Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes2008 - Wymagania Sprzętowe, Co Kupić?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
michal_f
Cytat
100% ----2 Ghz

to jest 100%, ale jednego rdzenia, a nie calego procka
Cytat
podzielenie ktore podalem pomaga odciazyc procesor i na tym polega zastosowanie w prockach dwoch rdzeni,

w jaki sposob odciaza procesor??co?? to, ze jedna czestotliwosc dzieli na 2, zal i nic wiecej... zastosowanie prockow wielordzeniowych polega na tym, ze skaldaja sie one z dwoch rdzenie wspolpracujacych ze soba, kazdy z nich ma dana czestotliwosc, czyli czterordzeniowy procek moze naraz obslugwac przynajmniej 4 aplikacje, ktore potrzebuja duza czestotliwosc do dzialanie, dam przyklad, grasz w colina, masz wlaczonego winampa, dvdripa i winrara pakujacego plik i nie masz zadnej zawiechy, wszytsko chodzi tak jakby byl wlanczony tylko jeden program, a rzeczywiscie chodza 4 i to bez zadnej zawiechy...

samuel moglbys przestac sie kompromitowac, wygralismy ta dyskusje i sam o tym wiesz, nie masz zadnego argumentu, a my mamy ponad sto wypowiedzi na roznych forach, wiec lepiej pogudz sie z przegrana bo opowiadasz glupoty i wprowadzasz ludzi w blad

Cytat
A 140% z tych 2GHz to jest 2,8GHz a więc wyliczone sposobem matematycznym wychodzi jak wół.

no wychodzi, ale tego sie nie dodaje, piszesz poprostu, ze z jednego pobiera 80, a z drugiego 60, nigdy sie tego nie sumuje
who_me
,,w jaki sposob odciaza procesor??co?? to, ze jedna czestotliwosc dzieli na 2, zal i nic wiecej... zastosowanie prockow wielordzeniowych polega na tym, ze skaldaja sie one z dwoch rdzenie wspolpracujacych ze soba, kazdy z nich ma dana czestotliwosc, czyli czterordzeniowy procek moze naraz obslugwac przynajmniej 4 aplikacje, ktore potrzebuja duza czestotliwosc do dzialanie, dam przyklad, grasz w colina, masz wlaczonego winampa, dvdripa i winrara pakujacego plik i nie masz zadnej zawiechy, wszytsko chodzi tak jakby byl wlanczony tylko jeden program, a rzeczywiscie chodza 4 i to bez zadnej zawiechy...
,,

Naucz sie najpier co to jest rdzen i co to jest procesor ,a potem zaczynaj cokolwiek pisac laugh.gif wlasciwie to nc. Nie znasz podstaw budowy procesor a rwiesz sie do zasad dzialania. Kompromitacja na calego ;] zreszta piszesz tutaj rzeczy oczywiste jednoczesnie uciekasz od tematu czyli - Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz,, to tekst twojego tak samo smiesznego kolegi ? Moze jednak zaczailes ,ze to 2Ghz jest dzielone podczas pracy co wspomaga efektywniejsza prace?moze boisz sie przyznac i pisze sz farmazony ?
,,samuel moglbys przestac sie kompromitowac, wygralismy ta dyskusje i sam o tym wiesz, nie masz zadnego argumentu, a my mamy ponad sto wypowiedzi na roznych forach, wiec lepiej pogudz sie z przegrana bo opowiadasz glupoty i wprowadzasz ludzi w blad,,

Jakie forum ?? wypowiedzi jakichs dzieciakow ?? jaka wojne dziecko kochane? pisze to dla smiechu bo mam dzis zly humor i tyle .

Znajdz konkretny art w ktorym pisze jak dzilaja procki lub napisz na forum pclab i nich ci dokladnie napisza co i jak . mua malenki :*
who_me
Cytat(Matiii @ Oct 14 2007, 21:14:00) [snapback]190777[/snapback]
Nie rozśmieszaj mnie wink.gif Jeżeli ci w czymś to pomoże to na PCLabie mam ok 8tys postów i nieco na tamtym forum wypowiadałem się w sprawie komputerów.Zresztą masz link do profilu http://forum.pclab.pl/index.php?showuser=67752

I proszę nie pisz że chcesz mnie przekonać.

w niczym mi to nie pomaga ,a jedyne co widze to ze admini sie z ciebie smieja i masz juz prawie bana za szczekanie tak jak tutaj.

Napisz ttam temat o prockach c2d i zobaczymy no chyba ze sie boisz nastepnych 10 % co u ciebie oznacza stalego bana hehehe laugh.gif
michal_f
Cytat
w niczym mi to nie pomaga ,a jedyne co widze to ze admini sie z ciebie smieja i masz juz prawie bana za szczekanie tak jak tutaj.

Napisz ttam temat o prockach c2d i zobaczymy no chyba ze sie boisz nastepnych 10 % co u ciebie oznacza stalego bana hehehe

no dobra ja napisze i zobaczymy, jak wroce ze szkoly to zobaczysz temacik na forum pclab

Cytat
jaka wojne dziecko kochane

jaka wojne??, czy ja napisalem ze mamy jakas wojne
Cytat
dyskusje
tak napisalem
Cytat
Jakie forum ?? wypowiedzi jakichs dzieciakow ??

forum idg.pl, jakis dzieciakow?? czy kolo ktory ma 22tys wypowiedzi jest jakims dzieciakiem, ktory sie nie zna?? chyba nie...
Cytat
Znajdz konkretny art w ktorym pisze jak dzilaja procki

juz podalem na poprzedniej stronie
Szejdi
Witam, ależ wy kombinujecie smile.gif

Jest jedna święta prawda i tyle, a mianowicie:
Cytat(Mike013 z Programosów)
2 rdzenie to tak jakby dwa osobne procesory.
Gdy włączysz np. archiwizowanie czegoś (jak wiadomo ta czynność pochłania dość znacznie moc obliczeniową cpu) to wykonuje tą czynność jeden rdzeń drugi się w to nie włącza nawet gdybyś nic innego na kompie nie robił, to drugi i tak bedzie nieaktywny. Natomiast jeżeli podczas tego powiedzmy archiwizowania włączysz jeszcze jakąś grę, to grą zajmie się ten drugi rdzeń ot cała filozofia.
Oba rdzenie nigdy nie będą wykonywały tej samej czynności, czyli np. tego archiwizowania czegoś (jakiegoś pliku).

Cytat
częstotliwość rdzeni się nie sumuje

Cytat
Mówiąc "obrazowo"...Kiedy pierwsze 3Ghz(1 rdzeń)zostanie wykorzystany wtedy "uaktywnia" sie drugie3Ghz(2 rdzeń) ale niegdy operacje nie są wykonywanie z prędkością 6Ghz.

To są suche fakty co do których nie ma wątpliwości i sensu kłótni.

Btw. Witam wszystkich użytkowników, bo niedługo chciałbym zagościć tu na dłużej - po premierze PES'a wink.gif
who_me
,,Mówiąc "obrazowo"...Kiedy pierwsze 3Ghz(1 rdzeń)zostanie wykorzystany wtedy "uaktywnia" sie drugie3Ghz(2 rdzeń) ale niegdy operacje nie są wykonywanie z prędkością 6Ghz,,

I wlasnie o to chodzilo bo niektorzy pisza tak - Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz,, -matiii txt

czyli nadal wychodzi na moje .
InOx
Moze pojdziecie sobie na irca i tam pogadacie o swoich problemach wacko.gif
michal_f
Cytat
po 2GHz na każdy rdzeń

no to tak jest , ale ty mowisz(samuel), ze caly procesor ma 2Ghz do wykorzystania, a prawda jest to, ze kazdy rdzen ma do wykorzystania 2Ghz, to jest tak jakby dwa procesory w jednym, ale trzeba pamietac, ze kazdy rdzen pracuje osobno i dlatego sie tego nie mnozy, tylko przy niektorych prockach dwurdzeniowych pisze sie 2x2.0Ghz(przyp. Pentium D) ale tego sie nie mnozy tylko tak zapisuje ze wzgledu na to, ze pentium d to byly poprostu dwa procesory P4 upchniete w jeden
Matiii
Cytat(samuel666 @ Oct 15 2007, 00:22:55) [snapback]190788[/snapback]

Napisz ttam temat o prockach c2d i zobaczymy no chyba ze sie boisz nastepnych 10 % co u ciebie oznacza stalego bana hehehe laugh.gif

Smieją się? laugh.gif Ostatnio w działach sprzętowych się nie udzielałem a % są raczej za jakieś pierdoły typu-przekleństwo czy też jakieś zachowanie odbiegające od regulaminu.

Myślałem że już dzisiaj to zrozumiesz,ale ty dalej swoje.RDZENIE SIĘ NIE SUMUJĄ ale jeżeli aplikacja korzysta z dwóch rdzeni to z jednego moze wziąć te 100% i z drugiego 100% czyli w naszym przykładzie C2D 2GHz będzie wynosiło takjakby 4GHz.Z jednego i z drugiego.
rangiz
Skończcie.
Bartolomeus
Ludzie nie ośmieszajcie sie mad.gif
Ja tez kiedys miałem drobna utarczke z Dawido23 ale jakos umieliśmy sie dogadac wiec nie wiem,moze na gg sobie wytłumaczcie i dojdźcie do porozumienia bo jak narazie tylko zaśmiecajcie forum i nabijacie posty mad.gif
Matiii
Cytat(rangiz @ Oct 15 2007, 15:59:13) [snapback]190860[/snapback]
Skończcie.

Jak coś Ci się nie podoba to masz taką opcję jak raportuj.A nie spamujesz jeszcze bardziej niż my. laugh.gif
KaroLus
Mógłby ktoś coś rzec?

Cytat(KaroLus @ Oct 14 2007, 20:20:56) [snapback]190760[/snapback]
Panowie co jestem w stanie zrobić, żeby zagrać na MEDIUM na 800x600? Jest to szczytem moim marzeń, gdyż posiadam nie lada słaby sprzęt:] Zaznaczam jednak, że na LOW 640x480 ani myśli o jakimkolwiek przycięciu :-P
A więc:
Athlon 1,4 GB
Radeon 9550
512RAM

Powiedzcie, czy dorzucenie drugiej 512mb Ramu jest tu w stanie coś zmienić? Procka raczej nie myślę wymieniać, bo chyba nie on odgrywa tu kluczowa rolę. Także proszę o wszelakie opinie, sugestie, rady. Z góry bardzo dzięki. Pozdrawiam;)

p.s. ahaa, może sterowniki do karty? Śmigam na tych z płyty, catalyst'ach? Jakie inne, lepsze polecacie?

golex
Mam pytanie, żeby miec lepszą grafike w grze to lepiej mieć włączoną opcje FRAME SKIPPING czy wyłączoną????.
kksm
Tez jestem ciekaw i co daje zaznaczenie wait for v-sync
Dziura-LBN
Niech dana bedzie gra, ktora obsluguje technologie dzielenia watkow, pisana defacto pod procesory wielordzeniowe, ale mimo to jeden z watkow bedzie potrzebowal mocy zalozmy az 3ghz.

Wasza klotnia sprowadza sie do tego ze na procesorze o 50 rdzeniach, kazdy taktowany 2ghz ta gra nie ruszy, a na procku 2 rdzeniowym kazdy po 4ghz bedzie hulac elegancko.

Łatwo wydedukowac kto mial racje...
michal_f
Cytat
Wasza klotnia sprowadza sie do tego ze na procesorze o 50 rdzeniach, kazdy taktowany 2ghz ta gra nie ruszy, a na procku 2 rdzeniowym kazdy po 4ghz bedzie hulac elegancko.

ocb?? czy ktos tak napisal?? ludzie czytajcie co piszemy, a nie przeczytacie jeden post i juz wyskakujecie z jakimis nieprawdziwymi faktami
Cytat
Mam pytanie, żeby miec lepszą grafike w grze to lepiej mieć włączoną opcje FRAME SKIPPING czy wyłączoną????.

jesli sie nie myle to po wlaczeniu tej opcji aplikacja omija bledne klatki i prze to gra chodzi szybciej, ale sa wieksze przyciecia obrazu
Cytat
Mógłby ktoś coś rzec?

radze wymienic karte graficzna, bo masz odsc slaba, a najwiecej zalezy wlasnie od grafiki
Cytat
Tez jestem ciekaw i co daje zaznaczenie wait for v-sync

LINK
KaroLus
Cytat(michal_f @ Oct 15 2007, 16:09:16) [snapback]190905[/snapback]
radze wymienic karte graficzna, bo masz odsc slaba, a najwiecej zalezy wlasnie od grafiki

A mój słaby procek pociągnie te nowsze karty?
Szejdi
Heh... no procek jest dość słaby (prędkość procka mierzy się w gigahercach GHz a nie gibabajtach GB jak to napisałeś wink.gif ).
Teraz żeby nadrobić słaby procek musiałbyś wsadzić dość mocną kartę graficzną, ale z drugiej strony procek może hamować kartę...
Powiedz ile masz pieniędzy to się coś wymyśli smile.gif
Dziura-LBN
michal_f:
uwierz mi, ze gdybym przeczytal jeden post to nie raczylbym cie komentarzem, bo po co? ale jak sie przez trzy strony czyta o rzeczach, o ktorych nie traktuje temat to wynikowo mam prawo to skomentowac.

Wszystko mozna zrozumiec i zinterpretowac conajmniej dwojako. Wiec zarowno jak ty zle zinterpretowales moje slowa, tylko dlatego ze czytales je doslownie, a nie ze zrozumieniem, tak samo od 3 stron nie mozecie sie dogadac, a zaraz wyjdzie, ze jednak jestescie ziomki, bo w efekcie mowiliscie to samo tylko sie zle zrozumieliscie. I zakonczcie offtopic.

Jezeli chcesz kontynuowac dyskusje to powiedz mi dlaczego na moim Athlonie 2500+, 1gb, Radeon 9500PRO Pes2008 (1024x768 medium) chodzi dobrze, ale przycina w momentach wiekszego natezenia zawodnikow na ekranie? Dodam ze uzytkownicy z duzo lepszymi kartami graficznymi, a prockami podobnymi maja ten sam problem. Czy jak podkrece go na 3200+ (2,2ghz), albo nawet na 2,4ghz to bedzie roznica? Gdzies tam pojawily sie tez wypowiedzi ze u kogos Pes smiga na 2ghz juz elegancko. Dlaczego nie u mnie? Nie moge sobie poradzic z tym problemem. Tylko nie doradzaj zmiany kompa bo tyle to sam potrafie wywnioskowac...
JTK
Cytat(Dziura-LBN @ Oct 15 2007, 18:42:33) [snapback]190923[/snapback]
michal_f:
uwierz mi, ze gdybym przeczytal jeden post to nie raczylbym cie komentarzem, bo po co? ale jak sie przez trzy strony czyta o rzeczach, o ktorych nie traktuje temat to wynikowo mam prawo to skomentowac.

Wszystko mozna zrozumiec i zinterpretowac conajmniej dwojako. Wiec zarowno jak ty zle zinterpretowales moje slowa, tylko dlatego ze czytales je doslownie, a nie ze zrozumieniem, tak samo od 3 stron nie mozecie sie dogadac, a zaraz wyjdzie, ze jednak jestescie ziomki, bo w efekcie mowiliscie to samo tylko sie zle zrozumieliscie. I zakonczcie offtopic.

Jezeli chcesz kontynuowac dyskusje to powiedz mi dlaczego na moim Athlonie 2500+, 1gb, Radeon 9500PRO Pes2008 (1024x768 medium) chodzi dobrze, ale przycina w momentach wiekszego natezenia zawodnikow na ekranie? Dodam ze uzytkownicy z duzo lepszymi kartami graficznymi, a prockami podobnymi maja ten sam problem. Czy jak podkrece go na 3200+ (2,2ghz), albo nawet na 2,4ghz to bedzie roznica? Gdzies tam pojawily sie tez wypowiedzi ze u kogos Pes smiga na 2ghz juz elegancko. Dlaczego nie u mnie? Nie moge sobie poradzic z tym problemem. Tylko nie doradzaj zmiany kompa bo tyle to sam potrafie wywnioskowac...

Problem się bierze że ludzie nie rozróżniają Athlonów XP od 64 i później tłuką farmazony.
Opinie traktuj z przymrużeniem oka, bo dla części userów piękne śmiganie to 20 fpsów.
Trudno wnioskować przed ukazaniem się pełnej wersji, ale oceniając sprawę po demku normalne granie zaczyna się od PIV/Athlon64 2Ghz, 1GB ram, 8600GT/7900GS
Szejdi
Dziura-LBN a mi PES chodzi na procku 1.8GHz happy.gif
Tylko, że Core 2 Duo biggrin.gif

Cytat
Trudno wnioskować przed ukazaniem się pełnej wersji, ale oceniając sprawę po demku normalne granie zaczyna się od PIV/Athlon64 2Ghz, 1GB ram, 8600GT/7900GS

Taki konfig pozwala na gre na 1280x1024 i detale FULL wink.gif
Cytat
Czy jak podkrece go na 3200+ (2,2ghz), albo nawet na 2,4ghz to bedzie roznica? Gdzies tam pojawily sie tez wypowiedzi ze u kogos Pes smiga na 2ghz juz elegancko.

Podkręcić nie zaszkodzi, powinno być ciut lepiej, ale na wiele nie licz.
Nie chodzi Ci, bo masz kartę przestarzałą, jakbyś kupił 8600GT to by Ci już dużo lepiej działał, bo 86GT nie skaluje się z procesorem (aż tak bardzo jak np. 79GS).
JTK
Cytat(Szejdi @ Oct 15 2007, 19:03:10) [snapback]190933[/snapback]
Taki konfig pozwala na gre na 1280x1024 i detale FULL wink.gif

7600 ddr3 zatyka się przy wyświetlaniu animacji i powtórek, do tego slowy w tłoku pod polem karnym. 1280x1024 na tej rozdzielczości gra większość właścicieli LCD. PESy zawsze do komfortowej rozgrywki wymagają stałych 60 fpsów i high (pamiętaj że patche z pierwszej półki dodatkowo zwiększają wymagania).
Matiii
Cytat(KaroLus @ Oct 15 2007, 16:58:08) [snapback]190884[/snapback]
Mógłby ktoś coś rzec?

Pierwsza rzecz to karta graficzna wink.gif Wymień na coś pokroju GF7300gt DDR3 co najmniej wink.gif
Szejdi
Cytat
Wymień na coś pokroju GF7300gt DDR3 co najmniej

Albo na takie cuś: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=7525 i prodkręć to :]
Matiii
Cytat(Szejdi @ Oct 15 2007, 19:22:34) [snapback]190944[/snapback]

No to na pewno lepsze,ale i też droższe.A co do podkręcania to przydałoby się tongue.gif Ale jak się na tym nie zna to polecałbym przeczytanie kilku artykułów na ten temat tongue.gif
michal_f
Dziura-LBN
masz najnowsze stery?? bo to bardzo duzo daje, po drugie masz dosc slaba karte graficzna i wine lezy po tej stronie, bo sam napisales "ale przycina w momentach wiekszego natezenia zawodnikow na ekranie?", karta nie radzi sobie z tak duzym obciazeniem(moje zdanie moge sie mylic), mozesz podkrecic procek, doda Ci to troche fps-ow, szejdi juz Ci to napisal

Cytat

tego juz nie podkrecisz, bo to jest poprostu GeForce 8600GT, ale juz podkrecony, a karte polecam, czytalem recenzje i radzi sobie bardzo dobrze
Dziura-LBN
Cytat(JTK @ Oct 15 2007, 18:59:53) [snapback]190930[/snapback]
Problem się bierze że ludzie nie rozróżniają Athlonów XP od 64 i później tłuką farmazony.
Opinie traktuj z przymrużeniem oka, bo dla części userów piękne śmiganie to 20 fpsów.

duzo w tym prawdy, w sumie sporo userow nie wie nawet jakiego ma kompa a sie wypowiada. zastanawia mnie tylko czy athlon xp zakrecony wstepnie na 2,2ghz, a moze nawet na 2,4 przy wymianie karty graficznej by podolal... normalnie mam te 60fps wymagane do plynnej gry, ale w momentach zageszczenia zawodnikami spada na 30-40 i wtedy juz gorzej.

Cytat(Szejdi @ Oct 15 2007, 19:03:10) [snapback]190933[/snapback]
Podkręcić nie zaszkodzi, powinno być ciut lepiej, ale na wiele nie licz.
Nie chodzi Ci, bo masz kartę przestarzałą, jakbyś kupił 8600GT to by Ci już dużo lepiej działał, bo 86GT nie skaluje się z procesorem (aż tak bardzo jak np. 79GS).

niestety mam agp, wiec 86 odpada, zarowno jak i 79. wystarczy mi 60fps na medium i luksus. jakies propozycje?

Cytat(michal_f @ Oct 15 2007, 20:08:46) [snapback]190957[/snapback]
Dziura-LBN
masz najnowsze stery?? bo to bardzo duzo daje, po drugie masz dosc slaba karte graficzna i wine lezy po tej stronie, bo sam napisales "ale przycina w momentach wiekszego natezenia zawodnikow na ekranie?", karta nie radzi sobie z tak duzym obciazeniem(moje zdanie moge sie mylic), mozesz podkrecic procek, doda Ci to troche fps-ow, szejdi juz Ci to napisal
tego juz nie podkrecisz, bo to jest poprostu GeForce 8600GT, ale juz podkrecony, a karte polecam, czytalem recenzje i radzi sobie bardzo dobrze

mam stery, wiem ze za stara. ale nie chce za wiele inwestowac w tego dziadka, a wymiana calego sprzetu poki co nie wchodzi w gre. moglbym kupic jakas karte w przystepnej cenie, ktora by pociagnela tego pesa na medium, ale musialbym miec gwarancje ze wtedy nie zamuli procek, bo tego juz nie wymienie ze wzgledu na mobo
rangiz
QUOTE(Matiii @ Oct 15 2007, 16:16:57) [snapback]190870[/snapback]
Jak coś Ci się nie podoba to masz taką opcję jak raportuj.A nie spamujesz jeszcze bardziej niż my. laugh.gif

Donosicielstwem się brzydzę, mam nadzieję, że Ty również? rolleyes.gif

Staram się tylko przypomnieć, że zeszliście nieco dalej niż potrzeba w tym temacie.
Szejdi
Dziura-LBN a może napiszesz ile masz pieniędzy ?!
Bo ja na razie to ty chcesz polepszyć kompa od tak za darmo dry.gif
MakssPl
Qrwa... dzisiaj dostałem 6800xt z naprawy i dostałem do dupy egzemplarz... wogole nie da sie potokow odblokowac.. i na medium 800x600 leadnie dziala ale np. na 1024x840 zamula...
rangiz
A co byś chciał innego? Ciesz się, że w 800x600 chodzi, bo przy obecnych grach to już jedna z nielicznych.
Dziura-LBN
Cytat(Szejdi @ Oct 15 2007, 20:40:03) [snapback]190976[/snapback]
Dziura-LBN a może napiszesz ile masz pieniędzy ?!
Bo ja na razie to ty chcesz polepszyć kompa od tak za darmo dry.gif

hahah... za darmo umarło. 8800 w wersji 640mb odpada to wiadomo napewno tongue.gif realnie patrzac mysle ze wiecej jak 300zl nie wloze w tego grata. wolalbym jak najmniej, wiadomo, allegro jak najbardziej, nawet uzywana. interesuje mnie tylko model, ktory moglby z reszta mojego configu ogarnac tego pesa na medium, o detalach high nie marze (czy to w ogole by bylo mozliwe przy tym procu, jesli tak to czy z czyms na agp?). Zastanawia mnie czy cos pokroju r9800pro/xt, gf6600 juz by moglo to osiagnac? czy jeszcze wyzej trzeba szukac...
michal_f
wiesz, najlepiej zeby sie wypowiedzialy osoby, ktore maja te karty... bo testow akurat tych kart nie widzialem, nie wiem jakie maja mozliwosci, procek to nie masz najlepszy, spobuj O/C powinno troche pomoc, ale cudow nie oczekuj, bo jesli karty nie wymienisz to duzo nie osiagniesz
Szejdi
Hmm.. zainteresuj się tymi kartami:
http://allegro.pl/item256577259_asus_gf760..._fvat_raty.html (tutaj w tytule aukcji jest napisane DDR3 a w opisie DDR2 więc spytaj sprzedawcę wink.gif )
http://allegro.pl/item253224818_palit_gefo...128bit_box.html
http://www.allegro.pl/item255188681_agp_pa...ddr3_sonic.html

Wzrost wydajności będzie spory, powinno wystarczyć do gry na MEDIUM.
adamgala
Co mam kupić aby hrać na high quality: mam i troche sie tnie...

Geforce7100gs 256

2,66 ghz pentium4

512 RAm
Matiii
Zdecydowanie kartę.To co masz nie można nazwać kartą.

@Szejdi-najlepsze będzie GF7300gt Palit DDR3 bo to w pierwszym linku jest na DDR2 mimo że w opisie jest podane DDR3 ale to albo błąd albo lanie wody.Te karty od Asusa z pasywem są na DDR2
OskaR
Co mozecie doradzic z tych i tych kart

Moje fundusze to 550-650zl
KaroLus
Cytat(Szejdi @ Oct 15 2007, 16:35:22) [snapback]190916[/snapback]
Heh... no procek jest dość słaby (prędkość procka mierzy się w gigahercach GHz a nie gibabajtach GB jak to napisałeś wink.gif ).
Teraz żeby nadrobić słaby procek musiałbyś wsadzić dość mocną kartę graficzną, ale z drugiej strony procek może hamować kartę...
Powiedz ile masz pieniędzy to się coś wymyśli smile.gif

Zgadza się, w GHz, pomyłka drobna , pisałem z marszu.

No nie mam za dużo tych pieniędzy. W sumie kompa zmieniać na dobre planuje około czerwca, także teraz bardzo byłbym szczęśliwy gdyby na przykład samo dołożenie RAMU pozwoliło mi grac na 800x600 na Medium, no ale szczerze mówiąc wątpię wink.gif
Da się coś wykombinować ?
michal_f
zobacz TE , TE i TE testy kart graficznych
Dziura-LBN
Cytat(Szejdi @ Oct 15 2007, 21:28:23) [snapback]191006[/snapback]

Cytat(Matiii @ Oct 15 2007, 22:18:39) [snapback]191028[/snapback]
@Szejdi-najlepsze będzie GF7300gt Palit DDR3 bo to w pierwszym linku jest na DDR2 mimo że w opisie jest podane DDR3 ale to albo błąd albo lanie wody.Te karty od Asusa z pasywem są na DDR2

No dobra a Fortron FSP400-60PFN (400watt) to uciagnie np tego palita 73gt?
Matiii
Cytat(Dziura-LBN @ Oct 16 2007, 14:22:55) [snapback]191063[/snapback]
No dobra a Fortron FSP400-60PFN (400watt) to uciagnie np tego palita 73gt?

Spokojnie,bez najmniejszego problemu.
Abedi_Pele
Ja mam athlona 4000+ ,do tego gf 8600 gt i pes w rozdziałce 1280 na 1024 chodzi jak marzenie (max detal),juz nie mowiac o przepieknie wygladajacej trawie:)
Phantom
Jeszcze gwoli ścisłości odnośnie procesorów wielordzeniowych. smile.gif

Panowie nie potrafili przejrzyście wytłumaczyć zasady działania procesora wielordzeniowego samuelowi666/Cthulhu
Procesor dwurdzeniowy np. Dual Core, Core 2 Duo, Athlon X2 ma:
1 rdzeń- X GHz
2 rdzeń- X GHz
Dla przykładu Dual Core E2140 ma:
1 rdzeń- 1.6 GHz
2 rdzeń- 1.6 GHz

Jeżeli aplikacja jest zoptymalizowana do pracy na np. dwóch rdzeniach to będzie korzystała z dwóch smile.gif
Jeżeli aplikacja jest zoptymalizowana pod jeden rdzeń będzie korzystała tylko z jednego ( smile.gif ), lecz można ustawić koligacje na inne programy działające w tle na drugi rdzeń. Czasem trzeba zmienić koligacje dla danej gry na jeden rdzeń gdy nie obsługuje wielu gdyż znacznie spada wydajność.

Albo Core 2 Quad, który ma ( jak sama nazwa wskazuje smile.gif ) cztery ( 4) rdzenie.
Np. Core 2 Quad Q6600, który ma 2.4 GHz, czyli:
1 rdzeń- 2.4 GHz
2 rdzeń- 2.4 GHz
3 rdzeń- 2.4 GHz
4 rdzeń- 2.4 GHz

Aplikacje napisane pod cztery rdzenie wykorzystają ten potencjał herców, lecz na razie programy użytkowe np. gry "dopiero zaczynają działać" na dwóch rdzeniach. Podobno Crysis ma wykorzystywać cztery rdzenie ( ale nie pamiętam gdzie to wyczytałem i czy jest to pewne)

[spoiler]Ryszard się w grobie przewraca...[/spoiler]
SyNowizna
P IV 2,8
3x512 MB RAM TwinMOS
Galaxy 7300GT Zalman Edition

w sobote testy - musi pojsc na HIGH smile.gif
zywul
Jak przetestujesz to pokaż screeny i powiesz czy ci na high poszło. Chcę zobaczyć jak pesik nowy wygląda na takiej karcie, bo sprzęt mam podobny i nową kartę też podobną kupuję.
who_me
Cytat(Phantom @ Oct 19 2007, 02:27:02) [snapback]191474[/snapback]
Jeszcze gwoli ścisłości odnośnie procesorów wielordzeniowych. smile.gif

Panowie nie potrafili przejrzyście wytłumaczyć zasady działania procesora wielordzeniowego samuelowi666/Cthulhu
Procesor dwurdzeniowy np. Dual Core, Core 2 Duo, Athlon X2 ma:
1 rdzeń- X GHz
2 rdzeń- X GHz
Dla przykładu Dual Core E2140 ma:
1 rdzeń- 1.6 GHz
2 rdzeń- 1.6 GHz

Jeżeli aplikacja jest zoptymalizowana do pracy na np. dwóch rdzeniach to będzie korzystała z dwóch smile.gif
Jeżeli aplikacja jest zoptymalizowana pod jeden rdzeń będzie korzystała tylko z jednego ( smile.gif ), lecz można ustawić koligacje na inne programy działające w tle na drugi rdzeń. Czasem trzeba zmienić koligacje dla danej gry na jeden rdzeń gdy nie obsługuje wielu gdyż znacznie spada wydajność.

Albo Core 2 Quad, który ma ( jak sama nazwa wskazuje smile.gif ) cztery ( 4) rdzenie.
Np. Core 2 Quad Q6600, który ma 2.4 GHz, czyli:
1 rdzeń- 2.4 GHz
2 rdzeń- 2.4 GHz
3 rdzeń- 2.4 GHz
4 rdzeń- 2.4 GHz

Aplikacje napisane pod cztery rdzenie wykorzystają ten potencjał herców, lecz na razie programy użytkowe np. gry "dopiero zaczynają działać" na dwóch rdzeniach. Podobno Crysis ma wykorzystywać cztery rdzenie ( ale nie pamiętam gdzie to wyczytałem i czy jest to pewne)
[spoiler]Ryszard się w grobie przewraca...[/spoiler]

Napisales rzecz oczywista ,ale nam wszystkim chodzilo o praktyczne zastoswanie 2 czy 4 rdzeni. To ,ze na 1 i 2 moze byc 1,6 i 1,6 to jest oczywiste .Chodzilo o to jaka moc (mhz) maja obydwa rdzenie w czasie np .gry. Niktorzy twierdzili ,ze wynosi ona 3,2 Ghz na e2140 biggrin.gif:D
SyNowizna
Cytat(zywul @ Oct 19 2007, 12:54:29) [snapback]191485[/snapback]
Jak przetestujesz to pokaż screeny i powiesz czy ci na high poszło. Chcę zobaczyć jak pesik nowy wygląda na takiej karcie, bo sprzęt mam podobny i nową kartę też podobną kupuję.

ok, nie ma sprawy.
wlasnie niedawno zakupilem 2x512 RAM i 7300GT na allegro, a ze mieszkam w akademiku i tu siedze na lapku, to sprawdze na stacjonarnym dopiero jutro, jak wroce do domu:)

w demku powinno swobodnie hulac na high, nie liczac powtorek, ale mam nadzieje ze na fullu juz takiego ciecia nie bedzie:)
piokaka
Ja mam:

Core 2 Duo E 4400
2048 MB RAM DDR2 800MHZ
Leadetek Ge Force 8800 GTS 320 MB DDR3

I PES2008 śmiga mi na maks detalach smile.gif
Szejdi
I co w związku z tym ? huh.gif

Przecież to oczywista oczywistość, że na takim sprzęcie chodzi na full...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.