Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes2008 - Wymagania Sprzętowe, Co Kupić?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
michal_f
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 17:02:15) [snapback]190653[/snapback]
Z tego co piszesz to masz najszybszy procesor na rynku WOW laugh.gif

zenada, on napisal, ze jeden rdzen ma 2 ghz a sa dwa czyli tak jakby 4 ghz na caly procek, ale tego sie nie sumuje, bo kazdy rdzen dziala osobno, jeden odciaza drugi, a ty dalej te swoje durne odzywki, juz udowodnilismy kto ma racje(my), wiec przestan juz robic z siebie blazna

i male juz potwierdzenie moje tezy
LINK
przeczytaj 1 i drugi post i juz nie wmawiaj mi, ze ten koles sie nie zna, cytaty o jakich mowie
moje pytanie zadane jakis czas temu
Cytat
aha i jeszcze takie pytanko, zauwazylem, ze w peockach athlon 64 czestotliwosc taktowania procesora jest mnozona x2, a w core 2 duo nie, dlaczego?

odpowiedz
Cytat
Nie jest mnozona x2. to napisal jakis idiota, ktory mysli ze naciagnie "zielonych" na takie cos.
Procesor ma czestotliwosc 2800 mhz na kazdy rdzen i podobnie jak w intelu czestotliwosci sie nie dodaja

czyli na rdzen wypada osobna czestotliwosc, np 2 ghz na rdzen czyli 2x2.0Ghz, a nie 4 jak niektorzy pisza, jak juz napisalem kazdy rdzen dziala osobno
who_me
Osobnik w poscie nr2 zle sie wyrazil bo masz 2 Ghz KTORE SA DZIELONE NA DWA RDZENIE przy programach ktore na to pozwalaja czyli tak jak pisalem wczeniej -core1 40% a core2 10% ----przykladowo

Zanim zaczniesz uzywac takich ookreslen jak blaznowanie to polecam znalesc konkretne dowody na twoja teorie rolleyes.gif a nie pojedyncze zdania.
michal_f
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 17:31:21) [snapback]190659[/snapback]
Osobnik w poscie nr2 zle sie wyrazil bo masz 2 Ghz KTORE SA DZIELONE NA DWA RDZENIE przy programach ktore na to pozwalaja czyli tak jak pisalem wczeniej -core1 40% a core2 10% ----przykladowo

jezu, jaki ty jestes niemadry ile razy mozna tlumaczyc, on sie nie pomylil(z kad takie przypuszczenia) nie ma 2ghz dzielonego na dwa rdzenie tylko sa 2ghz na jeden rdzen czyli 2x2.0ghz ile mozna pisac, a ty dalej swoje...

CZTAJ kolejne potwierdznie mojej tezy
who_me
Kolejny raz sie osmieszasz dajac takie linki biggrin.gif:D Przeciez oni kompletnie nie wiedza co i jak.Znajdz sobie na jakiej zasadzie dzialaja dwa rdzenie w normalnym artykule , a dajesz nie pojedyncze wypowiedzi osob ktore maja w nickach 92, 90 ,,,,,,to chyba data urodzenia.
SyNowizna
o Boze, jakie tutaj dzieciatka przesiaduja...

core2duo np. 2,2Ghz to znaczy, ze procek ma na 1 rdzeniu 2,2GHz i na 2 - 2,2GHz, czyli razem 4,4Ghz?? wiekszej glupoty nie slyszalem, hehe

popieram calkowicie samuel'a666, a reszcie polecam wieksze zainteresowanie tematem prockow 2 i 4rdzeniowych, a nie sluchanie Pana w sklepie komputerowym w Tesco:P

jesli chodzi o czestotliwosc, to zatrzymala sie ona na ok 4GHz i teraz tylko dokladaja cache..

PS. niebawem kupuje sobie INTEL Core8okta (2,6GHz x 8 = bede mial proca 20 GHz!!!) ;P
who_me
http://pclab.pl/art13928-5.html

Bardzo przepraszam ,ze wczesniej tego nie dalem ....sam nie wiem jak moglem przeoczyc ten art .

Mam nadzije ,ze szczeniak o nicku mati i jego bratnia dusza michal_f racza przeczytac to co jest zapisane na CZTERECH STRONACH i zastanowia sie nad swiomi orginalnymi teoriami na temat dwoch rdzeni laugh.gif
snake
Nie bądź śmieszny człowieku, bo ja mając teraz procesor dwurdzeniowy zauwazam bardzo znaczącą różnice, juz nie mówiąc o grach, ale o samej pracy przy komputerze. Miałem wcześniej Athlona 2,4Ghz. Teraz mam 1.8ghz x 2 i działa o niebo lepiej.
Chuja wiesz a się wypowiadasz.
Każdemu szczerze polecam procesor dwurdzeniowy. PES2008 nawet raz mi nie przyciął na max detalach.
zyga
a ja mam 2 x 2,66 GHZ...na max sobie nie pogram smile.gif mam geforce 6600 moze dlatego xD

samuel666 ma racje :]
michal_f
Cytat
http://pclab.pl/art13928-5.html

Bardzo przepraszam ,ze wczesniej tego nie dalem ....sam nie wiem jak moglem przeoczyc ten art .

Mam nadzije ,ze szczeniak o nicku mati i jego bratnia dusza michal_f racza przeczytac to co jest zapisane na CZTERECH STRONACH i zastanowia sie nad swiomi orginalnymi teoriami na temat dwoch rdzeni

i co to ma byc ten artukulik?? co on udowadnia??

Cytat
core2duo np. 2,2Ghz to znaczy, ze procek ma na 1 rdzeniu 2,2GHz i na 2 - 2,2GHz, czyli razem 4,4Ghz?? wiekszej glupoty nie slyszalem, hehe

doklanie, jedynie jak juz wczesniej pisalem tego sie nie mnozy razy dwa tylko pisze 2x2.0Ghz, bo kazdy rdzen dziala osobno

Cytat
PS. niebawem kupuje sobie INTEL Core8okta (2,6GHz x 8 = bede mial proca 20 GHz!!!) ;P

nie bedziesz mial procka 20Ghz, tylko pracka z osmioma rdzeniami po 2.6 Ghz kazdy, to jest roznica,

aha jesli wedlug was te 2 Ghz dzieli sie na dwa rdznie to jak bedzie pracowac procesor osmiordzeniowy, ktory za kilka lat sie pojaiw(juz intel to zapowiadal)?? co?? przeciez to jest nielogoczne, 2 Ghz dzilone na 8?? zastanowcie sie co wy mowicie...
snake
Cytat(zyga @ Oct 14 2007, 18:38:16) [snapback]190677[/snapback]
a ja mam 2 x 2,66 GHZ...na max sobie nie pogram smile.gif mam geforce 6600 moze dlatego xD

samuel666 ma racje :]

Ja mam 7600 i idzie jak burza.

Nie ma racji smile.gif

biggrin.gif
who_me
Cytat(snake @ Oct 14 2007, 16:35:47) [snapback]190676[/snapback]
Nie bądź śmieszny człowieku, bo ja mając teraz procesor dwurdzeniowy zauwazam bardzo znaczącą różnice, juz nie mówiąc o grach, ale o samej pracy przy komputerze. Miałem wcześniej Athlona 2,4Ghz. Teraz mam 1.8ghz x 2 i działa o niebo lepiej.
Chuja wiesz a się wypowiadasz.
Każdemu szczerze polecam procesor dwurdzeniowy. PES2008 nawet raz mi nie przyciął na max detalach.

Oczywiscie ,ze komfort jest przy pracy z windowsem i grach.Ktos powiedzial inaczej?

Dla pesa 2008 liczy sie praktycznie tylko karta graficzna ,a potrafi sie zadowolic 512 ram.
Testowalem pesa2008 na moim quad3,2 i gf88 640 mb vs athlon64 2,4 ghz _ karta z pierwszego kompa i praktycznie roznicy klatek nie zobaczylem przy powtorkach(podczas meczy na bylo 60fps tu i tu)
Dopiero po wsadzeniu gf7300gt do tego athlona zaczely sie schody.

Snake -Jak ,,burza,, to chodzi na 7300gt podczas gry ,ale problemy zaczynaja sie dopiero przy cut scenkach.Mam duzo lepsza karte i potrafi czasem minimalnie zwolnic przy powtorkach przy max details i max rozdzialce wiec przestan bajkowac z tym swoim 7600gs/gt i core 2duo /x2 1,8 Ghz ;]

michal_F -widac jak ci sie chcialo przeczytac caly tekst . I przestan sie glupio pytac co i jak bo ja napewno nie bede ci wykladal na czyniki pierwsze z powodu twojego lenistwa.Tam jest wszystko bvardzo ladnie opisane.

2x1,8 Ghz --rakieta biggrin.gif laugh.gif
snake
Gram na rodziałce 1024x768 i nie tnie mi, na cut scenkach niewiele wolniej toczy się akcja, ale się nie tnie.
who_me
CZyli moj quad to az 4 x 2,4 Ghz laugh.gif przepraszam bo po oc to bedzie 3,2 Ghz x 4 = 12,8 Ghz biggrin.gif:D:D
snake
Aha i jeszcze jedno, ten mój procek co mam da się podkręcić bez większego problemu do 3ghz, czyli odpowiednikowi za 3 tyś zł. smile.gif Rakieta ...

Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 18:56:09) [snapback]190686[/snapback]
CZyli moj quad to az 4 x 2,4 Ghz laugh.gif przepraszam bo po oc to bedzie 3,2 Ghz x 4 = 12,8 Ghz biggrin.gif:D:D

Podniecasz się jakbyś przyszedł z forum fotka.pl. Ten sam poziom.

Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 19:06:41) [snapback]190692[/snapback]
to jest athlon x2 czy c2d? jakie mobo?

c2d
who_me
Cytat(snake @ Oct 14 2007, 16:58:39) [snapback]190687[/snapback]
Aha i jeszcze jedno, ten mój procek co mam da się podkręcić bez większego problemu do 3ghz, czyli odpowiednikowi za 3 tyś zł. smile.gif Rakieta ...
Podniecasz się jakbyś przyszedł z forum fotka.pl. Ten sam poziom.

Bez problemu to jezeli sie trafi dobry egzemplaz ,a obecnie sprzedawane koncza sie na 2,6-2,8 o ile ma sie odpowiednie chlodzenie,,,

to jest athlon x2 czy c2d? jakie mobo?
michal_f
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 18:56:09) [snapback]190686[/snapback]

przeczytaj chodciaz raz co napisalem... tego sie nie mnozy tylko sie zapisuje w takiej postaci, czyli 4x3.2Ghz, kapujesz?? chyba nie... co?? aha tak twoj quad to 4x2.4Ghz czyli na kazdy rdzen przypada 2.4Ghz...
aha i przecztalem cly ten artukul i jakos nie znalazlem nic co by potwierdzalo twoja teze...

zalazcam fotek, tam chyba wyraznie widac dwa rdznie po 2.4Ghz
jeszcze cos poszukam jak znajde to napewno tutaj dodam
snake
Tak w ogóle to mógłby tu zajrzeć moderator, bo niezły Ot się zrobił.
who_me
Cytat(michal_f @ Oct 14 2007, 17:11:46) [snapback]190696[/snapback]
przeczytaj chodciaz raz co napisalem... tego sie nie mnozy tylko sie zapisuje w takiej postaci, czyli 4x3.2Ghz, kapujesz?? chyba nie... co?? aha tak twoj quad to 4x2.4Ghz czyli na kazdy rdzen przypada 2.4Ghz...
aha i przecztalem cly ten artukul i jakos nie znalazlem nic co by potwierdzalo twoja teze...

Jezli to ma byc prowaokacja dzikie ktorej mam ci podadac to wszystko to .... tam wszystko ladniej est opisane tylko przeczytaj 10 x ...niektorzy tak maja tongue.gif

Powiedz mi jedno ,,,,jezeli przykladowo gramy w gre na athlon 1,0 ghz to oczywistym jest ,ze gra ma do dyspozycji 1,0Ghz
Jezeli gramy na athlon x2 1,8 to ile gra dostaje z tego procesora(mhz) ? Nie obchodzi mnie jak sie pisze .

- 1,8 Ghz podzielone np. na jeden rdzen 40% z 1,8 i core2 - 20% z 1,8 Ghz ???

-Gra dostaje na core1 1,8 i core2 1,8 ????

EDIT- nie wiem co to za screeen ,ale nie widze tutaj rzeczywistego zastosowania dwoch rdzeniu do np.gier

Z tego co podales moge sie domyslic ze wybierasz odp B laugh.gif Naprawde radze przeczytac ten art w calosci lub inny i zobaczyc swoja mine po zapoznaniu sie z faktami.
michal_f
Cytat
Powiedz mi jedno ,,,,jezeli przykladowo gramy w gre na athlon 1,0 ghz to oczywistym jest ,ze gra ma do dyspozycji 1,0Ghz
Jezeli gramy na athlon x2 1,8 to ile gra dostaje z tego procesora(mhz) ? Nie obchodzi mnie jak sie pisze .

- 1,8 Ghz podzielone np. na jeden rdzen 40% z 1,8 i core2 - 20% z 1,8 Ghz ???

-Gra dostaje na core1 1,8 i core2 1,8 ????

to zalezy od tego czy ta gra obsluguje 2 rdzenie... to glownie o to chodzi, ze rdzenie dziela sie zadaniami, np. jak grasz to jeden obsluguje gre, a drugi np. w tym czasie wlaczonego winampa lub jakis inny program, dziala to tak samo jak masz wlonczone 2 programy, bo nie tylko o gry chodzi

Cytat
EDIT- nie wiem co to za screeen ,ale nie widze tutaj rzeczywistego zastosowania dwoch rdzeniu do np.gier

Z tego co podales moge sie domyslic ze wybierasz odp B Naprawde radze przeczytac ten art w calosci lub inny i zobaczyc swoja mine po zapoznaniu sie z faktami.

czytaj powyzej, jak widzisz nie wybralem zadnej z tych odpowiedzi, bo nie bylo wariantu trzeciego, ze gra oblsuguje tylko jeden rdzen
who_me
Cytat(michal_f @ Oct 14 2007, 17:31:53) [snapback]190699[/snapback]
to zalezy od tego czy ta gra obsluguje 2 rdzenie... to glownie o to chodzi, ze rdzenie dziela sie zadaniami, np. jak grasz to jeden obsluguje gre, a drugi np. w tym czasie wlaczonego winampa lub jakis inny program, dziala to tak samo jak masz wlonczone 2 programy, bo nie tylko o gry chodzi

Zaraz padne czlowieku ph34r.gif Przeciez oczywiste ,ze chodzi o obs dwoch rdzeni!!!! i to ze jeden robi to a teamten cos innego to tez jest oczywiste.

Przeciez od poczatku tego serialu chgodzi o TAKTOWANIE( w Mhz) w czasie np. grania . Chodzi tutaj o maxymalna moc dostepna dla gry !!! wybierasz A czy B ?

Podalem przyklad z athlonem ktory przy max strenie ma moc 1,0 ghz wiec teraz odpowiedz jakie max taktowanie bedzie mial cpu x2 2,4 przy MAX STRESIE ?
michal_f
czyli jak mowiesz, ze mam wybrac, to wiebieram A, moge nawet zapodac linka
, ale to o niczym nie swiadczy, przecierz rozchodzi sie o to czy procek ma czestliwosc taktowania dzielona na 2 czy kazdy rdzen ma swoja czestotliwosc...

edit, sory troche cie zle zrozumialem, wybieram A i B bo kazdy rdzen ma swoja czestotliwosc i podczas gdy jest wlaczona jedna aplikacja to czestotliwosc jest pobierana prawie rowno z dowch rdzeni, kumasz?? co widac na tym sreenie powyzej
Matiii
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 17:02:15) [snapback]190653[/snapback]
Z tego co piszesz to masz najszybszy procesor na rynku WOW laugh.gif

Mod to powinien ciebie zbanowac za odzywki ,a do tego za prowokacje glupota rolleyes.gif

Jakie linki ??Do kilku postow dzieciarni z innego forum ?

Uswiadom sobie ,ze twoj procek jest low-endem wsrod C2D i ma tylko te 2,13 Ghz dzielone w zeleznosci od potrzeby na 2 rdzenie.

Przepraszam bardzo a czy ja napisałem że mam C2D?Naucz sie czytać nic o tym nawet nie pisałem.Ja mam procesor jednordzeniowy.

Aha i nie powtarzaj po mnie moich zwrotów,sam wymyśl co masz napisać a nie odwracasz moje wypowiedzi przeciwko mnie.Jesteś smieszny,a raczej żałosny.Podaj chociaż jeden link.
Polecam ci poczytanie forum forum.PCLab.pl.Jest to chyba największego forum o komputerowe.Poczytaj trochę a potem się wypowiadaj.Bo to co tutaj przedstawiasz jest poniżej wszelkiej krytyki i nie jest to już smieszne.
who_me
Ok. ja wysiadam

Przeciez podalem A - ,, procek ma czestliwosc taktowania dzielona na 2,,

B- ,, kazdy rdzen ma swoja czestotliwosc,, A i B to to samo co napisales wiec dlaczego nie o to sie rozchodzi ?? hahahahahhahahh biggrin.gif:D

Opisz to na przykladzie gry .

Mati sczekaczu linka masz podanego troche wczesniej (wlasnie z pclabu art)

,,Przepraszam bardzo a czy ja napisałem że mam C2D?,, a co to zmienia ?? biggrin.gif:D:D:d
Matiii
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 20:05:44) [snapback]190715[/snapback]
Ok. ja wysiadam

Przeciez podalem A - ,, procek ma czestliwosc taktowania dzielona na 2,,

B- ,, kazdy rdzen ma swoja czestotliwosc,, A i B to to samo co napisales wiec dlaczego nie o to sie rozchodzi ?? hahahahahhahahh biggrin.gif:D
Opisz to na przykladzie gry .

Mati sczekaczu linka masz podanego troche wczesniej (wlasnie z pclabu art)

No to po raz kolejny się ośmieszasz.Bo w tamtym linku nic nie jest napisane o tym.

Snake masz rację,że on sie wziął z jakiegoś forum o niższym poziomie.

A ty samuel nawet nie umiesz czytać tego co ja piszę.A więc moze jeszcze raz.Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz.J
who_me
,,A ty samuel nawet nie umiesz czytać tego co ja piszę.A więc moze jeszcze raz.Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz.,,

Umarlem biggrin.gif

Dobra chlopaki ;] ja juz nie ma sily.Mijecie te swoje ilestam wiecej mhz niz macie. Juz mi jest to obojetne .
Matiii
Ale my nie musimy ciebie uswiadamiać.Chcemy ci udowodnic twoją głupotę.Napisałeś juz moze 20 postów.I dałeś tylko jeden link który o niczym nie mówi.Michal_f dawał wiele linków i screenów.A ty dalej swoje.Jak już jesteś taki tego pewnien to napisz moze o tym książkę.
who_me
Cytat(Matiii @ Oct 14 2007, 18:24:07) [snapback]190723[/snapback]
Ale my nie musimy ciebie uswiadamiać.Chcemy ci udowodnic twoją głupotę.Napisałeś juz moze 20 postów.I dałeś tylko jeden link który o niczym nie mówi.Michal_f dawał wiele linków i screenów.A ty dalej swoje.Jak już jesteś taki tego pewnien to napisz moze o tym książkę.

Dobrze ,dobrze malenki .Uswiadomoles mi tylko to ,ze nie ma sensu gadac z ludzmi ,ktorzy maja mniej niz 18 lat na tym forum.
michal_f
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 20:27:58) [snapback]190724[/snapback]
Dobrze ,dobrze malenki .Uswiadomoles mi tylko to ,ze nie ma sensu gadac z ludzmi ,ktorzy maja mniej niz 18 lat na tym forum.

hah, lol, nie wiek swiadczy o dojrzalosci... taki oftop dla wywyzszajacych sie
Matiii
Myślisz że wiek o czymś świadczy?Ty mając 18 lat możesz być głupszy od dziecka z podstawówki.Ale w twoim przypadku to chyba wiek podany w profilu jest jednak trafny.
michal_f
jesli sie komus nudzi, to radze zajrzec tutaj, zalozylem temat, jak dziala procek dwurdzeniowy(czestotliwosc czy kazda na rdzen czy jedna na kilka rdzeni) LINK jak narazie 1-0 dla mnie
aha tutaj artykul LINK radze przecztac przed ostatni akapit zaraz pod screenem
Matiii
Szkoda na niego nawet zakładania tematu.I tak zaraz wyskoczy z jakimś głupim argumentem.Jak dla mnie to jest tak banalne że nawet tego nie warto tłumaczyć,zresztą jemu nie da się wytłumaczyć.
Bartolomeus
Nie ważne kto ma racje bo to zaszło za daleko mad.gif
nabiliścje po 10 postów a na temat nic nie napisaliście!
Szejdi
Hah, niezła dyskusja, więc ja jako osoba obiektywna wink.gif też się wypowiem.

Jeżeli chodzi o procesory dwurdzeniowe Intela, które mają np. 2.0GHz to ich się ani nie sumuje ani nie dzieli, po prostu każdy rdzeń pracuje z daną częstotliwością, tak jakby... hmm... masz dwie ręce i każda jest w stanie podnieść 10kg, ale to nie znaczy, że podniesiesz 20kg wacko.gif

Bo jeżeli chodzi o procesory Pentium D to są tak jakby 2 procesory upchnięte w jednym układzie, czyli np. 2x3Ghz, ale ten procesor wcale nie będzie wydajniejszy od C2D 2,13GHz bo to jest całkiem inna, nowsza technologia wykonania 65nm, więcej pamięci cache L2 itd. wink.gif

Reasumując:
C2D 1.8GHz to nie jest 2x1.18GHz
Core Quad to nie jest 4 x 2.4GHz

Pentium D 2 x 2.9GHz jest wolniejszy od C2D 2.0GHz, ale szybszy od Pentium 4 3.6GHz...

biggrin.gif
michal_f
no i potwierdziles tym tylko moja teze, ze kazdy rdzen ma swoje taktowanie i nie dzieli sie czestotliwosci, ani nie mnozy
fajny ten przyklad podales tongue.gif
Matiii
No przykład bardzo dobry wink.gif Chyba temat już zakończony,bo nie sądzę aby Pan samuel miał jeszcze jakieś wątpliwości.
who_me
Oczywiscie ,ze brak tongue.gif Przeciez link do wypowiedzi dwoch osob i jedna przypadkowa osoba na forum to niesamowite dowody tongue.gif

Moze niech ten osobnik odniesie sie do txt osobnika o nicku mati

,,Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz.,,

,,masz dwie ręce i każda jest w stanie podnieść 10kg, ale to nie znaczy, że podniesiesz 20kg ,,

Czyli wychodzi na moje biggrin.gif:D:biggrin.gif:D

Czyli wynika z tego ,ze podniesc 10kg(2ghz) i przy pracy moze te 2Ghz podzielic na dwie rece--czyli tak jak od poczatku mowilem,,, laugh.gif

Tylko nie iwem z czego wy sie tutaj cieszycie buhahahhaa ze wyszlo na moje ?? laugh.gif

biggrin.gif
Matiii
Cytat(samuel666 @ Oct 14 2007, 21:59:45) [snapback]190748[/snapback]
Oczywiscie ,ze brak tongue.gif Przeciez link do wypowiedzi dwoch osob i jedna przypadkowa osoba na forum to niesamowite dowody tongue.gif
Moze niech ten osobnik odniesie sie do txt osobnika o nicku mati

,,Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz.,,
biggrin.gif

Jak byś to przeczytał 20 razy to może byś doszedł że napisałem to samo co chociażby szejdi w swoim przykładzie.Nie doszukuj się jakiś małych literówek,bo chyba nic innego zaprezentować nie potrafisz ;)Jeżeli aplikacja korzysta z dwóch rdzeni to ma do dyspozycji 4GHz nie wiem czego można tutaj nie zrozumieć.Z jednego sobie weźmie załóżmy 1,8GHz i z drugiego 1,5GHz.Może jeszcze narysuje ci to?Bo nie wiem jak można to po raz setny tłumaczyć.
Szejdi
Teraz to już Cie nie rozumiem, ale wiem jedno - JA mam rację laugh.gif
Częstotliwości rdzeni Core 2 Duo i Athlon X2 się NIE DODAJE!
who_me
,,masz dwie ręce i każda jest w stanie podnieść 10kg, ale to nie znaczy, że podniesiesz 20kg ,,

Czyli wychodzi na moje biggrin.gif:biggrin.gif

Czyli wynika z tego ,ze podniesc 10kg(2ghz) i przy pracy moze te 2Ghz podzielic(niekonicznie na takie same czesci) na dwie rece--czyli tak jak od poczatku mowilem,,,

Tylko nie iwem z czego wy sie tutaj cieszycie buhahahhaa ze wyszlo na moje ??

Chlopaki uswiadomcie sobie to ,ze was czas okazal sie zmaronwanym . ;]
Szejdi
Nie, to znaczy, że jedna ręka podniesie 10kg i druga ręka podniesie 10kg i obie ręce razem podniosą 10kg.

Chłopie: http://forum.programosy.pl/1-vt75407.html?start=0 tutaj to jest opisane na chłopski rozum wink.gif
who_me
Tak ,ale to ze razem podniosa 10kg(2ghz) to znaczy ,ze i tak to bedzie 2ghz podzielone na rozne czesci np core1 10 % o core 2 90%

100% ----2 Ghz
Jacek1
Witam wszystkich mam taka prozbe zebyscie mi doradzili co mam zrobic a mianowicie :
mam zamiar dokupic 2 karte graficzna i zrobic sli ale nie wiem czy sie to oplaci
moja karta to WINFAST GF 6600GT 128 MB - PX6600GT TDH .
Bedzie to dobre rozwiazenie czy kupic inna karte. Dzieki za odpowiedz
tu daje linka do karty niekierojcie sie tylko cena podana na tej stronie
http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...5&grupa=140
Szejdi
Nie rozumiem tego co napisałeś smile.gif

Chodzi o to, że system XP PRO 32bit nie obsługuje 2 rdzeni, więc jeżeli rdzeń nr1 nie zostanie użyty w 100% to rdzeń nr.2 będzie nieaktywny.
Np. w trakcje pakowania RAR'ów gdy jeden rdzeń będzie użyty w 80% a ty włączysz drugi plik do pakowania to uaktywnią się 2 rdzenie naraz.
michal_f
Cytat(Szejdi @ Oct 14 2007, 22:07:35) [snapback]190752[/snapback]
Teraz to już Cie nie rozumiem, ale wiem jedno - JA mam rację laugh.gif
Częstotliwości rdzeni Core 2 Duo i Athlon X2 się NIE DODAJE!

my to wiemy, no przynajmniej ja wiem, ze to rozumie

Cytat
Jeżeli aplikacja korzysta z dwóch rdzeni to ma do dyspozycji 4GHz nie wiem czego można tutaj nie zrozumieć.

wiem ocb

Cytat
Czyli wynika z tego ,ze podniesc 10kg(2ghz) i przy pracy moze te 2Ghz podzielic na dwie rece--czyli tak jak od poczatku mowilem,,,

boze, ty jestes taki durny czy tylko takiego udajesz, nie masz juz argumentow, wiec probujesz jakis durnych zagrywek
Cytat
masz dwie ręce i każda jest w stanie podnieść 10kg, ale to nie znaczy, że podniesiesz 20kg

kazda reka, czyli jedna moze podniesc 10kg czyli 2x10, bo masz 2 rece(tj 2x2.0Ghz w naszym przypadku, ale tego sie nie mnozy), a nie jak ty napisales, ze dwie rece moga podniesc 10kg, czyli jedna 5kg

Cytat
Mówiąc "obrazowo"...Kiedy pierwsze 3Ghz(1 rdzeń)zostanie wykorzystany wtedy "uaktywnia" sie drugie3Ghz(2 rdzeń) ale niegdy operacje nie są wykonywanie z prędkością 6Ghz.
KaroLus
Panowie co jestem w stanie zrobić, żeby zagrać na MEDIUM na 800x600? Jest to szczytem moim marzeń, gdyż posiadam nie lada słaby sprzęt:] Zaznaczam jednak, że na LOW 640x480 ani myśli o jakimkolwiek przycięciu :-P
A więc:
Athlon 1,4 GB
Radeon 9550
512RAM

Powiedzcie, czy dorzucenie drugiej 512mb Ramu jest tu w stanie coś zmienić? Procka raczej nie myślę wymieniać, bo chyba nie on odgrywa tu kluczowa rolę. Także proszę o wszelakie opinie, sugestie, rady. Z góry bardzo dzięki. Pozdrawiam;)

p.s. ahaa, może sterowniki do karty? Śmigam na tych z płyty, catalyst'ach? Jakie inne, lepsze polecacie?
who_me
Obsluguje dwa rdzenie ,ale tylko sp2

Chodzi mi o to ,ze np c2d 2,0 podczas gry(obsluga x2) rozmieszcza(nie bede uzywal dzielic bo nietkorzy maja problemy) moc(mhz) na dwa rdzenie np 1-50% procka ,2-50% procka , a NIE w ten sosob -

,,Procesor majacy 2x2GHz w aplikacji która korzysta z tych dwóch rdzeni ma tak jakby do zarządzenia 4GHz po 2GHz na każdy rdzeń.I dalej sie ośmieszasz,,

To totalny belkot biggrin.gif

,,Jeżeli aplikacja korzysta z dwóch rdzeni to ma do dyspozycji 4GHz nie wiem czego można tutaj nie zrozumieć,,

Ktos to napisal ?? belkot pana z marketu ?
Szejdi
A ja to napiszę po swojemu i idę spać bo jutro szkoła biggrin.gif

Gra obsługująca 2 rdzenie może podzielić procesy jednego rodzaju na 1 rdzeń a procesy innego rodzaju na drugi rdzeń. A gra która nie obsługuje 2 rdzenie daje 100% mocy 1 i 2 rdzenia w jedne i drugie procesy.

Dobra ide spać bo juz sam sie gubie w tym co pisze, napisze moze rano na swierzy umysl happy.gif
Matiii
Samuel,według twojego rozumowania wprowadzenie 2 rdzeni nie jest potrzebne bo procesor i tak ma taką samą moc.Zrozum:

2GHz to-100%

Gra która korzysta z 2 rdzeni może sobie zagospodarować z pierwszego np:80% i z drugiego np:60% A więc 60%+80%=140%

A 140% z tych 2GHz to jest 2,8GHz a więc wyliczone sposobem matematycznym wychodzi jak wół.
who_me
Cytat(Matiii @ Oct 14 2007, 20:54:06) [snapback]190772[/snapback]
Samuel,według twojego rozumowania wprowadzenie 2 rdzeni nie jest potrzebne bo procesor i tak ma taką samą moc.Zrozum:

2GHz to-100%

Gra która korzysta z 2 rdzeni może sobie zagospodarować z pierwszego np:80% i z drugiego np:60% A więc 60%+80%=140%

A 140% z tych 2GHz to jest 2,8GHz a więc wyliczone sposobem matematycznym wychodzi jak wół.

podzielenie ktore podalem pomaga odciazyc procesor i na tym polega zastosowanie w prockach dwoch rdzeni,a to co napisales to .....eh ale pozostawie bez odzewu .

Czy ty jestes opozniony ?sprawia ci przyjemnosc takie pisanie farmazonow?

http://forum.pclab.pl/

tu masz forum jezeli lubisz ta strone !zrob topic i anpisz zeby ci dokladnie wszystko wyjasnili jak nie wiesz jak to dizala.
Matiii
Nie rozśmieszaj mnie wink.gif Jeżeli ci w czymś to pomoże to na PCLabie mam ok 8tys postów i nieco na tamtym forum wypowiadałem się w sprawie komputerów.Zresztą masz link do profilu http://forum.pclab.pl/index.php?showuser=67752

I proszę nie pisz że chcesz mnie przekonać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.