Terry27
Jan 12 2010, 11:30
Dobrze ze masz cala pilke. Tzn. ze nie uciekasz podczas meczu. A szara kropke to ma kazdy kto zainstalowal patcha 1.0.3
Terry27
Jan 12 2010, 22:47
Dzisiaj grajac z kolegą w druzynie doszlismy do finału D3 Cup ale niestety przegralismy 2:3... a szkoda bo byłoby 3 trofeum w galerii.
u mnie niestety łacze iplus gra sie przyjemnie i lagow wielkich nie ma ale czasem kilkakrotnie zerwalo mi polaczenie i stad plaska pilka z zadnego meczu nie ucieklem a goscie co nie umieja przegrywac dobijaja mnie mysla ze jak wbija sobie 3 samobuje przy 5:0 w plecy i sie rozlacza to sa fajni i ranking im zostanie
co do pesa podoba mi sie ze czasem czuc szczescie a czasem pech ostatnio zebralem 4:0 ale kolesiowi tak wpadalo ze sam nie wierzyl na 4 bramki 2 od slupkow jedna od poprzeczki zadnych szans na obrone
to urok tej gry
tasmanw850i
Jan 16 2010, 17:26
jak grać przez neta z kimś w pesa2010 bo ja mam pirata sciagnolem i nie wiem jak grac kto mi pomoze
Terry27
Jan 17 2010, 15:11
Jesli masz pirata to nikt nie udzieli ci tu porady. Zainwestuj w oryginała i sobie pograsz.
r.a.j.a.n
Jan 17 2010, 23:26
Mam propozycję, by założyć temat np.: "Czarna lista", w której będziemy wypisywać nicki, graczy którzy nie są godni tej gry. A mianowicie ja dzisiaj trafiłem na gracza o nicku: jendziu, ów gracz grał drużyną Barcelony, tyle tylko że z Master League. Ja wybrałem Hiszpanię. Niestety przegrałem 1:3, może tylko dlatego, że na bramce barcelony stał Buffon (który bronił niemożliwe do obrony strzały), a strzelał na moją bramkę Rooney'em.
Gracz jendziu otworzył moją czarną listę na moim profilu w Online. Oby było ich jak najmniej.
PS: Założę osobny temat, taki jak napisałem wyżej. Nie wiem czy to moralne, czy nie. W każdym bądź razie mnie denerwują i irytują tacy gracze, psujący rozgrywkę online, którą i tak trochę już niszczą statystyki messiego i CR. No cóż...
Jeśli chcecie się przyłączyć do akcji, to się cieszę z tego powodu, jeśli nie, to przepraszam wszystkich którzy poczuli się urażeni, ale takie jest moje zdanie i jego nie zmienię.

heheh a mi sie udało wrescie:)
Terry27
Jan 18 2010, 17:34
Bober gratuluje

mam ten sam pucharek w galerii.
Szacunek dla ciebie i obys jak najdluzej gral na poziomie i cieszyl sie z gry bo zauwazylem ze ci z czolowki rankingu w ogole nie maja pucharow tylko nabijaja punkty w towarzyskich meczach na slabszych zeby zablysnac nie wiedzac po co i na co. Lepiej miec jedno trofeum w galerii i stac kiepsko w rankingu niz na odwrot...

rajan. skoro Konami zezwala na gre druzynami z ML to nie pozostaje nic innego jak sie z tym pogodzic
mnie ciekawi tylko jedno jak to jest mozliwe by moc taka grac (nie zebym sam chcial sprobowac)
tomaszek0402
Jan 18 2010, 19:20
siemka czy ktos teraz tez mial problem zeby pograc w online nie wiem czego serwer wyrzuca mnie do strony glownej
r.a.j.a.n podzielam twoje zdanie nie powinno takich rzeczy byc
r.a.j.a.n
Jan 18 2010, 19:47
Tak jest problem, KONAMI przeprowadza konserwację (czy coś w tym stylu) serwerów trwa od 18:00 - 22:00
szczegóły pod
http://www.konami.jp/we/online/2010/index....tg=gb&pf=pcW sekcji
Server Information masz informację z dzisiaj
CYTAT(Terry27 @ Jan 18 2010, 18:38)

Bober gratuluje

mam ten sam pucharek w galerii.
Szacunek dla ciebie i obys jak najdluzej gral na poziomie i cieszyl sie z gry bo zauwazylem ze ci z czolowki rankingu w ogole nie maja pucharow tylko nabijaja punkty w towarzyskich meczach na slabszych zeby zablysnac nie wiedzac po co i na co. Lepiej miec jedno trofeum w galerii i stac kiepsko w rankingu niz na odwrot...
rajan. skoro Konami zezwala na gre druzynami z ML to nie pozostaje nic innego jak sie z tym pogodzic
mnie ciekawi tylko jedno jak to jest mozliwe by moc taka grac (nie zebym sam chcial sprobowac)
Dzieki heheh no ja praktycznie od 3 tygodnie gralem tylko puchary i praktycznie na jakies 12 razy wszedlem 10 razy do 16 z czego 3 razy przegralem a reszte przez brak polaczenia mnie wywalalo najgorzej:D no ale jak juz nie bylo zadnych problemow i lagerow na drodze to poszlo dosyć gładko i wygralem:) także teraz chyba w sumie tylko puchary będe grał no i frendly dla rozgrzewki heheh
viiking
Jan 18 2010, 20:45
U mnie Jendziu tez jest na czarnej liście, gościu Tylko pkt zbiera. Jak chciałem z nim zagrać „to że nie bo mam ‘flaka’ ” a statsy wtedy miałem ponad 600.
Gram przez wifi i czasami zerwie. Więc i pojemność piłki ciągle w dół, ale „prawie” przestałem się tym przejmować.
PS: Dodam, że nie gram i nie będę grał Barcą i Realem
macieksm
Jan 18 2010, 22:11
CYTAT(r.a.j.a.n @ Jan 18 2010, 06:30)

Mam propozycję, by założyć temat np.: "Czarna lista", w której będziemy wypisywać nicki, graczy którzy nie są godni tej gry. A mianowicie ja dzisiaj trafiłem na gracza o nicku: jendziu, ów gracz grał drużyną Barcelony, tyle tylko że z Master League. Ja wybrałem Hiszpanię. Niestety przegrałem 1:3, może tylko dlatego, że na bramce barcelony stał Buffon (który bronił niemożliwe do obrony strzały), a strzelał na moją bramkę Rooney'em.
Gracz jendziu otworzył moją czarną listę na moim profilu w Online. Oby było ich jak najmniej.
PS: Założę osobny temat, taki jak napisałem wyżej. Nie wiem czy to moralne, czy nie. W każdym bądź razie mnie denerwują i irytują tacy gracze, psujący rozgrywkę online, którą i tak trochę już niszczą statystyki messiego i CR. No cóż...
Jeśli chcecie się przyłączyć do akcji, to się cieszę z tego powodu, jeśli nie, to przepraszam wszystkich którzy poczuli się urażeni, ale takie jest moje zdanie i jego nie zmienię.
Grałem z tym jendziu gość biegał tylko Messim po skrzydłach przegrałem 3:0 kolo jest u mnie na czarnej liście. Stracone 10 min zero przyjemności z gry.
BOLONIA.
Pozdrawiam
macieksm
Jan 18 2010, 22:18
Witam. Kupiłem ostatnio Pesika męczy mnie gra ciągle przeciw Barcelonie lub Realowi o Brzylii nie wspomnę. Mój nick w grze Maku79 gram Bolonią. Może ktoś doda mnie do znajomych i można normalnie popykać.
Pozdrawiam
r.a.j.a.n
Jan 19 2010, 08:10
CYTAT(macieksm @ Jan 18 2010, 22:15)

Grałem z tym jendziu gość biegał tylko Messim po skrzydłach przegrałem 3:0 kolo jest u mnie na czarnej liście. Stracone 10 min zero przyjemności z gry.
BOLONIA.
Pozdrawiam
Najlepsze jest to, że gość nic takiego nie potrafi... prócz biegania po skrzydle messim

Możemy pyknąć meczyk...

Ja gram reprezentacjami z Europy.
PS: mój nick w online taki sam jak na tym forum
markos
Jan 20 2010, 11:50
Mam pytanko, jak wygląda gra online w PES2010 po sieci wewnętrznej? Mam ip wewnętrzny, wiem że w poprzednich edycjach bywały z tym problemy, jak to wygląda w obecnej edycji?
Terry27
Jan 23 2010, 01:50
Udalo w koncu nam (mnie i koledze) grajac we dwoch w timie wygrac turniej online
http://img718.imageshack.us/img718/5729/turniej3.jpgTo juz 3 trofeum w galerii. Moge jedynie troszke zalowac dwoch przegranych finałow o D3 Cup.
pozdr
r.a.j.a.n
Jan 23 2010, 11:07
A jaką drużyną grałeś?
topeczekk
Jan 23 2010, 11:38
W ogóle podajcie swoje gg czy coś mozna sie umówic czasem miedzy polakami na jakieś party granie ...
Ja zawsze trafie na jakiegos frajera ktory wychodzi podczas meczu albo jak teraz gram z gosciem on valencia to ja benfike patrze a on kur*a valencia w ktorej grają wszyscy najlepsi gracze swiata i do tego nie da sie rozegrac pilki ....bez sensu te granie sami cziterzy...
jakby ktos chcial pyknac gg 1432125
bo tak to wdupie mam online
Terry27
Jan 23 2010, 12:06
Rajan tylko reprami mozna bylo. "Gralismy" Anglia a wiesz ze tą druzyna (potrafie) potrafimy cos tam zagrac (tak naprawde nie ma znaczenia czy sie gra Brazylia, Portgualia, Francja czy Hiszpanią, bo jak ktos cos potrafi i ma duzo szczescia to moze wygrac kazdym). W finale prowadzac 3:1 mniej wiecej w 70 min meczu gosc uciekl. Troche dziwne bo mial jeszcze duzo czasu na strzelenie dwoch goli a dodatkowo mecz finalowy trwa 10 min no ale coz....
r.a.j.a.n
Jan 23 2010, 13:15
No coś tam może potrafisz...

Zapomniałeś dodać, że jeżeli ktoś potrafi grać, i co ważne NIE MIEĆ LAGÓW

Bo ja przez to drugie nie gram już w turnieje, za dużo nerwów mnie to kosztuje...
chrisvert
Jan 23 2010, 22:00
Mam WIELKI problem, zarejestrowałem sie na stronce konami, wszystko ładnie pięknie. Właczam PES-a online i moge grac tylko versus game, jak wchodze do PERSONAL DATA MANAGER i wybieram którąś opcje to wyskakuje napis "not registered". U kumpla jest to samo, chciałem z nim zagrac ale w wyszukiwarce wyskakuje takze ten napis. Co mozna zrobic. Dodam ze ja gram na PC a kumpel na PS3.
POMOCY
chomikez
Jan 24 2010, 00:55
dopadla mnie dzisiaj mala deprecha bo juz mam dosyc tych lagow i ludzi grajacych realem... zapraszam normalnych do grania chomikez
chrisvert
Jan 24 2010, 01:03
Prosze o pomoc.
wiciu1113
Jan 24 2010, 10:37
CYTAT(chrisvert @ Jan 24 2010, 01:07)

Prosze o pomoc.
Zainstaluj sobie spolszczenie to będziesz wiedział więcej na ten temat.
chrisvert
Jan 24 2010, 10:51
chrisvert
Jan 24 2010, 11:02
Moze trzeba wszystkie patche po koleij instalowac?
"Jak ktoś potrafi grać to wygra każdą drużyną" racja ale jak ktoś nie potrafi grać to też wygra - wystarczy lag sprint messim, robinho albo rolandem

.... zabawne jest to że czesto powstrzymuje kazdy taki sprint, a koles zamiast podać to dalej probuje na siłe sie przebic jednym zawodnikiem

a ja w miedzy czasie dokladam bramki .... gram zawsze Arsenalem no 95 % meczy
Terry27
Jan 25 2010, 14:16
Klawo niestety ale musze sie z toba zgodzic. Gdyby nie cyborgi wielu graczy nawet nie potrafilo by skonstruowac skladnej akcji. Gram z kolega w druzynie przez internet i to jest tak ze czesto gramy slabszymi zespolami (ostatnio Polska pocisnelismy typow co grali kolejno: Anglia, Hiszpania, Brazylia i Realem) i staramy sie robic skladne akcje bo inaczej nie idzie strzelic gola. Jednym gosciem oczywiscie sie nie przecisniesz. Ale jak juz rywal poda do Messiego to potrafi niestety rozpruc cala obrone nie robia praktycznie nic oprocz wcisniecia przycisku odpowiedzialnego za sprint.
chrisvert
Jan 25 2010, 22:24
Ktoś mmi doradzi co zrobic?
chomikez
Jan 26 2010, 09:54
mam taki problem z online tzn. nie moge sie polaczyc do tej pory bylo wszystko ok a dzisiaj wyskoczylo mi takie cos:
unable to connect to game server as it may be under maintenance currentlyor becouse your network settings may be configured incorrectly.
details on both server status and network settings are avaible at our network portal site
podaja strone:www.konami.jp/we/online/
probowalem kombinowalem i nic... jak ktos wie o co chodzi to z gory dziekuje
r.a.j.a.n
Jan 26 2010, 10:06
Przecież masz podany adres strony (www.konami.jp/we/online/), sprawdzałeś tam?
Zawsze na niej KONAMI podaje terminy "konserwacji" serwerów
cytrynu
Jan 27 2010, 15:13
A powiedzcie mi dlaczego przegralem walkowerem w 1/4 finalu w jednym z mistrzostw? Przeszedlem play-off, pokonałem gościa w karnych w 1/8 i zaczął się odliczac czas około 8 minut. po jego uplynięciu gra zaczeła się ładować, a zamiast meczu wyskoczył komunikat o walkowerze.. Połacznie z netem miałem wieć pytanie czy ja powinienem coś zrobić przed upływem tych 8 minut czy jednak przecieło łączność z serwerem konami?
PS. Również chętnie pogram 'normalnymi' druzynami, moj profil to cytrynu
Terry27
Jan 27 2010, 16:51
Stary z tego co zrozumialem oddales awans do polfinalu za darmo. Byla informacja ze przeciwnik oddal walkowera a nie ty. Tez mialem podobnie i to nie raz. Trzeba wtedy przeczekac az pozostali gracze rozegraja swoje mecze czyli wystarczylo po prostu troche cierpliwosci (20 minut) i gralbys mecz polfinalowy.
Milerinho
Jan 28 2010, 02:12
Witam jak by ktoś był chętny to zapraszam do ligi, dopiero otworzylem zapisy.
Liga ruszy jak bedzie ok 12 osób. Prawdopodobnie będziemy grali zespołami pokroju Atalanty, Osasuny itd.
ZAPISYRowniez zapraszam do grania sparingow slabszymi ekipami bo z kim by sie nie gralo ciagle tymi samymi graja (Barca, Real, Brazylia ;/) ...
Przydalo by sie troszke ciekawszych meczy.
ps. Nick mam taki sam w grze Online jak tutaj wiec wrazie cuś podbijać o meczyki
Terry27
Jan 28 2010, 14:12
milerinho
a mozna grac w druzynie z kumplem ? bo mnie i koledze tylko gra we dwoch w timie sprawia przyjemnosc
oczywiscie mozemy grac kazdym nawet Siarką Tarnobrzeg
Milerinho
Jan 28 2010, 14:29
Jak bedzie plynnie szla liga to zrobimy cos 2vs2
Terry27
Jan 28 2010, 16:31
aha no to luz to sie zapiszemy jak stworzysz 2 na 2

pozdrawiam
Milerinho
Jan 28 2010, 17:11
Powiedz mi Terry jak tak moze byc ze gralem z gosciem do przerwy wygrywalem 2-0 rozlaczyl sie i a jak patrzyłem w profil to jakby tego meczu w ogole nie bylo... ?
Terry27
Jan 28 2010, 17:33
milerinho pisalem juz o tym
rowniez mialem kilka takich meczy
lekko sie wkurzyc mozna
ja stawiam na rodzaj czitu
gralem wlasnie przed chwila konami cup i nie moglem grać przez co , wlasnie przez to ponizej mialem normalne stroje granatowe realu a zaobaczcie te drugie i mylily mi sie z jego ale tego jeszcze nie widzialem WTF?
TheMichal
Jan 29 2010, 21:47
hej, znacie jakieś fajne polskie community ? Żeby można było sobie pograć z Polakami bez lagów wieczorami, bez węszenia po lobby ?
kurwa ale chujnia sie robi w tym online wygralem praktycznie z 3 typami ale kazdy w 90 minucoe zrobil pauze i sie rozlaczyl i nie dostalem punktu za zaden mecz... idz pan w chuj z takim czyms
jero-83
Jan 30 2010, 16:40
CYTAT(chrisvert @ Jan 23 2010, 22:04)

Mam WIELKI problem, zarejestrowałem sie na stronce konami, wszystko ładnie pięknie. Właczam PES-a online i moge grac tylko versus game, jak wchodze do PERSONAL DATA MANAGER i wybieram którąś opcje to wyskakuje napis "not registered". U kumpla jest to samo, chciałem z nim zagrac ale w wyszukiwarce wyskakuje takze ten napis. Co mozna zrobic. Dodam ze ja gram na PC a kumpel na PS3.
POMOCY
Ponawiam pytanie kolegi bo mam taki sam problem, wie ktoś jak to rozwiązać ?
POMOCY
chrisvert
Jan 30 2010, 20:00
Ja ściągnąłem komponenty/plik dlc z system settings i wszystko jest ok, oprócz tego ze nie mogę znaleść nikogo poprzez user search bo wyskakuje własnie ten napis "not registered". Kombinowałem i tego problemu nie moge ominąć. Dowiedziałem sie tez ze nie mozna grac online PC z PS3
Co do rozłączeń bez zaliczenia punktów, jest to bardzo proste działanie, i nie jest to cheat tylko błąd konami (wykorzystywany przez nerwowych graczy po przegranym meczu), na szczęście rekompensuje to fakt, że nawet po takim "zniknięciu" gra zalicza to jako rozłączenie i piłka flaczeje

więc jest obraz z kim grać a z kim nie. A co do awantur o drużyny ML że niby dream teamy, przecież to jest też jasno pokazane w pokoju meczowym, jeśli pokój oznaczony jest takim żółtym znaczkiem, to znaczy że dozwolone jest używanie ML teams, więc to też nie są cheaty, zgadza sie ? zgadza
CYTAT(jero-83 @ Jan 30 2010, 16:44)

Ponawiam pytanie kolegi bo mam taki sam problem, wie ktoś jak to rozwiązać ?
POMOCY
Jest to sprawa prosta, USER SEARCH - jeśli gra widzi szukany nick gracza, wtedy pokaże go nam czytelnie, jeśli nie widzi wyskoczy "not registered" to znaczy że nie ma gracza w sieci lub jeśli uważa, że jest to być może jest to zależne od tego czy PC czy PS3 tego nie wiem, nie należy sie tym przejmowac, problem z archiwum konami-X

FRIEND LIST - dopóki nie dodamy nikogo do tejże listy, dopóty bedzie wyskakiwał komunikat "not registered" - dodać można np. poprzez znalezienie kumpla przez user search, bądź w lobby na ktorym jestesmy wybrac opcje USER LIST i na niej odszukac nick kolegi, kliknąć weń, nastepnie wybrać ADD FRIEND
BLACK LIST - j/w
MESSAGE/COMPOSE MESSAGE - opcja aktywna tylko wtedy jeśli mamy kogoś na FRIEND LIST - inaczej not registered
Pewnie to wszystko oczywiste, ale to najwyżej mod skasuje
jero-83
Jan 31 2010, 09:14
CYTAT(KLAWO @ Jan 30 2010, 21:16)

Jest to sprawa prosta, USER SEARCH - jeśli gra widzi szukany nick gracza, wtedy pokaże go nam czytelnie, jeśli nie widzi wyskoczy "not registered" to znaczy że nie ma gracza w sieci lub jeśli uważa, że jest to być może jest to zależne od tego czy PC czy PS3 tego nie wiem, nie należy sie tym przejmowac, problem z archiwum konami-X

FRIEND LIST - dopóki nie dodamy nikogo do tejże listy, dopóty bedzie wyskakiwał komunikat "not registered" - dodać można np. poprzez znalezienie kumpla przez user search, bądź w lobby na ktorym jestesmy wybrac opcje USER LIST i na niej odszukac nick kolegi, kliknąć weń, nastepnie wybrać ADD FRIEND
BLACK LIST - j/w
MESSAGE/COMPOSE MESSAGE - opcja aktywna tylko wtedy jeśli mamy kogoś na FRIEND LIST - inaczej not registered
Pewnie to wszystko oczywiste, ale to najwyżej mod skasuje

Wielkie Dzięki dużo mi pomogłeś.
Mam jeszcze jedno pytanie jak to jest z tymi punktami jak gramy, czy punkty naliczane są w zależności jaką drużyną gram i jaki wynik osiągłem bo np:jak zremisowałem z gościem to raz mi odjeło punkty a za drugim razem dodało jak to jest
CYTAT(jero-83 @ Jan 31 2010, 09:18)

Wielkie Dzięki dużo mi pomogłeś.
Mam jeszcze jedno pytanie jak to jest z tymi punktami jak gramy, czy punkty naliczane są w zależności jaką drużyną gram i jaki wynik osiągłem bo np:jak zremisowałem z gościem to raz mi odjeło punkty a za drugim razem dodało jak to jest
Pisałem już o tym, po pierwsze ilość naliczonych punktów zależy od różnicy ratingu pomiędzy graczami, po drugie zależy od drużyny jaką się gra im słabsza drużyna tym więcej punktów można nią wycisnąć, różnice są małe niestety ale są

szczegolnie to widac przy remisach - przykład: gracz rating 550 (real madryt) zremisuje z graczem rating 610 (arsenal) i cieszy sie ze mu naliczy punkty, niestety to arsenal dostaje punkty za to że w grze jest uznany za dużo słabszy ... nie ma niestety ogolnego podzialu ktora druzyna do jakiej kategorii nalezy bo to ze real jest super a wisla mizerna (w grze

) to wszyscy wiedzą, ale gdzie wstawic np. Arsenal (arsenalem zdobywam znacznie wiecej punktow niż np. Barcą, ale czy arsenal jest taki słaby ?) w PES 6 kazda drużyna opisana była gwiazdkami od 0 do 5 i było wszystko jasne, tutaj nie moge się rozeznać
Milerinho
Feb 1 2010, 16:35
Ruszyły zapisy do Ligi PES10 na issonline.
Zapisy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.