Stalówka- do Arkadii nie jedź.. wiem że nie ma bo byłem wczoraj( mieszkam 5 min od centrum handlowego) i gość powiedział w Saturnie że chcą wydać grę jak już będzie w niej ten patch od Konami... i narazie wycofali... ale powiedział że może się to zmienić i mogą ja bez tego patch wypuścić wcześniej... w Empiku nie wiedział kiedy będzie.. a w Cerfie nie patrzyłem
mati_910
Oct 21 2008, 07:39
CYTAT(Morrison @ Oct 20 2008, 22:35)

stworzyć akcje w tej załosnej grze to chyba trzeba zagrać 10 napastnikami, nie wiem co to kur** ma być jak tutaj przeprowadzić akcje jak te tekstury zamiast wbiedz w pole karne ustawic sie to uciekaja i sie cofaja bo oni nie chce miec pilki pilka piecze -,- zal dupe sciska jak w to sie gra
Pobaw się w taktyka przed meczem, dobierz odpowiednie krycie, zadania piłkarzy tzn który ma być ofensywny, który defensywny, odpowiednią formację i rozstawienie. Żeby było dobrze trzeba trochę posiedzieć, popatrzeć jednak uwierz mi że wtedy nie będziesz miał takich problemów.
Osobiście nowy PES2009 przypadł mi bardzo do gustu i mimo błędów, które są nieuchronną czarną stroną prawie każdej gry, to i tak mam zamiar posiedzieć przy niej cały rok. Teraz tylko poczekać na wielkie popisy patchmakerów i zainstalować, któryś z ich patchy;) Pozdrawiam.
chunsoo19
Oct 21 2008, 10:19
Witam ...
W PES gram już jakiś czas lecz dopiero teraz zaczynam przygodę z tym forum
Czy wiecie może kiedy będzie Polska wersja PESa ?? Czy w ogóle taka będzie ^^ Czy zamiast wersji Polskiej będzie po prostu nałożoną ładka która da nam zabawę w Języku Polskim

Z tego co wiem nie ma u nas w sklepach PESa jedynie allegro, lecz to angielska wersja i nie wiem czy brać tą czy jeszcze poczekać na Polską.
Pytam o oryginalna gdyż chętnie bym pograł przez neta a nie ciągle samemu na pirackiej ^^
Pozdro
CYTAT(chunsoo19 @ Oct 21 2008, 11:23)

Witam ...
W PES gram już jakiś czas lecz dopiero teraz zaczynam przygodę z tym forum
Czy wiecie może kiedy będzie Polska wersja PESa ?? Czy w ogóle taka będzie ^^ Czy zamiast wersji Polskiej będzie po prostu nałożoną ładka która da nam zabawę w Języku Polskim

Z tego co wiem nie ma u nas w sklepach PESa jedynie allegro, lecz to angielska wersja i nie wiem czy brać tą czy jeszcze poczekać na Polską.
Pytam o oryginalna gdyż chętnie bym pograł przez neta a nie ciągle samemu na pirackiej ^^
Pozdro
Polskiej wersji nie bedzie wiec lap sie za anglika.
jacekz40
Oct 21 2008, 11:12
QUOTE(norek @ Oct 21 2008, 11:36)

Polskiej wersji nie bedzie wiec lap sie za anglika.
Polskiej wersji nie, ale spolszczenie można chyba zrobić? Mam jeszcze pytanie do dobrze zorientowanych, gdzie teraz można podejrzeć zmęczenie zawodnika? W czasie meczu nie ma problemu w panelu "zmiany zawodników" widać ich zmęczenie ale w oknie głównym rozgrywek, przed meczem - gdzie? Jak zwykle problem

bo po trzech meczach juz padnięci zawodnicy, kiedy w końcu to ulegnie zmainie, w której edycji gry?
Dobrze mi sie gra w tego PESa.Przesiadlem sie z wersji 2006.
Jeśli miałbym coś zarzucić tej grze to na dzień dzisiejszy:
- jak dla mnie po 20/30 meczach w become a legend nastała nuda, człowiek teskni za trybem gdzie może poprowadzić całą drużyne, uważam że trzeba jakoś inaczej rozwiązać kwestie samej gry w tym trybie np: gramy całą 11 i w niej nasz zawodnik.
- ML 2 liga połowa sezonu a ja wypożyczam do Interu CR,Messi,ETO,Ramos :/ aż strach pomyślec co będzie jak awansuje do D1.
Poza tym dobry pesik.
Tomaszzz
Oct 21 2008, 13:41
CYTAT(unm @ Oct 21 2008, 14:42)

- ML 2 liga połowa sezonu a ja wypożyczam do Interu CR,Messi,ETO,Ramos :/ aż strach pomyślec co będzie jak awansuje do D1.
A kaze ci ktos ich wypozyczac? Zreszta to chyba normalne...
Tak bardzo normalne jeslli gwiazdy światowej piłki idą do 2ligowego klubu a ich pracodawcy nie mają nic przeciwko.
Żądanie opłaty za wypożyczenie wynosiło 5500p ja utargowałem na 1500p.
batman
Oct 21 2008, 13:55
Wszystko było by idealnie , perfekcyjnie , tylko te crashe do windowsa :/ Gra w pewnych momentach jest nieprzewidywalna , co jest wg mnie dużym plusem. Nie podobają mi się natomiast rożne
Wookiee
Oct 21 2008, 14:11
No doprawdy
zeby tak spartolic gre to az sie w glowie nie miesci ;/
jako calosc jest MEGA GIGANTYCZNIE ZAJEFAJNIE
tylko te bledy w BaL i CL nie pozwalaja grac a ilez mozna towarzyskie pykac ;/
co za tym idzie od 2 dni nie gram w PESa i czekam na patcha i okropnie sie nudze ;/
chyba pojde do sklepu po NBA 2k9 i NHL 09 bo to moje na rowni z PESem ulubione gry
mariusz123211
Oct 21 2008, 15:15
ej mam pytanie jest już spolszczenie do pesa??
geforc
Oct 21 2008, 15:47
CYTAT
chyba pojde do sklepu po NBA 2k9
powodzenia chłopczyku
Wookiee
Oct 21 2008, 16:10
LoL to na allegro kupie co za roznica.
i tak dlamnie sklep teraz to i tak w 90% allegro wiec po co taka glupia odp na moj post.
MATT2012
Oct 21 2008, 16:22
Po kiego ja oryginała kupowałem:/ ??na pełnej wersji wywala mnie w momentach wymienionych kilka postów wyżej a na piracie wszystko ok;) co za świat...dla samego online nie warto wydawać tyle forsy a jeśli chodzi o samą grę gra mi się bardzo przyjemnie.Pzdro
Pelajs
Oct 21 2008, 16:24
W których sklepach mozna kupic nowego pesa? Czy jest juz np w media markt lub empiku?
chunsoo19
Oct 21 2008, 16:34
Ok to zamawiam anglika bo szkoda czekać ^^
Lecz mam jeszcze inny problem lecz sobie jakoś radze lecz nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy jednak taka jest po prostu gra -.-
Gram oczywiście na padzie i zawsze mam problem gdyż w ustawieniach nie moge dać klawiatury na środek tylko ustawia mi jakąś opcje trenerska -.- Robi samo zmiany itd a ja kurde nawet do menu nie mogę wejsc przez pada xD
Wiem nuubskie pytnie lecz kto zaczyna nubsko przygode z forum ten potem będzie miał lepiej.
Mój pad to:
http://www.eoferty.com.pl/id58876_pad_mant...k_2_pc_ps2.html
warson
Oct 21 2008, 16:40
W których sklepach mozna kupic nowego pesa? Czy jest juz np w media markt lub empiku?
jest w Media Markt za jak dla mnie zadziwiającą cenę: 129zł.
Pelajs
Oct 21 2008, 16:58
CYTAT(warson @ Oct 21 2008, 17:44)

jest w Media Markt za jak dla mnie zadziwiającą cenę: 129zł.
A czy jest gdzies moze taniej np w okolicach 100 zł??
BombeL1946
Oct 21 2008, 17:38
U mnie w mieście od jutra w Media eXpert będzie po 98zł.

Lecę jutro jak tylko wrócę z pracy
P.S. Po co posty typu "W to się nie da grać..." Ktoś wam rozkazuje? Nie grajcie i spokój.
Tomaszzz
Oct 21 2008, 17:45
CYTAT(unm @ Oct 21 2008, 14:49)

Tak bardzo normalne jeslli gwiazdy światowej piłki idą do 2ligowego klubu a ich pracodawcy nie mają nic przeciwko.
Jak sie gra na niskim poziomie trudnosci to tak jest...
CYTAT
a ja wypożyczam do Interu
Zrozumialem to tak, ze wypozyczasz ze swojego zepsolu do Interu, a nie do swojego zespolu - stad nieporozumienie, moglbys pisac troche jasniej...
Pelajs
Oct 21 2008, 18:29
A ja mam zamiar kupic gre na necie. Czy mozecie mi polecic jakis sklep internetowy, albo cos, aby kupic w miare taniego pesa np. w okolicy 99 zl? Albo mozecie podac linka gdzie jest jakas okazyjna cena.
Randone
Oct 21 2008, 18:48
Dear customer,
Thank you very much for contacting the Konami customer support team.
We apologize for the inconvenience this problem has caused you.
We are aware that the problem exists, and are happy to report that a patch for
the PC version will be coming out approximately by the end of the week to
resolve this problem.
In the meantime, we can propose the following temporary solution:
Please lower the resolution of the game to 1280*720 or below, and there should
not be any problem while playing a mode.
Your Konami Support Team
Konami Digital Entertainment GmbH
Berner Str. 103-105
60437 Frankfurt am Main
Germany
Local Court of Frankfurt am Main: HRB Nr. 24990
Managing Director: Kunio Neo, Kazumi Kitaue
Pelajs
Oct 21 2008, 18:57
Czy ktos moze dokladnie powiedziec o co w tym liscie chodzi
Randone
Oct 21 2008, 19:00
Patch wyjdzie pod koniec tygodnia.
Zmien rozdzielczosc na 1280*720 lub nizsza to byc moze gry nie wywali.
Tyle.
tylko ciekawe czy on poprawi carsh'owanie gry czy także grę online...
Randone
Oct 21 2008, 21:10
No przeciez online dobrze smiga... niektorym

Niech uporaja sie z wywalaniem, bo fajnie sie gra singla.
batman
Oct 21 2008, 21:27
It's too late to apologize... aczkolwiek dobre i to , więc czekamy !
MakssPl
Oct 21 2008, 22:25
Mi nic nie crashuje, dobre online z dobrymi graczami (zielone, zolte)...
Ale pojebani typi graja przez siec... biorą barce ---> Messi ----> całe boisko przebiegnie ----> G0o0o0L... tragedia, to zniechęca!
aerofan
Oct 21 2008, 22:26
Witam.
Ja grę kupiłem wczoraj i ... jestem rozczarowany.
Grafika - fenomenalna. Jeśli chodzi o płynność i w ogóle. Ale animacja postaci to już katastrofa. Piłkarze biegają jak kukły jakieś, a ci nasi polscy to już w ogóle jak koszykarze a nie jak piłkarze.
Chyba sprzedam i kupię sobie Fifę, choć ta u mnie nie była taka płynna (przynajmniej w wersji demo).
No i szkoda, że nie ma poprawionego (ba, nie ma w ogóle) polskiego komentatora Borka.
I twarze naszych... Ja bym w godzinę zrobił lepszą reprezentację Polski.
Na szybko zrobiłem sobie Rogera Pereirę
PS> A może chce ktoś kupić ? Nie rejestrowana, nie wiesza się, wczoraj nabyłem , paragonik na 129 zł jest, oddam za stówkę...
kucharz
Oct 21 2008, 22:32
QUOTE(Randone @ Oct 21 2008, 19:52)

Dear customer,
Thank you very much for contacting the Konami customer support team.
We apologize for the inconvenience this problem has caused you.
We are aware that the problem exists, and are happy to report that a patch for
the PC version will be coming out approximately by the end of the week to
resolve this problem.
In the meantime, we can propose the following temporary solution:
Please lower the resolution of the game to 1280*720 or below, and there should
not be any problem while playing a mode.
Your Konami Support Team
Konami Digital Entertainment GmbH
Berner Str. 103-105
60437 Frankfurt am Main
Germany
Local Court of Frankfurt am Main: HRB Nr. 24990
Managing Director: Kunio Neo, Kazumi Kitaue
Śmieszne poprostu... tylko zmiana rozdzielczości nic nie pomaga ;] To info od Konami ? To nie fake?
Randone
Oct 21 2008, 22:43
Napisz do Konami, opisz problem, poczekaj na identyczna odpowiedz.
Tak, wiemy, ze zmiana rozdzielczosci nie pomaga.
Taka zaslona dymna

Pewnie sami jeszcze nie wiedza co sie dzieje, a o zmianie rozdzielczosci Konami dowiedzialo sie z forum PESFan lub Evo-Web
Mirage
Oct 22 2008, 07:36
CYTAT(m3xXx @ Oct 21 2008, 23:29)

Ale pojebani typi graja przez siec... biorą barce ---> Messi ----> całe boisko przebiegnie ----> G0o0o0L... tragedia, to zniechęca!
Tja co racja to racja. Wkurzające to jest staszne. Grają albo Barcą, albo Argentyną na szpicy z Messim i trzeba baaaarrrdzooo uważać. Niby jest to najprostrzy sposób na strzelenie gola, ale zarazem sztuką jest nauczyć się takie ataki zatrzymywać, a uwierz mi - da się

A żeby tak nie offtopicować totalnie pojawiła się recenzja PESa 2009 na GOLu.
Więcej tutaj:
http://www.gry-online.pl/s020.asp?ID=5128Ocena -
77% - dla mnie trochę za nisko. Dla mnie PES zasługuje na conajmniej 80%...no ale to są właśnie recenzenci.
crash5
Oct 22 2008, 10:19
Wiem że było to gdzieś pisane ale niezostało do końca wyjaśnione. Jaka jest różnica pomiędzy VERY EASY a HARD w master league level? Czy chodzi tutaj o transfery?
wanted92
Oct 22 2008, 10:21
Różnica jest taka ,że na niższym stopniu trudności zawodnicy mniej się męczą,a także negocjowanie w oknie transferowym jest łatwiejsze.
crash5
Oct 22 2008, 10:32
A na jakim gracie najczesciej? Ja se zmienie na Normal chyba bo mam na easy.
wanted92
Oct 22 2008, 10:43
ja o ile dobrze pamiętam też na normal
KONAMI poinformowało, że jutro wyjdzie oficjalny patch.
donvitopl
Oct 22 2008, 15:14
Ema!
Czy posiadacie listę najważniejszych transferów, których w PES 2009 nie dokonano?
@aerofan spokojnie..... przesadzasz. Jutro patch, niedługo mody, które jeszcze poprawią grę (pod względem wizualnym i estetycznym)
Zresztą co masz w FIFIE?? Frankowskiego i Matusiaka w kadrze + tak oto wygląda ROGER w FIFA09: Naprawdę niesamowita jest FIFA.

Wookiee
Oct 22 2008, 18:17
heh w PESie tez Roger nie wyglada lepiej xD
chunsoo19
Oct 22 2008, 18:30
CYTAT(aerofan @ Oct 21 2008, 21:30)

Witam.
Ja grę kupiłem wczoraj i ... jestem rozczarowany.
Grafika - fenomenalna. Jeśli chodzi o płynność i w ogóle. Ale animacja postaci to już katastrofa. Piłkarze biegają jak kukły jakieś, a ci nasi polscy to już w ogóle jak koszykarze a nie jak piłkarze.
Chyba sprzedam i kupię sobie Fifę, choć ta u mnie nie była taka płynna (przynajmniej w wersji demo).
No i szkoda, że nie ma poprawionego (ba, nie ma w ogóle) polskiego komentatora Borka.
Hmm chyba gadamy o innych grach albo kupiłeś przypadkowo FIFE a nie PESa i nie odróżniasz gier O.o Przecież PES w porównaniu do FIFY to bajka i jak kupisz fife będziesz jeszcze bardziej zawiedziony. Hmm tylko widocznie wysokie masz wymagania jeżeli PES Ci się nie podoba ... albo tutaj mówisz o 8 a nie o 09 ^^
Dzidzia
Oct 22 2008, 18:39

Ktory Roger lepszy ;D w PeS czy w Fife ?
barman_2000
Oct 22 2008, 18:43
ale masz problemy, ja nie moge, wez sobie wejdz w edit mode i zmien mu kolor skóry a nie jakies audiotele urzadzasz
MakssPl
Oct 22 2008, 18:44
Ja mam czarnego rogera od poczatku... wtf!?
manio3
Oct 22 2008, 18:44
według mnie fifa to gra bdb, może w gameplayu odstaje od pes trochę ale za to nadrabia to licencjami i online ...
żeby nie było off mam pytanie czy jak zrobię w miejsce np:team f Wisłę to będę nią mógł grać cl?
Dzidzia
Oct 22 2008, 21:10
Mam pytanie. Bo jak wiadomo w niektorych druzynach nie ma orginalnych zawodnikow tylko "players..."
Czy mozna przerzucić z Fify dane zawodników do Pes ?
saluch
Oct 22 2008, 21:36
wyszedł już jakiś OF z aktualnymi składami, poprawionymi nazwami, logami i koszulkami drużyn? chodzi mi o to aby to wszystko zawierało się w jednym Option File, wtedy będzie można zacząć jakas sensowną rozgrywke
Vadiim
Oct 23 2008, 00:39
CYTAT(manio3 @ Oct 22 2008, 19:48)

według mnie fifa to gra bdb, może w gameplayu odstaje od pes trochę ale za to nadrabia to licencjami i online ...
żeby nie było off mam pytanie czy jak zrobię w miejsce np:team f Wisłę to będę nią mógł grać cl?
Dla mnie rozumowanie typu "FIFA nadrabia straty do PES'a po przez licencje.." - Jest jakimś nieporozumieniem

Wielu ludzi pisze cos w stylu "PES ma świetny gameplay, ale FIFA ma licencje i jest na równi.."
Jak można porównywać te dwie rzeczy?
Gameplay i jakieś tam graficzne pierdoły?
Licencje można zyskac w kilka sekund za pomocą myszki i umiejętności skopiowania i wklejenia jednego pliku, a gameplay'a w grze nie zmienisz

Pozdrawiam.
kenny84
Oct 23 2008, 09:20
Ale jednak game play w FIFA 09 dorownuje PES o ile go nie przewyzsza i nie pisze tego fan boy fify bo od zawsze gram w PES a na PS3 mam obie te gry i FIFA nie jest juz ta sama prosta pozycja ze skrytami na strzaly oraz sposobem biec w zdluz linii bocznej i strzelac bramki z dosrodkowan. Teraz jak dla mnie to w PES za latwo padaja bramki z zutow roznych oraz z dosrodkowan a ze fifa ma licencje niczego nie zmienia ale czy widzieliscie animacje zawodnikow w FIFIE na PS3 smialo moge stwierdzic ze sa lepsze od tych z PES 09 ale mimo to w PES 09 mozna tworzyc fajniejsze akcje i wymiany pilek tak wiec obie te gry maja cos czego nie ma konkurent wiec wychodzi na zero
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.