Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 - Dyskusja
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
xManiu
Mi się wreszcie podoba w 100% biggrin.gif (jedynie bramkarze mnie denerwują z tym wypluwaniem piłek, bo 1vs.1 też sporo poprawili, lepiej pracują nogami i lepiej skracają kąt).
Biore sobie mój kochany Arsenal (dokonałem niewielkich korekt zawodników) i wiele moich akcji przypomina mi te z telewizora smile.gif
Zabójcza prędkość Theo Walcotta w połączeniu z szybkim dryblingiem i już miałem prawie kopie akcji z meczy LM Arsenal-Milan biggrin.gif
Jakby wirtualni piłkarze mieli to niepowtarzalne "coś" co bardzo przypomina mi ich w realu. Szkoda tylko, że składu nie zaktualizowali i musiałem ściągać poprawionego OF'a i jeszcze dorobić Jacka Wilsher'a (w polowie sezonu dopiero będę go mogł zakontraktować).

Ogólnie to świetny jest 2009 (szkoda, że w Master League nie ma LM na licencji). I tym razem żeby po 4 sezonach nie mieć wszystkiego na maxa, będę sobie zawodników z aktualnego składu trzymał (chyba każdy wie jaka jest średnia wieku w Arseanlu.. wink.gif i dokonywał niezbędnych ruchów na rynku transferowym.

Edit też jest świetny, chwile zajęło mi zrobienie stroi dla AFC i są naprawde podobne to prawdziwych, a podczas gry trudno wogóle jakieś różnice zauważyć.
Home: http://img374.imageshack.us/my.php?image=p...22520920wy3.jpg
Away: http://img374.imageshack.us/my.php?image=p...22521365ue2.jpg
Kubbas
CYTAT(barman_2000 @ Oct 18 2008, 21:53) *
no i co z tego ze wszyscy mówia ze 6 jest lepsza, ale on mówi inaczej i ja twierdze tak samo, w 09 gra mi sie duzo lepiej i przyjemniej niz w 6, nie podobala mi sie i tyle, dlatego gralem w 5 i 08 caly czas, kazdy ma swoje zdanie i nie mów ze jak wszyscy tak mówia to on tez tak musi

Ta, rozumiem wyrazić swoją opinię, ale on w każdym temacie pisze to samo i albo narzuca swoją opinię, albo jak to napisał "stwierdza wielce jasne fakty, że szóstka była do dupy".

CYTAT(who_me @ Oct 18 2008, 21:59) *
,, Po co za każdym razem piszesz, że 09 i 08 jest lepsza od 6 jak każdy Ci mówi, że jest inaczej? ,,

O 2008 mow sobie co chcesz ale wiekszosc ludzi na forach jest zgodna ,ze pes6 jest gorsza od pes 2009. Gdzie ci wszyscy ?:] chyba mowisz o tych ze slabymi komputerami ;]

Przestan sie zachwycac tym pes6 bo to byl po prostu gniotek i chyba trzeba byc slepym zeby tego nie widziec.Ta twoja magia przyslonila ci oczy.

Jakość ani na evo web ani na issonline nie widzę tej większości. Samym wyznacznikiem mogą być dodatki do PES'a 6, które ciągle powstają

CYTAT(Kettger @ Oct 18 2008, 22:02) *
Oczywiście. Dzieci mają kompleksy, że nie ruszają im nowe gry. smile.gif

Mi niby nie rusza Krzyszardzie?;> Mogę grać spokojnie na medium i high przy rozdziałce 1024 x 768 i dobrze o tym wiesz bo gram w nową część online i uważam, że jest ona bardzo dobra.

Skończę tą marną dyskusję postem T-Maca:
"ta gra bedzie niesmiertelna przynajmniej dla mnie "
Całkowicie się z nim zgadzam choć w nową część będę grał też dużo.
Kettger
Nie mówiłem konkretnie o Tobie, tylko o mentalności wielu dzieciaków. "6 jest lepsze, bo mi pójdzie na Haj detalach, a 2008 jest be, bo mi nie idzie!"
who_me
Moze slabo znasz jezyk bo na evo-web ludzie juz dawno zapomnieli o pes6.To ,ze powstawaly dodatki to kwestia tego samego silnika od pes3 ,a nie JAKOSCI gry . Masz jeszcze jakies ambitne cytaty ?
Kubbas
PES 08 i 09 nie są żadnymi potworami graficznymi i na dzisiejsze realia prawie każdy może w nie grać na zadowalających detalach więc to stwierdzenie, które głównie przewijało się pod newsami na iss jest bardzo nietrafne...jeżeli już ktoś nie gra w 1ną z nowszych części to na pewno nie z tego powodu.

@Up

Językiem angielskim akurat posługuję się wyśmienicie kolego wink.gif
Kettger
Ich opinie mogą być też spowodowane okropnymi bugami, na niższych detalach niż High.
Wookiee
ja naleze do ludzi ktorze za cholere nie mogli pojac jak mozna grac w takie "COŚ" jak PES 2008 i pykalem ciagle w moja ukochana niesmiertelna 6.

jednak PES 2009 sprawil cos niesamowitego...
otoz po 2 latach PES 6 zniknal z mojego dysku i nie mam zamiaru tego wiecej na oczy ogladac !!!!!!!!!

i jak to bylo....Umarł Król (6), Niech Żyje Król (2009) !!!!!!!!!!!!!!

a teraz kwestia do xManiu

jak zrobiles tak fajnie logo sponsora ze nie widac u ciebie roznicy kolorow,
i jeszcze jedno...jak zrobiles te biale elementy + granatowe wykonczenia w stroju nr 1 ??

bo ja nie potrafilem znalesc takiej kombinacji i wyszlo mi takie cos (tez bardzo mi sie podoba) ale troche zwalilem jakby nie bylo xD
SCREEN:

who_me
CYTAT(Kubbas @ Oct 18 2008, 22:06) *
PES 08 i 09 nie są żadnymi potworami graficznymi i na dzisiejsze realia prawie każdy może w nie grać na zadowalających detalach więc to stwierdzenie, które głównie przewijało się pod newsami na iss jest bardzo nietrafne...jeżeli już ktoś nie gra w 1ną z nowszych części to na pewno nie z tego powodu.

Walisz ogolnikami i myslisz ,ze zrobisz pranie mozgu idiotom ? Najwiecej grajacych w pes6 mozna spotkac ludzi z podpisami : Tajlandia , Vietnam , Peru , Chile itp ....to mowi samo za siebie.

Twoj jezyk ENG juz widzialem i raczej do swietnego nie moge go zaliczyc .Nie jestem twoim kolega...za mlody jestes wink.gif
Hitmanek
A tak przy okazji co znaczy I have conquered? Po nie mogę dobrać odpowiedniego znaczenia tego zdania.

Zauważyliście, że o wiele inaczej gra się na 1280x1024 niż na 1680x1050? PO pierwsze kamera jest jakby bliżej i wszystko jest takie jakby dziwnie szybsze, też tak macie? Chyba, że znowu coś z moim monitorem :]
xManiu
CYTAT
jak zrobiles tak fajnie logo sponsora ze nie widac u ciebie roznicy kolorow,
i jeszcze jedno...jak zrobiles te biale elementy + granatowe wykonczenia w stroju nr 1 ??

Ja poprostu znalazłem na necie samo logo Fly Emirates, ładnie je wyciąłem zapisałem w .png i w grze tak je wkeliłem (Jakoś nie widzę wielkiej potrzeby loga Nike na stroju tongue.gif). Zaraz wkleje screanna z numerkami poszczególnych elementów stroju.
Wookiee
no dobrze wkleiles ALE przeciez taka fotka z logiem ma jakies tlo prawda
i jak sie wrzuca do PES te fotki poprzez import to one sie z tym tlem wrzucaja
wiec jak to zrobiles ze tak fajnie gra to tlo z reszta koszulki ??
Kubbas
CYTAT(who_me @ Oct 18 2008, 22:10) *
Walisz ogolnikami i myslisz ,ze zrobisz pranie mozgu idiotom ? Najwiecej grajacych w pes6 mozna spotkac ludzi z podpisami : Tajlandia , Vietnam , Peru , Chile itp ....to mowi samo za siebie.

Widocznie połowa tego forum jest z Tajlandi a drugie 30% z Vietnamu ;]

CYTAT(who_me @ Oct 18 2008, 22:10) *
Twoj jezyk ENG juz widzialem i raczej do swietnego nie moge go zaliczyc .Nie jestem twoim kolega...za mlody jestes wink.gif

Całe szczęście ;]
xManiu
CYTAT
no dobrze wkleiles ALE przeciez taka fotka z logiem ma jakies tlo prawda
i jak sie wrzuca do PES te fotki poprzez import to one sie z tym tlem wrzucaja
wiec jak to zrobiles ze tak fajnie gra to tlo z reszta koszulki ??

Posłuchaj, fotka NIE ma tła, bo jak napisałem została wycięta (tło z napisu wymazane) i zapisana w png. 5 sekund roboty w photoshopie smile.gif
Tutaj masz screanna z elementami (lewy górny róg numerek elementu).
http://img388.imageshack.us/my.php?image=58917231en5.jpg
BombeL1946
Nie rozumiem sporu PES6 - PES2009. Obie gry są fenomenalne. Jedna na swój czas była, druga zaczyna być. Przyznam szzcerze że w PES'a 6 grałem chyba najwięcej od 3 części, nie licząc już serii ISS na konsolę psone bo w to grywam z kumplami do dziś. PES 2008 był jako tako do zabawy, ale żeby mnie jakoś specjalnie wciągnął to nie. A teraz część oznaczona nr 2009 zapowiada się na kolejną przy, której spędzę długie godziny. Piszę to na podstawie dema bo full posiądę dopiero w środę.
Kubbas
CYTAT(BombeL1946 @ Oct 18 2008, 22:27) *
Nie rozumiem sporu PES6 - PES2009. Obie gry są fenomenalne. Jedna na swój czas była, druga zaczyna być. Przyznam szzcerze że w PES'a 6 grałem chyba najwięcej od 3 części, nie licząc już serii ISS na konsolę psone bo w to grywam z kumplami do dziś. PES 2008 był jako tako do zabawy, ale żeby mnie jakoś specjalnie wciągnął to nie. A teraz część oznaczona nr 2009 zapowiada się na kolejną przy, której spędzę długie godziny. Piszę to na podstawie dema bo full posiądę dopiero w środę.

Całkowicie się z tobą zgadzam smile.gif
Hitmanek
No właśnie, PES 2009 to PES 6, znowu kiwnięcie zawodnika z ghany czy innej Andory graniczy z cudem, zespoły bronią się całą jedenastką, komputer jest nieomylny a jego pole karne to starannie zamknięty, oskryptowany obszar, bariera, której nie przebije żadne nie spisane przez żółtków niekonwencjonalne podanie. Ale to też trochę PES 2008, ładne podania, menu, niezłe animacje itd. Ogólnie dla fanów krok w przód, dla mnie do bólu irytujący wykrok w tył. Takie jest moje zdanie po pierwszym dniu grania. Może i rozbicie barcelony 8:0 było nierealne (codziennie się modlę żeby jakaś drużyna tego dokonała xDD) ale sprawiało frajdę a tutaj nic, tylko irytacja....

Zobaczymy jak to będzie jak będę grał dalej ;P
migimaster
Moje wrażenia jak na 2 pierwsze mecze są dość sceptyczne.No bo w sumie nie widzę tego co poprawiono. W pierwszym meczu to mnie oszołomiło. Ja gram dość agresywnie, często wślizgami ale w PES 6 to się kończyło max 1 czerwoną kartką na mecz.Teraz każdy wślizg (niecelny) ale z przodu kończył się żółtą kartką, wślizg z boku od razu czerwoną.Mecz kończyłem w 8 poza tym 3 innych zawodników miało żółte kartki. Drugi mecz, jak już ograniczyłem wślizgi to tylko jedna czerwona kartka.
Ogólnie zauważyłem kilka zmian i tu postaram się napisać w 3 kategoriach jakie to są zmiany

na +
Lepsza gra bramkarzy
strzały z pola karnego są mniej anemiczne
poruszanie się zawodników

na -
(i to wielki) Składy - nie wiem jak jest w innych zespołach ale w Interze brakuje Quaresmy i Muntariego. Masakra!!!
jak już wspomniałem za surowe sędziowanie albo te nowe wślizgi trzeba dobrze opanować.

neutralnie
Wydaje mi się , że tempo meczu zostało zwiększone, na razie mi to przeszkadza, ale nie wiem może to z czasem zaliczę jako plus.Na razie bardziej przypomina przez to FIFE.

Musze chyba pograć więcej, ale pierwsze zderzenie nie jest takie jak kiedyś z PES2006 i opadnięta kopara.Na razie stwierdzam, że nowy PES jest mniej zepsuty niż 2008.
Wookiee
a wiec twoich minusow nie ma migimaster xD

bo za niedlugo na bank wyjdzie OF ze skladami
a co do kartek to przeciez KAZDE grozne wejscie wslizgiem jest (powinno) byc karalne

wiec tak samo jest w PES
normalnie nikt przeciez nie gra az tak ciagle wslizgami bo na prawdziwym meczu tez by sie sypaly kartki

a ja tez w sumie wykonuje duzo wslizgow ale max konczy to sie 3 zoltkami jeszcze czerwa nie dostalem
trza umiec wejsc w tempo i czysto wybic pilke
JnR
może ktoś dać foty z ability rogera i kuby na forum tutaj smile.gif Proszę smile.gif
Wookiee
Kuba:

Roger:

Morrison
mnie w pesie drażni to że zawodnicy nie włączają się do akcji, przykładem może być to, że biegnę Messim na skrzydle i będę dosrodkowywać ale do kogo jeśli Eto stoi przed polem karnym jak nie dalej albo zbiega na skrzydło i biegnie za Messim co to ma być?
kOzi
Witam.
Jestem nieprzyzwoitym fanem serii ISS/Pro Evolution Soccer. Mój staż na forum issoline oficjalnie wynosi grubo ponad 3 lata, zbyt wielu postów nie napisałem, wolałem czytać i wyciągać konstruktywne wnioski, ale w końcu postanowiłem przerwać zmowę milczenia. Dlaczego napisałem oficjalnie? Mianowicie dlatego, że przez ostatni rok moja obecność na forum, także na stronie, była znikoma i ograniczała się do symbolicznych wejść, a to z powodu sygnowanego numerem 2008 ‘dzieła’ Konami. Nie mogłem zrozumieć jak można spartolić tak fenomenalny produkt, jakim jest Pro Evolution Soccer. Próbowałem się do niego przekonać przez niecałe dwa tygodnie, jednak bezskutecznie. Od tej chwili zacząłem oficjalnie bojkotować odsłonę 2008. PES w momencie zatracił swój urok i blask, to czym miażdżył konkurencję, mowa o ogólno rozumianym gameplay’u, animacjach i nieliniowości, całkowicie straciło rację bytu. Ale nie było mowy o całkowitym rozbracie z serią ‘Pro Evo’, nadal czerpałem przyjemność z grania w PES’a, tyle, że oznaczonego numerem 6. I chwała tu dla wszystkich patch-maker’ów z polskiej i światowej sceny, którzy utrzymywali przy życiu tą legendarną wersję!

Aż nadszedł czas, kiedy ściągnąłem demo PES’a 2009. Dosłownie po kilku minutach rozgrywki wiedziałem, że w tą grę będę grał przez cały rok, aż do wydania następnej edycji. Oczywiście są błędy w rozgrywce, niekiedy rażące i mocno irytujące (gra bramkarza, wślizgi, nieszczęsna animacja biegu itd.), ale czuć, że ta gra ma ‘to coś’- iście z poprzednich-legendarnych wersji.

A teraz z innej beczki. Nie rozumiem ludzi, którzy narzekają na to, że wygrywają po 8,9,10-0. Jak młócisz w to na siłę to nie dziwota, że zdarzają się takie wyniki. I nie ma tutaj żadnej różnicy w tym czy grasz Barceloną z Manchesterem, czy Barceloną z Le Havre, po prostu masz zawodników, takich jak Messi, Eto’o, czy też Henry, którymi możesz ‘poszaleć’, nie ma różnicy w tym, czy w obronie biega Ferdinand, czy Abasse Ba. Spróbuj jeden z drugim zagrać np. Caen z Lorient dwa razy po 10 minut na Top Player i wtedy nastrzelaj taką ilość goli… Jak ktoś gra bez fantazji, tylko kieruje wszystkie piłki na Messiego czy C.Ronaldo, przedrybluje całą obronę i strzeli gola to naprawdę nie ma się co dziwić…
Dla mnie to żadna frajda roztłuc Real 10-0. Prawdziwa przyjemność jest wtedy jak ze słabiutkiej drużyny wyciągam maksimum możliwości, wygram jeden/dwa do zera/jednego, ale czerpię niesamowitą przyjemność z konstruowania akcji takimi słabiakami. A im lepsza drużyna tym więcej możliwości konstruowania owej akcji.
No ale, reasumując, grajcie jak lubicie, ale nie piszcie, że błędem gry jest to, że strzelacie dużo bramek przeciwnikowi, bo to śmieszny argument.

Licencje nigdy nie były mocną stroną Konami, dla mnie to akurat niewielki problem. Myślę, że za nie dłużej jak tydzień ujrzymy jakiegoś dobrego OF’a, który zniweluje braki licencyjne do minimum. Wystarczy trochę cierpliwości.
No i oczywiście czekam na Kitserver’a od Juce’a!

Cholera… alem się naprodukował.... Koniec.

Aye.
MakssPl
CYTAT(kOzi @ Oct 19 2008, 00:53) *
Witam.
Jestem nieprzyzwoitym fanem serii ISS/Pro Evolution Soccer. Mój staż na forum issoline oficjalnie wynosi grubo ponad 3 lata, zbyt wielu postów nie napisałem, wolałem czytać i wyciągać konstruktywne wnioski, ale w końcu postanowiłem przerwać zmowę milczenia. Dlaczego napisałem oficjalnie? Mianowicie dlatego, że przez ostatni rok moja obecność na forum, także na stronie, była znikoma i ograniczała się do symbolicznych wejść, a to z powodu sygnowanego numerem 2008 ‘dzieła’ Konami. Nie mogłem zrozumieć jak można spartolić tak fenomenalny produkt, jakim jest Pro Evolution Soccer. Próbowałem się do niego przekonać przez niecałe dwa tygodnie, jednak bezskutecznie. Od tej chwili zacząłem oficjalnie bojkotować odsłonę 2008. PES w momencie zatracił swój urok i blask, to czym miażdżył konkurencję, mowa o ogólno rozumianym gameplay’u, animacjach i nieliniowości, całkowicie straciło rację bytu. Ale nie było mowy o całkowitym rozbracie z serią ‘Pro Evo’, nadal czerpałem przyjemność z grania w PES’a, tyle, że oznaczonego numerem 6. I chwała tu dla wszystkich patch-maker’ów z polskiej i światowej sceny, którzy utrzymywali przy życiu tą legendarną wersję!

Aż nadszedł czas, kiedy ściągnąłem demo PES’a 2009. Dosłownie po kilku minutach rozgrywki wiedziałem, że w tą grę będę grał przez cały rok, aż do wydania następnej edycji. Oczywiście są błędy w rozgrywce, niekiedy rażące i mocno irytujące (gra bramkarza, wślizgi, nieszczęsna animacja biegu itd.), ale czuć, że ta gra ma ‘to coś’- iście z poprzednich-legendarnych wersji.

A teraz z innej beczki. Nie rozumiem ludzi, którzy narzekają na to, że wygrywają po 8,9,10-0. Jak młócisz w to na siłę to nie dziwota, że zdarzają się takie wyniki. I nie ma tutaj żadnej różnicy w tym czy grasz Barceloną z Manchesterem, czy Barceloną z Le Havre, po prostu masz zawodników, takich jak Messi, Eto’o, czy też Henry, którymi możesz ‘poszaleć’, nie ma różnicy w tym, czy w obronie biega Ferdinand, czy Abasse Ba. Spróbuj jeden z drugim zagrać np. Caen z Lorient dwa razy po 10 minut na Top Player i wtedy nastrzelaj taką ilość goli… Jak ktoś gra bez fantazji, tylko kieruje wszystkie piłki na Messiego czy C.Ronaldo, przedrybluje całą obronę i strzeli gola to naprawdę nie ma się co dziwić…
Dla mnie to żadna frajda roztłuc Real 10-0. Prawdziwa przyjemność jest wtedy jak ze słabiutkiej drużyny wyciągam maksimum możliwości, wygram jeden/dwa do zera/jednego, ale czerpię niesamowitą przyjemność z konstruowania akcji takimi słabiakami. A im lepsza drużyna tym więcej możliwości konstruowania owej akcji.
No ale, reasumując, grajcie jak lubicie, ale nie piszcie, że błędem gry jest to, że strzelacie dużo bramek przeciwnikowi, bo to śmieszny argument.

Licencje nigdy nie były mocną stroną Konami, dla mnie to akurat niewielki problem. Myślę, że za nie dłużej jak tydzień ujrzymy jakiegoś dobrego OF’a, który zniweluje braki licencyjne do minimum. Wystarczy trochę cierpliwości.

Aye.

Ave you ;]
Swietny text, zgadzam sie w 10000% Jutro bede mial juz pesa... napisze opinie wtedy;]
norek
CYTAT(kOzi @ Oct 19 2008, 00:53) *
Witam.

Aye.

Piwo temu panu się należy smile.gif
jck91
Witam. Czy i kiedy wyjdzie Pesik na playstation 2? Szukałem w Gdańsku we wszystkich sklepach jedni mówią żę w ogle nie ma inni że tylko na ps3 nie wiem już czy wogóle wyjdzie w takim razie na ps2?
ZeuS22
tutaj macie fix naprawiający wywalanie do windy smile.gif

http://rapidshare.com/files/155426925/beco...endfix.rar.html

jck91
i czy będzie na ps2 możliwość gry w sieci?
Wookiee
ZeuS skad masz tego fixa ??
jeszcze wczoraj pojawila sie wiadomosc ze KONAMI cos robi ale bedzie doppiero za 3 tyg. O_O
filipinaikos
jeszcze by sie przydal do ligi mistrzow smile.gif
Dawidi
@ k0zi
Powinieneś częściej wypowiadać się na forum wink.gif Zgadam się z tobą w 100%.
Ujmeny
Moi kochaniu współbratymcy na forum nie wypisujcie zaciągniętych z kosmicznego nieładu teorii jakoby poziom szczegółów powodował jakąkolwiek różnice w gameplayu. Rozumie, że człowiek w momencie kiedy brakuje mu argumentów ściąga teorie z najbliższej planety, ale... odrobinę rzetelności, i odpowiedzialności za własne wypowiedzi trzeba zachować.

W końcu i tak piszemy o kwestiach na które nie mamy wpływu, a jedynie możemy je wypunktować, i ozdobić komentarzem.

I tak kontynuując wątek w którym wytykam nieróbstwo Japończykom, pragnę zauważyć, że:
- Zdecydowana większość strzałów z automatu kierowana jest w środek bramki (szczególnie denerwujące przy strzałach głową), nawet jak logika wskazuje inaczej, tj. odległość jaką musi pokonać piłka do środka bramki, jest dłuższa niż do lewego czy prawego słupka;
- Nadal nie mamy żadnego wpływu na ustawienie naszych zawodników podczas rzutu wolnego wykonywanego przez komputer. Pomimo, że w 90% sytuacjach widać jak na dłoni do kogo będzie skierowana piłka my nie możemy nic zrobić;
- Pomimo upływu lat programiści idą w kierunku gry 1 na 21 (10 z naszej drużyny plus 11 z przeciwnej). Poraża brak kontroli nad poczynaniami sterowanej przez nas drużyny - w szczególności w defensywie. Aż prosi się o dodatkowe zagrania taktyczne, jak "ruch bloku defensywnego w lewo/prawo", "rozbicie linii", "złączenie"...
- Offside trap. W moim przypadku - może to kwestia drużyną jaką gram, Castolo, Espimas, Minanda, itd. - obrońcy po wybraniu tego zagrania taktycznego wykonują kilka kroków w kierunku bramki przeciwnika. Problem w tym, że cofają się pomocnicy (jaki linia obrony jest blisko linii pomocy). Nie ma możliwości złapania przeciwnika w pułapkę.

I tyle. Miłej gry, i dyskusji.
Pozdrawiam.
JnR
1 Owszem można skierować piłkę w róg tylko trzeba umiejętnie to zrobić a nie na pałę walić klawisz strzału bez żadnych strzałek...
2. Mozna należy zmieniać szybko piłkarzy i jak piłka leci wymienić na najbliższego podbiec do zawodnika który będzie zapewne uderzał co można zauważyć gdy piłika leci i po prostu za pomocą najlpiej S bo zawsze wybija.. ale tu jest ryzyko pod pole karne... ale można też za pomocą A i D( na PC) tylko tutaj czasem może nie wyjść
3 Ja się z czymś takim nie spotkałem.. jak dobrze ustawisz taktykę gwarantuje Ci że obrońcy boczni pomocnicy i napastnicy będą się non stop wystawiali i latali jak dzikie bawoły po boisku
4. Zapewne masz rację smile.gif ale sprawdź w ustawieniach jak masz ustawioną obronę i jak często stosujesz pułapki

Pzdr
Wookiee
dokladnie JnR

Ujemny wypisuje tu rzeczy ktore tylko u niego sa nie mozliwe badz wynikaja z niedopraciwania gry a tak naprawde to sam nie potrafi tego wykonac i szuka kolejnych nowosci na sile.

JnR swietnie odpowiedziales na punkty Ujemnego udowadniajac tym samym ze niemozliwe staje sie jednak mozliwe.
TRZA TYLKO UMIEC GRAC xD
Damian.
Zagrałem w Pesa kilkadziesiąt meczy i doszedłem do wniosku że na:

+ fajne LM
+ kamera
+ become a legend
+ wreszcie często zdarzają się kontuzje, urazy (IMO lepiej)

- rzuty wolne, (5 pozycji strzałów w tym. ruch R10 i R.Carlosa , to zdecydowanie za mało )
- przenikanie graczy
- tricki(typek robil ruletkę a gała byla z 1 metr obok niego)
- dziwny edit(wolałem jak było posortowane ligami , a nie te "paski"
- mało slotów na powtórki(wolałem foldery jak w pes6, niż liste od 1 do 50)
- rzuty bramkarzy śmiesznie wyglądają(1 obrazek to tak jak teraz jest, 2 to tak jak powinno być)

Postęp w stosunku do 2008 widać IMO ogromny, jeszcze jak dojdą patche,dodatki itd. to będzie super gra.

----------------------------

Jak macie za wysoki poziom do zacznijcie karierę Castolo,Minandą itd.. Zobaczymy czy będziecie wygrywali 3,4-0
Jasiu
Obserwuję to forum od jakiegoś czasu i dochodzę do wniosku, że nie powinno nazywać się "PES dyskusja" tylko "Wychwalanie PES'a za wszelką cenę"> Tutaj forumowicze twierdzący inaczej są od razu sprowadzani przez cała armię na "właściwą drogę" Napiszesz jednego negatywnego posta, od razu dostajesz 4-5 postów(zazwyczaj takich samych, albo podobnych), które mają za zadanie udowdonić Ci, że się mylisz, bo nowy PES jest genialny, tylko Ty widocznie nie potrafisz tego dostrzec. Mało tego, ten który najszybciej strofuje delikwenrta dostaje pochwały od innych:

"dokładnie zgadzam się z "xxx" w 1000000000000%", masz absolutną rację, masz piwo" itd.

Chłopaki jak tak będziecie wszystkich zniechęcać to powieje tu nudą wśród samych "ochów" i "achów", a przynajmniej potrafcie obiektywnie ocenić czyjąś wypowiedź, a nie z automatu: "nie prawda, pes jest super". A jak nie rozumiecie słowa dyskusja to przychodzę z pomocą: "DYSKUSJA-jeden ze sposobów wymiany poglądów (poparty argumentami) praktykowany przez dwoje lub więcej osób zainteresowanych danym tematem lub zjawiskiem." Radzę zwrócić uwagę na rzeczownik WYMIANA, bo on do czegoś zobowiązuje.
Czekam na grad ripost "pes-armii". Pozdro/
barman_2000
co do rzutów bramkarzy, sa dobrze wykonane bo jakbys byl bramkarzem jak ja i trenowal to bys wiedzial ze rzuca sie własnie taka parabola i nie prosto bo mozna sie pozdzierac i polamac
NeoNH
racja rzuty sa dobre ale to co oni robia z pilak to jest zal
to chyba przez te rekawice od lopaty
CYTAT(barman_2000 @ Oct 19 2008, 16:54) *
co do rzutów bramkarzy, sa dobrze wykonane bo jakbys byl bramkarzem jak ja i trenowal to bys wiedzial ze rzuca sie własnie taka parabola i nie prosto bo mozna sie pozdzierac i polamac
Morrison
w to sie grać nie da jak tu zrobic jakas akcje jak zawodnicy cofaja sie do tylu zamiast wystawiac sie na pozycje...
Wookiee
no seryjnie
jak zobaczylem te rekawice to padlem

moj dziadek takie ma jak jeszcze pracowal w kotlowni i ladowal wegiel do pieca
i one sa teraz w domu jak pali w piecu w pokoju to ich uzywa

takie same maja bramkarze w PES hahahahaa biggrin.gif:D:D:D
zalosnie to wyglada biggrin.gif:D:D:D:D
Misisko
Czy da się zrobić triki prawym analogiem?? tak jak było w poprzednich częściach??
Hitmanek
Brawo Morrison! Dla mnie ta gra to totalne dno, pudło, syf i pomyłka za 119zł. Wszystko wolne, że o Jezu dopomóż, zmiana zawodnika to jakaś pomyłka, strzały też zwalone. Naprawdę mocno się zastanawiam czy po 2 dniach grania nie wywalić z kompa tej pseudo-produkcji. Zawodnicy to fajnie zrobione kukły, nie wiadomo dokąd biegną, nie wystawiają się, zostają z tyłu, a jak już to wbiegają idealnie za obrońców, tak by tylko nie dotknąć piłki. Sprint to większa masakra niż 11 września 2001 w NY, ludzie, widzieliście, żeby Kaka był wolniejszy od obrońców Genui czy Sampdorii? No ja rozumiem szybkość, zwinność itd. ale kaka rusza z piłką mając obrońcę 5 metrów za sobą a przebiegając dwadzieścia futbolówkę ma defensor!? Poza tym, nie widzę żadnej różnicy pomiędzy biegiem z "E" i zwykłym za pomocą strzałek, no może tylko zawodnik jest bardziej nachylony. Może z braku perspektyw dam tej "super" grze jeszcze jedną szanse, a tymczasem idę rozmyślać czym ja się tak zajarałem w demie?
kenny84
Misisko
Tricki robisz teraz strzalkami kieronkowymi prawy analog sluzy do podawania z tym ze wybierasz sile podania.
Ja natomiast zauwazylem ze troszke za prosto zdobyc tu bramke z dosirodkowania oraz zutow roznych nie wiem czy to tylko moje odczucie czy wy tez to zauwazyliscie.
tryb become legend calkiem udany ciekaw jestem czy online bedzie szlo jakos grac w ten tryb smile.gif
NeoNH
hehe no to jak ktos pisal wczesniej niech kazdy sie wypowie i nie bedziemy tego negowac dla mnie ta gra tez ma niedociagniecia ale i tak jest lepsza od fify:D
a z tymi rekawicami trzeba cos zrobic
radziu
PES 2009 jako ogół naprawdę in plus, jednak bramkarze, głównie ich gra na linii (w sumie jej brak) to coś strasznego. Po oddaniu strzału, gdy GK stoi na linii nie robi nawet jednego kroku przed rzuceniem się, przez co można strzelić lub stracić multum bramek, zwłaszcza po dośrodkowaniach i strzałach głową zza 11 metra. Druga sprawa to własnie rzucanie się - nie istnieje (i nie chodzi mi o parabole rzutu). Wygląda ono tak jakby bezsił kładli się w powietrzu i odrazu opadali na ziemię. Gdyby to jeszcze zostało poprawione PES byłby naprawdę świetny! No i jeszcze te rękawice jak z kuchni lub właśnie z kotłowni biggrin.gif
JTK
Aby nie było wam nudno postanowiłem przekopiować z innego forum "Leo Why ?" smile.gif
Miłej lektury.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziś miałem cały wolny dzień i do południa jechałem na nowym pesie ile się dało, ale ocena tej gry jest coraz gorsza im więcej się o niej wie.

Gołosłowiem rzucać nie będę więc zaczniemy od l1.gif + triangle.gif

Teoretycznie wygląda to tak:

Czyli niezbyt ciekawie, bo obrońcy są w linii i mają bezpieczną odległość.

Tylko że praktyka mówi nam co innego:
http://www.vimeo.com/2002098

Pięknie, ale czy to przypadek?
http://www.vimeo.com/2002043

Nie no każdemu może wpaść dwa razy.
http://www.vimeo.com/2002080

Skoro już wiemy jak do środka to i można po bokach.
http://www.vimeo.com/2002086

Po przekątnych i jak kto woli.
http://www.vimeo.com/2002054
http://www.vimeo.com/2002072

Widać że noga o precyzji niejednego chirurga, a płuco z żelaza.

Dorobiłem filozofię do magicznego podania, a gola widać nie było smile.gif
Wizja on:

W środeczek.
http://www.vimeo.com/2001995

Na jedną stronę.
http://www.vimeo.com/2001972

Na drugą stronę.
http://www.vimeo.com/2001905

Cięcie, tu miała być lama smile.gif
http://www.vimeo.com/2001839

Po przerobieniu ambitnego zagrania można zejść na ziemię i zająć się rzeczywistością widzianą przez pana (S):
http://www.vimeo.com/2001759
http://www.vimeo.com/2001788
http://www.vimeo.com/2001815

Slalom gigant:
http://www.vimeo.com/2001860
http://www.vimeo.com/2001891
http://www.vimeo.com/2002013

Co robi załoga kiedy nie mamy nad nią drugiego kontrolera smile.gif

Defensywa 1+Linia biggrin.gif

PS.
Ile goli padło po krótkim ? smile.gif
donaspl
CYTAT(JTK @ Oct 19 2008, 19:20) *
Aby nie było wam nudno postanowiłem przekopiować z innego forum "Leo Why ?" smile.gif
Miłej lektury.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziś miałem cały wolny dzień i do południa jechałem na nowym pesie ile się dało, ale ocena tej gry jest coraz gorsza im więcej się o niej wie.

Gołosłowiem rzucać nie będę więc zaczniemy od l1.gif + triangle.gif

Teoretycznie wygląda to tak:

Czyli niezbyt ciekawie, bo obrońcy są w linii i mają bezpieczną odległość.

Tylko że praktyka mówi nam co innego:
http://www.vimeo.com/2002098

Pięknie, ale czy to przypadek?
http://www.vimeo.com/2002043

Nie no każdemu może wpaść dwa razy.
http://www.vimeo.com/2002080

Skoro już wiemy jak do środka to i można po bokach.
http://www.vimeo.com/2002086

Po przekątnych i jak kto woli.
http://www.vimeo.com/2002054
http://www.vimeo.com/2002072

Widać że noga o precyzji niejednego chirurga, a płuco z żelaza.

Dorobiłem filozofię do magicznego podania, a gola widać nie było smile.gif
Wizja on:

W środeczek.
http://www.vimeo.com/2001995

Na jedną stronę.
http://www.vimeo.com/2001972

Na drugą stronę.
http://www.vimeo.com/2001905

Cięcie, tu miała być lama smile.gif
http://www.vimeo.com/2001839

Po przerobieniu ambitnego zagrania można zejść na ziemię i zająć się rzeczywistością widzianą przez pana (S):
http://www.vimeo.com/2001759
http://www.vimeo.com/2001788
http://www.vimeo.com/2001815

Slalom gigant:
http://www.vimeo.com/2001860
http://www.vimeo.com/2001891
http://www.vimeo.com/2002013

Co robi załoga kiedy nie mamy nad nią drugiego kontrolera smile.gif

Defensywa 1+Linia biggrin.gif

PS.
Ile goli padło po krótkim ? smile.gif

Buhuaha co za typ. Nie graj jak Ci sie nie podoba. A w normalnej piłce takie błędy się nie zdażają ze obrońca zostaje ?
adashko
CYTAT
Brawo Morrison! Dla mnie ta gra to totalne dno, pudło, syf i pomyłka za 119zł. Wszystko wolne, że o Jezu dopomóż, zmiana zawodnika to jakaś pomyłka, strzały też zwalone. Naprawdę mocno się zastanawiam czy po 2 dniach grania nie wywalić z kompa tej pseudo-produkcji. Zawodnicy to fajnie zrobione kukły, nie wiadomo dokąd biegną, nie wystawiają się, zostają z tyłu, a jak już to wbiegają idealnie za obrońców, tak by tylko nie dotknąć piłki. Sprint to większa masakra niż 11 września 2001 w NY, ludzie, widzieliście, żeby Kaka był wolniejszy od obrońców Genui czy Sampdorii? No ja rozumiem szybkość, zwinność itd. ale kaka rusza z piłką mając obrońcę 5 metrów za sobą a przebiegając dwadzieścia futbolówkę ma defensor!? Poza tym, nie widzę żadnej różnicy pomiędzy biegiem z "E" i zwykłym za pomocą strzałek, no może tylko zawodnik jest bardziej nachylony. Może z braku perspektyw dam tej "super" grze jeszcze jedną szanse, a tymczasem idę rozmyślać czym ja się tak zajarałem w demie?
|

Jakbyś czytał w moich myślach chłopie ohmy.gif
Mi jest ewidentnie przykro po rozegraniu 60-70 meczy a to dlatego że niestety, ale najmocniejszy punkt poprzednich edycji czyli gameplay stał się jednym ze słabszych.
Zgadzam się i popieram wszystkie zarzuty Hitmanka. Jakiś całkowicie porypany system strzałów, koledzy z pomocy i ataku rzeczywiście nie wychodzą na pozycję - w większości akcji stoją w miejscu; dalej - w edycji 2008 sterując najszybszym zawodnikiem będącym akurat w posiadaniu piłki można było wyprzedzić wolniejszych obrońców - teraz nie ma o tym mowy, gorzej - to oni doganiają nas na 4-5 metrach sad.gif. Jedyny dobry i nowy 'patent' to drybling z użyciem R2, nic więcej, niestety...
MakssPl
CYTAT(JTK @ Oct 19 2008, 19:20) *

Znowu kolo z okładki wymiata... Mi tam się PES podoba bardzo, takie podania jak przedstawiłeś do tej pory nie były możliwe... i dlatego wolę grać słabszymi zespołami
Dawidi
CYTAT
Buhuaha co za typ. Nie graj jak Ci sie nie podoba. A w normalnej piłce takie błędy się nie zdażają ze obrońca zostaje ?

Zdarzają się ale nie są nagminne. Mnie osobiście też to denerwuje. Przy L1+trójkąt obrońca reaguje wolniej niż napastnik i przez to mają taką stratę. Też dziwne zachowanie. A ogólnie to jak grasz Barceloną to masz pecha bo twoja gra będzie właśnie tak głupio wyglądać. Innymi drużynami jest o wiele lepiej. To nie jest usprawiedliwianie tylko stwierdzenie. To są błędy gry. Barcelona ma znakomitych zawodników gdzie indywidualnie aż tak ich opisano przez co są zbyt dokładni, szybcy itd. Współczuję fanom Barcelony.
donaspl
CYTAT(Dawidi @ Oct 19 2008, 19:44) *
Zdarzają się ale nie są nagminne. Mnie osobiście też to denerwuje. Przy L1+trójkąt obrońca reaguje wolniej niż napastnik i przez to mają taką stratę. Też dziwne zachowanie. A ogólnie to jak grasz Barceloną to masz pecha bo twoja gra będzie właśnie tak głupio wyglądać. Innymi drużynami jest o wiele lepiej. To nie jest usprawiedliwianie tylko stwierdzenie. To są błędy gry. Barcelona ma znakomitych zawodników gdzie indywidualnie aż tak ich opisano przez co są zbyt dokładni, szybcy itd. Współczuję fanom Barcelony.

No jak grasz Barcelona przeciwko jakimś słabym to tak to wygląda i dla mnie nic dzienego.
Nie rozumiem po co wy wszyscy szukacie na siłę błędów w tej grze. To jest przykre, gra Ma błędy ale pozatym jest zajebista
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.