xManiu
Oct 19 2008, 19:10
Mam dla was banalnie prosty przepis skoro się wam to nie podoba... poprostu umówcie się i nie używajcie tych zagrań
Wookiee
Oct 19 2008, 19:57
w PES6 tez byl taki irytujacy jeden motyw
jak podawales ze skrzydla prostopadle w dol do typa w srodku pola i strzelales z pierwszej to on sie tak na jednej nodze okrecal i i strzelal
i to ZAWSZE wpadalo ZAWSZE !!!!!!!!!!
i umowilismy sie z kumplem ze staramy sie tego nie robic i praktycznie wogole tego nie bylo i nie padaly bezsensowne bramki
wiec i w tym PESie na bank mozna wyeliminowac takie jakies glupie zagrania po ktorych padaja niepotrzebne gole
Pelajs
Oct 19 2008, 20:27
Jutro chce jechac po nowego pesa. W związku z tym chce abyscie napisali czy uwazacie, ze warto wydac te 119 zl a ta kopanke? Ocencie jak jest zrobiony Bal, Master League Champions League i wkoncu czy mozna w koncu normalnie grac przez neta? Czy jak mam net 1 Mb dwordzeniowke 2,2 Ghz, 2 gb ramu to nie powinno byc lagów? Prosze was ogolnie o te opinie bo poprostu nie wiem czy oplaca sie wydac tyle kasy na te gre.
Pzdr.
fanbarcy1926
Oct 19 2008, 20:33
Mógłby ktoś mi napisać jakie są ligi i co jest w nim oryginalne. Slyszalem że Primera division jest nieoryginalna, jest Bundesliga? Opiszcie prosze jakie są ligi i czy dodali/ujeli jakies zespoly narodowe. Pozdrawiam
Randone
Oct 19 2008, 20:36
CYTAT(Pelajs @ Oct 19 2008, 21:31)

Jutro chce jechac po nowego pesa. W związku z tym chce abyscie napisali czy uwazacie, ze warto wydac te 119 zl a ta kopanke? Ocencie jak jest zrobiony Bal, Master League Champions League i wkoncu czy mozna w koncu normalnie grac przez neta? Czy jak mam net 1 Mb dwordzeniowke 2,2 Ghz, 2 gb ramu to nie powinno byc lagów? Prosze was ogolnie o te opinie bo poprostu nie wiem czy oplaca sie wydac tyle kasy na te gre.
Pzdr.
Chetnie odsprzedam swojego... za powiedzmy 80 pln

Teraz na pewno bym juz nie kupil.
Przez net nie da rady grac. Szkoda nerwow.
Dziwne, bo w pierwszym dniu nawet przyjemnie sie gralo, ale po restarcie serwerow nastala jedna wielka kaszana

PESa kupuje sie do gry online...
crash5
Oct 19 2008, 20:36
Spoko chłopie wyjdzie patch to wtedy se pograsz:) A jak sie niepodoba bez licencji to daj sie na looz.
Pelajs
Oct 19 2008, 20:48
A jak to jest naprawde z tym wywalaniem do winda w Champions League i BaL? Czy naprawde wywala tez tych co maja tez orginaly? I czy jest juz na to jakis sposob aby nie wywalało?
zaplutek
Oct 19 2008, 20:57
PES 2009
plusy
- tryb online jest jak trzeba ( duzo poprawiono np czrna lista graczy mozna sobie wrzucac tu oszustow )
- grafika zdecydowanie ladniejsza .. ten deszcz..super
- liga mistrzow napewno dla graczy co niemaja dobrego lacza moga pograc
- become a legend fajna sprawa
minusy
- gameplay , gra idzie w kierunku jak najwiekszego odzwierciedlenia gry ... teraz jest nudno wolno glupie zostawianie piłki .
- jak bramkarz wykpuje pilke to moge pojsc zrobic sobie herbate wrocic i pilka nie spadnei jeszcze ...
- zbyt dlugo sie wchodzi do gry online moze to nie jest wielki minus ale przeszkadza troche
PS. Nie kupujcie tej gry w polsce zamowcie ja z anglii ja zaplacilem jedynie 15 f z przesyłka na ps3 kosztuje 27 F
Tomi84
Oct 19 2008, 21:20
QUOTE(zaplutek @ Oct 19 2008, 22:01)

plusy
- tryb online jest jak trzeba ( duzo poprawiono np czrna lista graczy mozna sobie wrzucac tu oszustow )
to ma być jakiś żart, czy co ?
donaspl
Oct 19 2008, 21:34
Mi tez całkiem dobrze online chodzi jak się z normalnym gościem o normalnym łączu połączy.
wanted92
Oct 19 2008, 21:36
Ja także z grą online nie mam problemów raz jak grałem z gościem co miał słabe łącze to były trochę lagi, w każdym razie bardzo mało i krótko.
Tak czytam ze zdumieniem wasze posty i dochodze do jednego wniosku,ludzie ! czego wy oczekujecie od tej gry ? ze znużeniem czytam niektóre kiepsko agrugmentowane komentarze albo proste bzdury !
Pamietacie PES'A oznaczonego numerkiem 08 ile osob bylo w szkoku jak mozna zepsuc tak genialne dzielo ? jak mozna bylo wogole takie cos wydac ? malo bylo takich pytan ? i nikt nie znal odpowiedzi.
Malo lecialo tekstow typu "co za gowno" "zostaje przy 6" itp... przypomnijcie sobie
Sam jest zagorzałem fanem Piłki z Azji od wersji ISS po Winning Eleven az wreszcie do PES'A.I całym sumieniem przyznaje ze otoczka wokol PES 08 na pewna nie byla najlepsza jak nie najgorsza masa bledow,poziom trudnosci,bugi,nowy silnik ktory sie wogole nie sprawdzil nie mam zamiaru ich wymieniac bo sami na pewno wiecie.Tak przeciez płakaliscie "Matko boska Adriano wali bramy z 40 metrow co to jest ?" , "Ten Pes jest do bani kazdy strzał z dystansu konczy sie golem","ci bramkarze wypluwaja co sie da " przypomnijcie sobie
Nagle wychodzi nowe dziecko konami oznaczone numerem 09 i co teraz wielki płacz dzieci "Tato nie moge strzelic bramki z dystansu to jest niemozliwe","i czytam niektore mini recenzje minus-strzały z dystansu hehe smiech na sali,ludzie zastanowcie co wygadujecie.Jeden z forumowiczów mądrze napisał jest to podgrzany kotlet i zgadam się z nim w 100%,ale ja wychodze z zalozenia jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma i tak jest z tym przypadkiem poprawili gameplay,wyeliminowali kilka bledow , bramkarze bronia zdecydowanie lepiej mimo ze wypluwaja czasem przed siebie to sa przewaznie wiadacymi postaciami w naszym zespole,bramki mimo ze wpada ich sporo to jakos mnie to szczegolnie nie zniechęca,tak gadacie a znajac polowe z was na pewno zostanie przy wersji jak powiedzialem oznaczonej numerkiem 09.Dlatego zadajcie sobie jeszcze raz jedno pytanie czego wymagacie od nowego PESA chcieliscie zeby poprawili strzaly ? zrobili to,teraz zle bo ciezko strzelic ? Ja juz powiedzialem swoje pisalem w pospiechu wiec wybaczcie mi moje bledy,a teraz pokoj i starajcie sie nacieszyc nowym dzieckiem Konami jak niektorzy to nazwyaja i zycze milej gry oraz Zabawy
Randone
Oct 19 2008, 21:45
qwa, jak dla was to jest normalna gra to widocznie nie graliscie bez lagow

znajdzcie mnie w grze to zobaczymy jaki bedzie wielki whine, bo "som" lagi i nie da sie grac
po raz 1000 powtarzam: u mnie net na zielono a grac sie nie da, bo sa opoznienia, pilkarze nie reaguja jak trzeba itd. itp.
Tomi84
Oct 19 2008, 21:55
QUOTE(donaspl @ Oct 19 2008, 22:38)

Mi tez całkiem dobrze online chodzi jak się z normalnym gościem o normalnym łączu połączy.
To nie jest wina łączą tylko Koanmi coś spier..... Ja mam łącze 6 mbit i skoro tego samego dnia gram w sieci w PES6 i wszystko jest ok a potem odpalam 2009 i nie mam w ogóle kontroli nad zawodnikami bo robią co chcą to raczej nie jest to wina mojego łącza, klawiatury czy wuj wie czego tylko firmy która wydaje niedopracowaną grę, co ujawnia się także w trybach typu CL.
A w online takie jaja miałem nawet grając z osobą, która ma także łącze 6 mbit do tego z lepszym uploadem. Co ja mam se strzelić łącze 100 mbit żeby móc normalnie pograć, to jest jakaś paranoja...
who_me
Oct 19 2008, 21:58
CYTAT(Randone @ Oct 19 2008, 21:49)

qwa, jak dla was to jest normalna gra to widocznie nie graliscie bez lagow

znajdzcie mnie w grze to zobaczymy jaki bedzie wielki whine, bo "som" lagi i nie da sie grac
po raz 1000 powtarzam: u mnie net na zielono a grac sie nie da, bo sa opoznienia, pilkarze nie reaguja jak trzeba itd. itp.
Placz , placz dziecinko. Gralem z ludzmi ,ktorzy mieli tak samo jak ja zielone lampki i bylo bez lagow.Trzeba poczekac bo mozliwe ,ze serwery nie jest jeszcze w 100% sprawne do gry online i wtedy wydac opinie czy znowu zwalili online.
Hitmanek
Oct 19 2008, 22:01
No ja pragnę zauważyć, że PES 2008 był ułomny ale go kochałem, a ten jest sterylny, zimny i bez uczuć-tak metaforycznie xD A bramy z 40 metrów dawały radochę w wuj i mimo, że faktycznie padały za często były "fajne". No ja pewnie dam pesowi jeszcze jedną szansę i kolejną i następną bo już taki jestem, że jak inni "umią" to ja się w końcu też nauczę ale na razie mnie odrzuca. Może inne głupie błędy to bym jakoś przeżył bo w końcu za komuny było gorzej a ludzie się uśmiechali ale te podania, w ogóle nie dochodzą do zawodnika, który jest na wprost tylko zachodzą w bok a z kolei te, które kieruje w bok idą w dupę ciemną i zostają przejęte. Poza tym o podaniach na dobieg lepiej nie mówić no i ten sprint... No bo nic mnie tak nie denerwuje jak wiem, ze da sie zrobić coś inaczej i ja to robię a i tak głupie skrypty robią to po swojemu. reszta nawet by stykła ale te 3 elementy zaważył na tym, że dzisiejszy wieczór poświęciłem mercenaries 2 a nie nowemu "bachorowi" Konami.
Randone
Oct 19 2008, 22:25
CYTAT(who_me @ Oct 19 2008, 23:02)

Placz , placz dziecinko. Gralem z ludzmi ,ktorzy mieli tak samo jak ja zielone lampki i bylo bez lagow.Trzeba poczekac bo mozliwe ,ze serwery nie jest jeszcze w 100% sprawne do gry online i wtedy wydac opinie czy znowu zwalili online.
Dziecinko to powiedzial twoj kumpel biorac cie od tylu.
Masz swoje zielone lampki.
Przed chwila skonczylem grac z Polakiem i przez lagi padl taki a nie inny wynik.
OK, to nie byly laaaggggi tylko ja tak wymiatam w PESa, bo ze mnie masta super wielki mistrz

//Obraza użytkownika, 10%.
Mani3k
who_me
Oct 19 2008, 22:41
CYTAT(Randone @ Oct 19 2008, 22:29)

Dziecinko to powiedzial twoj kumpel biorac cie od tylu.
Masz swoje zielone lampki.
Przed chwila skonczylem grac z Polakiem i przez lagi padl taki a nie inny wynik.
OK, to nie byly laaaggggi tylko ja tak wymiatam w PESa, bo ze mnie masta super wielki mistrz

Widac, glodnemu chleb na mysli.
Głodny głodnemu chleb wypomina. Offtopic + głupie prowokacje, chamski ton wypowiedzi, już nie po raz pierwszy. // Tomak.
dawid_18
Oct 20 2008, 01:08
jak wstawic swoja twarz, bo daje load i nic ?? w trybie edit jak robie swojego zawodnika. Bardzo prosilbym bym o pomoc.
dissident
Oct 20 2008, 01:34
Kilka razy zdarzylo mi sie tak, ze bramkarze wybijali pilke, ktora nie przekroczyla calym obwodem linii, a gol byl zaliczany. Dziwne zasady. Poza tym dobrze sie gra, lepsza od 08.
Wookiee
Oct 20 2008, 07:26
do zaplutek:
jak chcesz czlowieku durna nawalanke gdzie pilka lata jak popaprana po boisku z predkoscia swiatla
a mecz konczysz z 50 strzalami oddanymi na bramke to zacznij grac w FIFE na 30min polowa
i bedziesz mial radosci co nie miara
a nie bierzesz sie za porzadny symulator i narzekasz ze za wolno gameplay dziala.
kenny84
Oct 20 2008, 09:04
Wookiee akurat w nowej FIFA09 nie padaja zbyt czesto strzaly albo poprostu ja w fife grac nie umiem
co do pesa wciaz wkurzaja mnie zbyt dokladne dosrodkowania oraz zuty rozne

no i ofkoz zuty wolne by komuterowy przeciwnik :>
crash5
Oct 20 2008, 10:53
Mam pytanie czym sie rozni najwyzszy poziom master league od very easy? Chodzi o kondycje i transfery? Bardzo prosze o odpowiedź.
CYTAT(kenny84 @ Oct 20 2008, 10:08)

Wookiee akurat w nowej FIFA09 nie padaja zbyt czesto strzaly albo poprostu ja w fife grac nie umiem
co do pesa wciaz wkurzaja mnie zbyt dokladne dosrodkowania oraz zuty rozne

no i ofkoz zuty wolne by komuterowy przeciwnik :>
Zbyt dokładne "zuty" rozne, dośrodkowania, wolne ??
Z tym sie nie zgodzę ;-)
Różni się tym że piłkarze się mniej męczą.. dużo mniej.. na Very Easy możesz grać bardzo długo tym samym składem a na TP max 2 mecze... no może 3 w krótkim odstępie czasowym.. częste rotacje itp musisz stosować dużo zmian w trakcie meczu ( Dużo to znaczy zawsze 3

)
TRansfery na Easy są za grosze lub wystarczy wymienić piłkarza a na TP trzeba negocjować i jeszcze zarobki wynegocjować dobre
Morrison
Oct 20 2008, 13:39
co do nie których komentarzy to zapraszam do innego działu bo po to jest żeby tam dyskutować o grze online...
A jeśli chodzi o mnie jest jakaś możliwość wyłączenia automatycznego zmieniania zawodnika? Drażni mnie to! Zmienia mi zawodnika w najmniej odpowiednich sytuacjach i odwrotnie.
crash5
Oct 20 2008, 13:39
To znaczy top player to jest poziom trudności gry. A Master league level odpowiada za zmeczenie mam rozumieć?
Tak dokładnie.. za zmęczenie i transfery itp proponuje ci grać na poziomie Top Player w poziomie trudności i Regural-Proffesional bo TP w poziomie ML to przesada :| nic się nie da kupić pilkarz po 2 meczach nie ma sił itp..
CYTAT(Morrison @ Oct 20 2008, 14:43)

co do nie których komentarzy to zapraszam do innego działu bo po to jest żeby tam dyskutować o grze online...
A jeśli chodzi o mnie jest jakaś możliwość wyłączenia automatycznego zmieniania zawodnika? Drażni mnie to! Zmienia mi zawodnika w najmniej odpowiednich sytuacjach i odwrotnie.
Zmieniasz chyba zamiast assisted na semi-as.
Jak wam PES nie pasuje to przejdźcie na FIFE PC. Tam macie realizm, piękną grafikę..... PES09 nie powala, ale jest najlepszy na kompa więc nad czym tu się zastanawiać.
Pelajs
Oct 20 2008, 15:11
Mam zamiar kupić pesa, ale czy dalej macie ten blad z tym wywalaniem do windy? I czy jest na te wywalanie juz jakis sposob albo cos? I napiszcie jak tam gra przez neta, czy sa lagi? Bo nie wiem czy oplaca sie wydac 120 zl
Pzdr.
CYTAT(Damian. @ Oct 19 2008, 11:55)

Zagrałem w Pesa kilkadziesiąt meczy i doszedłem do wniosku że na:
+ fajne LM
+ kamera
+ become a legend
+ wreszcie często zdarzają się kontuzje, urazy (IMO lepiej)
- rzuty wolne, (5 pozycji strzałów w tym. ruch R10 i R.Carlosa , to zdecydowanie za mało )
- przenikanie graczy
- tricki(typek robil ruletkę a gała byla z 1 metr obok niego)
- dziwny edit(wolałem jak było posortowane ligami , a nie te "paski"
- mało slotów na powtórki(wolałem foldery jak w pes6, niż liste od 1 do 50)
- rzuty bramkarzy śmiesznie wyglądają(1 obrazek to tak jak teraz jest, 2 to tak jak powinno być)

Postęp w stosunku do 2008 widać IMO ogromny, jeszcze jak dojdą patche,dodatki itd. to będzie super gra.
----------------------------
Jak macie za wysoki poziom do zacznijcie karierę Castolo,Minandą itd.. Zobaczymy czy będziecie wygrywali 3,4-0
Tak, tez sie z Tobą zgadam

zaplutek
Oct 20 2008, 16:04
QUOTE(Wookiee @ Oct 20 2008, 09:30)

do zaplutek:
jak chcesz czlowieku durna nawalanke gdzie pilka lata jak popaprana po boisku z predkoscia swiatla
a mecz konczysz z 50 strzalami oddanymi na bramke to zacznij grac w FIFE na 30min polowa
i bedziesz mial radosci co nie miara
a nie bierzesz sie za porzadny symulator i narzekasz ze za wolno gameplay dziala.
Nie wiem jak jest w fifie nie gram i z fanami fify nie chce mi sie dyskutowac , to jest moje zdanie ze jest za wolno oczywiscie jak grasz barcelona to pewnie gra jest szybka
Tak jak pisza i inni pewnie minie miesiac i kazdy sie przyzwyczai do nowego pesa a co online mi dziala bardzo dobrze
Wookie albo ktoś mógłby wrzucić scrn z Butami w Pes 2009 bo obiło mi się o uszy że są moje ukochane Vaporki w któych gram od jedynki aż po najnowsze

) ( nie w Pro tylko w Real Life:) )
kenny84
Oct 20 2008, 17:30
CYTAT(2pac @ Oct 20 2008, 14:02)

Zbyt dokładne "zuty" rozne, dośrodkowania, wolne ??
Z tym sie nie zgodzę ;-)
poprostu takie odnosze wrazenie ja zazwyczaj gram wlasnie dosrodkowania ale w tej czesci zbyt czesto one dochodza wlasnie zawsze tam gdzie stoi/wbiega pilkaz w poprzednich czesciach tak nie bylo pozatym grajac z kumplem ktory preferuje strzaly z dystansu a przegrywajac 2-1 przeprowadzil 3 akcje z dosrodkowaniem i padly 3 bramki ja swoje strzelilem z zutow roznych obie acha PES09 na PS3 moze na PC jest inaczej
Na PC jest raczej tak samo jak na PS3, ja mam po prostu tak, że może 1/5 dośrodkowań dojdzie do mojego piłkarza, a samo celne dośrodkowanie to połowa sukcesu.
araghavan
Oct 20 2008, 17:49
zrobiłem film o tym JAK NALEŻY STRZELAĆ WOLNE w pesie 2009
KOD
http://pl.youtube.com/watch?v=o_dnmhn5_u8
obczajcie też moje inne filmy
damian01
Oct 20 2008, 17:55
Witam serdecznie mam pytanie, czy da sie zrobić jakiegoś patcha żeby zmienić te łopaty na normalne rękawiczki ?
zaplutek
Oct 20 2008, 17:59
Jeszcze co do gry wielki spec napisal ze w fifie jest tyle stzralow i w pesie 2008 wlasnei zakonczylem mecz online normalny 10 min mialem 19(25) strzałow to jest normalne ??? Gram dalej
Kolejny mecz 7-1 do 40 minuty przeciwnik uciekł ...a ja jestem w to sredni
Jakoś Ostatnio jakaś drużyna oddała 36 strzałów w meczu... były to chyba derby Barcelony i tą druzyną była niezbyt mocna w tym roku(a nawet od paru lat,z czego się bardzo cieszę.. ale z drugiej strony mam nadzieję na ciekawe GD) Barca

więc możliwe
Kettger
Oct 20 2008, 18:25
CYTAT(JnR @ Oct 20 2008, 19:13)

Jakoś Ostatnio jakaś drużyna oddała 36 strzałów w meczu... były to chyba derby Barcelony i tą druzyną była niezbyt mocna w tym roku(a nawet od paru lat,z czego się bardzo cieszę.. ale z drugiej strony mam nadzieję na ciekawe GD) Barca

więc możliwe

Podnieciłeś się, glucie?
Jak to mówią - są 3 prawdy - prawda, półprawda i gówno prawda. Powyższy cytat zalicza się oczywiście do trzeciej kategorii. ;-]
Prick! ein Hurehnsohn!
//ostrzeżenie 10%, sam wiesz za co...
Mani3k Tyle że już dostałem za to ostrzeżenie, jakbyś nie zauważył...
heh glucie... dobre naprawdę wyszedł Ci ten żart... widzisz ja nie atakuję kibiców FCB a ty odrazu na mnie wjechałeś... dobre

Jak taki z Ciebie kibic FCB to sobie sprawdź

oglądałem ten mecz zapewne w przeciwieństwie do Ciebie

nie chodzi tutaj o celne tylko ogólna liczba
Gole - 1:2
Strzały - 5:31
Strzały w światło bramki - 4:19
Rzuty rożne - 0:12
Faule - 26:14
Żółte kartki - 5:4
Czerwone kartki - 1:0
Piłki stracone - 77:54
Piłki odzyskane - 54:77
Przepraszam za mały błąd

KTR nie rzucaj się teraz bo to nie koniecznie o tobie
Dziwi mnie że ludzie podają się za kibica drużyny a kibicują jej od zdobycia tytułu.. Fanów Barcy się strasznie namnożyło w Polsce ale niestety ostatnio takie osoby coraz częściej można zobaczyć na stronach Realu .... zapewne MU i Chelsea też ale tego nie wiem...
//Nie ten dział + post pod postem, 10%.
Mani3k
lookass
Oct 20 2008, 18:43
Kurde powiem na razie krótko, bo targają mną jeszcze niestety negatywne emocje po kupnie nowego pesa. Byłem sceptycznie nastawiony lecz po rozegraniu kilku meczy z bratem a potem z kompem napalilem sie ze to jest moze wlasnie 'ten' pes. Niestety od czwartku nauczylismy sie w miare grac z braciakiem i o ile z kompem jeszcze jako tako sie gra o tyle miedzy nami gra wyglada tak ze lecimy cale boisko jednym graczem i tylko ktory z nas sfauluje albo fartem odbierze leci na druga brame. Bramkarze albo wpuszczaja szmaty albo bronia niemozliwe strzaly. Komp z dupy fauluje co chwile z automatu przez co regularnie otrzymuje sie kartki zarowno koloru zoltego jak i co gorsza czerwonego i to czesto w polu karnym mimo ze nie uzylismy w ogole klawisza wslizgu. To na razie na tyle co mam do powiedzenia bo jestem jeszcze zbyt wsciekly zeby napisac cos w sposob poukladany a nie chaotyczny. Za jakis czas jak bede mial czas wyleje swoje ża;e w forumowej dyskusji o niestety moim zdaniem (pewnie zaraz zostane zjechany co za herezje glosze) nieco lepszym od 08 ale nadal kiepawym nowym pesie. Tesknie za świeżościa pes6 pierwsze 1.5 roku gralo sie zajebiście ale potem z czasem zaczal sie robic zbyt latwy ale jednak to bylo to. Zaznacze tylko ze mam calkiem dobrego kompa i gram spokojnie na full detalach wiec nie tesknie za pes6 tylko dlatego ze chodzil mi bez problemow ...
Szakchtar 1: 2 Barca.. Chamstwo Chamstwo i jeszcze raz Chamstwo.. jak można grac jak piłkarz leży :|.. ale to taka niepisana zasada.. więc wygrana się liczy... ale styl :|
Atletico 1: 6 Barca - ładnie zagrali
Athletic 0 : 1 Barca ... styl mi się nie podobał ale wygrana
Jeszcze był mecz z Espanyolem który pomimo ogromnej przewagi co zresztą widać w statystykach wygrany szczęściem bo karny za nic ( nie mów teraz że Real tak samo ... bo Real miał inną sytuację, mianowicie to sędzia im nie uznał 2 bramek i raz nie wiem czemu przerwał grę... a karny jak najbardziej prawidłowy)
A reszty nie pamiętam ale był tam chyba Gijon.. grali ładnie z nim.. ale to nie sztuka , sporting.L( w LM)
Nie mówię że Real gra pięknie ale nich mi nikt nie mówi że Barca gra... najładniej w Hiszpanii gra obecnie Valencia... do niedawna Atletico... a ogólnie to dla mnie obecnie Chelsea
Ale to nie miejsce na spory
MakssPl
Oct 20 2008, 18:49
CYTAT(lookass @ Oct 20 2008, 19:47)

Kurde powiem na razie krótko, bo targają mną jeszcze niestety negatywne emocje po kupnie nowego pesa. Byłem sceptycznie nastawiony lecz po rozegraniu kilku meczy z bratem a potem z kompem napalilem sie ze to jest moze wlasnie 'ten' pes. Niestety od czwartku nauczylismy sie w miare grac z braciakiem i o ile z kompem jeszcze jako tako sie gra o tyle miedzy nami gra wyglada tak ze lecimy cale boisko jednym graczem i tylko ktory z nas sfauluje albo fartem odbierze leci na druga brame. Bramkarze albo wpuszczaja szmaty albo bronia niemozliwe strzaly. Komp z dupy fauluje co chwile z automatu przez co regularnie otrzymuje sie kartki zarowno koloru zoltego jak i co gorsza czerwonego i to czesto w polu karnym mimo ze nie uzylismy w ogole klawisza wslizgu. To na razie na tyle co mam do powiedzenia bo jestem jeszcze zbyt wsciekly zeby napisac cos w sposob poukladany a nie chaotyczny. Za jakis czas jak bede mial czas wyleje swoje ża;e w forumowej dyskusji o niestety moim zdaniem (pewnie zaraz zostane zjechany co za herezje glosze) nieco lepszym od 08 ale nadal kiepawym nowym pesie. Tesknie za świeżościa pes6 pierwsze 1.5 roku gralo sie zajebiście ale potem z czasem zaczal sie robic zbyt latwy ale jednak to bylo to. Zaznacze tylko ze mam calkiem dobrego kompa i gram spokojnie na full detalach wiec nie tesknie za pes6 tylko dlatego ze chodzil mi bez problemow ...
Wszystko zależy od inwencji twórczej i podejścia...
Proste rozwiązanie:
Bierzecie słabsze zespoły i grać drużynowo!
Próbujecie stworzyć piękne akcje itp. a nie jednym zawodnikiem...
Damian.
Oct 20 2008, 18:49
CYTAT(lookass @ Oct 20 2008, 19:47)

Widocznie słabo gracie w obronie

Grajcie zespołowo,skrzydłami...
Rozgrywajcie

pozdrawiam
lookass
Oct 20 2008, 19:10
Czy man city i west ham to są giganty ? Bez przesady ile jest tych słabszych drużyn. Po za tym jesli skuteczność zdobywanie goli, (które są chyba celem w tej grze nieprawdaż?) to chyba proste ze bedzie sie lecieć jednym zawodnikiem przez cale boisko zeby zdobyc te bramke jesli jest latwiej a nie narazac sie na ryzyko utraty pilki. Podobnie jest w przypadku akcji sam na sam gdzie lepiej zamarkowac strzal gdzie pilka klei sie niezwykle do nogi i strzelic na pusta taka jest smutna prawda. Bramkarz i tak wyjmuje 90% strzalow co wydawlo mi sie atutem tej gry bo bedzie "bardziej realistyczna' ale jak sie widzi ktorys z kolej 100% wyjety przez kipera a za chwile w bramce znajduje sie pilka ktora w ogole nie powinna sie tam znalezc to az sie zal czlowiekowi robi tej gry. Po za tym delikatnie mowiac wkurwaja mnie strzaly ktore oczywiscie tez na poczatku wydawaly mi sie lekkie a potem znowu uwazalem je za bardzo realistyczne ale teraz niestety musze stwierdzic ze to niezla porazka. W ogole nie czuje sie tej pilki, ma sie wrazenie ze gra sie balonem albo pilka do ping ponga bo niby kopiesz z calej sily ale i tak nie ma ch... zebys kopnal mocno. Strzaly ze szczupaka z dziwnej pozycji. Mógłbym jeszcze sporo wymieniac co mnie irytuje ... a bylo juz tak pieknie, nawet moj brat ktory zawsze trzezwo patrzy na nowe czesci i krytykuje za razace bledy byl przekonany ze to swietna gra
stalowka
Oct 20 2008, 19:46
Witam, mam problem a zarazem pytanie, jadę do Warszawy w środę i mam pytanie do warszawiaków, czy i gdzie tzn w jakim sklepie mogę zakupić PES2009 na PS3?? czy jest to w ogóle możliwe fizycznie czy tylko przez neta, bo za tydzień wyjeżdżam z kraju i chciałbym mieć tą gierkę. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam !!
w sklepie z grami w Złotych Tarasach
Morrison
Oct 20 2008, 21:31
stworzyć akcje w tej załosnej grze to chyba trzeba zagrać 10 napastnikami, nie wiem co to kur** ma być jak tutaj przeprowadzić akcje jak te tekstury zamiast wbiedz w pole karne ustawic sie to uciekaja i sie cofaja bo oni nie chce miec pilki pilka piecze -,- zal dupe sciska jak w to sie gra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.