych graczy, uważam, iż idziemy w złym kierunku i troszeczkę przesadzamy. Jeżeli mamy nie przywiązywać się do nazwisk i statystyk, to może zagrajmy ligę piłkarzami "Edited..." - wtedy poziom na murawie będzie równy i decydować będą czyste umiejętności gry osoby przed monitorem. Pozdrawiam.

.
Ps. Budżety startowe też zostały obniżone, nie wiem jak wy, ale ja żałuję.
W złym kierunku powiadasz... Co to byłaby za zabawa skoro można byłoby do woli kupować najlepszych graczy. Skoro już teraz co poniektórzy grają na jednego grajka non stop. A to nasza wina, bo nie zablokowaliśmy tego typu zawodników. Do nazwisk przywiązujemy wagę? Hmm bardziej do statystyk.
Czego żałujesz? Że się zapisałeś? Droga wolna. Jesteśmy jedynym polskim forum, na którym gra się ML online. Jeśli lubisz grać na statsach z nie powiem skąd wziętych jak te deemazy i inne to twoja sprawa. Na żadnym pes...blablbla .pl nie pograsz sobie ML on line, a jedynie zwykłe ligii. Więc nie rozumiem, czego żałujesz. Wystarczy w temacie potwierdzeń napisać, że rezygnujesz. Można grać off line ML i tam jest samowolka

Zasada jest prosta- jeśli decydujesz się grać, akceptujesz tym samym regulamin tu obowiązujący. Tu chodzi o zabawę i granie z ludzmi, którzy chcą grać for fun, a nie z kimś kto choć nie ma skilla dzięki jednemu cyborgowi wygra wszystko

Wtedy szlag trafia, jak się cyborży. Nie byłoby żadnej zabawy i prędzej czy później uwierz znudziłoby się granie Messim, Ronaldo, Ozilem czy Neymarem. A tak nie dość, że podwyższasz swojego skilla to masz frajdę z tego powodu, że znalazłeś jakiegoś grajka z ligii mongolskiej o niezłych statach
przemosekk
Jul 30 2012, 17:20
Wiem że nic nie mogę zrobic, ale swój styl zmienilem i juz lamowato nie gram. Jeżeli chodzi o ogoleny regulamin forum to powinniscie napisac zakaz miajnia gk i wtedy wszyscy to zrozumieją nawet i ja. Co do wywyższania się na opiekunami to pragnę przeprosic z całego serca i przemyślcie tą decyżje o banu mogę nawet grac w 2 lidze nie musowo bym gral w 1 lidze rozumiem to co zrobiłem jezeli kogos uraziłem to prosze o swoja wypowiedz a szczególnie tych którzy byli przeciwko mnie i skarzyli do opiekunów. Zresztą z piecią grałem 2 mecze i dobrze gralem bez lam bez mijanek, tak samo sie poprawiłem na innych turniejach i gram fair. Jak tutaj przychodziłem grac w prawdziwa lige online myślałem ze wkońcu sie pogra tak jak trzeba nie jak w innych ligach ze w polowie sezonu liga padała, wszystko było wporządku aż tylko w 2 sezonie zacząłem wygrywac mecze i niektorzy z ligi byli za to wkurzeni. To można nazwac tak samo jak z Milerem było. 3/4 graczy go nie chcialo miec w MLO i tak samo u mnie było. Szczerze wolę dograc nawet ten 3 sezon w 2 lidze niz wogole nie grac (oprocz polskiej ex i iss club challenge). Teraz decyzję zostawiam opiekunom. Dziękuję za wyrozumiałosc.
Filips
Jul 30 2012, 21:23
Piecia... wyrażam swoją opinie, możesz się zgadzać lub nie, nic do tego nie mam. Nie wiem tylko, co widać w statystykach takiego Carrolla, że jest zabroniony, czy Kuyta i jest jeszcze paru takich piłkarzy. Nie mówię tu o Ronaldo i Messim, którzy jak wiadomo są zabronieni. Wyrażam swoją opinię a słyszę od opiekuna teksty typu - jak Ci nie pasuje, to możesz nie grać. Chyba nie o to tu chodzi. Mam do Ciebie szacunek jako do opiekuna. Zawsze mogłem liczyć na Twoją pomoc za co dziękuję. Żałuję zmniejszenia budżetów podczas nowych losowań oraz dla nowych graczy. Ciekawe jaki klub dostaną, większość drużyn jest rozsiana po naszych dwóch ligach i uważam, że można by im dać na zachętę troszkę większą kasę na przebudowę zespołu. Mówię tu z własnego doświadczenia - sam kiedyś powiedziałeś, że mam słaby zespół po Similo i tyle.
Ps. Co do mojego miejsca w składzie ligi to wszystko zależy od was. Ja potwierdziłem swój udział, wy po prostu możecie tego nie przyjąć. Potwierdzając swój udział, wyraziłem chęć dalszej gry.
@Filips - napisałeś, że nie podoba Ci się ta droga, więc Piecia wytłumaczył Ci dlaczego tak ona wygląda. Dlaczego Carroll ? Jest koksem nie do przepchania i po połowie sezonu 3/4 ligi by na niego narzekało. Kuyt - latający holender, co tu dodawać?
Dlaczego małe budżety? Po to, żeby nie dochodziło do kuriozalnych sytuacji, że za dobrych graczy trzeba płacić po 20 mln, bo podbija się cenę.
Filips
Jul 30 2012, 22:12
Jest drewniakiem i skoro przywiązujemy się do statystyk to uważam, że nie powinien być zabroniony. - kto kupi Carrolla za 15,5 mln ? Podejrzewam, że mało kto by sięna to zdecydował. Kuyt ? - imponuje wytrzymałością, mniej szybkością jak na skrzydlowego... jest więcej piłkarzy lepszych nie zabronionych. Nie trzeba daleko szukać.
Jason Bourne
Jul 30 2012, 22:24
Pany niektórzy nie mają jakiś z kosmosu statystyk, ale tak są stworzeni, że po prostu są nie do przejścia. Filips szanuje Cię i nie odbieraj tego jako ataku. Na szacunek zapracowałeś sobie na boisku i za to Ci chwała.
Co do Ciebie gapa hmmmmmm. Porzuciłeś swój klub jak niedoświadczona przez życie matka własne dziecko na nie powiem co, skazując je na cierpienie i smiesz jeszcze prosić o łaskę? No nie trochę powagi.
Ciężkie czasy to mają bezrobotni i młodzi w tym kraju po studiach.
Panowie każda z drużyn która już gra ma praktycznie z 2 cyborgów w składzie. Dojdzie taki nowy z okrojoną kadrą, bo tak jak filips napisał, że połowa drużyn jest porozwalana między ekipami co grają w MLO. I taki nowy zawodnik dostanie powiedzmy jakąs drużynę i 45 mln na transfery to kogo on za tą kasę kupi? Taki Timak pamiętam jak dochodził w tamtym sezonie miał 5 pomocników w kadrze. Jak taki gracz ma się zrównać drużyną z nami już grającym jak nie ma połowy składu i ma mniej kasy od nas, bo praktycznie każdy z nas to 40/50 mln na transfery ma po sprzedaży zawodników czy coś, a jak nie każdy to większość. Co do zablokowanych piłkarzy też trochę bezsensu, bo jak Kuyt to jest latający holender ze speedem 80 to ja naprawdę nie mam pytań.
Panowie... z tymi cyborgami to trochę nie jest pomyślane, dlaczego ? Dlatego, że jak nie wprowadziliście tego przed 1 sezon to po co wprowadziliście w trakcie rozgrywek ? Większości graczy pokupywała już cyborgów, ja nawet bez kupna jednego miałem, więc trochę to już bez sensu, ale sam pomysł dobry lecz trzeba było z tym do restartu poczekać. Na dodatek nowi gracze kim niby mają grać ? Kasy mało, składy nie pełne w kilku przypadkach a na dodatek większość tanich i dobrych grajków wykupiona + kilku piłkarzy zablokowanych mimo, że nie powinni i co ma taki nowy gracz zrobić ? No w zasadzie nowi gracze są skazani na porażkę z góry, skoro my mieliśmy 80 mln to niech nowi też mają 80 mln, nie rozumiem czemu oni mają mieć mniejsze budżety. Po za tym od kiedy Kuyt jest "latającym holendrem" xD ? Lata kiedy na prawdę był mocny i szybki już ma za sobą i raczej z prędkością 80 nie można go nazwać "latającym holendrem", a Carolll koks nie do przepchnięcia no padłem...

logiczne jest, że za takie drewno nikt 15 baniek nie da... chyba, że ktoś jest jego wielkim fanem, ale człowiek o zdrowych zmysłach takiego piłkarza raczej nie kupi.
no kurde słuzby specjalne u was na stronei dzialaja

posty gina normalnie..............
Twoja propozycja została rozpatrzona negatywnie. Przykro nam. Skasowałem posty bo były poprostu spamem . Tyle. //WKS Kiedy mam szanse ubiegac sie o nowa ?
Jeżeli stwierdzimy, że nadejdzie odpowiednia chwila. Troche narozrabiałeś więc chyba nie dziwne, ze musisz odpokutować ?//WKS
Jason Bourne
Jul 30 2012, 22:38
Drewno, które każdą górną piłkę kończy. Latający Holender- pewnie chodziło o styl Kuyta- czyli walka o każdą piłę niezłe dodatkowe cechy. Nie będą mieli kogo? A zespoły naszpikowane gwiazdami Wesołego, Milera, Bobiego? W końcu coś ruszy w dziale oferty sprzedaży. To będzie ost. sezon
CYTAT(piecia1990 @ Jul 30 2012, 23:42)

Drewno, które każdą górną piłkę kończy. Nie będą mieli kogo? A zespoły naszpikowane gwiazdami Wesołego, Milera, Bobiego? W końcu coś ruszy w dziale oferty sprzedaży.
Górną piłkę Crouch i Zigic tez mogą skończyć, a nie są zablokowani. I taki Crouch miałem go u sb w Stoke i nadawał się do wywalenia, bo i górnych piłek nie potrafił skończyć. Co do gwiazd Milera Wesołego i Bobiego to po blokowaliście ich gwiazdy. Teraz zostali piłkarze przeciętni.

dobra ja spadam. z nastepnym wnioskiem zglosze sie 1 wrzesnia. pamietajcie
Jason Bourne
Jul 30 2012, 22:42
Przeciętni? Ewerthon, Dos Santos, ALmeida, Baros, Jones, Perea, Cris, Enrique, Issakson. To są przeciętniaki?
Bo nie grałeś na niego to nie strzelał. Dobry przykład Issakson- bramkarz cyborg, wszystko broni jest najlepszym bramkarzem ze wszystkich goalkeeperów w lidze, a statystyk nie ma nadzwyczajnych.
CYTAT(piecia1990 @ Jul 30 2012, 23:42)

Drewno, które każdą górną piłkę kończy. Nie będą mieli kogo? A zespoły naszpikowane gwiazdami Wesołego, Milera, Bobiego? W końcu coś ruszy w dziale oferty sprzedaży.
No i co w tym złego, że każdą górną piłkę kończy ? Dawać 15 mln za piłkarza który każdą wrzutkę kończy, to już trzeba by było być idiotą, żeby kupować tylko po to piłkarza by z główki bramki strzelał, nie mam pytań. Tak naszpikowane, ale 40/50 mln to i tak trochę za mało kasy dla nowych graczy, bo co im z tego, że są 3 zespoły z których można super grajków kupić, jak kasy może braknąć ? My mieliśmy 80/70 mln na starcie to niech oni też mają takie jest moje zdanie.
Mieliśmy 70/80 mln i co z tego dobrego wyszło ? Ze Ludzie kupywali Ronaldinho za 40 mln ? Martinsa za 30 ? Walczymy z cenami astralnymi i to jest dobre posuniecie. Ja mam teraz ok. 25 mln i o ile moje plany transferowe wypalą to nie dość ze sprowadze dobrych graczy to jeszcze mi zostanie na rozwiązania itp. A gość co ma 45 i 15 mln tylko na pensje to ma jeszcze wieksze pole do popisu. I wcale piłkarze nie muszą być słabi

Wystarczy popatrzec w pes stats i mozna parenascie pereł wyrwać

Co do blokowanych zawodników to chyba i tak nie ma sensu sie spierać. Z punktu widzenia Cisse też nie ma zabójczych statów (oprócz speeda,strzału,bb, ataku) a tak to 70-80 a można upolować paredziesiąt bramek tym zawodnikiem. Nie zawsze staty grają, pamiętajcie panowie
CYTAT(piecia1990 @ Jul 30 2012, 23:46)

Przeciętni? Ewerthon, Dos Santos, ALmeida, Baros, Jones, Perea, Cris, Enrique, Issakson. To są przeciętniaki?
Bo nie grałeś na niego to nie strzelał. Dobry przykład Issakson- bramkarz cyborg, wszystko broni jest najlepszym bramkarzem ze wszystkich goalkeeperów w lidze, a statystyk nie ma nadzwyczajnych.
Nom tylko to jest trochę mały wybór jak tyle nowych graczy dojdzie nawet jak dodamy do tego grona przeciętniaków z innych drużyn. Myślę, że jest dużo graczy co już grali, że skuszą się na kilku graczy z tych ekip i taki nowy ze swoim budżetem ciężko będzie mu wygrać rywalizację. I z 45 mln nie są w stanie dorównać choć trochę ekipom tym co posiadamy już my. Dodając, że po 2 sezonie mamy więcej kasy niż nowi mając już skład.
Edit. WKSRKS - Tak tylko my mieliśmy ekipy w pełnym składzie, a oni dostaną bez większości najlepszych swoich zawodników. Przykład z poprzedniego sezonu: Besiktas: brak Almeidy i Quaresmy. Bayer: Brak Ballacka i chyba Adlera. I oni nie są w stanie za 45 mln zrobić niezły skład. Przynajmniej ja tak uważam.
lukasz44
Jul 30 2012, 22:53
Rozmawialiśmy już o tym co mają dostać nowi: przewinęły się ekipy m.in ekipy PSG, Lazio, Fiorentiny, Boltonu a nawet Romy...
Nikt nie da nowym drużyn takich jak Cesena czy Sporting Gijon bądźcie o to spokojni.... Planujemy to aby każdy miał w zespole choć jedną większą gwiazdę która będzie mogła być liderem od początku rozgrywek...
Filips
Jul 30 2012, 22:54
Mam nadzieje, że z takiego PSG oczywiście Pastore zostanie usunięty
Szopa, Timak, Nachos i Kuba mieli "okrojone" składy a ekipe złożyli i miejsca w lidze również mają dobre. Graczy jest na pęczki. Jeśli Wy koniecznie chcecie mieć zawodnika z nazwiskiem w cenie 10-15 mln to rozumiem, że nie ma już kogo ściągać. Jest wielu graczy ze świetnymi statami za grosze. Trzeba tylko poszukać.
CYTAT(Ogryz @ Jul 30 2012, 23:51)

Nom tylko to jest trochę mały wybór jak tyle nowych graczy dojdzie nawet jak dodamy do tego grona przeciętniaków z innych drużyn. Myślę, że jest dużo graczy co już grali, że skuszą się na kilku graczy z tych ekip i taki nowy ze swoim budżetem ciężko będzie mu wygrać rywalizację. I z 45 mln nie są w stanie dorównać choć trochę ekipom tym co posiadamy już my. Dodając, że po 2 sezonie mamy więcej kasy niż nowi mając już skład.
Edit. WKSRKS - Tak tylko my mieliśmy ekipy w pełnym składzie, a oni dostaną bez większości najlepszych swoich zawodników. Przykład z poprzedniego sezonu: Besiktas: brak Almeidy i Quaresmy. Bayer: Brak Ballacka i chyba Adlera. I oni nie są w stanie za 45 mln zrobić niezły skład. Przynajmniej ja tak uważam.
Dokładnie, oni nie dostaną pełnego składu na 100 % więc oni jakby już są w gorszej sytuacji niż my na początku...
Edit. GooFy - to nie o nas chodzi tylko o nowych graczy, każdy jak poszuka to znajdzie tańszych piłkarzy i lepszych niż Ci powyżej 15 mln, ale też ich nie ma nieskończenie wiele więc z palca ich się nie wyssie, po prostu ja cały czas uważam, że nowi gracze powinni mieć większe budżety niż 40/50 mln a najl. jakby mieli na naszym poziomie z 1 sezonu czyli 80/70 mln.
CYTAT(GooFy @ Jul 30 2012, 23:59)

Szopa, Timak, Nachos i Kuba mieli "okrojone" składy a ekipe złożyli i miejsca w lidze również mają dobre. Graczy jest na pęczki. Jeśli Wy koniecznie chcecie mieć zawodnika z nazwiskiem w cenie 10-15 mln to rozumiem, że nie ma już kogo ściągać. Jest wielu graczy ze świetnymi statami za grosze. Trzeba tylko poszukać.
Nikt nie mówi, że musimy mieć piłkarzy za 10/15 mln, bo ja osobiście jakbym chciał to nie muszę mojego składu ruszać ani trochę, ale nudzi się gra tymi samymi zawodnikami więc wole trochę pozmieniać swój skład. I ja nie mówię to w swoim imieniu, że ja się nie zgadzam z tym, bo ja chce mieć Carolla Martinsa Cisse i Yakubu. Wcale ich mieć u siebie nie chce.
Lazio? No panowie 17 piłkarzy w kadrze gdzie żaden z nich nie zagrałby w pierwszej 11 ani razu u nas w ekipach.
Edit: Mówicie, że tanich i dobrych jest bardzo dużo i, że wystarczy poszukać tylko uwierzcie mi szukałem bardzo długo zawodników co są w grze i nie znalazłam za wiele takich graczy, a spoza gry można tylko 2 kupić.
Szopa1910
Jul 30 2012, 23:16
CYTAT(Ogryz @ Jul 30 2012, 23:29)

Panowie każda z drużyn która już gra ma praktycznie z 2 cyborgów w składzie. Dojdzie taki nowy z okrojoną kadrą, bo tak jak filips napisał, że połowa drużyn jest porozwalana między ekipami co grają w MLO. I taki nowy zawodnik dostanie powiedzmy jakąs drużynę i 45 mln na transfery to kogo on za tą kasę kupi? Taki Timak pamiętam jak dochodził w tamtym sezonie miał 5 pomocników w kadrze. Jak taki gracz ma się zrównać drużyną z nami już grającym jak nie ma połowy składu i ma mniej kasy od nas, bo praktycznie każdy z nas to 40/50 mln na transfery ma po sprzedaży zawodników czy coś, a jak nie każdy to większość. Co do zablokowanych piłkarzy też trochę bezsensu, bo jak Kuyt to jest latający holender ze speedem 80 to ja naprawdę nie mam pytań.
Tu kolega ma 100% rację. Patrzymy na Kuyta, Carolla, a porównajmy ich np. z Ronaldinho. No coś tu jest nie tak. Rozumiem, że bylibyśmy nie fair w stosunku do gracza mającego takiego zawodnika blokując mu go, więc albo tolerujmy takich zawodników albo blokujmy wszystkich bez względu czy ma go ktoś w drużynie. W ramach rekompensaty zwracać mu część pieniędzy na niego wydanych. Zawsze można sobie z takim zawodnikiem poradzić, ustawić ścisłe krycie, zmodyfikowac taktyke. Blokowanie takich graczy jak Ronaldo, Messi i inne gwiazdy to pomysł mający przyszłość, ale nie przesadzajmy blokując zawodników LEPSZYCH, nie CYBORGÓW. W przypadku Alvareza z Mainz, szybkość to nie wszystko. Co z tego, że ma 90+ szybkości jak jest totalnym drewnem bez techniki ani strzału. Blokujmy z głową!

CYTAT(Witu @ Jul 30 2012, 23:32)

Panowie... z tymi cyborgami to trochę nie jest pomyślane, dlaczego ? Dlatego, że jak nie wprowadziliście tego przed 1 sezon to po co wprowadziliście w trakcie rozgrywek ? Większości graczy pokupywała już cyborgów, ja nawet bez kupna jednego miałem, więc trochę to już bez sensu, ale sam pomysł dobry lecz trzeba było z tym do restartu poczekać. Na dodatek nowi gracze kim niby mają grać ? Kasy mało, składy nie pełne w kilku przypadkach a na dodatek większość tanich i dobrych grajków wykupiona + kilku piłkarzy zablokowanych mimo, że nie powinni i co ma taki nowy gracz zrobić ? No w zasadzie nowi gracze są skazani na porażkę z góry, skoro my mieliśmy 80 mln to niech nowi też mają 80 mln, nie rozumiem czemu oni mają mieć mniejsze budżety. Po za tym od kiedy Kuyt jest "latającym holendrem" xD ? Lata kiedy na prawdę był mocny i szybki już ma za sobą i raczej z prędkością 80 nie można go nazwać "latającym holendrem", a Carolll koks nie do przepchnięcia no padłem...

logiczne jest, że za takie drewno nikt 15 baniek nie da... chyba, że ktoś jest jego wielkim fanem, ale człowiek o zdrowych zmysłach takiego piłkarza raczej nie kupi.
Nowi gracze ze względu, że są nowi i dostają drużynę jak to napisali inni wyżej OKROJONĄ powinni mieć wieksze środki na start aby uzupełnić skład. Tak samo jak ktoś już napisał, bodajże Goofy o podbijaniu cen. Moim zdaniem od tego jest ML, żeby budować drużynę marzeń, a bynajmniej według własnego uznania. Sam mam sentyment do pewnych zawodników i jeśli chce ich sciągnać do swojej ekipy oferuję cenę, która zainteresuje sprzedającego lub taką na którą sobie mogę pozwolić. W tej chwili nie mam pojęcia jak można wykryć kogoś kto specjalnie podbija cenę, a kto oferuje ze względu na przywiązanie do zawodnika. Mogę nie mieć racji, a więc prosze o wyrozumiałość. Od tego jest off top, aby o takich rzeczach rozmawiać i proponować adminom aby ta forma rozgrywek stawała się lepsza, a nie gorsza.
Tak jak napisał Ogryz wyżej, w takim bądź razie zwiększmy ilość zawodników z poza rostera na większą jeśli mamy takich szukać.
Barthinio
Jul 30 2012, 23:37
Witam i zarazem wszystkich przepraszam za moje zachowanie prosze o jeszcze jedna szanse ktorej z pewnoscia nie zmarnuje. Z kazdym gralem na czas i nie opoznialem rozgrywek mysle ze wiekszosc graczy mnie pamieta z dobrej strony a tych ktorych urazilem a najberdziej opiekunow to jeszcze raz przepraszam. Dostalem nauczke i dlatego chce sie pokazac z dobrej strony.Mysle ze jest jeszcze miejsce dlamnie w 3 lidze a jak nie to chociaz w turniejach bym chcial pograc.Dziekuje za wszystko i za wspanialy miniony sezon pozdrawiam.
Przede wszystkim niektórzy zapominają, że to tylko gra, i liczy się dobra zabawa. To, że kadry drużyn, które dostaną nowi zawodnicy są okrojone jest logiczne. W końcu to ML, i trzeba się do tego dostosować. Oczywiście nikt nie zwróci userom piłkarzy, którzy zostali wykupieni przez tych co grają dłużej, ale uwierzcie WKSowi. Tak jak napisał, wystarczy posiedzieć trochę w grze lub na PSD i można znaleźć godnych zastępców, a co najlepsze tańszych. Poza tym za sezon czy tam dwa będzie restart, więc tym bardziej nie rozumiem po co ten temat został poruszony... A co do budżetu to 40 mln w zupełności wystarczy. Trzeba tylko mądrze wydać kasę
CYTAT(Nalep @ Jul 31 2012, 00:50)

Przede wszystkim niektórzy zapominają, że to tylko gra, i liczy się dobra zabawa. To, że kadry drużyn, które dostaną nowi zawodnicy są okrojone jest logiczne. W końcu to ML, i trzeba się do tego dostosować. Oczywiście nikt nie zwróci userom piłkarzy, którzy zostali wykupieni przez tych co grają dłużej, ale uwierzcie WKSowi. Tak jak napisał, wystarczy posiedzieć trochę w grze lub na PSD i można znaleźć godnych zastępców, a co najlepsze tańszych. Poza tym za sezon czy tam dwa będzie restart, więc tym bardziej nie rozumiem po co ten temat został poruszony... A co do budżetu to 40 mln w zupełności wystarczy. Trzeba tylko mądrze wydać kasę

Każdy wie Nalep, że to tylko gra i zabawa, ale takimi ruchami można popsuć tą całą zabawę. Uwierz mi też, że w w edytorze ofa z MLO szukałem bardzo długo i dużo i nie znalazłem jakoś dużo tych piłkarzy tanich i dobrych, a co do PSD i graczy spoza gry można ich tylko wziaść 2 więc to nie jest duża liczba graczy. No nie wiem czy powiedzmy w takim Lazio 40 mln wystarczy na zbudowanie składu który pozwoli mieć chociaż w miarę wyrównany skład z innymi 2 ligowcami. PSG poza trójką graczy Pastore Erding i Sakho też nie ma w kim wybierać.
Wolrid
Jul 31 2012, 00:12
Ogryz bez przesady, zbliza się okno transferowe i ludzie będą robić "czyszczenie" składów z myślą o nowych zawodnikach. Ofert z fajnymi zawodnikami za niską cenę będzie napewno dużo, więc wystarczy tylko poszukać i nie przegabić okazji.
Szopa1910
Jul 31 2012, 00:27
Przesadą jak narazie jest to, że blokowani są zawodnicy dobzi, niebędący cyborgami.
Wolrid, jaka autopromocja xD Ogryz, tak jak pisałem - nowi gracze będą mieć trochę gorzej, ale nic się z tym nie da zrobić. Chyba, że jedynym sensownym rozwiązaniem przy restarcie będzie zablokowanie kilku drużyn i kadr dla nowych graczy. Wszystko po to, aby potem ci, którzy dojdą do gry nie byli w plecy. A na razie nic na to nie poradzimy. Takie dyskusje pod koniec edycji nie mają sensu... Chyba, że chodzi o przyszłość, i wprowadzenie pewnych poprawek.
Tłumaczą wam to wszyscy opiekunowie, dwie osoby postronne a wy dalej. Nie umiecie znaleźć zawodników to wasz problem. Temat zablokowanych zawodników uważam za zamknięty. Podaliśmy listę i była mowa, że nie ma co do niej dyskusji.
Szopa1910
Jul 31 2012, 02:10
Bez spiny teraz. Moge Ci wyslac cala liste zawodnikow, ktorych znalazlem, tylko co z tego jak wiekszosc jest spoza patcha i sciagal ich bede 10 okienek.
CYTAT(Szopa1910 @ Jul 31 2012, 03:14)

Bez spiny teraz. Moge Ci wyslac cala liste zawodnikow, ktorych znalazlem, tylko co z tego jak wiekszosc jest spoza patcha i sciagal ich bede 10 okienek.
No właśnie wszyscy mówią na PSD jest dużo tanich i super piłkarzy, ok są i szukać wiele nie trzeba, ale co z tego jak i tak można ich tylko dwóch ściągnąć ? Oczywiście o tym nikt nie pomyśli, więc w tej sytuacji może warto by zwiększyć limit graczy z poza gry ?
przemosekk
Jul 31 2012, 09:40
CYTAT(Witu @ Jul 31 2012, 10:34)

No właśnie wszyscy mówią na PSD jest dużo tanich i super piłkarzy, ok są i szukać wiele nie trzeba, ale co z tego jak i tak można ich tylko dwóch ściągnąć ? Oczywiście o tym nikt nie pomyśli, więc w tej sytuacji może warto by zwiększyć limit graczy z poza gry ?
Witu ma racje i tez go w 100% popieram powinno byc zwiekszony limit graczy z poza gry, wtedy by się znalazlo o wiele lepszych graczy z PSD niz ci co są w wersji v5.
Z waszych postów wynika, że PSD jest wam potrzebne po to, aby znaleźć jedynie piłkarzy spoza rosteru. Nie wiem jak wy, ale szukam na owej stronie również takich zawodników co są w patchu. Szczerze, to na PSD szuka mi się lepiej niż w PES-owym edytorze. Poza tym, jeżeli chodzi o limit kupowania piłkarzy spoza rosteru to nie ułatwiajmy sobie rozgrywki aż tak. Lepiej jest wybrać dwóch zawodników spośród kilkuset, niż zlepić z takich podstawową "11". Uwierzcie, wystarczy chcieć, a się znajdzie także tych co są w grze i nie są wykupieni przez innych.
CYTAT(GooFy @ Jul 31 2012, 01:43)

Tłumaczą wam to wszyscy opiekunowie, dwie osoby postronne a wy dalej. Nie umiecie znaleźć zawodników to wasz problem. Temat zablokowanych zawodników uważam za zamknięty. Podaliśmy listę i była mowa, że nie ma co do niej dyskusji.
To jest chyba off top tak czy nie? Więc mamy prawo wyrazić własną opinie na ten temat. Ja ci dalej tłumacze, że ze znalezieniem zawodników nie mam problemu a ty dalej swoje. Tylko może tą listę można było przedyskutować z innymi graczami, a nie sami podjęliście decyzje.
CYTAT(Nalep @ Jul 31 2012, 11:16)

Z waszych postów wynika, że PSD jest wam potrzebne po to, aby znaleźć jedynie piłkarzy spoza rosteru. Nie wiem jak wy, ale szukam na owej stronie również takich zawodników co są w patchu. Szczerze, to na PSD szuka mi się lepiej niż w PES-owym edytorze. Poza tym, jeżeli chodzi o limit kupowania piłkarzy spoza rosteru to nie ułatwiajmy sobie rozgrywki aż tak. Lepiej jest wybrać dwóch zawodników spośród kilkuset, niż zlepić z takich podstawową "11". Uwierzcie, wystarczy chcieć, a się znajdzie także tych co są w grze i nie są wykupieni przez innych.
Nalep ok znaleźć można, ale czy myślisz, że znajdziesz sobie piłkarza i go kupisz od tak ? No raczej nie, a na patchu nie ma super piłkarzy zbyt wiele, więc nie zaszkodziło by zwiększyć limit z po za rostera, chociaż do 4/5 piłkarzy, a po za tym jak napisałem wyżej wszyscy piszą, że można znaleźć dobrych i tanich piłkarzy na PSD, a kiedy ktoś pisze, żeby chociaż troszkę zwiększyć limit to nagle albo się to ignoruje albo piszę, że na rosterze jest też dużo dobrych piłkarzy więc coś tu jest nie halo... i ja się kłócić nie chce, ale już tylu piłkarzy jest wykupionych, że na prawdę ciężko tanich i dobrych na rosterze znaleźć nawet jak się poszuka, na PSD też jest ciężko znaleźć, ale jest ten wybór i jak ktoś ma chęci to się znajdzie, więc limit 4 albo 5 piłkarzy byłby według mnie rozsądny i nie piszę o sobie bo ja akurat z po za rostera mam dwóch piłkarzy znalezionych, ale ogólnie szczególnie myśląc o nowych graczach i pozwolę sobie teraz Goofiego zacytować :
CYTAT(GooFy @ Jul 30 2012, 23:59)

Graczy jest na pęczki. Jeśli Wy koniecznie chcecie mieć zawodnika z nazwiskiem w cenie 10-15 mln to rozumiem, że nie ma już kogo ściągać. Jest wielu graczy ze świetnymi statami za grosze. Trzeba tylko poszukać.
Można z tego wywnioskować, że jest wielu graczy tanich jak się poszuka i to każdy wie, ale raczej Goofy według mnie miał właśnie na myśli PSD, bo na rosterze nie ma już wielu graczy ze świetnymi statami za grosze, co nie oznacza, że wgl nie ma, ale jest ich bardzo mało, a biorąc pod uwagę znowu nowych graczy ułatwiło by im to życie jakby mogli sobie znaleźć 4 grajków którzy grają gdzieś w Tadżykistanie i nie ma ich z tego powodu na rosterze.
Jason Bourne
Jul 31 2012, 10:41
Szopa, Przemosek, Witu. A zrobicie tym spoza patcha ryj, hair, statsy etc- stworzycie go? Myślicie, ze to 5 min roboty? Teraz jest ok 40 graczy- każdy ściąga po 2 spoza = 80. Sądzicie, że 2,max 3 osoby, które się tym zajmują, będą miały czas na tworzenie nie 80, a np 120 zawodników ot tak od razu? Dyskusja staje się jałowa. Pytałem jedną z osób, które się tym zajmują i sama mi powiedziała, że gdybyśmy zwiększyli do choćby 3 graczy dla zawodnika to byłoby to już sporo i męczące. Przemosek a pomożesz w tworzeniu? Masz teraz wolne na następny sezon przecież. Skoro osoba zajmująca się tym twierdzi, że to sporo monotonnej i pracochłonnej pracy to co wy wymagacie? Wymagacie od ludzi tworzenia od zaraz 120 pfu nawet więcej- Witu podałeś liczbę 4,5 40X5= 200. 200 graczy?! No panowie, ale chyba was nie powiem co boli. To jest nierealne, zrozumcie to.
Ogryz i reszta-
W końcu nadeszło okienko tak realistyczne, w którym to będziesz zmuszony kupować graczy od innych zawodników. Czy to nie lepiej? W końcu będziesz mógł sprzedać kilku graczy za fajną sumkę innym. Bo do tej pory była taka posucha w temacie sprzedaży, że hoho. Dlatego kolejna innowacja w ofertach sprzedaży- do tej pory czekałeś z utęsknieniem, jak ktoś po 30 h składa ofertę za twojego grajka. A teraz będzie tak jak w ofertach kupna. Czym szybciej złożysz to będziesz miał większe szanse na jego kupno, bo możesz jak w of. kupna 2x włączać w negocjacje.
Filips
Jul 31 2012, 11:28
Nie da się ukryć, że za zwiększeniem piłkarzy spoza patcha idzie od razu czas i poświęcenie graczy, którzy robią tych zawodników w grze, dlatego rozumiem limit dwóch piłkarzy. Poruszyłem ten temat tylko dlatego, ponieważ zauważyłem, że blokowani są gracze dobrzy a nie najlepsi. Nie chcę wypisywać nazwisk innych graczy, którzy mają kosmiczne statystyki na różnych pozycjach a którzy nie są zablokowani. Dlatego bolą mnie bloki takich graczy jak Kuyt, Carroll, Glen Johnson, Modric, Koscielny ...Chodzmi mi o to, że ciągle dodajemy nowych, ustalmy to raz i kropka. Jeśli chodzi o staty to wiem, że one nie zawsze grają. Nalep napisałeś, że wolisz szukać na PSD, nie wiem czy wiesz, ale staty z PSD nie pokrywają się z tymi z patcha, dlatego nie szukam tam piłkarzy którzy są w patchu.

Modrić to gwiazda Tottenhamu, ma dobre statsy, chce go real, to jeden z najlepszych jak nie najlepszy pomocnik środkowy w L. Angielskiej. Glen Johnson to samo, ma b.dobre statsy. Caroll już byłą o tym mowa. Po sezonie być może nieco zredukuje się tych cyborgów. Jak moglismy zablokować zawodników milera, wesołęgo etc wcześniej, skoro mieli oni ich wcześniej niż zaczęliśmy blokować cyborgów
To, że się nie pokrywają wie każdy. Czytaj ze zrozumieniem. Są podobne, nie ma dużej różnicy, ale akurat to rzecz gustu. Podoba mi się to, że to okienko będzie jak z prawdziwego zdarzenia. Ruchy transferowe będą bardziej przemyślane.
Filips
Jul 31 2012, 13:01
Okienko transferowe będzie ciekawe o ile gracze zdecydują się sprzedać swoich dobrych zawodników nowym, mam nadzieje, że to się uda. Ta dyskusja nie ma sensu. Czuję, że my uczestnicy ML i tak nic nie zmienimy. To wy tu rządzicie, i tak będzie tak jak wy chcecie. Myślę, że połowa nawet nie czyta tego tematu i ma to gdzieś a jak ktoś już zdecyduje się powiedzieć co o tym sądzi, to jest tłamszony. Tyle.
CYTAT(Filips @ Jul 31 2012, 14:05)

Okienko transferowe będzie ciekawe o ile gracze zdecydują się sprzedać swoich dobrych zawodników nowym, mam nadzieje, że to się uda. Ta dyskusja nie ma sensu. Czuję, że my uczestnicy ML i tak nic nie zmienimy. To wy tu rządzicie, i tak będzie tak jak wy chcecie. Myślę, że połowa nawet nie czyta tego tematu i ma to gdzieś a jak ktoś już zdecyduje się powiedzieć co o tym sądzi, to jest tłamszony. Tyle.
Otóż to
lukasz44
Jul 31 2012, 13:27
No jak pretensje słychać tylko od grupy standardowej która zawsze udziela się w takim samym składzie to co mamy od razu przyznać racje ?
Mądre wypowiedzi usłyszałem tylko od witu czy nalepa. Reszta to jakiś bełkot który zapewne stworzył się z tego że zablokowaliśmy komuś gracza którego chciał kupić i teraz ma problem.
"Krzykacze" byli, są i będą. A jeżeli komuś nie podoba się nasz projekt już mówiliśmy 110 razy nikogo na siłę nie trzymamy, a chętni do zastąpienia będą.
Uwierz mi, ze jest większa ilość osób której też to nie odpowiada, ale nie piszę, bo wiedzą, że są na straconej pozycji.. Tak jak my. Wy i tak wiecie swoje i macie w dupie to co piszemy
lukasz44
Jul 31 2012, 13:39
No to czekamy na tą "resztę" a nie tylko Twoje wypowiedzi i kolegów
Nikogo nie mamy w dupie, każdy post jeszcze czytany nie bój się. Ale po co któryś z opiekunów ma się w to włączać skoro zaraz zobaczymy 3-4 odpowiedzi koleżków ?
Nie odpowiada to nie musimy przecież grać kolejnego sezonu, równie dobrze możemy skończyć rozgrywki na 9 sezonie, bo pensji za to nie pobieramy i nie mamy żadnych zobowiązań wobec nikogo. CYTAT
I Postanowienia ogólne:* zgłaszając się do jakichkolwiek rozgrywek na ISSOnline.pl akceptujesz panujące tu zasady oraz masz obowiązek ich przestrzegać.
* każdy z graczy jest zobowiązany do poszanowania oraz kultury wobec innych uczestników oraz opiekunów\moderatorów ligi.
* gracze mają obowiązek godnie reprezentować serwis ISSOnline.pl
* osoby które bedą psuły ligową atmosferę i zakłócały grę innym graczom będą dopisywane do czarnej listy ligowców.
* celem ligi jest zapewnienie dobrej zabawy w miłej atmosferze dla jej uczestników oraz smaku sportowej rywalizacji w duchu FAIR PLAY Nie podobają się nasze zasady i to co stworzyliśmy droga wolna mówimy to po raz enty.
Filips
Jul 31 2012, 13:49
Łukasz... Widocznie udziela się grupa, której zależy i chcą coś dodać od siebie, a nie grupa, która ma za zadanie namieszać. Na prawdę myślisz, że poruszyłem ten temat bo chciałem Carrolla za 15 mln czy kogoś innego ? Odpowiedź brzmi nie. A tym, że mówisz, że nic na siłę potwierdzasz coś w stylu - Zmieniłem regulamin, nie podoba wam się coś ? Możecie sobie pogadać i tak tego nie zmienię. Sorry, ale tak to brzmi.
Ps. Podoba mi się punkt * osoby które bedą psuły ligową atmosferę i zakłócały grę innym graczom będą dopisywane do czarnej listy ligowców.
Równie dobrze można powiedzieć - Admin ma zawsze racje, jeśli admin nie ma racji patrz pierwszą część zdania.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proponuję skończyć tą kwestię - Ktoś już kiedyś napisał - "... To wasz serwis"
Szopa1910
Jul 31 2012, 13:49
Piszemy na ten sam temat co Witu i Nalep, ale nasze wypowiedzi to bełkot. Sory. Podajemy tylko propozycje, zeby ml stawało się lepsze, nie gorsze. Ale to "Twoja" liga wiec Ty decydujesz i dalej bedziesz mówił, że nasze wypowiedzi na identyczny temat co Nalep i Witu czy też inni to bełkot i zaraz będą odpowiedzi KOLEŻKÓW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.