Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 6.5 Download - 05.01.2012 Boots i Balls
board.issonline.pl > Edit Mode: P-E Patching > P-E Patching > PES 6.5 v5 > Download
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
GooFy

GooFy, T-Mac, lukasz44, Stuart17

Specjalne podziękowania dla:

JustMe1987, zuraw12, tolox, kamiloxx, ekipy phoenix, daro.

Oraz, podziękowania dla facemakerów, kitsmakerów, stadiummakerów, ballmakerów, bootmakerów i wszystkich osób które tworzą dodatki do PES6.

1. Wersja językowa angielska i polska
2. Ligi: Premier League, Ligue 1, Serie A, La Liga, T-mobile Ekstraklasa, Bundesliga oraz silne drużyny z innych lig europejskich.
3. Wprowadzony Tryb Ligi Mistrzów Do Trybu Pucharów
4. Tryb UEFA Europa League W Trybie Pucharów
6. Tryby UEFA Champions League i UEFA Europa League wprowadzone do ML.
5. Stadiony Z Imprez Międzynarodowych Takich Jak: WC 2002, WC 2006, WC 2010, Euro 2008, Euro 2012
7. Zupełnie nową oprawę graficzną, tła, titlescreen, logosy, nową kolorystykę menu, oraz wiele, wiele drobnych ulepszeń graficznych.
8. Największa Bazę Graczy Na Scenie PES'a, Kadry Maksymalnie Roszerzone
9. Dopracowany OF Który Podwyższa Realistyczność Rozgrywki oraz Utrudnia Grę
10. Aktualne Składy Reprezentacji Narodowych oraz Drużyn Klubowych
11. Nowe Reprezentacje w miejsce reprezentacji klasycznych.
12. Nowi gracze w miejsce graczy klasycznych.
13. Uaktualnione Tryby FIFA WC, UEFA Euro, UEFA Champions League, UEFA Europa League, Africa Cup Of Nations I Inne.
14. Nowe Młode Talenty w Trybie Kariery.
15. Stadiony W O Text Z Nowymi Murawami.
16. Nową Muzykę Dla Każdego Trybu Gry.
17. Nowe intro.
18. Polski oraz Angielski komentarz z Fify.
19. Najlepszej Jakości Przyśpiewki Dla Wielu Drużyn Klubowych oraz Narodowych.
20. Największą Bazę Najlepszych Twarzy&Włosów Na Scenie PES'a.
21. Aktualne Stroje Dla Wszystkich Drużyn Klubowych oraz Narodowych.
22. Aktualne Stroje Dla Wszystkich Drużyn W Edit Mode, Posiadających Własne Sloty.
22. Ballpack z najnowszymi piłkami.
23. Stadiony dla niemal wszystkich drużyn narodowych i klubowych.
24. Aktualne Buty Dla Wszystkich Graczy.
25. Nowe Tablice Wyników, Dla Każdego Trybu Gry.
26. Dla wszystkich ekip w patchu.
27. Aktualny roster online.
28. Twarze dla graczy Master League.
Oraz wiele, wiele innych mniejszych lub większych usprawnień.

1. Plik Exe wrzucić do głównego katalogu z grą.
2. Pliki 0_text, P_text, E_text, 0_sound, P_sound, E_sound skopiować do folderu dat w katalogu z zainstalowaną grą.
3. Katalogi Faces, Hair, Uni, Boots, Stadiums, wrzucić do folderu Kitserver w katalogu z grą.
4. Plik KONAMI-WIN32PES6OPT wrzucić do KONAMI > Pro Evolution Soccer 6 > Save > Folder1 w Moich Dokumentach.
5. Osoby grające w lidze, nie chcące pobierać całego patcha muszą pobrać jedynie Roster i Exe.

Option File

part 1/1

EXE

part 1/1

0_text

part 1/2
part 2/2

p_text

part 1/1

e_text

part 1/1

0_sound

part 1/7
part 2/7
part 3/7
part 4/7
part 5/7
part 6/7
part 7/7

p_sound

part 1/7
part 2/7
part 3/7
part 4/7
part 5/7
part 6/7
part 7/7

e_sound

part 1/5
part 2/5
part 3/5
part 4/5
part 5/5

Online roster

part 1/1

Face and Hair

part 1/1

Uni (kits)

part 1/2
part 2/2

Ballpack

part 1/1

Flaglist and Chantlist

part 1/1

Stadiums

part 1/9
part 2/9
part 3/9
part 4/9
part 5/9
part 6/9
part 7/9
part 8/9
part 9/9

Boots

part 1/1

Intro coming soon.

part 1/1

JustMe1987 optional stadiums pack

part 1/3
part 2/3
part 3/3

Torrent
part 1/1
lukasz44
INSTRUKCJE WGRYWANIA POSZCZEGÓLNYCH PLIKÓW:

OPTION FILE
Kopiujemy do Moich Dokumentów, przykładowa ścieżka:
C:\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1

Pes.exe

wgrywamy do katalogu z grą, np. D:\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6

Roster (pojedyńcze pliki)

1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik.
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz o-text w folderze dat i klikamy na niego 2 razy.
5. Nastepnie edit--> import --> import all files
6. Znajdujemy nasz rozpakowany folder "Roster" i wybieramy go klikając OK.
7. Patch powinien zacząć się wgrywać, i pojawić się komunikat "6 files have been imported"
8. Klikamy ok, następnie file--> save as
9. Nazywamy nasz spatchowany o-text np. "0oo_text.afs" i klikamy zapisz.
10 . Następnie wchodzimy do folderu gdzie zapisaliśmy nasz o-text z pkt.9
11. Kasujemy stary o-text
12. A nasz spatchowany wklejamy do folderu dat np. "D:\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat"
13. Zmieniamy mu nazwę z "Ooo_text.afs" na O_text i gotowe.
14. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
np. C:\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1
i włączamy gre.
15. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc czy w FC Barcelonie jest Issac Cuenca smile.gif

lub łatwiejszy sposób poprzez wrzucenie plików rostera do Kitservera 6.6.0

1.Sciągamy kitserver wersje 6.6.0 : http://www.megaupload.com/?d=J1LQM858
2.W Kitserverze, w katalogu DAT tworzymy podkatalog 0_text.afs
3. Kitserver musi znajdować się w folderze głównym gry,obok pes.exe i folderu DAT
potem wrzucamy do podkatalogu który stworzyliśmy luzem pliki od rostera
4. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
5. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc w FC Barcelona jest Isaac Cuenca smile.gif

Roster (autoinstalator)

1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.
2. Znajdujemy nasz plik
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz
ściągnięty plik i klikamy na niego
5. Nastepnie patch-->apply patch in folder, a tam wyszukujemy nasz folder dat, najeżdżamy na niego i klikamy OK
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz o-text
7. Patch się wgrywa, czekamy aż się załaduje i koniec.
8. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
9. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Patrząc czy w FC Barcelonie jest Issac Cuenca

UNI

1. Ściągamy linki, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
2. Kopiujemy cały folder Uni(ten który nam się wypakował) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje i możemy cieszyć się grą

F&H instalacja

1. Ściągamy plik a, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
2. Kopiujemy foldery face i hair (te które nam się wypakowały) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje
4. W folderze kitserver klikamy w plik setup.exe, klikamy install i już gotowe, jeżeli ta opcja jest niedostępna to najpierw remove a dopiero potem install.
4. Cieszymy się grą

Nalep
Też zasysam a przetestuje jutro
B@rt
Uff... już myślałem, że przez te spamy się wstrzymacie biggrin.gif Ale jest. i już nic nie pozostało tylko zasysać.
__SaNd1__
Swietnie chlopaki dzikuje wam za to co zrobiliscie smile.gif P.S. Dzis beda linki na stadiony i bootsy ? rolleyes.gif
lukasz44
CYTAT(__SaNd1__ @ Dec 2 2011, 17:47) *
Swietnie chlopaki dzikuje wam za to co zrobiliscie smile.gif P.S. Dzis beda linki na stadiony i bootsy ? rolleyes.gif

Na dniach smile.gif Dziś na pewno nie...
kopacz_pesfan
Dzięki wielkie !! jak wszystko pobiorę to nie muszę instralować czystego pesa co nei?
__SaNd1__
CYTAT(lukasz44 @ Dec 2 2011, 18:49) *
Na dniach smile.gif Dziś na pewno nie...

Dzieki za odpowiedz pytalem sie bo na studiach mam slabego interneta i nie bede mogl sciagnanc ich rolleyes.gif PozdrawiamP.S. 2 Dobrze by bylo jakby stadiony i bootsy tez byly na torenta smile.gif
Stuart17
ohmy.gif Dzięki panowie.

PS: Trzeba mieć jakiegoś specjalnego Pesa ? unsure.gif
Nalep
Wystarczy czysty PES z tego co mi napisali biggrin.gif
Galaktyczny
O kuurde!!! Szykuje się gruby weekend! Zassysam i powrócę z editem
Daro.
Podziękował. smile.gif
Kamiloxx
Wielkie dzięki za download, oprócz tego bardzo miło także się współpracowało. Zassysam. smile.gif
gapa
rowniez zasysam smile.gif
kopacz_pesfan
CYTAT(kopacz_pesfan @ Dec 2 2011, 17:53) *
Dzięki wielkie !! jak wszystko pobiorę to nie muszę instralować czystego pesa co nei?

ponawiam
Orange_91
Dobra robota chłopaki, wreszcie jakiś ruch na forum. smile.gif
R3D D3VIL
BOZIU!!! NA TO CZEKAŁEM! ŚWIETNY PREZENT!
(L)ukash
Wielki dzień. Najpierw, wydaje się, korzystne losowanie a teraz to! Biorę się za pobieranie smile.gif jeszcze tylko takie małe pytanko: pójdzie mi patch jak go zainstaluje na rostera ISS od Łukasza czy lepiej nie ryzykować i zainstalowac na czystą gre?
lukasz44
Nie powinno być problemów przy instalowaniu na jakieś inne patche, ale zawsze jest lepiej wgrywać na czystego pesa
CKM KING
Super, jestem pewien że to świetna robota. Wielkie dzięki dla wszystkich którzy tego patcha tworzyli:)
Orange_91
CYTAT((L)ukash @ Dec 2 2011, 19:22) *
Wielki dzień. Najpierw, wydaje się, korzystne losowanie a teraz to! Biorę się za pobieranie smile.gif jeszcze tylko takie małe pytanko: pójdzie mi patch jak go zainstaluje na rostera ISS od Łukasza czy lepiej nie ryzykować i zainstalowac na czystą gre?

Z tego co widzę to tutaj są powrzucane całe pliki dat, więc reinstalacja PESa jest zupełnie zbędna. Wystarczy po prostu zastąpić stare pliki nowymi za pomocą operacji kopiuj -> wklej.
B@rt
Tak dodam, żeby zmobilizować graczy biggrin.gif Proszę o SEEDY!
Witu
Dzięki panowie oczywiście zasysam tongue.gif
(L)ukash
CYTAT(lukasz44 @ Dec 2 2011, 19:24) *
Nie powinno być problemów przy instalowaniu na jakieś inne patche, ale zawsze jest lepiej wgrywać na czystego pesa

CYTAT(Orange_91 @ Dec 2 2011, 19:26) *
Z tego co widzę to tutaj są powrzucane całe pliki dat, więc reinstalacja PESa jest zupełnie zbędna. Wystarczy po prostu zastąpić stare pliki nowymi za pomocą operacji kopiuj -> wklej.

Dzięki za szybką odpowiedź smile.gif

CYTAT(szubi-bubi @ Dec 2 2011, 19:32) *
Tak dodam, żeby zmobilizować graczy biggrin.gif Proszę o SEEDY!

Dołączam sie do prośby smile.gif nie ukrywam, że ściąganie torrenta jest dla mnie najbardziej dogodne a na razie idzie dość wolno
Johnny134
Wspaniała wiadomość, brawo panowie!!
Z tego co rozumiem to plik z torrenta jest bez stadionów, butów i intra tak?
Galaktyczny
Nie działa bynajmniej u mnie. Jak wrzucę OF to jest tylko ładowanie danych i czarny ekran na standardowym Ofie z PES'a działa normalnie
gapa
kto juz pobral

i chce spara pisac na gg 13995281
GooFy
CYTAT(Galaktyczny @ Dec 2 2011, 20:02) *
Nie działa bynajmniej u mnie. Jak wrzucę OF to jest tylko ładowanie danych i czarny ekran na standardowym Ofie z PES'a działa normalnie

Samego ofa wrzucasz ? Jeśli tak, to wrzuć exe i pliki dat. Jeśli nie chcesz sciągać całego patcha, pobierz tylko roster, wgraj go do swojego 0_texta, i usuń ofa z folderu KONAMI.
Galaktyczny
Mam już wszystko wrzucone biggrin.gif Po prostu mam ripa i musiałem zmienić w rejestrze wersję gry na polską i już jest git biggrin.gif
Jason Bourne
God bless you!!! Ale piękny prezent dzięki chłopaki, ale będzie rypania na święta smile.gif
WKS
Być może, pisaliście o tym chłopaki przed wydaniem patcha a ja nie zwróciłem uwagi lub co kolwiek innego. Ale gdzie jest ballpack ? Bo wiem, że bootsy sie robią a piłeczek jakoś nie widze. A grać tymi Reebokami to zgroza xD
GooFy
CYTAT(WKSRKS @ Dec 2 2011, 20:25) *
Być może, pisaliście o tym chłopaki przed wydaniem patcha a ja nie zwróciłem uwagi lub co kolwiek innego. Ale gdzie jest ballpack ? Bo wiem, że bootsy sie robią a piłeczek jakoś nie widze. A grać tymi Reebokami to zgroza xD

Już edytowałem, będzie razem z bootsami i stadiums.
Jason Bourne
Będzie w niedalekiej przyszłości wrzucona piłka na Euro 2012? W sumie to ona nie odbiega tym z 84 i 88 roku...
Dabro96
A Więc u mnie jest błąd w moim ligowym zespole. Mam 33 zawodników a w patchu mam zaoferowanych tylko 27.

Edit:już nie ważne,rozmawiałem z łukaszem.
lukasz44
CYTAT(Dabro96 @ Dec 2 2011, 20:44) *
A Więc u mnie jest błąd w moim ligowym zespole. Mam 33 zawodników a w patchu mam zaoferowanych tylko 27.

Gracze posiadający statystyki na PSD lub innych patchach na pewno są w zespole, Ci dla których nie mogliśmy ich znaleźć lub są bardzo słabi nie zostali zrobieni gdyż szkoda nawet na nich slotów smile.gif

A więc mogą być małe rozbierzności co do kadr na transfermarkt.de.
__SaNd1__
CYTAT(GooFy @ Dec 2 2011, 21:28) *
Już edytowałem, będzie razem z bootsami i stadiums.

No to fainie miejmy nadzjeje ze sie pojawja i bootsy balpack i stadiums rolleyes.gif Jescze raz kapitalna robota czekamy na pozostale czesci dziekujemy rolleyes.gif
6neptyk6
witam

czy patch jest przystosowany do gry online chodzi mi o serwer pes6j ?
zibii75
Zassałem, wgrałem, zagrałem i chyba wszystko OK bo jeszce online nie było.
Dzięki za dobre dzieło Panowie smile.gif
skotar(L)
Wielkie dzięki panowie za prace. Zabieram się za pobieranie, zejdzie mi na to pewnie cały weekend. Mam nadzieję że będzie warto.
6neptyk6
chodzi mi czy w czasie gry online twarze zawodników są prawidłowe
lukasz44
CYTAT(6neptyk6 @ Dec 2 2011, 21:01) *
chodzi mi czy w czasie gry online twarze zawodników są prawidłowe

Twarze i wszystko inne będzie działać bez problemów w online smile.gif

Ale na tym patchu na pes6j nie pograsz (tylko deemaz tam tolerują z tego co wiem) ale zapraszamy na five server na którym gramy ligę smile.gif
6neptyk6
CYTAT(lukasz44 @ Dec 2 2011, 21:04) *
Twarze i wszystko inne będzie działać bez problemów w online smile.gif

Ale na tym patchu na pes6j nie pograsz (tylko deemaz tam tolerują z tego co wiem) ale zapraszamy na five server na którym gramy ligę smile.gif

chodzi mi czy majac ten patch i grajac na pes6j [ wczescniej wgrajac pliki te od deemaz, bo inaczej nie wejdzie sie na serwer ] to czy twarze w online nie beda pomieszane, tak samo nazwy druzyn ?

a na five server pewnie nie ma aktualizacji skladow online ? bo na pes6j sa i sie gra super
(L)ukash
Jeszcze jedno pytanie: co zawierają pliki e_sound i e_text? bo u siebie w grze mam tylko p_sound, 0_sound, p_text i 0_text. Domyślam się ze jest to angielski tekst i komentarz ale chciałbym wiedzieć czy ściąganie tych plików jest niezbędne do działania patcha
GooFy
CYTAT(6neptyk6 @ Dec 2 2011, 20:55) *
witam

czy patch jest przystosowany do gry online chodzi mi o serwer pes6j ?

Nie. PES6j akceptuje tylko swój własny patch, jeśli chcesz tam grać, musisz go pobrać. Nasz patch działa na Goalserver i Fiveserver. Twarze będą pomieszane, bo ID w ich patchu jest inne niż w naszym.

CYTAT((L)ukash @ Dec 2 2011, 21:13) *
Jeszcze jedno pytanie: co zawierają pliki e_sound i e_text? bo u siebie w grze mam tylko p_sound, 0_sound, p_text i 0_text. Domyślam się ze jest to angielski tekst i komentarz ale chciałbym wiedzieć czy ściąganie tych plików jest niezbędne do działania patcha

Tak e_sound i e_text to język angielski. Nie jest niezbędny do działania patcha.
Galaktyczny
Mega Patch! Wszystko działa elegancko tongue.gif Już pomykam sobie Cracovią w Master League
Pozdro
6neptyk6
CYTAT(GooFy @ Dec 2 2011, 21:24) *
Nie. PES6j akceptuje tylko swój własny patch, jeśli chcesz tam grać, musisz go pobrać. Nasz patch działa na Goalserver i Fiveserver. Twarze będą pomieszane, bo ID w ich patchu jest inne niż w naszym.

Tak e_sound i e_text to język angielski. Nie jest niezbędny do działania patcha.

ale czy wgrywajac te pliki z pes6j na ten patch to patch bedzie dzialal online ale pewnie wszystko bedzie wymieszane [ twarze, nazwy druzym ]

bede mosial miec dwie wersje gry ;]
ronaldo_9
Pytanie do Goofiego: Co z Podbeskidziem? Zapowiadałeś stroje już dawno a tu nie ma ich w patchu. Dalej grają na zapleczu Ekstraklasy.

Reszta patch'a jak przewidywałem, odkłada inne gry piłkarskie na półkę, brawo!

Piłki są przecież w innych patchach, nie wierzę żeby ktoś do tej pory grał na reebokach.
GooFy
Brak kitsów Podbeskidzia, Jagi i kilku innych drużyn, oraz stadiums, boots i piłek jest spowodowany niemałą presją. Która została wytworzona poprzez ciągłe narzekanie i pytanie o premierę. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz na spokojnie przysiądę sobie do kitsów i stadiums, a żuraw skończy boots i wkrótce ukaże się stosowny update.
Edi092
Ale podkręciliście weekend z tym patchem wink.gif zabieram sie do ściągania wróce z editem po zainstalowaniu czy wszystko gr smile.gif
ronaldo_9
Rozumiem, nie dziwię się Tobie, nawet mi się nie chciało tych idiotów upominac, syzyfowa praca. Pozdro.

Do forumowych spamerów: Zmieńcie sobie bo jest źle folder Anglii zapisany w uniformach w KS żebyście nie pisali że macie zepsuty patch.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.