Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OFF-Top Master League
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
GooFy

W związku z brakiem arkuszy i jakiegokolwiek kontaktu, panowie adonim i radek93 zostają nagrodzeni dożywotnim banem, na wszelkie rozgrywki pod banderą Issonline.

Ich miejsce zajmują przemosek (Dynamo Kijów) i Kubbas (Villareal). Zdania wśród opiekunów były podzielone, jednak większość zdecydowała, że możemy dać Wam szansę. Z zastrzeżeniem jednak, że bacznie będziemy się przyglądać waszym poczynaniom i będziecie mieli o wiele mniejszy kredyt zaufania niż pozostali ligowcy. Każda uzasadniona skarga na styl gry "po trupach do celu" lub jakakolwiek awantura może zakończyć się DOŻYWOTNIM BANEM..

Terminarze już poprawione, więc możecie rozgrywać mecze. Oto wasze arkusze kalkulacyjne:

Dynamo
Villareal
Kubbas.
Dziękówa panowie nadzorujący wink.gif
przemosekk
dziekuje opiekunom że daliście mi szanse zagrania w lidze
Domino
Chłopy mamy problem z Galaktycznym.Mamy mecz w 2 tygodniu a my nie mozemy sie wogole polaczyc.I nie zapowada sie na to zeby udalo nam sie zagrac bo juz kiedys probowalismy grac spary,ktore nie dochodzily do skutku ;/
lizaku
CYTAT(Domino @ Sep 7 2012, 19:40) *
Chłopy mamy problem z Galaktycznym.Mamy mecz w 2 tygodniu a my nie mozemy sie wogole polaczyc.I nie zapowada sie na to zeby udalo nam sie zagrac bo juz kiedys probowalismy grac spary,ktore nie dochodzily do skutku ;/

Idź do Justa zagrać, masz 50 metrów do niego, napewno Ci pożyczy kompa na 20 min za drobną opłatą tongue.gif
przemosekk
CYTAT(Domino @ Sep 7 2012, 19:40) *

ja to samo mam z galaktycznym jak i Domino. Raz sie udalo ze sie polaczylem z domino ale z galaktycznym nie moge sie polaczyc (powód mamy obaj radiowki tak samo ma radiowke Domino).
niCejOke
próbujcie do skutku wkońcu połączy Was
GooFy
Co to za wymysł? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Mam radiówkę i grałem z przmoskiem i domino bez żadnego problemu.
Galaktyczny
No i ze mną też grałeś i też mam radiowy.
Outqer
Kurde, czemu prawie wszędzie widzę mój nick jako Outger... Przecież wyraźnie jest tam Q, Outqer :-\
Witu
Hmmmm piszę, to za późno, ale cóż... każdy może mieć o mnie jaką chce opinię, ale z tego miejsca chciałbym przeprosić dwójkę adminów tej ligi wolrida i wks'a no i w zasadzie całą resztę ligowców, że za przeproszeniem zrobiłem ich w ch**a, dla nie wtajemniczonych otwarcie mówię, że chodzi o sprawę z ogryzem i jego spółką, już po zbanowaniu. Nie ukrywam, że moje zachowanie szczególnie wobec tej dwójki w/w było bardzo głupie i zachowałem się po prostu jak frajer, no i wiadomo każdy popełnia błędy lecz nie mam nic w tej sytuacji na wytłumaczenie, możecie mnie nawyzywać i wgl akurat za to zachowanie mi się należy. Zmieni to pewnie u nie jednego gracza opinie na mój temat na negatywną, ale sam sobie jestem winien i stroił fochów nie będę, jak jakiś gracz nie będzie za mną przepadał dlatego, że okłamałem adminów tejże ligi mówiąc im co innego a robiąc co innego. Tyle ode mnie.
GooFy
Zgodnie z zapowiedziami Szymson za nie wysłanie arkusza, oraz brak jakiegokolwiek kontaktu i chamską odpowiedź na nasze zapytanie zostaje nagrodzony -6 pkt w tabeli, oraz jednym ostrzeżeniem ligowym.
GooFy
Po dogłębnej analizie wszystkich ruchów transferowych Szymsona odkryliśmy szokującą prawdę. Szymson od samiutkiego początku fałszował ceny graczy, lub nie dodawał ich wcale na listę płac. Po upomnieniu Pieci poprawił niektórych graczy, ale tylko wybranych. W ostatnich dwóch okienkach nie wysłał wcale arkuszy a dodał screenshoty na których nie widać nawet budżetu. Tak więc za ogólne krętactwo i matactwo z ligą żegna się Szymson - życzymy powodzenia na nowej drodze życia. Ten przypadek powinien nauczyć nas, by nikomu nie wierzyć na słowo i dogłębnie analizować wszystkie arkusze.

EDIT:

Przykład Cisse i Quaresma kupieni za 10 i 19 mln, w arkuszu wpisane mają 8 i 15 mln.

Takie przypadki były niemalże w każdym okienku transferowym.
Szymson
Chciałem wyjaśnić pewną sprawe,bo wypieprzacie mnie z ligi roboicie ze mnie oszusta,jakbym cholera wie co zrobił....A SS z a rkusza wysyłałem mistrzu dlatego że kilka razy kiedy rozmawiałem pisał mi że nie możecvie odczytać mojego arkusza,a to że nie było widać budżetu to czysty przyopadek,jeśli wyedy tego nie widzieliście trzeba było pisać,wysłałbym wam bardzo chętnie ss samego budżetu;)A teraz mam problem bo arkusz mi zginoł może przez przypadek go usunołem nie wiem....ALE POWTARZAM JESZCZE RAZ NIGDY NIKOGO NIE OSZUKAŁEM,uważam że powinnniście przemyśleć tą decyzje jeszcze raz,chyba że w czymś jestem nie wygodny i chcecie się mnie pozbyć,pozdrawiam i czekam na jakieś info
GooFy
Screenshot powyżej dokładnie obrazuje oszustwa jakich się dopuściłeś. Nie możesz temu zaprzeczyć. Nie zmuszaj nas do marnowania swojego cennego czasu i przygotowania kolejnych screenshotów i przykładów.
Szymson
Ale widizsz ss z poprawionymi cenami już nie podałeś skoro podejmujesz taką decyzje to świetnie,ale nie nazywaj mnie osusztem bo sobie tego nie życze;)
GooFy
Proszę bardzo, dam Ci tą satysfakcję, zmarnuję czas na szukanie kolejnych potwierdzeń. Poprawiłeś graczy, ale o Jonssonie już "zapomniałeś".

To nie są jedyne przypadki, ja naprawdę już zakończyłem dyskusję i nie będę przekopywał forum tylko dlatego, że nie masz odwagi się do czegoś przyznać. Żegnamy.
Szymson
Nie mam się do czego przyznawać,a oszustem to może jessteś Ty ,dzięki i narazie
GooFy

Nowy sezon za pasem a do dołączyli do nas trzej gracze. Otrzymują następujące drużyny: Manki (Valencia) , Tsu (Besiktas) , Hexio (Marsylia).

Wszyscy trzej otryzmują 30 mln budżetu na początek. Musicie także przygotować swoje arkusze zgodnie z instrukcją w tym temacie. Zrobione mają być na podstawie tego rostera.
przemosekk
Czy wiadomo już jaki będzie podział w lidze czy też wszyscy będą grali w jednej lidze??
Jason Bourne
Co z Tomkiem, Woodim i Wąskim? Nie potwierdzili oni gry w next season. Czy ich gracze są dostęni dla każdego?
GooFy
Ich gracze są dostępni.
Jason Bourne
Nie rozumiem pewnej sytuacji. Niby gracze woodiego są dostepni, a Woodi kupił ode mnie D. Alvesa. Z tego wynika, że sam user nie wie, że nie gra w następnym sezonie czy jak? Bo już się pogubiłem, kto gra, a kto nie. A sytuacja jest dziwna.

oto link

OFERTA ZA D.ALVESA
GooFy
Wodi poprostu wyszedł z tunelu czasoprzestrzennego, będąc w nim nie mógł zauważyć upływu czasu i stąd wydaje mu się, że nic się w lidze nie zmieniło a on nadal prowadzi Sporting.
kksm
Ale jaja xD
Ferat
w sumie moglby ktos pokusic sie o stworzenie oficjalnej listy graczy w 1 i 2 lidze z przyporzadkowanymi im zespolami, bo ja juz tez w sumie nie wiem czy przypadkiem Ogryz nie prowadzi Flamengo a Marek113, Ceseny... bylo sporo zamieszania wiec mysle ze cos takiego byloby potrzebne.
GooFy
Trudno sobie zajrzeć w działy na forum które zrobione są już od tygodnia?
Jason Bourne
Dlaczego oferta za Hitzlespergera została zamknięta? Skoro gracz ten grał od default składów w Wolfsburgu, a z tego co wiem jeśli user nie kupował zawodnika, to jego cena jest taka jaka aktualnie na tm. A nie ma nigdzie oferty za Niemca, którą składał Szymson. Obecnie Hitzl jest wart 1.25 mln.
WKS
Nie wiem skąd te info. Zawsze bylo tak ze bierzemy z arkusza cene tak czy tak. A, że u Szymsona widniało 2,5 mln no to już nie nasza wina. Temat zamknąłem ponieważ cena i tak nie była prawidłowa. Załóż nowy z dobrą ceną.
Jason Bourne
CYTAT
Gracze zawodników Milera, Wesołego, Bobiego, Przemoska, Barthinio, DonKrysta w niżej wymienionej liście są warci tyle, ile w arkuszu. Aby ułatwić wam szukanie, postanowiliśmy wypisać graczy z tych zespołów, których cena jest inna niż na tm (transfermarkt). Cena wynosi tyle, ile zapłacili w/w userzy za zawodników.

Oto link, Gracze Marsylii czy Werderu ich jest wypisana polowa, nawet mniej z tego powodu, ze wypisywalo sie tylko tych graczy, których ktos kupil, a tych co byli od samego poczatku nie, bo cena ich byla taka jaka na tm w danej chwili.

MARSYLIA

Ospina 6 500 000
Cannavaro 9 000 000
Rodriguez 300 000
Mathijsen 4 500 000
Faraoni 2 800 000
Pander 1 000 000
Sandro 11 000 000
Gonzalez 11 500 000
De Rosario 600 000
Cardozo 15 000 000
Yilmaz 10 000 000

Nie ma Fanniego, J,. Rodrigueza, Morela, Azpilicuety, Mandandy, Remiego czy Braci Ayew.

Kolejny dowód-

http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=22899

oto screen

i link do arkusza-

BOBY arkusz
M. Marin- Jeden z graczy placi za niego 13 baniek, kiedy to w arkuszu u Bobiego widnieje- 14. Sam pamietam bedac opiekunem ustalalismy to, ze jesli ktos rezygnuje z gry to cena graczy kupionych do zespolu zostaje, a tych co mial dany gracz od poczatku w zespole jest taka, jaka ich aktualna wartosc tm.
A wzialem pierwszy z brzegu przyklad, jesli dobrze sie przyjrzec, jest pelno takich przypadkow.

Nie chodzi mi o glupie 1.25 mln, ale o zasady, ktore sa, ale widac niejasne I nikt tutaj nei chce drugiemu na zlosc zrobic, tylko skrupulatnie i caly czas trzymac sie wczesniejszych zalozen.
WKS
Oczywiście masz rację. Przepraszam, za nieporozumienie smile.gif Już odblokowuję temat.
Jason Bourne
Dziekuje Panowie smile.gif
przemosekk
Nie wiem czy w dobrym pisze temacie, ale wyjaśnię na początku w jakiej sprawie piszę. Od jakiegoś czasu nie mogę się połączyć z graczem (manki), cały czas we wszystkich poczekalniach mam ukosa ( / ). Pytałem się mankiego jakie ma łącze to powiedział (napisał na gg) ze ma 2 MB kablówkę bez routera. Okazało się że ma wewnętrzne IP takie samo jak ja. Dzwoniłem do gościa od internetu i wytłumaczył mi że tak się nie uda połączyć z kimś kto ma wewnętrzne ip, przynajmniej jedna osoba musi mieć zewnętrzne IP. Mógłby ktoś mi wyjaśnić czy rzeczywiście z takich rzeczy tez się nie da połączyć ze sobą mając wewnętrzne ip? Z góry dzięki za pomoc.
manki
Ogólnie to mam trudności z połączeniem z innymi graczami ale nie zawsze
Jason Bourne
Potwierdzam. Łączymy się za - chyba nie skłamie, ale 10 razem. Do tego na łączu kolegi - Mankiego, mam szybkość rozgrywki w 10x wolniejszym tempie. Do tego dochodzą lagi. Oj będzie ciężko naprawdę połączyć się z kolegą. A szkoda, żeby nie dopuścić go z tego powodu ;/
GooFy

Blueole - w związku z przekroczeniem budżetu i fałszowaniem formuł zostaje ukarany anulowaniem transferów "do" klubu. Gdyby nie napięta sytuacja personalna w lidze, sprawa mogłaby zakończyć się banem.

Wszystko zaczyna się od poprzedniego okienka, gdzie Blue kasuje formułę i wpisuje sobie własną kwotę.

Jak widzimy, po wpisaniu formuły kwota ta jest zupełnie inna.

W tym okienku Blue gubi się we własnych oszustwach. Nie wpisuje wcześniejszej kwoty 24 mln ale kolejną zmyśloną kwotę 28 mln.

Po wpisaniu odpowiedniej kwoty sytuacja się rozjaśnia.

Anulowanie transferów to naprawdę najniższy wymiar kary. Nie chcemy jednak rozgrzebywać dawnych okienek, chociaż mamy świadomość, że kolejne "kwiatki" mogłyby się ukazać naszym oczom. Chcemy jednak aby liga wystartowała w 24 osobowym składzie. Po dwóch takich przypadkach niestety straciliśmy zaufanie do ligowców i musimy wnikliwie badać każdy arkusz.
Outqer
Dodać sobie 20mln zawsze spoko.
chelsonik
To dlatego blue chciał ode mnie Gotze/Hummelsa/Subotica biggrin.gif i jeszcze mówi, że sporo zapłaci tongue.gif
Jason Bourne
<facepalm> biggrin.gif blink.gif Zawodnicy, których kupił wracają do macierzystych klubów czy free agent?
GooFy
Agent
Rybson
jakieś wieści, kiedy startujemy?
kksm
Hannover 96:

Brak poprawionych statystyk:

Roman Weidenfeller http://pesstatsdatabase.com/PSD/Player.php...529&Club=66
GooFy
Poprawić można było tylko jednego gracza.
chelsonik
Tak trudno było to napisać ? Była mowa trzech. smile.gif
GooFy
Tak trudno było na to wpaść? W poprzednim okienku był jeden gracz. W tym okienku w temacie z arkuszami nie było mowy o 3. W pierwszym poście i przykładzie był jeden. smile.gif
kksm
W temacie Arkusze kalkulacyjne - 4 sezon MLO (letnie okienko) wyraźnie widnieje zapis:

CYTAT
Od tego sezonu dajemy również możliwość poprawienia statów trzem graczom zgodnie z PSD których posiada się w kadrze.
W poście z arkuszem dopisujemy takowych graczy w takiej postaci:

CR - http://pesstatsdatabase.com/PSD/Player.php...774&Club=33

Jeśli uważacie, że ma być inaczej nie ma sprawy ale powinniśmy się trzymać tego co zostało już napisane.
GooFy
Tak uważamy. Zwykłe niedopatrzenie. W poprzednim okienku również był taki napis, ale wszyscy się jednak domyślili. W tym okienku prócz Was również nikt nie miał z tym problemu.
Rybson
to skoro już sobie wyjaśniliście wszystko może byśmy ruszyli z tym tematem:) bo sezoon dłuugi... a pozostało już tylko opublikowanie kolejek...smile.gif
chelsonik
Witam!

Mam pewną sprawę, a mianowicie: jak gram single lub jak hostuje multi, ja ani mój przeciwnik nie może robić zmian. Czy ktoś wie na czym może polegać problem?
Witu
Chelsonik prawdopodobnie chodzi o błędy w kitserverze. Sprawdź jaką masz wartość ustawioną w loadcfg w punkcie subtitutions powinna być na default game logic, jeżeli tak masz i nie możesz robić zmian to po prostu pobierz nowego kitservera i pliki z obecnego tam wrzuć i powinno być ok wink.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.