Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
marcin1981
jest w stanie ktos mi madrze podpowiedziec jak ustawic suwaki w taktyce zeby to mialo rece i nogi?

courteneycox
CYTAT
jest w stanie ktos mi madrze podpowiedziec jak ustawic suwaki w taktyce zeby to mialo rece i nogi?

To jest tak naprawde indywidualna kwestia i tak naprawde kazde ustawienie bedzie mialo rece i nogi, zalezy kto ja gra - jedni lataja za kazda pilka jak Chinczycy, a inni graja bardziej przewidujaco, czytaja gre i potrafia sie ustawic, dlatego np. ustawienie pressingu w tej skali 100-stopniowej kazdy musi zrobic pod siebie.

Tak samo z gra w ataku, czy chce klepac (wtedy zawodnicy musza byc blizej), czy bedzie gral skrzydlami (wtedy szerzej i przerzuty).

Te obrazki co sie ruszaja sporo ci powiedza, bo skala 100-stopniowa podzielona jest jakby formalnie na 3 - low, normal i high i przekraczajac odpowiednio te progi widzisz na obrazku jak bedzie sie zachowywal team w ataku/obronie.
marcin1981
jak np ustawie presing na 40 to moj zespol bedzie stosowal presing tylko na swojej polowie a jak na 90 to na calym boisku?
gram na ps3 zna ktos moze jakies patche do onlina bo mam czasami problemy z lagami?
marcin1981
jak uwazacie grajac online turnieje itp jakie sa najczesciej popelniane bledy przez graczy?

Andrew24
Witam.

Koledzy mam taki problem internet z telewizji kablowej Chopin 4mb i jak odpalam mecz chwile pogram z jakieś 2-3min. wyskakuje komunikat "As the transmission status has worsened, the match must be cancelled i rozłancza mnie. Tak za każdym razem, na stronie Konami robiłem wszystkei testy łącza i mam 3xA. Brałem laptopa do kolegi to u niego wszystko śmiga elegancko na łączu neti też 4mb.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
r3b3l
a ja mam takie pytanie czy znacie jakiś sposób na wyjście z meczu bez straty pkt bo to jest irytujące gdy gra się tnie
r.a.j.a.n
Hej, mam pytanie bo nie wiem czy tylko ja mam już taki problem, czy większość go ma...
A mianowicie, zainstalowałem patcha od konami 1.03 który rzekomo miał poprawiać online (nie wiem jak bardzo, ale na pewno problem z procesorami) i generalnie u mnie nic się nie zmieniło...
A wręcz chyba pogorszyło, jakość sygnału jest fatalna (szara kropka - nie wiem co to ma nawet oznaczać)
Jak gram mecz, to na początku mam niewielkie opóźnienia... w miarę upływu czasu opóźnienia wzrastają, pod koniec pierwszej połowy dochodzi do 3 sekundowych opóźnień.

Też tak macie? sad.gif
cOtReZ
Ja mam tak, ze przy niektorych meczach mam freezy 1-2 sekundowe, ale mialem tak wczesniej na patchu 1.02 takze to raczej nie wina nowego update.
wiciu1113
Witam mam problem z moim łączem po zainstalowaniu patha 1.03 moja ikona sprawdzająca łącze ma teraz kolor szary przed instalacjom miałem zieloną.
Nie mam wielkich lagów ale coś jest chyba nie tak ponieważ osoby z którymi gram mają problemy z lagami.
Proszę o jakieś wskazówki które pomogą mi naprawić ten problem.

cOtReZ
CYTAT(wiciu1113 @ Dec 28 2009, 17:20) *
Witam mam problem z moim łączem po zainstalowaniu patha 1.03 moja ikona sprawdzająca łącze ma teraz kolor szary przed instalacjom miałem zieloną.
Nie mam wielkich lagów ale coś jest chyba nie tak ponieważ osoby z którymi gram mają problemy z lagami.
Proszę o jakieś wskazówki które pomogą mi naprawić ten problem.

Po patchu 1.03 zawsze siebie bedziesz widzial jako szara ikone.
wiciu1113
Dzięki za podpowiedź mam jeszcze jedno pytanko czy moje łącze ma wpływ na lagi osób z którymi gram. Mam internet radiowy (downloads 1024kb/s ) (uploads 225kb/s) mi gra chodzi bardzo fajnie nie mam za wiele lagów a le osoby z którymi gram bez przerwy narzekają.
unsure.gif
KLAWO
naliczanie rankingu, grając słabą drużyną np. polską mając rating 550 przeciwko realowi rating 450 uzyskuje remis - to ja dostaje +5 a on - 5, w odwrotnej sytuacji ja dostaje - 10 a przeciwnik +10, jest oczywiste ze "low teamy" są lepiej punktowane szczegolnie jeśli chodzi o wygraną low team vs strong team, natomiast moje pytanie jest takie, w pes 6 w trybie competition każda drużyna była opisana gwiazdkami od 1 (lub 0 hehe) do 5, jak to się ma w pes 2010 bo nie zauważyłem jakiegoś podziału, czy pozostaje mi ocenić podług siebie co jest strong a co low ? np. Arsenal nie wiem gdzie zaliczyć, jest to dla mnie ważne, może ktoś wie coś na ten temat ...
cOtReZ
CYTAT(wiciu1113 @ Dec 29 2009, 10:16) *
Dzięki za podpowiedź mam jeszcze jedno pytanko czy moje łącze ma wpływ na lagi osób z którymi gram. Mam internet radiowy (downloads 1024kb/s ) (uploads 225kb/s) mi gra chodzi bardzo fajnie nie mam za wiele lagów a le osoby z którymi gram bez przerwy narzekają.
unsure.gif

Ja na takim laczu (neostrada 1mb/256) w ogole nie moglem grac, nie dosc, ze ja mialem lagi, to kumpel mial freezy co chwile.

Specjalnie dla PESa zmienilem na 6mb/0,5mb i jest ok, poza czasami freezami 1-2 sek.

Wydaje mi sie, ze przyczyna Twoich problemow moze byc zbyt slaby upload.
Terry27
Po instalacji patcha tez mam szarą kropkę smile.gif ale ogolnie lagi sa sporadyczne, moim zdaniem lepiej sie gra

ja mam natomiast pytanie tego typu czy mozna na jednym kompie, we dwóch (np. z kolegą) grac w jednej druzynie w ONLINE ?
wiciu1113
CYTAT(Terry27 @ Jan 2 2010, 18:22) *
Po instalacji patcha tez mam szarą kropkę smile.gif ale ogolnie lagi sa sporadyczne, moim zdaniem lepiej sie gra

ja mam natomiast pytanie tego typu czy mozna na jednym kompie, we dwóch (np. z kolegą) grac w jednej druzynie w ONLINE ?

Można grać we dwóch na jednym kompie gram tak już od dawna z kumplem w jednej drużynie przeciwko innym graczom. Robi się to w pokoju meczowym jest tam taka opcja dodaj użytkownika gościa wchodzisz na nią po chwili wyskoczy komunikat a by dodać użytkownika gości należy nacisnąć przycisk pauzy na drugim padzie i po chwili gość jest widoczny. Przed grom dobrze jest sprawdzić ustawienie obu kontrolerów w ustawieniach gry w folderze z grom. Polecam także spolszczenie do Pesa które jest dostępne w sieci sam używam jest ok.
Terry27
Dziekuje ci za odpowiedz mozesz mi tylko jeszcze jedna rzecz napisac czy mozna w turniejach grac we dwoch w druzynie ?
wiciu1113
CYTAT(Terry27 @ Jan 2 2010, 22:39) *
Dziekuje ci za odpowiedz mozesz mi tylko jeszcze jedna rzecz napisac czy mozna w turniejach grac we dwoch w druzynie ?

Można robi się tak samo jak w pokoju meczowym tylko w głównym menu turnieju możesz dodawać gościa i grać we dwóch.

Terry27
Wszystko cacy. W turnieju Online doszedlem z kolega grajac we dwoch do 1/4 ale przegralismy w karnych.
pozdr.
tomasz.kozak
mam pytanie jak gram online są numery graczy 1 2 i przy numerze mojego przeciwnika np. 2 mryga czerwona kropka czy oznacza to że jest słabe połączenie? i są wtedy lagii
Majew
@tomasz.kozak

Tak, krótko mówiąc lepiej odpuścić taką rozgrywkę bo prawdopodobnie będziesz miał trzy rozwiązania
1. Wyłączyć grę z nerwów
2. Położyć pada i np zrobić sobie herbatkę, zjeść coś .. następnie wrócić i zacząć grę z zieloną kropkąsmile.gif
3. Rzucić padem o ścianę..

Oczywiście to wszystko z powodu lagów.
r.a.j.a.n
Gorzej jak z początku gra wygląda "normalnie" do pierwszej połowy, a od drugiej pojawiają się lagi... tak jak to u mnie często bywa. Prowadzę 2:0, opóźnienie reakcji wzrasta stopniowo do 2 sekund, po czym z wygrywanego przeze mnie meczu 2:0 na koniec jest 2:3... szlag mnie wtedy trafia sad.gif
radar222
musisz ściągnąć patha 103 closedeyes.gif
radar222
Mam problem.Po 20 minutach meczu (2:0 dla mnie)wyskakuje okienko że transmisja danych się pogarsza i muszę skończyć mecz.
tomasz.kozak
CYTAT(Majew @ Jan 4 2010, 11:31) *
@tomasz.kozak

Tak, krótko mówiąc lepiej odpuścić taką rozgrywkę bo prawdopodobnie będziesz miał trzy rozwiązania
1. Wyłączyć grę z nerwów
2. Położyć pada i np zrobić sobie herbatkę, zjeść coś .. następnie wrócić i zacząć grę z zieloną kropką smile.gif
3. Rzucić padem o ścianę..

Oczywiście to wszystko z powodu lagów.

dzięki za podpowiedź ale jak zobaczyć przed meczem jaką kto ma kropke biggrin.gif
r.a.j.a.n
najlepiej wykorzystaj do tego zmysł wzroku smile.gif
tomasz.kozak
U MNIE ZNALEŹĆ KOGOŚ Z ZIELONĄ KROPKĄ GRANICZY Z CUDEM POWOLI ŻAŁUJĘ ŻE KUPIŁEM W OGULE GRE MOJI ZAWODNICY W PORÓWNANIU DO PRZECIWNIKÓW BIEGAJĄ I ZACHOWUJĄ SIĘ JAK PARAOLIMPIJCZYCY JAK BY GRALI PIŁKĄ LEKARSKĄ I MIELI BUTY Z OŁOWIU NIE WIEM O CO TU CHODZI
Terry27
Moim zdaniem te mozolne poruszanie sie pilkarzy to urok nowego Pesa i za to wielki plus. W rzeczywistosci pilkarze nie są zwinni jak ninja a zwyczajna zmiana kierunku tez trwa troszeczkę i nie jest czyms natychmiastowym. Nie rozumiem czemu tak wielu narzeka. Domyslam sie tylko ze problem lezy w tym ze trzebac sie uczyc gry niemal od początku smile.gif A nauczyc sie mozna bo wiekszosc meczy w Online udaje mi sie wygrac (Dziś nad ranem udało mi sie wygrać 1:0 z typem co mial [lub nadal ma] 2 miejsce w rankingu). Na poczatku bylo trudniej niz zwykle ale kwestia kilkunastu meczy i zalapalem ocb.
Jedyne co mi sie nie podoba to to ze pilkarze typu Messi, Robinho az nadto maja przewage w aspektach czysto pilkarskich od reszty. Zapieprzaja przez caly mecz na pelnych obrotach, potrafia przeniknac przez przeciwnika, obrajaca sie z pilka w mgnieniu oka. Gdyby nie to + kilka mniejszych bledow dalbym tej grze 10 za frajde z rozegranych meczow przez internet.
r.a.j.a.n
Terry27, jeśli nie masz lagów, opóźnień reakcji, to można się nauczyć grać... i przynosi to faktycznie "frajdę".
Aby dowiedzieć się w jakiej jesteś sytuacji, czyli jak chodzi Twój PES w trybie online, odpowiedź na pytanie:

Jak bardzo różni się U CIEBIE rozgrywka w trybie "exhibition match" od trybu "online"... jeśli niczym... to nie mam więcej pytań.

Od siebie dodam, że u mnie opóźnienie reakcji zawodników w trybie online dochodzi do 3 sek.
Czyli przykładowo jeśli uda mi się dośrodkowanie (co graniczy z cudem w takim przypadku, z takim opóźnieniem) to od razu muszę napierdzielać w przycisk odpowiedzialny za strzał. Inaczej zawodnik mija się z piłką.

Terry27
Rozgrywka rozni sie tym ze w Online jest zdecydowanie 2x trudniej niz grajac Wisla przeciwko Juventusowi na Top Playerze. Tak na powaznie nie mam zadnych opoznien. Tzn. opoznienia na pewno sa ale to jakies milisekundy. Przed wypuszczeniem patcha 1.0.3 bywalo tak ze grajac z kimkolwiek a w szczegolnoscie z osoba ktora miala czerwona kropke chcialo sie rzucic padem w monitor bo czasami zawodnicy reagowali po 2 sekundach a co dziwne moj rywal w momencie gdy ja mialem lagi on sobie w najlepsze hasał po boisku nie dawajac przy tym odczuc ze jemu rowniez tak bardzo laguje.
Na szczescie problem znikl.
Moze, a mysle ze na pewno na przyjemnosc czerpana z gry ma wplyw lacze internetowe (wczesniej byly lagi bo Konami jak zwykle cos spaprało). Nie jestem wielce obeznany ale chyba 10mbs (tak mi sie zdaje ze moja predkosc wysylania [bodaj 4] jest tutaj wazniejsza od pobierania) gwarantuje pewien komfort (choc jak wiadomo nie zawsze i nie w kazdej grze).

Teraz Konami powinno zajac sie ludzmi pokroju ktorzy uciekaja z meczu w momencie gdy zbieraja smary.
Gralem sobie z Japoncem i nieskromnie wygrałem 7:1. Po czym w 90min. dał noge. Szkoda. Najlepsze jest to ze w profilu mial napisane "only Fair Play"
r.a.j.a.n
Domyślam się że prędkość wysyłania w przypadku PES'a jest baaaaaaardzo istotna, gdyż mam bardzo słabą.
A myślałeś o tym, że gra Ci się łatwo, bo inni mają problem z łączem ? smile.gif

Z czystej ciekawości
Czy możesz przetestować prędkość swojego łącza stroną: http://www.speedtest.net/
i podać mi jaki masz dokładny upload? (Wybierz może jakiś serwer w Niemczech)

PS: Dobrze, że chociaż wiesz, co to znaczy opóźnienie reakcji smile.gif Bo już się obawiałem, że tego nie doświadczyłeś smile.gif
Terry27
Download 9.86 Mb/s
Upload 0.97 Mb/s

To czy komus laguje to widac po jego grze. Po grze wiekszosci moich rywali, (w duzej mierze tych pokonanych takze przeze mnie) nie dało sie poznac ze lagi im doskwieraja. Widac by to raczej bylo po sposobie ich gry. Z lagami tymi pol sekundowymi nie idzie wyprowadzic pilki a moim rywalom zawsze to ladnie wychodzi (przynajmniej do polowy boiska). A kiedy mnie lagowalo (przed wypuszczeniem latki 1.0.3) to nie szło wyjsc nawet z pola karnego bo gra podaniami po ziemi przypominala bilard dla niewidomych (bez urazy dla ludzi pokrzywdzonych).
r.a.j.a.n
Dzięki za wypowiedzi.
Zagrałbym z Tobą, gdyby nie te lagi...
Terry27
Dodaj mnie do znajomych. Jak cos sie u ciebie zmieni zawsze mozna zagrac.
ps. moj nick w grze to: Terry27
KLAWO
Co za niefart, zawsze unikałem ludzi co nie mają napompowanej piłki bo to znaczy że uciekają i to jeszcze bez straty punktów, a ostatnio moja radiówka (oskarżam ją, chyba że to PES) płata mi takie figle że co 5 ty mecz wywala mnie do głównego menu, i to najczesciej na samym poczatku meczu lub nawet przy wyborze drużyny !!! ;( teraz ja mam płaską piłke, nie ma mnie już w żadnej dywizji i teraz często inni nie chcą ze mną grać i zostaje mi quick match z chińczykami tajwańcami i arabami gdzie laguje jak cholera, a i tak nie moge za cholere napompować piłki, wielka niesprawiedliwość
tomaszek0402
CYTAT(r.a.j.a.n @ Jan 5 2010, 11:16) *
Domyślam się że prędkość wysyłania w przypadku PES'a jest baaaaaaardzo istotna, gdyż mam bardzo słabą.
A myślałeś o tym, że gra Ci się łatwo, bo inni mają problem z łączem ? smile.gif

Z czystej ciekawości
Czy możesz przetestować prędkość swojego łącza stroną: http://www.speedtest.net/
i podać mi jaki masz dokładny upload? (Wybierz może jakiś serwer w Niemczech)

PS: Dobrze, że chociaż wiesz, co to znaczy opóźnienie reakcji smile.gif Bo już się obawiałem, że tego nie doświadczyłeś smile.gif

a wedlug ciebie jaki jest dobry upload np przy internecie 2 mb/s,ja mam taki i sprawdzilem sobie na stronce co podales i mam download 2.21 mb/s a upload 0.37 mb/s z tym ze ja tego nie czaje to powiedz czy to wdobrze czy zle
Terry27
KLAWO napompujesz ja jesli przez wiele spotkan nie bedzie cie wyrzucalo a skoro mowisz ze co 5 mecz cie wywala to wspolczuje.
r.a.j.a.n
tomaszek0402, ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, bo KONAMI nie radzi sobie z sieciowymi problemami - i chyba nie ma na to aż takiej reguły, chciałem się tylko dowiedzieć od Terry27 jak upload przedstawia się u niego (bo nie ma lagów) - jak widać upload ma dużo większy od naszego, mój oscyluje w granicach 0,26 (na takim nie da się praktycznie grać) , a to jeszcze mniej niż w Twoim przypadku.

Mimo wszystko, sądzę iż upload masz za słaby...
_anarky_
MAM PYTANIE...

grałem z gosciem co Miał ranking 750...(ja obecnei mam koło 570)

Wygrałem z nim 2-1..i uciekł w 90 min meczu...

Mi nie dodało żadnego punktu za to mimo, że był to mecz rankingowy...

Dlaczego są na necie takie Sk****** ?????

Frajernia nabija punkty na noobach a jak dostają w dupe to uciekają...

Czemu więc nie dostałem nic za walkower ??

Prosze o odpowiedz.
tomaszek0402
CYTAT(r.a.j.a.n @ Jan 6 2010, 08:57) *
tomaszek0402, ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, bo KONAMI nie radzi sobie z sieciowymi problemami - i chyba nie ma na to aż takiej reguły, chciałem się tylko dowiedzieć od Terry27 jak upload przedstawia się u niego (bo nie ma lagów) - jak widać upload ma dużo większy od naszego, mój oscyluje w granicach 0,26 (na takim nie da się praktycznie grać) , a to jeszcze mniej niż w Twoim przypadku.

Mimo wszystko, sądzę iż upload masz za słaby...

to wyobrazam sobie jak jest u ciebie a co mozna zrobic zeby upload sie zwiekszyl oprocz szybszego neta
r.a.j.a.n
niestety nie da rady inaczej...
Terry27
_anarky_ szczerze wspolczuje, sam ostatnio ogralem japonca 7:1 ale oczywiscie mecz nie zostal dokonczony bo uciekl
takim powinno sie banowac konta na miesiac moze by sie nauczyli
_anarky_
CYTAT(Terry27 @ Jan 6 2010, 17:38) *
_anarky_ szczerze wspolczuje, sam ostatnio ogralem japonca 7:1 ale oczywiscie mecz nie zostal dokonczony bo uciekl
takim powinno sie banowac konta na miesiac moze by sie nauczyli

tylko ze ja nie rozumiem tego czego mi punktów nie dodalo za walkower bo to juz nie pierwsza ucieczka mojego przeciwnika.

chore...
tomaszek0402
ja mialem troszke inna sytuacje majac rating 505 po kilku srogich porazkach gralem z tottenham rating 569 ja barcelona remis 2-2 i zero dodanych punktow nie wiem jak to jest liczone ttoteham to nie jakis cienas a tym bardziej moj rywal do mnie
KLAWO
Jednymi z najbardziej irytujących mnie ludzi w PES online są onaniści-top teamerzy, otóż po każdej akcji kiedy to ronaldo lub messi lub inna ciota ala robinho fartownie przenika przez obrońców i wchodzi po głowie bramkarza z piłką do bramki, oglądają każdą powtórke po dwa razy zalewając ekran ciotowatymi komentarzami wyzywając od noobów (sami mając śmiesznie niższy ranking od mojego), najwyraźniej taka przerwa w meczu potrzebna im jest do samogwałtu ... brzydze się top teamami i grającymi nimi onanistami
Terry27
Bez przesady. Po to są te druzyny zeby nimi grac. Jak juz to miej pretensje do Konami ze tak latwo niekiedy sie przenika tymi cyborgami.
Zgodze sie natomiast z tym ze troche chamskie jest zachowanie tychże "pro" po strzelonej bramce lub po meczu. Jeszcze bym zrozumial gdyby taki ktos ogral mnie Atletico czy chocby Tottenhamem. A tu w Competition Online doslownie same Brazylie i Robinho ktory jako pilkarz nic nie osiagnal a w grze zdaje sie byc najlepszym.
Ja to mam sposob. Od razu kosze takiego delikwenta. Nie mowie ze od tylu ale chocby na zolta kartke. Messiego latwo wyeliminowac. Zdaje sie byc bardzo kontuzjogenny. Poza tym to gram zawsze czysto/
KLAWO
Zaczynam mieć wątpliwości co do naliczania "ratingu" za granie low teamem, nawet jeśli jest różnica to 2-3 punkty, a i tak grając top teamem więcej meczy się wygra i tak czy siak zdobedzie sie wiecej punktow, więc granie low teamami staje się kompletnie nie opłacalne, chyba że z kolegą lub friendly, szkoda że skośnoocy tego nie zrozumieli przez tyle lat, za wygraną low teamem powinno być o 20 pkt wiecej niż wygraną topem
Terry27
Mozecie mi napisac czy mi sie tylko wydaje ale grajac online gra zaczela chodzic strasznie szybko. Jesli to kolejny zabieg Konami to kij im w... oko.
KLAWO
Może serwery lepiej działają, przynajmniej ja mam takie odczucie, ale podobno patch 1.3 spowolnił rozgrywke, sam nie wiem, grając ciągle przeciwko realowi i brazylii przyzwyczaiłem się do szybkości tongue.gif
Terry27
Mhm. Dzięki za odpowiedz. W singlu jest ok ale jak Robinho robił przekladanke nad pilka grajac Online to wygladalo to jakby miał motorek w pupie.
Z ciekawostek dodam ze dzis premiera Ligi Mistrzów w Online o 23 smile.gif Mozliwosc gry jedna z 16 druzyn. 250 slotów dla graczy.
tomaszek0402
siemka mam pytanie co z tym jest mam cala pilke na zielonym tle a jak wlaczam mecz to sie pojawia szara kropka co ona oznacza czy to przez patcha 1.03 gra chodzi nawet poprawnie tylko zawodnicy zamiast jak trzeba strzelac z pierwszej pilki to przyjmuja i sie zastanawiaja nad strzalem i jak wiadomo strata pilki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.