2 graczy po za rostera to MAX i niech tak zostanie
bo gracz x jest gorszy od gracza ktorego ma Jan, a go umiesciliscie na liscie zablokowanych
bylo glosowac za restartem ligi, a nie sie teraz spinac
Jason Bourne
Jul 31 2012, 13:57
Piszcie rzeczy, które można wykonać. Napisałem, że zwiększenie liczby zawodników nie wchodzi w grę, budżety są już ustawione tak jak na nowe sezony. W końcu będzie ciekawiej w ofertach sprzedaży. A macie pretensje (Ogryz), bo poblokowaliśmy graczy Milera, Wesołego etc, których chciałeś kupić. Wszystko jest robione po to, aby każdy zaczął myśleć, szukać, a nie na łatwiznę. Bo nie jest przednia zabawa, kiedy damy wolną rękę każdemu kto zechce. Dlaczego nie mają pretensji "starsi" userzy? Gdybyśmy mieli was w 4 literach, to robilibyśmy takie wałki, że każdy z nas byłby w czołówce. Albo co lepsza- zrezygnowali z tego wszystkiego. Więc naprawdę trochę szacunku Ogryz, bo masz pretensje o Bóg wie co. Spokojnie zdecydują się sprzedać i to nie jedni. Oto już się nie bój. Wystarczy powertować trochę innych graczy tematy, a znajdziecie dużo. Tak tyle, że od wczoraj ciagle jest to samo- dlaczego ten zablokowany i tamten. Jezu no pogódzcie się, nie kupicie ich i tyle. Taki mamy pomysł, wiele osób go akceptuje i bardzo dobrze. A dla 3,4 nie ma co robić rewolucji, bo nigdy nikomu nie dogodzisz.
Zachowujecie się jak grupa partyzancka. Naprawdę. Wszystko tłumaczymy jak na dłoni, ludzie grają w pesa dłużej niż wy, znają się lepiej, wiedzą kogo blokować kogo nie. inni jakoś wszystko rozumieją, akceptują, bo jeśli decydujesz się grać, automatycznie akceptujesz regulamin.
CYTAT
Ps. Podoba mi się punkt * osoby które bedą psuły ligową atmosferę i zakłócały grę innym graczom będą dopisywane do czarnej listy ligowców.
Równie dobrze można powiedzieć - Admin ma zawsze racje, jeśli admin nie ma racji patrz pierwszą część zdania.
Filips naprawdę stracę do Ciebie cały szacunek. Piszesz takie głupoty teraz. Macie pretensje, że blokujemy graczy etc. Ludzie popytajcie ligowców o piłkarzy, na pewno kupicie kogoś fajnego.
A i Ogryz przystopuj trochę naprawdę. Nie masz przed sobą 15 latków, żeby wmawiać im takie rzeczy. Pisz z szacunkiem, to inni też będą tak Ciebie traktowali. Bo zaczyna robić sie trzoda, chlew, ubojnia.Podaliscie propozycję, a my wcześniej między Opiekunami już o tym dyskutowalismy i postanowiliśmy tak zrobić. Mieliscie wybór nowe- stare zespoły. Wybraliście stare.
PS Polać i to podwójnie T-Macowi!
CYTAT(Ogryz @ Jul 31 2012, 11:19)

To jest chyba off top tak czy nie? Więc mamy prawo wyrazić własną opinie na ten temat. Ja ci dalej tłumacze, że ze znalezieniem zawodników nie mam problemu a ty dalej swoje. Tylko może tą listę można było przedyskutować z innymi graczami, a nie sami podjęliście decyzje.
To jest offtop a nie śmietnik. Można troche podyskutować, ale bez przesady. Przepisów nie zmienimy. I nie przypominam sobie od kiedy jesteśmy na ty. Wypadałoby użyć dużej litery.
EDIT: Od teraz promocja, każda chamska wypowiedź z podtekstami nagradzana będzie%. ZAPRASZAMY!
CYTAT(piecia1990 @ Jul 31 2012, 15:01)

Piszcie rzeczy, które można wykonać. Napisałem, że zwiększenie liczby zawodników nie wchodzi w grę, budżety są już ustawione tak jak na nowe sezony. W końcu będzie ciekawiej w ofertach sprzedaży. A macie pretensje (Ogryz), bo poblokowaliśmy graczy Milera, Wesołego etc, których chciałeś kupić. Wszystko jest robione po to, aby każdy zaczął myśleć, szukać, a nie na łatwiznę. Bo nie jest przednia zabawa, kiedy damy wolną rękę każdemu kto zechce. Dlaczego nie mają pretensji "starsi" userzy? Gdybyśmy mieli was w 4 literach, to robilibyśmy takie wałki, że każdy z nas byłby w czołówce. Albo co lepsza- zrezygnowali z tego wszystkiego. Więc naprawdę trochę szacunku Ogryz, bo masz pretensje o Bóg wie co. Spokojnie zdecydują się sprzedać i to nie jedni. Oto już się nie bój. Wystarczy powertować trochę innych graczy tematy, a znajdziecie dużo. Tak tyle, że od wczoraj ciagle jest to samo- dlaczego ten zablokowany i tamten. Jezu no pogódzcie się, nie kupicie ich i tyle. Taki mamy pomysł, wiele osób go akceptuje i bardzo dobrze. A dla 3,4 nie ma co robić rewolucji, bo nigdy nikomu nie dogodzisz.
Zachowujecie się jak grupa partyzancka. Naprawdę. Wszystko tłumaczymy jak na dłoni, ludzie grają w pesa dłużej niż wy, znają się lepiej, wiedzą kogo blokować kogo nie. inni jakoś wszystko rozumieją, akceptują, bo jeśli decydujesz się grać, automatycznie akceptujesz regulamin.
Filips naprawdę stracę do Ciebie cały szacunek. Piszesz takie głupoty teraz. Macie pretensje, że blokujemy graczy etc. Ludzie popytajcie ligowców o piłkarzy, na pewno kupicie kogoś fajnego.
PS Polać i to podwójnie T-Macowi!
Piecia, a skąd ty wiesz kogo ja chciałem kupić? Akurat nie zamierzałem kupić żadnego z zablokowanych piłkarzy z ekipy Milera Wesołego czy Przemoska. Nie mam pretensji tylko po to jest ten temat by ta liga stała się chyba lepsza, a nie gorsza, a jak widać to, że napisałem swoje zdanie na temat waszych ostatnich decyzji to od razu jestem ten zły, bo jakie ja mam prawo się tutaj odzywać, w końcu wy tu rządzicie. Tak jak już pisałem wcześniej ja swojego składu mogę nie ruszać, bo zrobiłem sobie naprawdę fajny skład i myślę, że tym składem mogę spokojnie pograć o najwyższe cele, ale po to jest zrobiona formuła MLO żeby pobawić się w transfery, a nie grać tym samym składem.
Jason Bourne
Jul 31 2012, 14:12
To się bawmy, przecież nam o to chodzi

W każdej zabawie są zasady. Albo je akceptujesz i jesteś jej członkiem, albo nie. Proste. My je ustaliliśmy, co jakiś czas dajemy wam możliwość zmian. Ale zablokowani gracze są już sorry byli już dawno ustaleni. Każdy ma prawo sie odzywać, nie rób z siebie ofiary. Każdy- ale jeśli robi to z szacunkiem można dyskutować, a nie w takim tonie, wielkich pretensji- "zróbcie to i to".My mówimy nie- i wtedy zaczyna się jadka. Budżety są ograniczone- i gra jest bardziej realna- Wątpie by stać było Stoke, Espanyol etc na Carolla, Johnsona, Cisse, Forlana

Stąd ograniczenia.
Filips
Jul 31 2012, 14:13
Tak jak pisałem wyżej, też uważam, że 2 spoza rostera to max. Też uważam i mam nadzieje, że będzie teraz większa rotacja dobrych graczy na rynku tranferowym. Też uważam, że jest do bardzo dobre i co do tego, co napisał Timak o nowym losowaniu - gdybym miał głosować jeszcze raz i tak nic bym nie zmienił. ( głosowałem aby nie było restartu ). Dobrze, zablokowaliście Johnsona i innych, na prawdę dobrze. Mnie chodzi o to, że zablokowaliście graczy a są jeszcze lepsi od tych zablokowanych do kupienia i dlaczego oni nie są zablokowani ? Chodzi o to, że są blokowani gorsi. To próbuję wytłumaczyć, nie wiem jak innym, mnie właśnie o to chodzi.
Jason Bourne
Jul 31 2012, 14:17
Ok jeśli takie cyborgi są to je zablokujemy Przecież nie jestemy w stanie ogarnać całego pesdate... żeby znaleźć cyborgi. Jeśli ktoś złoży ofertę za gracza z super statsami- zablokujemy ;]
Mam nadzieję, że odpowiedź usatysfakcjonowała Cię
Filips
Jul 31 2012, 14:19
W takim razie kończę swoje wypowiedzi na ten temat. W końcu Piecia zrozumiałeś o co mi chodzi.

. Dziękuję

.
Choć ciekawi mnie, na jakiej podstawie klasyfikować będziecie owych cyborgów w ofertach kupna

.
Edit : Upatrzyłem sobie dobrych graczy do mojego klubu i nie uważam ich za cyborgów, no ale nie wiem czego mogę się po Was spodziewać i nie wiem czy mam czuć się zagrożony w tej kwestii hehehe.

Pozdrawiam.
Piecia, akurat co do Cisse i Carolla to zły przykład, bo Francuz gra w QPR, a Anglik został wypożyczony przez WHU xD No, ale najważniejsze, że obie strony doszły do porozumienia... Mam nadzieję

Edit: No fakt. Jeszcze nie został wypożyczony:)
Filips
Jul 31 2012, 14:42
Carroll nie został wypożyczony do West Hamu... porozmawiajmy o futbolu

( ale to może w innym temacie bo ten dotyczy master league )
CYTAT(piecia1990 @ Jul 31 2012, 15:21)

Ok jeśli takie cyborgi są to je zablokujemy Przecież nie jestemy w stanie ogarnać całego pesdate... żeby znaleźć cyborgi. Jeśli ktoś złoży ofertę za gracza z super statsami- zablokujemy ;]
Ja mam propozycje aby ustalić ostateczna listę piłkarzy zablokowanych i jeżeli ktoś znajdzie sobie na PSD piłkarza lub jakiegoś w rosterze którego przeoczylibyście to, żeby nie był on blokowany, nawet jeżeli to będzie "cyborg" bo wtedy to będzie gra na zasadzie "może go zablokują może nie..." i nie ukrywam, że mnie by to wkur... jakbym szukał kilka godzin piłkarza na daną pozycję i znalazł bym bardzo dobrego grajka za rozsądną cenę a przez was adminów został by uznany za cyborga. Mam nadzieję, że to przemyślicie
CYTAT(Witu @ Jul 31 2012, 19:58)

Ja mam propozycje aby ustalić ostateczna listę piłkarzy zablokowanych i jeżeli ktoś znajdzie sobie na PSD piłkarza lub jakiegoś w rosterze którego przeoczylibyście to, żeby nie był on blokowany, nawet jeżeli to będzie "cyborg" bo wtedy to będzie gra na zasadzie "może go zablokują może nie..." i nie ukrywam, że mnie by to wkur... jakbym szukał kilka godzin piłkarza na daną pozycję i znalazł bym bardzo dobrego grajka za rozsądną cenę a przez was adminów został by uznany za cyborga. Mam nadzieję, że to przemyślicie

Nie ma mowy. Nie jesteśmy doskonali i nie przekopiemy całego PSD w poszukiwaniu cyborgów.
Weź Witu odpuść. Bo już widze szukasz dziury w całym. Tak ciężko Ci odróżnić cyborga od reszty ? Myśle, że jesteś na tyle ogarniety iż to nie jest dla Ciebie problemem.
Szopa1910
Jul 31 2012, 20:34
No w niektórych przypadkach blokowanych graczy widac, że ciężko.
Zgadzam się z szopą... mi by nigdy do głowy nie przyszło, że Caroll który umie tylko głową grać ( ma 88 gra głową ) będzie zablokowany... i nie szukam dziury w całym, ale na prawdę patrząc chociażby na ten przykład widać, że ciężko może być z rozróżnieniem cyborga od zwykłego gracza bo wystarczy, że gracz ma 88 skilla gry głową i już staję się cyborgiem...
lukasz44
Jul 31 2012, 20:59
CYTAT(Witu @ Jul 31 2012, 21:55)

Zgadzam się z szopą... mi by nigdy do głowy nie przyszło, że Caroll który umie tylko głową grać ( ma 88 gra głową ) będzie zablokowany... i nie szukam dziury w całym, ale na prawdę patrząc chociażby na ten przykład widać, że ciężko może być z rozróżnieniem cyborga od zwykłego gracza bo wystarczy, że gracz ma 88 skilla gry głową i już staję się cyborgiem...
Banalny przykład z Club Challange:
Andy Carroll w rękach dobrego gracza to maszynka do strzelania goli, i to samo byłoby jakby był dostępny dla ligowców... I proszę Was nie patrzcie tylko na staty a zagrajcie sobie nim mecz i dopiero zobaczcie jak on wygląda.
Jason Bourne
Jul 31 2012, 21:29
Boże ludzie Andy Caroll mógłbyć robiony zamiast np Ronaldo da limy, który miał zaje..... statsy i sam w sobie jest cyborgiem. Nie musi mieć dobrych statsów , ale może być edytowany zamiast Brazylijczyka Ronaldo. Stąd jest cyborgiem strzelającym gole. Chodzi mi o to, że ktoś kto tworzył patcha edytował zawodnika ronaldo z Brazylii, zmieniając mu statsy, hair i face, ale sam twór od wewnątrz ma starego grubaska, który był maszynką nie do zatrzymania. Mógł to być edytowany Ronaldo, Van Hooijdonk, Rivaldo, Vieri czy Morientes.
A i zagrajcie mecz on line, nie off line
Szopa1910
Jul 31 2012, 21:48
To jest wasz patch, wiec aby uniknac takich sytuacji typu "od srodka jest taki" po restarcie zrobcie ich na nowo.
Chłopie cały czas krytykujesz, to złe, tamto niedobre, może sam wykażesz się inwencją twórczą i coś zrobisz. Gadać i zrzedzić jak jędza to każdy jeden potrafi a robić to nie ma komu. Masz same korzyści z tego, a chcesz wykorzystywać innych jak murzynów. Nie zachowuj się jak z programu ludzie My Super Sweet 16, a sam pomóż. Napisz do Japonii, może panowie tworzący Pesa Cię wysłuchają no żal ludzie ile wy macie lat!? Ty widzisz i nie grzmisz. Straszny jest wasz ton, wielce pretensje o wszystko. Dlaczego nie można na spokojnie czegoś napisać, no panowie, wszystko potoczyłoby się zupełnie inaczej.
CYTAT(Szopa1910 @ Jul 31 2012, 22:52)

To jest wasz patch, wiec aby uniknac takich sytuacji typu "od srodka jest taki" po restarcie zrobcie ich na nowo.
Człowieku, chcesz żebyśmy robili każdego gracza na nowo? Czy Ty masz jakiekolwiek pojęcie o patchmakingu? Jest określona ilość graczy i nie możemy zrobić jakiegoś gracza od nowa, możemy go zrobić na innym slocie, ale wtedy ilość się zmniejsza.
Jason Bourne
Jul 31 2012, 22:07
Temat staje się naprawdę straszny, dyskusja na poziomie dzieci z przedszkola. Nie mają co poniektórzy z was pojęcia o pesie, a piszecie i wymagacie rzeczy, z którymi twórcy nie mogli sobie poradzić. Pogódzcie się z tymi zablokowanymi grajkami i już. W restarcie będzie można zredukować coś. Jeśli nadal będzie drążona ta dyskusja przez kilku panów, nie mijających pojęcia o samym pesie, a domagających się niestworzonych rzeczy polecą %, bo chyba wszystko sobie wyjaśnilismy? Jesteśmy dorośli i tak się zachowujmy. Taki śmietnik tutaj powstał, że szkoda gadać. Filipsowi wyjaśniliśmy, chłop zrozumiał, to kolejni się rzucili. Zablokowani są ci co są i tyle, nie ma zmian. Następny sezon nadejdzie, będą zmiany.
Szopa1910
Jul 31 2012, 23:28
Nie moja liga więc się w nia nie angażuję. Tyle co wyżej mi wystarczy
lukasz44
Aug 1 2012, 08:32
CYTAT(Szopa1910 @ Jul 31 2012, 00:20)

Tu kolega ma 100% rację. Patrzymy na Kuyta, Carolla, a porównajmy ich np. z Ronaldinho. No coś tu jest nie tak. Rozumiem, że bylibyśmy nie fair w stosunku do gracza mającego takiego zawodnika blokując mu go, więc albo tolerujmy takich zawodników albo blokujmy wszystkich bez względu czy ma go ktoś w drużynie. W ramach rekompensaty zwracać mu część pieniędzy na niego wydanych. Zawsze można sobie z takim zawodnikiem poradzić, ustawić ścisłe krycie, zmodyfikowac taktyke. Blokowanie takich graczy jak Ronaldo, Messi i inne gwiazdy to pomysł mający przyszłość, ale nie przesadzajmy blokując zawodników LEPSZYCH, nie CYBORGÓW. W przypadku Alvareza z Mainz, szybkość to nie wszystko. Co z tego, że ma 90+ szybkości jak jest totalnym drewnem bez techniki ani strzału. Blokujmy z głową!
CYTAT(Szopa1910 @ Jul 31 2012, 14:53)

Piszemy na ten sam temat co Witu i Nalep, ale nasze wypowiedzi to bełkot. Sory. Podajemy tylko propozycje, zeby ml stawało się lepsze, nie gorsze. Ale to "Twoja" liga wiec Ty decydujesz i dalej bedziesz mówił, że nasze wypowiedzi na identyczny temat co Nalep i Witu czy też inni to bełkot i zaraz będą odpowiedzi KOLEŻKÓW.
CYTAT(Szopa1910 @ Jul 31 2012, 21:38)

No w niektórych przypadkach blokowanych graczy widac, że ciężko.
CYTAT(Szopa1910 @ Jul 31 2012, 22:52)

CYTAT(Szopa1910 @ Aug 1 2012, 00:32)

Nie moja liga więc się w nia nie angażuję. Tyle co wyżej mi wystarczy

I takie wypowiedzi pokazują jakim dzieciakiem jesteś. Teksty "Wasza liga" , "nie moja liga" , "Twoja liga" co to ma być ? Po co to ?
To są właśnie te wypowiedzi z podtekstami o których mówiliśmy wcześniej, ciągle z Twoich wypowiedzi bije prostactwo i ordynarność, a więc jak my możemy rozmawiać z Tobą na poziomie człowieka dorosłego i odpowiadać na Twoje pytania ?
Nikt z opiekunów nigdy nie powiedział że to "nasza liga" a reszta się nie liczy. To nie prawda, liczy się każdy kto dokłada choć cegiełkę do tego projektu i jeżeli jest jej uczestnikiem tworzy też tą ligę tak samo jak my.
Jeżeli nie macie już nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie nie udzielajcie się, i po sprawie a nie pokazujecie jak mocni jesteście w kłapaniu dziobem.
Mówiliśmy już że lista zostanie jeszcze raz przemyślana i obgadana przez nas.
zibii75
Aug 1 2012, 09:07
To może ja coś napisze, ogólnie cała dyskusja jest jałowa i ukazuje niestety mentalność Polaka.
Śledząc rozgrywki u kolegów z zagranicy wschodniej ( do pewnego czasu) zauważyłem, że grają chyba non stop tymi samymi zespołami (nie licząc rezygnacji i zastępstw) i o to chodzi w tym projekcie MLO a nie po 2, 3 sezonach zmieniać wszystko restartować i płakać, bo ktoś ma lepszego zawodnika lub dwóch ode mnie. Ludzie każdy sam buduje swój tim i może mieć jedynie do siebie jakieś ale, co do składu, gram przeciętnie w składzie nie mam żadnych zawodników, co powalają statami a jakoś idzie i jestem zadowolony z tego, co mam, w PSD naprawdę idzie znaleźć fajnego piłkarza, który ma dość dobre staty ( mam na oku znowu 6 graczy z poza rostera i będę wybierał 2 z nich, na 100% nie będą zablokowani i jak bym mógł to bym wszystkich kupił a tak jest perspektywa na kolejne 3 sezony). Co do blokowanych, jeśli są ci a nie inni to chyba Admini mieli ku temu powód, jedyny błąd był w 1 sezonie, bo tego nie było lub za mało zostało zablokowanych, ale wszyscy uczymy się na błędach. Na koniec dajcie spokój, jest regulamin, który obowiązuje wszystkich, są podjęte decyzje zarządu, które musimy zaakceptować i tyle. A jak komuś się nie podoba to niech sam stworzy swoją ligę to będzie robił jak uważa.
Niestety nie dogodzi się wszystkim, poddawanie pewnych decyzji pod ogólny osąd też nie jest dobre jak widać, ( choć akurat w tym przypadku jest napisane, iż lista zawodników zablokowanych nie podlega dyskusji), więc, o co całe larmo?
Dajcie spokój z tymi sporami jest tak a nie inaczej, lepiej grajmy te rozgrywki, co są, czyli Ekstraklasę i CC, bo jak widać za dobrze z terminami nie jest i zamiast pograć to tracicie czas na dyskusje, które raczej nic nie wnoszą do ogółu. Powstawiajcie zaległe wyniki, pokombinujcie z tematami dotyczącymi swoich drużyn, bo raczej z tego będzie więcej korzyści niż z zaśmiecania tematu i ciągnięcia dyskusji o niczym.
Kurde jeszcze jedno, gramy CC lub Ekstraklase i jest ok,????mam Widzew dostaje baty od Legii i jest ok bo to zwykły patch????? a tu macie możliwośc tworzenia patcha( ja to tak odbielam skoro znajduje graqczy z poza niego) podnoszenia statów swojej drużyny i jest źle, nie ogarniam tego naprawde!!!! Jest zablokowany gracz i tyle taka decyzja.
Szopa1910
Aug 1 2012, 13:04
CYTAT(piecia1990 @ Jul 31 2012, 23:11)

Temat staje się naprawdę straszny, dyskusja na poziomie dzieci z przedszkola. Nie mają co poniektórzy z was pojęcia o pesie, a piszecie i wymagacie rzeczy, z którymi twórcy nie mogli sobie poradzić. Pogódzcie się z tymi zablokowanymi grajkami i już. W restarcie będzie można zredukować coś. Jeśli nadal będzie drążona ta dyskusja przez kilku panów, nie mijających pojęcia o samym pesie, a domagających się niestworzonych rzeczy polecą %, bo chyba wszystko sobie wyjaśnilismy? Jesteśmy dorośli i tak się zachowujmy. Taki śmietnik tutaj powstał, że szkoda gadać. Filipsowi wyjaśniliśmy, chłop zrozumiał, to kolejni się rzucili. Zablokowani są ci co są i tyle, nie ma zmian. Następny sezon nadejdzie, będą zmiany.
CYTAT(lukasz44 @ Aug 1 2012, 09:36)

I takie wypowiedzi pokazują jakim dzieciakiem jesteś. Teksty "Wasza liga" , "nie moja liga" , "Twoja liga" co to ma być ? Po co to ?
To są właśnie te wypowiedzi z podtekstami o których mówiliśmy wcześniej, ciągle z Twoich wypowiedzi bije prostactwo i ordynarność, a więc jak my możemy rozmawiać z Tobą na poziomie człowieka dorosłego i odpowiadać na Twoje pytania ?
Nikt z opiekunów nigdy nie powiedział że to "nasza liga" a reszta się nie liczy. To nie prawda, liczy się każdy kto dokłada choć cegiełkę do tego projektu i jeżeli jest jej uczestnikiem tworzy też tą ligę tak samo jak my.
Jeżeli nie macie już nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie nie udzielajcie się, i po sprawie a nie pokazujecie jak mocni jesteście w kłapaniu dziobem.
Mówiliśmy już że lista zostanie jeszcze raz przemyślana i obgadana przez nas.
Faktycznie...
Jason Bourne
Aug 1 2012, 14:19
Jeszcze jedno takie dziecinne zaczepienie Szopa, szukanie dziury w całym i dostajesz %. Nie mam zamiaru się drażnić z Tobą i grać w zabawy tego typu. Jestem za stary na to i wyrosłem z nich. Dawno takiego chamstwa nie widziałem. W każdej Twojej wypowiedzi jest jakiś haczyk, prowokacja.
Barthinio
Aug 2 2012, 18:00
wychodzenie z meczów. To poważna liga, jeżeli się nie umie przegrywać to się nie gra.
wks ja tylko raz ucieklem z meczu z przemoskiem moglem tez glupa przypalic ze wywalilo mnie ale ja nie potrafie klamac i powiedzialem przemoskowi ze nie warto juz mi dalej grac. a ty napisales wychodzenie z meczow?
W drugiej rundzie mecz za meczem przegrywalem i nie uciekalem wiec nie rozumie twojej wypowiedzi.
Jason Bourne
Aug 2 2012, 21:05
raz? no proszę Cię. Dwu lub 3- krotnie. A z tym kompem też śmieszne- no normalnie cyrki się dzieją, naciskasz "e" a wchodzi wślizgiem
Szopa1910
Aug 3 2012, 01:35
CYTAT(zibii75 @ Aug 1 2012, 10:11)

To może ja coś napisze, ogólnie cała dyskusja jest jałowa i ukazuje niestety mentalność Polaka.
Śledząc rozgrywki u kolegów z zagranicy wschodniej ( do pewnego czasu) zauważyłem, że grają chyba non stop tymi samymi zespołami (nie licząc rezygnacji i zastępstw) i o to chodzi w tym projekcie MLO a nie po 2, 3 sezonach zmieniać wszystko restartować i płakać, bo ktoś ma lepszego zawodnika lub dwóch ode mnie. Ludzie każdy sam buduje swój tim i może mieć jedynie do siebie jakieś ale, co do składu, gram przeciętnie w składzie nie mam żadnych zawodników, co powalają statami a jakoś idzie i jestem zadowolony z tego, co mam, w PSD naprawdę idzie znaleźć fajnego piłkarza, który ma dość dobre staty ( mam na oku znowu 6 graczy z poza rostera i będę wybierał 2 z nich, na 100% nie będą zablokowani i jak bym mógł to bym wszystkich kupił a tak jest perspektywa na kolejne 3 sezony). Co do blokowanych, jeśli są ci a nie inni to chyba Admini mieli ku temu powód, jedyny błąd był w 1 sezonie, bo tego nie było lub za mało zostało zablokowanych, ale wszyscy uczymy się na błędach. Na koniec dajcie spokój, jest regulamin, który obowiązuje wszystkich, są podjęte decyzje zarządu, które musimy zaakceptować i tyle. A jak komuś się nie podoba to niech sam stworzy swoją ligę to będzie robił jak uważa.
Niestety nie dogodzi się wszystkim, poddawanie pewnych decyzji pod ogólny osąd też nie jest dobre jak widać, ( choć akurat w tym przypadku jest napisane, iż lista zawodników zablokowanych nie podlega dyskusji), więc, o co całe larmo?
Dajcie spokój z tymi sporami jest tak a nie inaczej, lepiej grajmy te rozgrywki, co są, czyli Ekstraklasę i CC, bo jak widać za dobrze z terminami nie jest i zamiast pograć to tracicie czas na dyskusje, które raczej nic nie wnoszą do ogółu. Powstawiajcie zaległe wyniki, pokombinujcie z tematami dotyczącymi swoich drużyn, bo raczej z tego będzie więcej korzyści niż z zaśmiecania tematu i ciągnięcia dyskusji o niczym.
Kurde jeszcze jedno, gramy CC lub Ekstraklase i jest ok,????mam Widzew dostaje baty od Legii i jest ok bo to zwykły patch????? a tu macie możliwośc tworzenia patcha( ja to tak odbielam skoro znajduje graqczy z poza niego) podnoszenia statów swojej drużyny i jest źle, nie ogarniam tego naprawde!!!! Jest zablokowany gracz i tyle taka decyzja.
Koniec spin, rozmawiajmy spokojnie. Zibi odbiera ten temat tak samo jak ja, a dokładniej chodzi mi o to zdanie (pogrubione wyżej). Jeśli musi być ten restart to zróbmy go jak najszybciej póki jest troche czasu do startu sezonu i później proponuję grać tak jak na wschodzie bez rzadnych zbędnych resetów po 2-3 sezonach. Na spokojnie przemyśleć listę graczy blokowanych i podać ją, gotową tutaj w off topie zanim zostanie zatwierdzona. W razie jakichs wątpliwości co do blokowanego zawodnika, wraz z graczami bez rzadnych konspiracji obgadać czy ma być blokada czy też nie lub założyć nowy wątek, w którym będzie można proponować zawodników, którzy zasługują na blokadę (będzie to taka integracja z graczami

). Większośc cyborgów jest w patchu, w klubach i reprezentacjach. Dość dużo szukałem zawodników na PESSTATSDATABASE i nie natknąłem się na rzadnego "koksa". Oczywiście, mogłem przeoczyć ale wydaje mi się, że gdyby był maszyną do gry, byłby w jakimś Europejskim Gigancie lub przynajmniej byłby powołany do Reprezentacji. I jeszcze jedna propozycja, jeśli to nie będzie problemem, w zimowym okienku zwiększyć graczy spoza rostera do 2 tak jak jest to w lecie.
Barthinio
Aug 3 2012, 07:14
CYTAT(piecia1990 @ Aug 2 2012, 22:09)

raz? no proszę Cię. Dwu lub 3- krotnie. A z tym kompem też śmieszne- no normalnie cyrki się dzieją, naciskasz "e" a wchodzi wślizgiem

Teraz to chyba przesadziles!Upewnij sie na 100% i potem pisz.Ciekawe skad wytrzasles te informacje bo to jest smieszne A wlasnie ze tylko jeden raz.z przemoskiem, a z Goofym to byla inna bajka neta nie mialem przez burze zreszta cala moja ulica ani kablowki ani neta nie miala jak nie polowa Trzemeszna wiec chyba rozumiesz ze to byla awaria zapytaj goofiego czy niechcialem dokonczyc tego spotkania?Jeszcze tego samego dnia mu napisalem ze mialem awarie i kiedy mozemy dokonczyc.Jak bym byl swinia to bym wyszedl z gry bo stroje przelaczylem przez pomylke i mialem takie same jak goofy a bylem gospodarzem. 3 raz to sobie nie przypominam zresza niech sie udzieli ta 3 osoba co niby jej zwialem.A co do mojej gry to byc moze przez te e wslizgi mi wychodza caly czas probuje sie wczuc w wasz styl gry az wkoncu opanuje ale napewno nie gram agresywnie.
Kubbas.
Aug 3 2012, 14:59
Tak czytam Was i się włącze jako obiektywny uczestnik dyskusji, gdyż nie zostałem dopsuzczony, wg mnie jak macie robić reseta to już najlepiej teraz, zacząć grać na jak najnowszym rosterze, wprowadzić wszystko w życie i ruszyć od zera i już nie resetować przez jakieś 5 sezonów.
tak jak wyzej. nie lepiej wszystko od nowa i zrobic budzety po 30 mln i poszczegolne atrybuty na kazdej pozycji okreslic np bramkarz max 85 umiejetnosci. skrzydlowy max 90 speed. napastnik max 85 celnosc.
Szopa1910
Aug 3 2012, 16:01
Nie maja sensu takie limity. Pisalem juz, ze co z tego jak znajde goscia co ma 90+ szybkosci, jak jest totalnym drewnem nie umiejacym celne strzelic. Z reszta nie jeden atrybut sklada sie na umiejetnosci zawodnika. Co do restartu, jesli juz musi byc robmy go teraz i zawodnicy, ktorzy zostali sciagani w tym sezonie z poza rostera zostali w patchu (to chyba oczywiste, ale chodzi mi o to zeby nie trzeba bylo ich poraz kolejny sciagac spoza rostera i tracic mozliwosc sciagniecia 2 innych)
Jason Bourne
Aug 3 2012, 16:06
Panowie cza bylo glosowac za restartem
Nie widzę sensu jaki daje restart. Ja jak i pewnie dużo gracz dużo "zdrowia" włożyłem w swój klub i dużo myślałem nad strategią,zawodnikami, oraz filozofią gry. Wiec jezeli 2 sezony mojego zaangażowania i oddawania "serca" i przede wszystkim kupy czasu temu klubowi mają zostać zwyczajnie skasowane to już chyba nie bede czuł takiej satysfakcji i juz nie bedzie to tak cieszyło jak teraz po restarcie. Lista zawodników jak Łukasz wcześniej wspomniał będzie jeszcze raz przedyskutowana więc spokojnie, nie trzeba do aż tak pochopnych metod jak restart podchodzić

To jest tylko moja subiektywna opinia.
Było głosowani z którego wynikło, że restartu nie chcemy i nie będzie. Niby czemu teraz miałby być restart ? Moje zdanie jest takie, iż chciałbym grać już tymi zespołami cały czas. Rotacja składów z czasem nastąpi jeszcze bardziej. Bez sensu tworzyć klub pod siebie jakieś 2-3 sezony i robić to później od nowa. Jestem przeciwny jakiemukolwiek restartowi

. Pozdrawiam.
Ps. Szyldy naszych klubów mogłyby się zmieniać, ale nie zawodnicy ;].
Szopa1910
Aug 3 2012, 18:48
Jesli chodzi o mnie to nie pisze, ze chce restart tylko jak juz ma byc to zrobic go teraz i grac juz caly czas jednymi klubami. Jestem tego samego zdania co Wy.
Tomek93
Aug 3 2012, 21:24
Ja chce restart!!!
Nie ten temat. Decyzja już dawno została podjęta z resztą. //WKS
Tomek93
Aug 4 2012, 14:37
Oj wiem
Tylko, że mnie to jakoś omineło
Filips
Aug 16 2012, 11:00
Jak tam plany na najbliższe dni/tygodnie ? Chodzi mi o starty poszczególnych etapów MLO. Pozdrawiam.
Jason Bourne
Aug 24 2012, 11:58
Widzę, że już posucha w dziale z transferami

Wszyscy żeśmy się wyszaleli, a okruchy pozostały do wzięcia. Pewnie jeszcze te niedopałki co poniektóre zostaną zakontraktowane i będzie po okienku. Osoby, które miały najwięcej pretensji o to, że nie ma kogo kupić, żeby odblokować piłkarzy, były najaktywniejsze- synchronizowali zegarki chyba z główną centralą issonline, która mieści się nie wiadomo gdzie

. Wiecie o kim mówię

To żadna złośliwość oczywiście

A teraz tak dla rozładowania napięcia w czasie okienka- Czubinho zabrał mi A. Diarrę, Nicejoke Sennę, Wolrid Mirandę, a Witu Zambrottę
Filips
Aug 24 2012, 16:51
Moje oferty kupna chyba były o 20 ale nie synchronizowałem zegarka

... wolałbym zsynchronizować forum z zegarkiem niż zegarek z forum ;] .
Co do ofert transferowych to rzeczywiście już mało co się dzieje. No ale gdybym wiedział, że niektórzy wystawią teraz niektórych piłkarzy to zmieniłbym swoje cele.
Pozostało tylko zrobienie sobie arkusza i zgrania zespołu

.
Wzorując się na Piecii zdradzę kto kogo mi pod... przelicytował oczywiście

. Zibii... przydałby mi się Jose Enrique, możliwe, że bardziej niż Tobie. Kksm... Mam nadzieje, że gra w I lidze zrobiła na Borucu większe wrażenie niż gra w II lidze ;] . Jednak te oszczędności pozwoliły mi dokonać innych transferów, zobaczymy co z tego będzie i jak na tym wyjdę.
zibii75
Aug 24 2012, 18:06
CYTAT(Filips @ Aug 24 2012, 17:55)

Moje oferty kupna chyba były o 20 ale nie synchronizowałem zegarka

... wolałbym zsynchronizować forum z zegarkiem niż zegarek z forum ;] .
Co do ofert transferowych to rzeczywiście już mało co się dzieje. No ale gdybym wiedział, że niektórzy wystawią teraz niektórych piłkarzy to zmieniłbym swoje cele.
Pozostało tylko zrobienie sobie arkusza i zgrania zespołu

.
Wzorując się na Piecii zdradzę kto kogo mi pod... przelicytował oczywiście

. Zibii... przydałby mi się Jose Enrique, możliwe, że bardziej niż Tobie. Kksm... Mam nadzieje, że gra w I lidze zrobiła na Borucu większe wrażenie niż gra w II lidze ;] . Jednak te oszczędności pozwoliły mi dokonać innych transferów, zobaczymy co z tego będzie i jak na tym wyjdę.
Sorki Filips, ale dałem pierwszy oferte i nie odpuściłem. Przed okienkiem miałem na oku 4 graczy i ich kupiłem, cel spełniony zobaczyme jaki bedzie tego efekt.
Ja tam nigdy nie słynełem z fantastycznego refleksu dlatego nawet nie liczylem na to, że zgarne Kanoute czy innych zawodników porządanych przez wszystkich. Z transferów jestem zadowolony, na papierze skład mam fantastyczny wzmocniłem się konkretnie . Teraz ciekawe jak to będzie na Pierwszoligowych boiskach.
Szopa1910
Aug 24 2012, 22:49
W takim razie proponowalbym wrzucic na forum roster z tymi transferami, ktore do tej pory zostaly dopiete aby mozna bylo pograc sparingi, o ile cos takiego wchodzi w gre.
Jason Bourne
Aug 24 2012, 23:06
Można grać Ese- tam pełno spotkań nierozegranych
czubinho
Aug 25 2012, 11:36
Okienko nad Garonną dobiegło końca. Skromne transfery, lecz bardzo znaczące przeprowadził trener Tomasz "Czuczu" Czubak. Włoski obrońca Domenico Criscito po wyjaśnieniach dotyczących afery korupcyjnej mógł wrócić do zawodowej piłki. Pomocną dłoń wyciągnął trener Tuluzy i zabrał chłopaka z zimnej Rosji. Drugi transfer to Alou Diarra, bardzo ciekawy pomocnik, kupiony za jedyne 8 milionów. Czy ta dwójka zda egzamin w nowym sezonie i pomoże Francuzom zawalczyć o tron? Wszystko jest możliwe.
Niedługo prezentacja nowych strojów Toulousy. Projektantem jest sam trener, baaaardzo początkujący kitdesigner. W różowym mieście w głównej siedzibie klubu już rozpoczęły się przygotowania do prezentacji.
chelsonik
Aug 26 2012, 22:25
Zagram sparing na rosterze beta, ktoś chętny ? GG 4774124
Bedziu
Aug 28 2012, 19:48
Witam, pojawił się mały problem Dostałem pracę od 1 września i chyba nie dam rady grać... Jeszcze do tego ostatni rok technikum... Wiadomo, matura i zdawanie technika... Będzie bardzo ciężko z czasem... Obawiam sie, że jestem zmuszony zrezygnować z gry w tym sezonie... Bardzo chciałbym jednak uniknąć bana i powrócić do Was jak najprędzej...
Pozdrawiam!
Jason Bourne
Aug 28 2012, 20:20
Matura to Bzdura Bedziu XD
Nie no ucz się ucz XD Do siego XD
lukasz44
Aug 31 2012, 12:52
Ok a więc zgodnie z zapowiedzią, za nie podesłanie arkusza niżej wymienieni panowie otrzymują na starcie -6 punktów w tabeli oraz po jednej sztuce ostrzeżenia ligowego.
BlueOle10 (1 liga)
adonim (2 liga)
radek93 (2 liga)
Pisaliśmy do Was kilkunastokrotnie, olaliście to całkowicie a więc konsekwencje muszą być. Będziemy mieć też na oku rozgrywanie meczy, jeżeli to też będzie olewane to już po 1 albo drugim tygodniu się pożegnamy. Jest to decyzja wszystkich opiekunów.
A i witamy w roli opiekuna Wolrida który zgodził się nam pomagać od tego sezonu. Być może dołączy do nas ktoś jeszcze, ale musimy takową osobę znależć, co nie jest łatwe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.