Przepraszam bardzo, czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego u mnie opcja Vsync jest niedostępna? mam GF 6600GT AGPx8 128mb? I co to za opcja Frame skipping?
jak mam wgrać patcha Burgum.025?? proszę o w miarę dokładną instrukcję bo nigdy nie grałem na patchach
Jimmy Floyd
Oct 26 2008, 14:58
CYTAT(pio91 @ Oct 26 2008, 12:48)

Przepraszam bardzo, czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego u mnie opcja Vsync jest niedostępna? mam GF 6600GT AGPx8 128mb? I co to za opcja Frame skipping?
Witam. Vsync działa tylko przy 60 FPS-ach, jest to synchronizacja pomiędzy częstotliwością odświeżania monitora a liczbą klatek. Nie mam pojęcia czemu nie możesz tego ustawić, sprawdź w ustawieniach ekranu --> odświeżanie. Frame Skipping to pomijanie klatek w celu uzyskania płynności animacji. Lepiej to ustaw, bo trzeba dysponować niezłym sprzętem, żeby pozwolić sobie na zignorowanie tej opcji
A grafika będzie lepsza z Vsync i 60Hz czy bez Vsync i 75Hz?
Mastero000
Oct 26 2008, 15:13
CYTAT(pio91 @ Oct 26 2008, 15:07)

A grafika będzie lepsza z Vsync i 60Hz czy bez Vsync i 75Hz?
Częstotliwość odświeżania nie ma wpływu na jakość grafiki, jedynie przy wyższych częstotliwościach oko mniej się męczy.
geforc
Oct 26 2008, 20:40
wg mnie w pes 2009 jest za duzo akcji typu strzal , odbicie bramkarza i dobitka , 90% goli tak trace ...
kostek
Oct 26 2008, 21:39
Rozegranie meczu podczas deszczu kosztuje mnie tyle nerwów, że o ja ciesz pierd*...
Murawa bardziej granatowa niż zielona, ciemno na boisku jakby grali wieczorkiem bez świateł - żenada.
Kubbas
Oct 26 2008, 21:41
CYTAT(kostek @ Oct 26 2008, 21:43)

Rozegranie meczu podczas deszczu kosztuje mnie tyle nerwów, że o ja ciesz pierd*...
Murawa bardziej granatowa niż zielona, ciemno na boisku jakby grali wieczorkiem bez świateł - żenada.
+1
kristo2323
Oct 27 2008, 11:03
CYTAT(kostek @ Oct 26 2008, 22:43)

No fakt nie źle ich poryło z tą nocną rozgrywka a rozjaśniałeś sobie w opcjach gry? Mi pomogło trochę ale i tak w dalszym ciągu te mecze traktuje jako wielki minus.
jacekz40
Oct 27 2008, 13:49
QUOTE(kristo2323 @ Oct 27 2008, 12:07)

No fakt nie źle ich poryło z tą nocną rozgrywka a rozjaśniałeś sobie w opcjach gry? Mi pomogło trochę ale i tak w dalszym ciągu te mecze traktuje jako wielki minus.
Za dużo komp symuluje pogodę deszczową, ja gram teraz rozgrywki ligowe w Holandii, jeszcze nie rozgryzłem do końca tej nowej odsłony PES-a. No ale minusów jest sporo i właśnie ta pogoda, czasami 4 mecze pod rząd w deszczu, jest coś w rodzaju zachądzącego słońca - kiepskie!!! Ładnie się na to patrzy ale do grania to fatalnie. Kolejnym dużym minusem jest przegięte do granic możliwości zmęczenie zawodników, no i pozycje strzałowe a raczej ich brak. To dziwne, że tak trudno o miejsce na boisku nawet 25 metrów przed bramką. Ktoś pisał o bramkach zdobywanych przez kompa z dobitek - zgadza się, gruba przesada z tymi dobitkami, bramkarze wspaniale bronią strzały z dystansu nawet przy samym słupku a w zamieszaniu pod bramką czasami wpadają flaki.
Santiago
Oct 27 2008, 16:50
hehe ciekawy blad u mnie takiego nie ma
Czegoś takiego to nie widziałem jeszcze nigdyyy
tomi_poz
Oct 27 2008, 22:02
haha mialem ostatnio to samo
ciacho23
Oct 28 2008, 10:01
Witam. Czy jak oddaję powiedzmy strzał zza pola karnego to mogęmieć jakikolwiek wpływ czy strzał pójdzie górą czy dołem oprócz regulacji siły strzały? Bo jak daję więcej siły to piłka leci górą. Jednym słowem czy da się oddać strzał po ziemi napełniając pasek siły np do końca?
Offsik
Oct 28 2008, 12:55
ja mam takie pytanie czy można wrzucić swoją muzykę do PEs 2009??
Jesli chodzi o wlasna muze w pes'ie na PS3, to w Music musisz zrobic wlasna playliste o nazwie: KONAMI_PES i tam wrzucasz pliki. Jak na PC to wyglada to nie wiem, ale pewnie podobnie.
Wejdz bedac w grze w GALLERY, potem w Playlist Editor (pierwsze od gory) nastepnie przelacz zakladke na MP3 Library i wcisnij przycisk odpowiedzialny za pomoc - powinno wyskoczyc info co i jak
Offsik
Oct 28 2008, 13:06
oj takiej zakładmki jak "MP3 library" nioe ma:/
jacekz40
Oct 28 2008, 14:51
A jest kitserwer do wersji 2009?
malomowny18
Oct 29 2008, 14:08
Hej.
Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje to, że KAŻDY zawodnik gdy się nim biegnie (bez sprintu) np w prawo i da kierunek np na dół, to ZAWSZE KAŻDY zawodnik robi ten zwód na zamach. Przecież to jest troszkę nierealistyczne i denerwujące.
Czy widzieliście, żeby na meczu obrońca który ma pełno miejsca biegł i robił zwód na zamach?
W pesie 6 tylko takie zwody robili zawodnicy o wysokiej technice dryblingu, a tutaj praktycznie każdy.
Co o tym sądzicie?
PS. i mam nadzieje, że w następnym pesie, będzie możliwość gry bramkarzem
Pozdrawiam
Offsik
Oct 29 2008, 18:14
mnie denerwuje czasami to, że gdy biegne zawodnikiem i chce sie zatrzymac i zmylic goscia to on mi ruletke robi przy lini bocznej ://
Ujmeny
Oct 30 2008, 17:06
CYTAT(Offsik @ Oct 29 2008, 18:18)

mnie denerwuje czasami to, że gdy biegnę zawodnikiem i chce się zatrzymać i zmylić gościa to on mi ruletkę robi przy linii bocznej ://
Zbyt chaotycznie wciskasz przyciski.
Misisko
Oct 31 2008, 16:32
czy wie ktoś moze czy da się jakoś swoją drużynę stworzoną w PEs 2008 przenieść do PES 2009?? , wie ktoś moze który to save
aerofan
Nov 1 2008, 11:19
CYTAT(EjPii @ Oct 25 2008, 21:42)

Wracaj do FIFY (...) ale na PC nic lepszego nie ma.
Chyba żartujesz??? Kupiłem wczoraj Fifę 09 na PC, od jakiegoś czasu gram w PES.
FIFA to TRAGEDIA. Odinstalowałem ją po pół godziny.
Silnik gry EA Sports jest chyba sprzed 10 lat niezmieniony i niezoptymalizowany do sprzętu. Animacje na moim dobrym sprzęcie są KOSZMARNE, jakby żółw miał czkawkę. I nie mówcie mi, że mam słaby sprzęt, bo PES 2009 odpalam sobie w FULL HD na max detalach (1920x1080) i gra jest PŁYNNA ! Na TV 40" takiej jakości nie da mi chyba żadna konsola (konsolowe wersje są HD czy Full HD?) A FIFA nawet na 1024x768 chodziła jak pokraka. Nie da się grać. I nie jestem przeciwnikiem FIFY, w końcu wydałem na to 119 zł z nadzieją pogrania, a gra wylądowała na allegro.
barman_2000
Nov 1 2008, 11:32
nie wiecie moze co trzeba zrobic aby kitsy wrzucone przez kitserver dzialaly, sciagnalem sobie stroje valencii, wrzucilem do odpowiedniego folderu i ich nie ma, slyszalem ze cos nalezy zrobic ale nie pamietam co
Aerofan, następnym razem przed kupnem gry pobieraj demo...
PES to gra pełna realizmu
nawet pseudokibice są
kenny84
Nov 2 2008, 11:06
CYTAT(aerofan @ Nov 1 2008, 11:23)

Chyba żartujesz??? Kupiłem wczoraj Fifę 09 na PC, od jakiegoś czasu gram w PES. FIFA to TRAGEDIA. Odinstalowałem ją po pół godziny.
Silnik gry EA Sports jest chyba sprzed 10 lat niezmieniony i niezoptymalizowany do sprzętu. Animacje na moim dobrym sprzęcie są KOSZMARNE, jakby żółw miał czkawkę. I nie mówcie mi, że mam słaby sprzęt, bo PES 2009 odpalam sobie w FULL HD na max detalach (1920x1080) i gra jest PŁYNNA ! Na TV 40" takiej jakości nie da mi chyba żadna konsola (konsolowe wersje są HD czy Full HD?) A FIFA nawet na 1024x768 chodziła jak pokraka. Nie da się grać. I nie jestem przeciwnikiem FIFY, w końcu wydałem na to 119 zł z nadzieją pogrania, a gra wylądowała na allegro.
A czy szanowny pan widzial FIFE 09 na konsole next gen?? w przypadku konsol chyba jednak fifa wypada lepiej ale nie wiedziec czemu gram w PES
Morrison
Nov 2 2008, 14:10
czego jak zaczynam ML to mi wywala do WINDOWSA?!
barman_2000
Nov 2 2008, 14:29
bo nie masz zainstalowanego patcha
krycha23
Nov 2 2008, 14:34
Ja mam patcha,orginalna gre i wyrzuca mnie w drugim sezonie w ML do windy.Szok!Dostane zaraz szalu,cholera.
Morrison
Nov 2 2008, 16:55
no ale w czasie gry Cie wywala czy przy zaczęciu gry? Jak w czasie to zmień może rozdzielczość! Mnie wywala jak zaczynam pff
CYTAT(Fan8 @ Nov 1 2008, 22:24)

PES to gra pełna realizmu
nawet pseudokibice są

To "tylko" bug
krycha23
Nov 2 2008, 18:29
Odinstalowalem gre,poniewaz w drugim sezonie ML,pes sie wywalal.Od razu zainstalowalem patch i zauwazylem,ze pes2009.exe(wersja 1..1.0.0)nie dziala.Tzn. zapali sie dioda na czytniku dvd na zielono,ale plyty nie zaczyna czytac.O co chodzi?Gdy skopiuje exe z program files na plytce to wersja wraca do 1.0.0. i patch chyba nie dziala.Zaznaczam,ze podmieniam settings,aby zwiekszyc rozdzielczosc do 1360x768.Wydaje mi sie,ze nie powinno to sprawiac problemu.Ktos cos poradzi?
aerofan
Nov 2 2008, 23:16
CYTAT(kenny84 @ Nov 2 2008, 11:10)

A czy szanowny pan widzial FIFE 09 na konsole next gen?? w przypadku konsol chyba jednak fifa wypada lepiej ale nie wiedziec czemu gram w PES

No tak, ale mowa byla o PC, a nie o konsolach. Na PC Fifa to dno.
kenny84
Nov 3 2008, 09:57
CYTAT(aerofan @ Nov 2 2008, 23:20)

No tak, ale mowa byla o PC, a nie o konsolach. Na PC Fifa to dno.
To fakt na PC nigdy nie gralem w FIFE no zdazylo sie fakt ze sobie sciagnalem ale jakos sie nie zagrywalem zawsze na PC PES 6 pozniej PES08 teraz PS3 i PES09 oraz FIFA dlatego nie ma co sie wypowiadac na temat fify na rozne platformy bo FIFA na next gen a na PC to dwie rozne gry
cypress.amaru
Nov 3 2008, 13:23
mam glupie pytanie
konami wypuscilo jakiegos patcha?
Tak. Patch 1.10 ma naprawiać błąd wywalania do Windowsa, gdy grasz w LM lub BaL.
Dla mnie okropnie irytującą rzeczą , którą według mnie Konami totalnie spierniczyło to w jaki sposób pokazywana nam jest powtórka. Kiedy chcę obejrzec powtórkę np. parady bramkarskiej to musze odczekac te 8 sekund , gdyż replay zaczyna się w samym źródle akcji, niekoniecznie mam czas i ochotę tego oglądac , da się to zmienic jakoś?
no z tymi powtórkami jest denerwująca sprawa... zeby czekac na powtórke jakiegoś ładnego strzalu czy cos trzeba chwilke poczekac

a ja mam pytanie wie ktos czy wyjdzie do pes 2009 Stadium serwer?? nie weim jak było w 2008 czy był czy nie ale w 6 był i to jest dobra rzecz bo stadiony troche do poprawki maja.
Misisko
Nov 3 2008, 18:41
Zauważyłem w PES-ie wypasioną rzecz , :
Finał LM rzut rożny dla Chelsei , wchodzą moi gracze których wprowadziłem na boisko , pokazują rzut rożny , a ja patrzę a Petr Cech pod moją bramką się błąka

Wygrywałem 1-0 i już były ostatnie minuty meczu

i bramkarza wezwał komputer

ale nic nie zdziałał jeszcze przez to bramke stracili
w Pes 2008 też to było... przy takich wynikach w meczu o stawkę.. też se możesz to ustawić.. mozesz wybrac 3 pilkarzy ktorzy beda wchodzili w pole karne przy roznych i wolnych spod pola karnego chyba
juventino
Nov 4 2008, 11:20
kurcze nawgrywalem tych patchy, dodatkow i teraz gra mi chodzi za szybko:/ bede musial chyba zrobic reinstalke.
moglby mi ktos napisac jakie patche i dodatki wgrac, aby znowu nie namieszac? tak zeby byla cala bundesliga, polskiej chyba nie ma, ale jeszcze jakies twarze, buty, reklamy, stadiony...
moze ktos by przeslal swoj OF?
prosze o pomoc
STEFAN86
Nov 4 2008, 21:07
Parodia piłki nożnej. Czemu boczni obrońcy za wszelką cenę schodzą do środka? Czemu Messi to speedy gonzalez, z resztą dziadek figo tak samo? Czemu bramkarze komputerowi to spider-many? Super gra. Brawo.
hehe nie podoba Ci sie - nie graj, nikt Ci nie kaze

nigdy nie ma tak ze wszyscy sa zadowoleni, zwlaszcza w Polsce...
STEFAN86
Nov 4 2008, 21:19
Nie podoba mi się i nie będę grał, dziwi mnie tylko że tak się podniecacie tym syfem.
super_sajianin
Nov 4 2008, 21:20
CYTAT(STEFAN86 @ Nov 4 2008, 21:11)

Parodia piłki nożnej. Czemu boczni obrońcy za wszelką cenę schodzą do środka? Czemu Messi to speedy gonzalez, z resztą dziadek figo tak samo? Czemu bramkarze komputerowi to spider-many? Super gra. Brawo.
Co za pajac xD
Luzuj poślady // Tomak
hehe dla Ciebie to jest syf, dla mnie Fifa na PC to crap a ktos powie ze Fifa wymiata .. sa gusta i gusciki

a o gustach sie NIE dyskutuje
Jimmy Floyd
Nov 5 2008, 11:40
Ten spór o prymat chyba nigdy się nie skończy. Nie zamierzam porównywać FIFY z PESEM, bo należą one do 2 różnych kategorii. To tak jakby porównywać HALF LIFE 2 z COMPANY OF HEROES. FIFA jest zręcznościówką, a PES - symulacją - koniec kropka. Można wymienić milion argumentów warunkujących tę klasyfikacje, ale to jest przecież widoczne już przy pierwszym kontakcie z obydwoma produktami, sam kiedyś pykałem w fife zresztą jak każdy (no może większość). EA miało monopol na blaszakach

Pamiętne FIFA 98 RTWC, WC 1998, FIFA 2003. Żeby nie być gołosłownym, napiszę coś na poparcie faktu, że PES jest prawdziwym symulatorem. Otóż wczoraj zagrałem Champions League Barceloną. 1 mecz - remis na Camp Nou z FC Basel 1:1 - 10 minut - TOP PLAYER. Myślę, że to wystarczający argument zważywszy na wczorajszy mecz W REALU.
CYTAT(Jimmy Floyd @ Nov 5 2008, 12:44)

Ten spór o prymat chyba nigdy się nie skończy. Nie zamierzam porównywać FIFY z PESEM, bo należą one do 2 różnych kategorii. To tak jakby porównywać HALF LIFE 2 z COMPANY OF HEROES. FIFA jest zręcznościówką, a PES - symulacją - koniec kropka. Można wymienić milion argumentów warunkujących tę klasyfikacje, ale to jest przecież widoczne już przy pierwszym kontakcie z obydwoma produktami, sam kiedyś pykałem w fife zresztą jak każdy (no może większość). EA miało monopol na blaszakach

Pamiętne FIFA 98 RTWC, WC 1998, FIFA 2003. Żeby nie być gołosłownym, napiszę coś na poparcie faktu, że PES jest prawdziwym symulatorem. Otóż wczoraj zagrałem Champions League Barceloną. 1 mecz - remis na Camp Nou z FC Basel 1:1 - 10 minut - TOP PLAYER. Myślę, że to wystarczający argument zważywszy na wczorajszy mecz W REALU.
Pograj online w którąś z odsłon od 6. PES z symulacji idzie w arcade i to co było przyczyną dla której olewało się kiedyś fifę teraz zaistniało mocno w produkcjach KCET. Owszem gra jest luźna i lajtowa, można wykręcać kosmosy i odstawiać wariacje, ale z symulacją to ten produkt poza grafiką ma już niewiele wspólnego. Jako gra nie jest zła, ale to już koniec serii jaką znaliśmy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.