falcon87pl
Dec 1 2008, 09:39
Poczytalem Wasze komentarze Panowie i wczoraj zainstalowalem PES 6 ( jak byl PES 2008 to nie gralem w 6-tke nic a nic).
Powiem krótko... MIÓD !! Przez 3 godz nie moglem sie oderwac od grania (i to z komputerem !!).
Z PES 2009 jest jak z miriam... niby ladnie, niby pieknie, a tu ch**. Cos czuje ze nowego pes'a opchne na allegro za polowe ceny a grudniowy turniej z kumplami zrobimy w PES 6 !! Zaznaczam ze nie nalezalem do grona osob ktore po wyjsciu 2008 dalej gray w 6 i wrzucaly na 2008. Caly rok przegralem w 2008 pomimo jego masakrycznych bledow. 2009 hmmm tak jakby pieknie polukrowany 2008 ... ale bez tego blysku :/ tego blysku ktory widzialem u kumpli ktorzy grali kiedys caly czas w fife i wlaczalem im pierwszy raz PES 5 albo 6 i oczy im sie swiecily

i od razu pytania czy "mam TO na plycie".
jacekz40
Dec 2 2008, 14:50
QUOTE (falcon87pl @ Dec 1 2008, 11:43)

Poczytalem Wasze komentarze Panowie i wczoraj zainstalowalem PES 6 ( jak byl PES 2008 to nie gralem w 6-tke nic a nic).
Powiem krótko... MIÓD !! Przez 3 godz nie moglem sie oderwac od grania (i to z komputerem !!).
Z PES 2009 jest jak z miriam... niby ladnie, niby pieknie, a tu ch**. Cos czuje ze nowego pes'a opchne na allegro za polowe ceny a grudniowy turniej z kumplami zrobimy w PES 6 !! Zaznaczam ze nie nalezalem do grona osob ktore po wyjsciu 2008 dalej gray w 6 i wrzucaly na 2008. Caly rok przegralem w 2008 pomimo jego masakrycznych bledow. 2009 hmmm tak jakby pieknie polukrowany 2008 ... ale bez tego blysku :/ tego blysku ktory widzialem u kumpli ktorzy grali kiedys caly czas w fife i wlaczalem im pierwszy raz PES 5 albo 6 i oczy im sie swiecily

i od razu pytania czy "mam TO na plycie".

Rozumiem Cię bardzo dobrze, sam też tak myślę i strasznie mnie ciągnie do powrotu do PES-a 6, bardzo, bo jestem pewny, że grywalność jest, dużo, dużo, lepsza jak w 2009. Tylko zawsze jest to małe ale...grafika!!! zawsze to przy powrocie do poprzednich wersji widać...i tu już człowiek się trochę napatrzy na coś lepszego i chce się to lepsze...czyli widać, że potrzebne połączenie poprawionego PES6 z grafiką wersji 2009...
Pazdzioch
Dec 7 2008, 16:21
Wczoraj pierwszy raz mailem okazje pograc w PES2009 i wsumie nie wiem co mam powiedziec bo w Pes2008 wogole nie gralem a od 3 lat gram tylko i wylacznie w PES6 i to sie chyba jescze dlugo nie zmieni bo 2009 jakos mnie nie powalil oczywsicie takei rzeczy jak grafika, liniowi, licencje, czy to ze ronaldo ma korki taki jak na prawde to mnie to wogole nie obchodzi liczy sie tylko grywalność i moim zdaniem PES6 jest pod tym wzgledem lepsze !
JustMe1987
Dec 8 2008, 19:47
Jeszcze raz wtrace swoje 3grosze
Mianowicie bardzo podoba mi sie wykonywanie rzutow wolnych w tej odslonie. Wreszcie trudnosc ich wykonania wrocila do wlasciwego poziomu (cos jak w 5tce) no i na dodatek mozna naprawde skutecznie nadawac rotacje pilce zarowno wewnetrzna jak i zewnetrzna czescia stopy. Strzelilem juz kilka roznego typu bramek w ten sposob i mialem z tego duzo frajde. Jakie sa wasze odczucia dotyczacego tego elemntu gry?
Mi sie nigdy nie udało ;]
Nie umiem podkręcać piłki. Powie ktos jak sie to robi? ;(
Snowboarder
Dec 23 2008, 10:15
Witajcie mam dla was zagadkę ;]
W menu UEFA Champions League dość często grany jest utwór gdzie śpiewa chór i grają chyba skrzypce, taki dość poważny utwór.
I teraz moje pytanie - gdzie mogę znaleźć ten kawałek i ściągnąć?
Bardzo mi się podoba i nie wiem gdzie go znaleźć.
Varies.
Dec 23 2008, 11:23
CYTAT(Snowboarder @ Dec 23 2008, 10:19)

Witajcie mam dla was zagadkę ;]
W menu UEFA Champions League dość często grany jest utwór gdzie śpiewa chór i grają chyba skrzypce, taki dość poważny utwór.
I teraz moje pytanie - gdzie mogę znaleźć ten kawałek i ściągnąć?
Bardzo mi się podoba i nie wiem gdzie go znaleźć.
Heh to hymn ligi mistrzów....Znajdziesz na tej stronce:
Pobierz
Panowie jak sie robi 360? bo na analogach nie wychodzi.. trzeba jakos szczegolnie ustawic?
STEFAN86
Dec 29 2008, 23:04
K...wa! Ale porażka. A ja myślałem że pes 6 jest do dupy. Szkoda gadać. Nie będę się rozpisywał.
CYTAT(STEFAN86 @ Dec 29 2008, 23:08)

K...wa! Ale porażka. A ja myślałem że pes 6 jest do dupy. Szkoda gadać. Nie będę się rozpisywał.
No to idź zagrać w FIFĘ
STEFAN86
Dec 30 2008, 19:48
W fifie chociaż są licencje i tylko mi nie piszcie,że pes ma lepszą grywlność bo sami w to nie wierzycie.
wanted92
Dec 30 2008, 20:30
CYTAT(STEFAN86 @ Dec 30 2008, 19:52)

W fifie chociaż są licencje i tylko mi nie piszcie,że pes ma lepszą grywlność bo sami w to nie wierzycie.
to co tu jeszcze robisz?! :|
Fifa na kompa to porażka ,na konsole jest ok. Osobiście nawet od tej wersji nextgenowej wolę chociażby Pesa 3 . A co do "w fifie chociaż są licencje" to oczywiście są one dużym plusem tej gry ,ale wybacz-nie wiem co widzisz w "dziele" EA i mało mnie to interesuję.Grywalność? a myślisz ,że po jakiego grzyba gram w pesa?! Może i Konami nie rozpieszcza graczy ,ale Pes5 i Pes6 to dla mnie jak dotąd najlepsze gry piłkarskie. A na Pes 09 także nie narzekam.
dla mnie wystarczy sam tryb BaL i wiecej nie potrzebuje

prawde mowiac normalnych meczow w nowego pes'a zagralem moze z 10-15...a w BaLa zagrywam sie od momentu wyjscia gry i do tej pory mi sie nie znudzil. licencje? 2 tygodnie po wydaniu byla juz wiekszosc kitsow, oryginalne herby, nazwy ekip, lig. wiec czym tu fifa zyskuje?
zeby nie bylo ze fanboy pes'a, w fife09 gralem - zagralem chyba z 3 spotkania i wywalilem. kamera, fizyka, zawodnicy jak byli tacy sami to teraz same olbrzymy i mikrusy. w to sie nie da grac
marcin015
Jan 1 2009, 22:55
No gierka jest zajebista.
Myslalem ze na moim sprzecie nie pojdzie i nawet nie instalowalem, ale brat sprobowal i gierka smiga:D.
Ocena:
9/10
STEFAN86
Jan 2 2009, 18:20
Ale z was dauny. Przecież to nie ja zacząłem gadać o fifie.
Masz jeszcze coś ciekawego do napisania? Naucz się najpierw poprawnie pisać i nie obrażaj innych użytkowników forum.
Koniec tematu o FIFIE, to jest temat o PES 2009 a nie co jest lepsze i tego się trzymajmy.///Orange_91
Promaniak^^94
Jan 2 2009, 18:29
CYTAT(STEFAN86 @ Jan 2 2009, 18:24)

Ale z was dauny. Przecież to nie ja zacząłem gadać o fifie.
Wiesz wogóle kto to jest down??? Jak nie wiesz jak to sie pisze to chyba nie...
czapel10
Jan 3 2009, 12:52
mam pytanie, otóż zamierzam kupić pesa, mam tylko jedno pytanie czy poprawiono system powtórek z pes 2008?? w sensie że juz nie przycina tylko płynnie pokazuje replaya??
Kettger
Jan 3 2009, 16:11
CYTAT(czapel10 @ Jan 3 2009, 12:56)

mam pytanie, otóż zamierzam kupić pesa, mam tylko jedno pytanie czy poprawiono system powtórek z pes 2008?? w sensie że juz nie przycina tylko płynnie pokazuje replaya??
Raczej tak. Zlikwidowano za to świetne kamery, i teraz można się posługiwać tylko jedną...
STEFAN86
Jan 4 2009, 14:05
Wiem ktoto jest.Wy.
Z panem to już się chyba pożegnamy. // 187
Promaniak^^94
Jan 5 2009, 16:00
CYTAT(STEFAN86 @ Jan 4 2009, 14:09)

Wiem ktoto jest.Wy.
Z panem to już się chyba pożegnamy. // 187
Chyba jednak niewiesz bo tak głupio piszesz...

A tak pozatym to nie zaśmiecaj forum takimi postami!!
Co powiecie o trudności w strzelaniu ładnych goli ??? Ja myśle, że łatwiej ustrzelic piękną bramę niż w PES 2008.
używam właśnie of editora 1.7 i kazdego zawodnika robie wedlug fm , czy mozna zrobic jakos zeby np odrazu cala druzyna zimportowala statystyki z fm zamiast kazdego klikac bo to sporo roboty wtedy?
Tą specyficzną ruletkę robią z tego co mi wiadomo narazie. Jak ktoś zna innych byłbym wdzięczny.
-Tevez(MU)
-Silva(VCF)
-Adu(Benfica- chyba tak słyszałem nie próbowałem)
-Roger(repr PL)
-Obraniak( OSC Lile)
-Mati Fernandez( Villareal)
Piter123
Jan 14 2009, 06:53
Obraniak i Roger
Ernesto
Jan 18 2009, 01:52
Mnie najbardziej boli to że jak twój włos wystaje poza linie obrony to już jest spalony.Albo głupota bramkarzy,gdy wyjdą z bramki i odda się strzał to biegną przodem do bramki potem nie mają już czasu żeby się obrócić i wpuszczają bramki.Albo nieraz takie samobuje walą że szok.
zabekmj23
Jan 18 2009, 14:25
Mysle ze to pełna lista zawodnikow ktorzy robia ta rulete Teveza

pozdarawiam
Modeste (France)
Aboutraika (Egypt)
Adu (USA)
Arango (Venezuela)
Arca (Argentina/Middlesborough)
Ben Arfa (France/Marseille)
Bolivar (Brazil)
Bombardini (Italy)
Bela Luigi (Costa Rica)
Bounanotte (River Plate)
C. Rodriguez (Uruguay)
Caicedo (Man City)
De Melo (Brazil)
Deco (Portugal)
Del Nero (Italy)
Emana (Cameroon)
Feidouno (St. Etienne)
Foggia (Italy)
Guardado (Mexico)
H. Yakin (Switzerland)
Kader Keita (Ivory Coast)
Katsouranis (Greece)
Kewell (Australia)
Khiter (France)
Leonardo (Brazil)
Loris (France)
Malonga (Congo)
Mati Fernandez (Chile)
Mauri (Italy)
Morel (Paraguay)
Nakamura (Japan)
Obraniak (France)
Owusu Abeyie (Ghana)
Ricardinho (Brazil)
Rivaldo (Brazil)
Roger Guerreiro (Poland)
Shojaie (Iran)
Silva (Spain)
Simon Vukojveic (Montenegro)
Srisomku (Thailand)
Tarik (Morocco)
Thiago Neves (Brazil)
Tevez (Argentina)
V. Sanchez (Uruguay)
Villanueva (Chile)
Co zrobić, aby w Master League, w scout list wyświetlało mi się ile mam procent na transfer danego zawodnika?
EDIT:
Już nie musicie odpowiadać. Problem rozwiązany
Ej chcę grać w ML Realem Madryt ,ale żeby Division 2 była taka ,że jak awansuję ,to żeby były tylko hiszpańskie zespoły ,a nie inne ;/
Adamek923
Feb 19 2009, 20:31
Też tak chciałem grać ale trzeba mieć 2 ligę Hiszpańską bo w 1 jest za mało zespołów żeby uzupełnić 2 ligi
d-note
Feb 25 2009, 11:31
Mam pytanko. Jak wygląda sterowanie w PES 2009 na XBOX'ie 360? Ponieważ mam pada od niego i zastanawiam się czy sprint jest na RT? Czy standardowo na RB? Mógłby ktoś napisać co pod którym przyciskiem się znajduje? (LT, LB, RT, RB)
nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie
mianowicie
czy są jakieś patche do PESa 2009 na konsole ps2 ??
np ekstraklasa patch ?
skotar(L)
Mar 6 2009, 21:36
podziel sie jak to zrobic jak mozesz ?
CYTAT(Pelajs @ Feb 4 2009, 14:27)

Co zrobić, aby w Master League, w scout list wyświetlało mi się ile mam procent na transfer danego zawodnika?
EDIT:
Już nie musicie odpowiadać. Problem rozwiązany

Dodaj wybranego zawodnika do Scout List i po kilku meczach przyjdzie Ci o nim raport. I od tego czasu w Scout List będzie Ci się wyświetlało jakie masz szanse na transfer.
skotar(L)
Mar 7 2009, 12:26
mam tam kilku graczy i prz kazdym jest ile zarabia i jakas literka (A,B,C lub D) i 0% to znaczy ze nie mam szans ich kupic ?
slawius1
Mar 7 2009, 13:10
tak właśnie - 0% czyli dani zawodnicy nie chcą zmieniać otoczenia, w sprawie kwoty dogadasz się z klubem, ale zawodnik odmówi nawet 5000 salary, czyli musisz czekać albo realizować inny transfer:)
A czy jest możliwość zaproponowania graczowi więcej niż 5000?
slawius1
Mar 8 2009, 02:11
nie, 5000 salary to max, za transfer możesz max zapłacić 60000
Barca2009
Mar 18 2009, 14:19
CYTAT(2pac @ Jan 5 2009, 18:36)

Co powiecie o trudności w strzelaniu ładnych goli ??? Ja myśle, że łatwiej ustrzelic piękną bramę niż w PES 2008.
Problem w PES"ie ze strzeleniem ładnego gola jest na początku jak go kupimy , zainstalujemy i rozegramy pare meczy. Przyzwyczaimy się do balansu itd i strzelamy ładne bramki

. Każdy wie jakich mamy bramkarzy w Pro Evo

. Pozdro
slawius1
Mar 18 2009, 15:22
każdego dnia jak gram w pesa mam nadzieje, że "może dzisiaj bramkarze będą w wysokiej formie" - każdego dnia przynajmniej kilka razy wracam do rzeczywistości
YaYeti
Apr 16 2009, 12:33
co do tej ruletki Tevezqa to wykonuje jescze Martins (chyba w Newcastle gra)
bramkarze naprawde zamulaja w tym pesie co 2 bramka wpada w srodek bramki bo bramkarz rzuca sie (nad siebie i sie kladzie) czyli jak nie trafie w niego to bramka murowana
milanista
May 12 2009, 06:29
Mam do Was graczy PES 2009 kilka pytań

1. Czy bramkarze nadal są tak beznadziejni i tak łatwo strzelić bramkę jak to miało miejsce w PES 2008 (IMO chyba najłatwiejszy PES w serii)? Kiedy grałem w 2008 strasznie mnie to irytowało, gra z komputerem nawet na najwyższym poziomie trudności była zupełnie bezsensowna. Do tego te wyniki przeciętnie na poziomie 6:3 itp...
2. Czy w trybie ML piłkarze nadal rozwijają się tak szybko? To trochę żenujące mieć po 3-4 sezonach zespół pełen czerwono-statciarskich cyborgów
3. Czy gameplay chociaż trochę zbliżył się do poziomu tego z PES5 (moim zdaniem najlepszy PES pod tym względem) czy panowie z KONAMI poszli w kierunku robienia z PESa arcade'ówki dla dzieci?
Będę wdzięczny za informacje, bo mam coraz większe wątpliwości czy warto w PESa inwestować...
jacekz40
May 12 2009, 08:25
CYTAT(milanista @ May 12 2009, 07:33)

Mam do Was graczy PES 2009 kilka pytań
1. Czy bramkarze nadal są tak beznadziejni i tak łatwo strzelić bramkę jak to miało miejsce w PES 2008 (IMO chyba najłatwiejszy PES w serii)? Kiedy grałem w 2008 strasznie mnie to irytowało, gra z komputerem nawet na najwyższym poziomie trudności była zupełnie bezsensowna. Do tego te wyniki przeciętnie na poziomie 6:3 itp...
2. Czy w trybie ML piłkarze nadal rozwijają się tak szybko? To trochę żenujące mieć po 3-4 sezonach zespół pełen czerwono-statciarskich cyborgów
3. Czy gameplay chociaż trochę zbliżył się do poziomu tego z PES5 (moim zdaniem najlepszy PES pod tym względem) czy panowie z KONAMI poszli w kierunku robienia z PESa arcade'ówki dla dzieci?
Będę wdzięczny za informacje, bo mam coraz większe wątpliwości czy warto w PESa inwestować...
Ja nie mam takiego porównania bo bo w PES-a 2008 nie grałem wogóle, jak zobaczyłem po zainstalowaniu co to jest wywaliłem do kosza i wróciłem do PES6. Teraz jest troszkę lepiej, ale tylko troszkę a w grze jedynie trzyma mnie tryb BAL

i to jest wszystko co dobre w PES 2009. Zaraz oczywiście będą wpisy, ze to najlepszy PES jaki powstał ale spokojnie

możesz im nie wierzyć.
1. zalezy. potrafia wybronic teoretycznie sytuacje nie do wybronienia a najwiecej bramek ktore pada to szmaty...wiec lepiej raczej nie jest
2. tak, rozwoj jest dosc szybki, wg mnie bardzo podobny do pes 2008.
3. poziom trudnosci dla dzieciaka...niby jest postep w stosunku do 2008 ale nie rzuca on na kolana. najgorsze ze 9/10 strzalow z nawet 20-25 metra wykonywane przez dobrych zawodnikow wpada.
milanista
May 12 2009, 14:29
Dzięki za info. Kilka dni temu wywaliłem z dysku PES6 - pomyślałem sobie że już dość, trzeba spróbować czegoś nowego. Ale jeżeli miałbym grać w grę która mnie irytuje na każdym kroku... Ściągam sobie Patcha PES6.5 (OE patch się przejadł

) i wracam do gry w 6 (szkoda że do 5 nie ma nic aktualnego)
czy w pesie 2009 jest możliwość żeby bramkarz złapał kontuzję?
slawius1
May 29 2009, 16:05
pewnie tak, tylko trzeba wejść wślizgiem w bramkarza, który nie idzie do piłki (tj. nie namierzył już piłki, bo wtedy nie można mu nic zrobić). Jak bramkarz wykonuje rzut wolny, cornera albo 11 to wracając ktoś może dać mu kosę

oczywiście to są moje przypuszczenia, bo sam takiej sytuacji nie widziałem i nie słyszałem o kontuzji bramkarza.
Dzacol92
Jun 5 2009, 13:12
Siema. Mam takie pytanie. Czy wykresy rozwoju zawsze oddają dokładnie to jaki zawodnik będzie w przyszłości? Czy czasem nie mówią prawdy?
CYTAT(Dzacol92 @ Jun 5 2009, 13:16)

Siema. Mam takie pytanie. Czy wykresy rozwoju zawsze oddają dokładnie to jaki zawodnik będzie w przyszłości? Czy czasem nie mówią prawdy?

Z tego co wiem, to wykresy te daja raczej poglad jak moga ksztaltowac sie w przyszlosci statsy zawodnika. Wszystko zależy od tego jak duzo bedzie gral. Mozna osiagnac zarowne lepsze jak i gorsze rezultaty w porownaniu do wykresu.
Jakis czas temu widzialem gdzies filmiki przedstawiajace bramki strzelane z polowy boiska. Czy ktos z was orientuje sie jak to zrobić, czy istnieje jakas specjalna kombinacja klawiszy? Probowalem juz chyba wszystkiego i zadnych rezultatow. z gory dzieki.
falcon87pl
Jun 5 2009, 15:40
CYTAT(putino @ Jun 5 2009, 15:53)

Jakis czas temu widzialem gdzies filmiki przedstawiajace bramki strzelane z polowy boiska. Czy ktos z was orientuje sie jak to zrobić, czy istnieje jakas specjalna kombinacja klawiszy? Probowalem juz chyba wszystkiego i zadnych rezultatow. z gory dzieki.
Zadna kombinacja. Musisz patrzec na radar czy bramkarz jest caly czas na 18 metrze przed polem karnym bo jak za blisko polowy podejdziesz to zacznie sie cofac. Zalozmy ze atakujesz w prawo. Podchodzisz blisko polowy, patrzysz czy bramkarz sie nie cofa i walisz na maksa wrzutke trzymajac prawo +dół(jezeli jestes bardziej w gornej czesci boiska). Oto cala tajemnica. Jednak czy jest sens tak strzelac? Pamietam ze jak jeszcze gralem w PES 2009 to nawet nie potrzebowales bardzo dobrego zawodnika zeby tak strzelic. Carrickiem czy ANdersonem tez wchodzily takie gole.
W mojej kompilacji zamiescilem jednego takiego gola strzelonego przez CR7(zobacz 1:17):
http://www.youtube.com/watch?v=X_p9Wcmls3A...re=channel_page
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.