Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 - Dyskusja
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
bummbummbamm
He he he he he

PES2009 miarzdzy pod kazdym wzgledem !!!! Grafiki,mechaniki gry,ta gra to po prostu majsterszyk !

1) Messi,Ronaldo itd i ich przepakowanie

Zgadzam sie sa przepakowani a czy w rzeczywistosci nie sa ? czy w rzeczywistosci nie zdarza im sie kiwnac 3 gosci ? Zgadza sie ciezko im pilke zabrac ale bardzo chetnie bym zobaczyl jak ktos mija mi cala druzyne 1 zawodnikiem po czym strzela bezbronnemu bramkarzowi do pustej bramki smile.gif oczywiscie naszym bramkarzem nie da sie odpowiednio sterowac a wszystkie mozliwosci gry w obronie sa ot tak zeby sobie byly wink.gif

2) Strzaly z daleka,oczywiscie z 25 metrow polowa forum to strzela 15 na 16 smile.gif dla mnie strzaly z daleka sa idealnie wywarzone !!! po pierwsze nie jest latwo o czysta pozycje do strzalu,po drugie nie wiem jak wy gracie w obronie ale u nas (z kolegami) na strzal z daleka to sie ma jakies 2 sek czyli rowniez jak w rzeczywistosci...no i oczywiscie wpadaja raz na jakis czas.....

3) Bledy bramkarzy ? kilka widzialem to fakt,ostatnio w tv tez mi sie zdarzylo cos zobaczyc,chyba przesadzacie smile.gif

4) Rozgrywanie akcji - toz to najpiekniejszy najcudowniejszy aspekt w tej grze - multum mozliwosci, MULTUM !!!! a mechanika gry po prostu powala

5) Porownanie do FIFY 2009

Musze powiedziec ze Fifa 2007 byla naprawde fajna 2008 taka w kit ale to co zrobiono z FIFA 2009 to jest taka bieda ze sie w glowie nie miesci ( pod uwage biore tylko wersje na PC) Przegrywa pod kazdym wzgledem,grafiki,mechaniki gry i w ogole zastanawiam sie co tutaj porownywac smile.gif a zaznacze ze do 2009 roku bylem fanem bardziej fify niz pesa. (Nie musze mowic ze PES06 to legenda) Mam kilku znajomkow ktorzy akurat graja tylko w fife wiec troche sie gralo w 2009 ale tam to dopiero bramkarz przegina jak rzucasz pilke za obrone a bramkarz bedzie stal na lini do konca zycia i 1 dzien dluzej he he he he wiadomo mozna rowniez nim ruszyc samemu ale w PES2009 jest to bardzo dobrze rozwiazane gdyz nasz bramkarz potrafi reagowac sam a ja mowge mu w odpowiednim momencie pomoc.....druga mega kiepska sprawa to burdel jaki panuje na boisku i notoryczne odbijanie sie pilki od zawodnikow,cos jak na podworku w wieku 10 lat :)poza tym no kurde naprawde dla mnie nie ma porownania smile.gif
Na plus zdecydowany trzeba Fifie oddac multi i ta opcje grania 10 vs 10 - to jest akurat mega miazga oraz fakt ze sklady i powiedzmy "licencje" masz na gotowca choc to tylko plus dla ludzi leniwych do ktorych sie zaliczam smile.gif)))

6) PES06 - gra legenda,rewelacyjna aaaale mysle ze przesadzacie z opiniami ze wygrywa z 2009 smile.gif po prostu takie gry maja to do siebie ze wnosza ten powiew "innowacjii" bo ta gra taka byla,zwalila z nog,byla jedyna w swoim rodzaju i pierwsza na ktorej granie w pilke na kompie zrobilo sie konkretne.
To jest tak samo jak kwestia CS 1.6 a np COD4 (Call Of Duty4),CS 1.6 byl kozak ale nikt chyba nie ma watpliwosci ze COD4 go miarzdzy pod kazdym wzgledem co oczywiscie nie jest rowne temu ze CS jest kiepski.

7) Minusy PES2009 - bo oczywistym jest ze takowe sa !

Po pierwsze to o czym juz wspomnialem czyli kurde te patche dodatki itd - to nie dla mnie,chociaz wlasnie sciagam pierwszy raz w zyciu jakies paczki smile.gif)
Wslizgi robione przez kompa - o tak to bardzo irytujace,generalnie da sie to opanowac gdyz szybkie operowanie zmiana zawodnikow w pewnym sensie to eliminuje ale bywaja sytuacje gdzie niestety sie nic nie poradzi....i tak poza tym to ja naprawde nie widze wad tej gry,poza jeszcze ta ze musze cos sciagnac zeby grac przez hamachi right ? he he he he

Mnie powala ta gra do tego stopnia ze po pol roku zorientowalem sie ze nie mam komentatorow smile.gif
falcon87pl
FIFA 09 na kompa = gówno w czystej postaci, mozna ewentualnie porownywac z tym Soccerem na pegasusa co byl. FIFa 09 na konsole (ja gram na PS3) - od czasow PES 5 zadna pilka mnie tak nie wciagnela - koniecznie zagraj jak masz mozliwosc smile.gif. Do pozostalych punktow poruszonych w poscie powyzej odniose sie jak wroce z miasta tongue.gif
bummbummbamm
No niestety narazie takiej mozliwosci nie mam,chociaz moj znajomy ktory siedzi w Belgi i notorycznie miota w Fifcoka 10 vs 10 i takie tam mowil mi dokladnie to samo o czym ty piszesz i pewnie tak jest,ale to co jest na PC to jest po prostu jakis zart smile.gif koledzy mnie nakrecili,ja sie podpalilem odpalam mecz z kolega na hamachi i po prostu doznalem takiego porazenia ze przeszok smile.gif tak jak napisales jak pilka na pegasusa smile.gif)) dalem tej grze duzo szans ale kurde po kazdym razie z usmiechem na twarzy wracam do PeSa.

Pozdro.
falcon87pl
ad 2) Z tego co pamietam to mnie sie strasznie trudno strzelalo spoza 22-24 m i to nawe najlepszymi zawodnikami. Mozekolejne updatey konami i patche cos zmienily od czasu kiedys ostatnio gralem w pes (ponad 3 miesiace temu).

ad 3) W porownaniu do pes 2008 pluja tak samo ale na boki przynajmniej biggrin.gif

ad 4) jezeli jestes zachwycony tym aspektem w pes 2009 to przy pierwszej grze w konsolowa fife radze zalozyc pieluche i sliniak biggrin.gif wg mnie satysfakcja z rozklepania przeciwnika jest niesamowita.

ad 5) nie bede po raz kolejny na forum czy stronce issonline pod postami wypisywal zalet fify NA KONSOLE. (gameplay, swietny online, uczucie jakbys ogladal mecz na canal +, setki animacji jak pilkarze upadaja, strzelaja, zderzaja sie, caly system kolizji, itp itd...) Powiem tylko ze 10 na 10 na te kilka meczy co zagralem dziala bez najmniejszej zacinki (co po meczach 1 vs 1 w pes'a online wprawilo mnie w oslupienie) ale jezeli nie sa to mecze gdzie ludzie sie umawiaja to wyglada to troche jak gra na podworku - wszyscy za pilka biggrin.gif ale i tak zabawa jest niezla smile.gif

ad 6) PES 6 realizmem nie powala ale ta grywalnosc ... 3 dni temu jak zasiedlismy to 3 bite godziny w 6-tke jeszcze gralismy (nie w fife bo kumpel na klawie gra a ja po kilku miesiacach fify na ps3 jak odpalam pes 2009 to ... "bo mnie ku*** boli... OSZUKALI MNIE!!")

ad 7) Samoczynne wslizgi moga doprowadzic do szalu, z tym sie zgadzam. No i online :/

crash5
Jak myślicie jak rozpoczną się nowe sezony z poszczególnych lig to KONAMI wyda patcha aktualizującego transfery? Mówie oczywiście o PES 2009. Czy było tak z poprzednią wersją? Bo niepamiętam.
slawius1
mogli by dać, ale patrząc na poprzednie części, to powinni raczej dopilnować, aby w nowym pesie były aktualne wszystkie transfery (głównie z końca okienka transferowego - rok temu Berbatov i Robinho byli w Tottenhamie i Realu). Mam nadzieję, że tym razem nie dadzą ciała przy składzie United mad.gif
MorganKing
Witam!Chciałem opisać moje odczucia związane z tą grą,a właściwie z trybem:

"Zostań legendą"
Pomysł fantastyczny,ale wykonanie...Pełna żenada.Miliony bugów podczas gry,identyczne,schematyczne rozgrywanie podobnych sytuacji (np. wyrzut z autu blisko bramki rywala-ZAWSZE jest wykonany krótko).U mnie np. wszyscy obrońcy w drużynie w której ja gram popełniają milion błędów,takich na poziomie IV ligi.No ludzie,bez przesady.Dobre jest też to,że gram w meczu np. Stoke-Manchester Utd. jako zawodnik Stoke.I jest prawie niemożliwe przejść obronę Czerwonych Diabłów.Kryją krótko,wchodzą ostro,nie popełniają prawie wcale błędów,a napastnicy z pomocnikami rozgrywają takie akcje,że aż miło popatrzeć.Wrzutki,podania w uliczkę,skuteczny drybling.Super,tak ma być.Po sezonie przechodzę do Manchesteru.I co??Ta sama obrona nie potrafi upilnować graczy Stoke,tracimy 3 bramki,a Tevez nie trafia w bramkę z kilku metrów:/ I tak co mecz.Ludzie,gdzie tu realizm??
Gram teraz Manchesterem i czuje się tak,jakby na boisku były 22 drużyny.Mój przeciwnik to jedna drużyna z 11 piłkarzami,i 11 piłkarzy Manchesteru-każdy sam dla siebie jest osobną drużyną,bo nie ma podań,asekuracji ani nic z nowoczesnego futbolu.Straszne:/
Kolejną sprawą jest wycofywanie piłki.Ja wychodzę na czystą pozycję,a zawodnik który jest 3 metry za mną...odwraca się i gra do tyłu,gdzie tracimy piłkę i idzie kontra:/
Moim zdaniem ta gra jest po prostu słaba.Fajny pomysł,ale tym którzy uważają to za symulator radzę się przejść na mecz w realu.
Pozdrawiam.
Aha-i jeszcze jedno.Zawsze drużyna w której gram,ma najmniej strzelonych bramek z wszystkich w danej części tabeli mimo,że w latach poprzednich strzelała najwięcej.
Kubbas
CYTAT(bummbummbamm @ Jun 5 2009, 17:18) *
6) PES06 - gra legenda,rewelacyjna aaaale mysle ze przesadzacie z opiniami ze wygrywa z 2009 smile.gif po prostu takie gry maja to do siebie ze wnosza ten powiew "innowacjii" bo ta gra taka byla,zwalila z nog,byla jedyna w swoim rodzaju i pierwsza na ktorej granie w pilke na kompie zrobilo sie konkretne.
To jest tak samo jak kwestia CS 1.6 a np COD4 (Call Of Duty4),CS 1.6 byl kozak ale nikt chyba nie ma watpliwosci ze COD4 go miarzdzy pod kazdym wzgledem co oczywiscie nie jest rowne temu ze CS jest kiepski.

Jak już ktoś odświeżył temat to z chęcią tą wypowiedź neguje, Twój argument na temat tego, że PES 6 jest tak popularny nadal i uważany za najlepszego PES'a na PC ponieważ wprowadził wielką rewolucję jest śmieszny, poprzednie 2 PES'y: 4 i 5 były na tym samym graficznym engine, i ogólnie zbudowane w strasznie podobny sposób. Jeżeli PES 6 wprowadził jakąś rewolucje to właśnie w gameplayu. PES 6 jest dotąd tak popularny ponieważ Konami jak dotąd nie wydała lepszej gry piłkarskiej na PC. A jedyna przewaga PES'a 2009 to chyba grafika, choć itak twarze w PES'ie 6 wyglądają bardziej realistycznie i lepiej estetycznie.

Co do trybu BAL, o którym pisał Morgan wyżej, to to co napisał jest prawdą, tryb po kilku godzinach grania przestaje być grywalny i bawić, gdy już się dostrzeże wszystkie bugi.
MorganKing
Przypomniało mi się jeszcze:
Problem z żółtymi i czerwonymi kartkami,bo to jest paranoja co się w tej grze dzieje.
Tak samo system transferowy-matko święta,w drużynie mam 7 obrońców i chyba 6 napastników,kogo ściąga manager??Tak,kolejnego napastnika.Mimo,że obrońcy mają tragicznie niską średnią za występy w sezonie.
Albo sytuacja: W połowie sezonu przychodzę do Chelsea. Mimo,że gram tylko pół sezonu,jestem najlepszym strzecem drużyny,obok takiej perełki jak Manicni-napastnik,który w całym sezonie zdobywa 2 bramki i jedną asystę.I co??Koniec sezonu,Chelsea mi dziękuję za współpracę,Mancini gra tam do dziśsmile.gif

Dlatego śmieszy mnie,gdy ktoś o PES2009 mówi: symulator:)
Tomek775
No tak obrona zespołu w którym gra zawodnik jest tragiczna ;/
Mam ten sam problem ;/
Gdy przechodze do lepszego teamu to obrona jest tak samo beznadziejna...;p
MorganKing
Mi się wydaje,że cała drużyna słabnie po przyjściu do niej. Obrona szczególnie dlatego,że tam nie pomagamy:) Skupiamy się raczej na grze ofensywnej. Ja gram jako napastnik,ale jeśli nie rozgrywam akcji,to w całym meczu moja drużyna ma 1-2 okazje do zdobycia gola i nie mówię tu o 100%,tylko o zbliżeniu się do bramki przeciwnika i możliwości oddania strzału.
Musi to być poprawione w następnym PESie.
slawius1
od nas głównie zależy skuteczność w drużynie (w przypadku napastnika - zagrajcie pomocnikiem ciekawsza gra jest wtedy), jak trzeba robić za cały napad to wytrzymałość szybko spada, jak trochę się odpuści ciężko drużynie sklecić coś bez naszej pomocy :/
Bo0os
temat ktory zalozylem nie odniosl sukcesu tak wiec jeszcze jeden post nie zaszkodzi

otoz zbieram ladne bramki do filmu

oto prewiev http://www.youtube.com/watch?v=qybpnahlLZI...re=channel_page

Ave

EDIT: link bezposredni nie dziala, film mozna obejzec z kanału http://www.youtube.com/user/Bo0os
falcon87pl
CYTAT(Bo0os @ Aug 10 2009, 14:42) *
temat ktory zalozylem nie odniosl sukcesu tak wiec jeszcze jeden post nie zaszkodzi

otoz zbieram ladne bramki do filmu

oto prewiev http://www.youtube.com/watch?v=qybpnahlLZI...re=channel_page

Ave

EDIT: link bezposredni nie dziala, film mozna obejzec z kanału http://www.youtube.com/user/Bo0os

Rewelacyjny montaz tego preview smile.gif jak chcesz to wejdz na youtube na moje konto i tam sa 3 moje kompilacje. Jakby cos wpadlo Ci w oko to napisz ktory gol/ gole i postaram sie znalezc save'a. Ja w czw rano wyjezdzam na 8 dni wiec dzisiaj albo jutro rano musialbys mi dac znac chyba ze nie spieszy Ci sie z tym projektem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.