Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 - Dyskusja
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
crash5
Powiem wam tylko , że grając w PES 2009 i porównując grafike z fifą 09 to są 2 różne światy Pes jest tak dopracowany , że szok. Nieziemska grafa!!! Mówie o wersji na PS3. Liga mistrzów to bajer , ale wciąga jak holera smile.gif W reszte dopiero dziś po pracy sobie pogram. Naprawde gruba afera z tym Pesem biggrin.gif
supraturbo
CYTAT(JnR @ Oct 16 2008, 20:24) *
BTW

Ktoś wie czy można jakoś wrzucić tak jak na PC zdjęcie herbu klubu na PS3 ?? żeby sobie samemu wyedytować?

wrzucasz zdjecia na z pc pendrive potem zrzucasz na dysk ps3 i w grze sam juz odnajduje zdjecia tylko ze mam problem bo czyta zdjecia razem z białym tłem i trzeba sie nameczyc przy edycji piksel po pikselu (albo jestem głupi i da sie to zrobic inaczej)
Tomi84
Tak gra wygląda u mnie na Medium, chciałem kupić nową grafikę dla High ale jak zobaczyłem screeny z high to chyba za dużej różnicy nie ma, a nie opłaca mi się już inwestować w mojego kompa. Poczekam, aż padnie i złoże całego od nowa:

lberg
Witam,

Od kilku dni dość regularnie śledzę te forum, czytam sporo tematów na temat nowego PES'a, o jego wadach i zaletach i mam pytanie do posiadaczy oryginalnej wersji gry.Biorąc pod uwagę wszystkie zalety gry jak i wady i niedoskonałości związane z grą online, to warto kupować oryginał?Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi właśnie na grze przez internet z ludźmi z całego świata ale z tego co wyczytałem dotychczas to jak na razie to są same problemy z grą przez sieć.
Mam łącze 1mb/s, i komputer, na którym demo PES'a bez żadnych problemów działało na najwyższych detalach oraz odpowiadającej mi rozdzielczości.
Jak Waszym zdaniem będzie wyglądała rozgrywka online na moim komputerze z takim łączem internetowym?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
messjash
Fajnie że wszyscy se gracie i się cieszycie ale czy nikt z was nie ma problemu z wychodzeniem gry do windowsa podczas LM czy BAL?
Bo oprócz tego że gra się wiesza i wychodzi to potem nie można już wczytać żadnego z sejwów i tym sposobem rozegrałem pół sezonu w BAL na darmo i chyba nie warto zaczynać od nowa bo ten problem cały czas istnieje. Dodam jeszcze że mam orginał i że nie tylko mi się tak dziej. Konami znowu wydało trefną grę za którą niepotrzebnie zapłaciłem. ehhh
jacekz40
QUOTE(messjash @ Oct 17 2008, 12:09) *
Fajnie że wszyscy se gracie i się cieszycie ale czy nikt z was nie ma problemu z wychodzeniem gry do windowsa podczas LM czy BAL?
Bo oprócz tego że gra się wiesza i wychodzi to potem nie można już wczytać żadnego z sejwów i tym sposobem rozegrałem pół sezonu w BAL na darmo i chyba nie warto zaczynać od nowa bo ten problem cały czas istnieje. Dodam jeszcze że mam orginał i że nie tylko mi się tak dziej. Konami znowu wydało trefną grę za którą niepotrzebnie zapłaciłem. ehhh

ohmy.gif No chłopie dziwne i tragiczne rzeczy wypisujesz, jak można takie banialuki pisać, Ty masz problem z kompem a nie z grą (jeszcze do tego oryginał), jak masz bajzel i syf na sprzęcie to tak się dzieje. Niektórzy na prawdę nie wiedzą do czego służy komp. Pewnie samych codeków masz kilka różnych wgranych?? A jak się mylę to sorry. Ale to na pewnno nie wina gry, gra nie jest trefna.
lookass
Czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć jak włączyć bramkarza gdy ma piłkę. Tzn nie wypuścić piłkę tylko móc sterować wybierając kierunek wyrzutu bądź wykopu piłki. Gre dostałem dopiero wczoraj ale zagrałem raptem kilka spotkań a to była jedna z bardziej irytujących rzeczy.
messjash
Nie rozpędzaj się tak stary. Jak pisze to pisze a jak pisze to wiem. Mam 2 świeżutkie systemy Vista i XP i na obu ten sam problem wiec to raczej nie wina systemu i oprócz sterowników i gry nie mam nic zainstalowanego. Dodam jeszcze że nie jestem sam w takiej sytuacji, przejżyj inne tematy. Co do kodeków to na xp mam CCCP a na viście jakiś tam vista codec pack i tyle.
W orginalnej 2008 też ten problem się czasem pojawiał ale po reinstalce czasem udało się odczytać sejwa a teraz już nic nie pomaga.
pio91
Czy wiecie może czy jest jakiś klawisz który odpowiada za szybkie rozwiązanie rzutu wolnego?
jacekz40
QUOTE(messjash @ Oct 17 2008, 12:29) *
Nie rozpędzaj się tak stary. Jak pisze to pisze a jak pisze to wiem. Mam 2 świeżutkie systemy Vista i XP i na obu ten sam problem wiec to raczej nie wina systemu i oprócz sterowników i gry nie mam nic zainstalowanego. Dodam jeszcze że nie jestem sam w takiej sytuacji, przejżyj inne tematy. Co do kodeków to na xp mam CCCP a na viście jakiś tam vista codec pack i tyle.
W orginalnej 2008 też ten problem się czasem pojawiał ale po reinstalce czasem udało się odczytać sejwa a teraz już nic nie pomaga.

Więc dlatego przeprosiłem z góry jeżeli tak nie jest, wiem z doświadczenia ile ludzi ma na kompie dosłownie wszystko, mydło i powidło, ale jedna uwaga to Vista, to jest podejrzana sprawa, z Vista są same problemy, odradzam każdemu ten system.
Superlatarnik
Mógłby ktoś podać skład repry Argentyny?
Albo jakiś link..?
messjash
Jeśli się ma sprzęt na którym vista normalnie chodzi to nie ma z nią żadnych problemów. Przynajmniej ja jeszcze nie miałem, większe mam z moim xp sp2. To wie ktoś co zrobić żeby nie wywalało mnie do windowsa???
adashko
CYTAT
Czy wiecie może czy jest jakiś klawisz który odpowiada za szybkie rozwiązanie rzutu wolnego?

Chodzi Ci o sytuację przy przywileju korzyści? Jeśli tak to po prostu klawisz podania i strzałka kierunkowa.

CYTAT
Mógłby ktoś podać skład repry Argentyny?

Snowboarder
A jak to jest z tworzeniem własnego gracza?

Jeśli chcę stworzyć własnego gracza i grać nim w Master i CL to muszę go podmienić za jakiegoś oryginalnego gracza? Czy może grając w BAL mój zawodnik zostaje zapisany na stałe w drużynie z BAL i mogę nim grać w Master i CL?
A może wreszcie jest tak jak w fifie - oddzielny tryb tworzenia gracza, a następnie mogę go wsadzić do dowolnej drużyny?
Naimad
QUOTE(messjash @ Oct 17 2008, 12:09) *

Tez mam ten problem... 11 kolejka BAL, wkoncu przebilem sie do pierwszego skladu na mecz z Realem i ch... Mam auto zapis wiec myslalem ze nic straconego, ale po kazdym wczytaniu odrazu wywala... Cos mi sie wydaje ze wkrotce bedzie koniecznosc wydania jakiegos patcha...
jacekz40
QUOTE(messjash @ Oct 17 2008, 12:59) *
Jeśli się ma sprzęt na którym vista normalnie chodzi to nie ma z nią żadnych problemów. Przynajmniej ja jeszcze nie miałem, większe mam z moim xp sp2. To wie ktoś co zrobić żeby nie wywalało mnie do windowsa???

Rozumiem, że ktoś moze mieć inne zdanie ale jak powiadasz, ze Vista jest lepsza jak XP to nie ma o czym gadać...każdy fachowiec Ci powie, ze Vista nie jest lepsza od XP i tyle.
messjash
No jasne tylko że 90 % ludzi którzy twierdzą że vista jest do dupy nigdy z niej nie korzystało albo na jakiś słabyh laptopach na których nie chodzi poprawnie. Nie wiem czy akurat mój xp jest jakiś trefny ale mam z nim 10 razy więcej problemów niż z vistą.
CYTAT(jacekz40 @ Oct 17 2008, 14:20) *
Rozumiem, że ktoś moze mieć inne zdanie ale jak powiadasz, ze Vista jest lepsza jak XP to nie ma o czym gadać...każdy fachowiec Ci powie, ze Vista nie jest lepsza od XP i tyle.
Tari
potwierdzam ze z BAL sa ogromne problemy ;\ a szkoda bo to bardzo ciekawy tryb gry. pol kolejnego (na piracie do dzisiaj gralem az oryginal przyszedl) sezonu i co kilka spotkan po meczu wywala...znaczy wyskakuje kalendarz, przejscie do kolejnego tygodnia i crash. co dziwne, robi sie tak tylko gdy gram spotkanie. jesli wybiore opcje "skip match" to wszystko jest ok. i nie wiadomo czy warto grac mecz czy nie bo moze sie zdarzyc ze i tak pojdzie na marne w najmniej odpowiednim momencie ;(

co do trybu LM to zagralem prawie caly turniej i jeszcze mnie nie wywalilo ani razu
JnR
To wywala na Piracie czy na ORG??
Tari
to bylo na piracie, oryginala wlasnie instaluje, pogram i wieczorem cos napisze wink.gif
edi86
Zgadzam się z poprzednikiem,najpierw sam przetestuj a później mów czy to jest według ciebie dobry system czy nie. Osobiście vista przypadła mi do gustu,choć zawsze słyszałem nie pochlebne opinie, zainstalowałem z ciekawości i mam do dziś.
Wróćmy do tematu podobno crash następuje w 12 meczu, ja swoje sejwy archiwizowałem, także miałem ten przed crashem, teraz nie grałem tego feralnego meczu tylko wybrałem opcje skip match i gram dalej...jak będzie działo się dalej tak samo ta wam napiszę
Dawidi
CYTAT(supraturbo @ Oct 17 2008, 10:25) *
wrzucasz zdjecia na z pc pendrive potem zrzucasz na dysk ps3 i w grze sam juz odnajduje zdjecia tylko ze mam problem bo czyta zdjecia razem z białym tłem i trzeba sie nameczyc przy edycji piksel po pikselu (albo jestem głupi i da sie to zrobic inaczej)

Zapisuj pliki z przezroczystym tłem w formacie PNG. (Może być bez przeplotu)
Piciu
Co jest spowodowane tym, że nie wszystkie transfery są do końca wykonane?
NiNE-T3
Czwartek, 03.10. Ściągnąłem z Playstation Store prawie półtora gigowe gówno! Nigdy wcześniej tak brzydkiego, nierealistycznego symulatora piłki nożnej na oczy nie widziałem. Interfejs - super, przyjemnie się przechodzi przez następne etapy wyboru teamu, strojów, składu. Prawidziwy horror zaczyna się wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego. Podania wyglądają na 'przeciągane'. Piłkarz poda piłkę i zaciąga sobie tę nogę jeszcze dobre dwie sekundy. Następny ciekawy moment. Zaczynam sprint, z początku nawet nie wiedziałem gdzie pad ma ukrytą tę opcję. Nagle słysze jakieś bębny... WTF!? Później zjarzyło mi się, że ma to być odgłos 'kopania piłki'. Strzały piłkarzy i bieg w ogóle nie poprawione. Charakterystyczne kopnięcie z przekręceniem, tzn. biegniemy z kątem '45° w strone rogu i nagle strzelamy w strone bramki. Piłkarz wykonuje wtedy ruch strzału, a wygląda to jak strzał 5-latka. Tak jakby mieli sztywne stawy i nie wiadomo co w gaciach. Podsumowując: Żółtki za dużo w życiu naoglądali się kapitana Tsubasy, a za mało profesjonalnych lig, zero Mo-Cap'a. Strasznie kuleje gameplay, silnik nie zmieniony w ogóle od ostatniego roku. Niby tyle zmian, a faktycznie nie zrobili nic nowego. Widać, że budżetu wielkiego nie mają, a jeśli chcą takim gównem konkurować z EA, to szczerze życze im szczęścia. Dodam jeszcze, że tryb Become a Legend to słabiutka kopia Be A Pro w wykonaniu kanadyjczyków, a opcja wymieniania się wideosami została już użyta na stronie eafootballworld.com. Zaznaczam, że nie jestem jakimś radykalnym anty-fanem serii. Wręcz przeciwnie - uważam PES 5 i PES 6 za majstersztyk w dziedzinie futbolowych gier, ale od tego czasu Żółtki zaczeli wszystko jeb** jednym słowem. Zaznaczam, że grałem na Playstation 3.
4everGunner
Mam pytanko... czy Arsenal Londyn jest oryginalny w pesie 2009?? bo nie gralemn jeszcze

pozdro
EjPii
CYTAT(NiNE-T3 @ Oct 17 2008, 18:46) *
Czwartek, 03.10. Ściągnąłem z Playstation Store prawie półtora gigowe gówno! Nigdy wcześniej tak brzydkiego, nierealistycznego symulatora piłki nożnej na oczy nie widziałem. Interfejs - super, przyjemnie się przechodzi przez następne etapy wyboru teamu, strojów, składu. Prawidziwy horror zaczyna się wraz z pierwszym gwizdkiem sędziego. Podania wyglądają na 'przeciągane'. Piłkarz poda piłkę i zaciąga sobie tę nogę jeszcze dobre dwie sekundy. Następny ciekawy moment. Zaczynam sprint, z początku nawet nie wiedziałem gdzie pad ma ukrytą tę opcję. Nagle słysze jakieś bębny... WTF!? Później zjarzyło mi się, że ma to być odgłos 'kopania piłki'. Strzały piłkarzy i bieg w ogóle nie poprawione. Charakterystyczne kopnięcie z przekręceniem, tzn. biegniemy z kątem '45° w strone rogu i nagle strzelamy w strone bramki. Piłkarz wykonuje wtedy ruch strzału, a wygląda to jak strzał 5-latka. Tak jakby mieli sztywne stawy i nie wiadomo co w gaciach. Podsumowując: Żółtki za dużo w życiu naoglądali się kapitana Tsubasy, a za mało profesjonalnych lig, zero Mo-Cap'a. Strasznie kuleje gameplay, silnik nie zmieniony w ogóle od ostatniego roku. Niby tyle zmian, a faktycznie nie zrobili nic nowego. Widać, że budżetu wielkiego nie mają, a jeśli chcą takim gównem konkurować z EA, to szczerze życze im szczęścia. Dodam jeszcze, że tryb Become a Legend to słabiutka kopia Be A Pro w wykonaniu kanadyjczyków, a opcja wymieniania się wideosami została już użyta na stronie eafootballworld.com. Zaznaczam, że nie jestem jakimś radykalnym anty-fanem serii. Wręcz przeciwnie - uważam PES 5 i PES 6 za majstersztyk w dziedzinie futbolowych gier, ale od tego czasu Żółtki zaczeli wszystko jeb** jednym słowem. Zaznaczam, że grałem na Playstation 3.

Dziecko FIFY tutaj masz swoje stronki http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr= laugh.gif
I już nie wracaj

Bardzo dowcipny jesteś ale jeśli masz tak żartować to sobie odpuść.///Orange_91
Piciu
CYTAT(4everGunner @ Oct 17 2008, 19:04) *
Mam pytanko... czy Arsenal Londyn jest oryginalny w pesie 2009?? bo nie gralemn jeszcze

Nie.
kucharz
QUOTE(NiNE-T3 @ Oct 17 2008, 18:46) *

Pieprzysz czlowieku oj pieprzysz...
Winek
QUOTE(kucharz @ Oct 17 2008, 19:08) *
Pieprzysz czlowieku oj pieprzysz...

pisze prawdę smile.gif myślę o tej serii to samo... chociaż jest dużo lepsza od 2008 to jest zbyt sztywna jak na rok 2009 smile.gif
kucharz
Sztywna? Jak dla kogo... a znajdziecie lepsza kopanke na rok 2009 ?? Z Pro Evo nikt nie ma prawa w ogole konkurowac! Takie moje zdanie
who_me
CYTAT(Winek @ Oct 17 2008, 18:13) *
pisze prawdę smile.gif myślę o tej serii to samo... chociaż jest dużo lepsza od 2008 to jest zbyt sztywna jak na rok 2009 smile.gif

To samo moge powiedziec o fifie na x360...wiec w co tu grac w tym roku ? Osobiscie pes09 przypadl mi bardziej do gustu.

znalazlem kolejnego zapomnianego przez Konami zawodnika..Maniche (Atletico ) ;/ mam nadzieje ,ze on i Gudi sa w ukrytych playerach .
kucharz
Narzekacie :-D ;-P
Orange_91
Wracamy panowie do tematu. To nie temat w, którym porównujemy PESa z FIFĄ. Kolejni autorzy takich porównań zostaną nagrodzeni dodatkowymi procentami.
RAUL7
residual connection data exists.Please try to connect again later - co to kórwa ma znaczyć ??ja chce grać ! jestem uzależniony od pes'a i zle wpływa na moje samopoczucie brak gry !!! więc niech ktoś to wyjaśni najlepiej zaraz mad.gif aha jeszcze coś zalogwałem sie wczoraj bo przeżuciłem sie z ps2 na PC dla tej edycji podobno miała być lepiej dopracowana ON - LINE mnie najwięcej interesuje zagrałem kilka meczy (w 1 lagi bo na czerwonej,a pózniej bło zielono-żółta był super wygrałem gran derby Realem tongue.gif ) a potem jakby ktoś w ryj mi przyjebał odrazu ten napis i huj bombki strzelił on-lina nie będzie????????????????????????jak już bedzie ok to zapraszam na meczyk RAUL_7 gg 11558547 smile.gif)))))))))) :-O CO DO OCENY TEJ CZĘŚĆ PO ROZEGRANIU KILKADZIESIĘCIU MECZY NA DOEMO WYPOWIADAM SIE POZYTYWNIE A KTO NIE GRAŁ W POPRZEDNIE CZĘŚCI PESa NIECH ZAMKNIE RYJ I SIE NIE WYPOWIADA BO ŻYGAĆ SIE CHCE JAK CZYTAM TO CO NAPISAŁ NINE-T3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DZIECKO FIFY ! Z RESZTĄ NIECH POCZYTA SOBIE WYPOWIEDZI FANÓW TEJ SERII KTÓRZY ZGODNIE TWIERDZĄ ŻE TO KOLEJNY KROK W PRZÓD A NIE TYŁ ZE STRONY KONAMI W STRONE STWORZENIA NAJBARDZIEJ REALNEJ KOPANINY POD SŁOŃCEM! ! ! zEGNAM! SPADAM GRAĆ w :pES 2009 !

Radzę Ci się uspokoić albo twoja przygoda z tym forum nie potrwa długo.///Orange_91
EjPii
Pełna wersja jest chyba lepiej zoptymalizowana. smile.gif W demie na meczowej kamerze miałem 60fps, ale przy mocnych zbliżeniach na powtórkach gdzieś 25. Teraz już mi nic nie muli bo spada do 40-35 biggrin.gif Brawa dla KONAMI.
@Orange dzięki za procenty jak widzisz pół forum mógłbyś ukarać cool.gif
Damian.
Fajna ta Liga Mistrzów.
Szkoda że nie ma Famagusty i Aalborga(moze sie myle z tym smile.gif)
Rzeczywiście teraz wogóle mi nie tnie biggrin.gif wcześniej lekko w powtórkach teraz dobrze smile.gif
RAUL7
PS jak ktoś chce baty dostać (gram Real lub Inter lub brasil albo holland ) to pisać gg : 11558547 ph34r.gif
Kettger
CYTAT(Damian. @ Oct 17 2008, 19:37) *
Fajna ta Liga Mistrzów.
Szkoda że nie ma Famagusty i Aalborga(moze sie myle z tym smile.gif )
Rzeczywiście teraz wogóle mi nie tnie biggrin.gif wcześniej lekko w powtórkach teraz dobrze smile.gif

Fajna, fajna, gram w nią non stop z kumplami przy jednym kompie. biggrin.gif

Ale! Dlaczego wyświetlany jest tylko skład gospodarzy? Dlaczego oprawa finału prawie niczym się nie różni od wygrania zwykłego pucharu?

Jeszcze odnośnie wszystkich pucharów - szkoda, że tak często zdarzają się mecze w których pada 5 lub więcej bramek. Trochę to nierealistyczne. Np. ManU 4-3 Inter. ;]
Damian.
CYTAT(Kettger @ Oct 17 2008, 19:42) *
Fajna, fajna, gram w nią non stop z kumplami przy jednym kompie. biggrin.gif

Ale! Dlaczego wyświetlany jest tylko skład gospodarzy? Dlaczego oprawa finału prawie niczym się nie różni od wygrania zwykłego pucharu?

Jeszcze odnośnie wszystkich pucharów - szkoda, że tak często zdarzają się mecze w których pada 5 lub więcej bramek. Trochę to nierealistyczne. Np. ManU 4-3 Inter. ;]

U mnie w LM Manchester wygrywa 6-1 5-0 i chyba 3-0 smile.gif a grupa nie łatwa po z Realem, Sooritngiem i Cluj bodaj.
Zobaczymy jak sie bedzie z nimi grało.

A własnie.... Da sie zmienic zespoly w LM(chcę zrobić sobie prawdziwą LM z aktualnymi grupami)?
Pozdrawiam

EDIT: Dziękuję smile.gif
Kettger
CYTAT(Damian. @ Oct 17 2008, 19:52) *
U mnie w LM Manchester wygrywa 6-1 5-0 i chyba 3-0 smile.gif a grupa nie łatwa po z Realem, Sooritngiem i Cluj bodaj.
Zobaczymy jak sie bedzie z nimi grało.

A własnie.... Da sie zmienic zespoly w LM(chcę zrobić sobie prawdziwą LM z aktualnymi grupami)?
Pozdrawiam

Jasne. "Y" odpowiada za przełączenie teamu do innej grupy, a ENTERem można zmienić zespół na inny. wink.gif
Ujmeny
CYTAT(Piciu @ Oct 17 2008, 18:24) *
Co jest spowodowane tym, że nie wszystkie transfery są do końca wykonane?

W wersji 2009 ustalamy nie tylko kwotę transferu, ale też pensję - dwie osobne etapy negocjacji. Jeśli o to chodziło w twoim pytanie - nie jestem pewien.

Wracając do tematu.
Odsłona z numerem 2009 to jedynie łatka do wersji poprzedniej. Rozbierając produkt na czynniki pierwsze, obserwując powtórki akcji można zauważyć znikomy wkład twórczy Japończyków. Nie poprawiono tego co przeszkadzało najbardziej tj. czytania gry przez zawodników sterowanych przez komputer. Współtowarzysze broni wspierają nasze poczynania jedynie w sytuacji gry akcja rozgrywa się w założonym przez programistów tempie. Każde nadspodziewane zagranie jest ignorowane przez system:
- Po odebraniu przez napastnika piłki obrońcy przeciwnej drużyny, nasi podopieczni w 99% przypadkach nie wykonują nagłego zwrotu w kierunku bramki przeciwnika a kontynuują marsz w kierunku własnej bramki, bądź stoją w miejscu;
- Wykonując rzut wolny ze środka boiska nasi współbratymcy zamiast walczyć o pozycje, poszukiwać miejsca gdzie mógłby zgrać piłkę głową zawodnika do którego kierowana jest piłka, wykonują zwrot w kierunku własnej bramki;
- W sytuacji zamieszania pod polem karnym 99% naszych współbratymców dopada tak zwana martwica mózgu, i nie wykonują żadnego ruchu (stoją w miejscu niczym słupy). Bierze się to stąd, że deweloperzy zablokowali możliwość kontrolowania poczynań więcej niż jednego dodatkowego piłkarza, a gdy blisko piłki jest trzeci zawodników ten trzeci z automatu pozbawiony został jakikolwiek umiejętności. Tragicznie wygląda to w sytuacji kontrataku jeden na trzech. Lepiej broni się w sytuacji gdy naprzeciw napastnika jest jeden obrońca, niż dwóch, czy trzech;
- Gdy podczas rozgrywania ataku pozycyjnego wyłamiemy się z ustalonego tempa zawodnik, który wcześniej wybiegł na wolną pozycję zaczyna się cofać w kierunku własnej bramki, zamiast szukać miejsca z lewej, czy prawej strony. Na powtórkach widać, że całość ruchów/szukania pozycji jest niezwykle rwana i polega na kroczeniu w przód i tył. Nie w każdym z 8 możliwych kierunków. Zupełnie nic nie daje przyporządkowanie "strzałek".

Takich błędów, malutkich widocznych na powtórkach jest bez liku. Deweloperom zabrakło pomysłu, a programistą umiejętności, aby stworzyć realistyczny system odwzorowania zachowań zawodników w przypadku zaistnienia kilku zmiennych jednocześnie. System zaproponowany przez programistów jest łopatologiczny, nie gody nazwy Pro Evolution Soccer.

Na rynku PC zapanowało bezkrólewie. Nadszedł czas ogrzewaczy kotletów. Z jednej strony mielony z gameplayem na 2+, i brakiem licencji, z drugiej strony schabowy na -2 z licencjami, i innowatorskim systemem kontrolowania graczy (myszka plus klawiatura).

Japończycy zacznijcie w końcu robić grę, a nie PR. Seria PES pięknie rozwijała się od edycji pierwszej do trzeciej, a później...
Jabol7
Siemka mam pytanie czy w pesie 2009 jest old trafford ??
rafciu21
siemka mam pytanko...czy instalowanie i wgrywanie jakichs dodatkow do pes 2009 ma jakis wplyw na granie online?? tzn czy moga byc jakies problemy z polaczeniem sie i graniem przez siec??
NiNE-T3
Wybaczcie, ale ja wyraziłem jedynie swój pogląd, a słowa takie jak Wasze obrażające moją osobę to mi latają... wiecie gdzie. Powiem Wam tylko, że zachowujecie się tak, jakbyście dostali wczoraj internet, a dzisiaj już Waszym 1 Gb/s szpanowali. Porównując do najnowszej Fify widzę OGROMNĄ różnicę. To, co zaimplementowało EA do FIFY nie można porównać do kombinactwa Żółtków. Przykro, ale nie można ciągle jechać na lenistwie i starym silniku z 2007 roku, który w ogóle się nie sprawdził. No, a Konami dalej sobie w kulki leci i ściąga ostro, bo jak już wspomniałem Become a Legend to słaba kopia Be a Pro, a tryb wymieniania się videosami już gdzieś widziałem. Nie będę porównywał tych gier, ale widzę głębokie niedociągnięcia. I w mechanice piłkarzy, i w gameplayu. Te dziwne strzały naprawdę wyglądają jak przerysowane z Tsubasy. Śmieszy mnie zachowanie fanów Pro Evo, którzy jarają się, że poprawiony został tryb online. Przyznajcie się szczerze - Ilu z Was legalnie kupiło oryginalną kopię? Pięciu? Dziesięciu? Więc po co do cholery zadowalacie się onlinem? Wracając do polityki Konami - przechwalali się tyloma poprawionymi reakcjami, mechaniką, dynamiką. Prawda jest taka, że dostaliśmy - w najlepszym wypadku - odnowioną - wróć! Uaktualnioną edycję 2008, bądź słabszą grę na zeszłorocznym silniku.

/sorry Orange_91. Nie mogłem się powstrzymać. Teraz EOT!
brtek00
siema chce mam dla was patch by me znaczy sie tylko OF by me w 90% poprawione transfery dodatkowo daje prawdziwe herby wszystkich druzyn i nazwy biggrin.gif oto link http://www.sendspace.pl/file/1xYcevpK/
JTK
- l1.gif + triangle.gif z każdego miejsca pięknie wchodzi, a linia obrony włącznie z GK przy tym zagraniu głupieje.
- Podania na wybieg, 1-2 wchodzą często i nieważne że biegliśmy z piłką prawie do tyłu.
- Dużo łatwiej o precyzję w ataku niż w obronie.
- Bieganie "po skosach" dalej obowiązuje.
- Plecakowanie.
- Wbieganie z skrzydła w pole karne to jak krojenie masła.

+ Praca siatki.
+ Efektowne i płynne akcje (fajnie wyglądają, bo trudno zepsuć podania).

Miała być poprawiona gra obrońców, a ci nie są w stanie po l1.gif + triangle.gif biec do piłki w linii prostej. Bramkarze wychodzą jak by byli na sprężynie do bramki przypięci. Samo wślizgi w absurdalnych momentach plus żółty kartonik i czerwone za poprawny odbiór piłki.
Mały, żółty kurdupel (S) znowu oszukuje gadając farmazony w wywiadach, wciskając kity i biorąc na litość. Proponuje każdemu sporo pograć przed zakupem, bo wyrzucenie 100zł w ciemno może zaboleć.

PS.
Gra robi tylko na początku dobre wrażenie, ale im więcej gramy tym bardziej widać ubogość algorytmów i mechaniki gry.
donaspl
A jak dla mnie gra jest mega zajebista biggrin.gif
Jak niby tak łatwo Ci wychodzą te na dobieg podania to pewnie każdy mecz po 10:0 wygrywasz nie ??

who_me
CHyba niektorzy maja za wysokie wymagania ;] Z tego co sobie przypominam to ty JTK jechales po pesie od pes5 ( wczesniej mnie na forum nie bylo ) wiec twoja opinie traktuje z przymruzeniem oka ;]

Moze brak ci wyobrazni i nie mozesz przymknac oczu na kilka baboli ..... wcale nie zaprzeczam ,ze takowe istnieja.
JTK

CYTAT(who_me @ Oct 17 2008, 23:19) *
CHyba niektorzy maja za wysokie wymagania ;] Z tego co sobie przypominam to ty JTK jechales po pesie od pes5 ( wczesniej mnie na forum nie bylo ) wiec twoja opinie traktuje z przymruzeniem oka ;]

Jechałem po 6 od samego początku i dalej będę po niej jeździł, a z 08 dałem sobie całkowity spokój z wnikaniem w to coś.
Piątkę uważam za produkt udany mimo dramatu z połowy, skutecznych wolnych i karnych z dupy.

Więc prawie dobrze pamiętałeś wink.gif

CYTAT(who_me @ Oct 17 2008, 23:19) *
Moze brak ci wyobrazni i nie mozesz przymknac oczu na kilka baboli ..... wcale nie zaprzeczam ,ze takowe istnieja.

Do tej pory jestem aktywnym (może już nie tak jak kiedyś) graczem WE2k2, a na PS2 z znajomymi czasem pogram właśnie w 5 odsłonę.
Nie rozumiem twojej aluzji co do mojej wyobraźni. Powiedział bym że skoro gram w odsłonę z PSXa to w tym punkcie jestem mocny.
Jeżeli bardzo boli cię moja krytyczna opinia o nowych produktach (nowej linii produkcyjnej Konami) to zawsze możesz ją brać za tendencyjną.
Piciu
CYTAT(Ujmeny @ Oct 17 2008, 20:27) *
W wersji 2009 ustalamy nie tylko kwotę transferu, ale też pensję - dwie osobne etapy negocjacji. Jeśli o to chodziło w twoim pytanie - nie jestem pewien.

Miałem na myśli niezaktualizowane transfery już od początku gry.
Przykład: Robinho w Realu Madryt.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.