Stadiony już są w pierwszym poście.
Edi092
Dec 10 2011, 16:27
troche jest tych stadionów

zabieram się do ściągania.
JustMe1987
Dec 10 2011, 16:30
No mam nadzieje ze ten pack ktory jest typowo pod patcha (9 partow ) was nie zawiedzie. Sa w mapie zaznaczone areny niemieckie ktore moga sprawiac trudnosci slabszym konfiguracjom sprzetowym.
Drugi pack (ten z moim nickiem) to stadiony dodatkowe takie jak z CL, EL czy WC 2010.
Troche trwalo zrobienie i upload ich obu ale mam nadzieje ze beda wam sluzyly
Milerinho
Dec 10 2011, 16:57
klasa, klasa, klasa DZIEKUJEMY za Stadiony !!! czekalem na nie
CYTAT(JustMe1987 @ Dec 10 2011, 16:34)

Sa w mapie zaznaczone areny niemieckie ktore moga sprawiac trudnosci slabszym konfiguracjom sprzetowym.
Nie tylko niemieckie. Mam pytanie, można temu jakoś zaradzić ? [oprócz wyposażenia się w lepszy sprzęt

] Nie powiem, że dla mnie gra na starych stadionach lub ich brak jest irytująca. A paka jest fajna no ale niestety wywala... eh.
Milerinho
Dec 10 2011, 21:59
CYTAT(kksm @ Dec 10 2011, 18:34)

Przekroczono limit dla tego plikuTakie Info wyskakuje gdy chce pobrać.
Widocznie pobrało te pliki już spoooooro i wygasło. No cóż.
Chciałbym jeszcze raz podziękować chłopakom i pogratulować super roboty.
For3st06
Dec 11 2011, 02:00
czyli stadiony pierwsze (9 partow) to sa stadiony do lig a te od JustMe1987 (3 party) to sa do ligi mistrzow mistrzostw swiata itd tak ?
Pierwsze 9 to także stadiony od Justme. Tak, druga paczka to WC, CL, EL i różne inne znane stadiony.
Falcon
Dec 11 2011, 08:03
Dlaczego jak chce zagrać Polską na narodowym to wywala do pulpitu?
JustMe1987
Dec 11 2011, 08:37
Falcon moga byc dwie przyczyny albo cos zle wgrales albo komputer Ci nie ogarnia tych aren. U mnie wszystko chodzi cacy.
CYTAT(Falcon @ Dec 11 2011, 08:07)

Dlaczego jak chce zagrać Polską na narodowym to wywala do pulpitu?
1. W folderze kitservera otwórz plik kload.cfg WordPadem albo Notatnikiem
2. Znajdź linię ReservedMemory
3. Zmień jej wartość na 95000000 (na przykład, w każdym razie musi być wyższa od domyślnej)
4. Zapisz plik i zamknij.
Edi092
Dec 11 2011, 11:39
po wypakowaniu partów od JustMe folder suplement waży 0 bajtów i nie można go nawet usunąć wyksakuje taki komunikat:
brtek00
Dec 11 2011, 13:44
Pamiętam jak wcześniej ktoś tam chciał abyście zrobili Anżi Machaczkała, a wyście powiedzieli, że dodajcie tylko takie lepsze drużyny, które przez ostatnie lata coś osiągnęły w europie. To ja się pytam co robią takie drużyny w tym patchu jak: Club Brugge, Feyenord Rotterdam, Spartak Moskwa, Celtic Glasgow, Fenerbahce (które w tym sezonie zostało zdegradowane do 2 ligi tureckiej za korupcje). A nie ma takich drużyn jak np: Fc Basel (które ostatnio wyeliminowało taką potęgę jak Manchester United z ligi mistrzów), KRC Genk, Dinamo Zagreb (które bardzo często startuje w lidze mistrzów), Bate Borysów, Viktoria Pilzno czy Apoel Nikozja.
CYTAT(szubi-bubi @ Dec 11 2011, 09:56)

1. W folderze kitservera otwórz plik kload.cfg WordPadem albo Notatnikiem
2. Znajdź linię ReservedMemory
3. Zmień jej wartość na 95000000 (na przykład, w każdym razie musi być wyższa od domyślnej)
4. Zapisz plik i zamknij.
Od dzisiaj jestes moim Bogiem i prywatnym Jezusem !!!!! miałem ten sam problem i myslalem ze to komp a jak zrobilem to co Ty mowiles to smiga

. Thanks.
adriano91
Dec 11 2011, 15:03
Witam. odpalam pes 6 na widnows 7 , ustawiam przedtem najwyższą rozdzielczość w ustawieniach pes ale i tak nie reaguje , obraz ciągle jest w jakiejś śmiesznej rozdzielczości tzn obraz jest ucięty z prawej i lewej strony ... po środku jest obraz :/
Na innej starszej grze też tak miałem
o co chodzi ?
Andy2413
Dec 11 2011, 15:54
mam mały kłopot, mianowicie pobrałem stadiony i wypakowałem, następnie wrzuciłem do folderu gdb w kitserverze i nie działają mi żadne stadiony.... wie ktoś może co źle zrobiłem?
Jason Bourne
Dec 11 2011, 16:13
Mam pytanie do zarzádzajácych ligá. Panowie co sié dzieje z 4 ekipami, które zajmá ostatnie miejsce w II lidze? Zaznaczeni sá do spadku, ale chyba nie spadajá...
PS Wybaczcie za brak polskich znaków, ale klawiatura mi siadla.
radek8891
Dec 11 2011, 16:20
Włączyłem dziś Champions League i nie ma scoreboardów ligi mistrzów, to samo jest w EL
Dzagud
Dec 11 2011, 16:34
Mam problem. Po wgraniu patcha wszystko wyglada bajecznie. Tylko pojawił się jeden błąd. Wczoraj przypadkiem usunąłem ustawienia w kitserverze. Ustawiłem je na nowo, lecz dokladnie wszystkich ustawien nie pamiętałem. W czasie gry zawodnicy zaczeli mi tak pokracznie chodzić. Wyprostowane nogi tak jakby mieli je w gipsie xD Może ktoś mi doradzić co zrobić żeby naprawić tych robotów ?
Pozdrawiam.
EDIT:// Poradziłem sobie ; PP Wystarczyło ściągnąć od nowa kitserver i wszystko wróciło do normy ; D
CYTAT(adriano91 @ Dec 11 2011, 15:07)

Witam. odpalam pes 6 na widnows 7 , ustawiam przedtem najwyższą rozdzielczość w ustawieniach pes ale i tak nie reaguje , obraz ciągle jest w jakiejś śmiesznej rozdzielczości tzn obraz jest ucięty z prawej i lewej strony ... po środku jest obraz :/
Na innej starszej grze też tak miałem
o co chodzi ?
Napisz jaką masz rozdzielczość w monitorze może masz a dobry monitor? ;D
CYTAT(Andy2413 @ Dec 11 2011, 15:58)

mam mały kłopot, mianowicie pobrałem stadiony i wypakowałem, następnie wrzuciłem do folderu gdb w kitserverze i nie działają mi żadne stadiony.... wie ktoś może co źle zrobiłem?
nie pobierałem stadionów więc nie wiem czy są w folderze czy oddzielnie. jak wrzucałeś do gdb to wrzcałeś do folderu stadiums? w kitserverze w gdb musisz mieć folder stadiums a w nim foldery z każdym oddzielnym stadionem i czy masz tam plik map?
CYTAT(radek8891 @ Dec 11 2011, 16:24)

Włączyłem dziś Champions League i nie ma scoreboardów ligi mistrzów, to samo jest w EL
włączałeś w master league czy w trybie pucharów?
sorry za małe litery itp. ale mi klawiatura siada ;(
CKM KING
Dec 11 2011, 17:08
CYTAT(CKM KING @ Dec 10 2011, 11:48)

Czy wiadomo już coś na temat rozwiązania problemu z flagami?
radek8891
Dec 11 2011, 17:36
włączałeś w master league czy w trybie pucharów?
sorry za małe litery itp. ale mi klawiatura siada ;(
[/quote]
W trybie pucharów, Master League nie sprawdzałem
Andy2413
Dec 11 2011, 19:48
do szubi-bubi: mam wgrany folder stadiums w GDB. Jest tam plik map więc wszystko powinno być okej.
For3st06
Dec 11 2011, 21:35
CYTAT(Edi092 @ Dec 11 2011, 11:43)

po wypakowaniu partów od JustMe folder suplement waży 0 bajtów i nie można go nawet usunąć wyksakuje taki komunikat:

mam to samo ;/
lukasz44
Dec 11 2011, 21:44
CYTAT(CKM KING @ Dec 11 2011, 17:12)

Czy wiadomo już coś na temat rozwiązania problemu z flagami?
Próbuję to rozwiązać, ale jest jakiś problem w exe
JustMe1987
Dec 11 2011, 21:58
U mnie paczka wypakowuje sie jak trzeba. Sciagne jutro i zobacze jeszcze jak bedzie jak bede chcial wypakowac sciagniete z serwera.
For3st06
Dec 11 2011, 22:33
a beda buty itd czy mamy sami sobie zrobic ?
przemosekk
Dec 12 2011, 10:46
Ma ktoś z was stadiony niemieckie obowiązujące na patchu pes 6.5, ale żeby nie były w jakości HD, tylko nazwyklejsze, tak to jak uruchamiam mecz z niemieckimi zespolami to się strasznie muli mecz a inne normalnie chodzą tylko niemieckie mi sie mulą.
wooooojt
Dec 12 2011, 12:25
Witam. Pewnie gdzies popelnilem blad ale nie umiem go sam naprawic. Wszystko wyglada na zaktualizowane. Ale jak chce juz sam mecz wlaczyc pojawia sie komunikat, ze "nastapil blad i nastapilo zamkniecie PES 6" i wyrzuca mnie do Windowsa. Jakies pomysly co musze zrobic?
przemosekk
Dec 12 2011, 13:06
Jezeli ktos chce niemieckie stadiony bez jakości HD to nalezy wypakowac folder i pousuwac foldery ze stadionami niemieckimi w jakosci HD i wgrac te stare z deemaza 6.0, oraz pozmieniac w map.txt nazwy folderów z nowych na patchu pes 6.5 na stare z deemaza 6.0. Oto linki do sciagniecia:
http://www.megaupload.com/?d=7UIECDUFlub
http://rapideo.pl/pliki/m/1pp7/ysdr/Bundesliga.rar
wooooojt
Dec 12 2011, 16:18
Face an hair powinno sie wrzucic do folderu kitserver... ale problem z tym ze ja w ogole nie mam takiego folderu jak zainstalowalem na nowo PESa.
Dlatego zadne face mi nie dzialaja, czy to moze byc wina dlaczego mi wyrzuca do Windowsa gre ?
CYTAT(For3st06 @ Dec 11 2011, 22:37)

a beda buty itd czy mamy sami sobie zrobic ?
Czytaj wczesniej...
CYTAT(wooooojt @ Dec 12 2011, 12:29)

Witam. Pewnie gdzies popelnilem blad ale nie umiem go sam naprawic. Wszystko wyglada na zaktualizowane. Ale jak chce juz sam mecz wlaczyc pojawia sie komunikat, ze "nastapil blad i nastapilo zamkniecie PES 6" i wyrzuca mnie do Windowsa. Jakies pomysly co musze zrobic?
Podmieniłeś plik PES6.exe?
CYTAT(wooooojt @ Dec 12 2011, 12:29)

Ehh... wpisz w google kitserver ściągnij wrzuc do folderu z pesem zainstaluj i już.
wooooojt
Dec 12 2011, 16:59
Ehh... wpisalem w google ale tych kitserver`ow jest mase. Z czego chyba wiekszosc do nowszych PESow a nie wiem czy to kompatybilne jest. Na 1 stronie w instrukcji jest do pobrania "kitserver-660.7z" tylko nie mam pojecia co z takim czyms zrobic.
Plik PES6.exe podmienialem. Wszystkie pliki mam podmienione, poza "p_sound", poniewaz przy sciaganiu torrentem brakuje jednego partu (chyba 6). Sciagnelem go z bezposredniego linka ale podczas wypakowywania jest mimo wszystko blad.
Pobierz ten kitserver z instrukcji i wypakuj go do folderu z pesem. W folderze z pesem i w kitserverze masz folder gdb tam wrzuć face hair i uni. potem weź wstecz i otwórz plik setup i kliknij install.
wooooojt
Dec 12 2011, 18:24
Ja wlasnie pisalem ze pobralem ten "kitserver-660.7z" z instrukcji, ale nie mam pojecia co z tym zrobic, bo to mi zaden program nie otwiera. Nie wiem co to jest, bo jestem laikiem. Ostatnim razem jak cos robilem przy PESie to bylo jak wyszla wersja v.4. Sila rzeczy, wiec nie mam zadnego folderu GDB, ani tymbardziej pliku setupe w ktory moge kliknac.
musisz najpierw wypakować kitserver programem 7zip do folder z pesem.
Falcon
Dec 12 2011, 19:33
A ja nie wiem czy to wina patcha czy też gry więc bez bicia.
Czy u Was też po pierwszym sezonie w ML, do wzięcia za darmo są doskonali piłkarze? Jakaś masakra. Higuain, Kranjcar, Delph, Rafael przyszli do mnie za darmo, a z zawodników co byli do wzięcia szłoby kilka składów obdzielić
Andy2413
Dec 12 2011, 21:53
nadal nie działają mi stadiony, nie wiem co już robić.....
Demari
Dec 13 2011, 00:24
CYTAT(Andy2413 @ Dec 12 2011, 21:57)

może kopiujesz to nie tak jak porzeba.otwórz folder stadium i dopiero ten "stadium" który się pojawi jako następny skopiuj do np:E:\gry\pes6.5\Kitserver\GDB
Milerinho
Dec 13 2011, 02:24
kiedy bedzie ballpack i bootpack ?
popolupo
Dec 13 2011, 09:19
CYTAT(Andy2413 @ Dec 12 2011, 21:57)

zapytam czy umiesz obsługiwac kitserver?
- przed meczem podczas wyboru strojów wciśnij Page Down lub Page Up aż pojawi się opcja "stadiums"
- wciskaj 7 żeby było zdaje się "Home stadium" (piszę z głowy) i nazwa stadionu
- włącz mecz
Andy2413
Dec 13 2011, 16:58
dzięki pomogło, czyli przed każdym meczem po prostu muszę tylko stadion wybrać?
For3st06
Dec 13 2011, 18:20
CYTAT(Andy2413 @ Dec 13 2011, 17:02)

dzięki pomogło, czyli przed każdym meczem po prostu muszę tylko stadion wybrać?
tak... tak samo jak pilki pogode i stroje
Adlerx
Dec 13 2011, 18:28
Mógłby mi ktoś objaśnić czym dokładnie jest ta wartość ReservedMemory w kload.cfg? Bo zachęcony postem z paru stron wcześniej podkręciłem wartość aż do 125000000 i zaczęły mi działać nawet stadiony w HD, mimo raczej leciwego sprzętu. Pomyślałem, że jak jest tak wspaniale to pewnie zaraz popsuję grę albo kompa

...więc wolałem dopytać

ps. pierwszy post na forum, witam i pozdrawiam wszystkich
Andy2413, jeżeli wybierzesz opcję game choose to gra sama wybierze stadion według tego, co jest zapisane w map.txt

jeżeli nie wybiera, sprawdź czy masz ten plik w folderze stadiums
Johnny134
Dec 13 2011, 18:40
Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego po zainstalowaniu e_sound i e_text nie moge wybrać języka angielskiego??
Wszystko pozamieniałem napewno..
skotar(L)
Dec 13 2011, 18:57
CYTAT(Johnny134 @ Dec 13 2011, 18:44)

Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego po zainstalowaniu e_sound i e_text nie moge wybrać języka angielskiego??
Wszystko pozamieniałem napewno..
A czy przy instalacji gry zainstalowałeś także wersję językową angielską gry ?
Johnny134
Dec 13 2011, 23:40
Ściągnąłem polskiego pesa, czy to przekreśla szanse na angielski język?
Demari
Dec 14 2011, 10:27
potwierdzam problem ze stadionami: JustMe1987 optional stadiums pack.po wypakowaniu pokazuje 0 bajtów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.