Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mistrzostwa Świata 2006
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
kemocik
QUOTE(Bo0os @ Jun 13 2006, 11:21:53) [snapback]72350[/snapback]

Oglądając wczorajszą konferencje prasową byłem zszokowany! Ebi zapomniał polskiego języka w gębie! (...)

LOL
Przecież Smolarek w dzieciństwie wyjechał z Polski, to nawet nie jest dziwne, że tak słabo po polsku gada. Poza tym, później wiadomo - grał w Holandii, teraz w Niemczech.
Naprawdę niezłe spostrzeżenie ;D
A co do późniejszej wypowiedzi o Janasie, to on jest znany z tego, że im krócej odpowie, tym bardziej jest z siebie zadowolony wink.gif
zborek
Noi Braziliana wygrała.Jednak co klasa to klasa.Kaka dla mnie zawodnikiem meczu,swietnie dryblowal noi ta piekna bramka.Zdenerwowal mnie za to Ronaldo,który prawie ciagle stal i nic nie robil na boisku,nawet belch do pilki nie skoczyl.Szkoda,że nie dał zagrac dla Gilberto,ale coz. smile.gif
Fidos'ek
QUOTE(Nelson @ Jun 13 2006, 07:13:19) [snapback]72329[/snapback]

Serbowie też nic nie pokazali... wink.gif

Togo,Ghana,WKS,Angola,Iran -->> Spodziewałem się dużo mniej po nich, a tu masz... świetnie grali.

Moze gra Serbow nie byla az tak efektowna jak np Ghany ale napewno lepiej zagrali od Polaków tongue.gif
lucio
QUOTE(zborek @ Jun 13 2006, 23:02:55) [snapback]72513[/snapback]

Noi Braziliana wygrała.Jednak co klasa to klasa.Kaka dla mnie zawodnikiem meczu,swietnie dryblowal noi ta piekna bramka.Zdenerwowal mnie za to Ronaldo,który prawie ciagle stal i nic nie robil na boisku,nawet belch do pilki nie skoczyl.Szkoda,że nie dał zagrac dla Gilberto,ale coz. smile.gif

Ronaldo już tak gra od dłuższego czasu, co najgorsze nawet ma kłopoty z przyjęcami piłki ( zdaje sie ze ze 3 razy ją stracił w ten sposób. Zbędne kilogramy procentująsmile.gif Brazylia gra dokładnie tak jak sie można by było spodziewać, co onacza że z mistrzostwa nici:)
saper
W jakim ustawieniu powinna wyjść reprezentacja Pawła Janasa w meczu z Niemcami ?smile.gif

Mój typ:

---------------------------Boruc

-Baszczyński---Jop---Bąk---Żewłakow

-----------------Radomski

-Smolarek----Szymkowiak---Krzynówek

---Żurawski--------------Jeleń

Pozdrawiam,
saper
daniel1990
Myśle że Szymkowiak z tą formą nie nadaje sie do 1st składu rolleyes.gif
qazwsx
Juz pisalo na onecie ze zagramy 4-4-1-1
Wysunięty Smolarek i za nim Żurawski a na prawej pomocy Jelen a reszta składu taka sama jak z Ekwadorem.
Prawdopodobnie zagramy tak :
Boruc - Żewłakow, Bąk, Jop, Baszczyński - Krzynówek, Sobolewski, Radomski, Jeleń, Żurawski - Smolarek
Dowód
Nelson
Jaki jest wasz typ na króla strzelców ? Mój to Pauleta...
Bo0os
QUOTE(Nelson @ Jun 14 2006, 14:34:17) [snapback]72581[/snapback]

Jaki jest wasz typ na króla strzelców ? Mój to Pauleta...

No też myśle że on ale Kaka też może pokazać smile.gif

QUOTE(daniel1990 @ Jun 14 2006, 12:03:18) [snapback]72565[/snapback]

Myśle że Szymkowiak z tą formą nie nadaje sie do 1st składu rolleyes.gif

I Krzynówek i Baszczyński i cała reszta biggrin.gif Bo w meczu z ekwadorem nikt nie był w formie tongue.gif

Obstawiam wynik 3:0 na naszą niekorzyść i mam nadzieje że sie myle smile.gif

A tera fajny dowcip:

W meczu, Polacy strzelą cztery gole: dwie Podolski i dwie Klose. Buachachacha xD

:|
tomek828
wg mnie krolem strzelcow zostanie Ronaldo lub ewentualnie w ostatecznosci Klose
Andzi
Ku*** ja to czułem, że Sobol dostanie druga zółta kartke:/ Janas chuj powinien zmienic Sobolewskiego za Szymkowiaka ph34r.gif
T-Mac
brawo za walke
szkoda ze tak wyszlo sad.gif
Węgluś
mad.gif ale nie wszystko stracone. możemy wygrać przewagą bramek tylko musimy je nastrzelać kosta ryce
Bo0os
THE END

wkurwia mnie jeszcze postawa Janosika na meczu.Zamiast podrywać piłkarzy do walki jak to robi niemiecki kołcz to ten siedzi i wykrzywia te kaplatą morde popijając wode za nasze pieniądze.Postawa piłkarzy była dobra tylko szkoda że dopiero w meczu z niemcami.

tak miało być i tyle...
WąSu
Ogromna walka ,szkoda. Dla mnie najbardziej zawiódł Żurawski. Brawa dla Boruca!

P.S Janas powinien sie podać do dymisji.
Riki101
Ale nie w 91 minucie to mnie najbardziej zabolalo jeb.. Mundial chodzilo o Szwabów
zborek
Kurde jaka lipaaaa.....a moglo byc tak fajnie,bo ten remis bylby bardzo dorby z Niemcami,ale w ostatniej minucie pantera musial podac i ptasia twarz zdobyl bramke :jejku: .Zdenerwował mnie troche Sobolewski,bo wiedzial,ze ma zolta kartke,ale specjalnie jescze wjechal w Klose,ale z drugiej strony Janas takze mogl pomyslec i zdjac wczesniej SObola.I tak mielismy troche szczescia,bo te dwie poprzeczki no ale NIemcy dopieli swego.
Zawodnik meczu dla mnie Boruc,na pochwale zasluguje takze Jelen,Smolarek,Bąk i Baszczu to nawet niezle grali,ale Krzynowek,Żuraw tragedia normalnie wstyd mi za nich wielcy tu kozaki.NOi teraz do domu Polska moze sie pakowac.Z tym Ekwadorem mogli wygrac to teraz jakbysmy przegrali z Niemcami to i tak duze szanse by byly,ale Janas musial spiperzyc i temu sa takie konsekwencje. :evil:
Patriota
QUOTE(Andzi @ Jun 14 2006, 22:44:29) [snapback]72629[/snapback]

Ku*** ja to czułem, że Sobol dostanie druga zółta kartke:/ Janas chuj powinien zmienic Sobolewskiego za Szymkowiaka ph34r.gif

QUOTE(Bo0os @ Jun 14 2006, 22:47:12) [snapback]72632[/snapback]

THE END

wkurwia mnie jeszcze postawa Janosika na meczu.Zamiast podrywać piłkarzy do walki jak to robi niemiecki kołcz to ten siedzi i wykrzywia te kaplatą morde popijając wode za nasze pieniądze.Postawa piłkarzy była dobra tylko szkoda że dopiero w meczu z niemcami.

tak miało być i tyle...

co wy k**wa chcecie od Janasa. przecież to był bezmyślny faul sobola, którego nie można było przewidzieć to wina samego zawodnika.
a od podrywania są kibice, którzy znowu byli fantastyczni!!! pomimo, że było ich dwa razy mniej byli najgłośniejsi przez całe 90 minut!!!
i co teraz płaczki po Dudku!! Boruc udowodnił, że jest najlepszy!!!
krolu
Zostawcie Janasa bo to dzieki niemu gramy na tych j****ch mistrzostwach...Moze zle trafił ze zmianami ale wiedział ze jak wprowadzi takiego typa Lewandowskiego to napewno nieutrzymamu remisu...trudno stało sie i trzeba zagrac tak samo z Kostaryką bo mamy jeszcze szanse...pozdrawiam
POLSKAAAAAA BIAŁO CZERWONI....
zborek
Krolu,ale mi szanse,usielbysmy wygrac z Kostaryka conajmniej 5-0 i NIemcy musieli by wygrac z Ekwadorem i KOstaryka z Ekwadorem i wtedy NIemcy wychodza z 1 i licza sie bramki,a Ekwador ma 2,Kostaryka tez 2,a my nawet jednej nie strzelilismy.

mad.gif
Fidos'ek
nie strzelilismy ale strzelimy... ale awans byl mozliwy, wiara czyni cuda a czasami pech zaprzepaszcza wszystkie marzenia sad.gif
WąSu
Prawda jest taka że Janas pomijając kilka nazwisk przy nominacjach na mundial sam postawił wszystko na jedną karte ... i niestety przegrał. Musi uderzyć się w pierś i odejść z klasą. Chyba że pojedzie Kostaryke 5-0 ,a reszta wyników się ułoży.

P.S Janas to farciarz ,ciągle tli się promyk nadzieji...oby nie zgasł po jutrzejszym meczu.
Rasialdinho0
To nie jest jeszcze koniec blink.gif

Niemcy 6 pkt

Ekwador 3

Kostaryka 0

PL 0

Jutro kostaryka wygrywa z ekwadorem 1-0

pozniej niemcy jada ekwador najlepiej do zera

i na koncu polska MUSI conajmniej z kostaryka 2-0 wygrac

koncowa tabela

N 9

PL 3

Kosta 3

Ekw 3

i polska wchodzi roznica bramek bo ekw ma 2 , kosta 3 ale wiecej straconych od polakow

(lol jakby tak sie stalo to niezlego fuksa bysmy mieli , ale ta kombinacja alpejska raczej nie wyjdzie blink.gif )
krolu
QUOTE(zborek @ Jun 14 2006, 23:08:07) [snapback]72639[/snapback]

Krolu,ale mi szanse,usielbysmy wygrac z Kostaryka conajmniej 5-0 i NIemcy musieli by wygrac z Ekwadorem i KOstaryka z Ekwadorem i wtedy NIemcy wychodza z 1 i licza sie bramki,a Ekwador ma 2,Kostaryka tez 2,a my nawet jednej nie strzelilismy.

mad.gif

nieprawda!Dzisiaj wygrywa Kostaryka 2-0, Niemcy wygrywają także 2-0 i my jedziemy2-0 z Kostaryką i wchodzimy z 2 miejsca...A tak wogóle to nie lubie takich jak Ty, choc jest takich kibiców wielu mad.gif Jak drużynie idzie ładnie no to jesteście kibicami, ale jak juz cos niewychodzi to odwracacie sie plecami...Ja osobiście wierze w to ze awansujem, a jezeli nie to odejdziemy w wielkim stylu...z reszą zobaczymy za parenaście godzin, wtedy dopiero mozna gadac...pozdrawiam
lucio
QUOTE(Patriota @ Jun 14 2006, 22:55:50) [snapback]72637[/snapback]

co wy k**wa chcecie od Janasa. przecież to był bezmyślny faul sobola, którego nie można było przewidzieć to wina samego zawodnika.
a od podrywania są kibice, którzy znowu byli fantastyczni!!! pomimo, że było ich dwa razy mniej byli najgłośniejsi przez całe 90 minut!!!
i co teraz płaczki po Dudku!! Boruc udowodnił, że jest najlepszy!!!

A jaki jest sens trzymać na boisku zawodnika który jest wyrażnie zmęczony i nie ma sił na akcje zaczepne?(Krzynówek) Po to istnieje ławka rezerwowych. Jeżeli grasz o zwycięstwo to nie możesz sie bronić i dokonywać defensywnych zmian.
Rivaldinho
A co do meczu Polska-Niemcy,to akcja w końcówce to istny niewypał naszej obrony która zamiast potroić napastników : Klose i Neuvilla to wzięła się za Odonkora który był kasowany w pojedynkę przez M.Żewłakowa który powininen zagrać tak czy owak do końca meczu.Ta akcja z dwiema poprzeczkami to chyba robota K.Górskiego że to nie wpadło.Szok.Bye bye Polsko sad.gif
Czarny
na co ten tępy janas czekał ze zmianami... na czerwo czy strate bramki? ehhh mad.gif
saper
Nie ma co rozpaczać, Janas do dymisji. Jutro trzeba się modlić za Kostarykańczyków Wanchope hattricka ;- D

Coś na poprawienie humoru:

IPB Image

Pozdrawiam,
saper
Regz
Co do Janasa to akurat nie mam większych zarzutów. Przez całe prawie spotkanie grała najlepsa 11 i nie było większego sensu tego zmieniać.
Wielkie brawa oczywiście dla Boruca, Jelenia, Żewłakowa (chyba o nim zapomnieliście!) i paru jeszcze zawodników. Oczywiście najbardziej zawiedli Żurawski i Krzynówek sad.gif
Uznanie za walkę i serce bo w końcu pokazali to na co czekaliśmy.
Można powiedzieć że znowu się nie udało ale przynajmniej przegraliśmy w naprawde dobrym stylu i po wyrównanym meczu więc naprawde nie mamy sie czego wstydzić!
CJ-2005
moze sie uda w RPA 2010
Crawler
Jak się w ogóle dostaniemy. Ten mecz pokazał, że Polska to jedna wielka słabizna. W obronie graliśmy nieźle... ale pomoc i atak prawie w ogóle nie istniały. Żurawski nie wiem czy nie chciało mu sie grać czy co, Krzynówek jest juz chyba za stary. Dobrze że Rasiaka nie wpuścił. Jednak czekał za długo ze zmianami.
Graliśmy jak nigdy, przegraliśmy jak zawsze.
lucio
QUOTE(Lookkas_fan @ Jun 15 2006, 09:48:49) [snapback]72666[/snapback]

Jak się w ogóle dostaniemy. Ten mecz pokazał, że Polska to jedna wielka słabizna. W obronie graliśmy nieźle... ale pomoc i atak prawie w ogóle nie istniały. Żurawski nie wiem czy nie chciało mu sie grać czy co, Krzynówek jest juz chyba za stary. Dobrze że Rasiaka nie wpuścił. Jednak czekał za długo ze zmianami.

30 letni Krzynówek jest dla Ciebie za stary? a Żurawski zdaje sie że jest rok młodszy, wiec wiek przedemerytalny?
zborek
QUOTE(krolu @ Jun 15 2006, 00:11:34) [snapback]72646[/snapback]

nieprawda!Dzisiaj wygrywa Kostaryka 2-0, Niemcy wygrywają także 2-0 i my jedziemy2-0 z Kostaryką i wchodzimy z 2 miejsca...A tak wogóle to nie lubie takich jak Ty, choc jest takich kibiców wielu mad.gif Jak drużynie idzie ładnie no to jesteście kibicami, ale jak juz cos niewychodzi to odwracacie sie plecami...Ja osobiście wierze w to ze awansujem, a jezeli nie to odejdziemy w wielkim stylu...z reszą zobaczymy za parenaście godzin, wtedy dopiero mozna gadac...pozdrawiam

WeS mnie niewku$$$ noobku....mowisz,ze nie lubisz takich jak ja i,ze niby jak zle idzie druzynie to juz nie jestem za nia.Jakbys nie wiedzial jestem kibicem AFC od 4 lat i zawsze jestem na dobre i na zle z klubem.
Zastnaow sie co piszesz,bo gowno wiesz....
lucio
Zdaje sie że to o czym dyskutujecie to sie nazywa "Kibic sukcesu"
Bo0os
QUOTE(Lookkas_fan @ Jun 15 2006, 07:48:49) [snapback]72666[/snapback]

Świetne zdanie! Tak naprawde niesztuką jest sie bronić, ale sztuką jest wyprowadzać skuteczne kontrataki.
Crawler
QUOTE(lucio @ Jun 15 2006, 10:02:20) [snapback]72667[/snapback]

30 letni Krzynówek jest dla Ciebie za stary? a Żurawski zdaje sie że jest rok młodszy, wiec wiek przedemerytalny?

A widziałeś jak grali ? Krzynówek nie miał siły już w 30 minucie meczu. A Żuraw cały czas pierniczył. Co sie stało z tymi piłkarzami smile.gif
korzen
QUOTE(tomekronaldo @ Jun 14 2006, 21:44:02) [snapback]72626[/snapback]

wg mnie krolem strzelcow zostanie Ronaldo lub ewentualnie w ostatecznosci Klose

hahah, Ronaldo...niema to jak obiektywne wypowiedzi ;DDDD

Szkoda meczu, Janas mogl zmienic Sobola...zna dobrze jego charakter;/ No ale coz, matematyczne szanse jeszcze są
krolu
to chyba Tobie zborek sie cos po********o bo rozmawiamy teraz o Reprezentacji Polski a nie o Arsenalu...Co to wogóle za porównanie...Do krytyki to wszyscy kuzwa są.
crusader
czesc
wiecie gdzie mozna zobaczyc, sciagnac filmiki z trybun podczas mś2006
np. podczas hymnu badz przy dopingu
poluje na takie filmiki
pozdrawiam
Dorin
Zastanawiam sie kto zastąpi Janasa...bo to że odejdzie jest chyba pewne. Modlę się tylko żeby zatrudnili jakiegoś profesjonaliste a nie kolejnego amatora. Może Lemera zwolnią bo Tunezja coś daje du**, to by było coś...albo chociaż Kasperczaka..smile.gif ,ale nie pewnie będzie Piechniczek albo inne bagno nierozumiące nowoczesnego footbolu mad.gif .
tomek828
...moze postawio na Gmocha smile.gif lub na rownie genialnego Jana Tomaszewskiego... smile.gif

żal
Dorin
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1340594,wiadomosc.html .................OBY !!!!!!!
jastrzab
QUOTE(tomekronaldo @ Jun 15 2006, 13:32:07) [snapback]72722[/snapback]

...moze postawio na Gmocha smile.gif lub na rownie genialnego Jana Tomaszewskiego... smile.gif

żal

KONIEC MUNDIALU![*]

Kasperczak moze smile.gif
Songo Q
Mam parę refleksji odnośnie meczu z Niemcami i ogólnie rzecz biorać postawy naszej drużyny podczas tych mistrzostw.

Stoczylismy heroiczny bój z Niemcami, gdzie nasi piłkarze naprawdę dali z siebie wszystko, ale cóż, nie wyszło i nie można mieć do samych zawodników większych pretensji. Jeśli chodzi jednak o postawę trenera, wygląda to zgoła inaczej.

Nasz trener "wykazał się" kompletnym brakiem trenerskiego nosa i oceny dyspozycji danego zawodnika podczas ostatnich tygodni. Piłkarze, którzy oprócz Boruca byli najlepszymi grajkami na boisku, czyli Bosacki i Jeleń, zaczęli pierwszy mecz z Ekwadorem z ławki rezerwowych. Ba, Bosacki nawet z niej nie wstał. Ktoś, kto obserwuje przez 3 tygodnie dogłębnie postawę 23 piłkarzy podczas treningów, powinien wiedzieć, którzy sprawdzą się najlepiej podczas inaugracyjnego spotkania. Niestety Janas tego nie potrafił, tak więc w 11 znaleźli się Jop i Mirosław "Pijana sarenka"Szymkowiak, co spowodowało taki, a nie inny obrót sprawy.

Druga rzecz, to sam system, którym zagraliśmy przeciwko Ekwadorczykom. Reprezentacja gra praktycznie przez rok cały czas jednym systemem, który piłkarze mają już opanowany do perfekcji. Tymczasem Paweł J., na podstawie jednego, nic nie znaczącego i co by tu nie mówić: przypadkowego zwycięstwa z Chorwatami w Wolfsburgu, burzy całą koncepcję i zmienia system na 4-5-1. Piłkarze mają ok. tygodnia na dostosowanie się do niego. Nie są oni jakimiś geniuszami, tak więc próba wpojenia tej formacji skończyła się fiaskiem (czyt. porażka 0-2 z Ekwadorem).

Wróćmy na chwilę do środowej batalii z Niemcami. Do samych piłkarzy, poza paroma wyjątkami (Krzynówek, Żurawski) nie można mieć zbytnio pretensji. Broniłbym Sobolewskiego. Popełnił drugi faul pod wpływem impulsu, ułamka sekundy. Miałem kiedyś podobną sytuację jak on (i to nie w WE), tak więc wiem co to znaczy. Ale do czego zmierzam, otóż trener Janas powinien natychmiastowo zareagować po pierwszej żółtej kartce i zdjąć Sobolewskiego już po upływie pierwszych 45 minut gry. Radek gra na takiej pozycji, która jest narażona na popełnianie fauli i dostawanie kartek, tak więc tymbardziej nie rozumiem decyzji Janasa o pozostawieniu go na placu gry. Wprowadzenie Szymkowiaka w 60 minucie gry byłoby najlepszym rozwiązaniem.

Kolejny przejaw debilizmu ( bo ciężko znaleźć już inne słowo opisujące taką postawę) pana Pawła miał miejsce w 89 minucie gry. Kompletnie wyczerpany, półprzytomny Michał Żewłakow daje sygnał Janasowi aby ten dał mu odetchnąć i zdjął go z boiska. W jego miejsce posyła zawodnika, który chyba przez jakąś pieprzoną pomyłkę znalazł się w kadrze na Mundial - Dariusza Dudkę. Ten, wystraszony jak stado jeleni po ataku wściekłych krokodylów, wchodzi na boisko. Po dwóch minutach, po błędzie głównie właśnie Dudki, tracimy bramkę. Janas powinien przewidzieć to, że tak niedoświadczony i co by tu nie mówić słaby gracz nie poradzi sobie z upilnowaniem Davida Odonkora, ale nie, bo po c**j ! Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem byłoby zastąpienie Żewłakowa Sewerynem Gancarczykiem, piłkarzem ambitnym i pozbawionym kompleksów.

Najbardziej razi mnie jednak to, że Janas nie potrafi przyznać się do swojego błędu. Zwala winę na piłkarzy, na to, że Ekwador to za mocna drużyna dla nas (większej bzdury dawno nie słyszałem), na szkółki piłkarskie, wreszcie na media. Nie wyszliśmy ze zdecydowanie najsłabszej grupy na Mundialu i to Janas powinien się bić przez to w piersi.
zborek
Zainponował mnie w dzisiejszym meczu Freddie.Normalnie wymiatał na flankcach raz na prawej,a raz na lewej.Świetnie podawał i jak zawsze biegał do upadłego noi juz myslalem,że Szwecja znowu spieprzy i moga zapomniec o awansie,ale Freddie swietnie przymierzyl noi brameczka.BRAWO! :hyhy: smile.gif smile.gif
lucio
Moich refleksji czas.
Co do indolencji trenerskiej Janasa to mam swoje zdanie - facet chyba myśli że stał sie nieomylny, że jest jakimś geniuszem, hmm jakieś Deja vu mam, bo czuje sie jakbym oglądał znanego wszystkim J.Engela.

Ja też bym chciał żeby nasza kadra wygrywała ale- ekipa z eliminacji to zupełnie inna drużyna niż obecna, wiec nie wiem czy powinno sie jej dawać podobne wymagania-przemyślmy to:
drużyna z eliminacji:
Dudek-Kłos,Bąk,Rząsa,Żewłakow-Sobol,Szymek,Krzynówek,Kosa-Franek,Żuraw
Jak grali wszyscy pamiętamy - Ataki skrzydłami + skuteczność. Wszyscy narzekali że gramy słabo w odbiorze bo traciliśmy pełno bramek(no ale to wynikało ze stylu), lecz pod wpływem wyników wszyscy o tym zapominali.

Nadchodzi czas wielkiego Show czyli wybieranie Kadry na mundial- Janas nie zabiera: Dudka( do dziś nie rozmiem dlaczego go nie zabrał ), Kłosa co był zupełnie bez formy( tak wynikało z moich obserawacji meczów Wisły), Rząsy i Franka co sie zablokował.
Decyzje Janasa wzburzyły absolutnie wszystkich, jego decyzje spowodowały że mógł dołączyć do grupy trenerów któych sie darzy powszechnym szacunkiem vide Piechniczek,Górski bądz podzielić los w.w. Engela.
Selekcjoner jednak zapewniał że koncepcja tworzona do 5 rano jest słuszna, lecz wielu już wtedy mocno powątpiewało w sukces, a złośliwsi zaczeli obstawiać porażkę drużyny narodowej w meczach grupowych.
Sparingi naszych reprezentantów tylko potwierdzały złe przeczucia, jednak Janas wciąż wierzył w swój trenerski nos.

Jedenastka na Ekwador : Boruc-Jop,Bąk,Żewłakow,Baszczyński-Sobolewski,Radomski,Krzynówek,Szymkowiak,Smolarek-Żurawski.
Nigdy nie byłem fanem taktyki 4-5-1 opierającej sie na rewelacyjnych skrzydłowych i jednym wysuniętym napastniku który powinien umieć zastawić się i dobrze grać głową, jednak jeden przeciętny występ w tym ustawieniu z chorwatami spowodował że Janas przekonał sie do nowego stylu gry i taktykę graną niemal od 2 lat(442) wyrzuca za okno.
Co zobaczyliśmy ? NIC zero walki zero gry skrzydłami , nawet boczni obroncy jak przyklejeni nie wychodzli poza swoją strefę działań. Gra opierała sie na długich piłach na Żurawskiego który zmuszony był walczyć z obrońcami o górne piłki, a gigantem gry powietrzu to on nigdy nie był. Mnóstwo strat - prosiło się w pewnym momencie meczu i wpuszczenie Kosowskiego ale on po swoim wejsciu tylko potwierdzał swoją katastrofalną dyspozycję. SZOK przegrywamy z Ekwadorem - najbardziej krytykowany był Szymkowiak, który miał prowadzić grę reprezentacji, a tylko sie potwierdziła opinia o nim że w ważnych meczach zawodzi. Tródno było sie doszukać pozytywnego akcentu w tym spotkaniu no może walczącym Ebim Smolarkiem.

Jak wstanę to będzie częsc 2 czyli mecz z Niemcami i podsumowanie smile.gif
matthew
Ja moge powiedzieć krótko: Mecz z Niemcami przegrał Janas, a co do meczu ze "słabym" Ekwadorem
to na boisko wyszliśmy jak napuszone "kocury" jak nazwał nas jeden z niemieckich brukowców.
To prawda, dostali kasę za wejście do mistrzostw i przestali grać. A w drugim meczu z gospodarzem było już za późno.
Wg mnie najlepsi zawodnicy :Artur Boruc, Ebi Smolarek, Ireneusz Jeleń
najgorszy zawodnik: Mirosław Szymkowiak, Jacek Krzynówek, Maciej Żurawski(na niego liczyłem najbardziej:/)
Mój typ: Polska - Kostaryka 1-1
lucio
Mecz z Niemcami squad:
Boruc-Bosacki,Bąk,Żewłakow,Baszczu,-Sobol,Radomski,Żurawski,Krzynówek,Jeleń-Smolarek
Znowu taktyka 451 z tą róznicą że słabego Jopa zmienia Bosacki, a w środku pola Szymkowiaka zastąpił Żurawski, natomiast na skrzydle grał Jeleń.
No i grali ale jak zwykle z klasowym rywalem przegrali. Nie było presingu, ale była nareszcie walka na którą w meczu z Ekwadorem nie mogłem sie doczekać. Imponował Bosy który grał o niebo lepiej od Jopa, troszkę słabiej grał Bąk który pare razy nie upilnował rywali. Kapitalna gra Boruca ratowała nas w paru styuacjach, Odkryciem meczu jednak był Jeleń który grał bez komplexów chociaż pare razy zabrakło mu spokoju i opanowania. Zawiódł bardzo mnie natomiast Zurawski - co sie z nim dzieje ?gdzie forma z Celticu? Krzynówek też grał bardzo słąbo i juz w 65 minucie nie miał sił na bieganie po lewej stronie- Tajemnicą Janasa zostanie dlaczego go trzymał na boisku. Czerwień dla Sobolewskiego przesądziła wszystko. Choć mecz mozna było wygraćbo Niemcy to średniak, napompowany faworyt, Balalck i Schweinstainger którzy mieli nas straszyć zupełnie zawodzili. Remis nic nam nie dawał w tym meczu wiec czemu selekcjoner tak długo nie wpuszczał Brożka i postawił na ofensywę?

Może pora na najważniejsze Pytanie -Dlaczego na mnie wyszło?
Wobec szumnych zapowiedzi "Nie powtórzymy błędów z Korei" Wszyscy mieli prawo czuć że ten mundial jednak wyjdzie, że bedziemy Dumni z naszych chłopaków. Jednak było dokładnie tak samo.

Czy to wszystko wina Janasa?
W dużej czesci tak- Turniej wyrażnie przerósł niemowę spod Wronek. Jego decyzje personalno taktyczne wzbudzały zdumienie nawet u jego największych zwolenników. Zwłaszcza że on zupełnie nieprzynzaje sie do błędów.

Zawiodła psychika?
Raczej, bo jak inaczej zrozumieć dwa zupełnie inne występy biało-czerwonych? Presja wyniku okazała się zbyt wielka i dlatego już na starcie mieliśmy 0 pkt

Słaba Forma?
No niestety Krzynówek, Kosowski,Zurawski,Szymkowiak - motory napędowe reprezentacji totalnie zawiedli

Bo nie było Franka?
Nie było sensu brać na mundial zawodnika bez formy - nawet Żurawski po świetnym sezonie zawiódł a to on miał przejąc miano łowcy bramek , wiec skoro Żuraw zawiódł to skąd pewnosc że i Franek by dał radę i nagle odzyskał formę?

Mój ulubiony dziennikarz sportowy Paweł Zarzeczny napisał w dzisiejszym "Dzienniku":
"Kraj podzielił sie na gołębie i jastrzębie. Pierwsi chwalą graczy,jeszcze przeżywają emocje i pod niebiosa wnoszą nieliczne polskie atuty: Jelenia Boruca i kibiców. Ci drudzy a jest ich zdecydowana większosc mają dosc honorowych porażek, napastników nieumiejących trafić w bramkę, pyskatych zawodników, tchurzliwej taktyki trenera, który albo znika albo mamrocze"

korzen
QUOTE(Songo Q @ Jun 15 2006, 19:29:39) [snapback]72764[/snapback]

...Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem byłoby zastąpienie Żewłakowa Sewerynem Gancarczykiem, piłkarzem ambitnym i pozbawionym kompleksów...

Oj nie. Garncarczyk na mundialu znalazl się jeszcze bardziej przypadkowo niz Dudka. Zagral dobrze z niebywale dobra reprezentacja Litwy. Prawde mowiac Janas nie mial dobrego zmiennika za Zewlakowa, ale sam sobie wynien.

Mam nadzieje ze Niemieckie gazety nie piszą bzdur, i prawda jest ze Kasperczak zastapi Janasa.
justyn
Mam na dzieje że PZPN sięgnie po jakiegoś szkoleniowca liczącego się w świecie z dobrą myślą szkoleniową.
Trzeba brać przykład z Rusków którzy zatrudnili G.Hiddinka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.