Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 - Dyskusja
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wanted92
ja mam najnowszą fife na xboxa ,ale odkąd mam pesa na PC to x klocka jeszcze nie włączyłem tongue.gif
wlodar88
ludzie. gra w pes'a 09 z kompem jest fajna, ale ta gra jest stworzona do gry z kumplami. wczoraj grałem z 3'a ziomami. na klawiaturze i 3'ch padach i zabawa jest nieziemska. 2'ch na 2'ch. możliwości jakie wtedy mamy to dopiero coś. można dokładnie się wystawić, lepiej przykryć przeciwnika. gdzie jeden zawodnik stara się odebrać piłkę przeciwnikowi, a drugi kryje tego do którego może być adresowana następna piłka. miód, mówię Wam. xD graliśmy tak pół dnia i zabawa jest przednia. xD
Jimmy Floyd
Do wszystkich którzy twierdzą, że w PES-ie nie ma czegoś takiego jak gra drużynowa, a gameplay przypomina pamiętnego Kapitana Hawk-a, gdzie jeden zawodnik mógł przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Otóż proponuję nie napalać się na mecz jak Arab na kurs pilotarzu, tylko poświęcić trochę czasu na ustalenie strategii. (pułapka offsidowa, kontratak, itp.) ustawić najwyższy stopień gry defensywnej dla obrońców, bocznych ustawić jak sama nazwa wskazuje przy liniach bocznych, ustawić jakiegoś libero, playmakerom i napastnikom przyporządkować odpowiednie kierunki - przecież to są wszystko truizmy !!! A wy wypisujecie, że pomocnicy nie idą za akcją, a kontratak przypomina wspomnianą już kreskówkę z Tsubasą w roli głównej. Ja nigdy takich herezji nie głosiłem bo jeśli coś było nie tak w grze mojej drużyny to było to spowodowane tylko i wyłącznie źle dobraną strategią. Powiem więcej. Pewnie zauważyliście, że PES 2009 dopieścił element strategiczny, umożliwiając dokładniejsze ustawienie pozycji piłkarzy na boisku. Poczytajcie sobie jakiś poradnik do pesa, chociażby 2008 z portalu gry-online, wtedy z pewnością zmienicie zdanie. PES rules. Koniec.
smolarek222
Ja dziś lub jutro będe miał nowego PES-ka i dam ocenke. happy.gif

EDIT : Witam na forum (pierwszy post) !!! smile.gif
Randone
CYTAT(smolarek222 @ Oct 23 2008, 13:55) *
Ja dziś lub jutro będe miał nowego PES-ka i dam ocenke. happy.gif

EDIT : Witam na forum (pierwszy post) !!! smile.gif

A Ty to jakas wyrocznia?
Z niecierpliwoscia czekam na Twoja ocene laugh.gif
Pelajs
Moze pytanie troche nie na temat i nie w tym temacie co trzeba, ale czy wy jak gracie na padzie to gracie na krzyzaku czy na lewym analogu? Bo ja jakos nie umie sie przyzwyczic do analoga i musze caly czas na krzyzaku.
Bo0os
na poczatku gralem na krzyzaku, potem przenioslem sie na analoga. na tym i na tym mozna grac, kwestia wyboru

ostatnio pad po 'lądowaniu' na ziemie doznal uszkodzenia krzyzaka, wiec z przymusu musze grac na analu
wanted92
ja nie wyobrażam sobie żeby grać na krzyżaku, nie potrafię się przyzwyczaić wink.gif
Piter123
ja nie wyobrażam sobie gry na analogu tongue.gif kwestia przyzwyczajenia

wlochaty149

ja też na analogu nie mogę tongue.gif A w ogole to zajarałem sie Become a LEgend, zrobilem swojego kopacza, wszystko zajebiscie, gralem w PSG juz nawet w 1szym skladzie, ale odszedlem do FC VOlendam, bo psg ciagle przegrywalo i tracili pilki czesto ;/ teraz gram w Zenicie ale... jest klopot biggrin.gif nie wiem czy macie ten sam problem, ale ogolnie strasznie ciężko się drybluje w Become... nie wiem czemu, ale chyba to wina mojego nieprzyzwyczajenia do kamery vertical. nigdy na niej nie gralem, zawsze od pesa 4 na wide albo normal long xD napiszie, czy latwo wam sie siepie brameczki czy kazdy gol to sukces na skale swiatowa i cud? tongue.gif (ja strzelilem 5 bramek przez 2 sezony w oficjalnych meczach w psg x/ )

a dodam ze jestem napastnikiem tongue.gif CF
wanted92
Mnie jakoś tam w BaL idzie.Gram w Catani na TP po rozegraniu 12 meczów strzeliłem 7 bramek( o czym już wspominałem w temacie o Become a legend)

Strzelenie bramki to dla mnie nie cud ,wiadomo cieszę się z każdego zdobytego gola ,ale bez przesady tongue.gif
kenny84
BAL jest trudniejszy od zwyklego trybu ja gram w Deportivo drugi sezon w polowie pierwszego zaczalem grac w pierwszej 11 ale bramek nie zdobywalem strzelilem jedna na remis z realem madryt oraz dwie asysty w meczu z barcelona a w nastepnym sezonie znowu zostalem odsuniety do rezerw sad.gif wiec zmieniam klub w najblizszym oknie transferowym pozatym nie lubie grac formacja 5-4-1
Luki10
CYTAT(kenny84 @ Oct 23 2008, 10:24) *
Ale jednak game play w FIFA 09 dorownuje PES o ile go nie przewyzsza i nie pisze tego fan boy fify bo od zawsze gram w PES a na PS3 mam obie te gry i FIFA nie jest juz ta sama prosta pozycja ze skrytami na strzaly oraz sposobem biec w zdluz linii bocznej i strzelac bramki z dosrodkowan. Teraz jak dla mnie to w PES za latwo padaja bramki z zutow roznych oraz z dosrodkowan a ze fifa ma licencje niczego nie zmienia ale czy widzieliscie animacje zawodnikow w FIFIE na PS3 smialo moge stwierdzic ze sa lepsze od tych z PES 09 ale mimo to w PES 09 mozna tworzyc fajniejsze akcje i wymiany pilek tak wiec obie te gry maja cos czego nie ma konkurent wiec wychodzi na zero smile.gif

Fifa na PS3 a na pieca to dwie zupełnie inne gry. W Fife zagrałem jeden mecz a potem tylko szybko uninstall. Sorki ale w to się grać nie da, no chyba, że ktoś jest fanem teatrzyków z drewnianymi kukiełkami wink.gif
kenny84
CYTAT(Luki10 @ Oct 24 2008, 11:31) *
Fifa na PS3 a na pieca to dwie zupełnie inne gry.

Dokładnie tak jak mowisz smile.gif i tak jest bodajze od wersji 07 smile.gif Na PS3 nowa FIFA daje rade
Jimmy Floyd
AT LAST!!! PES 2009 zainstalowany. Piszę krótko acz treściwie - sami rozumiecie, mam tydzień poślizgu i trzeba to jakoś nadrobić smile.gif Demo PES-a 2009 było chyba najsolidniejsze ze wszystkich dotychczasowych części. A na tak SOLIDNYM fundamencie musiało powstać arcydzieło. (nie biore pod uwagę tego błędu z BAL-em, wyjdzie patch i będzie po sprawie, nie zdażyło się przecież, żeby produkt z półki sklepowej pozbawiony był jakichkolwiek wad. Zawsze najpóźniej po 2-3 tyg. wypuszczany jest patch, takowy się pojawi i wszyscy wybaczą tą niedoróbke Seabassowi.
Gameplay - pierwsze wrażenia
JESZCZE PŁYNNIEJSZE ANIMACJE!!! (ANI RAZ NIE "SZARPNĘŁO" EKRANEM) - W DEMIE ŚREDNIO 45 FPS. W PEŁNEJ - 55 FPS !!! (FRAPS)
LEPSZA FIZYKA LOTU PIŁKI!!!
MENU TEŻ ZDECYDOWANIE PŁYNNIEJSZE I ŁADNIEJSZE
Wybaczcie teraz moją "skromność", ale po cichu liczyłem, że w tej odsłonie KONAMI nie potraktuje już po macoszemu tak ważny i nieodzowny element każdej symylacji jakim są statystyki pomeczowe. PES 6 był GENIALNY pod tym względem pamiętacie? można było się zagłębić w tych liczbach - wszyscy kibice już powychodzili do pubów, a ty dalej analizowałeś grę swoich piłkarzy (na pustym boisku smile.gif ). W PES 2008 przeżyłem szok!!!. Patrzę po meczu - widzę niczym nieumotywowane oceny, tzn. warunkowane grą jak najbardziej, ale nie można było zweryfikować na jakiej podstawie takie a nie inne noty dostają piłkarze. Mówię o skromności bo w moim przedpremierowym poście napisałem o swoich oczekiwaniach. Liczyłem na powrót 2 elementów, które sprawiały, że PES 6 był nieco lepszy od PES 2008. Chyba panowie z KONAMI przeczytali mój POST - <LOL>. Otóż kończy się mój pierwszy mecz i uśmiech pojawia się na mojej twarzy. TAK - POWRÓT STATYSTYK !!! Co prawda nie mają już one tak ZBOCZONEGO wymiaru jak miało to miejsce w PES 6 czy też w rodzinie BENITEZÓW, gdzie żona Rafy liczy podania GERRARDA i skuteczność strzałów TORRESA smile.gif Jest naprawdę OPTYMALNIE czyli wszystko co trzeba. Kilometry w nogach, strzały, podania smile.gif Druga sprawa to przywilej korzyści, ech:( No niestety nie uświadczymy powtórki z PES 6. Część z Was może już nie pamiętać, ale było coś takiego jak odkładane kary indywidualne, co było megarealistyczne dla samej rozgrywki. W PES 2008 nie wiadomo z jakiego powodu zrezygnowano z tego elementu. Mieliśmy wybór np. Kosimy przeciwnika, faul ewidentnie na kartonik --> Aktywna pauza (Company Of Heroes smile.gif ) i analizujemy czy przerwać akcję przejmując piłkę i w najgorszym wypadku kończymy mecz w 10 czy też --> LET IT BE - Oponent dopada do piłki i kontynuuje kontrę. Konsekwencje - zagrożenie utraty gola, ale gramy dalej w 11. Nie wiem może ten WAŻNY element rozgrywki powrócił (w demie go nie było) Gram dopiero 2 dzień także jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Wybaczcie Hurraoptymizm, ale tegoroczna wersja przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Mógłbym w zasadzie wstawić moją recenzję z demo i dodać, że każdy element został tylko doszlifowany jak diament. Ciężko, w 2 zdaniach się wypowiadać o tak ambitnym przedsięwzięciu jakim jest cała seria PES-a i choć może czasami jeden element pojawia się kosztem drugiego to i tak seria pozostanie nieśmiertelna a wersja z tego roku pokazała, że widocznie trzeba było poczekac 2 lata na tą rewolucję w całej serii. Dobra uciekam do photoshopa wyciąć swoją facjatę z wakacji i startuje z BAL-em. Pzdr. Miłej gry.
Bo0os
nie da sie sprawdzic wykonawy piosenki w Playlist Editor? To bardzo istotne przeciez...

"Born to win" poprostu miażdży i wgniata w ziemie!!
Pelajs
Może to już gdzieś było, ale jak się wykonuje zwód na zamach, a jak markowanie strzału?
Dzidzia
nie tu..
Kettger
CYTAT(Dzidzia @ Oct 24 2008, 20:21) *
nie tu..

Kupić oryginał. smile.gif
Pelajs
CYTAT(KTR @ Oct 24 2008, 20:23) *
Kupić oryginał. smile.gif

Kupic organal mowisz. A ja nie mialem pirata nawet i zamowilem juz na necie nowgo pesa i teraz tylko czekam na przyjscie, a pytam sie tylko bo chce jeszcze pocwiczyc w demie wiec nie oskarzaj mnie ze mam pirata.
Kettger
Proponuję spojrzeć do kogo skierowany był cytat... ;-)
Pelajs
Aha no to przepraszam bardzo ale myslalem ze bylo to skieroowane do mnie bo na cytat jakos nie zwrocilem uwagi
Dzidzia
Bo to jest tak ze nie mialem z tym problemu,zaczelem wrzucac dodatki itd i duupa ; x
Pelajs
Ponawiam moje pytanie jak się wykonuje zwód na zamach, a jak markowanie strzału? I jeszcze jedno pytanie czy w pudelku w orginalnym pesie jest instrukcja po polsku?
kovar
popieram, tez chcialbym sie tego dowiedziec
kovar
A czy na PS2 da sie wymusic karnego? bo z tego co wiem to w 2008 sie nie dalo.wie ktos??? 
Mastero000
CYTAT(Pelajs @ Oct 24 2008, 21:07) *
Ponawiam moje pytanie jak się wykonuje zwód na zamach, a jak markowanie strzału? I jeszcze jedno pytanie czy w pudelku w orginalnym pesie jest instrukcja po polsku?

Wszystko masz w Command List.
wanted92
Tak instrukcja jest po polsku.
Wookiee
czy ktos szukal w PES 2009 Edgar'a Davids'a ????

bo powinien byc ale jakos nigdzie go nie ma WOGOLE
Pelajs
Wreszcie mam pesa biggrin.gif i mam do was takie pytanie moze mniej wazne, ale pytam sie tylko tak z ciekawosci po ile minut wy gracie mecz??
saluch
CYTAT(saluch @ Oct 22 2008, 21:40) *
wyszedł już jakiś OF z aktualnymi składami, poprawionymi nazwami, logami i koszulkami drużyn? chodzi mi o to aby to wszystko zawierało się w jednym Option File, wtedy będzie można zacząć jakas sensowną rozgrywke

więc
Pelajs
Takze dolaczam sie do pytania czy jest juz jakis patch albo co z nowymi skladami? A czy ten patch nie bedzie mi np komplikowal czegos w grze albo cos?
Wookiee
Naprawde szybciej znajdziecie sobie sami....

kazdy kto interesuje sie PESem i jego edycja
musi miec takie strony jak Oczywiscie ISSonline

ale takze gamingaccess.com
i forum evo-web

tam jest doslownie wszystko a i 3/4 dodatkow stamtad nawet sie na polskich stronach nie pojawia.
Pelajs
Panowie prosze was jenak o to abyscie mi podali linka albo cos gdzie mozna sciagnac jakis patch albo cos, aby byly uaktualnione transfery i koszulki i herby druzyn. Tylko nie piszcie ze mam sam poszukac. Wiem ze jest to na wielu anielskich forach czy stronkach, ale z moim angielskim srednio wiec chce abyscie podali gdzie to moge znalezc.
Pzdr
Damian.
BURGUM PATCH for PES 2009 v0.25

http://rapidshare.com/files/156428135/BURG..._v0.25.rar.html

Pelajs
CYTAT(Damian. @ Oct 25 2008, 10:50) *

Dzieki, a sa w nim uaktualnione transfery, herby, stroje i nazwy druzyn? A wystrczy mi go tylko sciagnac i zainstalowac czy jeszcze cos trzeba zrobic.
Wookiee
wiem ze nie ten temat ale czy ktos moze mi wyjasni co to za dziecinada jest zebym nie mogl sobie avatara ustawic.

przeciez jestem uzytkownikiem tego forum i co Jaja se ktos jakies robi czy co ?? .__. #

Co ma niby oznaczac tekst "nie masz uprawnien do tego typu dzialan" o_O LoL
Przemoo90
gdzieś widziałem chyba patcha, który zmieniał i poprawiał elementy z Champions League (np. muzykę) ale teraz nie mogę znaleźć. Wiecie może gdzie mogę znaleźć coś takiego.
MakssPl
Muzyke?!
Przecież muza jest ok (hymn itp.)
W tym roku CL jest licencjonowane... ;]
Kettger
Muza na stadionie wprawdzie jest, ale nie do końca taka, jak w rzeczywistości.
STEFAN86
Ja zagrałem PES 2009 w lidze mistrzów około 50 meczy na top playerze i już tą grę skasowałem i nie mam zamiaru do niej wracać. Dlaczego? Już wam mówię. Mam dosyć tracenia durnowatych bramek, po durnowatych zachowaniach moich piłkarzy, którzy w obronie nie są monolitem, tylko zgrają paralitów biegających po murawie. Brawa dla konami za badziewie pod tytyłem PES 2009.
EjPii
CYTAT(STEFAN86 @ Oct 25 2008, 19:23) *
Ja zagrałem PES 2009 w lidze mistrzów około 50 meczy na top playerze i już tą grę skasowałem i nie mam zamiaru do niej wracać. Dlaczego? Już wam mówię. Mam dosyć tracenia durnowatych bramek, po durnowatych zachowaniach moich piłkarzy, którzy w obronie nie są monolitem, tylko zgrają paralitów biegających po murawie. Brawa dla konami za badziewie pod tytyłem PES 2009.

No cóż nikt cię nie zatrzymuje. Wracaj do FIFY tam masz dopiero monolit..... BETONOWY. cool.gif Gra ma błędy i niestety nic się z tym nie da zrobić. Bramkarze bronią jak w szpitalu, animacje są do duszy, ale na PC nic lepszego nie ma.
Przemoo90
tak poza tematem.
Miazga:
http://img48.imageshack.us/img48/2038/cron...9blenderrz1.jpg
STEFAN86
O fifie nic nie wspomniałem.
Przemoo90
twarze z PES 2008 nie pasują do 2009?
EjPii
.............
Jimmy Floyd
Witam. Mam takie pytanie. Czy wyszedł już patch usuwający publiczność. Nie zależy mi na tym, żeby byli widoczni, bo po pierwsze: gra lekko mi przycina na kamerkach vertical, player i czasami na WIDE. Gram na rozdzielce 1280 X 800 Ustawienia na MEDIUM, VSYNC i FRAME SKIPPING - ON i nie chce w tym zakresie nic zmieniać. Po drugie wystarczą przecież same prześpiewki, żeby zrobić klimat w meczu, tym bardziej, że KONAMI po raz kolejny wsadziło kibiców w imadło smile.gif Pamiętam, że do PES 2008 takowy patch się pojawił. Z góry dzięki.
tomi_poz
w ustawieniach karty sobie wlacz synchronizacje pionowa . a w pesie odznacz te opcje
Ujmeny

Jak w życiu tak i w grze bramkarze obróceni bronią przodem do brami.
who_me
Ryje z pes2008 na 99% nie beda wchodzic do 2009.

Ujemny : so ? wytykasz bugi ,ktore maja miejsce raz na dziesiec meczy.huh? zreszta z tego scrina tak naprawde nic nie wynika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.