Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OFF-Top Master League
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Jason Bourne
Robi się bałagan, anarchia i kiedy masz do wstawienia 4 mecze w przeciągu 1 dnia, to jeszcze bardziej ci się nie chce. Moim zdanie m\muszą być wyciągnięte konsekwencje, bo to przeciąga tylko dodawanie nowych kolejek. Gdyby wszyscy przestrzegali regulaminu to by nie było sytuacji taka jaką często mamy na stronce- że przez 2 dni nie ma żadnego nowego posta. Tomek a tak było by zupełnie inaczej. Byłby ład i porządek, a nie zamieszanie i pisanie do ludzi czy szanowny gracz mógłby wstawić wynik, bo przez jego lenistwo wszyscy muszą cierpieć.
Tomek93
Ale po co pisać? biggrin.gif Jestem gospem to mam obowiązek wstawić. Ład, jakby miałby być taki cudowny ład, to byśmy określonego dnia grali tongue.gif, a ja wolę sobie walnąć jednego posta z 3 meczami na przykład happy.gif
Jason Bourne
Ale popatrz, na tym tylko cierpią inni, bo jak ci się zapomni to dostaną wo. A skoro są zasady to należy ich przestrzegać. Dostałem ostrzeżenie, że jednej literki zapomniałem w nazwisku strzelca. Bo tak to za chwile jeden nie będzie wrzucał od razu, później drugi, trzeci etc. Należy dostosować się do regulaminu, mam nadzieję że taka postawa będzie karana przez Opiekunów. To brak szacunku do graczy i opiekunów.
Tomek a w ciagu 2 dni znajdzie się te 3 minuty na wrzucenie. Bo nie est to tylko jedna osoba, która nie przestrzega tego.
lukasz44
Myślę że 48 h na wprowadzenie wyniku będzie odpowiednim czasem i tak też dopiszemy do regulaminu. Kto nie będzie tego przestrzegał będzie dostawał ostrzeżenia...
Jason Bourne
Amen smile.gif
Tomek93
Szacuneczek to ja mam dla każdego tongue.gif Mniejszy, większy ale jest wink.gif
Proszę Cię, mecz rozegrany a ktoś miałby dostać przeze mnie WO? Po pierwsze niby jak? tongue.gif Po drugie nie ma takiej opcji ... Wtedy byśmy wyjaśnili sprawę i po krzyku happy.gif
No niech będzie te 48, dam radę może laugh.gif
Jason Bourne
Tomek
nie może, tylko na pewno. Bo twoje wypowiedzi wyglądają na takie, że masz na wszystko wylane. A jak nie to Lukasz napisał będą kary. Skoro można siedzieć p o10 h na kompie, to dlaczego nie poświęcić 5 minut na wpis. Nie było by szumu niepotrzebnego.
Milerinho
apropo wstawiania wyniku, rozegralem mecz z radkiem 24 lutego i zero znakow zycia na gg przypominalem ze dwa razy i tez cisza.
Tomek93
Ej ej, tak się nie rozpędzaj kolego...
Po pierwsze nie interesuj się ile ja przy kompie siedzę i nie rzucaj jakimiś liczbami z kosmosu, po drugie nie Ty mi czas organizujesz i nie Ty tu ustalasz zasady. Czy ja mam na wszystko wylane? Bywają gorszę przypadki na pewno, może mam też swoje sprawy i nie poświęcem tej lidzę tyle czasu co na przykład Ty, ale nie mów, że mam wylane tongue.gif bo tak nie jest, mecze rozgrywam w terminie. Wyniki wpisuję, fakt, że z opóźnieniem, ale są. Atmosfera w większości meczy kulturalna i miła. Co do stylu gry też raczej nikt nie ma zastrzeżeń
lizaku
Proszę o możliwość rozegrania ostatniego tygodnia awansem z powodu remontu. Od soboty nie bedzie możliwości rozegrania ze mną meczy koło tygodnia. Może coś by się udało rozegrać awansem. Z góry dzieki.
lukasz44
Piecia skończ tą dyskusje już bo szukasz teraz dziury w całym jak cholera...

Kolejne posty nie wnoszące NIC będą kasowane !
Jason Bourne
Off-top to hyde park, o wszystkim i o niczym. Nie szukam dziury w całym, a po prostu pewne osoby są bezkarne, a innym się obrywa.
To mój ost post w tym temacie peace.

CYTAT
Jeżeli uważasz że nazwa tematu "Off-Top Master League" służy do tego co robisz w tej dyskusji mylisz się.
Panują tu jakieś zasady i jeżeli proszę abyś nie włączał się już w tą rozmowę w której praktycznie obrażasz już kogoś a Ty dalej to ciągniesz to jest przesada....
Ostrzeżenie forumowe - 10%
JustMe1987
Od tej pory jesli jakies wpisy na forum nie beda kompletne to bedziecie grac mecze od nowa az do skutu zeby byly wstawione jak trzeba. Nie zartuje. Burdel sie robi przez wasze niechlujstwo.. Ciezko wypisac wszystkich kartkowiczow albo dac wszystkie obrazki z meczu? Nie macie czasu czy checi to nie grajacie bo utrudniacie ogarnianie mi i zabawe innymm dry.gif
przemosekk
Chciałem zgłosic iż gracz radek93 wogole jeszcze nie wpisał wyniku przeciwko mnie a gralismy mecz 5 dni temu i od tego czasu zero wpisu ani na forum ani nie odpisuje na gg. Proszę o rozpatrzenie tej sprawy.
Milerinho
CYTAT(przemosek123 @ Mar 2 2012, 18:22) *
Chciałem zgłosic iż gracz radek93 wogole jeszcze nie wpisał wyniku przeciwko mnie a gralismy mecz 5 dni temu i od tego czasu zero wpisu ani na forum ani nie odpisuje na gg. Proszę o rozpatrzenie tej sprawy.

CYTAT(Milerinho @ Feb 29 2012, 18:02) *
apropo wstawiania wyniku, rozegralem mecz z radkiem 24 lutego i zero znakow zycia na gg przypominalem ze dwa razy i tez cisza.

podpisuje się pod tym, zero kontaktu
niCejOke
ja wczoraj też grałem mecz z Radkiem i jak narazie wyniku meczu również nie widać.
lukasz44
On chyba gdzieś wyjechał, na razie poczekamy może się odezwie
Nalep
Ja sam musiałem go o to łaskawie prosić po pierwszym meczu, gdy był hostem...
JustMe1987
Just pakuje manatki i w sobote sie przeprowadza. Istnieje ryzyko ze dluuugo nie bedzie mial neta i zwraca sie do was z prosba co by walic do niego jak w dym zeby zagrac wszystko jeszcze do piatku. Dzis wieczorem jestem do gry. Wtorek mam caly wolny wiec mozecie sie umowic na jakas godzine.

smile.gif
przemosekk
Chciałem zgłosic iż gracz Hyoga wogole jeszcze nie wpisał wyniku przeciwko mnie a gralismy mecz 3 dni temu i od tego czasu zero wpisu na forum. Proszę o rozpatrzenie tej sprawy.
kksm
U mnie tak samo. Hyoga vs kksm - mecz 3 dni temu a wynik nawet w panelu nie wpisany.
WKS
Następnym razem radze szybciej zgłaszać bo jeszcze sie okaże, że przeciwnik przez nadmiar "strachu" odejdzie z ligi i go opiekunowie nie ukarzą... Całkowcie nie rozumiem tego po co tak płaczecie o te wyniki. Tak czy siak Just robi zawsze akutalki po "terminach" na rozegranie własnie po to aby mieć od razu wszystko a nie bawić się po 15 razy. Więc to żadna różnica jeżeli chodzi o kwestie organizacyjne. Myślę, że popadamy ze skrajności w skrajność.
Tomek93
Oooooo jak mądrze mówi
Nalep
WKS Sorze easy biggrin.gif A tak w ogóle to lepiej dmuchać i chuchać na zimne:D Chociaż co poniektórzy przesadzają naprawdębiggrin.gif
zibii75
Witam, chyba wystąpił błąd w tabeli ligowej "II Liga", Mamy do rozegrania 34 spotkania a u Pieci jest rozegranych 35 spotkań i jeszcze jednego nie rozegrał, chyba cos nie teges w tabeli? Similo ma wykazane 34 mecze a jak widać ma do rozegrania pozostałe 2?
Jason Bourne
Zibi wiem, ale podwójnie, jak nie potrójnie został wpisany mój wynik smile.gif Powinienem mieć 33 mecze i i bodajże 42 pkt i bramki 84-100 jak dobrze policzyłem.
GooFy
Coś w skrypcie. Zibi - jak wpisywałes wynik naszego meczu to też podwójnie dodało. Zaraz pokasuję duble.
Ferat
chcialbym odniesc sie do ogolnego larum o wstawianie wynikow, nie jestem z tych nazywanych tutaj "placzacych" itd itp.. ogolnie gdzies mam czy ktos wstawi wynik czy nie, dziwi mnie jednak kompletny brak zainteresowania tym tematem ze strony opiekunow, lubie miec porzadek w papierach, odhaczam sobie rozegrane mecze dopiero jak przeciwnik wpisze wynik w panelu i na forum, od jakiegos czasu ktos przykul moja uwage. nic nie mam do Ciebie Dabro, ale to jest lekka kpina i ignorancja, z ludzi ktorzy sie staraja, opisuja nawet szczegolowo mecze, nie wpisanych meczow na forum rozegranych w terminie do 4.03 naliczylem 5! slownie: piec. moim zdaniem cos takiego jest karygodne, osobiscie uwazam ze na przyszlosc wypadaloby przyjac zasade: nie ma wyniku na forum - nie ma meczu. to sa jaja jakies, na mniejsza skale dziala nicejoke, ktory ma bodaj ze dwa wyniki pominiete na forum (polska ekstraklasa, master ligi nie sprawdzalem z braku checi), panowie bez urazy, ale dla mnie jest to nie smaczne. mozecie mnie teraz zjechac, zbesztac, ze rozdrapuje i czepiam sie jakis dziwnych spraw, ale jesli tak ma byc, to nie ma co sie wysilac i tracic czasu na jakies bzdurne wstawianie wynikow, skoro i tak nikt tego nie kontroluje i nie wyciaga zadnych kompletnie konsekwencji..
GooFy
Sprawa Dabro została rozpatrzona. Justme postawił Mu bolesne ultimatum.
Jason Bourne
Mam pytanie- Czy i jakie zmiany jak można wiedzieć planujecie wprowadzić w nowy sezon? Końcówka tego już jest, widać że ewidentny problem to wpisy wyników. Poprzeczkę ustawiliście wysoko, ale mam nadzieję że nie spoczniecie na laurach. Jest na pewno wiele rzeczy do poprawienia, tylko czy tak się stanie czy pozostaniemy przy tym niedopracowanym- szczerze nazywam rzeczy po imieniu- systemie?
Warto popracować nad realizmem np. kontuzje niech obowiązują od następnego meczu w którym zagrał piłkarze, tyle że wtedy trza by było po 2 kolejki wrzucać. Aludzie by się nie pomieszali z wpisami i by było wszystko cycuś. Tyle że to sporo pracy. Nie jestem Opiekunem, ale warto założyć po sezonie temacik, żeby każdy mógł wyrazić szczerze co się nie podobało, co do poprawy etc
GooFy
Gwarantuję Ci, że wszystko przemyśleliśmy 10 x. Kontuzje od następnego meczu też były wałkowane. Jest to nie do upilnowania. Byłby straszny zamęt. Po pierwsze nie nadążylibyśmy z wypisywaniem zawieszonych graczy, po drugie nie gramy wszystkich kolejek po kolei. Czyli gracz zostałby kontuzjowany w 15 kolejce i w 16 grać by nie mógł, ale czy mógłby grać w kolejce 12? Kto by tego dopilnował? Nie ma co udziwniać. Nie uważam aby nasz system był "niedopracowany". Czasem przed rzuceniem pomysłu należy zastanowić się jak będzie wyglądało to ze strony organizacyjnej.
Ferat
pewnie niewielu bedzie podobnego zdania, ale uwazam, ze pauzowanie z powodu kontuzji/kartek jest zbedne, dlaczego? otoz nie wywiera powaznego wplywu na sama gre, w kazdym cyklu wykluczonych jest najwyzej kilku zawodnikow, a co z tego skoro zespoly i tak maja kim ich zastapic, to nie zycie gdzie wypadnie druzynie dwoch obroncow i sa w opalach, bo rezerwowi sa albo duzo slabsi albo nieograni.. z drugiej strony podziwiam tych ktorzy potrafili nalapac tyle kartek, dla wiekszosci graczy zlapanie 3 kartek przez jednego zawodnika to absolutna abstrakcja (jesli dobrze patrze, to Dabro i Szymson nie dostali ani jednej kartki przez caly sezon....), nie wiem jak inni, ale ja nie odczulem zadnych zyskow ani strat spowodowanych systemem zawieszen za kartki/kontuzje i dlatego nie widze sensu go kontynuowania..
GooFy
Ma to sens w przypadku specjalnych fauli na kontuzję. Miałoby to też sens gdyby kary były także za żółte kartki, ale nie udało mi się tego przeforsować rolleyes.gif . Wtedy niektórzy grali by może mniej ostro.
lukasz44
Na pewno system kontuzji i kartek sporo zmienił i dzięki temu przybliżyliśmy się do realnej piłki. Owszem piecia piszesz o tym żeby gracze pauzowali z meczu na mecz ale to jest nie wykonalne (o czym na początku sezonu pisali już GooFy i Just)
System wymaga ulepszeń ale chyba i tak jest dużo ciekawiej niż w zwykłej lidze...

Co do tematu "Nowości\ulepszeń" to jak zawsze po sezonie pojawi się takowy na forum i będziecie pisać do woli o usprawnieniach smile.gif
Milerinho
A Ja mam propozycję, aby był wymóg robienia jednego dodatkowego screena ze składami ekip.. wtedy nawet jeżeli gracz nie zwróci uwagi czy gracz który pauzuje nie rozegrał właśnie meczu.. raz tak bodajże wychwycił Zibi dzieki screenowi właśnie smile.gif i tutaj przydało się te podliczanie kto moze grac a kto pauzować smile.gif
zibii75
CYTAT(Ferat @ Mar 8 2012, 16:29) *
pewnie niewielu bedzie podobnego zdania, ale uwazam, ze pauzowanie z powodu kontuzji/kartek jest zbedne, dlaczego? otoz nie wywiera powaznego wplywu na sama gre, w kazdym cyklu wykluczonych jest najwyzej kilku zawodnikow, a co z tego skoro zespoly i tak maja kim ich zastapic, to nie zycie gdzie wypadnie druzynie dwoch obroncow i sa w opalach, bo rezerwowi sa albo duzo slabsi albo nieograni.. z drugiej strony podziwiam tych ktorzy potrafili nalapac tyle kartek, dla wiekszosci graczy zlapanie 3 kartek przez jednego zawodnika to absolutna abstrakcja (jesli dobrze patrze, to Dabro i Szymson nie dostali ani jednej kartki przez caly sezon....), nie wiem jak inni, ale ja nie odczulem zadnych zyskow ani strat spowodowanych systemem zawieszen za kartki/kontuzje i dlatego nie widze sensu go kontynuowania..

Jednak idzie nałapać kartek bo sam nieźle nałapałem i bedzie cza chyba kare zapłacić hehehe, czy ma wpływ na gre ? dla mnie tak bo pauza na 1 tydzień zawodnika przy 4 meczach i choć by słabszej formie zmienników daje troche w kość. Jestem za pozostawieniem tego na nowy sezon.
GooFy
CYTAT(zibii75 @ Mar 8 2012, 18:33) *
Jednak idzie nałapać kartek bo sam nieźle nałapałem i bedzie cza chyba kare zapłacić hehehe, czy ma wpływ na gre ? dla mnie tak bo pauza na 1 tydzień zawodnika przy 4 meczach i choć by słabszej formie zmienników daje troche w kość. Jestem za pozostawieniem tego na nowy sezon.

Dokładnie.

@Ferat To, że Ty nie nałapałeś nie znaczy, że inni nie łapią. tongue.gif
WKS
Myślę, że można też się zastanowić nad czymś takim jak odwołanie od kartek w szczególności i wyłączności tych, których winowajcą był komputer. Bo to jest troche śmieszne, że dostałem 2 czerwone kartki za faul komputera i szanse na 10 mln się pozamiatały. Musiałem też obejść się bez 2 podstawowych zawodników wtedy bo [bramkarz i obrońca] musieli pójśc na trybuny. Jednak jak by to brać pod uwagę ? Robić screeny ? Może nagrywać w/w akcje frapsem ? Myślę, że to akurat nie będzie problemem tak samo jak ocena takich sytuacji bo zawsze widać jak fauluje komputer a jak np naturalnie zwykły gracz. Jeżeli jesteśmy przy sprawie kartek tongue.gif
GooFy
Tak, ale bardzo często taki faul, nawet komputera potrafi uchronić od straty bramki. Więc bramki nie stracisz a czerwonej kartki równiez nie dostaniesz? Jakas kara musi być. tongue.gif
Ferat
CYTAT(GooFy @ Mar 8 2012, 18:38) *
Dokładnie.

@Ferat To, że Ty nie nałapałeś nie znaczy, że inni nie łapią. tongue.gif

ja jak i wielu innych zawodnikow, ktorzy nie otarli sie nawet o 3 kartoniki dla jednego gracza..... spojrzmy zatem ile bylo takich zawieszen? no wlasnie.. nie mozesz nie zgodzic sie z tym ze obecny system jest zbyt lagodny dla ostrzej grajacych druzyn, poniewaz one nie ponosza praktycznie zadnych konsekwencji a jesli juz to te konsekwencje sa smieszne i przy kolejnych okienkach, coraz silniejszej i szerszej kadrze, konsekwencje te beda coraz coraz mniejsze...
zibii75
CYTAT(Ferat @ Mar 8 2012, 20:33) *
ja jak i wielu innych zawodnikow, ktorzy nie otarli sie nawet o 3 kartoniki dla jednego gracza..... spojrzmy zatem ile bylo takich zawieszen? no wlasnie.. nie mozesz nie zgodzic sie z tym ze obecny system jest zbyt lagodny dla ostrzej grajacych druzyn, poniewaz one nie ponosza praktycznie zadnych konsekwencji a jesli juz to te konsekwencje sa smieszne i przy kolejnych okienkach, coraz silniejszej i szerszej kadrze, konsekwencje te beda coraz coraz mniejsze...

Jak dla mnie głupoty Piszesz, Masz mało kartek to dostaniesz kase za gre łagodną, ja mam kartki i mam kare do zapłacenia, nie zawsze kartka to ostra gra gracza a raczej faul kompa ja tak zaliczyłem 3 czerwa i karne, z drugiej strony nie wymagaj aby z piłki zrobić balet, lubisz prowadzić piłke na nodze więc niestety komp może wykonać faul z głupiego wślizgu tak miałem z NiCe co poukładało cały mecz i dostałem lanie. Więc za kartki masz w plecy z kasą + jednego zawodnika mniej na boisku+ nie raz karny co za tym idzie bramka+ pauza na tydzień zawodnika. Sezony wcześniejsze były bez tego i było dobrze, a teraz najlepiej powywieszać kartkowiczów hehe.
GooFy
Kartki zostają, to nie podlega żadnej dyskusji.
Ferat
CYTAT(zibii75 @ Mar 8 2012, 20:44) *
Jak dla mnie głupoty Piszesz, Masz mało kartek to dostaniesz kase za gre łagodną, ja mam kartki i mam kare do zapłacenia, nie zawsze kartka to ostra gra gracza a raczej faul kompa ja tak zaliczyłem 3 czerwa i karne, z drugiej strony nie wymagaj aby z piłki zrobić balet, lubisz prowadzić piłke na nodze więc niestety komp może wykonać faul z głupiego wślizgu tak miałem z NiCe co poukładało cały mecz i dostałem lanie. Więc za kartki masz w plecy z kasą + jednego zawodnika mniej na boisku+ nie raz karny co za tym idzie bramka+ pauza na tydzień zawodnika. Sezony wcześniejsze były bez tego i było dobrze, a teraz najlepiej powywieszać kartkowiczów hehe.

nie pisze glupot tylko uzasadniam swoj punkt widzenia. masz prawo do wlasnej opinii ja do swojej.. zdaje sobie sprawe ze jesli ktos nie dostaje kartek, ma jakas tam gratyfikacje finansowa i to jest zrozumiale, ale chodzi o to, ze po co te cale wykluczenia? skoro i tak odczuwane jest to wstopniu ledwo zauwazalnym, bo ile bylo pauz za 4 zolte kartki? rownie dobrze mozna wszystko sprowadzic do prostej klasyfikacji fair play, jak chocby w glupiej polskiej ekstraklasie, zwyciezca dostaje x kasy, drugi y itd.. wyjdzie na to samo a pozbedziemy sie zbednego moim zdaniem liczenia, srania, dziwnych absencji, podsumowan, kontroli itp.. ten problem poruszam..
wesoly89
Pisze w troszke nietypowej sprawie... Bowiem DonKryst napisal do mnie ( chyba nieswiadomie ze Milerinho jest moim współlokatorem) w sprawie co do gracza Milerinho. Napisał z pytaniem co o nim sądzę i czy chcę zeby zostal na ISSonline. Podobno działa na nerwy paru osobom i z kilkoma graczami jest mu nie po drodze. Podobno psuje on atmosfere ( pierwsze slysze o takiej kwestii ). Czy spina sie ? Kłoci z innymi graczami ? Czy w porzadku jest namawianie innych graczy przeciwko jednemu zeby go usunac z forum ? czekam na opinie...

I jedno pytanie.. czy to co robi DonKryst to nie jest SYF ??? Psucie atmosfery ??? Ciekawe od kogo ten nakaz
lukasz44
Coś w tym jest co mówisz Ferat ale jednak myślę że lepszym wyjściem byłoby karać zawieszeniem nie za 4 żółte a zmienić to na 3.

Czerwone kartki i kontuzje nie jednemu ligowcowi w tym sezonie napsuły krwi, bynajmniej ja gdy Denisova traciłem na dwa całe tygodnie miałem wielkie bolączki jak uzupełnić lukę w środku pola bez utraty jakości smile.gif
Ferat
bedzie temat przed przyszlym sezonem to podyskutujemy:)
Milerinho
CYTAT(wesoly89 @ Mar 8 2012, 21:47) *
Pisze w troszke nietypowej sprawie... Bowiem DonKryst napisal do mnie ( chyba nieswiadomie ze Milerinho jest moim współlokatorem) w sprawie co do gracza Milerinho. Napisał z pytaniem co o nim sądzę i czy chcę zeby zostal na ISSonline. Podobno działa na nerwy paru osobom i z kilkoma graczami jest mu nie po drodze. Podobno psuje on atmosfere ( pierwsze slysze o takiej kwestii ). Czy spina sie ? Kłoci z innymi graczami ? Czy w porzadku jest namawianie innych graczy przeciwko jednemu zeby go usunac z forum ? czekam na opinie...

I jedno pytanie.. czy to co robi DonKryst to nie jest SYF ??? Psucie atmosfery ??? Ciekawe od kogo ten nakaz

"Z kilkoma graczami jest mu nie podrodze. Chcemy go usunac"

no prosze wink.gif
donkryst
No nic. Nie chciałem robić syfu przed zakończeniem sezonu, ale kości zostały rzucone.
Już Ci to pisałem na gadu - namawianie? Jest również kilku innych graczy, którym nie jest z Nim po drodze i naświetlili mi to, i nie namawiałem ich do tego pod żadnym względem.
Nie będę owijał w bawełnę - myślę, że byłoby lepiej gdyby odszedł.
Jestem inicjatorem tego wszystkiego co teraz wynikło i biorę wszystko na siebie, pod każdym względem.
Swoją drogą, prosić Cię o coś żeby zostało między nami, a Ty i tak się wygadasz. Ok.
Nalep
No jak miał to zachować dla siebie?tongue.gif Przecież są współlokatorami i nie mają przed sobą tajemnic ^^
WKS
Po pierwsze, czcionke można zmniejszyć ponieważ na jedno wychodzi. Chyba, że większa czcionka = większy przekaz no to jak tam kto woli smile.gif Po drugie z tego co widze to don się chciał tylko zapytać i przez to prosił o dyskrecje ponieważ jeszcze nic nie było pewne a chciał poznać opinie kilku osób i to wszystko więc nie wiem po co od razu się rzucać, oburzać i screenować. Oraz rozwalać wszystko na forum ligi ? "Spoko" . Myślę, że Don nie psuje atmosfery ligowej chyba ze to miało być "nietrafione" odszczypnięcie w jego kierunku smile.gif . Co by nie było popieram Dona jako jeden z nielicznych bo wraz z postem Wesołego co poniektórzy stracili własne zdanie. No cóż, bywa. Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.