Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Kurczak
CYTAT(raider @ Oct 29 2009, 23:18) *
tez z takimi gralem, kolo rank ok 620 caly czas do pato na gazie gral i nim chcial obkiwac cale boisko, no i fartownie mu sie udalo bo moi sami sie odsuwali od pato :/

z kolei jak ktos gra realem i barca to tylko pilka na kake cr9 henrego i messiego, bezsens

Ta gra ogólnie zrobiła 10kroków w tył. Nawet demo było lepsze... defensorzy są debilami a bramkarze i sędziowie jeszcze większymi!
raider
CYTAT(Kurczak @ Oct 29 2009, 22:58) *
Ta gra ogólnie zrobiła 10kroków w tył. Nawet demo było lepsze... defensorzy są debilami a bramkarze i sędziowie jeszcze większymi!

niekoniecznie, jak sie umie grac nie jest tak zle, fakt sedziowie z faulami i spalonymi co do milimetra to wielka przesada, i to ze czasami od zawodnikow pilka odbija sie jak od drewna i nie wiadomo co sie dzieje tez rowniez, ale najwieksza zmora online sa nooby ktore po 20 minutach jak dostaja 3-0 to uciekaja z gry -,- a przed chwila wlasnie mnie taki ostro zdenerwowal gdyz nawet nie zdazylem nagrac repleya podwojnej brazylianki mad.gif mad.gif
adamek34
Witam,
posiadamy z kolegę 2 orginalne gry pes2010. Jednakże obaj nie mamy stałego dostępu do internetu.
Jesteśmy połączeni lanem. Jest jakaś szansa żeby z nim pograć? W jaki sposób to zrobić. Dodam, że jesteśmy połączeni lanem i w inne gry sieciowe typu cs czy cd gramy miedzy soba bezproblemu.
topeczekk
Jestem ciekawy bo coś tak wyczytałem. Jak zainstalije ten patch edit 0.6 to nie mozna grac przez neta ? jakies słuchy mnie odszły ze z patchami sie nie da
wtf
Mr.G
Chyba wszyscy zauważyli, że po sieci gra sie tylko z takimi przeciwnikami jak Real i Barcelona? to jest chore , zero ambicji! Messi, Kaka i Ronaldo na skrzydełko i jazda! Jeden schemat zero kombinacji... Chyba nie o to chodzi.

aha... i mam nadzieję że zrobią cos z tym Intel vs AMD huh.gif
topeczekk
Btw jak to jest mam łącze 3 mb i nie moge rozegrać zadnego meczu lol to juz w 09 lepiej grało się
moze wyłączenie zapory coś pomoze czy cos ? :/
i jak z tym patchem 0.6
moze tylko z PLami dobrze bedzie sie gralo :/ jak coś chetnie zobacze.. gg 1432125
JTK
CYTAT(Mr.G @ Oct 30 2009, 09:45) *
Chyba wszyscy zauważyli, że po sieci gra sie tylko z takimi przeciwnikami jak Real i Barcelona? to jest chore , zero ambicji! Messi, Kaka i Ronaldo na skrzydełko i jazda! Jeden schemat zero kombinacji... Chyba nie o to chodzi.

aha... i mam nadzieję że zrobią cos z tym Intel vs AMD huh.gif

To że ktoś bierze Barcelonę lub Real nie znaczy że nie można go sklepać, ba i to np. bocznymi obrońcami. Poniżej bramki z meczu gdzie właśnie obrońcy rozegrali kluczowe role, a nie cyborgi.
http://www.youtube.com/watch?v=m5N7cCIvY4g

Dodam też gole strzelone w ostatnim meczu, gdzie rezerwa pieczętuje sprawę ustalając wynik na 2-0 smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=BbhGS9zc2gM
Rid0
Ale i tak chyba ja mam najśmieszniejszy problem.
Nie dość ze mam "freezy", to jeszcze mnie wywala.
Mam procka AMD i jak gram z ludzmi ktorzy takze maja AMD to mnie wywala?

Mam nadzieje ze Konami to naprawi, bo pożałuje ze kupilem oryginał.

Moj sprzet: AMD 2x2.1MHz, 3GB RAM, ATI Radeon HD 3600.

Miał ktoś taki problem lub moze zna rozwiązanie?
_anarky_
CYTAT(Rid0 @ Oct 30 2009, 11:12) *
Ale i tak chyba ja mam najśmieszniejszy problem.
Nie dość ze mam "freezy", to jeszcze mnie wywala.
Mam procka AMD i jak gram z ludzmi ktorzy takze maja AMD to mnie wywala?

Mam nadzieje ze Konami to naprawi, bo pożałuje ze kupilem oryginał.

Moj sprzet: AMD 2x2.1MHz, 3GB RAM, ATI Radeon HD 3600.

Miał ktoś taki problem lub moze zna rozwiązanie?

dziwne..mi gra chodzi idealnie zz prockami AMD bo sam takiego mam smile.gif
Czuje sie tak jakbym gral na Singlu. smile.gif

Jesli chodzi o drużyne to zawsze grywam MANCHESTEREM UNITED mimo osłabień jakie mieli daje rade smile.gif i narazie jestem niepokonany smile.gif

Czekam na jakaś lige to sie zmierzymy miedzy soba wszyscy smile.gif

LIpa jest taka, że pracujke caly dzien i mało mam czasu na gre ale wieczorami chętnie grywam smile.gif

Pozdro !
Kurczak
CYTAT(raider @ Oct 30 2009, 00:47) *
niekoniecznie, jak sie umie grac nie jest tak zle, fakt sedziowie z faulami i spalonymi co do milimetra to wielka przesada, i to ze czasami od zawodnikow pilka odbija sie jak od drewna i nie wiadomo co sie dzieje tez rowniez, ale najwieksza zmora online sa nooby ktore po 20 minutach jak dostaja 3-0 to uciekaja z gry -,- a przed chwila wlasnie mnie taki ostro zdenerwowal gdyz nawet nie zdazylem nagrac repleya podwojnej brazylianki mad.gif mad.gif

Sugerujesz, że nie umiem grać? tongue.gif Zdaje się, że umiem skoro na 31 meczy wygrałem 21 a tylko 4 przegrałem smile.gif Ta gra to po prostu jakaś paranoja-brak mi słów. Mecze które przegrałem czy zremisowałem wydawały się po za moją kontrolą. Typowo jakbym w ogóle pada w ręce nie trzymał. Obrońcy robili co chcieli, podawali gdzie i kiedy chcieli choć ja robiłem całkiem inaczej o_O To samo jest w meczach z konsolą :|
Co do ucieczek z meczów to akurat tym się nie przejmuj, bo i tak dostajesz walkowera wink.gif
blo
Witam.

Jak zrobic pokoj 2v2 na piecu
Drugie pytanie to czy moge grac z kumplem ja na klawie on pad 2v2 na necie?

Pozdrawiam
Rid0
No to moze mam problem gdzieś w połączeniu,
zagrałem z 15 meczy i z kazdego wyleciałem...

Neta mam 2Mb, posrednikiem miedzy mna a modemem jest router,
z ktorego ciagne przez kabel, porty odblokowane...

Sprawdzalem czy bezposrednio z modemu tez bede miał takie problemy
i niestety mam...
ogorek
Nie wiem, grałem z tym gościem 2 raz, tym razem arsenalem.Wygrywam 4:1 do 60 minuty...Gostek przy rogu dal pauze na minute, a potem napisalo mi ze stracilem z nim połączenie tzn ze sobie zwyczajnie uciekl...ale walkowera nie mam
_anarky_
Ponowie pytanie kolegi wyżej...
Grając 2vs2 mogę grać ja i kumpel który siedzi obok na dwójkę gosci tam z jakiegos kraju...??

Czyli Klawiatura + Pad vs Gracz1 Gracz2
Kurczak
Znając konami pewnie tak się nie da tongue.gif
Co do walkowerów to ja zawsze dostawałem. Może na blaszaku jest inaczej.
blo
z kumplem robimy tak:
wchodzimy albo sami robimy pokoj i dodajemy juz w pokoju opcja Add Quest User na padzie start i ok smile.gif
Bart86
CYTAT(JTK @ Oct 30 2009, 11:01) *

To że ktoś bierze Barcelonę lub Real nie znaczy że nie można go sklepać, ba i to np. bocznymi obrońcami. Poniżej bramki z meczu gdzie właśnie obrońcy rozegrali kluczowe role, a nie cyborgi.
http://www.youtube.com/watch?v=m5N7cCIvY4g

Dodam też gole strzelone w ostatnim meczu, gdzie rezerwa pieczętuje sprawę ustalając wynik na 2-0 smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=BbhGS9zc2gM

Oczywiście, że z Realem czy Barceloną da się wygrać. Dzisiaj udało mi się tego dokonąć Wisłą. Fakt, że miałem niezłego farta, ale jednak... tongue.gif

r.a.j.a.n
Bart86, no nieźle, nieźle, respect smile.gif
Boltex
A ja mam problem.... Mam pirata pesa 10 i pobralem i zainstalowalem tego patcha i jak odpalam pesa 10 to wyskakuje komunikat jak by cracka brakowało.Co mam zrobic?Bo jak zamieniam cracka to spowrotem wracam do sytuacji bez patcha.
r.a.j.a.n
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem w Twoim przypadku jest... KUPNO ORYGINAŁU!
Boltex
Hmm wiec to tylko na orginalnej działa?
tomaszek0402
witam wie kyos co zrobic zeby druzyna nie byla tak powolna gram w online ale wyraznie widac jak inni sa duzo szybsi a ja grajac nawet realem to ronaldo czy kaka jest malo zwrotny?
dzosz
Moze zawodnicy po prostu maja slaba forme
tomaloo
Mam taki sam problem,tylko że chcę grać po sieci ale na jednym koncie z dwóch kompurerów na zmianę, tzn jak brat akurat nie gra w pro evo to chciałbym czasem u siebie odpalić i zalogować się na jego dane. Siec jest dzielona routerem. Na początku po gołej instalce wszedłem w "online" podałem wszystkie potrzebne dane i wyskoczył komunikat, żebyt pobrać patch. Patch pobrałem i zainstalowałem. Teraz po kliknięciu w online wyskakuje komunikat,że nie może się połączyć z siecią (taki jak na obrazku kilka postów wyżej). Pytanie czym to jest spowodowane i jak to naprawić?
CYTAT(Tolek @ Oct 29 2009, 00:32) *
No oczywiste. Nie można jednej gry używać do gry w sieci z 2 kompów. Wtedy mógłbyś ponagrywać i dać piraty znajomym, oni swoim znajomym... I mało kto kupowałby PES'a, bo tryb online byłby w "piracie".
Rid0
CYTAT(tomaszek0402 @ Oct 31 2009, 13:32) *
witam wie kyos co zrobic zeby druzyna nie byla tak powolna gram w online ale wyraznie widac jak inni sa duzo szybsi a ja grajac nawet realem to ronaldo czy kaka jest malo zwrotny?

Moze zacznij uzywac R1 biggrin.gif
tomaszek0402
nie moge sie znalezc w rankingu online mam rating 516 juz troche meczy za soba a z rankingiem lipa i jak sie dostac do dywizji albo pucharow ktos mi powie co i jak pierwszy raz gram online
tomaloo
A teraz włączam i działa! Konami mogłoby poprawic serwery zeby to było jakos bardziej stabilne wszystko..
CYTAT(tomaloo @ Oct 31 2009, 17:57) *
Mam taki sam problem,tylko że chcę grać po sieci ale na jednym koncie z dwóch kompurerów na zmianę, tzn jak brat akurat nie gra w pro evo to chciałbym czasem u siebie odpalić i zalogować się na jego dane. Siec jest dzielona routerem. Na początku po gołej instalce wszedłem w "online" podałem wszystkie potrzebne dane i wyskoczył komunikat, żebyt pobrać patch. Patch pobrałem i zainstalowałem. Teraz po kliknięciu w online wyskakuje komunikat,że nie może się połączyć z siecią (taki jak na obrazku kilka postów wyżej). Pytanie czym to jest spowodowane i jak to naprawić?
Pilek
Na jakich ustawieniach powinno się grać online, chodzi mi o grafikę? Czytałem że na minimalnych czy wy tak gracie?
jaredd18
Witam,
moje pytanie kieruję do graczy, którzy zakupili już oryginał najnowszego PES'a.
Mianowicie prosiłbym o opisanie mi jak wygląda granie on-line, czy wchodzimy na server,
na którym jest mnóstwo graczy i wybieramy z kim gramy, czy możemy grać tylko z kolegami?
Jeśli jest możliwość gry z wieloma różnymi graczami ze świata, to czy ich siła gry jest w jakiś
sposób określana, tak aby nie trafić na jakiegoś amatora. Z góry dziękuję za pomoc, nie chciałbym
po prostu kupować przysłowiowego kota w worku. smile.gif
topeczekk
ja mam pytanie, wiem juz ze online nie dziala z innymi patchami
a jak z savemi ? mozna miec aktualki save i grac normalnie w online ? chyba tak prawda ?
blo
jared18 jest ranking po ktorym mozesz sprawdzic kto ile ma pkt co do graczy sa ale raczej z europy z tego co widze sa serwery DE i IT czyli niemieckie i wloskie z literka w nawiasie (I) intel i (A) amd wchodzisz na odpowiedni i grasz:)
moim zdaniem warto kupic orginala siedze od piatku i non stop gram:D nie moge sie oderwac
gra sie dobrze az sam jestem zaskoczony:)

ps: znajomy kupil ps3 i tv z tylko 1 gra pes10 biggrin.gif a to cos oznacza:D

topeczekkk wlasnie nie wiem jak to zrobic albo mozna jak Ci sie uda to napisz jak:-) a tak w ogole gralem z noobem ktory mial w manu wszystkie gwiazdy swiata:> dostal 1-0 i trafil na moja czarna liste:D
Mr.G
Sporo tych serwerów krajów europejskich, przydałby sie chociaż z jeden PL, to chyba żaden problem z ich strony dodać...
barcafan85
Wie ktos moze czy mozna nowe konto zrobic po tygodniu jak mozna to jak???
Ganax
Witam wink.gif mam taki problem .. gram i nagle jednego gracza lub mnie poprostu fest zamula i sie grac nie da ;/ dzieje sie to od poczatku meczu lub po 5/10 minutach .. gry oczywisce biggrin.gif wie ktos moze jak na to zaradzic? Internet mam ciagle wporzadku wlaczony itd
TomcioZG
CYTAT(Rid0 @ Oct 31 2009, 17:15) *
Moze zacznij uzywac R1 biggrin.gif

Ja mam niestety to samo. Mam 6megowy net i moi zawodnicy ruszają się jak muchy w smole. Sprawdzałem wszystko: router, modem, topowe drużyny i dalej lipa. Staram sie wybierac graczy z dobrym transferem. Efekt jest taki, że grając nawet drużyną typu Barca czy Real nawet nie zdąrzę podać piłki a przeciwnik już mi ją zabiera. Mając Messiego w dobrej formie na czerwono powinienem spokojnie przebiec 3/4 boiska, prawda? No to powiem tylko tyle, że ja nie przebiegnę nawet 5m :> Jest jakaś rada?
topeczekk
NIE MA. Sam przegrywam z jakimiś lamami którzy biegną jednym zawodnikiem a ja nie moge go zatrzymac. Oni mają normalne reakcje a ja spoznione o 1 sek gdzie ja i ktoś ma nawet zielone kolka. Mam neta 3 mb to albo zwalony jest online ale bardziej stawiam ze w polsce mimo wszystko mamy lipny net nawet jak masz 6mb wink.gif
TomcioZG
CYTAT(topeczekk @ Nov 4 2009, 09:22) *
NIE MA. Sam przegrywam z jakimiś lamami którzy biegną jednym zawodnikiem a ja nie moge go zatrzymac. Oni mają normalne reakcje a ja spoznione o 1 sek gdzie ja i ktoś ma nawet zielone kolka. Mam neta 3 mb to albo zwalony jest online ale bardziej stawiam ze w polsce mimo wszystko mamy lipny net nawet jak masz 6mb wink.gif

W sierpniu byłem w Stanach i wcale lepszego neta nie mają tam :> Przynajmniej tam gdzie ja byłem.. Ehh z tym Online :/
tomaszek0402
znalazl ktos rade na te opoznienia -jeszcze troche i plyte polamie do dupy z takim online
TomcioZG
CYTAT(tomaszek0402 @ Nov 4 2009, 19:46) *
znalazl ktos rade na te opoznienia -jeszcze troche i plyte polamie do dupy z takim online

Włąśnie zagrałem kilka meczyków. Obniżyłem detale w grafie i rozdziałkę i dalej moi zawodnicy STOJA a przeciwnik biega po boisku. Meczyk Chelsea - ManU przegrałem 4:0 mimo, że Drogba i Anelka byli na czerwono. Przeciwnik miał cały czas zieloną lampkę tak jak ja. Nie mogłem rozegrać ani jednej akcji bo odbierał mi każdą piłkę. Aha gość wygrał 4-0 a miał 4 strzały na bramkę a walił z każdej pozycji, nawet stojąc dupskiem do bramki. Pytam się jak można spierd.... tak fajną grę? Po drugie co wieczór grałem z przyjacielem meczyki. On ma AMD ja Intel i piz...Po prostu brak słow...
Majew
Ja po godzinie 8:30 doświadczam czegoś innego.. brak opoźnień.. gra się nadzwyczaj płynnie.. jestem zszokowany.. nie wiem może ktoś z was też to potwierdzi po zalogowaniu.. ale widać kolosalną różnicę.. jestem wstanie zagrać z pierwszej piłki płynnie.. i wszystko śmiga.. jak należy. Napisze tylko że to nie był jeden mecz.. gram już ponad 15 i ciągle jest tak samo.. cud miód.. da się pograć..
_anarky_
ONLINE jest jednak tragiczny.....KONAMi robi sobie z nas frajerów...

te mega opóźnienia są nie do zniesienia....powoli żałuje kupna tego SHITU........GRA jest dobra..ale ONLINE...tragedia...co teraz ? sprzedać ? czy wy*** przez okno płyte....

widze że przeciwnicy to nooby..a przegrywam..przez pieprzone opoźnienie. już powoli nerwy mi wychodzą dupą.... mellow.gif
tomaszek0402
ja gram na pc a da sie z konsola 3. i jak znalezc mam osobe co gra na konsoli
slodki9
Witam, jestem tu 1 raz, nie drzyjcie się jeśli gdzieś już było takie pytanie wink.gif

Czy wiecie w jaki sposób w trybie ONLINE ustawiany jest ranking ? i dlaczego część użytkowników (np ja :/) nie jest w nim sklasyfikowana :/ prosze o odpowiedź bo mnie to bardzo zastanawia.

domyślam się, że to coś z tymi piłeczkami przy nicku... ale hm mi sie ona splaszczyła zanim zaczełem wogóle grać... bo były konflikty INTEL vs AMD i wywalało co chwilę... Wiecie cokolwiek w tej materii?
ogorek
Przepustowość łącza nie ma znaczenia w online, macie jak i ja tzw choke'i i lossy, pakiety pojedyńcze sie gubią lub w ogóle nie dochodzą, w grach fps ma to duże znaczenie ale tu nie powinno, jednak i tak są problemy przez konami.Tak więc to że macie 6 czy 60 mega nic nie zmienia.W porządnym trybie online zamiast jakiegoś kółeczka powinien zostać napisany program który mówi jaki my mamy ping, jaki przeciwnik, ustawianie rate'ów itp.Dodatkowo powinno sie widzieć jakie mamy pingi na poszczególnych serwerach i wtedy byśmy mogli powiedizeć co nie gra.A tak to sie kur,a męczymy przez jakichś japońców:D
Majew
taka dygresja: http://i34.tinypic.com/neg7t5.jpg

Typowy biegacz Ronaldo i Kaką.. to dla tych którzy szybko się zniechęcają. Więcej walki panowie. W destrukcji szło mi świetnie i to chyba był klucz do zwycięstwa.
JTK
CYTAT(Majew @ Nov 8 2009, 09:02) *

Typowy biegacz Ronaldo i Kaką.. to dla tych którzy szybko się zniechęcają. Więcej walki panowie. W destrukcji szło mi świetnie i to chyba był klucz do zwycięstwa.

W tej części można powalczyć z "dużymi", ale dalej problem ten ma duże znaczenie. Cyborgowatość mimo że zredukowana dalej psuje rozgrywkę i czasem nie chce mi się wyostrzać zmysłów w entym meczu w walce z tą samą drużyną i z tym samym schematem od idioty z R1, któremu po entym sprincie w końcu uda się wepchnąć, albo staranować całą linię obronną ( było by dobrze gdyby zmiana zawodników była normalna, a tak pan R1 bierze na plecy jednego defensora, a próba przełączenia zawodnika w tym momencie na innego obrońcę stojącego na linii biegu, ale nie najbliższego do łatwych nie należy). To dziadostwo trwa od 6 edycji i dalej Konami w tym punkcie robi sobie jaja dry.gif
Majew
CYTAT(JTK @ Nov 8 2009, 09:20) *
W tej części można powalczyć z "dużymi", ale dalej problem ten ma duże znaczenie. Cyborgowatość mimo że zredukowana dalej psuje rozgrywkę i czasem nie chce mi się wyostrzać zmysłów w entym meczu w walce z tą samą drużyną i z tym samym schematem od idioty z R1, któremu po entym sprincie w końcu uda się wepchnąć, albo staranować całą linię obronną ( było by dobrze gdyby zmiana zawodników była normalna, a tak pan R1 bierze na plecy jednego defensora, a próba przełączenia zawodnika w tym momencie na innego obrońcę stojącego na linii biegu, ale nie najbliższego do łatwych nie należy). To dziadostwo trwa od 6 edycji i dalej Konami w tym punkcie robi sobie jaja dry.gif

W moim przypadku podbiegam do "cyborga" jednym zawodnikiem.. następnie zmieniam na innego, najbliższego w akcji. Przez co tym którym podbiegłem kieruję komputer i przykleja się do niego.. a ja drugim zawodnikiem zazwyczaj biegnę z drugiej stronę, bądź w przypadku próby zejścia do środka czekam już na niego. 95% akcji udaję mi się skutecznie tak zatrzymać. Trzeba starannie dobierać przeciwników. Jak widzę, że podłącza się Real albo Barca to match room --> remove i czekam spokojnie dalej aż trafi się ktoś warty uwagi bądź też wpisuje w nazwie pokoju, że chodzi o średnie drużyny.
Terry27
panowie odpowie ktos dlaczego nie mam napisane na jakiej widnieje pozycji w rankingu
mam tylko podana ilosc punktow
rozegralem kilkadziesiat spotkan
wczesniej mogl zobaczyc na ktorej jestem pozycji a teraz dupa zbita
o co komon ?

dodam ze oddalem 2 walkowery, raz zerwalo polaczenie nie z mojej winy, patrze na wynik a tam 0-3 i sie wkurzylem, przy innej okazji mialem takie lagi ze zanim nacisnalem "x" by gosc podal to przeciwnik dawno mi odbieral pilke, to tez sie wkurzylem i to byl jedyny raz kiedy wyszedlem manualnie z meczu
moze te dwa walkowery maja jakis wplyw na to ze nie ma mnie w ranku ?
TomcioZG
Mają znaczenie. O ile się nie mylę w intrukcji jest napisane, że niesforni zawodnicy nie będą klasyfikowani w ranku.
TomcioZG
CYTAT(Majew @ Nov 8 2009, 09:02) *

Majew raz na jakiś czas da radę wygrać tylko trzeba mieć to szczęście aby gra układała się pod CIebie na co nie mamy większego wpływu. Ja tam jak ktoś wybiera Real biore Barce i tłukę aż wióry lecą smile.gif Jak ktoś wybiera słabszy zespół to biorę odpowiedni do przeciwnika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.