Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Majew
CYTAT(TomcioZG @ Nov 9 2009, 19:29) *
tylko trzeba mieć to szczęście aby gra układała się pod CIebie na co nie mamy większego wpływu.

Nie zgadzam się , wpływ jest ogromny. W każdym meczu.
Terry27
"Uzytkowniy o zlych manierach nie beda dopuszczani do meczow rankingowych"
odzial KONAMI odpowiedzialny za tego PESA to banda pokemonow bez rozumu
Tak jak wspomnialem na poprzedniej stronie oddalem 2 walkowery, jednen bez mojej wiedzy drugi z przymusu bo sie grac nie dalo.
Poza tym rozegralem 70 meczy z czego odnioslem 42 zwyciestwa, 15 remisow i 13 porazek (punktow mam 617). Dodam ze kilka walkowerow oddal moj rywal ale nie ja. (za dwoma wyjatkami o ktorych wspomnialem wyzej). Jak widac przegralem 13 meczy i gdzie tu u mnie "brak manier" ? Zaznacze ze mnostwo razy podczas meczy wyrzucalo ale to z winy Konami. I co i moze za te zerwane polaczenia nie jestem klasyfikowany w rankingu ? Wydalem grubo ponad 100zl na ten szit zeby teraz zostac zrobiony w jajco...nastepnym razem sie nie dam nabrac i zaopatrze sie w "legalna" kopie gry.
Jak ktos by chcial to moze looknac na moj profil online korzystajac z wyszukiwarki profili znajdujacej sie w grze/online,
Moja nazwa: Terry27
Mnie juz szlag jasny trafia ....
TomcioZG
Terry nie łam się ja już jestem po 4 padach i wyrwanych dwóch portach usb z obudowy za 500zł smile.gif Mało tego raz złapałem za pada a racxzej za kabel i walnalem nim o ziemie tak, że wybiłem sobie palec. Nie pytaj jak bo nie wiem smile.gif

Majew nie wiem moze cos robie nie tak? U mnie jak nie idzie to nie idzie i chociazbym sie zes... to nie wygram meczu. I w 2009 i teraz gram meczyk z gosciem, ktory ma 2strzaly na 2 i wygrywa 2-0 przy moich 18 na 13 (w tym 3 słupki 5 poprzeczek a reszta to odbitki od obroncow i aha z reguły trafi msię jeszcze akcja do pustej bramki oczywiście nie trafiona o 40cm). Fakt, że zdarzają się mecze gdzie gra układa sie pode mnie i wtedy strzelam takie bramki, że sam się o to nie podejrzewam, że umiem tak zrobić.

Dodam, że nie ograniczam się tylko do kliknięcia READY. Ustawiam skład, formację i taktykę na mecz smile.gif W 2009 rozegrałem 1300 meczyków a w PESa gram naprawdę długo.

Tak na marginesie mam wrażenie, że ostatnio coś lepiej sie gra online. Może to tylko wrażenie?

Pozdro
Terry27
no nic, dzieki za zainteresowanie
ja juz mam dosc przeklinania po nocach przy tej grze, na nastepny dzien starzy sie skarżą ze przeklinam ;D
dodatkowo niemal caly czas grywam z jakimis pokemonami, gdy prowadze to zaczynaja sobie strzelac swojaki i w 90 min wychodza z gry, żal
pewnie przez tego typu podobnych nie jestem klasyfikowany w rankingu
tomaszek0402
CYTAT(Terry27 @ Nov 11 2009, 02:10) *
no nic, dzieki za zainteresowanie
ja juz mam dosc przeklinania po nocach przy tej grze, na nastepny dzien starzy sie skarżą ze przeklinam ;D
dodatkowo niemal caly czas grywam z jakimis pokemonami, gdy prowadze to zaczynaja sobie strzelac swojaki i w 90 min wychodza z gry, żal
pewnie przez tego typu podobnych nie jestem klasyfikowany w rankingu

wlasnie masz racje mnie od bluzgania juz morda boli gram i gram a tu ani rankingu ani dywizji a opoznienia to juz calkiem sa zajebiste co te konami robi tak obiecywali ze bedzie super a tu zrobili z mordy dupe tepe huje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tomak
Rozumiem rozgoryczenie, ale bądźmy poważni, nie jesteśmy pod blokiem z koleżkami.
Terry27
Oni chyba celowo wypuszczaja tak zbugowaną gre zeby mieli co poprawiac w nastepnej czesci. Gdyby nie problemy z Online i kilka wad w samej rozgrywce gra naprawde byłaby bardzo dobra. Podoba mi sie to ze trzeba niemal caly czas grac podaniami.
Wracac do online to wczoraj mialem jedną zabawna sytuacje i ciekawy mecz. W quick match przyszlo mi grac z jakims obywatelem Grecji. Ja sie z nim przywitalem na czacie a on mi napisal "Warzycha". Jednak potrafia docenic dokonania Polaka zagranicą smile.gif
Co do ciekawego meczu to gralem z jakims szwabem. On grał Barcelona (ludzie nie maja juz czym grac ?) ja Hiszpania. Strzelil mi gola na 1:0 w 80 min. i bezczelnie obejrzał w calosci dwie powtorki mimo ze nie bylo na co popatrzec. Zapewne chcial mi dokuczyc przy okazji szyderczo sie smiejac, Adolfik jeden...Gosc byl przekonany ze juz wygral mecz. Ja nie w swoim stylu, ze stoickim spokojem, bez zadnego wulgaryzmu wypowiedzianego nawet pod nosem przystapilem do odrabiania strat. Moja pierwsza akcja po utracie gola, wrzutka w pole karne, i gol z baśki. Oczywiscie z dżokerem na twarzy nie wciskalem start tylko ogladalem powtorki. doliczony czas gry, ostatnia akcja meczu, rzut rozny, zamiezanie w polu karnym do pilki dopada Guiza i ofiarnym strzalem ustala wynik 2:1 dla mnie. Standardowo jak mr. Hans delektowalem sie swoja bramką, rzucajac komendami "Yes, Goal itp.'
Polska górą
Terry27
Dobra, zostalem ponownie przywrocony do rankingu. Chodzi po prostu o to zeby nie oddawac za wszelka cene walkowerow. Nawet jesli ktos ma podobna sytuacje taka jak ja mialem, czyli mega lagi (opoznienia takie ze zawodnik podaje po 3 sekundach od nacisniecia "x") trzeba grac do konca. Wiadomo mecz sie przegra (chyba ze przeciwnikowi tez laguje, to bedzie kopanie sie w czolo przez 90 min.) ale nie zostanie sie odsuniety od rankingu. Ja popelnilem ten blad ze przy identycznej sytuacji wkurzylem sie i wyszedlem z gry. Wtedy ten symbol, a dokladniej mowiac pilka w kwadraciku (w niektorych sytuacjach widnieje obok nicku gracza) zmniejsza sie. Ja mam pilke na 3/4 kwadracika i juz jestem w ranku, wczesniej mialem pilke niemal płaską i nie bylem w rankingu. Po prostu trzeba grac, grac i jeszcze raz grac i nie oddawac meczy walkowerem.
ps. jestem na 235 miejscu
ps2. wiekszosc z was pewnie sie smieje bo zapewne bijecie sie o pierwsza dziestiątkę (?) tongue.gif

//Terry27 Napisano Nov 11 2009, 22:24
Terry27 Napisano Dzisiaj, 02:48

trzeba było ten zedytować ten o 22:24 ze środy. / Tomak
Tomak
ps3. nie pisz dwóch postów pod rząd.
_anarky_
jesli tak narzekacie to zróbcie to co ja:

Poczekajcie na dobrego patcha i nie grajcie na tym bo gra jak narazie chodzi jak GÓWNO...

1/10 Gier jest ok.

I taka jest smutna i przykra prawda tego Shitu. Zamiast się cieszyć z gry to ja się tylko niepotrzebnie Wk***m:) dlatego czekam na patch
Majew
CYTAT(_anarky_ @ Nov 20 2009, 09:11) *
jesli tak narzekacie to zróbcie to co ja:

Poczekajcie na dobrego patcha i nie grajcie na tym bo gra jak narazie chodzi jak GÓWNO...

1/10 Gier jest ok.

I taka jest smutna i przykra prawda tego Shitu. Zamiast się cieszyć z gry to ja się tylko niepotrzebnie Wk***m:) dlatego czekam na patch

To chyba nie coś masz z netem albo grasz z byle kim i oczekujesz cudów. Wielką przesadą jest pisanie, że 1/10 meczy jest ok... bo u mnie jest to 8.5/10. Więc zacznij dobierać starannie przeciwników a nie narzekaj bo nie ma na co. Wcale nie jest trudno znaleźć normalnego gracza.. wystarczy jednego czy dwóch wyrzucić z pokoju aż trafia się ktoś z konkretnym łączem. I uwierz mi wcale nie jest to 1 na 50.
Na forach wypowiadają się Ci co mają problem i tak naprawdę jest was tak mało, że nie warto dla was męczyć się z patchami. Sorry za to, że jestem zbyt bezpośredni. Ale zainwestuj w łącze i dobieraj przeciwników. A nie wciskaj na pałę "start match"
topeczekk
Niestety jaki byscie nie mieli net z ludzmi z zagranicą ssiemy po prostu. Polska ma chujowy internet i tyle. Niby download dobry upload tez , ping 40 ale gubimy pakiety nieziemsko. Wiem bo gram od paru lat w Wolfensteina i polacy tylko na polskich serwerach grają normalnie na innych wszyscy narzekają i smieja sie z polskiego internetu. To samo z reszta doswiadczam grając w PESa niby okej ale widac warpy i packietlosty. Takze z checia zagram z kims z PL bo nie wiem czy gralem juz z kims...gg 1432125
Terry27
majew moglbys mi wyslac zaproszenie do znajomych w pro ?
zagralbym z jakims Polakiem w koncu online bo ja tylko qucik match lupie, a tam czesto trafiaja sie tacy lagerzy ze grac nie idzie
moj user name to: Terry27
ps. chodzilem po pokojach ale nie mialem pojecia ze mozna zapraszac do gry, jak znajdziesz chwile ktoregos dnia to mozna pyknac kilka sparingow
pozdrawiam
TomcioZG
A co z Patchem? Ostatni mial naprawic problemy z prockami. Jakos nie naprawil?
core
Ja mam problemy z Niemcami z którymi zawsze laguję i wiem, że nie tylko Polacy z nimi mają problemy.
psmaras
CYTAT(core @ Nov 22 2009, 18:49) *
Ja mam problemy z Niemcami z którymi zawsze laguję i wiem, że nie tylko Polacy z nimi mają problemy.

No chyba zartujesz. Ze wszystkich obcokrajowcow niemcy maja najlepsze polaczenie.
core
CYTAT(psmaras @ Nov 22 2009, 21:23) *
No chyba zartujesz. Ze wszystkich obcokrajowcow niemcy maja najlepsze polaczenie.

Grałem ostatnio z Anglikiem i Hiszpanem, którzy nie chcieli grać z Niemcami bo mają lagi.
_anarky_
CYTAT(Majew @ Nov 20 2009, 18:43) *
To chyba nie coś masz z netem albo grasz z byle kim i oczekujesz cudów. Wielką przesadą jest pisanie, że 1/10 meczy jest ok... bo u mnie jest to 8.5/10. Więc zacznij dobierać starannie przeciwników a nie narzekaj bo nie ma na co. Wcale nie jest trudno znaleźć normalnego gracza.. wystarczy jednego czy dwóch wyrzucić z pokoju aż trafia się ktoś z konkretnym łączem. I uwierz mi wcale nie jest to 1 na 50.
Na forach wypowiadają się Ci co mają problem i tak naprawdę jest was tak mało, że nie warto dla was męczyć się z patchami. Sorry za to, że jestem zbyt bezpośredni. Ale zainwestuj w łącze i dobieraj przeciwników. A nie wciskaj na pałę "start match"

NIe ucz Taty dzieci robić smile.gif
4
Nie chodzi o łącze a o to, że wydając 130zl za gre chce mieć Taką przyjemność z gry jak w Counter Strike....jak nie pottrafią wydać gry Online bez Lagów to niech dadzą sobie siana.

Chcę grać z wszystkimi a nie tak jak ty dobierać sobie przeciwników.
Ja nie mam czasu na takie zabawy. Chce po prostu pograć. Bo mało mam czasu na gre.

Łącze mam 6 megowe chłopcze....więc uwierz mi nie chodzi o łącze wiec lepiej wyluzuj zaworki biggrin.gif
Tyle w temacie.
psmaras
CYTAT(core @ Nov 22 2009, 20:34) *
Grałem ostatnio z Anglikiem i Hiszpanem, którzy nie chcieli grać z Niemcami bo mają lagi.

Na geografi chyba spales smile.gif
Majew
CYTAT(_anarky_ @ Nov 22 2009, 20:34) *
NIe ucz Taty dzieci robić smile.gif
4
Nie chodzi o łącze a o to, że wydając 130zl za gre chce mieć Taką przyjemność z gry jak w Counter Strike....jak nie pottrafią wydać gry Online bez Lagów to niech dadzą sobie siana.

Chcę grać z wszystkimi a nie tak jak ty dobierać sobie przeciwników.
Ja nie mam czasu na takie zabawy. Chce po prostu pograć. Bo mało mam czasu na gre.

Łącze mam 6 megowe chłopcze....więc uwierz mi nie chodzi o łącze wiec lepiej wyluzuj zaworki biggrin.gif
Tyle w temacie.

Dobra kończę dyskusję bo widzę, że nie można normalnie porozmawiać tylko od razu rzucasz jakimiś tandetnymi tekstami. Pozdrawiam serdecznie. Szkoda w ogóle brać się do dyskusji.
Terry27
Musze sie pochwalic ale 2 dni temu wygralem International Cup Online. Udzial wzielo 150 graczy. Przewazaly niestety same Brazylie. Ja jako jedyny (najprawdopodobniej) gralem Portugalia. Final na farcie wygralem (gralem przeciwko Brazylii) gdyz przegrywalem 0-1 a rywal mial jeszcze ze dwie setki, ale po czerwonej kartce dla przeciwnika i dwoch skutecznie wykonanych stalych fragmentach gry wygralem 2:1. Za wygranie turnieju otrzymalem 40 punktow w sumie mam 690 i zostalem uplasowany na 93 miejscu. Wiec jednak Polak potrafi smile.gif Pozdrawiam i zycze podobnych osiagniec, a nawet lepszych kolegom z forum.
tomaszek0402
CYTAT(Terry27 @ Nov 24 2009, 04:40) *
Musze sie pochwalic ale 2 dni temu wygralem International Cup Online. Udzial wzielo 150 graczy. Przewazaly niestety same Brazylie. Ja jako jedyny (najprawdopodobniej) gralem Portugalia. Final na farcie wygralem (gralem przeciwko Brazylii) gdyz przegrywalem 0-1 a rywal mial jeszcze ze dwie setki, ale po czerwonej kartce dla przeciwnika i dwoch skutecznie wykonanych stalych fragmentach gry wygralem 2:1. Za wygranie turnieju otrzymalem 40 punktow w sumie mam 690 i zostalem uplasowany na 93 miejscu. Wiec jednak Polak potrafi smile.gif Pozdrawiam i zycze podobnych osiagniec, a nawet lepszych kolegom z forum.

to gratulacje terry27 to pewnie wiesz co i jak poustawiac zeby sie normalnie gralo tez bym chetnie zagral w jakims turnieju tylko ze mam problem bo nawet nie jestem w rankingu i nie wiem o co chodzi plyta orginal rzecz jasna odezwij sie na gg 3058127 jak bedziesz mial chwile
Terry27
czesc sprawa jest prosta, wyjasni ci wszystko na gg, twoj numer juz dodalem i zaraz do ciebie napisze ale tylko po to zebys mnie dodal gdyz musze wyjsc z domu, pogadamy pozniej
pozdrawiam

ps. dodam jeszcze od siebie ze w koncu mozna za pomoca opcji Download (ktora jest w System Settings) pobrac najnowsze poprawki skladow i koszulek (nowe stroje domowe japonii ;/ )
w wisle krakow w koncu jest jop i kilku innych, panowie z konami usuneli niedzielana z wisly
poprawiona poza tym reszta skladow
niestety Obraniak nadal ma obywatelstwo francuskie
tomaszek0402
witam moze ktos mi powiedziec jak ustawic zawodnikow zeby zmieniali sie automatycznie ten ktory jest blizej pilki bo mam tak ze zachowuja sie obojetnie jak pilka leci to dopiero jak sam go zmienie to reaguje
komarr0
nie znalazłem takiego tu posta więc mi pomóżcie a więc :
jak grać na nie orginale w najnowszą część pesa ?? będe wdzięczny za odpowiedzi :] pzdr
a i bez komentarzy kup org albo coś w tym stylu co sa bezcelowe

Kup oryginał. // Tomak
Baksik
Strasznie mi gra Laguje na on line ? sa jakies sposoby na to aby ich nie bylo ? ;/ dry.gif dry.gif
Prosze o rozsadna odp
Terry27
Mam pytanie take nietypowe. Mianowicie czy mozna grac online we dwoch w jednej druzynie na jednym komputerze ?
tomaszek0402
witam ludzie jak strzelac karne rzeby pilka w rog bramki leciala
WKS
Elo , co to ma wspolnego z Online ? ale no nic ja wciskam najpiew strzalke w dol pozniej Kwadrat i kierunek i leci w rog wink.gif Pozdro
Terry27
tomaszek to bardzo proste
najpierw przytrzymujesz strzal (czym dluzej tym pilka wyzej poleci) puszczasz, nastepnie szybko przyciskasz strzalke odpowiedzialna za kierunek i tu rowniez czym dluzej przycisniesz tym strzal bedzie bardziej w bok (i puszczasz)
pocwicz na treningu teraz to ja prawie kazdego karniaka w strzelam i to nie w srodek tylko tam gdzie chce smile.gif
tylko jedna uwaga jak grasz z zywym przeciwnikiem to przy karnym masz widok od boku
wtedy za strzal w prawy rog odpowiedzialna jest strzalka w gore a lewy strzałka w dół

maniek2525
CYTAT(Terry27 @ Nov 24 2009, 04:40) *

witam serdecznie i rowniez gratulacje!!!Ja mam podobny problem jak kolega ponizej dotyczacy rankingu online,tzn.posiadam ranking ok 660 ale z tego co widzialem to jest tez jakis ogolny ranking.Czasami opserwujac przeciwnikow widzialem ze maja np.ranking 530 a powyzej ranking 44322.Moi pytanie brzmi laczego ja mam tylko jeden,a niektorzy dwa?I jeszcze mam pytanko dotyczace DYWIZJI.Moze wiesz jak sie dostac do jakiejkolwiek dywizji.Z gory dzieki za odp. i jeszcze raz gratuluje zwyciestwa.

p.s 3205773 to moje GG
kacper_
Jest organizowana jakaś liga w PESa 2010 ?
Terry27
maniek2525
To czego ty nie masz to jest pozycja w rankingu. Ponizej to jest ilosc punktow. Czym wiecej punktow tym wyzej stoisz w ranku.
Pewnie chcialbys sie dowiedziec dlaczego nie widniejesz w rankingu.
Nie wiem czy zauwazyles ale w online w kilku miejscach przy twoim nicku widnieje taki symbol piłki w zielonym kwadraciku.
Symbol ten odpowiada za niesforność podczas gry w meczach online.
Czyli jesli nie dokonczyles kilku meczow oddajac walkowera zostales niejako ukarany przez Konami przez co symbol owej pileczki w zielonym kwadraciku spłaszczył się.
Musisz po prostu rozegrac kilkadziesiat meczy grajac do konca kazdy z nich, wtedy ta piłka w kwadraciku powinna zrobić sie duża i zostanie ci przypisana pozycja w rankingu.
Co do Dywizji to moim zdaniem zalezy to od ilosci punktow w rankingu. Czym wiecej punktow tym do wyzszej dywizji mozemy awansowac. A co nam to daje ? Mozliwosc rozegrania specyficznego turnieju dla danej dywyzji np. D3 Cup (tylko gracze bedacy w 3 dywizji moga brac w nim udział).
maniek2525
CYTAT(Terry27 @ Dec 13 2009, 14:00) *
maniek2525
To czego ty nie masz to jest pozycja w rankingu. Ponizej to jest ilosc punktow. Czym wiecej punktow tym wyzej stoisz w ranku.
Pewnie chcialbys sie dowiedziec dlaczego nie widniejesz w rankingu.
Nie wiem czy zauwazyles ale w online w kilku miejscach przy twoim nicku widnieje taki symbol piłki w zielonym kwadraciku.
Symbol ten odpowiada za niesforność podczas gry w meczach online.
Czyli jesli nie dokonczyles kilku meczow oddajac walkowera zostales niejako ukarany przez Konami przez co symbol owej pileczki w zielonym kwadraciku spłaszczył się.
Musisz po prostu rozegrac kilkadziesiat meczy grajac do konca kazdy z nich, wtedy ta piłka w kwadraciku powinna zrobić sie duża i zostanie ci przypisana pozycja w rankingu.
Co do Dywizji to moim zdaniem zalezy to od ilosci punktow w rankingu. Czym wiecej punktow tym do wyzszej dywizji mozemy awansowac. A co nam to daje ? Mozliwosc rozegrania specyficznego turnieju dla danej dywyzji np. D3 Cup (tylko gracze bedacy w 3 dywizji moga brac w nim udział).

Dzieki za wyjasnienie tak tez myslalem ze jest to uzaleznione od tej pileczki ale dziwne jest to ze czasami widzialem u niektorych gosci ze maja punktow 460 i rozegranych moze ze 100 meczy a juz nalezeli do jakies dywizji i mieli ranking.ja mam teraz 770 punktow i nadal nic choc masz racje z tym rozlaczaniem,bo gdyby nie to ze czasami mnie rozlacza i trace przy tym mnustwo punkto to pewnie mialbym teraz z 1000 ale coz moge poradzic...Dziekuje Ci za naswietlenie tematu i mam jeszcze jedno pytanko!W jaki sposob mozna sie zalapac do takiego turnieju jak ty wygrales?

pozdrawiam
Terry27
w menu online masz zegarek z godzina
patrzysz ktora jest
wchodzisz w competition i masz rozklad roznych rozgrywek
sprawdzasz o ktorej godzienie sie zaczynaja i czekasz na odpowiedni moment by wejsc
dany turniej od 100 do 150 graczy wiec szybko trzeba wchodzic by wolne miejsce nie ucieklo
na poczatku gra sie eliminacje
3 1sze wygrane z rzedu gwarantuja awans do 1/8 finalu
oczywiscie jesli w eliminacjach nie wygrasz 3 pierwszych spotkan mozesz grac dalej by uzyskac jak najlepszy bilans bramkowy
na rozegranie elim. masz godzine (pokazany jest czas do zakoczenia elim.)
jesli juz grasz w eliminacjach i widzisz ze ci nie poszlo, nie mozesz wejsc do innego turnieju do czasu zakoczenia eliminacji w ktorych brales udzial

mowisz ze masz duzo punktow ale skoro cie nie ma w rankingu to i w zadnej dywizji tez nie figurujesz

moja rada
graj uczciwie, nie rozlaczaj sie, nawet jak dostajesz baty doczekaj do konca, nic sie takiego nie stanie to tylko gra
marcin1981
a sa turnieje tylko dla dywizji 1 czy 2 i dlaczego czasami za zwycieztwo dostaje mniej lub wiecej punktow?

Terry27
Marcin nie moge odezwac sie na gg gdyz na razie nie mam takiej mozliwosci. Nie mam nawet numeru. Jak zaloze konto to napisze do ciebie na gg, poki co moge jesli bede dysponowal czasem, od czasu do czasu tutaj na forum ci w czyms pomoc. Odpowiadam na pytania.
Jest wiele turniejow w ktorych nie ma znaczenia w jakiej jestes dywizji. Dalem tylko przyklad ze zeby zagrac D3 Cup (D3 jak nazwa wskazuje Dywizja trzecia) trzeba byc w 3 dywizji. Ale juz w takim Pes Club Open lub Konami Cup Online moze zagrac kazdy począwszy od dywizji 3 do 1.
Niestety. z tego co mi wiadomo nie wezmiesz udzialu w jakichkolwiek rozgrywkach Online poki nie znajdziesz sie w rankingu. Musisz cierpliwie poczekac i rozgrywac na razie mecze towarzyskie (quick match, albo w match lobby).
Co do punktow przyznawanych za zwyciestwo to:
Jak wygrasz z kims nizej notowanym w rankingu, majacym mniej punktow oczywistym jest ze dostaniesz tylko kilka punktow, ale jesli wygrasz z kims wyzej stojącym w ranku, majacym tych punktow sporo to i gratyfikacja za zwyciestwo w postaci punktow bedzie duzo wyzsza.
I działa to takze w drugo strone. Gdy przegrasz ze "słabeuszem" mecz, odejmuje ci rownie duzo punktow jak przy twojej wygranej z kims lepszym od ciebie.
marcin1981
dzieki za odpowiedz rozumie w sumie mam 552 punkty tyle ze gram na pleju i jestem w dywizji 3A i moje najlepsze miejsce w turnieju to 17 ucze sie dlatego mam pytania jak moglbys zdradzic jakim systemem grales wygrywajac ten turniej bo zupelnie inaczej gra sie w turnieju a inaczej 10 minut quik match?bardzo rzadko udaje mi sie strzelac bramki po roznych moglbys cos podpowiedziec?lubie grac srodkiem jakie ustawienie taktyczne bys zaproponował?duzo strzelam ale duzo bramek trace co bys poradzil?jak bronic?jakie twoim zdaniem jest optymalne ustawienie dla portugalii i czy warto grac 4 5 1 albo 3 5 2 czy ma to prawo bytu podczas turnieju?mam jeszcze kupe pytan ale pomalu mozesz nie miec tyle czasu i checi wink.gif zeby odpowiedziec pozdro

kacper_
Siema mam problem, a mianowicie :

Grałem już od pewnego czasu (z 2 tyg) w PESA Online, a tu nagle taki oto komunikat :

Unable to connect to Game Server as it may be under maintenance currently or because your Network Settings may be configured incorrectly. Details on both Server Status and Network Settings are available at our
kacper_
Siema mam problem, a mianowicie :

Grałem już od pewnego czasu (z 2 tyg) w PESA Online, a tu nagle taki oto komunikat :

Unable to connect to Game Server as it may be under maintenance currently or because your Network Settings may be configured incorrectly. Details on both Server Status and Network Settings are available at our Network Portal Site.

Ok już raczej wiem, patrzyłem na oficjalnej stronie PESa i nigdzie nie działają serwery.
maniek2525
CYTAT(Terry27 @ Dec 13 2009, 20:50) *
w menu online masz zegarek z godzina
patrzysz ktora jest
wchodzisz w competition i masz rozklad roznych rozgrywek
sprawdzasz o ktorej godzienie sie zaczynaja i czekasz na odpowiedni moment by wejsc
dany turniej od 100 do 150 graczy wiec szybko trzeba wchodzic by wolne miejsce nie ucieklo
na poczatku gra sie eliminacje
3 1sze wygrane z rzedu gwarantuja awans do 1/8 finalu
oczywiscie jesli w eliminacjach nie wygrasz 3 pierwszych spotkan mozesz grac dalej by uzyskac jak najlepszy bilans bramkowy
na rozegranie elim. masz godzine (pokazany jest czas do zakoczenia elim.)
jesli juz grasz w eliminacjach i widzisz ze ci nie poszlo, nie mozesz wejsc do innego turnieju do czasu zakoczenia eliminacji w ktorych brales udzial

mowisz ze masz duzo punktow ale skoro cie nie ma w rankingu to i w zadnej dywizji tez nie figurujesz

moja rada
graj uczciwie, nie rozlaczaj sie, nawet jak dostajesz baty doczekaj do konca, nic sie takiego nie stanie to tylko gra

Moglbys mi podac swoje Gg bo chcialbym pogadac?

Pozdro
tomaszek0402
CYTAT(Terry27 @ Dec 13 2009, 01:32) *
tomaszek to bardzo proste
najpierw przytrzymujesz strzal (czym dluzej tym pilka wyzej poleci) puszczasz, nastepnie szybko przyciskasz strzalke odpowiedzialna za kierunek i tu rowniez czym dluzej przycisniesz tym strzal bedzie bardziej w bok (i puszczasz)
pocwicz na treningu teraz to ja prawie kazdego karniaka w strzelam i to nie w srodek tylko tam gdzie chce smile.gif
tylko jedna uwaga jak grasz z zywym przeciwnikiem to przy karnym masz widok od boku
wtedy za strzal w prawy rog odpowiedzialna jest strzalka w gore a lewy strzałka w dół

dzieki super rada wkoncu skoncza sie beznadziejne strzaly w srodek
marcin1981
grajac turniej online zakwalifikowalem sie z 3 miejsca do pierwszej szestnastki lecz potem dostalem walkowera od jakiegos goscia a potem niby ja dalem walkower komus dlaczego??!!!:(
Mac
Siema, moze ktos mi powiedizec jak wejsc to zrobic zeby byc w jakiejs dywizji? przeszukalem wszsytko i nigdzie nie ma takiej opcji..
kacper_
A ile trwa taki turniej ? Rozgrywa się on od początku do końca w jednym terminie ?

Mac : Musisz mieć ileś pkt rankingowych ja np. mam dopiero 550 pkt i moge być w jakiejś dywizji.
Mac
nie kumam tego widzialem typka w D3C ktory mial 1 mecz rozegrany w ogole, do tego przegrany :|
Terry27
nie ma cie w dywizji bo pewnie nie widniiejesz w rankingu
nie rozlaczaj sie podczas meczu online to konami w konci przywroc ci miejsce w ranku i przypisze nalezna ci dywizje

co do turniejow to eliminacje trwaja godzine a razem z finalem (jesli sie do niego dojdzie) to sie zejdzie ponad 2 godziny
ale warto grac bo zabawa przednia
marcin1981
dzieki terry za odpowiedz

bober
ale jestem wkur.... 2 razy dostalem sie do 16 w cupie i pierwszy raz nie zagralem meczu nie wiem czemu nie chcial mi sie wczytać w ogole i patrze a tam przegrana 3;0 no okej jeszcze bylem spokojny nastepny cup znowu sie dostalem do 16 zalacza sie mecz i wszystko wchodzi do meczu i blad bo koles mial inetla ale to nic przed chwila gralem internotial cup i zagralem 5 meczy i 4 wygralem jeden przegralem powinenem miec 9 punktow a mialem 6 bo mi nie policzyli chu... wie dlaczego 2 meczy normlanie masakra ja mam jakiegoś pecha , mial ktos tak jeszcze??
marcin1981
ja tez tak mialem dostalem sie do 16 i nie zagralem ani jednego szpilu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.