Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes2008 - Wymagania Sprzętowe, Co Kupić?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Serkowski82
Panowie czy to jest forum ,, Osiagi twojej karty graficznej'' ?????

Tu ludzie sie pytaja jaki sprzed kupic do pes 08 a nie co kto ma i ile bedzie chodzic mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif
rahh
Cytat(JTK @ Sep 28 2007, 13:50:47) [snapback]187469[/snapback]
Taktowania karty użytej w testach powyżej GF 8600 GT 256 MB 680 (1670) / 850.
Tak wiem EG i GURU3D prowadzą propagandę nienawiści. Życzę dalszej owocnej walki z rzeczywistością oraz dziękuje losu że nie będziesz doradzał mi przy zakupie grafy pod Crysisa i COD4 rolleyes.gif

Złoż coś lepszego za 2400zł. Mi wystarcza taki komp z duzym potencjalem do krecenia. Chyba crysis i cod 4 powinny pojsc na 1024 i medium, nie wiem. Jak dla ciebie wszystkie gry muszą chodzić na max rozdzielczosci, cieniach i ultra hajt detalach bo inaczej dostajesz palpitacji serca to wspolczuje rolleyes.gif Poprosze lepszą grafe od Palit GeForce 8600GT Sonic+ w tej kategori cenowej do 500zł rolleyes.gif
Bartolek
Grafa: Sapphire Radeon X1650PRO AGP
Procek: Procesor INTEL Pentium D 925 2x3,0GHz 4MB Dual Core
Główna: ECS P4.P4M800PRO-M VP4M800PRO DŹ/SI/SA/
Ramy: 2 x DDR 400

Dobry to komp bedzie ?? do pesa i do innych gierek ?? prosze o odpowiedz unsure.gif
golex
Ja mam Geforce 8600GE i do tego Athlon x2 6000+ i gra chodzi bez scin. Podczas meczu ok. 100FPS podczas powtorek tylko 30FPS. I dla wszytskich graczy polecam karte choc na waszym miejscu kupilbym coś z serii 8800
Dominoz
Jak na takiego kompa to troche grafika mogłaby być lepsza. Dołóż 200 zł i kup x1950.
rangiz
QUOTE(Bartolek @ Sep 28 2007, 14:29:59) [snapback]187490[/snapback]
Grafa: Sapphire Radeon X1650PRO AGP
Procek: Procesor INTEL Pentium D 925 2x3,0GHz 4MB Dual Core
Główna: ECS P4.P4M800PRO-M VP4M800PRO DŹ/SI/SA/
Ramy: 2 x DDR 400

Dobry to komp bedzie ?? do pesa i do innych gierek ?? prosze o odpowiedz unsure.gif

Słaby zestaw jak z marketu. Napisz ile masz kasy to pomogę w żłożeniu DOBREGO zestawu a nie tylko dobrego dla sklepu ktory chce sie pozbyc szrotu z magazynu!

DO WSZYSTKICH, KTORZY SKLADAJA KOMPA: PISZCIE ILE MACIE KASY TO RAZEM COS ZLOZYMY BO NP. ZA 2500 TO JUZ SIE SKLADA W SKLEPIE KOMPA Z 8800GTS I PORZADNYM ZASILACZEM A NIE JAKIMS 8600 KTORY WYSIADA PRZY PIERWSZEJ LEPSZEJ GRZE KTORA BEDZIE POD DX10.
JTK
Cytat(rahh @ Sep 28 2007, 16:28:59) [snapback]187488[/snapback]
Złoż coś lepszego za 2400zł. Mi wystarcza taki komp z duzym potencjalem do krecenia. Chyba crysis i cod 4 powinny pojsc na 1024 i medium, nie wiem. Jak dla ciebie wszystkie gry muszą chodzić na max rozdzielczosci, cieniach i ultra hajt detalach bo inaczej dostajesz palpitacji serca to wspolczuje rolleyes.gif Poprosze lepszą grafe od Palit GeForce 8600GT Sonic+ w tej kategori cenowej do 500zł rolleyes.gif

Przestań z tym OC, ile człowieku możesz zyskać z 7 kaletek 9 ci się zrobi :/
Daj jakieś rzeczowe argumenty, testy i recenzje na to co mówisz (odnosisz się np. do Dirt'a, a on ledwo zipie na twojej podkręconej karcie i nie mówimy tu o full detalach). Przyjrzyj się testom w jakiej rozdziałce musiały być robione!
Dałem ci przykład pierwszej gry która rozpoczyna wysyp wielkich "World in Conflict" nie po to abyś oceniał jej grywalność ale abyś uświadomił sobie jakie wymagania będą mieć następne nowe tytuły.
Powiedz mi co rozumiesz pod słowami "powinny pójść" ? Bo znam takich co mówią że zajebiście im wsio chodzi czyli 15-20 fps'ów smile.gif
rangiz
Ktoś dał 2400 za zestaw z 8600? O ludzie... przykre.
rahh
Cytat(rangiz @ Sep 28 2007, 15:24:21) [snapback]187513[/snapback]
Ktoś dał 2400 za zestaw z 8600? O ludzie... przykre.

kolejny... chyba kazdy jakis czas temu slyszał że wszystkie 8600 to szit. Jednak po nowych sterownikach okazało sie że to solidne naprawde karty. Najlepszy jest 86gt sonic+ od PALITA i takiego kupiłem, od innych producentow są podobno gorsze i awaryjne.
Najlepiej oczywiscie powtarzac jakies tam bzdury ze slyszenia...

JTK co ty gadasz? jak DIRT qwa moze ledwo zipać ?
Właczyłem FRAPSA i jazda w grze stale 25 fps!
Takie mam ustawienia w DIRCIE grafiki:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0907/dirt20070926185.jpg
dalszy ciag:
http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0907/dirt20070921b18.jpg
I jednak cienie miałem na High a nie medium =]

Wiec jak dla ciebie 25 fps w grze OFFLINE to ledwo zipanie to pozdro wink.gif
Nie czytalem całego tego testu tylko przejrzałem. Nie wiem przy jakich podzespolach były robione te testy...
Czytalem mase testow na pclabie, purepc, benchmark.pl... teraz nie chce mi sie szukać.
Suma sumarum jestem zadowolony z kompa i MI wystarczy na dlugo ;]
rangiz
Tylko za ok.2500 to można złożyć bardzo solidny zestaw z 8800gts, który deklasuje 8600. Szkoda, że dokonałeś nie przemyślanego zakupu.
rahh
Cytat(rangiz @ Sep 28 2007, 16:06:17) [snapback]187528[/snapback]
Tylko za ok.2500 to można złożyć bardzo solidny zestaw z 8800gts, który deklasuje 8600. Szkoda, że dokonałeś nie przemyślanego zakupu.

Jakiego nieprzemyslanego rotfl? 2 tygodnie czytalem testy, recenzje i opinnie ludzi. Kompa bralem miesiac temu. Chyba ceny az tak drastycznei nie spadly teraz? Myslalem nad 88gts ale i tak ten gts nie jest taki dobry... wolalem teraz kupić tansza grafe a lepszą plyte głowną, proc i ram a za jakies niecale moze 2 lata wymienic grafe znow na coś sredniej klasy. LEPIEJ jest kupywać wszystko z sredniej półki niz potem plakac ze mega kombajn nie daje rady w jakiejs grze. Nie jestem jakims maniakiem gier i nie potrzeba mi elo grafy.
rangiz
Ja także kupowałem kompa w sierpniu, jakbyś dołożył 100-150 zł, to byś miał 8800gts już teraz.
Orange_91
Cytat(rahh @ Sep 28 2007, 17:59:42) [snapback]187524[/snapback]

dalszy ciag:

Takie screnny to sobie moge i zrobic na swoim GFXie.
Po prostu dokonales zlego wyboru karty G 8600 to karta ktora ma DX 10 ale kiedy juz wyjda jakies tytuly w pelni wykorzystujace mozliwosci DX 10 to twoja karta juz ich niestety raczej nie uciagnie. Pozatym to tylko karta za cene do 500 zl a za taka cene nie kupisz dobrej karty.
who_me
raff to perfidny klamca bo nie moze przebolec ,ze jego wydana kasa to tylko sredni komp.

Dirt ma wymagania z kosmosu patrzac na srednia grafika,,,no chyba ,ze ktos nie widzi ,ze wszystko zakrywa efekt bloom.

moj sprzet

quad6600 @ 3 Ghz

2 Gb ram

GF 8800 640 mb GTS

Przy podobnych ustawieniach ktore podales mam okolo 25 fps ,a przeciez moja karta jest dwa razy szybsza(doslownie) od twojego kastrata 8600gt pfff z jakiego forum masz te screen'y yyy ??? laugh.gif Juz pomijajac duzo szybszego procka
JTK
Cytat(rahh @ Sep 28 2007, 17:59:42) [snapback]187524[/snapback]
kolejny... chyba kazdy jakis czas temu slyszał że wszystkie 8600 to szit. Jednak po nowych sterownikach okazało sie że to solidne naprawde karty. Najlepszy jest 86gt sonic+ od PALITA i takiego kupiłem, od innych producentow są podobno gorsze i awaryjne.
Najlepiej oczywiscie powtarzac jakies tam bzdury ze slyszenia...

dalszy ciag:
I jednak cienie miałem na High a nie medium =]
Nie czytalem całego tego testu tylko przejrzałem. Nie wiem przy jakich podzespolach były robione te testy...
Czytalem mase testow na pclabie, purepc, benchmark.pl... teraz nie chce mi sie szukać.
Suma sumarum jestem zadowolony z kompa i MI wystarczy na dlugo ;]

Proponuje wysłać tą informacje do EG albo Guru3D. Hmmm a najlepiej do Watykanu, bo to normalnie cud laugh.gif
Kupiłeś zajebistą kartę, chodzi ci cudownie wszytko i zostaw to dla siebie.

Cytat

Po twoich bajeczkach ten teks pokazuje że jesteś jednym z tych 15-20 fps'ów.
Cya
lons
Cytat(samuel666 @ Sep 28 2007, 16:15:28) [snapback]187479[/snapback]
Lons ,,8600Gt ma nowszą architekturę i konkuruje z 7900Gs czy 1950 pro,,

Jestes fanboyem tego co masz i tyle ,a takie bajki ze 8600gt i 7900gs(20 potoków ) doganiaja 36 potokow radka 1950pro to mozesz opowiadac dzieciarni.I co z tego ,ze nowa technologia?znaczek dx10 na opakowaniu tez jest fajny ? laugh.gif
7600gt dogania 8600gt w STARSZYCH grach i roznice sa czesto w granicach bledu.

Rahh ,,Od niej w sredniej klasie lepszy jest tylko radeon pro ktory jest ponad 150zł drozszy a przy podkreceniu tej karty moge sie do niej zblizyć. Kumpel podkrecił ją na 700Mhz / 1700Mhz ,,

Nastepny ,ktory nie wie ze nawet przy mocnym oc tego kastrata 8600gt i tak radek bedzie go zostawial daleko w tyle.

Proszę cię człowieku nie pisz mi takich bzdur jak wyżej miałeś okazję.Twoje rozumowanie jest wręcz głupie tyle ci mogę powiedzie.Według ciebie radek jest wiele lepszy od 8600Gt ale już 7600Gt jest troszeczkę słabszy od 8600Gt.Większej bzdury nie czytałem.8600Gt i nie jestem żadnym fanboyem na nowych sterach może konkurowac z 1950 pro takie są fakty,a to, że przegrywa to nie znaczy,że jest zła.Natomiast 7600Gt to już dostaje ostro po dupsku i z 8600GT i z 1950 pro.I nie powtarzaj się z tym nędznym tekstem zreżniętym prosto z LABU o fanboystwie.Ja tylko stwierdzam,że 8600GT jest najlepszą propozycją patrząc pod kątem cena wydajnośc.Za 340 zł można kupic dobrą kartę rozumiesz dobrą nie super tylko w miarę dobrą karcioszkę i podkręcic ją do poziomu SONICA.Każdy kupuję kartę pod siebie.Ja akurat kupiłem 8600Gt dlatego bo gram tylko w jedną grę, zgadnij w jaką????I nikt nie kupuje 8600Gt dla dx 10 to jest oczywiste tylko dla dx 9 także nie bądz taki sprytny.A ten twoj 8800Gts po testach w dx 10 ledwo dyszał.Myslisz,ze masz super kartę??Wiesz powiem ci tyle,że kiedy wejdzie na dobre dx10 to ten twoj 8800Gts bedziesz mógł wywalic przez okno.PZD
Orange_91
Cytat(lons @ Sep 28 2007, 19:17:18) [snapback]187565[/snapback]
.A ten twoj 8800Gts po testach w dx 10 ledwo dyszał.Myslisz,ze masz super kartę??Wiesz powiem ci tyle,że kiedy wejdzie na dobre dx10 to ten twoj 8800Gts bedziesz mógł wywalic przez okno.PZD

Ty swoja bedziesz mogl wyrzucic jeszcze wczesniej
rahh
buhaha że też wczesniej nie zauważylem że pełno tu sfrustrowanych max 16 latkow... Niepotrzebnie wdałem sie w dyskusje :/
Skriny ustawień są moje.. i zrobiłem je tuż przed testem fpsow. Wybrałem pierwszą lepszą trase i przejechałem połowe na w miare stałych 25 fpsach.. ludzie na ch* mam sciemniać? Zamiast smiechow hihow mogliscie pomysleć że fpsy mogą zalezeć od trasy!!? Sprawdziłem fpsy tylko na jednej trasie! moze na jakiejs innej bede miał 20 a jeszcze na innej 17 w pewnych miejscach co? nie pomysleliscie o tym? moze mam wylaczoną synchronizacje pionową na karcie i dlatego mam troche wiecej?

Samuel boli chyba ciebie że wydałes kupe kasy a i tak ktoś o wiele taniej kupił sobie porzadnego kompa na ktorym moze też w miare dobrze sobie pograć. Widać że nie ogarniasz zabardzo i lepiej sprawdz dokladnie swoje ustawienia. Niemozliwe że masz 25 fps.

Lepiej kupić srednia karte do 500zł i za jakis czas ją wymienić na kolejną srednią niż kupic karte kosztem innych podzespolow za ponad 1000zł ktora i tak na dlugo nie wystarczy i bedzie trzeba kupywać kolejną... hala frustu frustu
JTK
Cytat(lons @ Sep 28 2007, 19:17:18) [snapback]187565[/snapback]
Proszę cię człowieku nie pisz mi takich bzdur jak wyżej miałeś okazję.Twoje rozumowanie jest wręcz głupie tyle ci mogę powiedzie.Według ciebie radek jest wiele lepszy od 8600Gt ale już 7600Gt jest troszeczkę słabszy od 8600Gt.Większej bzdury nie czytałem.8600Gt i nie jestem żadnym fanboyem na nowych sterach może konkurowac z 1950 pro takie są fakty,a to, że przegrywa to nie znaczy,że jest zła.Natomiast 7600Gt to już dostaje ostro po dupsku i z 8600GT i z 1950 pro.I nie powtarzaj się z tym nędznym tekstem zreżniętym prosto z LABU o fanboystwie.Ja tylko stwierdzam,że 8600GT jest najlepszą propozycją patrząc pod kątem cena wydajnośc.Za 340 zł można kupic dobrą kartę rozumiesz dobrą nie super tylko w miarę dobrą karcioszkę i podkręcic ją do poziomu SONICA.Każdy kupuję kartę pod siebie.Ja akurat kupiłem 8600Gt dlatego bo gram tylko w jedną grę, zgadnij w jaką????I nikt nie kupuje 8600Gt dla dx 10 to jest oczywiste tylko dla dx 9 także nie bądz taki sprytny.A ten twoj 8800Gts po testach w dx 10 ledwo dyszał.Myslisz,ze masz super kartę??Wiesz powiem ci tyle,że kiedy wejdzie na dobre dx10 to ten twoj 8800Gts bedziesz mógł wywalic przez okno.PZD

Czy teraz ma to znaczenie co jest lepsze 7900g czy 8600gt ? Do 3 miesięcy zostaną wydane nowe modele które zapełnią wydajnościową pustkę pomiędzy 8800-8600 (2900-2600).
8600gt należy teraz traktować jako lowend'a który po obniżeniu detali i rozdzielczości umożliwia jako takie granie.
Przy nowych produkcjach to już nawet z tą rolą może być ciężko smile.gif

Edit:
rahh już wszyscy wiemy że grasz w Dirat na full, miejmy nadzieje że twoje bu hau hau nikogo w błąd nie wprowadzi.
rangiz
cena 8800gts w normalnym sklepie nie przekroczy 1000zł. Włącz sobie te terenówki w wyścigu(nie pamiętam nazwy) to zobaczysz co to są spadki fps.

8600 to rzucenie kasy w błoto co zobaczysz już w crysisie.
who_me
,,Według ciebie radek jest wiele lepszy od 8600Gt ale już 7600Gt jest troszeczkę słabszy od 8600Gt ,,

Stary nie wiem co brales ,ale nie rob tego wiecej;] tak dla dobra nas wszystkich tongue.gif . Zaznaczylem specjalnie dla ciebie specjalnym kolorem ph34r.gif Jaka masz pewnosc ile (srednio fps) u mnie znaczy ,,wiele ,, ???? Niestety twoje fakty sa tyle samo warte jak te ,ktore mozemy zobaczyc w tvn .

,,Natomiast 7600Gt to już dostaje ostro po dupsku i z 8600GT i z 1950 pro,,
Zgadza sie ,ale jesli mowimy o nowych grach.Tego kastrata 86gt nie stawiaj razem 1950 pro bo jest znaczaca roznica w wydajnosci tych kart.

,,Za 340 zł można kupic dobrą kartę rozumiesz dobrą nie super tylko w miarę dobrą karcioszkę i podkręcic ją do poziomu SONICA ,,

Chyba sie w tobie zakocham bo pierwszy raz piszesz cos co da sie czytac.

,,A ten twoj 8800Gts po testach w dx 10 ledwo dyszał,,

Tak mi dales do myslenia ,ze chyba dzis nie zasne stary.Nie dbam o testy bo dla mnie liczy sie to ,ze na tej karcie przez nastepne 12 miesiecy bedzie mozliwosc grania w gry bez schodzenia na low details(wyjatki moga byc ).

,,Wiesz powiem ci tyle,że kiedy wejdzie na dobre dx10 to ten twoj 8800Gts bedziesz mógł wywalic przez okno,,

Widze wrozke z pesymistycznym nastawieniem. A kyszzz zazdrosniku !!!!! ph34r.gif

,,Samuel boli chyba ciebie że wydałes kupe kasy a i tak ktoś o wiele taniej kupił sobie porzadnego kompa na ktorym moze też w miare dobrze sobie pograć. Widać że nie ogarniasz zabardzo i lepiej sprawdz dokladnie swoje ustawienia. Niemozliwe że masz 25 fps.

Lepiej kupić srednia karte do 500zł i za jakis czas ją wymienić na kolejną srednią niż kupic karte kosztem innych podzespolow za ponad 1000zł ktora i tak na dlugo nie wystarczy i bedzie trzeba kupywać kolejną... hala frustu frustu ,,

Co za czlowiek, co za myslenie, co za belkot :/

ps. Sprawdzanie wydajnosci kart graficznych na takiej grze jak Dirt i na jego niedopracowanym engine to jest szczyt .
rahh
Cytat(samuel666 @ Sep 28 2007, 18:00:15) [snapback]187585[/snapback]
Sprawdzanie wydajnosci kart graficznych na takiej grze jak Dirt i na jego niedopracowanym engine to jest szczyt .

Podałem tylko wczesniej że gram sobie w DIRTA a jakis tam sfrustrowany JTK pociagnal wątek fps w tym przypadku rolleyes.gif
Bełkoczesz ty. Naucz sie obsługiwać cytowanie na forum... ph34r.gif
Pozdro, szkoda czasu z takimi dyskutowac ph34r.gif Narazie biggrin.gif
lons
Cytat(samuel666 @ Sep 28 2007, 20:00:15) [snapback]187585[/snapback]
,,Według ciebie radek jest wiele lepszy od 8600Gt ale już 7600Gt jest troszeczkę słabszy od 8600Gt ,,

Stary nie wiem co brales ,ale nie rob tego wiecej;] tak dla dobra nas wszystkich tongue.gif . Zaznaczylem specjalnie dla ciebie specjalnym kolorem ph34r.gif Jaka masz pewnosc ile (srednio fps) u mnie znaczy ,,wiele ,, ???? Niestety twoje fakty sa tyle samo warte jak te ,ktore mozemy zobaczyc w tvn .

,,Natomiast 7600Gt to już dostaje ostro po dupsku i z 8600GT i z 1950 pro,,
Zgadza sie ,ale jesli mowimy o nowych grach.Tego kastrata 86gt nie stawiaj razem 1950 pro bo jest znaczaca roznica w wydajnosci tych kart.

,,Za 340 zł można kupic dobrą kartę rozumiesz dobrą nie super tylko w miarę dobrą karcioszkę i podkręcic ją do poziomu SONICA ,,

Chyba sie w tobie zakocham bo pierwszy raz piszesz cos co da sie czytac.

,,A ten twoj 8800Gts po testach w dx 10 ledwo dyszał,,

Tak mi dales do myslenia ,ze chyba dzis nie zasne stary.Nie dbam o testy bo dla mnie liczy sie to ,ze na tej karcie przez nastepne 12 miesiecy bedzie mozliwosc grania w gry bez schodzenia na low details(wyjatki moga byc ).

,,Wiesz powiem ci tyle,że kiedy wejdzie na dobre dx10 to ten twoj 8800Gts bedziesz mógł wywalic przez okno,,

Widze wrozke z pesymistycznym nastawieniem. A kyszzz zazdrosniku !!!!! ph34r.gif
,,Samuel boli chyba ciebie że wydałes kupe kasy a i tak ktoś o wiele taniej kupił sobie porzadnego kompa na ktorym moze też w miare dobrze sobie pograć. Widać że nie ogarniasz zabardzo i lepiej sprawdz dokladnie swoje ustawienia. Niemozliwe że masz 25 fps.

Lepiej kupić srednia karte do 500zł i za jakis czas ją wymienić na kolejną srednią niż kupic karte kosztem innych podzespolow za ponad 1000zł ktora i tak na dlugo nie wystarczy i bedzie trzeba kupywać kolejną... hala frustu frustu ,,
Co za czlowiek, co za myslenie, co za belkot :/
ps. Sprawdzanie wydajnosci kart graficznych na takiej grze jak Dirt i na jego niedopracowanym engine to jest szczyt .

Ja w przeciwientwie do ciebie nie będę pisał,że zakochałem sie w Tobie bo po raz pierwszy piszesz cos z sensem, a wiesz dlaczego? bo wystarczy wejsc na Laba i zobaczyc jak w bezczelny sposób rżniesz slowa innych osób bo sam swojego zdania nie masz ,a ma ten,który ma jakieś pojęcie o rzeczach,które pisze tongue.gif Napisałem Tobie o dx 10 bo robawił mnie twój śmieszny tekst, iż ludzie którzy kupują 8600gt sugerują się dx 10 a tak nie jest, no chyba,że ty kupując 8800GTS sugerowałeś się dx 10 a jak tak to powodzenia laugh.gif laugh.gif
Powiem ci tak: dyskutuję z Tobą bo jestes jedynym znawcą sprzętu komputerowego na tym forum,któremu wydaję się,że jak wejdzie na Laba i coś przeczyta to potem może uczyc innych na temat komputerów i kart graficznych.
golex
Jezu ludzie nie patrzcie na dx10 tylko na taktowanie procesora, pamieci i na jednostki pixel shader i vertex shader to sa praktycznie najwazniejsze rzeczy w kartach graficznych. Ja mam Galaxy 8600GE 256mb 256bit DDR3 i w Dirtcie mam wszystko na High i AAx4 wylaczony V-sync i ok 40FPS. Niestety na Ultra detalach sie tnie

JTK
Cytat(golex @ Sep 28 2007, 20:29:49) [snapback]187597[/snapback]
Ja mam Galaxy 8600GE 256mb 256bit DDR3 i w Dirtcie mam wszystko na High i AAx4 wylaczony V-sync i ok 40FPS. Niestety na Ultra detalach sie tnie

Następny fachowiec, a gdzieś taką kartę kupił ? laugh.gif
who_me
Cytat(lons @ Sep 28 2007, 18:24:53) [snapback]187595[/snapback]
Ja w przeciwientwie do ciebie nie będę pisał,że zakochałem sie Tobie bo po raz pierwszy piszesz cos z sensem, a wiesz dlaczego? bo wystarczy wejsc na Laba i zobaczyc jak w bezczelny sposób rżniesz slowa innych osób bo sam swojego zdania nie masz ,a ma ten,który ma jakieś pojęcie o rzeczach,które pisze tongue.gif Napisałem Tobie o dx 10 bo robawił mnie twój śmieszny tekst, iż ludzie którzy kupują 8600gt sugerują się dx 10 a tak nie jest, no chyba,że ty kupując 8800GTS sugerowałeś się dx 10 a jak tak to powodzenia laugh.gif laugh.gif
Powiem ci tak: dyskutuję z Tobą bo jest jedynym znawcą sprzętu komputerowego na tym forum,któremu wydaję się,że jak wejdzie na Laba i coś przeczyta to potem może uczyc innych na temat komputerów i kart graficznych.

Lubie slowa fanboy ,kastrat i bede je stosowal .Dlaczego? bo po prostu moge to robic rolleyes.gif Zakladac to sobie mozesz wsrod kolegow ,a nie na forum(znaczy teoretycznie mozesz zeby nie bylo ,ze ja cos moge a ty nie laugh.gif ) bo to tylko utrudnia komunikacje miedzy userami .Jezeli chcesz zostac wrozka to polecam szybki kurs jasnowidzenia dla takich kociakow jak ty.

,,Powiem ci tak: dyskutuję z Tobą bo jest jedynym znawcą sprzętu komputerowego na tym forum,któremu wydaję się,że jak wejdzie na Laba i coś przeczyta to potem może uczyc innych na temat komputerów i kart graficznych. ,,

Gdzie w tym zdaniu logika ? heh? ph34r.gif

,,Bełkoczesz ty. Naucz sie obsługiwać cytowanie na forum...
Pozdro, szkoda czasu z takimi dyskutowac NarQ ,,

pozdruf swojch ziomkuf ........NarQ xD

,,Galaxy 8600GE 256mb 256bit DDR3 ,, Pewnie pomylilo ci sie z GT ;] te 40 fps to chyba w menu masz;]
golex
Do JTK. Na poczatku zadam Ci pytanie jaka ty masz karte graficzną?? bo z tego co widze po twojej wypowiedzi to chyba Geforca MX1. Chłopie testowales kiedys ta karte graficzna albo chociaz widziales ja na wlasne oczy?? mam Athlona x2 6000+ i ta karte i Colin dirt dziala tak jak wspomnialem wczesniej. I prosze FACHOWCU nie opieraj sie na wypowiedziach innych uzytkownikow bądź testow

Prosze opis karty http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+8600GE+256.
lons
Cytat(samuel666 @ Sep 28 2007, 20:36:45) [snapback]187601[/snapback]
Lubie slowa fanboy ,kastrat i bede je stosowal .Dlaczego? bo po prostu moge to robic rolleyes.gif Zakladac to sobie mozesz wsrod kolegow ,a nie na forum(znaczy teoretycznie mozesz zeby nie bylo ,ze ja cos moge a ty nie laugh.gif ) bo to tylko utrudnia komunikacje miedzy userami .Jezeli chcesz zostac wrozka to polecam szybki kurs jasnowidzenia dla takich kociakow jak ty.

,,Powiem ci tak: dyskutuję z Tobą bo jest jedynym znawcą sprzętu komputerowego na tym forum,któremu wydaję się,że jak wejdzie na Laba i coś przeczyta to potem może uczyc innych na temat komputerów i kart graficznych. ,,

Gdzie w tym zdaniu logika ? heh? ph34r.gif
,,Bełkoczesz ty. Naucz sie obsługiwać cytowanie na forum...
Pozdro, szkoda czasu z takimi dyskutowac NarQ ,,

pozdruf swojch ziomkuf ........NarQ xD
,,Galaxy 8600GE 256mb 256bit DDR3 ,, Pewnie pomylilo ci sie z GT ;] te 40 fps to chyba w menu masz;]

Daj na luz z tymi tekstami pozdruf,ziomkuf bo bardziej mi wiochą zalatują niż kozactwem laugh.gif
who_me
Golex- Pozazdroscic wyobrazni. Jak wyjasnisz to ,ze u mnie na sporo lepszym procku i duzo lepszej karcie mam srednio na high detalach 25-35 fps ? Moze masz jakis filmik z frapsa? Oj raczej nie;]
golex
Jaka masz grafike?? i ile punktow w 3dmarku jak jestes taki madry??
who_me
pisalem o tym wczesniej

quad6600 @ 3 Ghz ,2gb ram,gf88 gts 640mb

W smarki sie nie bawie
golex
Filmik z Frapsa z miłą chęcią dam ale jutro bo ide teraz z kumplami na piwko
rahh
Cytat(samuel666 @ Sep 28 2007, 18:45:51) [snapback]187609[/snapback]
Golex- Pozazdrosci wyobrazni. Jak wyjasnisz to ,ze u mnie na sporo lepszym procku i duzo lepszej karcie mam srednio na high detalach 25-35 fps ?

Ja wyjasnie. Podaj swoje ustawienia jakie masz w dircie moze masz shadows na ultra albo jakas inna opcje przestawioną a i pewnie w opcjach sterow masz wszystko na full... elo elo ziąą myslenie nie boli. aj tam co mnie to obchodzi zrresztą. Ważne że u mnie chodzi wystarczajaco i juz prawie przeszedlem DIRTA smile.gif
JTK
Cytat(golex @ Sep 28 2007, 20:42:16) [snapback]187605[/snapback]
Do JTK. Na poczatku zadam Ci pytanie jaka ty masz karte graficzną?? bo z tego co widze po twojej wypowiedzi to chyba Geforca MX1. Chłopie testowales kiedys ta karte graficzna albo chociaz widziales ja na wlasne oczy?? mam Athlona x2 6000+ i ta karte i Colin dirt dziala tak jak wspomnialem wczesniej. I prosze FACHOWCU nie opieraj sie na wypowiedziach innych uzytkownikow bądź testow

Mam 7600gs ddr3 od Galaxy i 8600gt miał właśnie być następcą rolleyes.gif Trzymałem rękę na pulsie od czasu premiery, przeglądałem testy na bieżąco (najbardziej obiektywne na EG) i maiłem okazję zobaczyć w akcji z C2D na żywo - no i to taki wydajnościowo 7900gs z naklejką DX10 laugh.gif (różnice występują w zależności od tytułu).
Może ty nam dasz testy do swojego Galaxy 8600GE 256mb 256bit DDR3 laugh.gif

Edit:
Panowie od gf 8600gt zaszli nam pianą, a tu nam się powoli złota jesień szykuje. Więc wracamy powoli na tor co kupić:
8800GT, 2900GT.

8800gt cena sugerowana 550zł, czyli po premierze (listopad) może już w drugiej połowie grudnia jakieś palti w cenie 450zł. Już się sensowniej robi smile.gif
lons
Cytat(JTK @ Sep 28 2007, 20:57:12) [snapback]187615[/snapback]
Mam 7600gs ddr3 od Galaxy i 8600gt miał właśnie być następcą rolleyes.gif Trzymałem rękę na pulsie od czasu premiery, przeglądałem testy na bieżąco (najbardziej obiektywne na EG) i maiłem okazję zobaczyć w akcji z C2D na żywo - no i to taki wydajnościowo 7900gs z naklejką DX10 laugh.gif (różnice występują w zależności od tytułu).
Może ty nam dasz testy do swojego Galaxy 8600GE 256mb 256bit DDR3 laugh.gif

Edit:
Panowie od gf 8600gt zaszli nam pianą, a tu nam się powoli złota jesień szykuje. Więc wracamy powoli na tor co kupić:
8800GT, 2900GT.

No jestem ciekaw jaki masz procek bo jak szykujesz sie do kupna owych wymienionych kart to zapewne posiadsz b.dobry procek,sporo ramu itp tongue.gif
JTK
Cytat(lons @ Sep 28 2007, 21:09:11) [snapback]187621[/snapback]
No jestem ciekaw jaki masz procek bo jak szykujesz sie do kupna owych wymienionych kart to zapewne posiadsz b.dobry procek,sporo ramu itp tongue.gif

Ram'u mam 2GB więc mi wystarczy, procka od samego początku nie zmieniałem czyli podkręcony Athlon64 3000+ i do tego zasilacz MC350W tongue.gif
Planowany zakup na jesieni to jakiś firmowy zasilacz 450 i karciocha. Mam Asusa wiec nie wiem czy łaskawie firma wyda uaktualnienie biosa do mojego modelu płyty głównej pod nowe procesory, tu wymiana w przyszłym roku w zależności jak sytuacja się ułoży.

Golex szyna danych pamięci 128 bit tongue.gif -swoją drogą cena masakra 525 zl Test 8600GE.
golex
Szkoda że nie ma testu z colina, ale colin chodzi podobnie plynnie jak TDU na rodzielczosci 1440x900 przy HDR czyli ok.35-40 FPS wiec Samuel zainstaluj moze directa lub stery do karty graficznej
JTK
Cytat(golex @ Sep 28 2007, 21:57:25) [snapback]187648[/snapback]
Szkoda że nie ma testu z colina, ale colin chodzi podobnie plynnie jak TDU na rodzielczosci 1440x900 przy HDR czyli ok.35-40 FPS wiec Samuel zainstaluj moze directa lub stery do karty graficznej

DIRT po raz 3 a tu platforma testowa.
Phantom
Jakie karty warto kupić:

Do 340- Palit GeForce 8600
Do 375- Palit GeForce 8600 Sonic+
Do 465- Sapphire Radeon X1950PRO
Do 650- Radeon X1950XT
Do 975- Palit GeForce 8800GTS 320MB

Jak ktoś uważa inaczej to niech uzasadni. I nie kłóćcie się, bo to są tylko karty graficzne... martwe rzeczy...
Kris Dee
Cytat(Phantom @ Sep 29 2007, 01:49:27) [snapback]187681[/snapback]
Jakie karty warto kupić:

Do 340- Palit GeForce 8600
Do 375- Palit GeForce 8600 Sonic+
Do 465- Sapphire Radeon X1950PRO
Do 650- Radeon X1950XT
Do 975- Palit GeForce 8800GTS 320MB

Jak ktoś uważa inaczej to niech uzasadni. I nie kłóćcie się, bo to są tylko karty graficzne... martwe rzeczy...

GeForce 7900GS też daje rade

Sempron 3000+@2000Mhz
2x1Gb Ram 800Mhz
Gainward 7900GS 256MB

Demo PES 2008 1280/1024 High
Phantom
Owszem też jest niezły. Podobna wydajność do 8600. Z tym, że jest nieco droższy, bardziej awaryjny ( nie licząc TV Out). W starszych grach wygrywa ( nie wszystkich), choć w starych obydwie zapewniają dobrą wydajność i płynność. W nowszych grach 8600 jest nieco lepszy.
http://hard-pc.pl/readarticle.php?article_...amp;rowstart=11
Ma DX10. Niech nikt nie mówi, że się nie nadaje do DX10, gdyż to zależy od optymalizacji gry na DX10 i może nawet szybciej chodzić na DX10 niż DX9.
http://tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=17
Na dzień dzisiejszy lepszym wyborem jest jednak 8600.
golex
JTK jakbys nie zauwazyl to w tym tescie detale sa na Ultra a ja gram na High i wszystko inne mam na High, rodzielczosc 1024x768, AAx4 i wylaczony V-sync. No i tak jak mówie ok. 35-40FPS
rahh

golex nie wymagaj od JTK aż tak dokladnego czytania i rozumienia... on wie lepiej co ty masz i ile fps rolleyes.gif
MakssPl
Mam taką płytę główną... MSI 845PE MAX designed for INTEL pentium 4 (northwood) sad.gif Intel 845PE Chipset
i mam osranego procka Celeron 1.7 wyciśnięty do 1.89..
1GB RAM
Jakiego procka byście mi zaproponowali... tylko nie drogi... smile.gif
JTK
Cytat(golex @ Sep 29 2007, 08:41:19) [snapback]187694[/snapback]
JTK jakbys nie zauwazyl to w tym tescie detale sa na Ultra a ja gram na High i wszystko inne mam na High, rodzielczosc 1024x768, AAx4 i wylaczony V-sync. No i tak jak mówie ok. 35-40FPS

25- to wartość minimalna do jakiejkolwiek rozgrywki. Więc napisałem że Colin ledwo zipie i wcale się nie pomyliłem. Ta gra działa na granicy płynności.

Cytat
Wynik Japonia - 800 x 600 - FPS [ im więcej tym lepiej ]
Ultra, cienie high - AA-OFF Anizo-OFF 29.2

Australia - 640 x 480 - FPS [ im więcej tym lepiej ]
Ultra, cienie high - AA-x4 Anizo-x8 33.2

Colin McRae DiRT
Australia - 1024 x 768 - FPS [ im więcej tym lepiej ]
Ultra, cienie medium - AA-OFF Anizo-OFF 30.7

Cytat
Niestety mówimy tutaj o bardzo niskich rozdzielczościach i naszym zdaniem nawet najmniej wymagający gracze mogą mieć problemy z graniem w rozdzielczości 800 x 600 z takimi detalami na 8600 GT.

Cytat
Japonia - 1024 x 768 - FPS [ im więcej tym lepiej ]
Medium, cienie medium - AA-OFF Anizo-OFF 36

Hiszpania - 1024 x 768 - FPS [ im więcej tym lepiej ]
Medium, cienie medium - AA-x4 Anizo-x8 32

Wielka Brytania (1) - 1024 x 768 - FPS [ im więcej tym lepiej ]
Medium, cienie medium - AA-OFF Anizo-OFF 35.3

Cytat(rahh)
golex nie wymagaj od JTK aż tak dokladnego czytania i rozumienia... on wie lepiej co ty masz i ile fps

Nie martw się od ciebie już nikt niczego nie wymaga.
Cytat
Ze względu na wymagania testy przeprowadzamy na 4 ustawieniach graficznych:

* Detale na Ultra + cienie Ultra (ręczne ustawienie w pliku konfiguracyjnym) - tylko dla najszybszych kart od GF'a 8800 i Radeona HD 2900 wzwyż
* Detale Ultra + cienie High
* Detale Ultra + cienie Medium
* Detale Medium (predefiniowane w ustawieniach gry) - dla kart, które mają mniej niż 50 FPS w 800 x 600 z detalami Ultra przy cieniach średniej jakości

RBK
Witam. Z początku sądziłem, że nowy PES będzie działał u mnie bezproblemowo (wymieniłem kompa na czas wyjścia nowej części). Jednakże wystąpiły drobne komplikacje. Mianowicie podczas gry w polu karnym, czyli w miejscu gdzie jest natłok ludzi, gra się spowalnia. Gdy gram sobie sam na swojej połówce, gra idzie płynnie. Co może być powodem tych problemów. Nadmieniam, iż parametry mojego kompa to:

Procesor: Intel Celeron 3.33 GHZ
Pamięć: 512 MB RAM
Karta Grafiki : NVidia Geforce 7300 GT/PCI/SSE2 256 MB RAM

Co może być nie tak?
Dziura-LBN
Mam ten sam problem co RBK

Athlon 3200+
1gb ram
Radeon 9500 Pro 64mb
Pablisso
Mam problem trochę podobny do moich poprzedników. Gra mi się tnie, tylko co jakiś czas chodzi płynnie.
Mój sprzęt:
Procek:AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+
1gb ram
Karta graficzna:NVIDIA GeForce 7800 GS (256 MB)
rangiz
Przecież nikt za Was nie doinwestuje w sprzęt. Niestety jednordzeniowe procesory są już przeżytkiem i tu bym upatrywał problemu.

Karta 9500 to zdecydowanie za mało do pesa, 7300 to niestety wykastrowany wynalazek, zastanawia mnie sprawa 7800 ale tu jest niezła karta i słaby proc.
diego_valkyr
Ja napisze tak na moim Athlon64 X2 3600+ 1GB DDR2 i GF FX 5700 gra działała płynnie jedynie na low, na ustawieniach medium było już strasznie, zaopatrzylem się w GF 7600GS i gra śmiga płynnie na high (1024x768) Jak dla mnie styka cool.gif Licze, że ten post po wcześniejszych może pomóc w sprawach pójdzie/nie pójdzie na high czy jak.. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.