Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes2008 - Wymagania Sprzętowe, Co Kupić?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Vadiim
Mam pytanie.
Planuje kompa sobie troszeczkę "polepszyc" ..
Planuje zakupić nowa karte graficzna..
Nowy procesor..
I ew. troszkę więcej ramu.
Na dzień dzisiejszy .. Mój komputer posiada następujące parametry . .

Cytat
Procesor 2.0 GHZ Athlon
Radeon 9600 PRO (128 MB)
768 RAM (DDR)

Pro Evo 08 niestety na MEDIUM przycina (Da się grac, ale nie ma dużej frajdy z gry na nie najwyższych detalach, na dodatek z przycięciami ) ..
Chciałbym się doradzić..
Jaką tą kartę graficzna kupić? Jaki również zakupić procesor?

Zdaje sobie sprawy, że zapewne zaraz polecą komentarze typu..

"Było to już wałkowane 313 razy... SZUKAJ!"

Ale nie mam czasu na przebieranie w tylu stronach tematu ...

Jeżeli by ktoś dał rady napisać na szybkiego jaka karta jest godna polecenia, jaki procesor.. itp itd...

Dziś na allegro wyszukałem o to ten procesor (wydaje się stabilny, dobry . ) no i co najważniejsze - tani!

Cytat

Co o tym sądzicie?

Parametry komputerowe nigdy nie były moją najmocniejszą stroną, tak więc ciężko mi się wypowiadac na ich temat.

Kartę graficzną chciałbym kupić maxymalnie do jakiś 450 zł.

Karta oczywiście musi posiadać PS 3.0 (sprzęt taki, aby wszystko na HIGH hulało smile.gif) )

Dziękuje z góry za odpowiedź, poradę.

Pozdrawiam , Vadim .

JTK
Cytat(Baszu @ Nov 17 2007, 12:43:14) *
Tak tylko to jest taki fachowca ze mowi ze to moze byc wszystko... mad.gif Moze ktos tez tak miał...?

AHa a ten zasilacz to take me 400.

O stary ty taką kartę graficzną wtykasz pod zasilacz za 50zł huh.gif

Edit
Ekonomiczny zakup: Amacrox Warrior AX450-PNF (160zł), a jak masz więcej kasy to już sam szukaj na googlach tongue.gif
golex
Tylko, że ten procesor jest pod socket 775, a z tego co widze to ty masz Athlona, ktory jest pod socket A
JTK
Cytat(Vadiim @ Nov 17 2007, 13:12:12) *
Mam pytanie.
Planuje kompa sobie troszeczkę "polepszyc" ..
Planuje zakupić nowa karte graficzna..
Nowy procesor..
I ew. troszkę więcej ramu.
Na dzień dzisiejszy .. Mój komputer posiada następujące parametry . .

Pro Evo 08 niestety na MEDIUM przycina (Da się grac, ale nie ma dużej frajdy z gry na nie najwyższych detalach, na dodatek z przycięciami ) ..
Chciałbym się doradzić..
Jaką tą kartę graficzna kupić? Jaki również zakupić procesor?

Zdaje sobie sprawy, że zapewne zaraz polecą komentarze typu..

"Było to już wałkowane 313 razy... SZUKAJ!"

Ale nie mam czasu na przebieranie w tylu stronach tematu ...

Jeżeli by ktoś dał rady napisać na szybkiego jaka karta jest godna polecenia, jaki procesor.. itp itd...

Dziś na allegro wyszukałem o to ten procesor (wydaje się stabilny, dobry . ) no i co najważniejsze - tani!

Co o tym sądzicie?

Parametry komputerowe nigdy nie były moją najmocniejszą stroną, tak więc ciężko mi się wypowiadac na ich temat.

Kartę graficzną chciałbym kupić maxymalnie do jakiś 450 zł.

Karta oczywiście musi posiadać PS 3.0 (sprzęt taki, aby wszystko na HIGH hulało smile.gif) )

Dziękuje z góry za odpowiedź, poradę.

Pozdrawiam , Vadim .

Gniazdo AGP więc lepiej zrobisz jak sprzedasz kompa, a kupisz nowego (sądzę że masz podstawkę SocketA więc nie masz wyboru).

PS
Będzie ci potrzebny chyba młotek do zamontowanie tego procka smile.gif
JTK
http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...DVIPCI-E2.0_23/
512MB
http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...DVIPCI-E2.0_22/
256MB

Powiem że cena modelu z 512MB kopie i jeżeli przed świętami będzie taka (może i niższa wink.gif ) to będzie bardzo opłacalny zakup. Zobaczymy jeszcze jak będzie się kształtować teraz cena 8800GT smile.gif
MakssPl
Polecam tą kartę... mam ją od 2 dni ale PES chodzi na HIGH pięknie, STALKER na najwyższych, CompanyOfHeroes na ULTRA, Wiedźmin na najwyższych i Oblivion także samo!!
JTK
Cytat(mexx @ Nov 17 2007, 13:52:56) *
Polecam tą kartę... mam ją od 2 dni ale PES chodzi na HIGH pięknie, STALKER na najwyższych, CompanyOfHeroes na ULTRA, Wiedźmin na najwyższych i Oblivion także samo!!

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3151&p=9 rolleyes.gif
Musiał by mi ktoś teraz cegła przyłożyć abym dał ponad 500zł na X1950Pro512MB tongue.gif
rangiz
Cytat(JTK @ Nov 17 2007, 14:00:35) *
<a href="http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3151&p=9" target="_blank">http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3151&p=9</a> rolleyes.gif
Musiał by mi ktoś teraz cegła przyłożyć abym dał ponad 500zł na X1950Pro512MB tongue.gif

Dokładnie
d-note
Witam. Mam kompa : Intel Celeron 2,53 GHz , Radeon 9550 128 mb, 256 Ram
Wiem że komp nawet nie średni, ale stary. I pytanko jak dokupie sobie Ramów do 1 GB to PES 2oo8 będzie chodził na Low? Bo narazie na nowego kompa to nie mam siana wink.gif
ookash
Cytat(D-Note @ Nov 17 2007, 17:33:44) *
Witam. Mam kompa : Intel Celeron 2,53 GHz , Radeon 9550 128 mb, 256 Ram
Wiem że komp nawet nie średni, ale stary. I pytanko jak dokupie sobie Ramów do 1 GB to PES 2oo8 będzie chodził na Low? Bo narazie na nowego kompa to nie mam siana wink.gif

u mojego kumpla na medium ze slabszym prockiem i 1 gb ramu chodzi bez wiekszych problemow
Phantom
Vadiim,
Procesor- Pentium Dual Core E2140 ok. 200zł
Płyta główna- MSI NEO2 FR ok. 350 zł
Karta graficzna- GeForce Palit Sonic+ 8600 ok. 350 zł
Pamięć operacyjna- Goodram 2x1GB 800MHz CL5 ok 160 zł

Oczywiście jeżeli pieniążków starczy to można wziąć tą kartę, którą podawał JTK czyli Radeon HD3850 i będzie ona znacznie wydajniejsza od tego GeForca.
Procesor mimo, że jest "tylko" 1.6 GHz to jest wydajniejszy niż te 3Ghz Pentium D, mniej się grzeje a ponadto rewelacyjnie się podkręca- minimum na 2.8 GHz i przeważnie bez podnoszenia napięcia a jak dobra sztuka się trafi to spokojnie i 3 GHz zrobi.
Zobacz jeszcze tę stronę:
http://forum.pclab.pl/t263283.html
mazitbg
Witam

Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze nie jestem za dobry w sprawach typowo techniczno-sprzetowo komputerowych.

Mam do Was takie pytanie, mianowicie po instalacji gry i jej odpaleniu wyskoczyl mi taki komunikat:

"Warning
Your computer does meet the minimum specifications necessary to run this software.
You may experience errors during operation.
The video card does not have the necessary specifications/ (Vertex/pixel shader 1.x)"

Po zignorowaniu komunikatu gra wlacza sie, lecz grafika podczas rozgrywania meczu wyglada jak na niesmiertelnych grach typu Pegasus...

Zdaje sobie sprawe, ze bede musial zainwestowac w grafike, posiadam mniej wiecej takiego laptopka :

- 1.60 GHz Intel Core Duo T2060 processor
- 120 GB hard drive
- 1526 MB RAM
- Intel GMA 950 video card with up to 224 MB shared memory

Jaka karte doradzalibyscie i ewentulanie co jeszcze mozna lub trzeba wymienic? Dodam, ze PES6 codzi (moze nie najwyzszych detalach) bez zarzutu.

Z gory dzieki za pomoc i sorry za brak polskich znakow ale tutaj takich nie posiadam smile.gif

pozdrawiam !
mazi

olivier
Twoja karta graficzna nie posiada modelu shader model musisz zakupić nową karte graficzną.
mazitbg
Cytat(olivier @ Nov 18 2007, 11:10:10) *
Twoja karta graficzna nie posiada modelu shader model musisz zakupić nową karte graficzną.

Dzieki olivier. Porozgladam sie za jakas dobra karta smile.gif
Baszu
Cytat(JTK @ Nov 17 2007, 13:29:33) *
O stary ty taką kartę graficzną wtykasz pod zasilacz za 50zł huh.gif

Edit
Ekonomiczny zakup: Amacrox Warrior AX450-PNF (160zł), a jak masz więcej kasy to już sam szukaj na googlach tongue.gif

Wiem ze to nie jest nawet zasilacz laugh.gif ale dopiero zobaczyłem wczesniej nie wiedziałem ze mi taki podłączyli...czyli to moze sie resetowac przez zasilacz?
olivier
Tak komputer może się resetować przez zasilacz,po prostu za słaby zasilacz.
rangiz
Cytat(Baszu @ Nov 18 2007, 13:37:15) *
Wiem ze to nie jest nawet zasilacz laugh.gif ale dopiero zobaczyłem wczesniej nie wiedziałem ze mi taki podłączyli...czyli to moze sie resetowac przez zasilacz?

Oczywiście, że może.
MakssPl
Cytat(Phantom @ Nov 17 2007, 18:35:49) *
Vadiim,
Procesor- Pentium Dual Core E2140 ok. 200zł
Płyta główna- MSI NEO2 FR ok. 350 zł
Karta graficzna- GeForce Palit Sonic+ 8600 ok. 350 zł
Pamięć operacyjna- Goodram 2x1GB 800MHz CL5 ok 160 zł

Oczywiście jeżeli pieniążków starczy to można wziąć tą kartę, którą podawał JTK czyli Radeon HD3850 i będzie ona znacznie wydajniejsza od tego GeForca.
Procesor mimo, że jest "tylko" 1.6 GHz to jest wydajniejszy niż te 3Ghz Pentium D, mniej się grzeje a ponadto rewelacyjnie się podkręca- minimum na 2.8 GHz i przeważnie bez podnoszenia napięcia a jak dobra sztuka się trafi to spokojnie i 3 GHz zrobi.
Zobacz jeszcze tę stronę:
http://forum.pclab.pl/t263283.html

Mam prawie taki sam komputer... zresztą to na pclab takiego mi doradzili... mam z radeonem x1950pro, procka od razu podkręciłem "zworkami" do 2.6 i pięknie śmiga (PES na high, oblivion też, Wiedzmin też, Gothic3 też... r6 VEGAS też)
gryslaw
Prośba do tych co mają sprzęt o przybliżonej konfiguracji : <----------------------------

-penitum 4 3.0 GHz
-x1950gt 256/256 AGP
-1280 DDR1
-chieftec 450W

Mi na takim sprzęcie tnie (na high) jak jest dużo efektóe świetlnych np. poczwórny cień a na wstawkach przed meczem i na polu karnym tnie jak cholera .

Wydawało mi się że to sprzęt optymalny na tą grę . Stery ati najnowsze zainstalowane tuż bo formacie i reinstalce systemu. Direct 9.0 c najnowszy.

W takim razie co jest nie tak , czy koniecznie muszę wymienic płytę na PCI-E i proc dwurdzeniowy żeby nie miec zacinek.

POMÓŻCIE !!!!!!!!!!
m3ron
Cytat(Baszu @ Nov 17 2007, 09:00:54) *
Panowie mam ogromny problem...dokupiłem karte graficzna Radeon x1950 pro kompa miałem dosyc starego...tzn.procesor:Semptron 2600+1,83ghz ram 1gb ddr wczesniej miałem radeona 9550 zasilacz 400w nie wiem czy wystarczajacy do tej karty.Mam problem z grami np gdy gram w pesa na najwyzszych tp gra chodzi ładnie bez przycinek troche zwalnia ale to przez procka to moge zagrac gora minute gra sie zatrzymuje i ekran sie wyłącza CZEGO TO MOZE BYC WINA???

Sprawdź płytke ze sterownikami do płyty głównej. Powinien być na niej klucz do rejestru któro oczywiscie dodajesz.
Dami
mazitbg - masz Vistę?

Ja mam dokładnie ten sam problem. Na laptopie z windowsem XP mi reza elegancko, ale na PC na Viście Home Premium 64bit mam taki błąd. I w moim przypadku na pewno nie jest to kwestia za słabego sprzętu, mam procka Core2 Quad 2,4ghz, 4x1gb 800mhz ddr2 ram, GeForce 8800 GTS 320mb itp... Do wszystkiego najnowsze sterowniki, elegancko rezają mi programy graficzne (Photoshop do rastrów, Cinema 4d do renderingu) na dużych projektach, Wiedźmin śmiga perfekcyjnie na max. detalach, a jednak z PES jest problem.

Napisałem z tym do supportu Konami, ale nie jestem pewien czy mogę się spodziewać jakiejkolwiek odpowiedzi...
mazitbg
Cytat(Dami @ Nov 19 2007, 00:08:43) *
mazitbg - masz Vistę?

Ja mam dokładnie ten sam problem. Na laptopie z windowsem XP mi reza elegancko, ale na PC na Viście Home Premium 64bit mam taki błąd. I w moim przypadku na pewno nie jest to kwestia za słabego sprzętu, mam procka Core2 Quad 2,4ghz, 4x1gb 800mhz ddr2 ram, GeForce 8800 GTS 320mb itp... Do wszystkiego najnowsze sterowniki, elegancko rezają mi programy graficzne (Photoshop do rastrów, Cinema 4d do renderingu) na dużych projektach, Wiedźmin śmiga perfekcyjnie na max. detalach, a jednak z PES jest problem.

Napisałem z tym do supportu Konami, ale nie jestem pewien czy mogę się spodziewać jakiejkolwiek odpowiedzi...

Tak wlasnie mam viste i niestety nie idzie tego przerobic na xp :/ Ja mam slabszy sprzet od Ciebie, ale w takim razie czekam na to co napisza Ci tworcy gierki, oby pomoglo, bo jak nie to pograne...

pozdrawiam!
JTK
Cytat(mazitbg @ Nov 19 2007, 08:40:17) *
Tak wlasnie mam viste i niestety nie idzie tego przerobic na xp :/ Ja mam slabszy sprzet od Ciebie, ale w takim razie czekam na to co napisza Ci tworcy gierki, oby pomoglo, bo jak nie to pograne...

pozdrawiam!

Czytałem gdzieś o Crysis że pod 64bitową wersją visty traci widocznie na wydajności względem 32 bitowej. Wina podobno leży po stronie sterowników NV. Nie pamiętam źródła i nie chce mi się szukać tongue.gif
zywul
Pentium 4 3.0 Ghz
1024MB Ram 400mhz
Zasilacz 350 W

Mam zamiar zakupić kartę Powercolor X1950 PRO 512 DDR3 256bit. Czy będzie dobry do tego kompa, czy raczej lepiej kupić 7600GT. Może będę dokupował 1gb ramu więc nie wiem co lepiej wybrać.
Dominoz
Porównujesz Radeona x1950Pro, z GF 7600GT? Przecież to przepaść jest...
Radeon jest tysiąc razy bardziej wydajny.

Jednak zasilacz będziesz musiał kupić, bo Ci nie ruszy z miejsca komp...a jak ruszy, to będzie chodził tak, jakbyś miał procka 500mhz tongue.gif

Ogólnie powiem Ci tak: jak masz płyte pod AGP, to nie ładuj w nią kasy...
Zmień płyte główną, procesor (masz słaby) i grafike...Oczywiście pod PCI.
olivier
To już lepiej żeby nowego kompa kupił.
Dominoz
Cytat(olivier @ Nov 19 2007, 19:47:48) *
To już lepiej żeby nowego kompa kupił.

Po co?
Ja sprzedałem ostatnio swoją płytę główną, ramy, grafike i procka za 700 zł, dołożyłem 800 i mam kompa jak ta lala...Wszystko mi śmiga na full- Crysis, Dirt, Call of Duty 4...o PESie nie wspomne tongue.gif
Baszu
Cytat(m3ron @ Nov 18 2007, 22:46:37) *
Sprawdź płytke ze sterownikami do płyty głównej. Powinien być na niej klucz do rejestru któro oczywiscie dodajesz.

Nie ma zadnego klucza blink.gif
No nie wiem panowie pomóżcie...Moze zasilacz zamienić na 450 lub 500 ale do tego kompa powinien wystarczyc ten 400 tylko wymieni na jakas lepsza firmę...teraz moj komp to:

-Semptron 2600+1,83ghz
-radeon x1950 pro 256-256
-1gb ram ddr
-zasilacz 400v take me
płyta główna k7vt4a+
Ponawiam ze komp mi sie resetuje w grach po dokupieniu karty radeon x1950 pro był format sterowniki wgrane od początku dodam ze w wyłącza sie tylko monitor głos słychac i komp normalnie chodzi...juz nie wiem co robic pomocy.....

Napiszcie jaka płytę głóna na agp kupic zeby współgrała z ta karta?
Dominoz
A po co do takiego sprzętu lepsza zasiłka?
Ja mam 400W, a sprzęt mam dużo lepszy.

Spróbuj poruszać w góre i w dół wtyczką od monitora, która łączy sie z grafiką.
JTK
Cytat(Dominoz @ Nov 19 2007, 21:30:12) *
A po co do takiego sprzętu lepsza zasiłka?
Ja mam 400W, a sprzęt mam dużo lepszy.

Spróbuj poruszać w góre i w dół wtyczką od monitora, która łączy sie z grafiką.

No kolega ma rację, zdecydowanie ten zasilacz za 50zł to za dużo. Kup jakiś na allegro za 20zł. Jak będziesz szybko ruszał kablem góra-dół wszytko powinno być w porządku.
Unia Tarnów
Cytat(Baszu @ Nov 19 2007, 21:00:09) *
Nie ma zadnego klucza blink.gif
No nie wiem panowie pomóżcie...Moze zasilacz zamienić na 450 lub 500 ale do tego kompa powinien wystarczyc ten 400 tylko wymieni na jakas lepsza firmę...teraz moj komp to:

-Semptron 2600+1,83ghz
-radeon x1950 pro 256-256
-1gb ram ddr
-zasilacz 400v take me
płyta główna k7vt4a+
Ponawiam ze komp mi sie resetuje w grach po dokupieniu karty radeon x1950 pro był format sterowniki wgrane od początku dodam ze w wyłącza sie tylko monitor głos słychac i komp normalnie chodzi...juz nie wiem co robic pomocy.....

Napiszcie jaka płytę głóna na agp kupic zeby współgrała z ta karta?

Ja może na kompach tak bardzo dobrze się nie znam ale czy nikt tego nie widzi że karta radeon x1950 pro 256-256 na pewno nie wykorzystuje swoich możliwości bo spowalnia ją procek Semptron 2600+1,83ghz.!!
W ogóle to nie wiem jak można spasować taki sprzęt.
Moja rada: Odwiedź jakieś forum na którym ludzie naprawde znają się na komputerach np. pclab.pl (obecnie co prawda jest awaria ale według mnie jest najlepsze)
Matiii
Tutaj się akurat mylicie.Zasilacz to podstawa komputera.Słaba marka zasilacza może spowodować nieodwracalne uszkodzenie komputera.Wielu już kupiło dobry sprzęt za grubą kasę a chcąc zaoszczędzić na zasiłce kupili np:500W jakiegoś kitu typu Codegen.Na pewno lepiej dołożyć już te kilka groszy i być pewnym że sprzęt jest bezpieczny.

Na allegro można kupić 350W Fortrona za 40zł.Mimo niskiej ceny jest świetnym zasilaczem z wieloma zabezpieczeniami.
Dominoz
Cytat(JTK @ Nov 20 2007, 09:39:49) *
No kolega ma rację, zdecydowanie ten zasilacz za 50zł to za dużo. Kup jakiś na allegro za 20zł. Jak będziesz szybko ruszał kablem góra-dół wszytko powinno być w porządku.

Heh...akurat ja miałem na starym kompie identyczny objaw.
Okazało sie, że zepsuta było gniazdo od karty graficznej. Jak lekko przycisnąłem wtyczke od monitora w dół, to obraz sie pojawiał. Więc może on ma to samo tongue.gif

A co do zasilacza: do takiego sprzętu, jaki on posiada na pewno nie potrzebuje zasiłki 500W...Nawet 450W to za wiele.
Ja mam dużo lepszego kompa i mam Chieftec'a 400W. Spokojnie daje rade.

P.S. Fortron, to chyba największa tandeta, jaka jest...No może Tracer jest słabszy tylko...Nie polecam tego zasilacza. Lepiej wydać troche więcej i kupić np. Chieftec'a.
JTK
Cytat(Dominoz @ Nov 20 2007, 16:43:23) *
Okazało sie, że zepsuta było gniazdo od karty graficznej. Jak lekko przycisnąłem wtyczke od monitora w dół, to obraz sie pojawiał. Więc może on ma to samo tongue.gif

A co do zasilacza: do takiego sprzętu, jaki on posiada na pewno nie potrzebuje zasiłki 500W...Nawet 450W to za wiele.

P.S. Fortron, to chyba największa tandeta, jaka jest...No może Tracer jest słabszy tylko...Nie polecam tego zasilacza. Lepiej wydać troche więcej i kupić np. Chieftec'a.

Nigdy cię nie zastanowiło dlaczego Chieftec o tej samej mocy jest cztery razy droższy od take me?
Normalne zasilacze zaczynają się od ceny 150zł.

EDIT.
Walka trwa, już niedługo http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2379 i co na to 8600 skopane przez wszystko ? biggrin.gif
Baszu
Cytat(Unia Tarnów @ Nov 20 2007, 16:06:51) *
Ja może na kompach tak bardzo dobrze się nie znam ale czy nikt tego nie widzi że karta radeon x1950 pro 256-256 na pewno nie wykorzystuje swoich możliwości bo spowalnia ją procek Semptron 2600+1,83ghz.!!
W ogóle to nie wiem jak można spasować taki sprzęt.
Moja rada: Odwiedź jakieś forum na którym ludzie naprawde znają się na komputerach np. pclab.pl (obecnie co prawda jest awaria ale według mnie jest najlepsze)

Wiem ze procek zwalnia ta karte ale to jest moja sprawa co kupuje...procka mam zamiar pozniej wymienic a to ze go spowalnia nie ma nic do tego ze ekran się wyłącza!np.Call of duty 4 gdy biore new game wra się ładuje i nagle ładowanie sie zatrzymuje i jak wciskam enter wywala do windowsa.Nie wiem miał ktos cos podobnego jak tak niech napisze co zrobił.Juz probowałem ruszac wtyczka zmieniałem częstotliwosc odświezania itd. i nic dalej to samo!
Matiii
Cytat(Dominoz @ Nov 20 2007, 18:43:23) *

No tak porównaj sobie obie marki.Chieftec to jeden z lepszych zasilaczy a Take me jeden z gorszych.Więc waty watom nie równe.Zasilacz co ma 300W może być wydajniejszy od tego co ma 500W.

Co do Fortrona to bzdura totalna.W tej cenie nie kupisz nic lepszego.A cięgnie mocne zestawy.
JTK
http://pclab.pl/news30061.html Czerwoni obniżają, a nasi sprzedawcy podwyższają laugh.gif
Furby
Powinien ruszyć PES 2008 na najniższych detalach na takim sprzęcie?:

AMD Athlon 2600+
GeForce FX 5200 128
DDR ram 1024(2x512)

z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
norek
Cytat(Furby @ Nov 22 2007, 22:37:57) *

AMD Athlon 2600+
GeForce FX 5200 128
DDR ram 1024(2x512)

Tak.
Orange_91
Cytat(Furby @ Nov 22 2007, 22:37:57) *

AMD Athlon 2600+
GeForce FX 5200 128
DDR ram 1024(2x512)

Ruszyć ruszy ale tak jak piszesz tylko na low bo mam podobny sprzęt tylko że Geforca FX 5500 biggrin.gif i troche wiecej ramu. Ale nie wiem czy opłaca sie grać na najniższych detalach bo gra wygląda paskudnie, kamera nie nadąża itp problemy z gameplayem nawet są. Już lepiej grać nadal w 6 przynajmniej ja tak zrobiłem bo wyżej niż na low nie pograsz ja grałem na low i rozdziałką 1280x1024 ale mówie Ci nie warto.
igorbwoy
Podpinka

U mnie wszystko śmiga pieknie gdyby nie jedna rzecz.
Gram na maksymalnej rozdziałce, high detalach.
Gra chodzi płynnie, czasami sie przytnie przy jakimś szybszym zwrocie akcji, no i na powtorkach, ale to jest mały problem.
Podczas gry po ekranie wędruje mi pozioma linia, dając efekt nienastrojonego telewizora. Jest ona bezbarwna, ale znacznie zniekształca obraz i sam fakt obecnosci tego gowna mnie irytuje;)

Sprzet juz podawalem kilka stron wczesniej, ale przypomne:
Athlon X2 500+ 2,6 GHz
ATI Radeon 1950XTX 512/256
1 GB RAMu (2x512)

Problem może być związany z niewydolnością sprzętu, czy można się z tym uporać w jakiś techniczny sposób?
Miał ktoś podobny problem?
Baszu
Cytat(igorbwoy @ Nov 23 2007, 14:08:31) *
Podpinka

Gra chodzi płynnie, czasami sie przytnie przy jakimś szybszym zwrocie akcji, no i na powtorkach, ale to jest mały problem.
Podczas gry po ekranie wędruje mi pozioma linia, dając efekt nienastrojonego telewizora. Jest ona bezbarwna, ale znacznie zniekształca obraz i sam fakt obecnosci tego gowna mnie irytuje;)

Athlon X2 500+ 2,6 GHz
1 GB RAMu (2x512)

Problem może być związany z niewydolnością sprzętu, czy można się z tym uporać w jakiś techniczny sposób?

Spróbuj tak....prawym własciwosci ustawienia i ustaw taka rozdzielczosc zeby jedynka i dwójka były równe!Napewno cos z rozdzielczoscia...
Orange_91
Cytat(igorbwoy @ Nov 23 2007, 14:08:31) *
Podpinka

Athlon X2 500+ 2,6 GHz
1 GB RAMu (2x512)

O ile sie nie mylę to należy wejsc w setting i zaznaczyć opcje Wait for Vsync
Phantom
Cytat(igorbwoy @ Nov 23 2007, 15:08:31) *
Podpinka

Athlon X2 500+ 2,6 GHz
1 GB RAMu (2x512)

Start>Uruchom>dxdiag>zakładka "Więcej pomocy">Zastąp i w wartości zastępczej wpisać odświeżanie np. ja mam 85 Hz przy 1024x768 na CRT.
Dami
Konami odpisało mi że gwarantują jedynie kompatybilność z Windows XP. Czyli klientów którzy wydali kasę, a mają nieszczęście posiadania Visty mają głęboko gdzieś...
Dami
Pogooglałem, pogooglałem, i wygooglałem rozwiązanie.

Instalujesz najnowszego kit servera (7.0.0f czy jakoś tak), odpalasz settings, przy wyskakującym pop-upie klikasz YES, i dajesz ustawienia jakie chcesz (ustaw dobrze rozdzielczość bo ekran będzie świrował). Na laptopie grałem na low quality, w dodatku na karcie bez pixel shader'a i wyglądało to prawdę mówiąc żałośnie. Na PC z tym sprzętem, i na high quality PES 2008 to bajka.

Pozdro.
batman10
Proszę o wmiare szybką odpowiedz
Czy na Takim sprzecie pójdzie mi Pes 2008 na Hight bo chce robic twarze a na medium nie chce;/
Ram : około 1500
Karta Graficzna Radeon x550
Procesor Intel R Pendium R 2,80GHz
hader3k
Cytat(batman10 @ Nov 26 2007, 21:19:29) *
Proszę o wmiare szybką odpowiedz
Czy na Takim sprzecie pójdzie mi Pes 2008 na Hight bo chce robic twarze a na medium nie chce;/
Ram : około 1500
Karta Graficzna Radeon x550
Procesor Intel R Pendium R 2,80GHz

Zmień grafikę. Ta ma smart shadery 2.0 i 128 mega pamięci a żeby grać na full wypadałoby mieć najlepiej GeForce 8800... Jak dorzucisz 1 giga ramu to będzie śmigać aż miło tongue.gif
Pozdrawiam smile.gif
JTK
http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2427
http://twojepc.pl/news15757.html
W końcu jakieś małe światełko na pustkowiu magazynowo-cenowym smile.gif
zywul
A wiadomo gdzie zagranica można ją kupić??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.