Przydało by się zrobić tegoroczne tablice wyników. Mam trochę materiałów.
EPL - tablica po lewej stronie

Bundesliga - tablica po prawej stronie

Ligue 1 - tablica po lewej stronie

Serie A - tablica po lewej stronie

La liga taka sama jak w zeszłym roku
i stacje
+sport - epl, la liga

+sport2 - serie a, ligue 1

eurosport - liga portugalska

eurosport2 - bundesliga

nsport - LM

PS: Kubbas nadal potrzebujecie tych plików z Fify? Okazało się że kumpel ma fifę. Mógłbym wyeksportować te pliki od niego.
Konrad340
Aug 30 2010, 16:27
Jeszcze Polsat LM i +Sport 2 też La Liga. Jeszcze +Sport3 do La Liga.
La Liga - BBVA
ale polsat ma tylko jeden mecz LM a "enka" ma wszystkie
Konrad340
Aug 30 2010, 17:46
Kozacko by było gdyby wyświetlanie zawodników na liście przed początkiem spotkania i wszystkie to boardy były realne. Ale roboty pewnie z tym pełno, albo i się nie da wszystkiego zrobić.
xxxLechxxx
Aug 30 2010, 18:17
Konrad dobrze myśli było by kozacko tyle że troche roboty by było jezeli wgl da sie coś z tym zrobić
Kubbas
Aug 30 2010, 22:50
Thx za propozycje.
KaKa (c7r7i7s)
Aug 31 2010, 10:24
Kubbas na kiedy planujesz premierę tego wspaniałego patcha?
Konrad340
Aug 31 2010, 13:29
Wydaje mi się, że dłużej niż tydzień to już nie potrwa. Tyle czekaliście, to dacie radę jeszcze te kilka dnia. Dzisiaj kończy się okienko transferowe, muszą to wszystko ogarnąć, pewnie zajmie im to ze 2 czy 3 dni. Potem jeszcze jakieś dodatki, poprawienie niedociągnięć i raczej będzie.
A co do tych okienek transferowych, to ja bym proponował sklecić jakiś prosty program i wydawać pliki z aktualizacjami składu, które można by było wgrywać samemu.
Kezman
Aug 31 2010, 16:11
Kubbas, a nie pomyślelibyście o zastosowaniu tego rozwiązania? Pomysł zapodany na evo-web, nie wiem czy widziałeś
CYTAT
PES6 has 33 empty Team Slots. The Slots 221 till 253. These are full Teamslots with their own Kit, Chants,..... etc. You can use they very easy. First you rename the Names from the ML Teams in the Exe to the Team you like. Then you give them Kits in the map.txt from the uni. Then you relink the Chants and Banners for these Teams. To create now the Teams is no problem. You use pesfaneditor and open the ML default Team. This is the normal ML Team with their own Players. You put them out and put all Players from one Nation in it, maybe all players from the German National Team. if you delete the stars on the top-right of the editor then these Players are in their normal Team and in the ML default Team. Then you go ingame and create a new ML. But make this with the option "create you own Team". Then PES6 open the ML Default Team and put this in one from the 33 empty Team Slots. Maybe you chose for our Example the one from Germany. After thet you are in the ML Main menue and edit the Numbers and the formation. And the last step is to save "Save only Team data". And thats it. You can chose this teams only in the frendly Matches but so we have National Teams too in the ISS Patch. For creating a new National Team, you go back to the pesfaneditor and put the Players from Germany out and put some other players in the ML Team and then start a new ML by the same way and in another Team slot.
After all of these steps it look like these when you would like to select one of the Teams in a frendly Match and push the button "Load ML Team":
=>
So we can put the rest of the TSL in our Patch and 22 National Teams too. Thats realy amazing
Edit: For Creating Club Teams. In my example the rest of the TSL. You must create them in a second OF. Then you must go in the ML Team and overwrite the original ML Team Players with the Players from a Team from the second OF. Then create a new ML OF and thats it. That make many times by the same way and you have the whole TSL and thats with the same 23 ML Team Players
Boltex
Aug 31 2010, 21:19
CYTAT
Wydaje mi się, że dłużej niż tydzień to już nie potrwa. Tyle czekaliście, to dacie radę jeszcze te kilka dnia.
Chyba żartujesz ... w tamtym roku była taka sama sytuacja a patch pojawił się w grudniu
CYTAT(Kezman @ Aug 31 2010, 17:15)

Kubbas, a nie pomyślelibyście o zastosowaniu tego rozwiązania? Pomysł zapodany na evo-web, nie wiem czy widziałeś
Raczej nie będziemy z tego korzystać, repr mamy aż za dużo i dodaliśmy 2 w miarę słabe bo nie było pomysłu co zrobić, a sama zabawa z free agentami jest nie warta świeczki i dużo miesza w ML, który jest bardzo cenny trybem, a tak zyskać moglibyśmy tylko 2-3 drużyny, które dostępne byłyby tylko, tylko w friendly.
Ale dzięki za info bo jakoś mi ten post na evo web umknął.
Kubuś, w twojej poprzedniej wersji był bug podczas wyboru strojów, tzn. stroje były zbugowane pokazywały się bramkarzy. Czy w tej wersji będzie to naprawione?
Konrad340
Sep 2 2010, 23:40
Możesz zmieniać i stroje teamu i bramkarzy -.- ...
mistrz1990
Sep 4 2010, 11:15
czy ktos z tworcow lub ludzi obeznanych w temacie moglby powiedziec na jakim etapie stoi patch?
oki200x
Sep 4 2010, 20:25
CYTAT(mistrz1990 @ Sep 4 2010, 12:19)

czy ktos z tworcow lub ludzi obeznanych w temacie moglby powiedziec na jakim etapie stoi patch?
na etapie prac. jak wyjdzie to będzie.
mistrz1990
Sep 5 2010, 01:36
takie madrosci to sobie w dupe wsadz
lukasz44
Sep 5 2010, 09:59
A ja mam pytanie co do trybu online, są jakieś nowe menuski czy coś ?
jurko7777
Sep 5 2010, 11:40
Witam
W poprzedniej wersji był błąd związany ze sterowaniem (bynajmniej u mnie) Gdy się grało we 2 osoby jena na klawie druga na padzie osoba która grała na padzie w meczach bodajże wyjazdowych miała odwrócone klawisze pomimo iż wcześniej były konfigurowane w opcjach. "Odwrócony" był strzał z podaniem górnym. Czy ktos to sprawdzi w nowej wersji?? Zapomniałem dodać ze dzieje sie tak tylko w turniejach bo mecz towarzyski jest ok
CYTAT(lukasz44 @ Sep 5 2010, 11:03)

A ja mam pytanie co do trybu online, są jakieś nowe menuski czy coś ?
Tia
CYTAT(jurko7777 @ Sep 5 2010, 12:44)

Witam
W poprzedniej wersji był błąd związany ze sterowaniem (bynajmniej u mnie) Gdy się grało we 2 osoby jena na klawie druga na padzie osoba która grała na padzie w meczach bodajże wyjazdowych miała odwrócone klawisze pomimo iż wcześniej były konfigurowane w opcjach. "Odwrócony" był strzał z podaniem górnym. Czy ktos to sprawdzi w nowej wersji?? Zapomniałem dodać ze dzieje sie tak tylko w turniejach bo mecz towarzyski jest ok
W opcjach przed meczem już jak się załaduje mecz i można podać piłę ze środka możesz zmienić
KaKa (c7r7i7s)
Sep 6 2010, 20:21
Czy będzie w wersji v5 Polonia Warszawa? Bo myślę, że warto jest zrobić ten klub, ponieważ teraz będzie walczył o mistrzostwo, a jak narazie jest liderem Ekstraklasy. Proszę o odp.
Stuart17
Sep 6 2010, 20:47
CYTAT
Czy będzie w wersji v5 Polonia Warszawa? Bo myślę, że warto jest zrobić ten klub, ponieważ teraz będzie walczył o mistrzostwo, a jak narazie jest liderem Ekstraklasy. Proszę o odp.
Czytaj troche...

. Polonia bedzie.
Dremordus
Sep 7 2010, 06:45
CYTAT(Stuart17 @ Sep 6 2010, 21:51)

Czytaj troche...

. Polonia bedzie.
CODE
Other Teams B
181,"Other Teams B\Jagiellonia Bialystok"
182,"Other Teams B\Ruch Chorzow"
183,"Other Teams B\Lech Poznań"
184,"Other Teams B\Legia Warszawa"
185,"Other Teams B\Wisla Krakow"
Tu nic o Polonii nie pisze
Gregor20
Sep 7 2010, 09:28
polonia ma byc zamiast ruchu
elo

mam pytanko kiedy wyjdzie ten patch bo nie moge sie juz go doczekac codzinnie po kilka razy sprawdzam forum

prosze o odp
mistrz1990
Sep 7 2010, 18:57
co wam jeszcze zostalo ze ten patch nie wychodzi, no kurwa
Stuart17
Sep 7 2010, 19:05
Spokojnie panowie i troche kultury nie zaszkodzi...
Raffels
Sep 7 2010, 21:32
CYTAT(mistrz1990 @ Sep 7 2010, 20:01)

co wam jeszcze zostalo ze ten patch nie wychodzi, no kurwa
Zbastuj bajere, bo procenty poleca.
CYTAT(Raffels @ Sep 7 2010, 22:36)

Zbastuj bajere, bo procenty poleca.
dziwne spostrzeżenie "Raffels" ale ty też złamałeś regulamin o sygnaturze ;D to tak propo procentów

bo tak to nic do ciebie nie mam.
Raffels
Sep 8 2010, 13:21
Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.
może odpowie ktoś kiedy bedzie gotowy ten patch ?
dj_adriano
Sep 8 2010, 21:57
CYTAT(woodi @ Sep 8 2010, 21:00)

może odpowie ktoś kiedy bedzie gotowy ten patch ?
trzeba się w cierpliwość uzbroić, na pewno robią wszystko by wyszedł jak najszybciej..
michael4321
Sep 10 2010, 09:17
Juz nie moge spac czekajac na ten patch !!!
michael4321
Sep 10 2010, 09:32
Pytanko: w jaki sposób w v4 (i na przyszlosc zebym tez wiedzial jak wyjdzie v5) instalowac patch zeby bylo wszystko tylko bez przyspiewek, komentarza i reszty dzwiekow nowo dodanych w patchu (chodzi mi zeby wszystkie zmiany wprowadzic ale pozostawic stary dzwiek - komentatora, kibicow, muzyke, itd.).
Kubbas
Sep 10 2010, 13:04
Nie da się. Wtedy Ci się wszystko pomiesza.
Nie pisz posta pod postem.
michael4321
Sep 10 2010, 13:45
Dzieki za odp.
P.S.: sledze forum od poczatku i wielkie uznanie dla Ciebie Kubbas, robisz nieprawdopodobna robote z tymi patchami. V5 mysle grubo przebije wszystkie pilki na pc/pes.
Dremordus
Sep 10 2010, 14:10
CYTAT(Pawelu0891 @ Sep 10 2010, 10:36)

Pytanko: w jaki sposób w v4 (i na przyszlosc zebym tez wiedzial jak wyjdzie v5) instalowac patch zeby bylo wszystko tylko bez przyspiewek, komentarza i reszty dzwiekow nowo dodanych w patchu (chodzi mi zeby wszystkie zmiany wprowadzic ale pozostawic stary dzwiek - komentatora, kibicow, muzyke, itd.).
To po co Ci patch jak chcesz go tak wykastrować?
czy ktoś mógłby chociaż w przybliżeniu napisac kiedy bedzie premiera tego patcha
Gregor20
Sep 13 2010, 14:48
w tym roku
Mateusz13
Sep 13 2010, 15:41
Masz na mysli grudzien...
Panowie miał wyjść wiosną. Potem w wakacje było, że w poniedziałek bd...
Kubbas mógłbyś dokładniej określić bo wszyscy z nie cierpliwością czekają na ten patch, ale ile można czekać już pół roku.
Gregor20
Sep 13 2010, 17:02
a pamietacie jak bylo z v4? poprostu trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac... jak bedzie to bedzie a ciagle pytania kiedy i kiedy nic nie przyspiesza ;]
missZo
Sep 13 2010, 17:37
czy tak jak w tamtym roku patch będzie do pobrania w pliku torrent? ułatwia to pobieranie
nauka cierpliwości jeszcze nikomu nie zaszkodziła... podobno jak na coś się długo czeka, to potem smakuje lepiej. kubbas, róbcie swoje
Konrad340
Sep 13 2010, 19:45
Ty też jakbyś poczytał to by nie zaszkodziło. Pierwszy będzie torrent.
Kubbas
Sep 13 2010, 22:20
Jak będzie w grudniu to będzie w grudniu co rok robicie tą samą śpiewkę a jak wydajemy to przeprosiny i zaskoczenie.
dj_adriano
Sep 13 2010, 23:03
CYTAT(Kubbas @ Sep 13 2010, 22:24)

Jak będzie w grudniu to będzie w grudniu co rok robicie tą samą śpiewkę a jak wydajemy to przeprosiny i zaskoczenie.
oni już tak mają,wszyscy w gorącej wodzie kąpani,a gdyby przyszło co do czego że sami mieli by zrobić patcha albo chociaż małą część jego to pewnie w ogóle by nie wyszedł

nikt chyba sobie nie zdaje sprawy ile to godzin..tffu dni pracy nad tym byście potem się cieszyli grą. gdyby tak może ktoś docenił to że są tacy którzy poświęcają swoj czas dla nas,ale nie lepiej ponarzekać "kiedy" i "co tak długo" ehh ludzie to czasem nie mają w ogole wyczucia i taktu..
btw, pozdrawiam całą ekipe patchmakerów..
michael4321
Sep 14 2010, 08:44
Kupcie se pes 2011 jak nie mozecie czekac ;P .
xxxLechxxx
Sep 14 2010, 15:44
Dokładnie popieram dj adriano robcie swoją robotę najważniejsze zeby ten patch był najlepszy nawet od PES 11

I powodzenia życze w dalszej pracy
lolek1127
Sep 14 2010, 22:53
Pewnie że będzie lepszy!!! bo PES 6 NIGDY NIE ZGINIE
Wydajemy później, płaczecie, że za późno, że za długo, kiedy będzie, kiedy będzie... Nie ma za to niedopatrzeń i prawdziwi koneserzy to doceniają.
Wydamy szybciej bo jacyś forumowicze nie mają co robić i postanowili sobie nabić trochę postów w celu wymuszenia na kimś swojej woli, będzie płacz i zgrzytanie zębów, że patch słaby, nie dorobiony, że pospieszyliśmy się za bardzo. Mówię to ja i wielu innych, przy każdej V. Nie żyjemy tylko patchem, rozpoczął się dodatkowo rok szkolny, nikt nie zamierza zarywać nocy dla jakiejś bandy krzykaczy z forum.
Ludzie, Powagi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.